کدام آیه قرآن درباره حجاب است؟

حجاب

دو آیه قرآن به صورت صریح بحث حجاب را مطرح کرده اند. آیه ۳۱ سوره نور و آیه ۵۹ سوره احزاب به طور صریح به این بحث پرداخته اند:

«وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى‏ جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبائِهِنَّ أَوْ آباءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنائِهِنَّ أَوْ أَبْناءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی‏ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی‏ أَخَواتِهِنَّ أَوْ نِسائِهِنَّ أَوْ ما مَلَكَتْ أَیْمانُهُنَّ أَوِ التَّابِعینَ غَیْرِ أُولِی الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلى‏ عَوْراتِ النِّساءِ وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفینَ مِنْ زینَتِهِنَّ وَ تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمیعاً أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ؛[نور/۳۱] و به زنان مؤمن بگو كه چشمان خویش فروگیرند و شرمگاه خود نگه دارند و زینتهاى خود را جز آن مقدار كه پیداست آشكار نكنند و مقنعه ‏هاى خود را تا گریبان فروگذارند و زینتهاى خود را آشكار نكنند، جز براى شوهر خود یا پدر خود یا پدر شوهر خود یا پسر خود یا پسر شوهر خود یا برادر خود یا پسر برادر خود، یا پسر خواهر خود یا زنان همكیش خود، یا بندگان خود، یا مردان خدمتگزار خود كه رغبت به آن ندارند، یا كودكانى كه از شرمگاه زنان بى‏ خبرند. و نیز چنان پاى بر زمین نزنند تا آن زینت كه پنهان كرده‏اند دانسته شود. اى مؤمنان، همگان به درگاه خدا توبه كنید، باشد كه رستگار گردید.»

«یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لازْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِكَ أَدْنى‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً؛[احزاب/۵۹] اى پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: جلبابها [روسرى ‏هاى بلند] خود را بر خویش فروافكنند، این كار براى اینكه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است (و اگر تا كنون خطا و كوتاهى از آنها سر زده توبه كنند) خداوند همواره آمرزنده رحیم است.»

به نظر مى‏ رسد حكم وجوب حجاب در سال ششم هجرت تشریع گردید. شاهد بر آن، آیات سوره نور است كه داستان معروف افك در آن آمده است. در همین زمان بود كه منافقین و اراذل و اوباش در صدد برآمدند با ایجاد شایعه درباره زنان پیامبر (ص) و با درست كردن مزاحمت‏ها راهى براى زنان آزاده به بهانه كنیز انگاشتن آنها قلوب پیامبر(ص) و مسلمانان را جریحه‏دار بكنند. به دنبال این اوضاع و شرایط بود كه خداوند آیات مربوط به پوشش را براى بازگویى به امت نازل فرمود.

البته باید توجه کرد که در اینجا به معنای معروف حجاب پرداخته ایم. و اگر بخواهیم دقیق تر سخن بگوییم باید بگوییم که این آیات پوشش بانوان را مطرح کرده است. و بحث حیاء و عفت، حکم ویژه همسران پیامبر (ص) مبنی بر پرده نشینی، و واجباتی که برای مردان در این زمینه وجود دارد، در آیات دیگر مطرح شده است.
«وَ إِذا سَأَلْتُمُوهُنَّ مَتاعاً فَسْئَلُوهُنَّ مِنْ وَراءِ حِجابٍ ذلِكُمْ أَطْهَرُ لِقُلُوبِكُمْ وَ قُلُوبِهِنَّ وَ ما كانَ لَكُمْ أَنْ تُؤْذُوا رَسُولَ اللَّهِ وَ لا أَنْ تَنْكِحُوا أَزْواجَهُ مِنْ بَعْدِهِ أَبَداً إِنَّ ذلِكُمْ كانَ عِنْدَ اللَّهِ عَظیماً؛[احزاب/۵۳] و هنگامى كه چیزى از وسایل زندگى را (بعنوان عاریت) از آنان [همسران پیامبر] مى‏خواهید از پشت پرده بخواهید این كار براى پاكى دلهاى شما و آنها بهتر است! و شما حق ندارید رسول خدا را آزار دهید، و نه هرگز همسران او را بعد از او به همسرى خود درآورید كه این كار نزد خدا بزرگ است.»

«قُلْ لِلْمُؤْمِنینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِكَ أَزْكى‏ لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبیرٌ بِما یَصْنَعُونَ؛[نور/۳۰] به مؤمنان بگو چشمهاى خود را (از نگاه به نامحرمان) فروگیرند، و عفاف خود را حفظ كنند این براى آنان پاكیزه ‏تر است خداوند از آنچه انجام مى ‏دهید آگاه است!»

دیدگاه‌ها

اینجا در مورد حجاب سر گفته بهتر است.اجبار نگفته.واییییییییییی خدا.کاش واضح میگفتی.خوب تو خارج از کشور این روسری نباشه هیچکی نگاهت هم نمیکنه.

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
نمی دانم اشاره شما به چه چیزی است که اجباری وجود ندارد و تنها بهتر بودن بیان شده است! در آیه ۳۱ سوره نور تمام سخنان با صیغه امر و دستوری بیان شده است که نشانگر وجوب می باشد. (لیضربن و ...) در آیه ۵۹ سوره احزاب نیز امر به همین صورت است. (قل ... یدنین) و اینکه در ادامه آیه به حکمت حکم اشاره می کند، به معنای عدم وجوبی بودن حکم نیست.
آنچه که روشن است اینکه دستور حجاب از مسلمات دین اسلام است یعنی هیچ جای شک و شبهه ای در وجوب آن وجود ندارد و هیچ کس که اندک آشنایی ای دارد نمی تواند آن را انکار کند.
و اینکه در خارج از کشور نگاه نمی کنند، اولا سخن کاملا غلطی است و اموری نظیر جداسازی واگن مترو در خارج از کشور و آمارهایی که از مزاحمت ارائه می شود، کاملا خلاف این تلقی را اثباب می کند. ثانیا غریزه جنسی انسان به گونه ای است که اگر از حد اعتدال خارج شود، دائما رشد می کند و فراگیر تر می شود که هم جنس بازی و رابطه جنسی با حیوانات نشان گر وضعیت اسف بار غرب در این زمینه است که عدم رعایت ضوابط چه بلایی بر سر انسانیت آنها آورده است.

اگر حجاب اینقدر مهم بود خدا به وضوح حد و حدودش رو بیان می کرد. من هیچ جا این حد و حدودی (مچ پا مچ دست قرص صورت) که در اسلام تعریف شده رو در قرآن ندیدم. ضمناً فضاحت جنسی که تو مملکت ما بیداد میکنه هیچ جای دنیا وجود نداره.

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
اولا بیان شدن یا نشدن حد و حدود در قرآن، ملاک اهمیت نیست. همان گونه که نماز یکی از مهم ترین مسائل دینی است اما در قرآن تعداد رکعات و ... آن ذکر نشده است.
ثانیا در قرآن جزئیات مساله حجاب نیز بیان شده است. و بی اطلاعی شما دلیل نبودن نیست. علاوه بر پوشاندن موی سر پوشاندن گردن و سینه بیان شده و پوشاندن زینت ها به گونه ای بیان شده که حتی متعرض خلخال پا نیز شده است. و با توجه به ذکر همین آیات در مطلب فوق، انکار شما در این زمینه عجیب می باشد.

و اظهار نظر شما درباره مقایسه ایران با سایر کشورها، هر چند ربطی به اصل مطلب ندارد نشان دهنده نوعی واکنش غیر منصفانه است و به فرض که نظر شما درست باشد، شما چگونه از یک طرف ناهنجاری های جنسی را محکوم می کنید و از طرف دیگر ریشه آن ها (یعنی همین خودنمایی ها و جلوه گری ها) را تائید می کنید.

مو سر در كدام ايه و سوره بيان شده؟

تصویر p_qurani

سلام. همانطور که در متن ذکر شده این آیه دلالت بر لزوم پوشاندن موی سر دارد :«یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لازْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِكَ أَدْنى‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً؛[احزاب/۵۹] اى پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: جلبابها [روسرى ‏هاى بلند] خود را بر خویش فروافكنند، این كار براى اینكه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است (و اگر تا كنون خطا و كوتاهى از آنها سر زده توبه كنند) خداوند همواره آمرزنده رحیم است.»

تو این آیه موضوع شناخته نشدن زنان پیامبر برای جلوگیری از آزار و اذیت اونهاست نه موضوع عفت و حجاب در مورد آیه قبلی هم تنها این مسئله مطرح شده که زینتهایی که به صورت طبیعی پیدا هستند ایرادی نداره ولی زینتهای دیگه باید پوشده بشه و در ضمن در مورد روسری و یا مقنعه البته با ترجمه شما گفته تا گردن که شما از بالا به پایین تفسیر می فرمایید یعنی از بالای سر تا گردن و بنده از پایین به بالا و تا کنار گردن اگر تفسیر بهتری دارید ارائه کنید تا پاسخ بدم

تصویر پاسخگوی اعتقادی

قرآن مجید خطاب به پیامبرش فرمود: «به زنان و دختران خود و زنان مؤمنان بگو که: خویشتن را با «جلباب» بپوشند که این کار برای این که به عفت شناخته می‏شوند و از تعرض محفوظ می‏مانند، برای آنان بهتر است».(۱)
بعضی از مفسّران جلباب را پوششی فراگیر معنا کرده‏اند که از بالای سر تا پایین پا را می‏پوشاند و چیزی در حدود اندازه چادر است.(۲) البته دیدگاه دیگر جلباب را پوشش تا زانو(۳) و دیدگاه سوم جلباب را مقنعه می‏داند.(۴)
بر اساس دیدگاه اوّل می‏توان گفت: قرآن از چادر یا چیزی مانند آن که تمام بدن را بپوشاند، به عنوان حجاب برتر نام برده است.
علاوه بر این: درباره پوشش حضرت فاطمه(ع) هنگام خروج از منزل و رفتن به مسجد برای دفاع از فدک، همین پوشش نقل شده است.
حضرت فاطمه(ع) مقنعه خویش را بر سر و جلباب بر تن کردند؛(۵) یعنی پوششی که تمام تن را از سر تا قدم فرا می‏گرفته است.
علاوه بر این عقل نیز بر برتر بودن چادر حکم می‏کند، چون اندام بدن با چادر بهتر محفوظ می‏ماند.
شاید با استفاده از این موارد و احادیث دیگر فقهای بزرگوار بر حجاب برتر بودن چادر تصریح نموده‏اند.
البته پوشش کامل با مانتو و روسری نیز می‏تواند مورد استفاده قرار گیرد و گناه نیست، ولی حجاب برتر نیست، زیرا هر چند با مانتو وروسری پوشش صورت می‏گیرد، ولی باز حجم بدن مشخص است و با مقایسه با چادر، قطعاً چادر برتری دارد.
آنچه مهم است، مراقبت زن از خود و حجاب و عفت خویش به جهت ایجاد جامعه سالم است. آن چه که بهتر بتواند این هدف را تأمین کند، برتر است،در عین حال در صورت لزوم باید زن با حفظ عفت و حجاب، نقش اجتماعی خود را به خوبی ایفا کند.

پی‌نوشت‏ها:
۱. احزاب (۳۳) آیه ۵۹.
۲. ر.ک: علامه طباطبایی، المیزان؛ شیخ طوسی، تفسیر تبیان.
۳. المصباح المنیر، ریشه جلب.
۴. راغب اصفهانی، مفردات، ریشه جلب.
۵. طبرسی، الاحتجاج، ج ۱، ص ۹۸.

سلام دوست عزیزم
«به زنان و دختران خود و زنان مؤمنان بگو که: خویشتن را با «جلباب» بپوشند که این کار برای این که به عفت شناخته می‏شوند و از تعرض محفوظ می‏مانند، برای آنان بهتر است»
در آیه شریفه فرموده شده مومنان نه مسلمانان. درسته؟ و قطعا تفاوت این دو رو شما چون مبلغ هستین بهتر از بنده اطلاع دارید.
و ذیل آیه فرموده شده "برای آنان بهتر است". شما از این بخش از آیه چه برداشتی دارید. اینکه این آیه ایجابی است؟ و اینکه فقط همین راه برای محفوظ ماندن آنها است؟ یا نه این پیشنهادی از سوی خداوند حکیم و مدبر است. اگر قبول دارید که عبارت عبارت "پیشنهادی" است که بالاطبع اجباری در بر ندارد.
همچنین اینکه به حجاب بانوی دو عالم حضرت زهرا سلام الله علیها اشاره کردید. این دلیل نمی شود که این گزینه مناسب همه افراد باشد. آیا شما الان خود به شیوه امیر مومنان علی علیه السلام زندگی میکنید؟ مثلا مثل ایشان غذا میل میکنید؟
و گذشت زمان و اختلاف فرهنگی درباره پوشش موی سر در تفسیر جنابعالی چه جایگاهی دارد؟ مردم چطور. آیا فرق بین اعراب جاهلی که بعضا تفاوت بین ادرار خود و آب آشامیدنی را نداشتند با حال حاضر وجود ندارد؟
حال باید حرف آن زمان را دقیقا برای این زمان هم کپی پیست نمود؟

از نظر بنده پوشش طبق آیات شریفه و احادیث نبوی مورد اشاره قرار گرفته است و لازم است مورد عنایت همه خواهران محترم قرار بگیرد. مثلا لباس بسیار تنگ در ملع عام نپوشند. و یا رفتار نامتعارف در ملع عام و با افراد غیر محارم نداشته باشند. با نیت تحریک مردهای غریبه با ایشان حشر و نشر نداشته باشند. و رفتارهای زننده که با هنجارهای جامعه همسو نیست نداشته باشند. آرایش های بسیار غلیظ و نامتعارف نداشته باشند. سنگین باشند و نوع معاشرت ایشان در حد متعارف و با وقار و سنگین بودن همراه باشد.
از دوستان مبلغ هم استدعا دارم که بدانند چه می گویند و برآیند سخنان و کارهایشان چیست. این تاکید بیش از حد به بخش "موی سر" که به قول خودشان صراحت قرآین کریم است تا به امروز به سود اسلام و مسلمین بوده یا به ضرر آن؟. چه تعداد از افرا به دلیل برداشت خشک از این مبحث اصلا از مسلمانی گریزان شده اند. لطفا به این موضوع عنایت داشته باشید. حر فهای نسنجیده در این سالها ،ما را بسیار از اصل اسلام عزیز دور نموده است.

کاملا نص صریح آیه برلزوم حجاب مشخص است و با این شبهه افکنی ممکن است در دلهای مسلمانان ایجاد شک شود اما در اصل مسئله هیچ تفاوتی ایجاد نمی شود و منظور اصلی نویسنده این متن هم با کمی دقت کاملا مشخص می شود که فقط توجیه بی حجابی یا جدیدا حجاب اختیاری است که عده ای سست ایمان در حال تبلیغ آن هستند

چقدر خوبه که نتونستین جوابی به دوستموت بدین که گفتن "جمله ی : برای آنها بهتر است"جمله ای پیشنهادی است. و جوابتون کاملا بی مغز و مایه بود. چنانچه در بسیاری از فرمایشات الهی قوی و حتمی بودن حکم الهی به روشنی بیان شده ولی در مورد حجاب اینگونه نیست لطفا برداشتهای خشک و شخصی خودتون از فرمان الهی رو برای زندگی شخصی خودتون نگه دارید

در آیه آیه ۳۱ سوره نور همه افعال به صورت صیغه امر اومده:
وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى‏ جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبائِهِنَّ أَوْ.....
و زینتهاى خود را جز آن مقدار كه پیداست آشكار نكنند و مقنعه ‏هاى خود را تا گریبان فروگذارند و زینتهاى خود را آشكار نكنند، جز براى شوهر خود یا پدر خود یا.....
شما فقط آیه ۵۹ سوره احزاب رو می بینی؟

با سلام
متاسفانه از خوشجالی شما از ناتوانی پاسخگوی محترم این سایت مشخص میشه که شما مغرضانه در باره ی مسیله ی حجاب نطر میدید و ظاهرا انجنان اسیر و بنده ی نفس و شهوات خود هستید که به هر دلیلی اکر یک پاسخ مناسب برای توجیه یک حکم الهی یافت نشه امثال شما که برده ی نفس خویش هستن از خوشحالی در پوست نمیکنجند!!!!!!!!!!
در ارتباط با وجوب حجاب دو نکته رو باید دقت کرد
اول اینکه این ایه در زمانی بر پیامبر عظیم الشان اسلام نازل شده که اولا دین مبین اسلام بر جامعه چیره نشده بوده و عده ی زیادی کافر و مشرک و فاجر در جامعه زندگی میکرده و بی معنی بوده که خداوند به پیامبر دستور بدن که به همه ی زنان از جمله زنان مشرک و کافر و بدکاره هم بگو که جلباب بر خود بپوشند!!!! پس به نطر میرسه که اینکه خطاب ایه به زنان مسلمان و مومن بوده بحث اختیاری بودن ان نبوده و بحث صرفا از باب میزان تاثیر کزاری مطرح بوده چون انسان اول باید اعتقاد سالم پیدا کنه و بعد عمل سالم
ایمان اوردن در زمان اعراب جاهلی که اکثریت جامعه به لحاظ عقلانی به حد بلوغ و رشد کافی نرسبده بودن خیلی خیلی سخت تر بوده تا الان که اکثریت انسانها به لحاظ بلوغ فکری و سطح فکری به حد مطلوب رشد کردن
پس اگر حطاب ایه در ان زمان به تعداد معدودی زن پاک و با ایمان بوده که به یمن حضور رسول الله سعادت ایمان اوردن یافتن امروزه به غالب زنان هست که هم به بلوغ فکری رسیدن که لزوم حجاب رو درک کنن و هم اینکه در عصر نکنولوزی زندکی میکنن که حقایق و معجزات علمی قران کریم برای همگان بخصوص دانشمندان غربی روشن و اثبات شدست و اکر در ان زمان اعراب جاهلی پیامبر عطیم الشان اسلام رو بخاطر نفهمیدن ایات شریفه قران و در واقع بخاطر نفهمیدن حقایق علمی مطرح شده در قران مجنون خطاب میکردن امروزه دانشمندان غربی سر تعطیم در برابر قران و اسلام فرو میارن بخاطر درک معنای همین ایاتی که در ان زمان فهمیده نمیشد
پس دقت داشته باشید انتظار خداوند از انسان امروز و از زن امروز به مانند زنان اعراب جاهلی نیست
به این معنا که اگر کافر بودن در ان زمان به دلیل نداشتن عقل یا مستضعف بودن به لحاط فکری توجیهی داشت در حال حاضر به هیچ عنوان توجیهی ندارد که این با عدالت خداوند هم کاملا سازکار هست که از هر انسانی به اندازه سطح فکر و عقلی که به او داده توقع دارد
پس حواستون رو جمع کنید قبل اینکه طریق فسق یا کفر رو پیشه کنید
این از خطابه ایه شریفه
در ارتباط با کلمه بهتر که در اینجا ترجمه شده باید بکم لطفا اول زبان عربی رو یاد بکیرید و بعد نظر بدید کلمه ی ادنی که درین ایه ی شریفه اومده
در مقابل کلمه ی اعلی قرار داره ودر واقع متضاد کلمه ی اعلی هست و اسم تفضیل هست و به معنی پست تر و یا پست ترین معنی میده که در اینجا چو ن اسم دیگه ای در جمله نیامده به معنی پست ترین یا کم ترین معنی میده
به عبارت دیکه یعنی این حد حجاب که در این ایه شریفه بیان شده کمترین و پست ترین میزان و حد برای یک زن مسلمان یا مومن هست
تلویحا یعنی زن هر جه محجبه تر بهتر
یعنی زنان مسلمان در بیشتر از این حد بیان شده برای داشتن حجاب اختیار دارن نه اینکه کلا اختیار دارن حجاب داشته باشن یا نه در حالیکه مسلمانن!!! اگه به ادامه ی ایه شریفه دقت کنید از غفران و مهربانی خدا در حق جاهلانی که در پوشش کوتاهی کردن مطرح شده که خط بطلانی پر رنگ بر حرف باطل شما میکشد که کفتید خدا فقط پیشنهاد داده به زنان مسلمان که حجاب داشته باشن یا نداشته باشند !!!!ایا خداوند بخاطر قبول نکردن صرفا یک بیشنهاد وعده ی امرزش و بخشش دادند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟کاملا مشخصه که وعده ی امرزش برای وقتی مطرحه که شخص گناهکاری توبه کند و قصد اصلاح رفتار زشت کزشته ی خود را داشته باشد

در ضمن خداوند مرد را بگونه ای خلق کرده که از دیدن زیبایی های زنانه لزت میبره و این هیج ربطی به دوره ی خاصی نداره عرب جاهلی و انسان متمدن نداره چون مسیله ای هست که به غریزه و شهوت ارتباط دارد و تحت تاثیر زمان یا دوره ی یا عصر خاصی نیست بلکه سطح شعور و فکر هست که تحت تاثیر زمان و دوره یا عصر خاصی هست ان شالله ازین به بعد انقدر عجولانه و بی فکرانه درباره ی یک حکم الهی نطر ندید

کاملا مشخث بود جواب منطقی برای این مباحث ندارید! اینقدر پا فشاری روی اجبار و افراط و تفریط چیه؟ واقعا چه دلیلی داره؟ آیا این رفتار شما نتیجه مثبتی رو توی جامعه خودمون داشته؟ که اینقدر روش پا فشاری میکنید؟ اگه دلایل شما درسته! چرا تاثیری روی انسان ها نداره! نوع پوشش بانوان ایرانی ۴۰ سال پیش با الان رو مقایسه کنید! چرا بیشتر به سمتی رفته که مطابق با نظر اجباری شما نیست؟ وقتی توی قرآن حرفی از اجبار نیست شما چرا پا فشاری میکنید؟! خوشمزه ترین غذای دنیارو هم اگر به زور توی دهن کسی بخواید بکنید اون شخص مخالفت میکنه! و پس میزنه! چون شک میکنه که شاید چیز بدی باشه که به زور باید بخوره! چرا نمیخواید باور کنید! شما دارید دین رو به نابودی میکشید! شما بزرگترین گناه رو مرتکب میشید! نکنید این کار رو! زمانی میرسه که ترس توی دل شما به وجود خواهد اومد ترسی که تا به حال تجربه نکردید!!!

تصویر soalcity

با استدلال شما حالا که علیرغم سالها مبارزه با مواد مخدر، هنوز عده ای معتاد می شوند، بهتر نیست مواد مخدر آزاد شود؟
در حجاب یک جنگ سنگین بین دو فرهنگ وجود دارد و دهها مولفه دیگر غیر از اجبار وجود دارد. و حتی همین تاکید بر اجبار هم بخشی از این جنگ است. اگر کسی یک ساعت در خیابان های ایران راه برود، می فهمد که اجبار معنای چندانی ندارد و از ظاهر افراد می توانید بفهمید چه کسی واقعا به حجاب ایمان دارد و چگونه برخی هیچ پایبندی به آن ندارند.
بنابراین فریب این جنگ رسانه ای را نخورید، مساله اجبار نیست. بلکه پمپاژ بی حیایی با دهها فیلم و گفتگو و مقاله است و تلاش برای گسترش فرهنگ بی حیایی غربی

سلام.
ببخشید شما چرا اینقدر دارید حرف از اجبار و اختیار می زنید؟
خدا گفته اگر این زن مومنه پس پوشش باید این شکل باشه والسلام.
دیگه جبر و اختیار چیه؟

بله حرفهای غیر منطقی که با عقل جور در نیاد و جمع نشه باعث اسلام گریزی میشه

تصویر soalcity

سلام
بسیار متاسف شدم که برای مخالفت کردن با یک چیز این گونه همه مرزهای انصاف در نوردیده شود و برای کوبیدن یک حکم اسلامی و تاریخ مصرف گذشته نشان دادن آن، عمل کنندگان به آن این گونه توصیف شوند که فرق ادرار خود و آب آشامیدنی را نمی فهمیدند!!!!
عزیز جان شما که می خواهید با این گونه ریز بینی در یک کلمه قرآن حجاب را نفی کنید، چطور برای بیان چهار خط از توصیه های خود به اسم اسلام نیاز به یک آیه یا روایت احساس نکرده اید؟ آیا این نشان نمی دهد که اصل برای شما آیات و روایات نیست و صرفا قصد بهانه جویی مقابل یک حکم را دارید؟
آیا فکر می کنید باید از اینکه عده ای نمی خواهند به احکام اسلام عمل کنند، بترسیم و احکام الهی را تغییر دهیم؟ اگر کمی آیات قرآن را مطالعه بفرمایید متوجه می شوید که خود خدا با احکامش انسان ها را آزمایش می کند اگر چه به قیمت بیرون رفتن از دین باشد! و ما نیز هیچ حقی نداریم که به خاطر خوش آیند یا کراهت کسی احکام دین را تغییر دهیم. ما دین اصلی را می گوییم هر کس خواست ایمان بیاورد و هر کس خوشش نیامد، سرنوشت خودش است و می تواند نسبت به آن تصمیم بگیرد و جهنم را انتخاب کند.
اما درباره شبهاتی که سعی کردید بی حجابی را به قرآن هم ربط دهید، اولا تمام مطالب مربوط به حجاب در این آیه نیست. و سه آیه قرآنی حکم حجاب را بیان کرده اند. ثانیا حجاب از مسلمات دین است و قبل از گسترش فرهنگ برهنگی غربی، هیچ مسلمانی در لزوم حجاب از منظر الهی شکی نداشته و این شک ها، ثمره عدم تمایل است که به توجیه کاری و سفسطه گری منجر می شود.
به فرض که در این جا مسلمان و مومن متفاوت باشند، آیا هر مسلمانی وظیفه ندارد به لوازم ایمانی پایبند باشد؟ آیا مسلمانان در قیامت می توانند بگویند که ما نماز نخواندیم و روزه نگرفتیم چون این ها برای مومنان بود و در اسلام گفتن شهادتین کفایت می کرد؟
همچنین چگونه شما واژه های امر و تاکیدی مثل وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى‏ جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ را نمی بینید؟

حداقل تمایلات خود در عدم التزام به احکام الهی را با گناه بسیار بسیار سنگین تحریف آیات الهی همراه نکنید! ممکن است خدا از گناه کسی در عدم رعایت حجاب بگذرد اما گناه تحریف ایات الهی به سادگی قابل بخشش نیست.

من با حرف شما کاملا موافقم، ولی یک نکته وجود داره اینکه خداوند تبارک و تعالی در قران به مومنان یا مسلمانان میفرماید حجاب داشته باشند،الان مشکل اینجاست که بحث ما در مورد حجاب اجباری این نیست ک طرف مسلمون باشه و حجاب نداشته باش، اسلام که حد خودش مشخصه و هرکی مسلمونه باید اجراش کنه مسئله اینه که اگر کسی مسلمان نباشد مثلا مسیحی باشد نیازی نیست به اجبار حجاب بپوشه خب اونم حق داره با توجه به عقیده خودش و دین خودش ازاد باشه که صرفا بگیم چون ما مسلمونیم پس ما میگیم کی چجوری بگرده، و اینکه بگیم مشکل اجتماعی داره خیلی حرف چرتی زدیم که چون ما به گناه میوفتیم تو باید طبق نظر ما پوششت باشه خب اصلا شاید اون فردی که مسلمون نشده دوست نداره با پوشش مسلمونا باشه،این چه دیکتاتوریه که روحانیت در ایران پیش گرفته و مسلمون و غیر مسلمون رو از دین بیزار کرده،مشکل ما اسلام نیست مشکل ما اسلامی هست که الان تو ایران وجود داره و همه جوونا رو از دین بیزار کرده

تصویر soalcity

ببخشید نمی دانم ساکن کجا هستید. اما کسانی که چند دقیقه ای در یکی از کوچه و خیابان های ایران قدم زده باشند، خوب می دانند که این فضایی که شما ترسیم کرده اید، واقعی نیست بلکه ساخته و پرداخته رسانه هاست. و الا انواع و اقسام پوشش ها در خیابان ها وجود دارد و ...
درباره مسیحیان نیز اولا طبق دین خودشان حکم حجاب دارند. ثانیا لباس کسی را خفه نکرده و بسیاری از کشورهای دیگر هم قوانینی برای پوشش دارند. ثالثا دموکراسی هم قواعدی دارد و نظر اکثریت مقدم می شود.

با عرض سلام
اگر در معنای کلمه ی مومنین دقت کنید متوجه میشوید که این کلمه به معنای "ای کسانی که ایمان آوردید" که قطعا منظور کسانی است که به دین اسلام ایمان آوردند
دوم در خصوص کلمه ی "بهتر است" که در کامنت های قبلی پاسخ داده شده بود: در آیه ۳۱ سوره نور تمام سخنان با صیغه امر و دستوری بیان شده است که نشانگر وجوب می باشد. (لیضربن و ...) در آیه ۵۹ سوره احزاب نیز امر به همین صورت است. (قل ... یدنین) و اینکه در ادامه آیه به حکمت حکم اشاره می کند، به معنای عدم وجوبی بودن حکم نیست.
و شما هم لطفا قبل از نوشتن چیزی در باره آن تحقیق کنید.

هر لباس جایی داره.... مقنعه لباس مخصوص سر هست نه بدن.... پس تفسیری در کار نیست عین قرآن داره از پوشش سر حرف می زنه و خیلی رک می گه مقنعه هاتون رو بکشید جلو.... اتفاقا نه تنها زنان و دخوران پیامبر بلکه زنان مومن به اسلام رو هم می گه حجاب بپوشید که شناخته بشید.... نه اینکه شناخته نشید.... اول قرآن رو درست بخونید بعد اظهار فضل کنید

ببخشید ولی تا جایی که من ميدونم هیچ اشاره ای به پوشش مو نکرده
و جلباب روسری های بلندی بوده که گاهی روی سر یا روی شانه میاندازند
و طبق تاریخ موهاشون دورشون ریخته و پیداست.
(منظورم زنان مومن آن دوران است)
و باز هم طبق شواهد چون اون زمان یقه های خیلی باز میپوشید
و هدفشون نشون دادن سینه ها و جلب توجه بوده و حتی برده های زن را لخت میکردند،
طبق آیه قرآن پوشاندن سینه و بر و دوش مد نظر قرآن است
طبق نظر الهی قمشه ای
اینقدر دین و برای همه سخت نکنید

تصویر soalcity

اگر کسی با فرهنگ کفر انس گرفت، و برهنگی تمدن غربی برایش سهل شد، تقصیر دین خدا نیست که بگوییم چرا سخت گرفته! و ما نیز هیچ وظیفه ای جز بیان دین خدا نداریم. و حق کم و زیاد کردنش را نداشته و نداریم. و بنا نیست باب میل مردم، آن را تغییر دهیم.
طبق تاریخ روشن است که فهم مسلمانان از دستور حجاب، پوشاندن مو هم بوده و در حالی که عرب جاهلی موهایش را نمی پوشاند، بعد این دستور موها را می پوشاند و خودتان هم اگر انصاف بدهید، متوجه می شوید روسری برای پوشاندن مو است و با شال گردن فرق می کند.

حقوق واجب انسانها، و ظلم به افراد و جامعه نه مال غرب است و نه رعایت یا عدم رعایتش موجب غربی شدن می شود؛ حال آنکه بخش عمده ای از ملزومات، معیارها و اعتقادات ما ریشه در غرب دارد و خیلی هم عادی در حال استفاده روز مره از آنهاییم.

عزیزم داره میگه روسری پس روی مو قرار میگیره قرار نیست وایسه بگه موهاتون بپوشونین خب؟

سند و مدرک؟!
عین آیه قرآن داره می گه مقنعه هاتونو بکشید جلو دقیقا برای همین.... چون موهای جلوی سرشون معلوم بوده.... اینکه می گه سینه هاتون رو بپوشونید.... به یقه باز ربطی نداره.... منظورش برجستگی سینه هاش که باید کاملا پوشونده بشه..... البته مکر شیطان هم بسیار قوی هست که نفس زنان و تمایلشون به خود نمایی مانع پذیرش امر الهی میشه

سلام دوست من نظر هاتون رو خوندم ولی اگه به حدیث ثقلین دقت کنید می فهمید که با قران به تنهایی نمی توان راه درست و حق رو شناخت البته امکانش هست ولی بسیار دشوار پیامبر فرموده اند کتاب قران وعترتم اهل بیت هیچ وقت از هم جدا نمی شوند مگر...پس تفسیر قران در کنار احادیث ائمه کامل می شود فهمیدن کتاب قران بسیار دشوار است به همین دلیل ائمه درشکل دبیر این دشواری را اسان می سازد خب حالا بهتر نیست کمی به احادیث رجوع کنیم و ببینیم حجاب که ما می پنداریم با حجابی که انان می پندارند یکیست؟

بله این آیه دلالت بر وجوب پوشاندن موی سر دارد اما برای چه کسی؟؟ اگه دقت بفرمایید، دستور پوشاندن موی سر در این آیه، خطاب به همسران و دختران پیامبر و زنان مومنان است . (دقت بفرمایید که فقط برای زنان مومنان است). بنابراین برای افرادی که ادعایی برای مومن بودن ندارند، دستوری صادر نشده و اجباری هم نکرده بنابراین هیچگونه اجباری برای زنان غیرمومن وجود نداره. مشکلی که در جامعه هست، دقیقا همین موضوعه. عده ای معتقدند که ما ادعایی برای مومن بودن نداریم لذا ضرورتی هم نداره که مثل زنان مومن پوشش داشته باشیم.

تصویر soalcity

سلام
اولا تنها آيه مربوط به حجاب اين آيه نيست و آيات ديگري نيز وجود دارد

ثانيا چه کسي مي تواند بگويد من وظيفه اي براي ايمان آوردن ندارم؟ روشن است که همه بايد ايمان بياورند و هيچ کس از ايمان آوردن معاف نيست.

با اين استدلال که کفار در نزد خدا جايگاه بهتري خواهند داشت! آنها مي گويند ما ايمان نداشتيم تا لازم باشد نماز بخوانيم، دروغ نگوييم و ...
اما فقط مومنان به خاطر اينکه گناه کرده اند بايد مجازات شوند.

و اگر هم از نظر ديني نگاه نکنيم، معلوم است که از نظر قانوني تمام افراد ساکن در کشور اسلامي بايد به قوانين اسلامي عمل کنند حتي اگر مسلمان نباشند.

موی سر زینت انسانه ... در قران گفته زینت هایتان را آشکار نکنین

سلام، یعنی میگی آدمای کچل زینت ندارند.

امروزه کچل ها یا کاشت مو میکنند یا گلاه گیس سر میگذارند آیا اینها زینت نیست؟هست دیگه

اگر فقط مو زینت باشد بله اما زینتهای دیگری هم داریم مثل قد و هیکل و اندام متناسب و ...و خوش زبانی و کلا خوش رفتاری

تمام بدن زینت میتونه باشه!!! الان شما میتونی بگی چشم و ابرو و حتی مچ دست و انگشتان زینت نیستن؟!

همین دو آیه که هم می گه مقنعه تون رو جلو بکشید و هم می گه جلوی گردن و سینه تون رو بپوشونین.... و هم در آیه بعدی می گه روی مقنعه جلباب هم بپوشید..... شما برید کلمات عربی آیات رو بررسی کنید متوجه می شید

ببخشید یه سوال از شما دارم معمولا موی سر کجا رشد میکنه؟ واضحه که روی سر. جای دیگه موی سر رشد نمیکنه. لذا هر انسان عاقل و دانایی به راحتی میتونه متوجه بشه که اون جلابیب کجای سر رو میپوشونه .بعد فرموده گردن و سینه هم پوشیده بشه و زینت ها هم دیده نشه شما همین ها رو انجام بده انشاءالله هم خدا راضی میشه هم بنده خدا . ضمنا فساد تو ایران هم نتیجه همین تفکره که حجاب لازم نیست و دختران بیحجاب و آرایش کرده و مردان موافق این طرز تفکر هستند که همون کارهای ناشایست رو انجام میدن . ( ما داریم فعلا درمورد فساد مرتبط با حجاب صحبت میکنیم)

البته اینم هست که مثلا خلخال اون زمانهای قدیم زینت حساب میشده الان کلا خیلی چیزا دیگه جلب توجه نمیکنه .

تصویر soalcity

حتی در جوامعی که عریانی شایع است، چشم چرانی نیز در حد گسترده وجود دارد. و بعید است که مردها به زینت های زنان در صورت عدم تقوا، توجه نکنند.

اولا بیان شدن در قرآن خیلی اهمیت دارد، برای آنکه هر کسی از ظن خود دست به تفسیر و تحریف آیات نزند، چنانکه بوضوح در موارد متعددی شاهد آنیم.
ثانیا بفرض فراگیر و درست بودن ترجمه شما، باز هم ظاهرا بغیر از آلت تناسلی، فقط باید روی سینه ها را(مردوزن) پوشاند و لذا عریان بودن الباقی بخشهای بدن کلا مانعی ندارد!!
ثالثا لطفا آن آیات و یا کلماتی که حاکی از تفاوت فاحش و محرز محدوده و یا تکلیف مرد و زن را مشخص می کند، بفرمایید.
رابعا، هیچ کدام از موارد فوق اجباری مطرح نشده است، چه رسد به جرم تلقی کردن و مجازات و ... که در جامعه می بینیم.
خامسا، تایید یا عدم تایید من و شما و دیگران، نافی آثار شوم و غیرقابل انکار چنین برخوردی با موضوع، با عنایت به آمارهای شفاف موجود، نه تنها بطور مستقیم موجب نتایج عکس مطلوب تان گردیده است، بلکه بطور غیر مستقیم دارای آثار سوء بسیاری بر عملکرد و سلامت روانی و اجتماعی اشخاص دارد.

تصویر soalcity

۱. قطعا بیان قرآن خیلی مهم است. اما بیان دینی منحصر در قرآن نیست و تعلیم نبوی و سنت نیز جزئی از دین است. و برای تفسیر نیز ضوابطی وجود دارد تا افراد ادعای بیجا نکنند.
۲. اگر کسی فهم عرفی داشته باشد، متوجه می شود که با دستور پوشش مو و سینه، باقی بخش ها به طریق اولویت باید پوشانده شود. و سخن شما مثل این است که کسی بگوید قرآن گفته به والیدن اف نگویید. اما جایی نگفته آنها را کتک نزنید!! در جامعه ای که بدن پوشیده بوده و سر را نمی پوشاندند و گاهی سینه دیده می شده، قرآن می فرماید روسری بلندی استفاده کنید تا روی سینه را هم بگیرد. این یعنی باقی جاها عریان باشد؟
۳.اصل پست بیان ایات و دستورات درباره حجاب زن است. مجدد مراجعه بفرمایید.
۴.طبیعتا خدای متعال دستورش را برای بی اعتنایی بیان نکرده و این گونه نبوده که رعایت کردن یا نکردنش برای او یکسان باشد.
۵. بحث اجبار در پوشش یک انحراف است و مخالفان پوشش دائما سعی می کنند با احساس اجبار، تنفر ایجاد کنند. و الا کسی واقع بین باشد، می فهمد خیلی ها حجاب درست ندارند و کسی نیز به آنها کاری ندارد.

در مورد نکته ی ۵. وجوب حجاب در هر دو آیه خطاب به زن با ایمان و در اینجا بیشتر مسلمان بر میگردد.در جامعه زن های غیر مسلمانی هم داریم که لزومی برای حجاب ندارند اما اجبار دارند. یک اجبار حکومی. سوال اینجاست: حکومت اسلامی نیست؟ حکومت اسلامیست اما سران و قانون گذاران اسلام را درست درک نکرده اند؟ در این آیات اشاره شده در حاکمیت اسلامی باید تمام زن ها (چه با ایمان و چه بی ایمان) حجاب داشته باشند و من نمیتوانم این مفهوم را از آیات دریافت کنم؟
این سوالات مستقیم به بحث شما که "حجاب زن مومن" هست، ارتباطی ندارد. اما قوانین حکومتی ظاهرا از این آیات گرفته شده اند پس محل بحث دارند. البته این را هم اضافه کنم، در وجوب حجاب برای زن با ایمان مشکل ندارم. مشکل بر سر وجوب آن برای تمام زن های تحت قوانین حکومتی ایران هست. لطفا اگر اشتباه درک کرده ام من رو آگاه کنید. در صورت امکان دوست دارم بدونم چه شخصیتی با چه درجه ی علمی از علوم دینی یا غیر دینی پاسخ این سوال رو میده. پیروز باشید

تصویر soalcity

طبیعتا تمام قوانین دینی در این یک آیه گنجانده نشده است و اگر به بحث امر به معروف دقت فرمایید، مشخص می شود که شما می توانید دیگران را بر خوبی ها الزام کنید. هر چند این مطلب به شکل ناقص و ضعیفی انجام می شود.
پاسخ های این مطالب توسط طلاب و فضلای متخصص در رشته های مختلف علوم دینی بیان می شود.

انظر الی ما قال و لاتنظر الی من قال.
حضرت علی علیه السلام می فرمایند: " نگاه کن چه چیزی گفته می شود ، نگاه نکن چه کسی می گوید."(نهج البلاغه)

نگاه دین اسلام نسبت به زن چرا این قدر ابزاریه چرا اینقدر تفاوت قائل میشه بین زن و مرد و زن را ابزاری در دست مرد میبینه. از طرفی زن هم غرایز جنسی داره درست شبیه مرد پس دلیل بر این میشه که مرد هم چادر سرش کنه که مبادا زنی تحریک نشه یا از نظر شما زن فاقد غرایز جنسی ست؟ آیا این حجاب یک طرفه به نوعی نگاه ابزاری نسبت به زن نیست؟
لازم به یادآوری دیدم که مسیحیان از مقید ترین مذاهب جهان هستند و دیدی که هالیوود به شما ارائه میده متفاوت از خیلی جوامع اروپا و غربی هست. از طرفی بد نیست یه سرچی بکنید و به آمار بالای تجاوز و حتی تجاوز به محارم در ایران بیاندازید

تصویر soalcity

اسلام در کرامت بین زن و مرد فرقی نگذاشته و حیات طیبه برای هر دو را مطرح کرده است و شما باید از این اتهام بزرگ استغفار کنید. و البته برای رفع نگاه غلط خود کمی مطالعه کنید. مثلا:
http://www.soalcity.ir/node/2969
روشن است که تفاوت نقش ها به معنای بی کرامتی نیست. کما اینکه روشن است نوع غریزه زن و مرد با هم بسیار متفاوت است. و این تساوی که شما برقرار کرده اید، هیچ جایگاهی در عالم واقعی ندارد.
و درباره تجاوز شکر خدا فعلا ایران به گرد پای آمار وحشتناک تجاوز در کشورهای دیگر نمی رسد. مگر به لطف اسلام ستیزانی که تا کنون تغییراتی ایجاد کرده اند همچنان با دین ستیزی این روند را بیشتر کند تا از عفت و سلامت جامعه چیزی باقی نماند.

به نظر من مطرح کردن سوال بدون هیچ توهین اتهام به حساب نمیاد که نیاز به استغفار داشته باشم ولی اگر دید اسلام این باشه که نباید چنین سوالاتی به هیچ وجه مطرح بشه به شخصه چنین دینی را قبول نخواهم داشت اما این که فرمودید تفاوت تفاوت جایگاه ها بوده قبول دارید که اسلام دین مرد سالارانه ای هست؟ دیه زن نصف مرد، بدون اجازه مرد نمیتونه از خونه بیرون بره، مرد حق داره در صورتی که به حرفش گوش نده تنبیه ش کنه، مرد میتونه چند تا همسر داشته باشه ولی زن نه و... وقتی به این موارد نگاه میکنیم کلا به نظر میاد مرد مالک زن هست و زن در هیچ شرایطی جز وقتی چیزی خلافف اسلام از طرف شوهر ازش خواسته نشه نمیتونه اون در خواست را رد کنه. این نگاه نگاهی شبیه به کالا نیست؟ مرد در قبال پولی به عنوان مهریه زن با زن ازدواج میکنه و حتی قبل از ازدواج اگر درخواست کنه باید بتونه اندام زن را ببینه(مراجعه به توضیح المسائل خمینی)، به نظرم شبیه یه خرید و فروش می مونه. البته این منابعی که فرمودید را و همین طور کتاب های انجیل و تورات را قبلا مطالعه کرده ام و مشکل از عدم مطالعه من نیست. (من یک حقیقت جو هستم و در حال مطالعه دین های مختلف، نمیخواهم صرفا به خاطر مسلمان زاده بودن مسلمان باشم و انتخابی از سر اطلاعات و مطالعه می خواهم، قصدم توهین به هیچ دینی نیست)

تصویر soalcity

دوباره مطلب تان را مطالعه کنید و بنگرید آیا سوال کرده اید یا قضاوت؟
آیا تفاوت زن و مرد به معنای سالار بودن مرد است؟
با این نگاه غلط به احکام اسلام و نگاه تحریف آمیز به بخشی از آن می خواهید نظر اسلام را دریابید؟ کجا اسلام گفته اگر زن حرف مرد را گوش نداد، آن را بزنید؟!! آیا زنی که در حال افتادن در ورطه خیانت است باید تشویق شود و منظور شما از گوش ندادن این است که زن حق خیانت دارد؟
اسلام به زن کرامت و شخصیتی داد که هنوز نیز در هیچ جایی نمی توانید نظیر آن را بیابید.
کالا دیدن زن آن نگاهی است که در غرب جریان دارد و اگر فکر می کنید مهریه به معنای کالا بودن است، زن می تواند مهریه دریافت نکند. و اجباری نیست.

ضمنا شما هنوز شیوه مطالعه ادیان را بلد نیستید. کسی که می خواهد دین بیابد، اول باید سوالات بنیادین را پیدا کند. نه اینکه با این فهم وارونه از دین، ادعای بررسی آن را داشته باشد.

باسلام
من یک فرد بسیار مقید هستم و لازمه بگم که در خانواده ای کاملا غیر دینی و مزهبی زندکی میکنم و ازین حیث صحبت ها هم متاسفانه زیاد میشنوم و ازین همه ظلمی که در حق اسلام و مسلمانی میشود بسیار رنج میکشم
قطعا سوال پرسیدن در دین نه تنها گناه نیست بلکه کاهی هم به منطور استحکام ایمان واجب هست ولی اینکه ما بی ملاحظه هر انچه شیاطین جن و انس به ما القا میکنند رو با عنوان نظر و بیش داوری مظرح کنیم اسمش سوال کردن نیست اسمش توهین کردن و قضاوت عجولانه هست
مثلا شما میتونید بگید فلسفه تعدد زوجات در اسلام در چیست نه اینکه بکید اسلام طرفدار مرداست و زنم کالاست و ......ازین جور حرفهای غیر منصفانه.
اسلام دینی هست کامل برای تمام زمانها مکانها همه ی ملت ها همه ی شرایطی که ممکن هست در طول حیات بشر رخ دهد .پس قاعدتا بخشی از احکام ان فقط در هنگام ضرورت و اظطرار تحقق پیدا میکند
برای مثال خوردن گوشت خوک حرام هست بطور کلی ولی اکر شخصی در حال مرگ باشد از شدت گرسنکی و جز خوک چیزی برای خوردن نداشته باشه به اندازه ای که از مرک نجات بیدا کنه میتواند کوشت خوک بخورد
یعنی اضطرار حرام خدا رو حلال کرد در اینجا
دقیقا مثل قانون تعدد زوجات که یک اظطرار تلقی میشود نه یک حق مطلق برای مردان.
در واقع اینکه بکیم اسلام یک دین ضد زن و تبعیض گر است نهایت کوته نظری و ساده انگاری است
در ارتباط با حق حضانت باید بکم . مرد بدلیل برتری قوای جسمانی و برتری عقل معاش
خیلی بهتر از زن میتونه وظیفه سزبرستی از بچه رو بر عهده بکیره وقطعا خداوند که عادله و حکیمه وظیفه سربرستی از طفل رو به کسی واگزار میکنه که سعادت بجه تامین بشه.قطعا زن بخاطر جسم وروح اسیب بزیرش توان سربرستی بچه رو به تنهایی نداره .بس اکه خداوند همجین قانونی وضع کردن بخاطر صلاح خود مادر و فرزندش بوده نه برتری مردان به لحاظ ارزش انسانی.حجت موجه این حرفم هم اینه که خداوند سربرستی طفل برای مادر رو حرام نکردن.جنانجه زن میتونه اول ازدواج حق حضانت رو از شو هرش بگیره و دومین دلیل درستی حرفم اینه که اگر پدر هم حضانت رو به مادر واگزار کنه باز هم مرد وظیفه دارهزینه ی زندگی بچه رو تامین کنه تا مادر دچار زحمت و عزاب نشه.همچنین اکه دوری مادر و فرزند باعث سختی و عزاب مادر بشه طبق رساله ی امام خمینی نباید مادر و فرزند از هم جدا بشن.
فقط در دین مبین اسلام هست که زن بعد ازدواج کامل نه تنها ماللک مهریه هست بلکه هیچ وظیفه ای در منزل برای شستشو و نظافت وپخت وپز به لحاظ شرعی نداره و بلکه اگر از خانواده ی متمکنی بوده باشه در زمان دختریش . مرد وظیفه داره برای همسرش مستخدم بگیره و این جز نفقه ی زن محسوب میشه .تنها وظیفه زن تمکین از شوهر در مسایل جنسی هست و اون هم فقط خواسته ها وتمایلات شرعی و متعارف تا زن دچار عزاب نشه و اینکه برای خروج غیر ضرور و اضطراری از منرل از همسرش اجازه بکیره.در عوض مرد موظفه همهی هزینه های همسرش رو حتی اکه زن به لحاظ مالی ثروتمند باشه رو تامین کنه و همیشه با همسرش حسن معاشرت رو رعایت کنه.اینکه جرا زن باید از مرد اطاعت کنه دلیلش برمیکرده به اینکه خانه و خانواده باید محیطی امن و ارام برای پرورش فرزند باشه و جون هرگز دو پادشاه و فرمانروا در یک اقلیم نمیکنجند و مرد به دلیل برتری قوای جسمی و عقل معاش بهتر میتونه سرپرست خانواده باشه و از همه مهم تر مطیع بودن بیشتر صفت فطری زنانه هست تا مردانه و برعکس مدیر بودن بیشتر صفت فطری مردانه هست تا زنانه این وظیفه به مرد واگزار شده و زن شایسته زنی هست که مطیع همسرش باشه
تا به این ترتیب محیطی امن و ارام برای رشد نیروی جامعه فراهم بشه.
اینکه چرا حق طلاق با مرده باز برمیگرده به اینکه در اسلام این خانواده سالم هست که مقدسه نه صرفا زن یا مرد . با توجه به اینکه زنان به لحاظ عاظفی بودن و کارکرد غیر ثابت هورمونهای جنسی بدنشان بطور مرتب تمایل و احساسشان به همسرشان متفاوته وبالا و پایین میشه و بعضا احساسات ضد و نقیض یه همسرشان دارند
بگور کلی حق طلاق در موارد غیر ضرور ندارند ولی مردان دقیقا بر عکس جون بیشتر بخاطر تامین غریزه ی جنسی ازدواج میکنند و کارکرد هورمونی ثابت دارند دز نتیجه نوسان احساسی به همسرشان ندارند
جه بسیارند زنانی که مدت کوتاهی بعد ظلاق از همسرشان پشیمان میشن و قصد رجوع دارند
پس نداشتن حق طلاق بطور کلی برای مصلحت زن و خانواده و در نهایت جامعه هست و نشان برتری مرد نیست ولی خداوند حق طلاق رو برای زن حرام نکرده و زن میتواند در موقع عقد حق طلاق رو یکیرد .واینکه چرا مرد حق طلاق دارد هم دلیلش باز مصلحت زن هست
چرا که مرد چون کارکرد هورمونی ثابتی دارد وقتی به زنی بی تمایل شود یعنی ختم ان زندکی زناشویی و به مصلحت زن هست که جدا شود تا مورد ازیت و ازار روحی توسط مرد قرار نگیرد
در ارتباط با مهریه هم مهریه برعکس چیزی که در جامعه هست باید در همان ابتدای عقد و متناسب توان مالی مرد داده شود و در واقع نشان صداقت و خلوص مهر مرد هست به زن.خداوندی که مرد را افریده میداند مردی که قصد سو استفاده از احساس زنی را دارد حاضر به خرج کردن برای او نیست در واقع مهریه یک فیلتر هست تا زن فقظ به عقد مردی دراید که حقیقتا او ر ا دوست دارد. در ارتباط با دیه ی رن و مرد هم باید بکم که مگر ارزش حیات یک انسان رو اصلا میشه با پول مقایسه کرد که نصف بودن دیه معنی نصف بودن ارزش زن باشد؟؟؟!!!!!دیه یعنی پولی که پرداخت میشه تا بخشی یا تمام خسارتی که به صاحب خسارت زده شده جبران بشه .و چون خداوند وظیفه نان اوری و تامین هزینه ی زن رو برعهده مرد کزاشته در نتیجه در اثر کشته شدن یک مرد خسارت بیشتری به صاحب خسارت که زن و بچه مرد یا مادر یا خواهر او هست وارد مبشه تا وقتی که یک زن کشته شود
دقت کنید منطور از حسارت صرفا خسارت مالی هست وقطعا خسارت عاطفی و معنوی با پول جبران نمیشود در نتیجه تو بحث دیه اصلا مطرح نیست این موضوع.
در واقع فقط پول رو میشه با پول مقایسه کرد و فقط پول با پول جبران میشود
در ارتباط با بحث تقسیم ارث هم باید بکیم خداوندی که عادله وقتی تمامی تامین مخارج خانواده را بر گردن مرد قرار میدهد پس باید زمینه ی تامین این توان مندی رو در مرد ایجاد کند
در واقع مردان جون مسیول تشکیل و تامین خانواده هستن به دلیل برتری عقل معاش پس باید به لحاط مالی توانمند تر از زنان باشند به لحاظ مالی
در واقع زن نصف ارث را که دارد از برادر خود هم در صورت بی شوهر بودن ارث میبرد در صورتیکه ازدواج کند هم که شوهرش مسیول تامین زندکی اوست.
در ارتباط با شهادت دو زن برابر یک مرد هم باید بگم امروزه به لحاظ علمی ثابت شده که حافظه ی زنان بر اثر کزشت زمان و اتفاقات ناخوشایند روحی و عاطفی و بخصوص تحمل درد زایمان دچار نقص و کاهش میشه به همین دلیلم دو زن باید با هم شهادت بدند همزمان تا طیق گفته ی قران کریم اگر یکی انحرافی پیدا کرد اون یکی زن به او یاداوری کند.
در ارتباط با حق داشتن ۴ زن عقدی و هزار تا صیغه برای یک مرد هم باید بکم داشتن ۴ زن برای یک مرد یک اظطراره نه یک ثواب!!!
به خود قران کریم که مراحعه بفرمایید اومده که یک مرد به شرطی این اجازه رو داره که بتونه بین زنانش عدالت برقرار کنه و با توجه به اینکه یک مرد قاعدتا زن دومش رو بیشتر از اولی دوست داره پس محبت خیلی بیشتری هم به دومی داره.بس از نظر خداوند این مرد وقتی حق داره ازدواج مجدد داره که زن یا زنان قبلی رو هم به اندازه ی زن جدید مورد محبت قرار بده .یعنی خداوند عواطف زن رو لحاظ فرمودن وکرنه لزومی برای این شرط به نظر نمیرسه.در خود ایه ی شریفه هم خطاب به مردان اومده که شما نمیتونید عدالت رو رعایت کنید .بس برهیزکارید اگه به یک زن بسنده کنیذ
باتفکر در این ایه به نطر میرسه که تعدد زوجات فقط برای معصومین علیه السلام اجازه داده شده که قطعا هدف معصوم علیه السلام هم از ازدواج و تعدد زوجات جیزی نبست جز رضای خداو سعادتمند کردن و هدایت کردن شماری از زنان و ازدیاد نسل مطهرشون برای هدایت مردم.قطعا تنها کسی که براش زن زشت و زیبا .پیر و جوان و کوتاه و قدبلند تفاوتی نداره و فقط تقوای زن و رضای خداوند ارزش محسوب میشه میتونه بین زنانش عدالت رو رعایت کنه و همانگونه که در تاربیخ هم داریم که در زمان پیامبر عظیم الشان اسلام .جون مردان به جنک میرفتن و کشته یا شهید میشدن زنانشون اغلب بی سرپرست میموندن و در اون زمان هم ازدواج با زنان بیوه و شوهر مرده عیب محسوب میشده پیامبر عظیم الشان اسلام هم برای رفع کرفتاری اینگونه زنان و شکستن تابو ی ازدواج با زنان بیوه و مسن وبعد رحلت حضرت خدیجه کبری و برای رضای خدا زنان سالخورده و مسن رو صیغه میکردن تا این تابو شکسته بشه. در حالی بعد رحلت حضرت خدیجه پیامبر اکرم بیشتر زنانشوت بیوه و سالخورده بودن که بدلیل زیبایی جمال حضرت رسول الله زیباترین و جوانترین زنان خواستار ازدواج با ایشان بودن .بس یرخی از مجوزها که در دین برای معصوم علیه السلام بدلیل مسیو لیت های الهیشون وضع شده نباید برای کل مردان مجور باشه.در ضمن اگر در اسلام اجبار بود که هر مرد فقط حق داره یک زن عقدی داشته باشه. در اینصورت یک مرد اکر به دلایلی همسرش به لحاظ جنسی از کار افتاده بشه یا توان تولید نسل نداشته باشه.این مرد باید یا به گناه جنسی بیفته یاهمسرش رو که ممکنه خیلی هم همدیگر رو به لحاظ عاطفی دوست داشته باشه از دست بده و طلاق بده .در صورتیکه در جنین شرایطی باداشتن همسر دومی که همسر اول هم راضی هست و برقراری عدالت بین اونها نه این مرد به گناه جنسی میفته و نه همسر اولش رو که به لحاظ عاطفی دوستش داره از دست میده و نه همسر اولش بی سرپرست میمونه.بس تعدد زوجات برای غیر معصوم یک اضطراره نه یک حق!!ا
اونم برای سالم موندن جامعه و حفظ نوامیس مردم از تجاوز و غیره.همون طور که خودتون میدونید یکی از تفاوت های بسیار مهم زن و مرد اینه که مرد برای سالم زندگی کردن به لحاظ شرعی نیاز به تامین غریزه ی جنسیش بطور مرتب داره و این مسیله برای مرد مثل غزاخوردن ضروری هست و ربطی هم به عاطفه ی مرد نداره.به این معنی که یک مردمیتونه یک زن رو به لحاظ عاطفی بی اندازه دوست داشته باشه ولی این عشق اونو برای همیشه از ارضای میل جنسیش بینیاز نمیکنه. در صورتیکه که سرشت زن به هیچ عنوان اینکونه نیست .زن بر عکس مرد نیاز مکرر و مرتب به تامین جنسی نداره و چه بسا بتونه سالها بدون هیج کونه انحرافی عاشقانه و بدون مشگل با همسرش که به لحاظ جسی از کار افتادست زندکی کنه.
در واقع خدا وند خواسته نگاه ابزاری از زن برداشته بشه بخاطر این حجاب رو واجب کرده تا فقط شخصیت و استعداد های فکری زن در جامعه لحاظ بشه نه توانمندی جنسیس.
اسلام دینی هست که در ان مسلمان واقعی نمیشوی اکر دو سلاح برای مبارزه با دشمن درون و بیرون نداشته باشی
سلاح لازم برای مبارزه با دشمن درون یعنی نفس پزیرش تعبدی احکام هست و سلاح لازم برای مبارزه با دشمن بیرون مثل امریکا و اسراییل و داعش و تفکر غرب گرایی و شیعه ی انگلیسی وترویج بی بند وباری و بطور کلی شیطان لعین و رانده شده وهمانا تفکر است و تعقل در دین
به این معنی که هر انسانی در درون خود نفس اماره یا قوه ی شهویه ای داره که برای فرار از زیر بار محدودیت همواره در حال فعالیت هست و در این حالت فقط پزیزش تعبدی احکام هست که بر نفس مهار میزند و زمینه ی رشد و کمال انسان رو فراهم میکند
بخاطر همین به نظر میرسه تمامی جزییات واجبات در قران کریم کفته نشده تا بین افرادی که پزیرش تعبدی برکرفته از ایمان قوی دارند با افراد سست ایمانی که دنبال بهانه ای برای گریز از زیر بار احکام هستند مشخص شود
در واقع جون این دنیا فقط محل ازمایش و گزر هست لازم هست تا دین خدا به گونه ای نه چندان واضح عرضه شود تا تفاوت افراد به لحاط خلوص و درجه ی ایمان مشخص شود
شبیه معلمی که برای ازمون کرفتن از دانش اموزانش کاهی سوالات بسیار مفهومی و مبهمی مطرح میکند تا تفاوت افراد بسیار باهوش و درس خوان با افراد صرفا درس خوان ولی نه چندان باهوش مشخص شود
دین خدام همین هست قطعا لازمه ی عدل خداست تا بین بندگان مخلصش با بندگانی که صرفا بخاطر ترس یا لزت پاداش دین دارن مشخص شود
قطعا تا مخلص نباشی برای جلب رضایتش احتیاط نمیکنی. وقتی مخلص نباشی تو قران به دنبال دستور صریح حجاب میگردی .قابل توجه عزیزانی که به اشتباه میگن دل باید پاک باشه ظاهر مومنانه مهم نیست.ایا میشود فلبی پاک داشت ولی عاشق خدا نبود ؟ایا میشود عاشق خدا بود ولی در جلب رضایتش احتیاط نکرد؟؟؟میبینید عزیران شیطان چگونه گناه رو در نزد ما زینت میکنه نا ما اون رو بپزیریم؟
بنده مخلص همیشه برای جلب رضای خدا احتیاط میکنه.البته منظورم افراط گری در دین نیست
مسیله پزیرش تعبدی احکام در دین با تفکر در فلسفه ی ایات و روایات و احادیث به تعادل میرسه و انسان رو از افراط و تفریط در دین که هر دو نشاته ی کفر هست در امان نکاه میدارد و مسلمانی همین یافتن تعادل در اجرای حدود الهی هست
البته بد فهمی نشه
تعادل داشتن در دین و اجرای احکام به معنی ساده و شل گرفتن انجام واجبات و ترک محرمات که توسط برخی مطرح میشه نیست
تفکر تعبدی پزیرش احکام مارو از گناه و فسق و به عبارتی تفریط در دین نجات میده و تفکر و تعقل در دین مارو از افراط در دین نجات میده
حالا متوجعه شدید عزیزان که چرا هم اسلام امریکایی داریم و هم اسلام داعشی ؟؟؟فاجعه در همین افراط و تفریط رخ میده
بلکه تنها اسلام ناب محمدی هست که از افراط و تفریط دوره و یگانه راه سعادت بشره
شمارو به خدا عریران فکر کنید تا فکر نکنیم از دام افراط و تفریط رها نمیشیم
انقدر دنبال حکم قرانی حجاب و نماز و خمس و غیره نباشید
همینکه در قران کریم به وجوب اینها اشاره شده کافی هست جزییات رو بخاطر عشق به خدا و پیروی از سیره ی اهل بیت علیهم السلام تعبدی یپزیریم
تعادل یعنی همین
بدانیم در کجا باید سخت گیر بود و در کجا اسان گیر
تعادل یعنی در اصلاح خودت و جامعه و انجام واجبات و ترک محرمات سخت گیر باشیم و در پزیزش جزییات احکام اسان گیر باشیم و تعبدی بپزیریم
الان دقیقا برعکسه متاسفانه خیلی ها برای اصلاح عیوب خودشون و جامعه اسان کیرن به این معنی که امر به معروف و نهی از منکر رو ترک کردن ولی برای قبول وجوب حجاب و نماز و ......سخت گیر
چرا با خودمون اینظوری میکنیم

با عرض سلام

خداوند به انسان عقل و قدرت فکر کردن داده است پس انسان حق دارد که خودش برای خودش تصمیم بگیرد
شاید بخاطر همین است که کشور هایی که به مردمانشان حق ازادی و حق بیان و اعتراض کردن می دهند پیشرفت های بخوصوصی کرده اند
و فقر در این کشور های بسیار پایین است

انسان صرفاً موجود کنجکاوی است و این قوانین و منع کردن هایی که در ایران در حال رخ دادن هست مطمعنا روزی زیر پا گذاشته می شوند

ازادی یکی حق های انسان است که در ایران کاملا حرفی بی منطق به حساب می اید

تصویر شهرسوال

با سلام.
در همه نظامهاي اجتماعي، رعايت قوانين اجتماعي بر همه لازم و ضروري است. لطفا يک کشور را نام ببريد که مردم آن کشور، بدون قانون اجتماعي باشند؟

اما در اسلام؛ هرگز علم و علم جويي و پاسخ به سئوالات حاصل از کنجکاوي منع نشده است. بلکه تقريب نظام اجتماعي مردم منع شده است.

با رجوع به تاريخ معلوم مي شود که اين سخنان شما درست نيست. زيرا در زماني که اسلام طلايه دار علم بود، همين مردم اسلام را کاملا اجرا مي کردند و امروز که متفکران زيادي غرب زده هستند، عقب افتاده اند. علت پيشرفت در کشورهاي غربي، دوري از دين نيست. بلکه تلاش است. آنان تلاش مي کنند و نسبت به قوانين خود احترام مي گذارند. لذا داراي نظم هستند. اما مردم جهان سوم، نه تنها تلاش نمي کنند و غالبا دنبال تن پروري هستند، قوانين خود را هم رعايت نمي کنند. در نتيجه دچار بي نظمي مي گردند. حاصل آنکه اولي پيشرفت مي کند و دومي خير.

اين مطلب را شما در زندگي شخصي نيز تجربه مي کنيد. بين دو برادر، آن کس که منظم و پر تلاش باشد موفق است و ديگري نسبت به بي نظمي و تلاش خود، موفقيت کمتر دارد و گاهي نيز هميشه ناموفق است.

پس به جاي انکه آدرس اشتباه رويم و علت را در جاي ديگر بيابيم، بر نظم و تلاش خود بيافزائيم.

موفق باشيد.

ايا نماز از اهميت كمي برخوردار است؟ايا به جرئيات نماز اشاره شده؟

سلام ، باید بگم که شک نکنید ، شک نکنید که نماز از مهمترین چیزها در دین است، و در قران فقط به خواندن آن اشاره شده، ولی خواندن آن توسط جبرئیل به پیامبر بیان شده.

سلام، یک مورد که برای بنده جای سوال دارد این است که چرا هرجایی از اینطور بحث ها می شود برخی افراد سریعا همین موضوع نماز را پیش می کشند که آقا مگر در قرآن آمده که چطور نماز بخوانیم، در حالیکه مسئله نماز را اگر قرآن می خواست توضیح دهد شاید باید دو جلدی میشد، و این مورد هیچ ربطی به مورد حجاب ندارد که مثلا بگوید روسری بلند سر کنید و زینت بپوشانید. در ضمن در بیشتر جاهای قرآن به خواندن نماز تاکید شده و پس از آن زکات آمده، تکرار میکنم، تاکید شده و نوشته بجا آورید، اما در مورد حجاب در هر دو آیه اولا نوشته زنان مومن و در آیه دوم نیز نوشته برای شما بهتر است که انجام دهید، اما در آیاتی که نماز در آنها هست نوشته بجا آورید حتی ادیان دیگر بجا آورند و ننوشته بهتر است و ... . و این مورد که ادیان دیگر نیز نماز بجا آورند دلیل دیگری بر این مورد است که چرا نحوه خواندن نماز در قرآن نیامده چون انقدر موارد مختلف در آن وجود دارد که شاید باید قرآن دو جلدی میشد و اگر هم قرار بود دو جلدی شود افرادی پیدا می شدند و میگفتند چرا زکات را نگفته، چرا فلان چیز را نگفته و ... که اگر قرار بود آنها را نیز بگوید چند جلدی میشد و احتمال تحریف آن نیز افزایش می یافت. در ضمن ممکن است شما بگویید افعالی که در آن دو آیه هست امری هستند. حال من هم میپرسم، پس آن جمله که نوشته برای شما بهتر است چیست؟ و باز هم میپرسم اگر فعل غیر امر میخواست بگوید چه میگفت؟ لطفا شما آقایان که انقدر سواد عربی دارید همان دو آیه را به صورت غیر امری بفرمایید ببینیم چطور میشود.

تصویر soalcity

سلام
کلام شما در بیان مقصودتان به اندازه کافی گویا نیست.

كلام بنده رو دوباره با دقت بخوانيد متوجه خواهيد شد، مخصوصا چند خط اول، در واقع من ميگويم چون قرآن نحوه خواندن نماز را مطرح نكرده دليل نمي شود كه بقيه مسائل را نيز مطرح نكند. و هر كسي هميشه در بحث اين مورد را بيان ميكند. بنده در بالا تا حدودي عرض كردم دليل نگفتن نحوه خواندن نماز را. آن موردي هم كه در انتهاي كلامم بود مربوط به حرف خود شماست كه در آخر نظرات است و گفتيد امر و نهي و غيره، ميخواهم بدانم اگر همين آيه را بدون امر و نهي كردن ميفرمود چه ميشد؟ در ضمن امر و نهي كردن با اينكه بگويد براي شما بهتر است منافات دارد، چون آوردن جمله ي براي شما بهتر است كه انجام دهيد يعني اختيارش دست خودتان است و در آخر نيز فرموده خداوند آمرزنده رحيم است كه اين نيز دليلي بر اختياري بودن دارد.

تصویر soalcity

سلام
ما نمی گوییم چون قرآن رکعات نمازها را نگفته، پس هیچ چیزی را نگفته، بلکه عرض می کنیم احکام اسلامی صرفا در قرآن بیان نشده است بلکه سنت نیز باید در کنار قرآن دیده شود. هر چند در بحث حجاب روشن است که اصل حدود حجاب در قرآن هم بیان شده است.
و اینکه فکر می کنید امر و نهی با بیان خیر بودن منافات دارد، یعنی اگر پدری به پسرش بگوید تو باید فلان کار را بکنی و در انتها نیز بگوید من خیر و صلاح تو را می خواهم، یعنی اینکه پسر می تواند مدعی شود که پدرش به او امر نکرده است و کار را به اختیار خود او واگذار کرده؟ یا آنکه در کنار امر کردن می خواهد پسرش را اقناع هم بکند؟ و آمرزنده و رحیم بودن خدا ربطی به مختار بودن انسان ندارد بلکه بدین معناست که خدا تخلفات شما در گذشته را می بخشد! یعنی همین جمله نیز برای الزامی بودن کافی است و اگر الزامی در کار نبوده، چه چیزی قرار است بخشیده شود؟

ببينيد، عرض بنده به شما نبود، من افرادي رو عرض كردم كه وقتي در بحثي ناتوان مي شوند سريعا متوسل به اين جمله مي شوند كه مگر در قرآن آمده كه چطور نماز مي خوانيم؟ در مورد مسئله حجاب نيز من نظرم را در صفحه مربوط به اجباري بودن حجاب بيان كردم كه شما پس از ثبت و تاييد نظر بنده آن را خواهيد ديد. در هر حال نظر بنده اين است كه حجاب امريست كه زن مؤمن را از غير مؤمن جدا مي كند پس بهتر است در جامعه نيز اختياري باشد تا اين جدا بودن براي مردان نيز به منظور انتخاب همسر قابل تشخيص شود. شما مي دانيد كه مرد مؤمن پي زن مؤمن خواهد رفت نه زن غير مؤمن. در واقع اجباري كردن حجاب از سوي حكومت اين فاصله را ناپديد مي كند و مسئله بد حجابي كه در اصل بعد از انقلاب به وجود آمد، از همين اجباري بودن حجاب شكل گرفته. البته اين مورد رو هم اضافه كنم كه منظورم اين نيست كه از حالا اگر اختياري شود، جامعه درست خواهد شد، زيرا به دليل گذشت زمان بسيار زياد حد جوانان نيز نسبت به قبل تغيير كرده و نمي توان فردي را كه از بدو تولد با شرايط آن زمان بوده را با فردي در اين زمان مقايسه كرد، مثلا فردي كه از كودكي بي حجابي زنان را ديده و در آن جامعه بزرگ شده، اين بي حجابي برايش حالتي طبيعيست، اما فردي كه در اين دوره بزرگ شده را نمي توان به يكباره در معرض آزادي قرار داد، چون مطمئنا باعث هرج و مرج خواهد شد.
درباره بهتر بودن نيز نظر شما را قبول دارم، اما اجبار را قبول ندارم.

تصویر soalcity

سلام
اگر مساله تفکیک بین زن مومن و غیر مومن است، هر کسی که اندکی در ایران زندگی کرده باشد می داند که در پوشش بین مومنان و غیر مومنان فرق است. همان طور که خودتان هم اشاره کرده اید که اگر کسی مومن نیست و به حجاب ایمان ندارد، بدحجابی می کند.

بحث در مورد اين موضوع را ادامه نخواهم داد، زيرا مانند كوبيدن آب در هاونگ است، بنده هر چه بگويم شما سرسري جواب مي دهيد و از آن عبور مي كنيد و بجاي تعيين موضع پاسخ هاي ابهام آميز مي دهيد.

تصویر soalcity

سلام
باید در نظر بگیرید که فضای کامنت، اقتضای خاص خودش را دارد و بنده در حد مقتضی سعی کرده ام جواب روشن بدهم . اگر شما مایلید مفصل تر گفتگو کنید باید به بخش های دیگر مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی مراجعه کنید که توسط همین سایت معرفی شده اند.

سلام، بنده از شما پرسیدم که کجا می توانم با شما بحث کنم، شما یک لینک رو معرفی کردید، بعد از آن بنده پرسیدم شما کدام یک از آن کارشناسان هستید که شما جواب دادید آنجا محلی نیست که از این طور صحبتها شود، بعدا بنده دوباره پرسیدم پس چطور می شود با شما صحبت به صورت آنلاین صحبت کرد که شما گفتید: خصوصیت خاصی ندارید که با شما صحبت کنم و گفتید که خیلی سخت می شود، کامنت بگذارید با ببینیم چه می شود.
شما یا چند نفر هستید چون پاسخ های ضد و نقیض می دهید و یا همانطور قبلا عرض کردم از روی خستگی پاسخ می دهید که انقدر پاسخ ها تفاوت دارند.

تصویر soalcity

سلام
فکر کنم در مطالعه جواب ها شتاب کرده اید و الا بنده این آدرس را ارائه کردم:
http://www.cloob.com/name/p_eteghadat

سلام
اولا دستورات خداوند در قران در بعد و ظرف مكان و زمان أمده است بسيارى از دستورات محدود به همان زمان بوده و در اينده جايگاهى ندارند و تفسير بسيارى از اقايان تفسيرات به رأى هستند وهمينطور مسائل حجاب و حتى شرب خمر و بسيارى ديگر فقط و فقط به علت اشتباهاتى بوده كه شايد صحابه و حتى زنان پيامبر انجام داده اند كه باعث پيدا شدن چنين اياتى در ان زمان و مكان شده است مگر نه ان است كه سعد ابى وقّاص و عده اى به علت شرب خمر و درگيرى هاى خونين و اطلاع پيدا كردن پيامبر باعث ظهور آيه شرب خمر شد و نيز بسيارى از آيات فقط و فقط محدود به زمان و مكان ان زمان بوده و در اين زمان مصداقى ندارند و اگر هم داشته باشند نياز به تفسير جامعه دارد .....

تصویر soalcity

سلام
اتفاقا تفسیر به رای یعنی همین! یعنی آیات قرآن را آن طوری که دوست داریم بفهمیم. و با هواهای نفسانی خود مطابق کنیم. و اگر کسی جویای حقیقت باشد، باید بفهمد خدا از آینده و همه جا با خبر بوده، پس اگر دستوری داده و مطلبی گفته، این را برای همه جا و همه زمان ها گفته، و اگر منظورش فقط افراد خاصی بوده، حتما این قدر بلد بوده که بگوید منظورم در این بخش همگان نیستند.

بهترین تفسیر در اسلام تفسیر با شان نزول آیات هست
طبق نظر علامه طباطبایی هر آیه را باید در ظرف زمان خودش تفسیر کرد وگرنه ما هم میشیم یکی مثل داعش

من بیش از ده نفر زن تن فروش با حجاب کامل و چادر دیدم تا الان.

تصویر soalcity

هزاران زن تن فروش با مانتو یا لباس های بسیار جلف هم وجود دارند و قطعا این تن فروش هایی که شما دیده اید، مقید به حجاب نبوده اند! و الا مثل این است که بگویید کسی را می شناسم که به پدر و مادرش، یک اخم هم نمی کند، اما روزی دوبار آنها را کتک می زند!!
چادر برای چنین کسانی، جهت مخفی کردن هویت واقعی شان است. نه نشان دهنده هویت واقعی

خانم محترم اونجايي كه خداوند متعال امر به حفظ حجاب نموده و امري بودن آيات نيز نشان از تاكيد خداند به لزوم حفظ حجاب دارد به اين مفهوم است كه حضرت حق اين موضوع را براي مومنين الزامي بيان نموده است و حفظ آن در محيط جامعه ضروري است اما خانمي كه در منزل هنگام روبرو شدن با اقوام قوم و خويش خود كه مسلما به عده اي از آنها نامحرم است آيا مي توان شخصي را مامور كنترل او قرار داد. مسلما اين كار غير ممكن است. تازه اگر هم مي شد اين كار غير منطقي به نظر مي رسد. خداوند متعال از آوردن عبارت " بهتر است " قصد دارد بفرمايد كه در محيط منزل كه كسي ظاهرا متعرض شما نمي شود و كسي نگهبان شما نيست ( منظورم به طور ظاهري است ) آنجا بهتر است كه زن حجابش را حفظ كند چون اگر چنين نكند عواقب اين گناه دامن خود او را در جهان آخرت خواهد گرفت ( البته اگر اعتقادي به آن داشته باشد ) و اگر هم حجابش را حفظ نمود كه چه بهتر دقيقا فرمايش خداوند را عملي نموده است .

مثل اينكه شما فعل امر نخونديد
اگه يه كم فكر كنيد متوجه ميشيد بي حجابي باعث تحريك غریزه جنسی و پس از آن باعث تجاوز ميشه و هركاري که باعث کشیده شدن گناه ميشه حرامه.
تا به حال فكر كرديد چرا خدا مي فرمايدما قران را براي مومنان اورده ايم چون كافران مثل كساني هستند كه در گوششان پنبه قرار داده اند و نمي خواهند بشنوند پس هرچه در گوششان بخوانيم فايده ندارد قران فقط براي مومنان است .

الان تو اروپا که بی حجابن هر روز تجاوز میشه؟ خیر بنده ۶ سال هست که اروپا زندگی میکنم و حتی یک نگاه آلوده هم ندیدم. اما در ایران از سن ۸ سالگی مورد دستمالی و لطف کلامی آقایون قرار میگرفتم.

تصویر soalcity

سلام
ایران کشور بزرگی است. و همه آنان که مطلب شما را می خواهند از چنین گفتاری متعجب خواهند شد که یک بچه هشت ساله مورد ... فکر نمی کنید، زیادی سیاه و سفید کردید؟ آمارهای چشم چرانی، تجاوز و تعرض جنسی که از غرب منتشر می شود، دروغ است؟
علاوه بر همه این ها، حجاب تنها یکی از مجموعه احکام حوزه عفاف در اسلام است. و قرار نیست همه مشکلات با آن حل شود.

عذر خواهی میکنم بانو..شما یا اروپا نرفتین تاحالا یا هنوز مفهوم نگاه الوده رو نمیدونین چیه..من خودم خیلی حجابم بد بود و کلی هم ضربه خوردم سر همین بی حجابی ولی از وقتی ی حریم امن برای خودم درست کردم نه از اون نگاههای الوده خبری هست نه از اون مشکلات..اصن من کاری ندارم به اینکه قران درباره حجاب اجبار داشته یا نه..شعور من بهم میگه توی این جامعه پر هیاهو و پر از نگاه خودتو کمتر نمایش بدی بهتره..بعدم من به ی چیزی خییییییییییییلی اعتقاد دارم اونم حق الناسه..بی حجاب بودمم به حق الناس اعتقاد داشتم..اگه ی جوری لباس بپوشی و ارایش کنی که شوهر مردمو حتی در حد ی نگاه مال خودت کنی و اون مرد به زنش سرد بشه طبق قانون عمل و عکس العمل باید تاوان بدی..به دین کاری نداشته باش به وجدان خودت رجوع کن..دلت میخوااد عشقت نگاهش دنبال این و اون باشه؟؟؟اگه نه پس عشق مردمو در حد یک نگاهم مال خودت نکن

مردی هم که اینو اونو نگاه میکنه مرد نیست .یغضو ابطورهم..... .چفدر مردسالارانه حرف زدی.حجاب درست ولی این حرفتونم منطقی نیست. حجاب درست ولی آخه چقدر؟ینی یکی دیگه انقدر خودشو محدود کنه چون اون یکی نگاه میکنه؟ خب اگه قرار به این باشه مرد هم نباید خوش تیپ کنه.قدیما مردا هم عبا و روسری داشتند.مث زنها.

ببخشيد من تو تهرانم و حجابمم بده ولي نه دوست پسري داشتم نه كسي بهم نگاه بد كرده اتفاقا قيافه بدّي تدارم حتي كسي به خودش اجازه پيشنهاد دوستي ندادهاين ديد شماست كه فكر ميكني به بدحجاب نگاه بد ميكنن الان هم ازدواج كردم هم همينطوره

فک کنم شما اشتباه متوجه شدین این بهتر است به معنای دلبخواهی بودن حجاب نیست . این جواب سوال شماست که مثلا میگی چرا باید روسری ببپوشم درواقعه داره جوابتونو میده که میگه واسه پاک موندنت بهتر درضمن این سوالو تو دو خطم میتونستی بنویسید مارو گیج کردی.

اصلا نظر شما درباره حجاب چیست؟ بالاخره حجاب برای اسلام لازم است یا نه؟

احسنت. مسئله اینه که قرآن به طور مفهومی بیان کرده و دلیل فرستادن پیامبران هم این بوده تا آیات و سخنان فلسفی خداوند را به طور صریح بیان کنند. پس در مورد حجاب هم روایت داریم که در صورتی که حجاب به طور کامل نباشد ما حتی یک لحظه دچار شهوت میشویم و این دلیل بر ایجاد همان مفاسد اجتماعی و اصل امر قرآن است.

هر كسي تفكرات منجمد خودش رو به خدا نسبت ميده در صورتيكه خدا حرفهاش رو فقط در قرآن بيان كرده. چه دليلي وجود داره كه خدا كليات رو بگه و بنده به تفسير و گسترش نظر بپردازه؟
الان بين پيروان تشيع و سنت حتي در مورد تاريخ تولد پيامبر هم اختلاف هست اونوقت افرادي از عدم آگاهي مردم سوء استفاده مي كنن و چنان رواياتي را از پيامبر و ائمه مطرح مي كنن كه انگار با گوش خودشون از پيامبر شنيدن. مرجع ما قرآن است و هرچيزي غير از آن باطل مي باشد.
از خدا بترسيد و بدانيد كسي كه به خدا دروغ ببندد از عذاب خدا در امان نخواهد بود.

تصویر soalcity

سلام
شما قرآنی که از آن سخن می گویید خوانده اید؟ چگونه می توان قرآن را قبول داشت و این گونه سخن گفت؟
پس این همه آیه قرآن که دستور داده از سخن پیامبر (ص) اطاعت کنیم و این همه آیه ای که پیامبر (ص) را معلم قرآن معرفی کرده و ... به چه معناست؟

عمر هم همین رو میگفت : حسبنا کتاب الله

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
با سلام وتشکر .
در نگاه حق قران وعترت به عنوان دو حجت الهی و دو یاد گار گرانباهی پیامبر دو ثقل اکبر وکبیر است که باید به هر دو تمسک نمود .
چون همه امامان "شریک القرآن" هستند که در تبیین این لقب توضیحات زیر لازم است:
قرآن ماحصل نبوت و وحی است که وحی و نبوت مختص پیامبر است و در نبوت و وحی شریک ندارد. نبوت که تلقی وحی و گرفتن آن از ملاء اعلی است ، شریک پذیر نیست ولی رسالت که ابلاغ و تبین و تفسیر وحی است ، شریک پذیر می باشد و به همین جهت حضرت موسی از خداوند خواست تا برادرش را شریک او گرداند زیرا در بیان و تبلیغ او را موفق تر از خود می دانست :
«وَ اجْعَلْ لي‏ وَزيراً مِنْ أَهْلي‏ هارُونَ أَخي‏ اشْدُدْ بِهِ أَزْري وَ أَشْرِكْهُ في‏ أَمْري؛ (۱) و وزيرى از خاندانم براى من قرار ده ؛ برادرم هارون را! با او پشتم را محكم كن و او را در كارم شريك ساز».
«وَ أَخي‏ هارُونُ هُوَ أَفْصَحُ مِنِّي لِساناً فَأَرْسِلْهُ مَعي‏ رِدْءاً يُصَدِّقُني‏ إِنِّي أَخافُ أَنْ يُكَذِّبُون؛ (۲) و برادرم هارون زبانش از من فصيحتر است او را همراه من بفرست تا ياور من باشد و مرا تصديق كند مى‏ترسم مرا تكذيب كنند!».
«قالَ رَبِّ إِنِّي أَخافُ أَنْ يُكَذِّبُونِ وَ يَضيقُ صَدْري وَ لا يَنْطَلِقُ لِساني‏ فَأَرْسِلْ إِلى‏ هارُون؛ (۳) (موسى) عرض كرد: «پروردگارا! از آن بيم دارم كه مرا تكذيب كنند و سينه‏ام تنگ شود و زبانم بقدر كافى گويا نيست (برادرم) هارون را نيز رسالت ده (تا مرا يارى كند)!».
در اینجا حضرت موسی از خدا شریک می طلبد و خداوند هم اجابت می کند:
«قَدْ أُوتيتَ سُؤْلَكَ يا مُوسى؛ (۴) «اى موسى! آنچه را خواستى به تو داده شد».
البته در اینجا حضرت هارون به دلیل آیات دیگر ، "نبوت" هم داشت؛ ولی می توانست شریک باشد و نبوت نداشته باشد.
پیامبر هم وقتی این آیات بر او نازل شد، در مناجات با خدا عرض داشت : خداوندا! من هم تقاضای برادرم موسی را دارم که برایم شریکی قرار دهی و علی بن ابی طالب را در رسالت ، بیان ، ابلاغ و تفسیر قرآن کمک کارم سازی و خداوند هم اجابت کرد (۵) و با این که ایشان آخرین پیامبر بود ، ولی امام علی و فرزندان معصومش شریکان پیامبر در امر رسالت (ابلاغ و تبیین و تفسیر وحی) شدند.
در سوره مباهله پیامبر به امر خدا به مسیحیان می فرماید:
«تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبينَ؛ (۶) به آن ها بگو: «بياييد ما فرزندان خود را دعوت كنيم، شما هم فرزندان خود را ما زنان خويش را دعوت نماييم، شما هم زنان خود را ما از نفوس خود دعوت كنيم، شما هم از نفوس خود آن گاه مباهله كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم».
علامه طباطبایی ذیل این آیه می فرماید:
از این که در آیه فرموده: "بیایید لعنت را بر دروغگویان قرار دهیم" (فنجعل لعنه الله علی الکاذبین) معلوم می شود که باید در دوطرف ملاعنه ، "الکاذبین= جمع" وجود داشته باشد و اگر در این طرف فقط رسول خدا در ادعا و دعوت به توحید و نفی شریک از خدا و نفی ربوبیت حضرت عیسی دخیل بود ، باید جمله را به گونه ای می آورد که بر او هم که "مفرد" بود ، تطبیق کند مثلا می فرمود: "فنجعل لعنه الله علی من کان کاذبا" و این که فرمود "فنجعل لعنه الله علی الکاذبین" پس معلوم می شود که در طرف اسلام و حق و توحید هم باید مدعیان جمع باشند و این که پیامبر با این که "انفس و نساء و ابناء" جمع بوده وهر کدام حداقل بر سه نفر دلالت دارند ، فقط جمعا چهار نفر را با خود برده (یک نفر مصداق انفس و یک نفر مصداق نساء و دو نفر مصداق ابناء) معلوم می شود مصداق دیگری برای این عنوان ها پیدا نکرده و این افراد هم در دعوت او شریک بوده اند و مانند او بر فرض حق نبودن اسلام و قرآن ، مشمول عنوان "الکاذبین" قرار می گرفته اند.
البته شریک بودن در دعوت و قرآن به معنای شریک بودن در نبوت نیست بلکه در شؤون نبوت از جمله بیان و تبلیغ ابتدایی و ابلاغ قران یا تفسیر آن شریک می باشند. (۷)
در جریان ابلاغ ابتدایی سوره برائت هم این مساله و شراکت علی بن ابی طالب (و به تبع دیگر معصومان علیهم السلام) در قرآن روشن شد زیرا در سال نهم هجری آیات ابتدایی سوره برائت بر پیامبر نازل شد و پیامبر موظف گشت آنان را در اجتماع مشرکان ابلاغ کند و به گوش خلایق برساند. پیامبر ، ابوبکر را به عنوان امیر الحاج معین کرد و آیات را به او داد تا در اجتماع حج ابلاغ کند ولی هنوز کمی از حرکت آنان نگذشته بود که پیک وحی نازل شد و فرمود این آیات را یا خودت یا کسی از خودت باید ابلاغ کند:
«يا محمد لا يؤدي عنك إلا رجل منك»؛ (۸) از این رو رسول خدا این مأموریت را به علی بن ابی طالب داد.
همچنان که تلقی وحی باید از جانب کسی باشد که معصوم و امین است ، ابلاغ و تفسیر و بیان آن هم باید از جانب معصوم و فرد تضمین شده خدایی باشد و به همین جهت هم رسول خدا به هنگام وفات قرآن و اهل بیت را به عنوان میراث خود برای حفظ و نگه داری امت از ضلالت و گمراهی معرفی کرد (۹) زیرا عترت و اهل بیت مانند خود قرآن معصوم و مفسر و مبین قرآن و معیار و میزان حق هستند.
پی نوشت ها:
۱. طه (۲۰) آیه ۲۹-۳۲.
۲. قصص (۲۸) آیه ۳۴.
۳. شعراء (۲۶) آیه ۱۲- ۱۳.
۴. طه (۲۰) آیه ۳۶.
۵. سید هاشم بحرانی، البرهان، اول، تهران، بنیاد بعثت، ۱۴۱۶ ق، ج ۲، ص ۳۲۰.
۶. آل عمران (۳) آیه ۶۱.
۷. طباطبایی، المیزان، ترجمه موسوی همدانی، قم، انتشارات اسلامی، ۱۳۷۴ ش، ج ۳ ، ص ۳۵۵ – ۳۵۸.
۸. طباطبایی، المیزان، قم ، قم ، انتشارات اسلامی، ۱۴۱۷ ق، ج ۹، ۱۶۳.
۹. مراجعه کنید: سید علی میلانی، حیث الثقلین، قم ، مرکز الابحاث العقائدیه، ۱۴۲۱ ق.

يعني عمر هر چي بگه اشتباهه ؟

سلام.
اولاً دقت داشته باشید که احکام الهی به وضوح در قرآن نیامده اند و این وظیه مفسران و علمای دینی است که تعیین کنند. پس نباید توقع داشت که تمام حد و حدود حجاب در قرآن به وضوح باشد.
دوماً کشور ما از نظر فضاحت جنسی در مقابل سایر کشور ها خیلی هم خوب است...
آیا شما از تعداد سالیانه کودکان حرام زاده در کشور های غربی اطلاعی دارید؟
سوماً ما در کنار قرآن به فرموده پیامبر اکرم(ص) عترت را داریم که الگوی واقعی ما در تمام زمینه ها ایشانند. پس باید بدانیم که ایشان چگونه حجابی داشته اند... بهتر است خواهران ما حجابشان را با حجاب حضرت زهرا(س) مقایسه کنند.
و من الله توفیق

عزیز جان،شما انگار حتی تفاوت تجاوز با رابطه ی نامشروع رو نمیدونی!
اینکه مردم بلاد کفر روابط ازاد جنسی دارن و کلی بچه ی نامشروع به دنیا آمده درست، اما این روهم در نظر بگیرین که اون زوج،هردو با رضایت خودشون رابطه برقرار کردن! اما توی ایران کم نبوده تجاوز واقعی! شما اقایونی که هیچوقت، حتی یک ساعت، یه (زن) نبودید، چطوری میتونین قضاوت کنین?
نکنه انتظار دارین مردا به شما هم تجاوز کنن تا کارشون جزو امار حساب بشه?!
من ادم بی حجابی نیستم،اتفاقا حجابمم کامله، اما با این حال شوربختانه به دفعات زیاد مورد عنایت مردان سرزمینم قرار گرفتم!
اینکه دربلاد کفر هم تجاوز میشه درسته،بله،اما اینم بگین که چه برخوردقانونی ای باهاشون میشه، و امار تجاوز اونجا چقدره(تجاوز و نه رابطه ی نامشروع!) و اینکه اونایی که مورد تجاوز قرار گرفتن،صرفا لباسهای نیمه عریان میپوشیدند و اعضا و جوارحشون پیدا بوده، نه کسی که صرفا موهاش بیرون بوده و تمام لباس هاش کاملا پوشیده بوده!

تصویر soalcity

سلام
احتراما به نظر می رسد کمی احساسی واکنش نشان داده اید.
وضعیت جوامع غربی تنها در بحث بچه های حرام زاده خراب نیست. بلکه طبق آمارها و تعریف خودشان نیز در بحث تجاوز و بی مجازات بودن متجاوزین، وضعیت نامطلوب و ناپسندی دارند. و معلوم نیست شما چرا عصبانی شده اید. اگر فکر می کنید بحث حجاب فقط برای جلوگیری از تجاوز است، باید عرض کنم این تنها یکی از فواید حجاب است. و البته در همین فایده نیز نمی توان تردید کرد.

ببخشی من خوب نتونست فارسی، این لقت حرامزاه ینی چی؟ ?Whats the meaning of Horamzah

تصویر soalcity

حرام زاده به کسی می گویند که انعقاد نطفه او و تولدش ناشی از یک رابطه غیر مشروع و غیر حلال بوده است.

اونجا رفتار با زن احترام امیزه بطور کلی.ولی پلیس تو این زمینه قویه و کسی جرات نمیکنه مزاحم یا خانوم لشه.حتی با کلام.بنظرم ایران باید بجای گیر دادن به خانومها ،مردها رو تربیت کنه .خیلی چیزا حل میشه با اموزش و پرورش درست.من المان بودم و با لباس معمول جز احترام از مردای توی خیابون چیز دیگه ای ندیدم.اومدم ایران و قم با حجاب برتر چادر ولی گریه ام در اومد ....

تصویر soalcity

یعنی آمارهایی که خود غربی ها از تجاوز و ... می دهند، همگی دروغ است؟

شمایی که از آمارهای تجاوز غربی حرف میزنی بهتره بگم توی ایران زنانی که مورد اذیت و آزار جنسی قرار میگیرن برای حفظ آبرو به هیچ کس گزارش نمیدن و از درون میسوزن.

تصویر soalcity

همه جا بخشی از کسانی که مورد تجاوز قرار می گیرند، جایی چیزی نمی گویند. در همین مدت اخیر یک موج رسانه ای شدیدی در غرب به راه افتاد با عنوان "من هم" و خیلی از افراد مشهور گفتند آنها هم در گذشته مورد تجاوز قرار گرفته اند اما ناچار بوده اند سکوت کنند.
البته در خیلی از این کشورها چیزی نمی گویند چون می دانند فایده ای ندارد. یا کسی که به آنها تجاوز کرده مثلا رئیس شان بوده و شکایت کردن به هیچ دردشان نمی خورد.
به هر حال هیچ شکی وجود ندارد که آمار تجاوز در غرب بسیار بیشتر از ایران است. الان در برخی کشورها آمار فرزندانی که پدر خود را نمی شناسند، بالای ۶۰ درصد جمعیت است. یعنی فقط مواردی که پیشگیری موفق نداشته چنین آمار فاجعه باری را آفریده است.
حقیقت فاجعه بار و کثیف جوامع غربی در این زمینه مساله ای نیست که بتوان انکار نمود.

پیوند جان

اولا واضع است از روز روشن روشنتر
ثانیا اگر به نظر ما روشن نیست چشم نداریم و خدا به نوعی خواسته اگر از روی جهالت گناهی کردیم ببخشد و گرنه همه چیز رو بدونی مگر خدا که می فرماید همه گناهان را می بخشد ببخشه و گرنه ببخششی تو کار نیست

خدا گفته حجاب بگو چشم بهانه هم نیار واقعا بهانه ها

با سلام
لطفا به ایه زیر دقت کنید:
وَ أَطِیعُوا اَللّٰهَ وَ أَطِیعُوا اَلرَّسُولَ فَإِنْ تَوَلَّیْتُمْ فَإِنَّمٰا عَلىٰ رَسُولِنَا اَلْبَلاٰغُ اَلْمُبِینُ
(۱۲) و خدا را فرمان برید و پیامبر[او] را اطاعت نمایید، و اگر روی بگردانید، بر پیامبر ما فقط پیام رسانی آشکار است. (۱۲)
همانجور که مشخص است بعد از اطاعت از خدا اطاعت از پیامبر مطرح شده است زیرا احکام از طریق پیامبر. به مردم ابلاغ می شد
که پیامبر و امامان معصوم بطور دقیق حدود حجاب مشخص کرده است

باسلام در تکمیل صحبت های شما فکر میکنم یادآوری حدیث ثقلین کمک به درک بهتر موضوع خواهد شد.
«انّی تارکٌ فیکم الثِّقلَین کتاب اللهِ و عترتی ما ان تمسّکتم بهما لن تضلّوا ابداً لن یفترقا حتّی یردا علیّ الحوض»
«من در میان شما دو امانت نفیس و گرانبها می‌گذارم یکی کتاب خدا قرآن و دیگری عترت و اهل بیت خودم. مادام که شما به این دو دست بیازید هرگز گمراه نخواهید شد و این دو یادگار من هیچ‌گاه از هم جدا نمی‌شوند مگر بر سر حوض کوثر.»

خوب این که نشد استدلال ،خدا حدو حدود نماز رو هم نگفته ،خدو حدود زکات رو هم کامل نگفته ،همه جا تو قرآن کلیات اومده و بارها در قران خطاب به پیامبر وظیفه تبیین قران به پیامبر داده شده،اگه همه چیز تو قران واضح و صریح بود پس کا ر ائمه چی بود؟فقط یادآوری؟ همچنین به نظر من اون آیه که میگه برزنانی که امید ازدواج ندارن گناهی نیست که حجاب نداشته باشن«چنین مضمونی»نشون میده پس احتمالا بر دیگر زنان گناهی هست که حجابشونو بردارن

آخه شما به من بگو کجای دنیا رفتی و آمارت از کجاست!!!؟؟ آخه یه جور حرف بزن منطقی که آدم قبول کنه!!!

باسلام
آیا خداوند حدود نماز رو هم مشخص نموده است!؟ یعنی صبح ظهر عصر مغرب و عشاء چند رکعت نماز بخونی؟!
خدا در قرآن اصل و کلیت موضوع را بیان میفرماید و سنت آنرا تفسیر و توضیح میدهد
مانند نماز که خدا فرمود اقم الصلاة
پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم فرمود
نماز بخوانید اینگونه که من میخوانم

نکته ی بعد اینکه هر حکومت و جامعه ای نواقص و بدیهایی دارد ولی اینکه بخاطر تعصب و تفکر باطل کشور و ملت خودتو از همه بدتر جلوه بدی کار پسندیده ای نیست!

تصویر پاسخگوی احکام

سلام

تشکر از ارتباط شما

اینکه حدود نمازها چگونه است از روایات استفاده می شود.

سلام خانم محترم
اولا که متاسفانه در حال حاضر چون امر به معروف و نهی از منکر توسط بسیاری از افراد در جامعه ترک شده ما شاهد اینهمه مشکل و گناه و از جمله بیحجابی و بد حجابی هستیم
در ثانی هر گناهی رو نمیشه باهر گناهی قیاس کرد
برخی از گناهان زاینده ی گناه هستند و بعضی از کناه ها هم زاییده ی بسیاری از گناه ها
مسیله عفت و حجاب در جامعه هم به هیچ عنوان با کناهانی که فقط خود فرد ار انها اطلاع دارد نیست
غیبت تهمت و اختلاس و دزدی ار بیت المال درسته که فی نفسه بدتر از گناهی مثل بیحجابی هست ولی بزرگوار هیچ فکر کردی اگر همه ی افراد جامعه ظاهری مزهبی و متدین داشته باشند این مسیله ناخود اگاه به سالم شدن فضای جامعه و پاک شدن جامعه از انواع گناهان منجر میشه
شما خودت به من بگو شما جلوی یک فرد بیحجاب راحت تر غیبت میکنی و تهمت میزنی یا جلوی یک فرد متدین و محجبه؟؟؟؟
مدیران و مسیولان حکومتی چه وقت جرات میکننداختلاس و دزدی از بیت المال راانجام بدن؟؟؟وقتی حامعه پاک وافراد مومن و متدین هستندوبارعایت حجاب پایبندیشونرو به اسلام اعلام میکنندو پایبندیشون رو به امربه معروف و نهی از منکر به عنوان یک واجب الهی نشون میدن یا وقتی باشیوع بیحجابی وفساددر جامعه مردم ناخود اگاه به مسیولان اعلام میدارندکه تعلق خاصی به اسلام و قران ودین مداری و امربه معروف ونهی از منکرندارند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟در کدام حالت مسیول فاسد درجامعه جرات به دزدی و اختلاس میکند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟کمی فکر کن دوست من
بی حجابی ترویج بی دینی در جامعه هست حتی اگر فرد بی حجاب قصد این کار نداشته باشدو قلبا به اسلام معتقد باشد
خواهش میکنم انقدر عجولانه قضاوت نکنید
اتفاقا در قران بارها و به اشکال مختلف به مسیله عفاف زنان و مردان پرداخته شده و قران کریم بارها و به صورتهای مختلف روی این تاکید کردن
مثل نازک نکردن صدا هنگام صحبت با نامحرم
سخن کفتن با نامحرم از پشت پرده با نامحرم
توجه کردن زنان به اینکه موقع راه رفتن پایشان را روی زمین نکوبند و با وقار راه بروند
حفاظت از چشمها و نگاه نکردن به نامحرم
ایه ی ۵۹سوره مبارکه احزاب هم که صریحا به پوشش اسلامی زنان مسلمان وزنان مومن اشاره دارد
نکته ای که اینجا بسیار قابل توجه هست اینه که در ایه ی شریفه ۵۹سوره مبارکه احزاب بعد از گفتن حدود پوشش زنان از عبارت ادنی استفاده شده
ادنی در مقابل کلمه اعلی قراردارد و به معنی کمتر و پست تر یا کمترین وپست ترین یا پست تر هست و در واقع چون اسم تفضیل هست با توجه به موقعیتش در جمله معنی میده و اینجا اصلا معنی بهتر یا نزدیک تر نمیدهد بلکه معنی کمترین میده
این یک اشتباه ترجمه هست متاسفانه و در خیلی از معانی قران کریم در خیلی ازقرانها رخ داده متاسفانه که وظیفه ی ما برای لزوم یادگیری زبان شیرین عربی رو نشان میده
یعنی این حد حجاب که بیانشده برای زنان مومن و مسلمان کمترین حد لزوم هست
تلویحا یعنی زن هر چه محجبه تر بهتر
چون فقط کمترین حد حجاب لازم زنان مسلمان و مومن رو مطرح فرمودن
یعنی این حد از حجاب یکی از شروط اصلی برای مومن و مسلمان بودن برای زنان محسوب میشه

این حقیر نظر کامل و جامع و البته بسیار بلندی در این سایت گزاشتم که اگر مراجعه بفرمایید حتما قانع میشوید ان شالله که اسلام به هیچ عنوان یک دین طرفدار مردان نیست بلکه بالعکس اگر همه ی مردان به اسلام حقیقتا عمل کننداین زنان هستند که در رفاهند نه مردان
خواهشمندم حتما مطالعه بفرمایید و نطرتون رو بفرمایید
مسلمان نبودن ما و صرفا تعلق ظاهری داشتن به اسلام نه تقصیر اسلام هست نه خدا و نه پیامبرعظیم الشان اسلام
قانون تعدد زوجات هم برای غیر معصوم فقط در هنگام اظطرار امکان تحقق داره و بعبارتی برای غیر معصوم تعدد زوجات بطور کلی و عمومی یک حق تلقی نمیشه
این چیزی که در جامعه رواج داره یک بد فهمی از ایات شریفه قران هست یایک سو استفاده از حکمی که خداوند در مواقع خاصی مطرح فرمودن
در ضمن انقدر بی انصاف نباشید خداوند عادله قطعا
و اگر زنان را ملزم به پوشش کرده در جای دیگه هم وظایفی برای مردان تعیین کرده که برای مردان دشوار هست
مثل پرداخت مهریه و نفقه ی همسر و فرزندان

اگر شما عربی بلد بودی می دیدی که در صرف و نحو عربی اتفاقا در همین آیات اشاره شده با استفاده از کلمات خاص دقیقا حدود حجاب مشخص شده.... مشکل اینه که وقتی به فارسی ترجمه ش می کنن معنای گسترده کلمات عربی از بین میره و یه لفظ دم دستی میشه.... برای همین در فارسی تفسیر می کنن معانی گسترده کلمات قرآن رو تفسیر بخون تا ببینی حدود حجاب کاملا در قرآن مشخصه..... از طرف دیگه خیلی از مسائل مهم اصلا به صراحت در قرآن نیومده و تبیینش به عهده پیامبر و امامان گذاشته شده.... ولی حجاب اونقدر مهم بوده که هم حدودش از جمله مقنعه سر کردن.. جلباب سر کرد از روی مقنعه و پوشوندن زیر چانه و مقابل سینه اونقدر دقیق توصیف شده که هیچ راهی برای توجیه زنان مسلمان در حرام بودن بی حجابی شون نمونه....

فضاحت جنسی در ایران دروغ بزرگی هست که فقط امثال شما برای توجیه بی حجابی شون می گن.... کو سند و مدرک ؟! اتفاقا به انگلیسی سرچ کنید و به سایت معتبرترین مراکز آمارگیری جهان سر بزنید.... در پنجاه سال گذشته بالاترین آمار فضاحت و تجاوز جنسی به زنان و کودکان در کشورهای غربی اتفاق افتاده... طبق آماری که خودشون در جهان گرفتن... سه کشور با بالاترین تجاوز سوئد آفریقای جنوبی و بعد آمریکاست.... ده کشور اول با بالاترین آمار تجاوز هم اغلب کشورهای اروپایی یا غیرمسلمانان هستن.... مثل فرانسه و آلمان و غیره..... در ده کشور جهان که بالاترین آمار تجاوز جنسی دارن.... نه تنها ایران که هیچ کشور مسلمان دیگه ای هم طبق اعتراف خود غربی ها نیست

امر کردن به مومنان هست. نه مسلمانان.
همانطور که مومنان نماز شب می خوانند، حجاب را هم رعایت می کنند

تصویر soalcity

با عرض سلام
همان گونه که در کتاب های اعتقادی بیان شده است، تکالیف الهی برای همه مردم است. یعنی مثلا در لازم بودن نماز خواندن بین مومن و کافر فرقی نیست. و هر کسی که واجباتی مثل نماز را ترک کند، با عقاب مواجه خواهد شد. و اینکه خدا به مومنان دستور داده، نماز بخوانند به این معنا نیست که کافران با ترک نماز گناهی نکرده اند! چون کافران در قدم اول، موظف بوده اند که ایمان بیاورند و در قدم دوم نماز بخوانند. اما چون قدم اول را برنداشته اند، لزوم قدم دوم به آنها گفته نشده است. نه آنکه قدم دوم برایشان لازم نیست.
پس زنان بی حجاب غیر مومن، دو گناه می کنند: ۱-عدم ایمان ۲- عدم رعایت دستور حجاب

سلام
نرود میخ آهنی در سنگ، بعضی از این آدمها فکر می کنند خارج کشوره خیلی وضع بهتره در صورتی که این طور نیست! ایران از همه لحاظ بهترین نقطه ی دنیاست. من بعضی وقتها با این آدمهای لجباز برخورد می کنم به هیچ صراطی هم مسقیم نمی شند. بدون مطالعه بدون تحقیق از یکی می شنوند خارج خوبه ، با حجاب ها کارهای ناپسند می کنند و از این حرفها، امروز هم یکی از این همکلاسی ها که ادعا می کرد خدا را قبول داره ولی حجاب و آرایش اشکالی نداره گفتم قرآن قبول داری گفت آره گفتم پس بهش عمل کن برو آیات حجاب رو پیدا کن ببین قرآن چی نوشته! الکی هر چی بهت حرفی گفت قبول نکن اصلا بریم از یک مجتهد بپرسیم اول تحقیق کن گفت: من برا این چیزا وقت ندارم و از طلبه ها خوشم نمیاد. بهش گفتم : برنامه زندگیتِ خیلی مهمه. گفت: دوست ندارم بحث کنم اصلا شما راست میگی. گفتم : یا منو قانع کن یا خودت قانع شو . گفت: بس کن دیگه حرفشو نزن وگر نه...... گفتم: برات متاسفم خداحافظ.
حالا حق رو بهم میدید که نرود میخ آهنی در سنگ؟
خسته نباشید.

تو مسایل دینی که گفتی نمیتونم نظر بدم
اما در اینکه ایران با توجه به استعداد های مردم و خاک و زمینش در مقایسه ی نسبی یکی از مفلوک ترین سر زمین های این زمان است شکی ندارم
اگه حجاب یک مسئلست برای شما چرا به مسایل دیگه دین نمیرسین
فقط چون رو این مسئله تعصب دارید اینو میبینید؟
برید ببینید اونایی که دارند دم از حجاب میززند چه بلاهایی دارن سر این ملت میارن
مسلمانی به حجابه فقط؟
شاید مهم باشه حجاب اما نه انقد که همه مسایل دیگه یادمون بره و شرط مسلمانی رو رو حجاب بذاریم و اگه کسی حجاب داشت دیگه هیچ عیبی نداره ازش دیده نشه و صرفا با داشتن حجاب مومن فرض بشه بالعکس

خیر الأمور اوسطها

تصویر soalcity

ضمن عرض سلام
حجاب تنها مساله مرتبط به ایمان نیست هر چند یکی از نمادهای روشن آن است. و قطعا مومن باید مسائل بسیاری را در کنار حجاب خود رعایت کند.
اما درباره وضعیت ایران، حتما اذعان دارید که کشورهای فقیرتر از ایران بسیارند. و اگر بخواهید مقایسه نسبی با توجه به امکانات بکنید نیز باز هم وضعیت همین گونه است. مثلا کشورهای آفریقایی ثروتهای مادی بسیاری در سرزمین خود دارند، اما عموما در فقر و فلاکت به سر می برند.

سلام من بیش از ۳ سال است در خارج از کشور زندگی میکنم جایی زندگی میکنم که هم باحجاب هست هم بی حجاب البته به فضل جموری اسلامی اکثر ایرانیان بی حجابن خود من یه همکار محجبه داشتم که لذت میبردم ازحجابش البته حجاب برتر و این شر رو ور ها رو نداشت وقتی ازش سوال کردم چرا باحجاب شدی گفت خودم انتخاب کردم من اینجا نه دیدم توهینی به زن بیحجاب بشه نه متلکی به خانم های بلوند نه ماشین واسشون واییسه نه ارایش های غلیظ مثل ایران شما هم اگه دو روز پاتو از اون دانشگاه علمی قم بذاری بیرون متوجه میشی!لطفا واسه من بگین با این که دوستان شما خودشون رو ...میدن تا حجاب اجباری بکنن تو سر مردم،چرا یه خانم امنیت نداره توبیرون رفتن?چرا امار فساد و فحشا تو ایران اینجوریه نسبت به جمعیت؟
چرا همه اسید پاشی ها بیشتر تو ایرانه?چرا شما که ادعا میکنین با حجاب این مشکلات فساد حل نشده بیشتر هم شده؟البته اینم بگم اینجا هم این فساد هست،اصلا همه جای دنیا هست ولی خوب جاهای دیگه هیچ ادعایی مبنی بر اینکه اگه حجاب داشته باشیم فلان و بهمان میشه ندارن امیدوارم این پیام من سانسور نشه و با عقل به مسایل نگاه کنیم وسر هر قضیه ای پشت قران خودمونو مخفی نکنیم

با سلام و تشکر از ارتباطتان با شهر سوال!

ادیان راستین الهی به خصوص دین اسلام، دارای پیام های اخلاقی و احکام فراوانی است که رویکرد آن ایجاد فضای سالم اجتماعی برای افراد اجتماع است. یکی از بزرگترین دستاورد ادیان آسمانی جلوگیری از فساد فرد و اجتماع است. دستورات اخلاقی مانند احترام به بزرگتر، عمل به وعده، محبت و مدارا با مردم، تشویق به ازدواج و احکام قانونی و شرعی مانند حرمت لواط، حرمت زنا، وجوب حجاب، و در مسائل اقتصادی مانند حرمت ربا، و دیگر احکام شرعی همه زمینه ساز یک فضای سالم اجتماعی است.

سوال شما از دو جهت قابل بررسی است:

اول- وجو د فساد در کشورهای اسلامی: در دنیای امروز که بسیاری از مرزها گشوده شده و دسترسی به امور شهوانی و جنسی بسیار آسان شده است، تمام کشورها از جمله کشورهای اسلامی از پدیده فساد رنج می برند. کشورهای اسلامی به علت ماهیت ضد فسادی که دارند بیشتر از دیگر کشورها مورد هجمه قرار گرفته اند. بله! این امور باعث نمی شود که یک کشور اسلامی از نظر فساد(فسادهای جنسی) وضعیت نامطلوبی داشته باشد. اما مطلبی که باید به خوبی دقت شود آن است که اولاً کشورهای اسلامی از جهت عمل به دستورات اسلام بسیار با هم متفاوت اند، به طوری که برخی از کشورهای اسلامی در پایین ترین حد، به دستورات اسلامی عمل می کنند. ثانیاً باید بین کشورهای اسلامی و اسلام فرق گذاشت، اگر به دستورات اسلام به خوبی عمل شود اثر خود را خواهد گذاشت اما متأسفانه امروز اکثر و اغلب کشورهای اسلامی فقط نامی از اسلام را با خود به یدک می کشند و بیشتر احکام اسلام در آنها اجرا نمی شود،از طرفی کشورهایی که قصد پیاده کردن احکام اسلام را دارند، مشکلات فراوانی در جهت اجرای احکام دارند که یکی از بزرگ ترین آنها سیطره فرهنگ غرب در تمام شؤون فرهنگی، سیاسی،اقتصادی و.. کشورهای جهان و از جمله کشورهای اسلامی است.

پس وجود فساد در کشورهای اسلامی به علت عمل به دستورات اسلام نیست! بلکه عمل ما مسلمانان است که نمی تواند از فساد جلوگیری کند. امروز تقریباً در همه کشورهای اسلامی چیزی به عنوان قانون حجاب وجود ندارد و اگر هم کسانی رعایت می کنند به علت علاقه شخصی است. [۱]

دوم- بیشتر بودن فساد در کشورهای اسلامی:

بعد از این که دانستیم نباید فساد کشورهای اسلامی را منسوب به اسلام کرد، به راحتی می توان در اینکه «فساد کشورهای اسلامی بیشتر از کشورهای غربی است»، تشکیک کرد. اگر چه کشورهای اسلامی ظاهری از اسلام دارند ولی همین ظاهر تا حد زیادی توانسته است آنان را از فساد های جهانی حفظ کند. همین دینداری ظاهری در کشورهای غربی که عموماً رعایت نمی شود اثرات مخربی بر جا گذاشته است، لذا توجه شما را به برخی از آمار فساد در کشورهای غربی جلب می کنیم:

۱. افزایش نرخ طلاق در کشورهای اروپایی که موجب فسادهای فراوانی در سطح جامعه می شود.

به گفته برخی آمارها از هر دو ازدواج در اتحادیه اروپا یکی به طلاق منجر می شود. در این اتحادیه در سال ۲۰۰۴ تقریباً چهار میلیون و هشتصد هزار نوزاد متولد شدند که حدود دو سوم آنان خارج از چهار چوب ازدواج بوده است. [۲]

۲. در فرانسه هر دو ساعت به یک زن تجاوز می شود این در حالی است که بعضی از سازمان ها از جمله انجمن مقابله با تجاوز به زنان در فرانسه معتقد است هنوز وحشت اعلام شکایت علیه تجاوز به عنف در فرانسه از سوی زنان از بین نرفته است و تنها پنجاه درصد قربانیان نزد پلیس شکایت می کنند. [۳]

۳. بنابر تحقیقاتی که وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرده است عمل و تجارت فساد و فحشا به کار و تجارتی پر سود در آمریکا تبدیل شده است که به طوری که درآمد و سرمایه آن به ۸ میلیارد دلار می رسد. اکنون حدود ۹۰۰ سینما در آمریکا مخصوص اکران و پخش فیلم های مستهجن است. [۴] بر طبق آمار مرکز مطالعات زنان و فمنیسم آمریکا، ۵۰ درصد از زنان شاغل و ۱۵ در صد از مردان شاغل در محیط کار خود مورد آزار و اذیت یا سوء استفاده جنسی قرار می گیرند. [۵]

۴. قانونی کردن ازدواج هم جنس گرایان در کشورهای غربی از جمله بلژیک، هلند، اسپانیا و .. یکی دیگر از نشانه های بارز فساد است که حتی در کشورهای ذکر شده با مخالفت هایی روبرو شده است. [۶]

۵. بنا بر برخی از آمار، مشکلات و صدمات ناشی از مصرف مشروبات الکلی سالانه موجب مرگ حدود ۶۰۰ هزار تن از مردم اروپا می شود. [۷]

این آمار و آمار دیگری که توسط مراکز رسمی کشورهای غربی ارائه شده است نمونه کوچکی است از آن چه که در غرب اتفاق می افتد.

وجود همین مشکلات است که در چند سال اخیر جوانان کشورهای پیشرفته و غربی به خصوص دختران را به طرف حجاب سوق داده است. تازه ترین آمار حاکی است علاقه دختران در این کشورها به پوشیدن لباس هایی است که حجاب بیشتری دارد. به عنوان نمونه به دو مورد از آن اشاره می شود:

۱.پایگاه اینترنتی گروه تحقیقاتی IG که یک گروه تحلیل آماری در مرکز نیویورک است اعلام کرده است: نسل جدید دختران نیویورکی بر خلاف نسل های گذشته علاقه چندانی به خود نمایی و پوشیدن لباس های بدن نما ندارند. محققان این گروه می گویند: دلیل این رویکرد جدید دختران، تمایل آنها به داشتن کنترل خویش و راحت بودن از آزار دیگران است. [۸]

۲. به گزارش خبرگزاری فارس نتایج یک بررسی جدید در ترکیه نشان می دهد در چهار سال اخیر، تعداد بانوان با حجاب در این کشور، چهار برابر افزایش پیدا کرده است. [۹]

البته بیان این مطالب بدان معنا نیست که کشور های اسلامی در حد مقبولی قرار دارند بلکه تا رسیدن به حد مقبول و شایسته راه طولانی وجود دارد.

در پایان تذکر این نکته ضروری است که آنچه در نکته دوم گفته شد مواردی از فساد است که هم ما و هم غربی ها آن را فساد به حساب می آوریم و گرنه موارد بسیاری وجود دارد که از دیدگاه آنان فساد نیست و ما آن را فساد به حساب می آوریم. حال اگر اینها را در یک مقایسه لحاظ کنیم شاید در صدد وجود و افزایش فساد در کشورهای غربی قابل مقایسه با کشورهای اسلامی نباشد.

پی نوشت ها:
[۱] در جمهوری اسلامی ایران حجاب به عنوان یک هنجار اجتماعی که باید رعایت شود پذیرفته شده است، اگر چه؛ شاید بتوان گفت تا اجرای کامل حجاب و عفاف و حیاء در جامعه، راه طولانی باقی است.
[۲] اسماعیلی سادیانی، مهدی، از نگاه آمار،ص ۱۲۹،انتشارات شکوری،قم،۱۳۸۷.
[۳] همان، ص ۱۶۶.
[۴] همان، ص ۲۰۷.
[۵] همان، ص ۲۰۹.
[۶] همان، ص ۲۱۹.
[۷] همان، ص ۲۲۳.
[۸] همان، ص ۹۱.
[۹] همان، ص ۹۳.

موفق باشید.

مزاحمت در کشورهای غربی باشه به خاطر پوشش زن هاست در کشورهای عراق و عربستان که پوشیه هم دارن واسه چیه؟ ذات هرزه باشه این اتفاقا میفته در ضمن همجنسگرایی در ایران خیلی خیلی خیلی زیاده تشریف ببرید در باشگاه ها و پارک های مخصوص بانوان که در ملاعام همجنسبازی میکنن

تصویر soalcity

سلام
قطعا تنها دلیل مزاحمت ها، نوع پوشش نیست. اما یکی از دلایل اصلی و عمده آن همین مطلب است. و در عراق و عربستان نیز همه جا حجاب ندارند. چه برسد به اینکه همه پوشیه نیز داشته باشند.
درباره مقدار یک پدیده نیز هرگز بررسی یک فرد از اطراف خود، قابل سرایت به تمام جامعه نیست و هیچ کجا چنین اظهار نظرهایی غیر علمی ای قابل اعتناء نیست.

مزاحمت یه چیزه که تو ذات انسانه هر انسانی میتونه این کارو کنه ولی این دلیل نمیشه که بگی ملت ایران این جوریه یا کشور های عربستان و عراق ، نه اشتباه میکنی اگه یه خانم شان منزلت خودشو حفظ کنه- مطمئا باش به حد اقل میرسه تا این که حیای خودشو برا مردم بزاره--این تو ذهنت باشه و باور کن-

سلام. راستش از اين دو آيه اي كه شما گذاشتيد كه دو تاشون مربوط به زنان پيامبره و هيچ نشاني اي از اين نداره كه خطاب به همه ي زنانه. علاوه بر اون در آيه ي ۳۱ نور آمده كه با مقنعه ها گريبان خود را بپوشانيد اما به طور مشخص «مو» نيامده. براي مثال: وقتي كسي به شما مي‌گويد با اين دمپايي آن سوسك را بكش، لزوما شما بايد دمپايي داشته باشيد؟ يا هدف كشته شدن سوسك است؟

تصویر soalcity

سلام
تصور می کنم در آیات به خوبی تامل ننمودید. چون در هر دو آیه ای که برای حکم حجاب مورد استناد بوده اند، حکم به صورت کلی بیان شده است:
وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ (۳۱ نور) مومنات تمام زنان مسلمان را در بر می گیرد.
قُلْ لازْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ (۵۹ احزاب) نساء المومنین نیز تمام زنان مسلمان را در بر می گیرد.
و درباره آیه ۵۳ احزاب که مساله مربوط به همسران پیامبر (ص) است همین مساله به صراحت در متن آمده است: حکم ویژه همسران پیامبر (ص) مبنی بر پرده نشینی

درباره حکم مو نیز مساله بسیار واضح است. کلمه جلباب ، کلمه خمر و بیان لزوم پوشاندن تمام زینت ها که قطعا یکی از آنها مو است!
علاوه بر این چگونه ممکن است کسی مقنعه نداشته باشد و بعد بخواهد با مقنعه گریبانش را بپوشاند؟ پس آن آیه خطاب به کسی بوده که مویش پوشیده بوده اما گردنش کمی باز بوده است.

تمام زینت ها که قطعا یکی از آنها مو است!
اینو من نمیدون از کجا در آوردی دیگه ؟ این حکم توئه !
بعدم ...آقای عزیز ، جلباب معنی اش مقنعه نمیشه .
جلباب پارچه ی بلندی بوده که اعراب چه زن و چه مرد به خاطر گرمای شدید هوا روی سر خودشون می انداختن تا از سرشون محافظت کنن نه اینکه موشون رو کامل بپوشونن.
حرف آخرتم جالبه ، آیه خطاب به کسی بوده که موش رو می پوشونده ولی سینه اش باز بوده ؛ ...

تصویر p_qurani

سلام. برای معنای جلباب به این ادرس مراجعه کنید :
http://www.soalcity.ir/node/1108
ضمن این که واضح است که مو یکی از زینتها بشمار میاد .

مو زینت زن نیست اگه دقت کنید قرآن هدفش پوشاندن تفاوت های جسمی مرد و زن بوده است
در ضمن طبق سوره نور قدم اول پوشاندن چشم است، و باز يادتون باشه آیات اول به مردان توصیه کرده واگه به تحقیقات نگاه کنید تعرض و تجاوز و انحراف هیچ ربطی به پوشش ندارد
باز تکرار میکنم ۱چشم را بپوشانيد ۲فروجتان را ۳و برای خانم ها سینه و بر ودوش و زینت جز آنکه قهرا ظاهر میشود

تصویر soalcity

قطعا گناه تحریف دین، و تکذیب دستورات خدا، بسیار سنگین تر از گناه بدحجابی و بی حجابی است. پس به تمام اشخاص بی حجاب توصیه می کنم که سعی کنند گناهشان در همان حد ترک حجاب باشد، نه تحریف دین و دروغ بستن به دین خدا!
شما به خاطر تمایلات خود، واضح ترین مسائل عرفی را هم انکار می کنید. اگر مو زینت زن نیست، پس چرا این همه تلاش برای مدل آن و بلند کردن آن و رنگ آن و ... می کنند؟ چرا از ته نمی زنند یا کوتاه کوتاه نمی کنند تا زحمت نظافت و آراستگی شان کم شود؟
آیات قرآن در لزوم پوشاندن مو هم بسیار واضح است. قرآن به پوشش هایی مثل روسری و چادر اشاره می کند که کارکرد آن پوشاندن مو است. (جلباب، خمار)
و این هیچ منافاتی با حکم کنترل چشم ندارد. که البته قرار هم نیست چشم بسته شود، بلکه چشم باید از نگاه های به قول عوام هیز، دوری کند.
تحقیقات هم نشان داده که حتی در آمریکا با تغییر پوشش، از متلک مردان بیمار و نگاه های آنها و ... می توان جلوگیری کرد.

تمامه این ایرادا که از خارج میگیرید
درداخل کشور وضعیت خیلی بد تره

تصویر soalcity

سلام
بعید می دانم غرب زدگان داخلی توانسته باشند، به وضعیت غرب برسند. هر چه باشد هنوز در ایران تا حد زیادی احترام به والدین وجود دارد. خانواده وجود دارد. فرزندان با والدینشان زندگی می کنند و ..

حرفتون درسته . با بعضی از مردم اروپایی که تعامل دارم گاها میپرسن که تو خانواده هم داری ؟ پیش خودم میگم خب زیر بته که عمل نیومدم . و به اون میگم اره چهارتا دایی دارم چهارتا خاله دارم سه تا عمو دارم سه تا عمه دارم پدربزرگ دارم مادربزرگ دارم . بعد اون بم گفت یعنی تو پدربزرگتم میشناسی ؟ من منظورم این بود که پدر و مادر داری ؟ واقعا از این لحاظ در فقر به سر میبرن و خلا روحی دارن. ببینید خیلی تلاشها شده که بنیان خانواده رو تحکیم ببخشن با فیلمهاشون اما در واقعیت ناموفق بودن. سایت خوبی دارین موفق باشین

شما این آمار رو از کجا آوردی ؟ آدرس بده ما هم ببینیم هم خارج هم ایران

اگر بین مسلمان و مومن تفاوتی هست ، که هست ، خداوند در قرآن نگفته : ای زنان حجاب بر شما واجب است . حتا نگفته : ای زنان مسلمان ، حجاب بر شما واجب است . گفته : به زنان مومن بگو ! ! زنان مومن . خب حالا چند درصد از بانوان ما مسلمان هستند ؟ و چند درصد مومن هستند ؟

تصویر soalcity

سلام
طبق نظریه شما، پس کفار هم به صرف اینکه اسلام نیاورده اند، نماز نخواندن و روزه نگرفتن و ... برایشان گناهی ندارد.
حال آنکه همه مکلف به انجام دستورات الهی هستند. و اینکه خدا به مومنان خطاب می کند، برای آن است که باقی ابتدا باید دستور کلی تر و اصل ایمان را انجام دهند. تا بتوان مطالب جزئی تر را از آنها خواست.
در واقع مثل آن است که دو نفر مریض هستند یکی به دکتر مراجعه می کند و دکتر برایش نسخه می نویسد. آیا شما نتیجه می گیرید که دیگری هیچ نیازی به درمان ندارد؟

در مورد فضاحت جنسی در غرب بهتره از کسانی که برای مدتی در اونجا زندگی کردن و از نزدیک مناسبات اجتماعی رو لمس کردن سوال کنید. خواهید شنید که قضیه ۱۸۰ درجه با چیزی که در ایران راجع به غرب گفته میشه فرق داره. حتی در ترکیه که یک کشور مسلمان هست و اکثر خانم ها حجاب ندارن و روابط جداسازی نشده، نگاه به زن در اجتماع کاملا متفاوت از ایرانه. در ایران نه تنها به زن مطلقه و مجرد بعنوان موجودی برای ارضای تمایلات جنسی نگاه میشه بلکه متاسفانه امروز حتی به زنان متاهل هم با دید جنسی در جامعه نگریسته میشه که واقعا فاجعه باره. مسائلی مثل ماهواره و فضای مجازی و بی حجابی و روابط ازاد که در ایران علت روابط نامشروع قلمداد میشه در همه جای دنیا وجود داره ولی میبینیم که با وجود ازادی پوشش در کشورهای دیگه به زن نگاه انسانی وجود داره و به جز عده ی معدودی که فی قلوبهم مرض هست سایرین بدنبال بهره گیری از زن در محیط کار و اداره و محیط مجازی ووو نیستن. اما در ایران اکثریت مردها فی قلوبهم مرض شدن. لطفا غرب شناسی خودتون رو اصلاح کنید تا سخنان شما بهتر توان اقنا مردم را داشته باشد.

با سلام و تشکر از ارتباطتان با شهر سوال!

انسان جایگاه و مقامی دارد که او را اشرف مخلوقات می دانند و خداوند متعال او را در جایگاه و مقامی والا بخشیده است .
بنابراین زن و مرد هر دو با هم و در کنار هم می تواند کمالات انسانی را طی کنند و هیچ یک بر دیگری برتری ندارد و هر دو در راه رسیدن به کمالات انسانی و تقرب به خداوند متعال مساوی و برابر هستند ، در تمدن های قبل از اسلام نگرشهای متفاوتی درباره ی زن وجود داشته به طوری که تأسف هر خواننده ای را بر می انگیزد از جمله زن را موجودی می دانستند که برای برطرف کردن شهوات و نیازهای جنسی مرد آفریده شده ، او را مظهر شیطان می دانستند ، او را فاقد روح انسانی می دانستند و مخصوصاً در اعراب جاهلی که دختر را مایه ی ننگ و خواری قلمداد می کردند و او را زنده به گور می کردند و ...

با گذشت زمان و پیشرفت جوامع و تمدنها برای زن ارزش و منزلتی قائل شدند به طوری که او را دارای اراده و استقلال رأی و دارای حقوق خاصی می دانستند ، کم کم در دوران انقلاب صنعتی زن را وارد کار در بازارها و کارخانه ها کردند و نه تنها حقوق و ارزش او را بیان نکردند بلکه او را در منجلابی فرو کردند که بیرون آمدن از آن کار بسیار مشکل و دشواری برای زنان بود که نوعی خلأ درونی برای زنان به وجود آوردند که موجب حسرت زنان و محرومیت آنان از زندگی اجتماعی بود .

به بهانه ی دفاع از حقوق زن جنبش فمینیسم را به وجود آوردند که پیامدهای این جنبش تضعیف نهاد خانواده – ترویج الگوهای غیر اخلاقی در روابط جنسی – ایجاد الگوی مخاصمه و نزاع میان زوجین و تشابه حقوق زن و مرد – تقابل زن و مرد را به همراه داشت که به هیچ وجه این ضایعه جبران پذیر نخواهد بود و جای بسیار تأسف و تأثر را دارد.

*** نکات نهایی:
۱- مقام زن در اسلام چنان است که یک سوره از قرآن به نام « النساء » است و در ده سوره از قرآن ، مسائل مربوط به حقوق و منزلت زنان آمده است . خدای سبحان فرمود : «کالکیت آسمانها و زمین از آن خداست و هر چه را خدا بخواهد ، می آفریند و به هر کس اراده کند دختر و به هر کس بخواهد پسر می بخشد» . در این آیه خداوند دختران را بر مردان مقدم داشته تا هم بیانگر اهمیتی باشد که اسلام به احیای شخصیت زن می دهد و هم بگوید انتخاب دختر و پسر به دست شما نیست . تعبیر به « می بخشد » دلیل روشنی است که هم دختران و هم پسران هر دو هدیه ی الهی هستند و تفاوت بین این دو صحیح نیست . اسلام ، اولین مکتبی است که زن را در امور اجتماعی شریک ساخت و از زن هم « بیعت » گرفت . اسلام به او اعلام کرد که تو یکی از خشت های بنای اسلام هستی و باید سهم خود را در استواری این بنیان ایفا کنی . در آئین اسلام زن مانند مرد موجودی است گرامی و محترم ، آفریده و مخلوق خدا ، نه تنها ذاتاً عامل گناه مردان نیست ، بلکه در موارد بسیاری عامل جلوگیری مرد از گناه و مایه ی حفظ عفت و سکون اوست . زن و مرد برای کمک به یکدیگر و تکمیل و تکامل هم آفریده شده اند .
باورها و اعتقادات در عرصه ی جهانی دو دسته اند : دسته ای که دارای منشأ الهی و آسمانی اند مثل اعتقادات مربوط به یهود ، مسیحیت و در بینش ما آئین مقدس اسلام ، که ذکر و توضیح آنها گذشت . برخی دیگر زائیده ی افکار فلاسفه ، صاحب نظران ، خیرخواهان و احیاناً سیاست بازان ، مدعیان دروغین ، جاهلان که نام آنها را نمی توان مذهب نهاد چرا که ساخته ی دست بشرند مثل آئین کنفوسیوس ، بودائی ، برهمائی .

۲- مشکلاتی که بیان کردید در هر موقعیت و وضعیتی وجود دارد و نمی توان به راحتی در مورد مسایل حکم کرد.

موفق باشید.

آیا شما که به اکراه و اجبار معتقدید خارج شدن یا نشدن غرایز از حد اعتدال را در جامعه کنترل کرده اید؟ شیطان در همه جا هست.و فقط از ظاهر محو شده.هر گناه و خطا یی در هر مملکتی و جامعه ای و محله ای اتفاق می افتد وکاملا عادی است.عزیز دل اهل جهنم و بهشت اینجا در کنار هم زندگی میکنند.بفهم................

اولا كه همجنس بازي تو ايران خيلي بيشتره به خاطر محدوديت هاي زياد فقط آمارش اعلام نميشه و اينكه تن فروشي به ١٣ سال رسيده ، مَي بينم چقدر حجاب تأثير داشته در كاهش سن تن فروشي و آمار اعلام نشده فحشا در كشور ما اَز خيلي اَز كشور هاي اروپايي بالا تر هستش ، بر فرض اينكه اين قرآنتون گفته باشه حجاب سرتون كنيد آيا جايي اَز اين قرآن نوشته افراد كشور هاي ديگه و أديان ديگه رو هم مجبور كنيد حجاب سرشون كنن ؟؟؟؟؟ آيه اين اجبار رو به من بگيد ممنون ميشم

تصویر soalcity

بدون آمار شما از کجا فهمیده اید همجنس گرایی در ایران بیشتر از جهان است؟ آیا این امور را دلبخواهی می فهمند؟
در فحشا از کجا آمار آورده اید؟ در حالی که برخی کشورها نیمی از فرزندانشان طبق آمار رسمی نامشروع هستند و آمار تجاوزها فاجعه است، چگونه چنین ادعاهایی می کنید؟
شما می دانید که تن فروشی چیست و بعد ادعا می کنید به ۱۳ سال رسیده؟ چند مورد این چنینی داریم؟ البته می دانم یک مسئول بی خرد این را گفته، اما بعید می دانم که خودش هم فهمیده باشد، چه می گوید.
بعد از تاثیر کدام حجاب سخن می گویید؟ همین که ما در خیابان ها می بینیم؟؟!! قرآن که گفته حجاب منظور همین است که زنان ایرانی بیشتر مصرف لوازم آرایشی را برای رفتن به خیابان ها دارند؟

گفته به زنان مومن بگو نه مسلمان. تعریف مؤمن با مسلمان فرق داره. همونطور که تعریف متقین (پرهیزکار) با مؤمن فرق داره.

درباره جمله آخرت باید بگم ک کاملا اشتباهه
تو کشوری ک نیاز جنسی ب طور کامل بر طرف میشه دیگه کسی نیاز به هم جنس بازی نداره
حالا بیا تو ایران ببین چقدر به بچه تجاوز میشه
فشار و محدودیت جنسیه ک باعث همجنس بازی یا حتی با حیوانات میشه

تصویر soalcity

اینها مساله ای نیست که اختلاف نظر درباره آن موجه و منطقی باشد. کافیست واقع بین باشیم.
غریزه جنسی می تواند از تعادل خارج شود و هر نوع ارضا مثل نوشیدن آب شور باشد که تنها عطش را بیشتر می کند. از همین رو علیرغم آزادی بی حد و حصر روابط جنسی در برخی کشورها، روابط جنسی بیمارگونه (مثل همجنسگرایی و ...) به شدت رایج شده است.
و امروزه برای این مطالب آمارهای جهانی وجود دارد و کسی نمی تواند این قدر بی ضابطه ادعا کند.

گفته زنان مومن و همسران پیامبر . مومن به کسی میگن که انسان کامل عصر خودش رو بشناسه و ازش پیروی کنه . به علاوه برای زمانی بوده که کنیز داری عرف بوده و کنیز برده جنسی هم بوده. همچنین ارازل و اوباش مزاحمت ایجاد میکردن و به حرف پیامبر گوش نمیکردن برای خودداری از تعرض به خانومها . در ضمن اون زمان قانون و پلیس وجود نداشته و قوم عرب جاهل هم تربیتشون آسون نبوده . الان نه کنیزدلری عرف هست و نه کسی انسان کامل رو میشناسه که ازش پیروی کنه که بش بگن مومن و همچنین کسانیکه برای خانومها مزاحمت ایجاد میکنن بابت پوشش و حجاب مصداق هنون منافقها و ارازل و اوباش هستن که باید جلوشون گرفته بشه .

تصویر پاسخگوی اعتقادی

سلام
در آیات و روایات برخی از ویژگی مومنان اشاره شده است که به ویژگی های فردی و اجتماعی مومن اشاره دارد. بدیهی است هر چه انسان بتواند ویژگی های بیشتری از مومنان را در خود ایجاد نماید، از درجه ایمان بالاتری برخوردار خواهد بود. هر چند بسیاری از آنها با یکدیگر لازم و ملزوم اند و با کسب یکی برخی دیگر نیز خود را جلوه گر می سازند.
شرح و بیان همه ویژگی های مؤمن نیازمند کتابی قطور است. ما از باب نمونه به روایتی از امام صادق(ع) در این خصوص اشاره می کنیم. امام صادق (ع)می فرمایند: مؤمن را سزاوار است كه داراى هشت صفت باشد:
۱- در گرفتاري هاى سخت باوقار و سنگين باشد (خود را نبازد).
۲- هنگام بلا شكيبا باشد.
۳- در نعمت و آسايش سپاس‏گزار باشد.
۴- به آنچه خدا روزيش كرده، قانع باشد.
۵-- به دشمنان ستم نكند.
۶- به خاطر دوستان مرتكب گناه نشود [كارى را كه نتواند، به گردن نگيرد].
۷- تنش از او در زحمت باشد.
۸- مردم از او در آسايش باشند.(۱)
برای اطلاع بیش تر به خطبۀ متقین نهج البلاغه که امیر المؤمنین (ع) در این خطبه به تفصیل و بیان ویژگیهای مؤمنان اشاره کرده اند و کتاب اصول کافی، باب مؤمن و علامات و صفاتش‏ و یا کتاب "المؤمنون فی القرآن والحدیث " چاپ جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که تحت عنوان "ویژگی های مؤمنان در قرآن و حدیث" به فارسی ترجمه شده، .مراجعه نمایید.
دوست عزیز!
در قرآن و روایات فراوانی بر این نکته تأکید شده است که انسان باید نسبت به انجام فرامین الهی دقت داشته باشد و از گناه دوری کند، البته در این میان ممکن است که انسان دچار لغزش شود و بر اثر جهل و نادانی مرتکب گناه شود ولی آنچه مهم می باشد این است که زود از گناه خود توبه و استغفار کند. حضرت علی(ع) در باره توبه و استغفار می فرمایند: تَعَطَّرُوا بِالإستغفارِ لا تَفضَحکُم رَوائِحُ الذُّنوُبِ؛ (۲) خود را با استغفار معطّر کنید، تا بوی گناهان شما را رسوا نکند. بنا بر این هر زمانی که انسان مؤمن مرتکب گناه و یا لغزشی می شود ،باید با عطر توبه و استغفار خود را معطر سازد تا خداوند او را به واسطه گناهانی که انجام داده است ،در دنیا و آخرت رسوا نسازد. وقتی که انسان بر اثر غفلت و نادانی و یا طغیان غرائز و هوای نفس، دچار گناه شد، باید خیلی زود، خود را در معرض رحمت الهی قرار دهد. از او آمرزش بخواهد. با آب توبه و استغفار دل و جان خود را شستشو دهد . سهل انگاری و امروز و فردا کردن در امر توبه، گناه دیگر و دلیل بر سرکشی بیش تر می­باشد و انسان مؤمن هیچگاه از روی عناد و سرکشی گناه نمی کند.
در قرآن نیز خداوند در سوره تحریم خطاب به بندگان مؤمن خویش می فرماید:«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَى اللَّهِ تَوْبَةً نَصُوحاً عَسى‏ رَبُّكُمْ أَنْ يُكَفِّرَ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ وَ يُدْخِلَكُمْ جَنَّاتٍ تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهار»اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد بسوى خدا توبه كنيد، توبه‏اى خالص اميد است (با اين كار) پروردگارتان گناهانتان را ببخشد و شما را در باغهايى از بهشت كه نهرها از زير درختانش جارى است وارد كند،(۳)
البته حقيقت" توبه" همان ندامت و پشيمانى از گناه است كه لازمه آن تصميم بر ترك در آينده است، و اگر كارى بوده كه قابل جبران است در صدد جبران برآيد، و گفتن استغفار نيز بيانگر همين معنى است، و به اين ترتيب اركان توبه را مى‏توان در پنج چيز خلاصه كرد:( ترك گناه- ندامت- تصميم بر ترك در آينده- جبران گذشته- استغفار).(۴)
پی نوشت:
۱. اصول كافى-ترجمه مصطفوى،كتاب فروشى علميه اسلاميه‏،تهران، ج‏۳، ص ۳۲۶.
۲.علامه مجلسی، بحار الانوار، بیروت، موسسه الوفاء، ۱۴۰۴هق ، ج۶، ص۲۲، باب۲۰.
۳.تحریم(۶۶) آیه۸ .
۴. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، تهران ، اسلامیه، ۱۳۷۴ش، ج۲۴، ص۲۸۹.

خیلی خنده داره که نمی‌دونید چون نمی‌خواهید بدونید الزامی نیست. .سه تا دحتر بچه که روسری برداشتن رو بیست سال زندان میکنید و دزدای بیت المال یا میرند خارج یا داخل زندان وی ای پی حال میکنند و دستشون قطع نمیشه. چون آقازاده است نباید دستش قطع بشه. پاپا ناراحت بشه. چون نمی‌خواهید بدونید اینجوری میشه

تصویر شهرسوال

سلام دوست گرامی و تشکر از ارتباطتان با این مرکز

با عرض معذرت، متاسفانه امکان پاسخگویی از این سامانه دیگر مقدور نیست.

برای ارسال پرسش و دریافت پاسخ، از راه های ارتباطی ذیل استفاده بفرمایید. دوستان کارشناس در این بخش ها خدمت شما هستند:

۱) نسخه جدید "اپلیکیشن پاسخگو"

این برنامه را می توانید از این لینک دریافت کنید:
https://cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app

۲) اگر امکان نصب و استفاده از برنامه فوق را ندارید، می توانید با مراجعه به این آدرس اینترنتی و ثبت مشخصات، پرسش خود را از طریق وبسایت مطرح نمایید:
https://user.pasokhgoo.ir

به كلام حضرت زهرا در مورد فضيلت زن توجه كنين به خيلي چيزا پي ميبرين...كه فرمودن فضيلت زن در اينه كه نه ديده بشه و نه ببينه...لازم بذكره كه بگم فضيلت زن منحصر به يه زمان خاصي نيستو اينم بايد بگم كه حضرت زهرا خودشون در مقابل اون نابينا ننشستنو...اينم اشاره كنم كه ايشون در فدك سخنراني عمومي داشتن...ولي همه چيز با اصولو رعايت ارزشها و حريم ها انجام شد..

سلام
من دیروز بادیدن پوشیده شدن یا چادری شدن دختری که سال تحصیلی قبلی حجاب درستی نداشت یا به قول خیلی ها مانتویی بود تصمیم گرفتم که در زمینه حجاب تحقیق کنم. درمورد این حرف دوست عزیزمان هم که در خارج کسی نگاهت هم نمیکند باید بگویم که در بعضی از جوامع جهانی افراد حریم شخصی محکمی برای خود نگه می دارند که طبق آن، نوع پوشش هرکس بسته به نظر شخصی خودش است و همچنین قانون مکتوبی برای نوع لباس نوشته نشده است. در ایران هم این حریم شخصی درحال شکل گیری جدی است اما در چهارچوب نظام اسلامی و با شرایط نوشته شده در قانون اساسی ، قرار دارد.

تصویر soalcity

با عرض سلام
باید به معیار شخصی بودن یک مساله توجه کرد. تا بفهمیم آیا در آن مساله نظر شخصی افراد ملاک است، یا آنکه با مساله ای اجتماعی مواجه هستیم که افراد دیگر را تحت تاثیر قرار می دهد و برای همین باید ضوابط و قوانین اجتماعی در این موارد رعایت شود.
و با اندک دقتی روشن می شود که پوشش فرد در محیط اجتماعی مساله ای شخصی نیست. بنده برای ارائه شاهد جهت اثبات ادعا، فقط قوانین بعضی از دانشگاه های جهان که ضوابط خاصی را برای پوشش تعیین کرده اند، ذکر می کنم:

دانشگاه کالج ترینیتی: پوشیدن کفشهای جلوباز و لباسهای کوتاه ممنوع است .

دانشگاه مری واشنگتن: پوشیدن تی شرت با عکسهای آزار دهنده و لباسهای دارای پارگی ممنوع است و لباس هایی که بخشی از بدن را در معرض دید قرار دهد، غیر قانونی می باشد. همچنین کارکنان رسمی باید دامنهای بلند، به همراه پیراهن رسمی به تن کنند

دانشگاه لیبرتی آمریکا: پوشیدن بلوز یا پیراهنهای یقه دار ضروری است.

دانشگاه لید سیتی نیجریه: پوشیدن لباس تنگ یا بدون آستین بدون پوشیدن کت یا ژاکت بر روی آن ممنوع است.

دانشگاه ملی سنگاپور: لباسهای حاوی جملات و تصاویر ناشایست و کفشهای راحتی ممنوع است.

دانشجویان دانشگاه دولتی فلوریدا: کفشهایی با پاشنه هایی که ارتفاعی بیش از دو اینچ دارند ممنوع است همچنین باید دامن، پیراهن و شلوارهای یک رنگ به تن داشته باشند.

دانشگاه De La Salle در فیلیپین: استفاده از رنگ موهای زننده، خالکوبی و سوراخ کردن اعضای صورت ممنوع است

دانشگاه کالیفرنیا برکلی: استفاده از لباسهای بدن نما در این دانشگاه ممنوع است و باید دامن و شلوارهای رسمی با قد متعارف، پیراهن و کت و شلوار رسمی به تن کنند.

دوست عزيزي كه قوانين دانشگا ها رو نوش تيد دقيقا منبعتون چيه؟؟ من خودم دانشگاه بركلي هستم. هر كس با هر لباساي كه دلش مي خواد. مخصوصا شلوار ك هاي خيلي كوتاه فقط مساله اينجاست كه اين دوستان براي درس ميان اين دامشگاه نع براي ديد زدن ملت. بخوان ديد بزنن تو خيابون ريخته. پس لطفا اطلاعات نداريد ذهن مردمو منحرف نكنيد

منم الان دارم از دانشگاه برکلی کامنت می زارم و می بینم که قوانینی برای پوشش داره! میگی نه از ۱۱۸ بپرس
و خودم دیدم که تمام دانشجویان دانشگاه برکلی وقتی وارد می شوند، دم در غرایزشان را تحویل نگهبانی دانشگاه می دهند برای همین بدن عریان دختران اصلا برایشان جذابیتی ندارد.

سلام آقای خالی بند شما چرا اذهان مردم را خراب میکنید من خودم مثل شما خالی بند نیستم که سریع بگ من خودم فلان دانشگاهم ولی به شما بگویم پسر عمه دوستم آنجاست وخودم از ایشان خواستم از پسرعمه شان هروقت آمد ایران بپرسد که ماجرا چیه واقعا وبه مدت ها صحت ماجرا کشف شد جزی آیین نامه داخلی دانشگاه و منشورات دانشگاه است پس لطفا خالی نبندید وگناه دیگران را به گردنتان نیندازید اگر دین ندارید لا اقل آزاده باشید و دروغ نگویید باتشکر

عجب كاربر N.E خواهشا شماهم كه اطلاعاتتون در حد يك دانشگاه است خودتون رو محل رفع سوال ديگران قرار نديد اونم با اين چهره عقل اندر سفي.
توصيم به شما براي رفع سوال ديگران و قطعا سوال خودتون خوندن كتاب " نیم نگاهی به ضوابط پوشش در دانشگاه های جهان" است لطفا با دغدغه مطالعه كنيد

چشم

ای زن به تو از فاطمه اینگونه خطابست ارزنده ترین زینت زن حفظ حجاب است

نـــــــــــــــــــــــه خداییش یه کم روش فـــــــــــــــــــکر کن-بعد اگه بد بود بگو بد

شما فرموده اید که در خارج کشور کسی به زنان بی روسری نگاه نمیکند - بله نگاه نمیکنند چون برای آنها عادی شده - البته اسلام نمیخواهد این وضعیت عادی شود و همواره سعی دارد این لذت خدادادی محدوده ای خود را حفظ کند - لذا در اطلاعات بدست آمده از سازمانهای آماری خارج کشور میشنویم که دیگر کسی در خارج کشور تمایلی به ازدواج ندارد و لذا نسل اروپاییان اصیل به زودی در اروپا منقرض میشود. پس خداوند متعال نمیخواهد این شرایط بین زن و مرد عادی گردد بلکه میخواهد با حفظ چارچوب این انرژی خدادادی حفظ شود و در راه تکامل و سیر الله خرج شود.// البته پاسخ سوال شما در سخنرانیهای استاد پناهیان به تفصیل آمده است.

اینجا (آمریکا ) ازدواج خیلی هم رواج دارد. تازه آمار طلاق پایین آمده. به نظر من ازدواج ایجاد راحت تر، سریع تر از ایران است.

سه برادر از دوستان آمریکایی من به صورت پی د رپی در عرض یک سال ازدواج کردند در حالی که به ظاهر ممکنه بگید بابا اونجا که ریخته چرا خودم رو وصل و متعد به کسی کنم که بعد موی دماغم بشه ولی اینطور نیست...
نمی دونم از کچاشون در میارن که آمریکا ازدواج رواج نداره...بخدا مسلمونی اینجاست!

تصویر soalcity

سلام خانم سارا
انسان به دلایل مختلفی به سراغ ازدواج می رود. در یک سن، غریزه جنسی انسان را به سمت ازدواج می کشاند که در صورت باز بودن راه برای ارضاء نامشروع، تمایل به ازدواج کم می شود. اما در سنین بالاتر باز هم تمایل انسان به ازدواج به دلایل دیگر باز می گردد. در یک مقطع تمایل به داشتن فرزند و در یک مقطع تمایل به داشتن همراه ، همچنان انسان را به ازدواج می کشاند. برای همین هم سن ازدواج در آمریکا در حدود ۳۵ سال است! و روشن است که این ازدواج انسان را از بسیاری از مفسده ها باز نمی دارد.

برای اطلاع شما باید عرض کنم که هر سه برادر زیر سی سال دارند. و روشن است که هدف از ازدواج هم در ایران چیزی فراتر از این سه مورد که گفتید نیست!
چقدر مغله می کنید!

تصویر soalcity

سلام
نمی دانم چرا این قدر احساس دشمنی دارید و فکر می کنید در میدان جنگ ایستاده اید.
من فقط یک کامنت برای شما نوشتم و در آن سه جاذبه ازدواج را بیان کردم که عموما با این دلایل ازدواج می کنند.
و بالا بود سن ازدواج در غرب نیز بسیار واضح است و وقتی این سخن را می گوییم ناظر به اکثریت سخن می گویم.حالا چه شده که شما فکر می کنید باید بجنگید، احتمالا سرایت خوی استکباری آمریکاست.

عزيزم منظور از بهتر است...بلندي روسري است..نه سر نكردنش

نه

سلام عزیزم . عاشقانه با خدا معامله کن مطمئن باش خدا بهت عزت و آرامش میده .

سلام علیکم لطفا اینجا منطقی سوال و جواب دهید اولا مگر شما تو خارج همه جاهایش را آمار گرفتید که کسی نگاه نمیکند؟چراعوامانه وحرفهای شنیده از ماهواره یا طاغوتیان و گمراهان را میزنید شما خودتان آدم منطقی هستید پس مواظب قیود کلامتان باشید ثانیا اخبار این همه قتل وجنایت وتجاوزات وبه تبع آن خودکشی ها را نخوانده اید؟مسلما همان کسانی که میگویند خارج خوبه و...این اطلاعات را به شما نمیدهند وآن جا دهانشان بسته است ثالثا مگر تو خارج هرکی هرکارکرد ماهم باید بکنیم توخارج ۷۰سال مارکسیسم بود بعد آقایون نظرشان عوض شد ومارکسیسم را لعنت میکنند رابعا مگر ما ازخودمان دین وآیین ودستورالعمل نداریم که هی میگویید خارج؟خامسا ما که قرآن وخدارا قبول داریم هرچه اوبگوید برای ما مهم است ولو فعلا به عقل ناقصمان مصلحت آن را ندانیم بیاییم از ماجرای حضرت موسی ع وحضرت خضر عبرت بگیریم قبل از اینکه مایه عبرت برای دیگران باشیم التماس دعا بزرگوار یاحق

فهمیدن اینکه یک موضوع که در قرآن کریم آمده واجب بوده(یعنی خداوند ما رو با اون امتحان میکنه تا فرق بین با ایمان و کافر مشخص بشه) یا مستحب(یعنی با انجام اون در کنار انجام واجبات و دوری از محرمات میتوان به خداوند نزدیکتر شد)، را باید در سیره عملی بهترین مفسران قرآن یعنی حضرت محمد و آل محمد (صل الله علیه و آله وسلم) جستجو کرد و اگر خودمان به هر دلیلی نمیتوانیم در مورد یک موضوع تحقیق کنیم، میتوانیم از کسانی که درباره آیات و روایات و احادیث و غیره تحقیق و پژوهش کرده اند یعنی علما و روحانیون بپرسیم، برای مثال در مورد حجاب بهترین الگو برای ما مسلمانان حضرت فاطمه زهرا (س )و همسران پیامبر (ص) و همسران امامان (ع) و دختران آنها هستند، آنها حتی در مقابل یک فرد نامحرم نابینا هم با حجاب بوده اند..

چون زمان پیامبر تقریبا همه جای دنیا تمام اندامها پوشیده بود، فقط میموند سر و گردن که اون هم خدا فرمود بپوشونید، اصلا همین که گفته شده حجاب سر تکلیف بقیه بدن خودبخود معلومه، فک کن آدم موهاشو بپوشونه بعد یه شلوارک بپوشه! یا یه شلوار تنگ بپوشه که باسنش بزنه بیرون! مشخصه که تاثیر جنسی بقیه بدن خیلی بیشتر از سره، دستورات خدا هم نیاز به نیست کلمه باید اولش بیاد، خدا میفرماید فلان کار را بکنید یا خوب است فلان کار را نکنید یا ازش دوری کنید

منم خارج از کشورم و همین مشکلو دارم و با حرفت کاملا موافقم و درکت میکنم ؛ خدا هزار بار تو قران چیزای دیگه رو تاکیید کرده و مردم توجه نمیکنند و موضوعی ک اشاره ی خیلیییی کوچیکی شده رو بزرگش کردند خدایااا

کاهی لازمه خداوند وظایف بندگان رو واضح نگن تا تفاوت بین بندگان مخلص که در جلب رضای خدا ومراعات دیگران احتیاط میکنند با بندگان غیر مخلصی که هوای نفس رو به رضایت خدا ترجیح میدهند و با اوردن بهانه از پزیرش احکام دین فرار میکنن مشخص شود البته برای خود افراد وگرنه خداوند که از همه جی مطلع است .تا برای تعیین جایگاه ابدیشان خودشان تعیین گر باشند و این نشانگر نهایت عدل خداست
اگر همه ی احکام بظور کاملا واضح و روشن و کامل در قران کرین بیان میشد شاید در ظاهر تفاوتی بین بندگان مخلص و عاشق خدا با بندگان صرفا ترسان از عداب خدا مشاهده نمیشد

در ایه ی شریفه ۵۹ سوره ی مبارکه احزاب که در اینجا مطرح است بعد از اینکه حدود حجاب بیان شده خداوند فرموده دالک ادنی.....
ادنی در مقابل اعلی معنی میده و اسم تفضیل هست به معنی پست و کم ترین و متضاد ان اعلی است که یعنی برترین بالاترین
اینجا اصلا منطور از ادنی بهتر و نزدیک تر نیست!!!!!
به این معنی که این حد از حجاب که بیان شده کمترین و پست ترین حد ممکن هست برای اینکه زنان مومنه از زنان بی ایمان شناخته شوند و مورد ازار قرار نگیرند که در واقع خداوند تلویحا به این موضوع اشاره دادند که حجاب یکی از شروط اصلی مومن بودن زنان هست و هرچه زن محجبه تر باشد به ایمان نردیک تر هست جرا که خداوند کمترین و پست ترین حد حجاب رو با عبارت ادنی .....برای زنان مومن اشاره کردن و به بهترین حد ان اشاره نکردن
تلویحا یعنی هر چه بیشتر بهتر.........
متاسفانه این ترجمه اشتباه برای این عبارت است. با نهایت تاسف اشتباهات ترجمه در معنی خیلی از قران ها وجود دارد که این وطیفه ما رو برای فراگیری زبان شیرین عربی نشان میده تا با فهم اشتباه ایات شریفه قران دنیا و اخرت خود رو به بازی نگیریم

خب خیلی واضح گفته زن های مسلمان حجاب سر کنن که شناخته بشن.... نه اینکه هیچکس نگاهشون نکنه.... اتفاقا همه باید به چشم مسلمان نگاهش کنن.... پس خارج از ایران حجاب واجب تره با توصیف قرآن

خب عزیزم باید اینجا توی دنیا حجابت رو رعایت کنی و فقط برای خدا حجاب داشته باشی ن برای مردم تا بتونی ب خدا برسی ن ب مردم ما در آخر مجبوریم چ بخواهیم و چ نخواهیم در هر صورت ما با خدا ملاقات میکنیم پس باید جوابی داشته باشیم تا خدا هم ما رو ب بهشتش ببره ببخشید ها امیدوارم ناراحت نشده باشی فقط نظرم رو گفتم گلم

سلام علیکم
فرموده بودید «در آیه ۳۱ سوره نور تمام سخنان با صیغه امر و دستوری بیان شده است که نشانگر وجوب می باشد» و ... لطفا به مثالهای ذیل دقت بفرمائید:
۱- يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَنفِقُواْ مِمَّا رَزَقْنَاكُم مِّن قَبْلِ أَن يَأْتِيَ يَوْمٌ لاَّ بَيْعٌ فِيهِ وَلاَ خُلَّةٌ وَلاَ شَفَاعَةٌ وَالْكَافِرُونَ هُمُ الظَّالِمُونَ ﴿۲۵۴﴾بقره
۲-يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَنفِقُواْ مِن طَيِّبَاتِ مَا كَسَبْتُمْ وَمِمَّا أَخْرَجْنَا لَكُم مِّنَ الأَرْضِ وَلاَ تَيَمَّمُواْ الْخَبِيثَ مِنْهُ تُنفِقُونَ وَلَسْتُم بِآخِذِيهِ إِلاَّ أَن تُغْمِضُواْ فِيهِ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ غَنِيٌّ حَمِيدٌ ﴿۲۶۷﴾بقره

در این دو آیه امر به انفاق شده است.. آیا بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت انفاق واجب است و در نتیجه باید گشت انفاق بر سر چهارراهها مستقر کرد ؟ اعتقاد دارم حجاب اجباری تنها باعث رواج نفاق، درورویی، ریا و اشاعۀ نفرت میان مردم می شود.

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
آنچه در ایه گفته شده است از وجوب دور نیست! مثلا آنچه "اخرجنا لکم من الارض" بخشی از انفاق واجب به نام زکات می باشد.
در واقع انفاق واجب و مستجب داریم و به سخن فنی تر، صیغه امر ظهور در وجوب دارد. و این ظهور در بعضی موارد شکسته می شود. به هر حال این مباحث، تخصصی می باشد و اگر مایل به پیگیری آن هستید می توانید به کتب اصول فقه مراجعه نمایید.
اما اینکه آیا وجوب انفاق با قوه قهریه نیز همراه می شود، باید بگویم اگر به صدر اسلام مراجعه کنید، متوجه می شوید که همین گونه بوده است. همان گونه که امروزه، قانون همه را مجبور به پرداخت مالیات می کند.

و اینکه حجاب اجباری باعث رواج نفاق و دو رویی و ... می شود، دقت کنید:
اولا حجاب حکم تعبدی نیست. بلکه توصلی است. مثل اینکه شستن لباس سبب پاک شدن آن می شود. هر چند شما به هیچ عنوان قصد قربت نکرده باشید. پس حجاب ربطی به نفاق و دو رویی ندارد.
ثانیا بنده متوجه نمی شوم از کدام اجبار سخن می گویید؟ این اجبار را تنها کسانی احساس می کنند که در جامعه حقیقی ایران زندگی نمی کنند. شما تصور می کنید اکنونی اجباری وجود دارد که ما در خیابان صحنه های جلوه گری زنان را این گونه شاهد هستیم؟ اجباری که شما از آن سخن می گویید بیشترین جلوه اش در تبلیغات و جو سازی است و الا در عالم حقیقی ما اثری از آن نمی بینیم.

شما به جای اینکه ترویج دین کنن ترویج گرامر و صرف و نحو و دستورات زبان عربی رو انجام میدن. بدون اینکه هیچ چیز مفید و قابل درکی ارائه بدم. استادان سفسته و مغلطه.

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
۱-آنچه در متن اصلی سوال و جواب درج شده، بحث های دستور زبان عربی نیست. و اگر اشاره ای به امری بودن در جواب کامنت ها شده است، به دلیل سوال کاربران بوده که دلیلی از جنس خاص خود می طلبیده است. نمی توانیم به گونه ای از دستور ادبیات عرب متنفر باشیم که در زمان نیاز به دلیلی از این سنخ، از ارائه دلیل خود داری کنیم.
۲-مطلبی که اشاره شده، در واقع بحث ادبیان عرب نیست. بلکه از مباحثی است که در هر زبانی مطرح است و اگر کلمات غربی برای شما خوشایند است، می توانیم بگوییم این مطالب مباحث هرمنوتیکی است.
۳-یکی از انواع مغالطات، متهم کردن دیگران به مغالطه بدون بیان دلیل و استدلالی در این زمینه است.

امیدوارم بتوانیم همیشه با دیده انصاف به مطالب بنگریم و حتی اگر از گروه و طایفه ای خوش مان نمی آید، سخن منطقی و صحیح را رد نکنیم.

نحوه پاسخ دادن شما به نظر من عالی هست و ایرادی نداره. برای اینکه انسان حق رو از بین اینهمه ناحقی تشخیص بده اول باید از دورن این رو بخواد و به دنبال حقیقت باشه. در غیر این صورت هرگز حرف حق رو حتی با بهترین استدلال ها قبول نمیکنه و همیشه به نظر خودش دلیل موجهی برای مخالفت داره. من در مورد خودم این رو واقعا تجربه کردم. حجاب رو میپسندم ولی متاسفانه چون رعایت حجاب بطور کامل اون طور که تو دین اسلام واجب شده برام سخت بوده و هست، اگه جایی بشنوم یا بخونم که استدلالی برای غیر اجباری بودن حجاب (بطور کامل) تو دین اسلام آورده شده، متاسفانه کمی از عذاب وجدانم کمتر میشه یعنی دوست دارم که اون استدلال رو قبول و باور کنم با اینکه در درون میدونم اشتباهه و حق نیست. این یعنی غلبه غرایز به عقل.....

تصویر soalcity

با عرض سلام و تشکر از حسن نظر و انصاف شما
همان گونه که شما فرمودید، خواسته های انسان می تواند بر فهم او موثر باشد. تا آنجا که انسان روشن ترین حقایق را انکار کند و حتی به استهزای آنها بپردازد:
ثُمَّ كانَ عاقِبَةَ الَّذينَ أَساؤُا السُّواى‏ أَنْ كَذَّبُوا بِآياتِ اللَّهِ وَ كانُوا بِها يَسْتَهْزِؤُنَ (۱۰ روم) سپس سرانجام كسانى كه اعمال بد مرتكب شدند به جايى رسيد كه آيات خدا را تكذيب كردند و آن را به مسخره گرفتند!

و باید قبل از آنکه تمایلات قلبی، پرده های غلیظ بر فهم مان بکشند، سعی کنیم که قلب و احساساتمان را به آنچه عقل مان یافته نزدیک کنیم.
و در این مسیر نیز می توانیم از تدریج استفاده کنیم. یعنی سعی کنیم هر روز، گامی در این مسیر برداریم تا پس از چندین گام، این دو گانگی مضر را درمان نماییم.

این ها دستور زبان عربی نیست بلکه زبان قرآن است ما برای اینکه معنا و مفهوم و احکام دقیق رقرآن کریم را بفهمیم باید با زبان قرآن آشنا باشیم یا اگر نیستیم ار افراد آگاه مطلع شویم.

ببینید دوستان عزیز
اگر برای مچ گیری و یا ... دارین مینویسن یا میخونین،امام زمان هم صحبت کنه استخفرالله باز هم شما یک چیزی میگین
ولو اگر برای استفاده بخونین مش اژدر هم صحبت کنه، واقعا بهره میبرین
اینکه دین ما بهترین دینه و بهترین احکام رو داره درش شکی نیست ولو این که چقدر اجرا میشه ما نمی دانیم ما فقط باید یک چیزی را بخوانیم تا آنجا که فهم درکمان ما را به گمراهی نکشاند در بارش فکر کنیم و تصمیم بگیریم
من اول خودمو میگم اینکه بیاییم اینجا یک موضوعی را مطرح کنیم و تلاش کنیم برای مچ گیری از کسی حتی با اطلاعات کم فکر خیلی خیلی غلطی هستش بهتر اینه که به همه دانسته هامان عمل کنیم بعد که خوبیش را درک کردیم برای دیگران هم واسطه هدایت باشیم که هم خدا را خوش می آید هم بنده های خدارا و این را هم بگویم مدینه فاضله زمانی حقیقت پیدا خواهد کرد که حکومت در دستان یوسف فاطمه باشد
پس برای هرچه زود تر خوب شدن اوضاء جهان یک دعای مختصر و مفید بکنیم الهم عجل لولیک الفرج
اگر از نوشته هایم خوشتان آمد برایم دعا کنید که به خواسته های بزرگ معنویم برسم چون میگویند با زبانی که گناه نکرده اید دعا کنید تا مستجاب شود پس من هم برای شما موفقیت و سربلندی را در هر دو جهان میطلبم

والسلام علیکم ورحمته الله وبرکاته.

حجاب اجباری نیست تو ایران!!؟؟
حجاب جرئی از قانون اساسی ایران هست چطور شما میگید اجباری نیست؟؟تخلف از قانون اساسی حکم قضایی داره یعنی حتی منجر به زندان میشه!!!
گشت ارشاد هم حتما نیست دیگه!!!!!!

تصویر شهر سوال

با عرض سلام

اگر تمام حقوق دانان با هم یکدست و همراه شوند و سالها تلاش کنند، هرگز مطلبی درباره حجاب اجباری در قانون اساسی نمی یابند! و همین نیز تائیدی بر هیاهو سالاری در این مساله است. که برای پر رنگ تر شدن یک تبصره در قانون جزایی آن را به قانون اساسی مربوط می کنند!!
و آنچه نوشته شده نیز بحث قانون نوشته شده در کتاب ها نیست. بلکه وضعیت جاری و رایجی است که هر روز در خیابان ها دیده می شود.
و مساله گشت ارشاد نیز یکی دیگر از هیاهو سالاری ها در جامعه ماست!
آیا واقعا اگر جدیتی در مجازات بی حجابان وجود داشت، ما در خیابان ها شاهد صحنه های بی حجابی و بد حجابی بودیم؟ بد نیست به کشورهایی نظیر عربستان بنگرید که اگر حکومتی بخواهد، به راحتی می تواند حجاب را اجباری کند! حتی در کشورهای اروپایی قوانین اجباری درباره شلوار زنان و پیراهن آستین کوتاه مردان و ... وجود داشته و دارد و جامعه نیز بدان ملتزم می شده است.

قانون تعزیرات سال ۱۳۶۲: اولین قانونی که در خصوص پوشش زنان به تصویب رسید، ماده ۱۰۲ قانون تعزیرات بود که در حال حاضر به صورت تبصره‌ای به ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ الحاق شده است.
ماده ۱۰۲ زنانی را که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر می‌شوند، مستوجب تعزیر تا ۷۴ ضربه شلاق دانسته بود.
شما فکر کنم جز اون دسته از عزیزانی هستید که قانون اساسی را مطالعه نکردید یا حتی شنیده ها را هم دربارش تحقیق نکردید بعد این موضوع بد حجابی که شما میگید اصلا معنی نداره بد حجاب یعنی چی؟؟؟یا حجاب داره یا نداره و اینم که میگید اگه بخواد حکومت میتون نه دوست عزیز رضاخان با اون همه قلدر بازی نتونست حجاب برداره ایران عربستان نیست این موضوع دقت کنید عراق که ۸ سال نتونست یه وجب خاک ما را بگیره تو عرض ۲ روز نصف عربستان و کل کویت گرفت شما نمیتونی چیزی را به مردم ایران تحمیل کنید وگرنه مطمئن باش الان همه روبنده هم داشتند

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
ظاهرا شما فرق قانون اساسی با قوانین دیگر را نمی دانید. و درباره قانون، آنچه روشن است عملیاتی کردن هر طرح در جامعه غیر از بخش قانونی، نیاز به بستر فرهنگی دارد. و جامعه ما هنوز آن قدر از عفت فاصله نگرفته که بخواهد در مقابل حیا و عفت چنان قد علم کند که در مقابل صدام قد علم کرده!

من دقیق تو قانون اساسی یه جایی خوندم که حد و حدود داره حجاب الان یادم نیست کجاش بود ولی دقیق یادم هست و تو یه مستند هم یه بار بهش اشاره شد ولی الان حضور خاطر ندارم واسه همین ماده قانونی شا گفتم
به نظر من قد علم کرده برای انکار این موضوع ما اومدیم یه کلمه من دراوردی اختراع کردیم به اسم بدحجاب که اصلا هیچ معنی نداره این کلمه و بیشتر شبیه پاک کردن صورت مسئله هست!!
میشه بگید بد حجاب یعنی چی؟؟بد حجاب با بی حجاب هیچ فرقی نداره بدحجاب دقیقا شبیه همون توریسته که میاد تو ایران چون مجبور روسری سرش میکنه وقتی از ایران میره بر میداره!! ولی به قول معروف کلاه شرعی گذاشتن هست شما نگاه کنید تو دانشگاه ها یا جامعه یا مکان های دخترونه بدون محدودیت منظورم مکان علمی غیر از حوزه علمیه هست یا اینطور مکان ها که اکثرا یه تفکر دارند منظور دانشگاه تهران یا اصفهان یا دانشگاه آزاد که عمومی هست یا خیابان که مکان عمومی اکثرا به قول شما بدحجاب هستند و به اعتقاد بنده بدحجاب معنی نداره هیچ کجایی احادیث یا آیات قرآن هم بدحجاب وجود نداره!!این همون مقاومت هست یا همون قد علم کردن هست که شما عرض میکنید جامعه دقیقا قد علم کرده به نظر من الان چندین سال هست گشت ارشاد اومده نتونسته هیچ تاثیری بزاره تاثیرش اینه که جایی که گشت ارشاد هست یا کسی نمیره یا از جلوش که میخواند رد بشند یکم روسری را میکشند بالا که بد حجاب بشه متوسط حجاب!!!! قد علم کردن من نمیدونم منظور چی هست باید با اسلحه بیاند تو خیابان؟؟همین که با وجود حراست دم در دانشگاه ها یا گشت ارشاد تو خیابان هیچ توجهی بهش نمیشه اسمش چی هست تمکین دارند میکنند از حجاب؟؟
شاید تو رسانه ملی برای مکدر نشدن بعضی افراد مجبور به سانسور اوضاع کشور بشیم ولی نباید این خودسانسوری را باور کنیم به قول یه استادی فرح پهلوی تو یه مستند چندبار با خودش میگفت سال ۵۶ که اوضاع کشور خوب بود همه راضی بودند چرا پس انقلاب شد!!!این دلیل بر اینکه خود سانسوری را باور کرده بود و به قول معروف یه آدم چندبار که دروغ بگه کم کم اون دروغ باورش میشه ما نباید به اون مسیر بریم که که وقتی جمعیت تهران تو روز طبق آمار ۱۷ میلیون نفر هست وقتی یه میلیون نماز جمعه را میرند یا وقتی ۱ میلیون نفر تو راهپیمایی حجاب و عفاف شرکت میکنند بگیم خب همه چیز خوبه باید ببینیم ۱۶ میلیون نماز جمعه را نمیرند یا ۱۶ میلیون تو راهپیمایی شرکت نکردند یا نگیم تو یه مکان علمی دختر چادری هم هست یا دختر که حجاب رعایت میکنه هست باید بگیم اکثرا بدحجاب به قول شما هستند و اگه به این شیوه نگاه کنید میبینید اکثر جامعه به حجاب اعتنایی ندارند و این دقیقا همون قد علم کردن هست که بستر فرهنگی هم که میشه برداشتند اجبار هست به نظر من چون اجبار همیشه نتیجه سوء داشته حتی تو اروپا هم همینطور بوده کتاب چه باید کرد دکتر شهید علی شریعتی فصل دوم دقیقا به این نکته و دلایل وضع موجود اروپا را همین اجبار قبل قرن ۱۷ میدونه مطالعه کنید خالی از لطف نیست

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
حجاب یکی از دستورات الهی است و مردم در عمل کردن به آن متفاوت هستند. عده ای آن را مطابق دستور دینی انجام می دهند، و عده ای آن را به طور کامل رعایت نمی کنند که به آنها بدحجاب می گوییم. و علت اینکه بین بد حجاب و بی حجاب فرق می گذاریم به خاطر آن است که قطعا کسی که قسمتی از موهای سرش پیداست با کسی که تمام موهایش پیداست، متفاوت است.
دقت کنید که دستور حجاب در اسلام مانند نماز، نیازی به قصد تقرب الهی ندارد! بلکه مانند لباس شستن است که با هر نیتی شسته شود، به هر حال لباس پاک می شود. پس نمی توانیم بگوییم کسی که به طور بد به این دستور عمل می کند (قسمتی از موهایش پیداست) اصلا به این دستور عمل نکرده است. و بی حجاب و بدحجاب یکسان هستند.
به هر حال اصراری نیز برای فرق گذاشتن بین کلمه بدحجاب و بی حجاب نیز نداریم! آنچه روشن است اینکه پوشش نصفه و ناقص یک زن با زمانی که هیچ پوششی ندارد، متفاوت است.
اما درباره مقاومت، دقت کنید، انسان های بسیاری گناه می کنند و گناه خود را به سستی اراده شان، ضعیف بودنشان در مقابل شیطان و ... نسبت می دهند. به همین خاطر در بعضی مواقع مثل شب قدر، توبه می کنند و از خدا درخواست بخشش دارند!
به چنین کسانی، مقاومت کننده در مقابل خدا و دستوراتش نمی گویند! برای همین بین مسلمان گناهکار با کافر فرق است.
در واقع آنان که عمل نمی کنند دو دسته هستند، یک عده انگیزه کافی یا همت لازم را ندارند و یک عده سر ستیز دارند، این دو بسیار متفاوتند.
و درباره خودسانسوری نمی دانم منظور شما چیست! چه چیزی سانسور و انکار شده؟ وجود بدحجابان؟

همین که شما میگید از سستی و بی اراده گی حجاب رعایت نمی کنند خود سانسوری هست چون کامل با اراده و آگاهی موهای خود را بیرون میزارند شاید بخاطر ستیز با خدا نباشه ولی بخاطر ستیز با خانواده یا حکومت یا ارکان های فشار موهای خود را بیرون میزارند
دوم قسمت خود سانسوری اینجاست که جوری وانمود میکنید که قدرت تصمیم گیری دارند که بی حجاب باشند ولی با میل خودشون بد حجاب هستند در صورتی که این اصلا صحیح نیست!!!
البته منم قبول دارم کسی که تو یه کشور آزاد تو پوشش اگر یه مقدار پوشیده تر از بقیه باشه بهتره ولی تو ایران این صدق نمیکنه و زمانی میشه این دید که اجبار حجاب برداشته بشه و اون موقه دید کی حجابش کامل کی از رو سستی و بی اراده گی و.... بد حجاب هست و کی بی حجاب که من مطمئنم اگه همچین روزی بیاد شبیه قرن ۱۷ اروپا میشیم!!

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
اگر به محض اینکه اندیشه خلاف خواسته های شما داشته باشیم، متهم به خود سانسوری می شویم، از این تهمت هراسی نداریم!
و اینکه افراد در نشان دادن اعتقاد و عدم اعتقادشان به حجاب، توانمند هستند، جای اندک شک و شبهه ای ندارد. و نگاه منصفانه آن را اثبات می کند.
و اگر منظورتان این است که بی حجابی آزاد شود، تا میزان اعتقاد هر کس به حجاب روشن شود، عرض می کنم که وای به روزی که کشور با چنین نظریاتی اداره شود.

میشه بگید کدوم قسمت حرف من تهمت بود!!؟؟؟؟خواهش میکنم بگید کجای حرف من تهمت بوده وگرنه مدیون هستید به من
کلا یاد گرفتید هرکی انتقاد میکنه ربطش بدید به مسائل تهمت و حق الناس و این حرفا تا کسی حرف نزنه به قول معروف ساکت بشه!!؟؟
اینکه افراد در نشان دادن اعتقاد و عدم اعتقادشان به حجاب، توانمند هستند، جای اندک شک و شبهه ای ندارد!!!میشه معنی توانمندی را به فرمایید شاید معنی که به ما گفتند از توانمندی با اونی که به شما گفتند فرق داره!!
توانمندی یعنی اینکه داشتن قدرت انتخاب و اجرای انتخاب و حمایت شدن از سوی مقامات تا واسه تصمیم که میگیرند مورد هجوه قرار نگیرند این بهش میگن توانمند بودن نمیدونم معنی توانمندی شما چی میگید!!این که حجاب اجباری هست نشان از توانمندی تو داشتن اعتقاد میدونید؟؟اینکه یه مسیحی مجبور هست تو جامعه مسلمان حجاب داشته باشه آیا توانمند تو اعتقاد هست!!؟؟آیا به نظر شما این اجبار با اجبار بر بی حجابی فرقی داره؟؟آیا اینکه تو فرانسه مسلمان ها مجبورند بی حجاب باشند نه برای حضور در جامعه که اون را آزاد هستند فقط و فقط برا تحصیل و محیط کار دولتی!! با اینکه تو ایران باید حجاب داشته باشند هم برای حظور در جامعه و هم تحصیل و هم کار فرقی داره؟؟آیا غیر از این هست که اگه بد بد هست برای همه بد هست!!؟؟
تنها راه رسیدن به حجاب آزادی اعتقاد هست این تمام اندیشمندان دینی و غیر دینی تمام جامعه شناس های با سواد و دور از تعصب بهش اعتقاد دارند و من به شما این قول میدم که شاید دیر ولی یه روزی همه به این موضوع یقین پیدا میکنند که با زور نمیشه اعتقاداتمون به کسی تحمیل کنیم همینطور که رئیس پلیس تهران گفته ۵ سال طرح امنیت هیچ تفاوتی تو پوشش به وجود نیاورده و فقط رنگ پوشش عوض شده و رو به رنگ های شاد رفته تو تمام سایت ها مصاحبه موجود هست!!
جالب هست یه موقعی یه نفر از بیرون کشور داره کشور رسد میکنه یه حرفی میزنه میگیم از بی اطلاعی میزنه نمیدونه شرایط ایران چطور هست این میشه بگیم از کم اطلاعی هست ولی یه نفر از داخل کشور بگه ما توانمندیم که اعتقاد خودمون داشته باشیم خیلی جالب هست البته امیدوارم این توانمدی شما فقط به این محدود باشه که ما فقط توانایی اعتقاد داشتن تو مغزمون هستیم و اجازه اجرای اون را نداریم که البته مسلم هست توانمندی یعنی قدرت انتخاب و اجرا و نه اینکه یه نفر تو ذهنش میتونه بگه من به حجاب اعتقاد ندارم ولی نمیتونه حجاب نداشته باشه!!!

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
کاربر محترم این محیط برای جدال مناسب نیست. و تنها در صدد رفع ابهام برای کسانی که طالب آن هستند، می باشیم. بنابراین لطف کنید به این جدال ادامه ندهید. به نظرم اگر طالب حقیقت باشید واضح است.
تهمت شما، نسبت دادن خود سانسوری بود. توانمندی در نشان دادن اعتقاد به حجاب یا عدم آن نیز بسیار واضح است و ربطی به توانمندی در هر گونه رفتار و کردار ندارد. به هر حال همین که عده ای موهای خود را کامل می پوشانند، نشان می دهد که به حجاب معتقدند و عده ای که بخشی از موهای خود را بیرون می گذارند، مشخص است که اعتقاد چندانی به حجاب ندارند. و ما نیز هرگز نگفته ایم که با زور باید حجاب را فراگیر کرد. اما محقق کردن هر رویه و رفتار در جامعه نیاز به دو بازوی فرهنگی و انتظامی دارد. این ها مطالب بسیار واضحی هستند و نیازی به تکرار مکرر آن ها نیست.

ن تو رو خدا پس بیا ما رو با عربا مقایسه کن انسان آزاد آفریده شده پس وقتی به کاری مجبور بشه شاید تو ملا عام خویشتنداری کنه ولی توی خلوت کار خودشو میکنه اشکال شماها اینه که شعور خداوندا محدود فرض کردید? مگه قبل از اومدن اسلام زنای ما بی حجاب نبودند اونوقت پلکای مردامون حجاب زنامون بود

تصویر soalcity

با عرض سلام
برای شناخت تاریخ، باید به منابع خاص آن رجوع کرد. و نمی توان تاریخ را با ذهنیات و پیش فرض های خود ساخت. و اگر به منابع اصلی مراجعه نمایید، متوجه خواهید شد که قبل از اسلام در ایران، حجابی بسیار سفت و سخت وجود داشته است. چون هرگز پلک مرد، حجاب زن نمی شود، و زنان شدید پوشیده می شدند چون اگر قوی تری، زن ضعیف تر را می دید، ضعیف تر باید زن خود را به نفع قوی تر رها می کرد.
البته این مساله ربطی به منطقه جغرافیایی و نژاد ندارد. و باید با شناخت فطریات انسان، حقیقت آن را درک کرد. و اسلام نیز بنابر ذاتیات انسان سخن گفته است و دینی نژادی و مخصوص اعراب نبوده است.
و آنان که دقیق بنگرند، متوجه خواهند شد که پوشش زن و عفت چشم مرد، هر دو باید در کنار هم قرار گیرند و یکی به تنهایی کافی نیست.

با سلام مشکل شما اینه که زیادی مغرور شدین به خودتونو تفکراتتون و این از لحن کلامتون کاملا پیداست اول غرور و منیت رو که از محبوبترین دام های شیطان هست رو بذارید کنار و بعدش با یک نگاه بی طرفانه دوباره پیامهارو بخونید اگه قانع نشدید من خودم حضورا شما رو قانع میکنم

با سلام
جواب سوال شما در متن زیر موجوده :
اگر منظور از اجبار در حوزه قوانين الهي باشد كه بايد گفت بدون ترديد مسئله «حجاب» يكي از اساسي ترين مسائل واجبات ديني و الهي به شمار مي رود كه مورد تاكيد و دستور شارع مقدس اسلام قرار گرفته است و به عنوان يكي از ضروريات دين به حساب مي آيد.

با رجوع به منبع وحي يعني قرآن، مي توان وجوب حجاب و الزام آن را براي زن مسلمان به روشني دريافت كرد:

«و به زنان با ايمان بگو چشمهاى خود را (از نگاه هوس آلود) فرو گيرند و دامان خويش را (از بى عفتى) حفظ كنند و زينت خود را ـ جز آن مقدار از آنان كه نمايان است ـ آشكار ننمايند و (اطراف) روسرى هاى خود را بر سينه خود افكنند (تا گردن و سينه با آن پوشانده شود)، و زينت خود را آشكار نسازند مگر براى شوهرانشان، يا پدرانشان، يا پدران شوهرانشان، يا پسرانشان، يا پسران همسرانشان، يا برادرانشان، يا پسران برادرانشان، يا پسران خواهرانشان، يا زنان هم كيششان، يا بردگانشان يا مردان سفيه وابسته (به آنها) كه تمايلى به زن ندارند يا كودكانى كه از امور جنسى مربوط به زنان آگاه نيستند و (به زنان با ايمان بگو: هنگام راه رفتن) پاهاى خود را به زمين نزنند تا زينتِ پنهانيشان دانسته شود (و صداى خلخال كه برپا دارند به گوش رسد) و اى مؤمنان همگى به سوى خدا بازگرديد، تا رستگار شويد.» (۲)

با توجه به آيه بالا و آيات مشابه در خصوص «حجاب» بايد گفت كه اين مسئله يكي از اوامر الهي است و ترك آن عقوبت پروردگار را در پي دارد اما پذيرفتن و يا نپذيرفتن آن از سوي مسلمانان مانند ساير احكام الهي امري است كه اجبار و اصرار در پذيرش آن طرد شده است. آن هنگام كه ميخواهيم «حجاب» را به عنوان امري ايماني يا عقلايي و به عنوان يك فكر و انديشه به فردي معرفي نماييم. استفاده از ابزار اجبار چه در انديشه و فكر و چه در قبول ايمان امري نادرست و بي اساس است.

بنابراين خواه حكومت «اسلامي» باشد يا نباشد، زنان مسلمان بايد حدود الهي را رعايت نمايند و اگر اهل رعايت نيز نيستند، سرپيچي خود را آشكار نكرده و نافرماني از خداوند را ترويج ننمايند. چنانچه روزه خواري علني، ترك علني نماز، شرابخواري علني و علني نمودن هر معصيت ديگر، گناه بزرگتر و مضاعفي است.

اما اگر منظور از اجبار در رعايت «حجاب» در حوزه قوانين اجتماعي باشد، دو پرسش اساسي پيش ميآيد. پرسش نخست، آن است كه آيا «حجاب» مسئله اي در حوزه حريم خصوصي است يا در حوزه حريم عمومي؟ دوم آنكه آيا در جامعه‌ اسلامي الزام به رعايت «حجاب» بايد به صورت «قانون» وضع گردد يا خير؟

برخي بر اين باورند كه «حجاب» و چگونگي رعايت آن در محدوده ي حريم خصوصي است و مي تواند آزادانه نوع پوشش خود را انتخاب كند؛ بنابراين، اين مسئله يك تكليف شخصي محض است نه يك مسئله اجتماعي و قانونگذار نمي تواند براي آن قانون وضع كند.

نگرش عميق و بيغرضانه به آيه هاي حجاب و سوره هايي كه اين آيه ها در آنجا آمده است نيز، به روشني مي نماياند كه حجاب، افزون بر اينكه تكليف شخصي بانوان مسلمان است، حق جامعه ي ديني نيز مي باشد. آيت الله جوادي آملي در اين خصوص مي فرمايد: «حجاب زن تنها مربوط به خود او نيست تا بگويد من از حق خودم صرف نظر كردم، مربوط به مرد هم نيست تا مرد بگويد راضيم ... حجاب زن حقي است الهي؛ حرمت و حيثيت زن به عنوان «حق الله» مطرح است...»(۳)

پوشش بيروني زنان و حتي مردان در محيط اجتماعي در حيطه ي امنيت اجتماعي نيز تأثيرات محسوسي بر جاي مي گذارد، چه بسيار پوشش هاي نادرست و تحريك آميز كه بسياري از مخاطرات و ناهنجاري هاي اجتماعي را پديد آورده است.

روانشناسان «چشم چراني» را يك نوع انحراف رواني قلمداد مي كنند. فرد چشم چران هرگز با چند ساعت چشم چراني در روز قانع نمي شود و با ادامه اين روند به بيماري رواني ديگر به نام (vojeurisme) مبتلا خواهد. شد. پوشش هاي نادرست افراد جامعه مي تواند مفاهيم «عفت»، «حيا»، «خانواده» و... را كه در چارچوب «اخلاق اجتماعي» مي گنجد، دچار تغييرات جدّي كرده و جامعه را به سراشيبي سقوط اخلاقي بكشاند. اين نكات كه به اختصار ذكر شد نشان مي دهد كه مسئلهي پوشش حقي شخصي نيست كه بتوان آن را در حوزهي حريم خصوصي جاي داد. بلكه «حق الناس» است و درست رعايت نكردن آن تجاوز به حقوق ديگران محسوب مي گردد.

برچه اساسی از موضع قدرت و حق به جانب سخن می گویید.شما چکاره دین و ملت هستید.بهتر نیست به جای تهمت زدن های معمول بگویید ما آنچه فکر می کردیم صحیح است گفتیم مابقی بر عهده خودتان و ....مگر خداوند بارها به نبی خود نگفته تو تنها برای انذار و بشارت هستی و... اگر خدا می خواست همه را به راه راست هدایت می کردو...

تصویر soalcity

با عرض سلام
ظاهرا منظور شما از تهمت، بیان نظراتی است که شما آن را قبول ندارید!
آنچه در این جا بیان شده، اسمش اظهار نظر است! حال اگر کسی نمی خواهد بپذیرید، می تواند به شکل منطقی آن را رد کند. اما واکنش عصبانی و پرخاش گرانه شما، ربطی به منطق ندارد.
و اینکه پیامبر (ص) مبشر و منذر بود و هدایت اجباری نیست، چه ربطی دارد به اینکه کسی سخنی بر خلاف میل شما، طرح نکند؟

چه بحثی میکنید در این مورد
در حال حاضر در ایران، هیچ اجباری بر حجاب نیست،،پسرها که با شلوارہای چسبان استین حلقه ای و یا شلوارک بیرون میان
دخترها هم که کلا حیای حجاب رو کنار گزاشتن،شلوار پاره،کوتاه ، مانتوی چسبان ، موها هم که کلا بیرون
پس در ایران اجباری به حجاب نیست و چشمها هم به این بی حجابی عادت کرده
الان اگه چادر سرت باشه بری بیرون ،مورد دید مردان قرار میگیری

بابا شما دیگه کی هستی !!!
من کاملا با کامنت شما موافقم،
البته من خودم واقعا از نظر حجاب در رنجم ، چون مکه رفتم و استاد دانشگاه هستم مجبور به پوشش حجابم در صورتیکه اطرافیانم حجاب(روسری) ندارند و وقتی جایی میرویم من تنها دارنده حجاب در بین خانمها هستم و چون سن کمی نسبتا دارم این خیلی به چشم میاد و مورد بیشتر آزار دهنده اینکه خودم دلیل محکمی برای داشتن حجاب (روسری) نمیبنم و احساس میکنم کار عبسی انجام میدم.
البته من واقعا نسبت به حجاب بدن یعنی پوشش گردن به پایین و پاها مراقب هستم و به اون کاملا اعتقاد دارم ، چون باعث تحریک میشه ولی پوشش مو آنچنان برام توجیه نداره و خیلی آزارم میده .
امیدوارم بتونم این مشکلم رو باخودم حل کنم ، و به حقیقت امر پی ببرم و راه درست رو انتخاب کنم

تصویر soalcity

سلام
امیدوارم با مدد الهی در مسیر ایمان استقامت ورزید و اگر مساله ای برایتان مشکوک است، علم و فرمان خدا را بر نظر خود ترجیح دهید. تا با دقت و تامل بیشتر شاید حقیقت ماجرا کشف شود.

با سلام... بنده در کل بحث نبوده ام... ولی میخواستم نظری در مورد حجاب بدهم که نظر شخصی میباشد...به نظر من خجاب علاوه بر مسایلی چون وجوب و مسایل اجتماعی میتواند برکات زیاد دیگری هم داشته باشد...به نظر من مرد یا زنی که حجاب خود را حفظ میکند ...در مواقعی که در مقابل همسر خود قرار میگیرد وبه فرض روسری خود را بر میدارد، احساس خوشایندی میکند... نه تنها برای این که زیابییش را حفظ کرده و حال نمایان میکند..نه...بیشتر برای انکه وفادار بوده است... و این میتواند در استحکام خانواده موثر باشدددد.و فواید زیادی داشته باشد... واین نظری که گفتم حتی اگر مجرد هم باشی میتوانی رعایت کنی...حتی اگر تا اخر عمر هم مجرد بمانی.... چون در نهایت ما یک نیمه گمشده داریم که به ان میرسیم انشالله... (البته این نظر شخصیه بنده بود... خدا ناصر شما...

چرا به باطن خودت رجوع نمیکنی تا ببینی حجاب واجب است یا خیر من از اقای محترمی که مخالف حجاب بود سوال کردم ایا قبول میکنی چند نفر ولگرد مزاحم دختر بی حجاب شما شوند و حرفهای رکیکی بزنند؟ گفت نه گفتم اگر همسر بی حجاب شما با هفت قلم ارایش بیرون امد و جوان ولگردی چیزی به او گفت جنابعالی به او احسنت و بارک الله خواهی گفت؟ گفت غلط میکند بگوید
حال اگر همسر این اقا محجبه بود ایا کسی به خود اجازه میدهد به او بی احترامی کند؟
حتی اگر زن بی حجابی بدکاره نباشد دید مردم نسبت به او فقط بدکارگی خلاصه می شود
پس یقین داشته باشید حجاب با ذات انسان هماهنگ است

صحبت از اثرات نبود حجاب در جوامع غرب کردید و اشاره به گرایش آنها به هم جنس گرایی یا ارتباط جنسی با حیوانات کردید...آیا در کشورهای شرقی و خاور میانه که اسلام در آن حکمرانی میکند چنین اثراتی دیده نمیشود؟‌ آیا فکر نمیکنید سر رشته هم جنس گرایی از جدایی مدارس بین دختران و پسران است؟‌ آیا این شوه درست آزادی اسلامی است؟‌

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
اگر چه همجنس گرایی ممکن است در تمام کشورها وجود داشته باشد، اما قطعا نباید از فرق بین کشورهای مختلف در گستره این عمل غافل شد. فرق کشوری مثل ما با کشورهای غربی در اینجاست که در فرهنگ عمومی کشور ما این عمل به شدت مذموم و ناپسند است. اما در غرب قانونا مجاز است و افراد حتی به آن افتخار نیز می کنند. علاوه بر اینکه گستره عمل قطعا متفاوت است.
اما اینکه راه ارتباط با جنس مخالف را در مدارس و نظیر آن باز کنیم؛ تا مبادا همجنس گرایی به وجود آید، باید توجه کرد که آیا غرب در زمینه روابط جنسی محدودیتی قائل شد که امروز این چنین به همجنس گرایی رسیده است؟ پس حتی اگر تصور کنیم که برای رهایی از یک اشتباه باید به اشتباه دیگر پناه ببریم، تجربه نشان داده که آزادی روابط جنسی، خود مسبب و عامل هم جنس گرایی می شود.
و تفکیک جنسیتی عمل بسیار لازم و مناسبی است. چرا که دمیدن در شهوت انسان، به مثابه نوشیدن آب شور است که تنها تشنگی را بیشتر می کند.
برای اداره جامعه اولا باید از عوامل تشدید کننده شهوات جلوگیری نمود ثانیا راه منطقی و صحیح برای اطفای شهوت (که همان ازدواج اعم از دائم یا موقت) باز نمود.

دوست محترم اگر میشد یه آمار از همجنسگرایان کشور ما ارائه بشه به وضوح میدید که تعداد اونها به مراتب از اروپا و آمریکا بیشتر هست با وجود جمعیت بسیار پایینتر. فقط اونها اجازه میدن جوش خودش رو نشون بده و درمانش میکنن. در حالیکه تو کشور ما اینقدر او جوش رو مخفی میکنن تا تبدیل به دمل بشه و بترکه و همهجا رو به گند بکشه بعد میگن علتش غرب بوده. کاش یه خورده راست گویی و راست کرداری تو وجود این سردمداران و حامیانشون بود.

تصویر شهر سوال

با سلام
آنچه روشن است اینکه شما هیچ مستند و دلیلی برای ادعای خویش ندارید! نه آماری از همجنس گرایی در ایران دارید و نه شناختی کافی از وضعیت غرب دارید.
زمانی که یک مساله جدی و گسترده شود، آن وقت همگان ناچار می شوند به آن بپردازند و دغدغه عمومی، آمار را هم به ارمغان خواهد آورد. و همین نبود آمار نشان دهنده این است که این مساله دغدغه عمومی ایرانیان نیست. و معضلی فراگیر نبوده و نیست.
البته این مساله نیز معلوم نیست که چرا مایل به سیاه نمایی وضعیت کشور خودمان و تطهیر کشورهای غربی هستید! در حالی که اندک انصافی نشان می دهد که آفات اخلاق جنسی در کشور ما ، تبعاتی از فرهنگ غرب و هجمه آن است که عده ای به دلیل شیفتگی فرهنگ غربی، به انحرافاتی در این زمینه مبتلا می شوند.

همجنس گرایی شاید به صورت غرب تو ایران وجود نداره ولی تو مدارس مخصوصا دوره راهنمایی و دبیرستان پسرانه و دخترانه ایران اگه یه سری بزنید میبینید که این مسئله چه با میل ۲ طرف چه با اجبار افراد مخصوصا در قسمت های پایین شهر به صورت عام وجود داره و خیلی هم جدی و خطرناک شده و متاسفانه قانون دادگستری ایران هم برای رسیدگی به این جرم قانونی وجود داره که باید ۳ نفر شهادت بدهند((اطلاع من بخاطر این هست که یکی از دوستان نزدیک من این مشکل واسش پیش اومد و قانون هیچ رسیدگی نکرد و حتی متهم به این شد که آبروی شخصی را دارید میبرید!!!و با معذرت خواهی از مجرم پروندشون مختوم شد)) که پر واضح هست که اگر ۳ نفر عادل و آگاه در مکانی وجود داشته باشند هیچ موقه تجاوزی صورت نمیگیره البته تو سن های بالا ۱۸ سال تو پسرها این میل خیلی کم هست ولی تو دخترها شدت هم پیدا میکنه

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
مشاهدات گوشه ای از کشور قابل تعمیم دادن به تمام کشور نیست. و آنچه از قانون نقل فرموده اید، دقیق نیست. شهادت بر رابطه غیر اخلاقی دیگران، نیاز به ۴ شاهد دارد. اما بحث عنف و شاکی شدن یک نفر از دیگری به دلیل تجاوز، مساله متفاوتی است و نیازی به شهادت ۴ نفر ندارد. علاوه بر اینکه شهادت در همان مساله غیر عنف، تنها یکی از راههای اثبات جرم است و راههای دیگری نیز ممکن است سبب علم قاضی و صدور رای شود.

راه دیگش استشاد محلی هست من چیزی که نقل کردم چون دیدم گفتم حتی این شایعه بین مردم هست که پزشکی قانون اعلام میتونه بکنه در صورتی که پزشکی قانونی اصلا چنین چیزی را اعلام نمیکنه و فقط به مسئله ای اشاره میکنه که قابل بیان نیست تو این پست که سند کافی بر تجاوز به عنف نیست حالا اگه یه نفر قصد تجاوز به کسی را داشته باشه و طرف موفق به فرار بشه قبل از تجاوز قانون اون شخص نه به جرم تجاوز بلکه به جرم آدم ربایی محکوم میکنه که اون خودش کلی دلیل و سند میخواد تا ثابت بشه آدم ربایی اتفاق افتاده که اثر مواقع هم ثابت نمیشه و به طور کلی اگه یه بچه ۱۰ ساله بره تو کوچه یا خیابون و ۲ یا ۳ نفر الوات تو محله به اون شخصی تجاوز کنند یا قصد تجاوز داشته باشند شکایت به قانون جز وقت تلف کردن و از دور ریختن پول فراوان که لازم هست در صورتی که پارتی نداشته باشید بی آبرو شدن اون بچه هیچ راهبردی نداره و بهتره به خدا شکایت کنه چون خیلی نتیجه بخش بخواد باشه تحقیقات محلی شروع میشه که باعث میشه اون بچه سر زبون بیافته این اتفاق دقیق برای دوست من پیش اومد و باعث خیلی مشکلات واسه اون شد
هر موقه هم خواستید یه دوربین بیارید ببرمتون با اون شخص صحبت کنید ببینید من دروغ نمیگم و چطور زندگی اون دوست من تو ۱۵ سالگی نابود شد و الان که ۸ سال از اون موضوع میگذره هنوز زندگیش رو روال عادی بر نگشته

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
به هر حال ای کاش در این موردی که شما به آن اشاره می کنید، مشاوره حقوقی صورت می گرفت تا تصور نکنید که راهی برای احقاق حق وجود ندارد.

رو کدوم سیاره داری زندگی می کنی؟ چند ساله ایران نیستی...؟ مشاور حقوقی برای پایمال نشدن حق...؟؟؟؟ خیلی خنده داره...

تصویر soalcity

جسارتا
در مناطق شهری و خارج از جنگل
حتی آنهایی که سالها در ایران نبوده اند و به خاطر عملکرد خود با انقلاب احساس خطر کردند و فرار کردند، الان به خاطر استحکام نظام حقوقی، باز می گردند و اموال سابقشان را می جویند.

پس وقتی میگید فساد تو کشور ما بیشتره باید ما حجاب بهتری داشته باشیم !.پوشش باعث سرکوب کردن شهوت و... نمیشود بلکه وقتی زنان ما با حجاب باشند اصلا جایی برای بوجد آمدن شهوت باقی نمیمونه!

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
شهوت بخشی از وجود هر انسان است. و بدون عوامل خارجی نیز وجود دارد. مساله پوشش بدین جهت مطرح شده تا از غیر متعادل شدن نیازهای شهوانی جلوگیری نماید و نیاز غریزی هر انسان در کانون خانواده و با همسرش پاسخ بگیرد. تا بدین وسیله کانون خانواده مستحکم تر شود و وضعیت جامعه نیز با پوشش به گونه ای هدایت شود که مسیر تنوع طلبی و اشتغال بیش از حد به شهوات هموار نگردد.

سلام
با سپاس از سایت مفید شما

در سوره ی نور آیه ی ۳۱ برای حجاب زن منظورش از این افراد ( یا بندگان خود، یا مردان خدمتگزار خود كه رغبت به آن ندارند، ) چیست ؟

با تشکر

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
برده امروزه موضوعیت ندارد و در گذشته زنی که برده داشته می توانسته در مقابل برده اش بدون حجاب باشد. و منظور از کسانی که رغبت ندارند، یعنی کسانی که میل جنسی در آن ها وجود ندارد. که بعضی به دلایلی ممکن است دچار این حالت باشند. مثل کسانی که آنها را اخته می کردند.

اگر برده داری و داشتن کنیز و غلام در اسلام و در قران انقدر راحت تاید می شود پس چگونه اسلام دین برادری و برابری است؟ اگر میخواهید بگویید که شرایط ان موقع اینجوری بوده چطور کوروش کبیر ۱۱۰۰ سال پیش از اسلام به عنوان بزرگترین امپراتوری کل تاریخ برده داری را ممنوع کرد و خود نیز برده نداشت؟؟؟

تصویر شهر سوال

سلام
لطفا به مباحث مرتبط به همین موضوع مراجعه نمایید.
http://www.soalcity.ir/node/432
http://www.soalcity.ir/node/1628

مطالبی که درباره کوروش نقل کرده اید، فاقد وجاهت تاریخی است و هرگز نمی توان از آزاد کردن یهودیان به این نتیجه رسید که کوروش برده داری را لغو کرده است.
برده داری اسلام و سایر مکاتب نیز تنها در اسم تشابه دارند.
و تاریخ نیز همیشه در حال تکامل و بهبود نیست تا تصور کنیم که به فرض اگر عملی در زمان کوروش ممکن بوده، چرا در بعد آن ممکن نشده است. تاریخ پر است از صحنه های رشد و تعالی و سقوط و انحطاط

در ایات قران تاکید بسیاری به پوشش شده و اول برای اقایون بعد برای خانمها مثلا همین سوره نور رو که اشاره کردید در ابتدا خطاب به اقایون و بعد خانمها عنوان شده در صورتیکه در فضای جامعه عکس اون عمل میشه یعنی ۹۰ درصد تریبونها خطاب به زن وشاید ۱۰ درصد اون خطاب به مرده! بعد هم در هیچ جای قران اسمی از پوشش موی خانمها نیومده و صحبت از پوشش تمام بدنه که اشاره هم شده ولی به صورت مستقیم واژه شعر که همون مو هست اشاره نشده و در خیلی از فرهنگهای لغت عربی واژه جلالیب به معنی پوشش و حتی نوعی عبا که برای بدن استفاده میشه رو معنا کردند و واژه یخمر هم به معنی پوششه نه مقنعه پس فکر نمیکنم انچنان اجباری در پوشش موی زن وجود داشته باشه که مثلا ما بخواهیم چادر رو به زنان خودمون تحمیل کنیم چرا که این پوشش هم با رو سری میسره اجباری که بعضی ادارات برای پوشش زنان با چادر دارند یا اینکه فکر نمیکنم اگر کمی از موی یک زن در اماکن عمومی پیدا باشه کار درستی باشه اگر بخواهیم انرو جلوی ادم و عالم رسوا کنیم چون هر چه که باشه مسلمانه و ابروی مومن رو ریختن هم گناهه چون اسلام فقط به موی زن که بند نیست از گناهان کبیره تهمت و غیبته که مثله نقل و نبات مردم انجام میدهند ولی کسی متاسفانه گوشزدی نمیکنه و ستاد امر به معروف ما هم فقط به خانمها توجه دارند در صورتیکه نمیشه ما یک بند دین رو بگیریم و افراطی عمل کنیم و بقیه امور رو رها کنیم متاسفانه از بس تمام توجه ها در جامعه فقط به موضوع حجاب اجباری زن معطوف بوده که در زمینه اخلاقی بسیار کم کاری شده و طوری تهمت ، دروغ، غیبت، رشوه، رانت خواری در بین مردم باز شده که متاسفانه بعضی از مسئولین هم به اون گرفتار شدند چون ما فقط یاد گرفتیم در جامعه فقط تو سر زن بکوبیم همه چی رو برای او اجباری کنیم حتی اگه در دین هم به این صورت هم قرائت نشده ولی باز کار خودمون رو انجام میدیم ستاد امر به معروف رو هم فقط برای زنها باز کردیم و اقایون از هر دولت ازاد اگه موی زنی پیدا باشه ابروش رو جلوی همه میبریم ولی اگه کسی نماز نخونه یا راحت دروغ و یا کار دیگه ای از این قبیل انجام بده نسبت به اون بی تفاوتیم بهشت و جهنم فقط برای زن هست و مردها خیر از نظر شما اگه مردی هم دچار شهوت و یا گناه بشه دلیل رو بر ضعف ایمان او نمیگذارید بلکه مقصر خانمی است که وسیله جلب خودنمایی شده!!! متاسفانه در بعضی جاها گویا عملکرد طالبان داره انجام میشه و این نوع رفتارهای غلط ماحصلش جز دور شدن از دین نیست متاسفانه!

تصویر شهر سوال

سلام
به نظر می رسد که شما آشنایی کافی با مباحث قرآنی ندارید. مثل اینکه تقدم و تاخر همه جا نشانه اهمیت نیست و واجب بودن پوشاندن موی سر بر زنان از مسلمات دین اسلام است که به هیچ وجه نمی توان آن را انکار نمود. اگر چه قرآن واژه شعر را به کار نبرده باشد. به عنوان مثال در آیه ۳۱ سوره نور که از کلمه جلابیب استفاده می کند، به فرض بتوان معنای لغوی جلباب را انکار کرد، واقعا می توان ادعا کرد که جلباب چیزی جز روسری و پوشانده سر است که فرموده آن را بر روی گریبان خود بیاندازید؟ چه لباسی جز آنچه موی سر را می پوشاند می تواند پایین انداخته شود تا گریبان را هم بپوشاند؟

البته از نظر اسلام چادر واجب نیست و می توان با روسری و مقنعه نیز حجاب واجب را عمل نمود.

و درباره اینکه از دروغ و تهمت و ... سخن گفته اید، باید دقت کرد که زشتی یک عمل، به معنای زشت نبودن عمل دیگر نیست! اینکه تهمت بد است، ربطی ندارد به اینکه بی عفتی و بی حجابی بد نباشد.

و کسی که عمل دیگران را بهانه ای برای دور شدن از دین قرار می دهد، تنها به ضرر خود اقدام می کند. امثال آسیه و سمیه زیر شدیدترین شکنجه ها، ایمان خود را رها نکردند. پس چگونه نهی از منکر دیگران این گونه برایمان سنگین باشد که آن را بهانه بی دینی کنیم؟

هر کلاسی شاگرد اول داره شاگرد متوسط هم داره. ضعیف هم داره. ای کاش در کشورمان بهمون اجازه می دادند شاگرد متوسط باشیم. ما الان زورزوری شاگرد اولیم. اگه این زور که برخی آدم هایی که سرشون رو کردند زیر برف اصلاً منکرش هستند نبود معلوم نیست ما دیگه حاضر باشیم شاگرد متوسط باشیم. هممون از زور محدودیت این سال ها می شیم شاگرد ضعیفه. مثالش خود منو من برای اسلام ارزش قائلم. مسلمونم. ولی حالا که می خوام به سفر خارج از کشور برم چون دیگه این محدودیت رو ندارم یک ماهه با خودم درگیرم اونجا روسری بپوشم یا نه. ولی مطمئنم مانتو نه ولی بلوز و دامن یا شلوار پوشیده ای خواهم پوشید. ای کاش آزاد بودیم تا این تصمیم رو تو نه سالگی می گرفتیم نه الان تو ۳۰ سالگی تازه دنبال هویت گم شدمون باشیم.

تصویر شهر سوال

با عرض سلام چند نکته را خدمتتان تقدیم می کنم. امیدوارم از صراحت کلام دلخور نشوید.
۱-واجب و حرام خط قرمزها را تعیین می کنند. یعنی هر کس آنان را مراعات نکند، رفوزه شده که در بحث ما اصل پوشش تمام موها واجب است. پس اگر کسی می خواهد از مرز عبور کند و متوسط باشد، باید حد واجب را رعایت نماید. و شاگرد اول کسی است که نه تنها اصل بدن را می پوشاند بلکه حجم آن را هم می پوشاند و عفت را در نگاه و گفتار و رفتارش نیز رعایت می کند.
۲-ما و بسیاری از خوانندگان نوشته شما در ایران زندگی می کنیم و هر روز در جامعه افرادی را مشاهده می کنیم که حد واجب حجاب را رعایت نمی کنند و ظاهرا کسی هم با آنها کاری ندارد.
۳-اگر چه اینکه می فرمایید برای اسلام ارزش قائلید، نکته مثبتی است. اما دقت کنید بین احترام قائل بودن برای اسلام، با بندگی خدا فرق است. و کسی که بندگی خویش را درک کرده، هرگز برای انجام واجبات تردید نمی کند. و اینکه برای رفتن به خارج خود را در معرض تردیدها می بینید، برای این است که صورت مساله فرق شما با کفار برایتان مطرح شده، مساله ای که قبلا به آن نمی اندیشید.
۴- می توانید نمونه های دیگری که از کشور خارج شده اند را ببینید که هیچ کدام یک دفعه از وضعیت پوشش، به لباس های نیمه عریان نرسیده اند! شیطان پله پله انسان ها را به سمت خواسته های خود می برد.

سلام
میشه لطف کنید بگید چندتا آیه درباره حجاب اومده من شنیدم ۱۸ آیه بعد چندتا آیه درباره حق الناس اومده چندتا درباره ظلم اومده چندتا در مورد دروغ گفتن اومده و چندتا در باره تهمت زدن
ممنون میشم اگه اطلاعاتی دارید واسم ایمیل کنید با ذکر آیه هاش من هرچی تو نت میگردم نمیتونم پیدا کنم

تصویر شهر سوال

سلام
عدم دستیابی شما به اطلاعاتی در این زمینه، به دلیل اشتباه رفتن مسیر تحقیق است. و استناد به آمار در این گونه مسائل جایگاهی ندارد. زمانی که مساله ای حرام می شود، حتی اگر فقط یک بار گفته شده باشد، حرمتش با اینکه صد بار گفته شده باشد، فرقی نمی کند.

و تفاوت آمار می تواند به دلایل دیگری باشد. مثلا شایع بودن یک گناه، سبب می شود که دفعات بیشتری از آن نهی شود و در این صورت به دلیل تفاوت عمده بین زمان پیامبر (ص) که تمام مسلمانان حکم حجاب را رعایت می کردند با زمان ما که بسیاری مرعوب فرهنگ برهنگی غرب شده اند، آمار بیانات آن زمان برای ما قابل استناد نیست.

بعضی مسائل مانند ظلم نیز دایره مفهومی گسترده ای دارند که همین بی حجابی را شامل می شود.

سلام من یه بار پیام دادم ولی شما اشتباه متوجه شدید فکر کنم من اصلا دلیل بر واجب تر بودن یا نبودن یا شرایط زمان ندارم میخوام بدونم چندتا آیه درباره حجاب اومده چندتا درباره ظلم و چندتا هم درباره دروغ و چندتا آیه درباره تهمت وجود داره ممنون میشم
یه انتقادم دارم اینکه گفتی زمان پیغمبر همه مسلمانان تو جامعه حجاب رعایت میکردند الانم همین هست همه مسلمانان حجاب رعایت میکنند ولی فکر کنم شما اطلاع ندارید که زمان پیغمبر همه جامعه مسلمان نبودند و مسیحی و یهودی هم بودند که مسلما اون ها هیچ موقه حجاب رعایت نمیکردند مثل الان اونایی که شاید مسلمان نیستند یا فقط بخاطر اینکه پدر و مادرشون مسلمان بودند اسم مسلمانی را یدک میکشند هیچ موقه هم ادعایی برا مسلمانی نداشتند تو جامعه حجاب رعایت نمیکنند

تصویر شهر سوال

سلام
همان گونه که عرض کردم، استناد به آمار به این شکل از نتایج منطقی دور است و به همین دلیل مد نظر محققان قرار نمی گیرد. اما اگر خیلی اصرار دارید:
آیات حجاب در همین بحث مورد اشاره قرار گرفته است. کلمه ظلم با اشکال مختلف ۳۱۵ بار در ۲۹۰ آیه بیان شده، کلمه افک (دروغ) ۲۷ بار در ۲۶ آیه بیان شده است و کلمه تهمت با اشکالش ۶ مرتبه در ۶ آیه بیان شده است.
و درباره انتقادی که فرموده اید توجه فرمایید که
۱-مسیحیان و یهودیان نیز در آموزه های خویش حکم حجاب را دارند.
۲- منطقه زندگی مسیحیان و یهودیان جدای از منطقه زندگی مسلمانان بوده و در صورت ورود به منطقه مسلمانان با نوع پوشش، مشخص می شده اند.
۳- آن کسی که به همه دستورات اسلام عمل می کند، مومن خوانده می شود. و مسلمانانی که آلوده به بعضی از گناهان هستند، زیادند و نمی توان با هر گناهی، شخص را خارج از مسلمانی خواند.

ابتدا تاریخچه ادیان :
شریعت یهود :
پو شاندن موی سر برای دختر مجرد بجز در هنگام نماز و خواندن تورات واجب نمی باشد.

دست ها تا زیر آرنج و پا ها تا حدود ۱۰ سانت زیر زانو باید پوشیده باشد
برای خانم متاهل پوشاندن مو در مقابل نامحرم و پوشاندن دست ها تا زیر آرنج و ارجح تا مچ دست و پا ها تا مچ پا واجب است.

شزیعت مسیح :
در اناجیل اشاره ای انچنانی به این موضوع نشده فقط در (انجیل، رساله پطرس رسول، باب سوم، فقره ۱- ۶) اشاره ای به زنان شوهر دار گردیده که " و شما را زینت ظاهری نباشد از بافتن موی و متحلی شدن به طلا و پوشیدن لباس. بلکه انسانیت باطنی قلبی در لباس غیر فاسد روح حلیم و آرام که نزد خدا گران بهاست "
در نهایت می توان اذعان داشت که همان احکام حضرت موسی و بنی اسراییل هنوز جاری بوده ( مانند شریعت یهود)
و اما موضوع اصلی در قرآن مجید و دین اسلام :
اولا" بنا بر قانون الهی نباید فرقی بین احکام الهی بر بشر باشد چه آنکه همه انسانها با هم برابرند و همه رسول یک خدایند ولی ما بنا بر اطمینان شک و شبهه در تاریخ ادیان گذاشته و احتمال بر تحریف احکام میگذاریم باشد که در نتایج جای هیچ گونه شک و شبهه ای پیش نیاید.

آیات حجاب در قرآن :
۱ )
احزاب : يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاء الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَن يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا ﴿۵۹﴾ اى پيامبر به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو پوششهاى خود را بر خود فروتر گيرند اين براى آنكه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند [به احتياط] نزديكتر است و خدا آمرزنده مهربان است (۵۹) احزاب

ترجمة الميزان ج : ۱۶ص :۵۱۰
يا ايها النبي قل لازواجك و بناتك و نساء المؤمنين يدنين عليهن من جلابيبهن ... كلمه جلابيب جمع جلباب است ، و آن جامه‏اي است سرتاسري كه تمامي بدن را مي‏پوشاند
جلابیب . [ ج َ ] (ع اِ)ج ِ جلباب . (از اقرب الموارد) (منتهی الارب ). بمعنی پیراهن و چادر زنان . (آنندراج ). رجوع به جلباب شود
تفسیر نمونه : در آن زمان معمول بوده است که کنیزان بدون پوشیدن سر و گردن از منزل بیرون مى آمدند، و از آنجا که از نظر اخلاقى وضع خوبى نداشتند گاهى بعضى از جوانان هرزه مزاحم آنها مى شدند، در اینجا به زنان آزاد مسلمان دستور داده شد که حجاب اسلامى را کاملا رعایت کنند تا از کنیزان شناخته شوند و بهانه اى براى مزاحمت به دست هرزگان ندهند.
تفسیر المیزان : ذلك ادني ان يعرفن فلا يؤذين - يعني پوشاندن همه بدن به شناخته شدن به اينكه اهل عفت و حجاب و صلاح و سدادند نزديك‏تر است ، در نتيجه وقتي به اين عنوان شناخته شدند ، ديگر اذيت نمي‏شوند ، يعني اهل فسق و فجور متعرض آنان نمي‏گردند .
بعضي از مفسرين در معناي آن گفته‏اند : اين پوشيدگي ، نزديك‏تر بودن ايشان به مسلمان بودن و آزاد بودن را مي‏شناساند ، "چون زنان غير مسلمان ، و نيز كنيزان در آن دوره حجاب نداشتند ، و حجاب علامت زنان مسلمان بود " ، و در نتيجه كسي متعرض آنان نمي‏شد ، و حتي كسي نمي‏پنداشت كه ايشان كنيز و يا غير مسلمانند ، و از ملت يهود و نصاري هستند ليكن معناي اول به ذهن نزديك‏تر است .
.....
نظر فقها در مورد حجاب کنیزان :
بر کنیزان، بر خلاف زنان آزاد، واجب نیست موی خود را از نگاه نامحرم بپوشانند کما اینکه در نماز نیز به اجماع فقهای شیعه و سنی و به استناد روایات بسیار، همانند دختر بچه می توانند بدون پوشش سر، نماز بخوانند.
شرایع الاسلام، ج۱، ص۷۰، و جواهر الکلام، ج۸، ص۲۲۱

در برخی روایات، کنیزان از به کار بردن روسری و پوشش سر، باز داشته شده اند و توصیه شده است که آنان را حتی با کتک زدن، از این کار باز دارید تا از زنان آزاده متمایز گردند، چنان که در روایتی این رفتار به حضرت امام باقر(ع) نیز نسبت داده شده است
وسائل الشیعه، ج۳، ص۲۹۹ ـ ۲۹۸. حمّاد اللّحام، قال: سألت اباعبداللّه (ع) عن المملوکة تقنّع رأسها اذا صلّت؟ قال: لا. قد کان أبی اذا رأی الخادم تصلّی و هی مقنعة ضربها لتعرف الحرّة من المملوکة.»

جواز عدم پوشش سركنیزان محمد بن مسلم از امام باقر (ع) می پرسد آیاكنیز در نماز سرش را بپوشاند؟ فرمود: لیس علی الامه قناع. (كافی ۳ / ۳۹۴ حدیث ۲، وسایل ۴ / ۴۰۹ باب ۲۹ ابواب لباس مصلی) بر كنیز مقنعه و روسری لازم نیست. حماد لحام از امام صادق (ع) می پرسد آیا كنیز می باید در نماز سرش رابپوشاند؟ می فرماید: نه. پدرم (امام باقر علیه السلام) زمانی كه می دید كنیزان در نماز مقنعه پوشیده اند، آنها را می زد تا زن آزاد از كنیز تمایز داده شود. لا، قد كان ابی اذا رأی الخادم تصلی و هی مقنعه ضربها، لتعرف الحره منالمملوكه. (علل الشرایع ۳۴۶، محاسن ۳۱۸ حدیث ۴۵، وسایل ۴ / ۴۱۱ حدیث ۵۵۶۲

حتی : مطابق رایی بسیار مشهور، بخشی از بدن کنیزان که موظف به پوشاندن آن بودند، مانند مردان از ناف تا زانو بود و ملزم به پوشاندن سینه، پستان، ساق و غیره نبودند. [۸۲]ترکاشوند این سخن را از وسائل الشیعه‌ی حر عاملی از قول امام صادق و همچنین با واسطه از ابوحنیفه و پیروان شافعی نقل می‌کند.[۸۳
۱. در حدیث انس آمده است : کنیزکان عمر بن خطاب در حالی به مهمانان خدمت می کردند که موهای سرشان معلوم و سینه هایشان مضطرب بود
۲. المبسوط – السرخسی – ج ۹ – ص ۱۲- دار المعرفة
.......

اولا" این آیه در سال ۴ هجرت نازل گردید یعنی قبل از آن ( به مدت ۱۷ سال) مسلمان و غیر مسلمان و کنیز همه با هم در پوشش یکسان بودند چه انکه از جانب قرآن دستوری در این مورد صادر نگردیده بود .
دوم انکه : در اینجا جلباب ( لباس سرتاسری از بالای سینه تا پایین ) امر شده به زنان و دختران پیامبر و " زنان " (نِسَاء ) مسلمین .
حجاب بر دیگران ( غیر مومنین و کنیزان ) صادر نشده
سوم انکه : جنبه نوع پوشش بر اساس " مشخصه اجتماعی " است ( أَن يُعْرَفْنَ ) تا بدینوسیله در امنیت قرار بگیرند
( فَلَا يُؤْذَيْنَ)

.......................
۲)
وَالْقَوَاعِدُ مِنَ النِّسَاء اللَّاتِي لَا يَرْجُونَ نِكَاحًا فَلَيْسَ عَلَيْهِنَّ جُنَاحٌ أَن يَضَعْنَ ثِيَابَهُنَّ غَيْرَ مُتَبَرِّجَاتٍ بِزِينَةٍ وَأَن يَسْتَعْفِفْنَ خَيْرٌ لَّهُنَّ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ ﴿۶۰﴾ و بر زنان( یائسه ) كه [ديگر] اميد زناشويى ندارند باکی نيست كه پوشش خود را كنار نهند [به شرطى كه] زينتى را آشكار نكنند و عفت ورزيدن براى آنها بهتر است و خدا شنواى داناست (۶۰) نور
و القواعد من النساء اللاتي لا يرجون نكاحا ... كلمه قواعد ، جمع قاعده است ، كه به معناي زني است كه از نكاح بازنشسته باشد ، بنابر اين جمله اللاتي لا يرجون نكاحا وصفي توضيحي براي كلمه قواعد است ، و بعضي گفته‏اند : كلمه مذكور به معناي زني است كه از حيض يائسه شده باشد ، و وصف بعد از آن صرفا براي رفع اشتباه است .
و در مجمع البيان گفته : كلمه تبرج به معناي اين است كه زن محاسن و زيبايي‏هاي خود را كه بايد بپوشاند اظهار كند ، و اين كلمه در اصل به معناي ظهور بوده ، برج را هم به همين جهت برج ناميده‏اند ، كه بنايي است ظاهر و پيدا .
اين آيه در معناي استثنايي است از عموم حكم حجاب ،
و معنايش اين است كه : بر هر زني حجاب واجب است الا زنان قواعد ، كه مي‏توانند بي حجاب باشند ، البته در صورتي كه كرشمه و تبرج نداشته باشند .
قاعده : زن نشسته از حیض . زن نشسته از زادن . (ترجمان جرجانی ص ۷۷).)
اقتباس از الميزان ج : ۱۵ص :۲۲۸ ( البته در المیزان یک نظریه در مورد قواعد ایراد شده مبنی بر انکه شاید منظور زنان پیر باشد که با توجه به معنای لغوی قاعده مشخص میشود که منظور همان زنان یائسه است و اقوال مبنی بر این مورد صحیح است )

همانگونه که ملاحظه شد این آیه به طور کل وجوب پوشش موی سر و حجاب را برای زنان یائسه مردود اعلام کرده و آنان را از این مورد مستثنی کرده
در این ایه به صراحت تمام اعلام شده مسئله حجاب (آن هم به طور کل نه فقط مقنعه : يَضَعْنَ ثِيَابَهُنَّ ) بحث گناه نیست (فَلَيْسَ عَلَيْهِنَّ جُنَاحٌ) "برآنان گناهی نیست" بلکه همانند آیه قبل بحث مشخصه اجتماعی است.
به هر حال : در اینجا این گروه از زنان نیز از ملزمین حجاب خارج اعلام میشوند
.............
۳)
وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُوْلِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاء وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِن زِينَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ ﴿۳۱﴾ نور
و به زنان با ايمان بگو ديدگان خود را [از هر نامحرمى] فرو بندند و پاكدامنى ورزند و زيورهاى خود را آشكار نگردانند مگر آنچه كه طبعا از آن پيداست و بايد روسرى خود را بر سينه خويش [فرو] اندازند و زيورهايشان را جز براى شوهرانشان يا پدرانشان يا پدران شوهرانشان يا پسرانشان يا پسران شوهرانشان يا برادرانشان يا پسران برادرانشان يا پسران خواهرانشان يا زنان [همكيش] خود يا كنيزانشان يا خدمتكاران مرد كه [از زن] بى‏نيازند يا كودكانى كه بر عورتهاى زنان وقوف حاصل نكرده‏اند آشكار نكنند و پاهاى خود را [به گونه‏اى به زمين] نكوبند تا آنچه از زينتشان نهفته مى‏دارند معلوم گردد اى مؤمنان همگى [از مرد و زن] به درگاه خدا توبه كنيد اميد كه رستگار شويد (۳۱)
كلمه جيوب جمع جيب - به فتح جيم و سكون ياء است كه معنايش معروف است ، و مراد از جيوب ، سينه‏ها است
خمر. [ خ َ ] (ع مص ) پوشانیدن . منه : خمره خمراً. || پنهان کردن . منه : خمر الشی ٔ. ||

معجر. [ م ِ ج َ ] ۞ (ع اِ) بر سر افکندنی زنان . (منتهی الارب ) (از اقرب الموارد). مقنعه . (غیاث ). مقنع و روپوش زنان و با لفظ بستن و در سر کشیدن و بر سر گرفتن به یک معنی مستعمل . (آنندراج ). جامه ای که زنان بر سر می پوشند تاحفظ کند گیسوان آنها را و باشامه نیز گوینده (ناظم الاطباء
خمار. [ خ ِ ] (ع اِ) معجر زنان . مقنعه . چادر نماز. (از ناظم الاطباء) (ترجمان علامه ٔ جرجانی ). روپاک . چارقد. نصیف . چانه بند. یاشماق . (یادداشت بخط مؤلف ). سرپوش . (زوزنی ). سرانداز (ملخص اللغات حسن خطیب ) ج ، اخمرة، خمر، خُمُر :

در این آیه شریفه مخاطب پوشش موی سر " زنان شوهر دار " بیان گردیده .
.

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
کلیت مطلب مورد قبول است اما در بعضی از جزئیات اشتباهاتی در نوشته مشاهده می شود. مثل اینکه گویی زن پیر می تواند کاملا عربان باشد! و این نشان دهنده عدم دقت در فهم و درک احکام است.
به عنوان مثال سیاق و قرائن قطعی، هرگز نمی گذارد که معنای ثیاب، شامل تمام لباس ها شود. یا ذکر تمام طوایف مورد استثناء به این معنا نیست که منظور از آیه ۳۱ سوره نور، زنان شوهر دار است. با این نوع تلقی باید بگوییم منظور آیه تنها زنی است که علاوه بر شوهر، فرزند، برادر زاده و ... نیز دارد! و الا آیه درباره او نیست. حال آن که قطعا این برداشت غلط است.

این نظر برای تایید حرف شما میباشد....
اى پيامبر به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو پوششهاى خود را بر خود فروتر گيرند اين براى آنكه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند [به احتياط] نزديكتر است و خدا آمرزنده مهربان است (۵۹)احزاب
به نظر من نمیشود فقط زنها باشد در ایه ۳۱ نور...به دلایل دیگه کار ندارم...اما به نظر من: اگر بگیم فقط زنها...اونوقت خدا تو ۵۹ احزاب به همه به جز زنهای پیامبر و دختران او و زنهای مومن ظلم کرده که چون دختران رو نگفته است....و خدا خواسته که دختران مورد ازار قرار گیرند....!!!!

میشه نتیجه کلی این احادیث و آیات خودتون بگید این چیزی که من فهمیدم ازش این حجابی که الان میگند تحریف شده و با حجابی که اسلام گفته فرق داره و حجاب برای افراد خاص با شرایط خاص بیان شده
من درست متوجه شدم؟؟؟؟

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
مطلب گزارشی از حکم حجاب در ادیان توحیدی است. و عمده آن حاوی هیچ نقدی نیست. در کنار آن، ظاهرا چند برداشت اجمالی از آیات داشته اند که غلط بوده و در جواب به ایشان ذکر شده است.

ممنون از اینکه پاسخ سوال عربی رو با عربی دادید. و جالبه که ایندفعه که مقابله به مثل شد ، در جوابی که بهتون دادن چیز جالبی نیافتیم. در صورتی که مثلا میشد اگر اشکالی در تفسیر شما وجود داشت با تفسیر های دقیق تر جواب داده شود. حیف که در این بحثا جای دوستان خیلی متفکرمون خالیست.

تصویر soalcity

با عرض سلام
همان گونه که در کامنت قبلی اشاره کرده ام، عمده آن نوشته، حاوی هیچ نقد و اشکالی نیست. و آنجا که اشکالی وجود داشته جواب داده شده است. با این حال چون شما ظاهرا اصل مطلب را به درستی مطالعه ننموده اید و از محتوای آن چندان آگاهی پیدا نکرده اید و از سویی نیز گرایش خاصی برای مخالفت دارید، این گونه مرقوم فرموده اید. به هر حال اگر تصور می کنید که می توانید با منطق، گرایشات خود را اثبات کنید، بنده از شما و تمام دوستان خیلی متفکراتان دعوت می کنم که مطالبتان را بیان کنید.

اقای سلمان این حدیث جعلی که اوردی چیه هیچ میدونی توهین وتهمت به امام صادق وامام باقره یعنی چی امام باقر سر حجاب داشتن موقع نماز انهارو میزد این کارو کافرای خیلی پست شاید انجامش بدن نه امام و فرزند رسول خدا تازه هرجوره باطل وغیر عقلیه این حدیث چون وقتی گفته به زنان مومن بگو کنیزان مومنی که مسلمون بودن هم شاملش میشدن هر حدیثی که مخالف قران و هتک حرمت به بزرگانه باید ردش کرد نه اینکه بهش استناد کرد

از مطلب اصلی و نظرات پیرامونی متوجه شدم که عده ای غالباً از بانوان خواستار داشتن حجاب و عده ای می خواهند در حجاب داشتن آزاد باشند اما می گویند در ایران این امر مقدور نیست (جدا از اینکه چه اعتقادی یا دین و مذهبی دارند یا اصلاً ندارند ولی ایرانی هستند) به دلیل اینکه ایران کشوری اسلامی و دینش اسلام و مذهب رسمی اش تشیع است و حجاب(بانوان) طبق این مطلب جز دین است (البته حجاب بانوان و پوشش بدنش طبق مطلب فوق، چون من درباره حجاب داشتن آقایان چیزی در این مطلب ندیدیم که اگر هست بفرمائید مثلاً آقا از کجا تا کجای بدنش را باید بپوشاند که شهوت دختر و زن تحریک نگردد البته اگر با توجه به این مطلب جنس مونث اصلاً شهوت داشته باشد؟)
اما قرآن درباره حجاب و باقی احکام دین اسلام روشن مطالب را عنوان فرموده و باز خود قرآن در سوره بقره میفرماید لا اکراه فی الدین قد تبین الرشد من الغی و طبق این آیه تکلیف همه مردم را در تمام امور و احکام به وضوح روشن کرده است. در دین اجباری نیست هدایت از گمراهی مشخص شده است. سوالم این است حجاب آزاد است یا اجباری؟ اگر من بخواهم بی حجاب باشم باید از ایران خارج شوم یا نه در ایران و حکومت اسلامی این امکان به من داده می شود که دینم اجباری نباشد؟ حجابم اجباری نباشد؟ اصلاً می توان بی حجاب بود؟
*نکته: متوجه شدم که داشتن حجاب بانوان باعث می شود که شهوت آقایان تحریک نگردد یا باعث گمراهی آقایان جامعه نشود و من با این توصیف می خواهم حجاب نداشته باشم یعنی به طریقی که شهوت آقایان به هیچ وجه تحریک نشود اصلاً آنها از نگاه کردن به من دچار چندش شوند و از یک کیلومتری من هم رد نشوند مثل یک عجوزه کارتن خواب ژنده پوش کثیف و ... ولی بی حجاب.
***
و دعای من اینه: خدایا چنان کن سرانجام کار تو خشنود باشی و ما رستگار - خدایا همه این حرفا برای اینه که به تو نزدیک بشیم از دل و جان و نه با زور و زر و گمراهی و کورکورانه و ...
***
خواهش می کنم اگر مقدورتان است پاسخ دهید

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
حتما می دانید که در قرآن برای بعضی از جرایم مجازات تعیین شده است! مثل قطع کردن دست دزد (مائده، ۳۸) ، تازیانه زدن به فرد زناکار (نور، ۲) و ...
به نظر شما آیا وجود قانون مجازات به معنای مجبور بودن افراد جامعه به ترک یک عمل مثل دزدی و زنا و ... نیست؟
پس با توجه به این مطلب دقت کنید که آیا معنای آیه "لا اکراه فی الدین" را درست متوجه شده اید یا خیر؟
در دین که یک امر قلبی است، نه تنها اجباری نیست، بلکه اصولا اجبار در این زمینه ممکن نیست. اما قوانین اداره جامعه، ناگزیر همراه با جبر است و برای شهروندان جامعه الزامی می باشد.
اما درباره مردان باید دقت کرد که بین زن و مرد تفاوت است. و احکام پوشش بانوان اگر چه با احکام پوشش مردان متفاوت است اما این به معنای قرار دادن امتیاز برای مردان نیست. همان گونه که ممنوعیت هایی برای زنان قرار داده شده، برای مردان نیز ممنوعیت هایی وجود دارد. مثل احکام پوشش مردان که استفاده از لباس ابریشمی یا استفاده از طلا برای مردان ممنوع است. علاوه بر اینکه مردان نیز در پوشش بدن خویش باید ضوابط دیگری را رعایت کنند. و طبق فتوای مراجع پوشاندن مواضعی که عرفا باید پوشانده شود،شرعا لازم است.
و مساله ای که فرموده اید، مانند کارتن خوابها و ... دقت نمایید ما به علت احکام الهی دسترسی نداریم بلکه تنها بخشی از حکمت های آن را می یابیم. یعنی اگر چه جلوگیری از گسترش فساد، یکی از فواید حجاب است، اما تنها دلیل خدای متعال برای این دستور نیست. و مسائل دیگری نیز در این جا می تواند وجود داشته باشد. همان گونه که در نماز زن در خلوت، احتمال فسادی نیست اما حجاب زن لازم است.

کسایی که میگن وضعیت روابط جنسی نامشروع در کشور ما گسترده تر هست اولا بفرمایید بگید چندتا کشور خارجی رفتید که چنین قیاسی ارائه میدید؟!!دوما شهوت با اینکه درجای خود مقدس هست اما وقتی از چارچوب شرعی خودش(ازدواج) خارج شد نتیجه ای جز فساد و رفتن به سمت روابط نامشروع نداره که این ربطی به ایرانی یا خارجی بودن نداره و همه انسانها از چنین قوه ای برخوردار هستن و در این زمینه اشتراک دارن(با اینکه زبانها و قیافه ها و یا رنگ پوست فرق میکنه) و هرجا که زمینه گسترش فساد به جای جلوگیری از اون فراهم باشه این آلودگی هم به سرعت گسترش پیدا میکنه و شروعش شاید ریشه در فرهنگ غرب داشته باشه اما ادامه اش به دست خود کسانی که این فرهنگ رو پذیرفتن(در هر نقطه ای از کره زمین) انجام میگیره و تنها تفاوتی که هست بین الان و گذشته هست که در گذشته برای دیدن و سپس. رغبت نشان دادن به فرهنگ غرب باید به کشورهای غربی سفر میشد اما الان با ماهواره و اینترنت و یا فیلمها و موسیقی ها مبتذل این فاصله کوتاه شده و الان خونه ها شدن اروپا و غرب!
دوما همونطور که گفتم این با ذات لذت جوی انسان و طبیعت انسان سر و کار داره و این یک قاعده هست که هر جا چنین فرهنگی(روابط نامشروع و تجاوز و خودارضایی و...) شرایط و لوازمش بیشتر فراهم باشه بیشتر هم در بطن جامعه رخنه میکنه و رفته رفته این برای مردم طبیعی میشه پس ۱.این روابط نامشروع موجود در جامعه ربطی به ایرانی بودن و یا جایزنبودن بی حجابی در ایران نداره(که بعضی ها به عقده و مقابله و مبارزه بافشار(!) ربطش میدن) ۲.گسترده بودن این روابط در دنیا به معنای خوب بودن اون نیست(ممکنه دلیل این گستردگی و یا مرکز و عوامل این گسترش آلودگی باشه نه حق بودن و خوب بودن اون) و همین نمیتونه ملاکی برای آزاد گذاشتنش(حجاب) باشه.مثلا با اینکه خرید و فروش مواد مخدر و مصرف اونها ریشه کن نشده و هنوز هم خیلیها رو به اعتیاد میکشونه اما با این حال باید جلوی گسترش اون رو گرفت نه اینکه آزاد گذاشت تا از نظر بعضیا هم معلوم بشه کی طرفدار مواده کی نیست!!!(همین نظر رو در مورد حجاب دارن بعضیا که میگن حجاب باید آزاد باشه تا معلوم بشه کی واقعا باحجابه کی بی حجاب!)

سلام. پوشش هرکس نشانه شخصیت اوست. داشتن حجاب باعث آرامش فکری، روحی وامنیت جسمی می باشد. خدا پدر و مادر هر کس که حجابش را رعایت می کند بیامرزد.

مشکل بی حجابی زنان زمانی حل میشه که مشکل بی غیرتی مردان حل شود تازمانیکه فقط یکجانبه به زن تازیده میشود و در مردان وپدران فرهنگ سازی نمیشود این درد درمان نمیشود .
حجاب زنان بلکه دختران از قبل از سن تکلیف باید برنامه ریزی و تشویق و ترغیب صورت بگیرد . ولی دختر نه ساله ی ما که فطرتا تمایل زیادی برای انجام واجبات دینی دارد از جانب خانواده حمایت نمیشود حتی در خانواده های مذهبی ، زمانیکه دختر بچه ما از بچگی بیرون امد و به قد و قامت خانمی رسید همه ارشاد گر میشوند و بیاد امر به معروف و نهی از منکر میافتند .

تصویر soalcity

با عرض سلام و تشکر از مطالب به جای تان
باید این مساله را هم در نظر بگیرید که دعوت زنان به رعایت حجاب، تازیدن به آن ها نیست. علاوه بر آنکه هر انسانی می تواند در نامساعدترین محیط های زندگی، اعمال و رفتار خویش را مطابق کمالات انسانی شکل دهد. همان گونه که همسر فرعون در بدترین محیط ها، به عالی ترین مدارج رسید تا آنجا که خدای متعال در قرآن او را مثلی برای همه مومنان معرفی می کند.

در قرآن درباره حجاب گفته شده و به قول شما طبق قواعد عربی امر به حجاب شده است اما
نوع پوشش و گفته نشده
فقط گفته شده شرمگاه و زینتهای خود را پوشیده نگه دارید که بیشتتر تاکید به زنان پیغمبر (ص) شده که شناخته شده و مورد آزار و اذیت مردان جاهل آن زمان قرار نگیرند. درسته ؟
نوع پوشش در فرهنگ ایرانی کامل است که از زمان اسلام کامل ترین شکل درآمده است
به نظر من زنان ما نباید در مورد حجاب از آنان سوال و ایراد گرفته شود بلکه ما مردان باید فکری به حال خود کنیم
زنان جلوه زیبایی خداوند هستند ما باید این را یاد بگیریم که چشم خود را پاک کنیم و تا زمانی که خود این مشکل را داریم از زنان خود هیچ توقع و حتی جای هیچ گله ای نمی توان داشت. درسته ؟

تصویر soalcity

با عرض سلام
قرآن محدوده پوشش زنان را هم بیان کرده است که اگر در متن اصلی دقت بفرمایید آیه ۵۹ سوره احزاب به خوبی بیان نموده که موی سر و گردن هم باید پوشیده باشد. حتی در آیه ۳۱ سوره نور مساله را چنان دقیق بیان کرده است که حتی با به صدا در آوردن زینت ها هم آنها را به نوعی اعلام نکنند! و مساله نیز مخصوص همسران پیامبر (ص) نیست بلکه مثلا در همان آیه ۵۹ سوره احزاب گفته شده به همسران مومنان نیز باید این دستور داده شود. که دستور عمومی برای همه مسلمانان می شود.
و مساله دور بودن از آزار و طمع مردان بزه کار، تنها یکی از فواید حجاب است نه آنکه دلیل اصلی حکم حجاب باشد.
اما اینکه به حجاب ایرانی اشاره کرده اید، اگر منظورتان ایران پیش از اسلام است، ظاهرا حجاب آن دوره از حجاب اسلامی سخت تر و شدیدتر بوده و نوعی خانه نشینی جبری برای زن بوده است.
و اینکه نظر خود را اعلام نموده اید که با حجاب زنان کاری نداشته باشیم، ضمن تشکر از اعلام نظرتان، به اطلاعتان می رسانیم ما مسلمانان دستورات خدا را ملاک و معیار قرار می دهیم و نمی توانیم نظر شما را مد نظر خود قرار دهیم.
از نظر اسلامی، مردان نیز باید مراقب نگاه خود باشند. اما اسلام نمی گوید با رعایت یک جنبه از جنبه دیگر غافل شویم و عفت نگاه مردان و پوشش زنان را همراه هم لازم می داند.
و اینکه زنان جلوه زیبایی خدا هستند، نباید ما را از این غافل کند که هر چیزی جای خود را دارد. شما به خاطر خوب بودن بذله گویی و شوخی، در وسط مراسم تشییع جنازه، برای دیگران لطیفه تعریف می کنید؟

خوبه شما میگید برای مسلمانان بیان شده. اونی که این دین رو قبول نداره چه گناهی کرده در این مملکت زندگی میکنه.
وای بر ما که فضیلت زن ندیدن و دیده نشدن است، وای بر ما

تصویر soalcity

با عرض سلام
هر کشوری دارای قانون اساسی و ضوابطی است که بنا بر خواسته اکثریت مردم تعیین می شود و سایرین نیز باید به خواست اکثریت احترام بگذارند.
علاوه بر این فواید حکم حجاب، و عدم مشقت در رعایت آن و ... عمومی بودن این حکم را منطقی و معقول می کند.
همچنین باید توجه کرد که فضیلت زن در دیده نشدن نیست. بلکه در ابزار مطامع دیگران نبودن است. ما میخواهیم زن به عنوان یک انسان در جامعه حاضر باشد. نه آنکه جنسیت او بر انسان بودن او غلبه داشته باشد. البته جاذبه های زنانه زن نیز محترم است اما به شرط آنکه در جایگاه صحیح خود قرار گیرد. که در این صورت همین مساله نیز از طریق استحکام بخشی به کانون خانواده، ضامن سعادت جامعه خواهد شد.

شيخ طوسي در ضمن بيان مقوله ايمان مؤمن را چنين تعريف كرده است:«كل من كان عارفا بالله وبنبيه وبكل ما أوجب الله عليه معرفته مقرا بذلك مصدقا به فهو مؤمن »[۹]پس مؤمن از منظر شيخ طوسي به كساني اطلاق مي شود كه نسبت به خداوند و پيامبرش و هر آنچه را كه خداوند شناخت آن را واجب كرده است،تصديق و معرفت قلبي و اقرار زباني داشته باشد.حالا خوب که به اول ایه ها نگاه بکنید میبینید گفته شده به زنان مومن بگو پس باید مومن باشی تا حجاب را درک کنی گفته نشده به همه زنان بگو تا حجاب را رعایت کنن یعنی هیچ جبری به داشتن حجاب دیده نمیشه پس ایا بهتر نیست کاری کنیم اول زنان مومن راستیین باشند و بعد خودشان چادر سرشان کنند همانطور که شاهدیم و میبینم کسانی که حجاب دو قبضه دارن ولی هیچ ایمانی ندارن و در پس این حجاب زورکی چه کارهای انجام میدهند بهتر است ایه خدا را به دلخواه خودمان تغییر ندهیم .و حجاب را بازور به سر کسی نکنیم اگر این گونه بود خدا هم به حضرت محمد دستور میداد هر کسی حجاب ندارد با انها برخورد شدید کن . خدا.وند همه ما رو ببخشد

تصویر soalcity

با عرض سلام
دوست گرامی مطلب شما کمی تعجب برانگیز است!
درست است که دستور خدای متعال برای مومنان است، اما آیا می توانید بگویید تنها عده خاصی موظف به مومن بودن هستند و بقیه از ایمان معاف هستند؟
اگر همگان موظف به ایمان هستند، پس دستورات الهی برای همه مردم است و این مطلب در کتب کلامی بیان شده که تکالیف الهی، اعم از مومن و کافر است. حال اینکه کجای آیه قرآن غلط بیان شده است، دیده ای منصفانه می خواهد!
اما اینکه فرموده اید اول ایمان درست شود و بعد حجاب، آیا ما عکس آن را مطلوب دانسته ایم؟ آیا واقعا در جامعه ما کسی هست که مایل به حجاب نباشد و حجاب دو قبضه داشته باشد؟ شاید شما در کشور ایران نیستنید که تلقی غلط خود را محکم بیان می کنید!!

ضمن عرض سلام و تبریک به تمامی دوستانی که این مطلب را جستجو کرده اند.این نشان میدهد که به دنبال واقعیات هستید و این عالیست.اما دوستان( چه موافق ها چه مخالف ها ) بیایید تعصب را کنار بگذاریم.اگر چیزی منطق گفت با روی باز بپذیریم.گر چه این پذیرش شاید از چیزی که ما فکر میکنیم آزادیست ما را جدا کند که البته بعد عمری ، رها کردن خواسته دلمان بسیار دشوار خواهد بود.اما اگر حقیقت را پذیرفتیم چاره چیست.یا لااقل لج نکنیم با هم.دوستان.
من اکثر مطالب و نظرها و پاسخ های شما را خواندم.
پاسخ دهنده پاسخ های خوب و قانع کننده ای دارد.
گر چه من دوست دارم همه مردم بدون چشم داشتن به هم در خیابان ها مجامع و در هر کجایی به راحتی رفت و آمد کنند ، اما ظاهرا منطق در اینجا با چیزیست که ما آن را قبول کرده ایم.یعنی قرآن.
البته فلسفه حجاب را شاید بشود به این گونه هم تفسیر کرد که اگر چشم ها به نامحرمها عادت کند ، روابط زناشویی سرد شده و در نتیجه این سردی سبب سردی خانواده شده و در نهایت منجر به شکست زندگی مشترک شود.
این گونه مثال بزنم:
مانند این که شما یک فیلم زیبا را هر روز میبینی.این فیلم که برای اولین بار برای شنما جذاب بود اما الآن دیگر جذابیتی ندارد چون هر روز هزاران بار این فیلم را دیده ای.اما اگر در حسرت دیدن این فیلم بمانید هیچ گاه از آن زده نخواهید شد.
در واقع حجاب ، قدرت شهوت را در شما زنده نگاه میدارد.و این بسیار حیاتی و مهم است.
خلاصه در قرآن گفته حجاب اجباریست.من نمیتونم خودم رو گول بزنم.گر چه حضم این قضیه برایم کمی دشوار است اما به هر حال در قرآن آمده.من قرآن را قبول دارم پس این را میپذیرم.
اما قرآن را قبول دارم.چرا قبول دارم؟
حدود ۲۰۰۰ سال پیش قرآن آمد.
در آن زمان خصوصا در بین جمعیت این عربهای ملخ خور ابله ، چیزهایی گفته شده در قرآن که اصلا با وضعیت مردم آن زمان سازگاری ندارد.
مردم آن زمان چه میدانستند علم چیست؟
اصلا به فرض هم میدانستند و جامعه پیشرفته ای بوده اند.تلسکوب تازه چند صد سال است کشف شده.هابل حدود دو دهه است کشف شده و شناخت عمر زمین خورشید و پایان عمرشان ، سیاهچاله های فضایی و گسترش جهان و... عمری بیشتر ۲ دهه ندارند که شناخته شده اند.
اما چه کسی در ۲۰۰۰ سال پیش هابل در اختیر داشت که تا آن سوی آسمان را ببیند و قرآن بسازد؟
چه کسی از این اطلاعات امروزی در آن زمان اطلاع داشت که قرآن بسازد؟
علم طبقه طبقه پیشرفت کرده و حتی ابن سینا و... هم باید این طبقات را میساختند تا امروز هابل داشته باشیم نه اینکه به یکباره تمام علم را بلد باشند!!
پس چگونه در آن زمان کتابی اطلاعاتی میدهد که امروزه حقایق آن را بیشتر درک میکنیم؟
حتی بسیاری چیزها هم هنوز در آن کشف نشده اند .مثلا من با توجه به اطلاعات قرآن میگویم آسمان هفت طبقه هست.
به تازگی استیون هاوکینگ بزرگترین دانشمند جهان اطلاعات ناروشنی در این زمینه هم داده است.
من از تقلب از روی قرآنم میگویم ما در طبقه اول آسمان هستیم.
آیا میدانستید کوهها واقعا مانند میخ روی زمین عمل میکنند؟ تا سبب شوند زمین محکم شود و زلزله نیاید؟علمی تر بحث ها دارد.
این را خود استیون هاوکینگ گفته.
آیا میدانستید اقیانوس ها ۱ میلیارد سال بعد شروع به تبخیر میکنند؟
آیا میدانستید زمین درون خود را بیرون میریزد ۳ میلیارد سال بعد؟به سبب در شرف بلعیده شدن توسط خورشید.
حتی اگر یا تکنولوژی بتوان با تبدیل هیدروژن به هلیم در ۱ میلیارد سال بعد از خورشید منبسط شده فرار کرد آیا میدانستید زمین به درون سیاهچاله ای فرو خواهد رفت که تمام دنیا به درون آن بلعیده خواهند شد؟
این ها با نشانه ها در قرآن حدود۲۰۰۰ سال قبل گفته شده.که گفته؟ فکر کنید ببینید که گفته...

با عرض سلام من هم در خانواده ای بزرگ شدم که حجاب در آن اهمیت ندارد و همیشه چون داشتن حجاب برایم سخت بود میگشتم و دلایلی برای نقض حجاب پیدا میکردم تا وجدان و راه خودم را توجیه کنم ولی خدا شرایطی را برایم فراهم کرد که نتیجه ی بی حجابی وبی بندو باری را در زندگی دوستم دیدم و متوجه ضرر بی حجابی در یک خانواده شدم و انصافا تمام دلایل شما برای داشتن حجاب منطقیست.. فقط کمکم کنید بدانم که آیا پوشاندن روسری در زیز چادریا نپوشیدن روسری رنگی که به چشم بیاید جزو حجاب است؟ایا اگر این کار را نکنیم دچار خطا شدیم؟این سوال را لطفا با ادله جواب بدید؟

تصویر soalcity

با عرض سلام و شکر خدای متعال به خاطر سعه صدری که برای پذیرش حق در دل شما ایجاد کرده است.
برای سوالتان باید یک معیار را در نظر بگیرید. و با توجه به آنها خودتان گزینه بهتر را پیدا کنید. و آن اینکه پوشش بیشتر و عدم جلب نظر محور اصلی حکم حجاب است.
در واقع خدای متعال با حکم حجاب خواسته است که جاذبه های جنسیتی زن، منحصر به شوهر او باشد. و حضورش در جامعه فارغ از جنبه های جنسیتی باشد و زن در جامعه به عنوان یک انسان، حاضر باشد.

با سلام. من اصل حجاب رو پذیرفته ام، و به نظر من حجاب به معنی داشتن پوششی است که از جلب توجه جلوگیری کند؛ یعنی بدن کاملا باید پوشیده باشد، اما نه با هر پوششی. چرا که بسیاری از این پوشش ها از عریانی بدتر است. اما مشکل من با پوشاندن موی سر است. در قرآن به پوشاندن موی سر به طور مستقیم اشاره نشده؛ و بسیاری از سنی مذهبان هم حجاب رو (جلباب) پوشاندن از گردن به پایین میدانند. از طرفی اگر علت آن را پوشاندن زیبایی خانم ها بدانیم هم باز منطقی نیست. چرا که موی بسیاری از آقایان به مراتب زیباتر از موی خانم هاست به گونه ای که واقعا جلب توجه میکند. ممنون میشوم اگر بگویید حجاب موی سر چرا واجب است؟ و با استناد بر کدام مرجع؟

تصویر soalcity

سلام علیکم
نکته ای که بیش از هر چیز و پیش از هر چیز باید به آن توجه کنیم، اینکه اگر انسان تمایلات خود را در بررسی ها و مطالعات حاکم کند، هرگز به نتیجه نخواهد رسید. پس باید قبل از هر چیز، تمایل به اثبات نتیجه خاص را کنار بزنید.
اما درباره پوشاندن موی سر برای زنان باید گفت: « در اينكه پوشانيدن غيروجه و كفّين بر زن واجب است، از لحاظ فقه اسلام هيچ گونه ترديدى وجود ندارد. اين قسمت جزء ضروريّات و مسلّمات است. نه از نظر قرآن و حديث و نه از نظر فتاوى دراين باره اختلاف و تشكيكى وجود ندارد. آنچه مورد بحث است پوشش چهره و دستها تا مچ است.» (مجموعه‏ آثار استاد شهيد مطهرى، ج‏۱۹، ص ۵۰۷)
و آیات قرآن و روایات نیز در این باره بسیار واضح هستند. هر چند بخواهیم معنای صریح و واضحی چون پایین آوردن روسری برای پوشاندن گردن (۳۱ نور) و جلباب (۵۹ احزاب) را با استناد به نظرات عجیب و غریب، عوض کنیم، چگونه می توان گفت، خدایی که از به صدا درآوردن خلخال پا نهی کرده است، پوشاندن مو را لازم نداسته است!!
و درباره اینکه موی مردان نیز جذاب هست، توجه کنید که این با مطلب ابتدایی شما کاملا متفاوت است. در یک جا، اصل دستور خدا را مورد تشکیک قرار داده اید و در اینجا دلیل دستور خدا را زیر سوال می برید. به هر حال، اگر موی مردی برایتان خیلی جلب توجه کرد، باید چشم هایتان را از ادامه نگاه بازدارید. همان گونه که عدم وجوب پوشاندن صورت زن، به این معنا نیست که می توان خیره به صورت زنی نگاه کرد.

نمی دونم کسی که جواب هارو میده کارشناس هست یا نه. اما اصلا کارشناس نیست. یه درسی هست به اسم مهندسی معکوس. خوب ازین روش برای اثبات نقض حرفای دوستان استفاده شده. بهتره خودتون پاسخاتون رو چک کنید. برای بچه هایی که هنوز کتاب های اصلی و مهم رو نخوندن و فقط تئوری یه چیزایی رو حفظ کردن این جوابا قانع کنندست. اما اگر اجازه دادید همه خیلی از کتابای ممنوعه رو بخونن و بیاید منطقی نه با زبان فعل و افعال عربی، جوابگو باشید اونوقت جای بحثه. من خودمم یه زمانی با این جوابا قانع می شدم اما بعد از خوندن بعضی کتابا دیدم چقدر ساده لوحانه یه چیزایی رو می پذیریم. مشکلی که خیلی از نخبه های ما الان دارن و نمی تونن جواب این همه چرارو با این پاسخ های صوری بگیرن. اینکه این مبحث گذاشته شده خیلی خوبه ولی ای کاش جواب هایی در حد راهنمایی دبیرستان نداشتیم.

تصویر soalcity

ضمن عرض سلام
از آنجا که در فضای مجازی اصل بر منطق و اندیشه یک فرد است، نیازی به بحث کارشناس بودن یا نبودن نیست. اما مطلبی که آن را راه حل دانسته اید، یک اشکال بزرگ دارد.
از نظر شما کتابهای مهم و اصلی چیست؟ و در واقع چگونه می توانید زمانی به این نتیجه برسید که کتابهای اصلی را خوانده اید؟
حداقل مشکل سر راه این مساله این است که بشر هر روز در حال تالیف است و هر روز به سخنان و نوشته ها اضافه می شود و اگر بناست شما منتظر بمانید تا بنگرید دیگران چه گفته اند و سپس بفهمید، هرگز به نتیجه ای نخواهید رسید!
و راه فهمیدن نیز استفاده از عقل و تدبر است. نه اینکه خود را متکی به سخنان دیگران کنید.
آنچه از تاریخچه زندگی خودتان نیز بازگو کرده اید، تفاوت اصولی ای بین دو دوره به تصویر نمی کشد. ظاهرا در دوره اول کتابهایی حفظ کرده اید و آنها را پذیرفته اید. و در دوره بعدی نیز دقیقا همین اتفاق افتاده است! با این تفاوت که مدعای کتابهای دو دوره متفاوت بوده اند! با این حال از کجا مطمئن هستید با خواندن یک دوره دیگر از کتابها ناگزیر نباشید افکار قبلی خود را ساده لوحانه بخوانید؟
اما در آخر راه حل را از منظر خودمان نیز نقل می کنم که انسان باید به اندازه توان تجزیه و تحلیل خود، سخنان دو طرف ماجرا را بشنود و سپس آنکه بهتر است را انتخاب کند. نه آنکه بیش از توان تجزیه و تحلیل خود، به انباشت اطلاعات بپردازد و نه آنکه یک طرف به قاضی برود:
الَّذينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِكَ الَّذينَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِكَ هُمْ أُولُوا الْأَلْبابِ (۱۸ زمر) آن كسانى كه به سخن گوش مى‏ دهند و از بهترين آن پيروى مى‏ كنند، ايشانند كسانى كه خدا هدايتشان كرده و اينان خردمندانند.

برای نگاه به مواضع مجاز (مواردی که پوششی لازم ندارند ..چه در زن چه در مرد)... و جدا از بحث اخلاق اجتماعی...نگاه به قصد نبردن لذت شهوانی نیز مجاز نیست؟ البته عقیده بنده این است که بایستی مرد وزن تنها جفت خود را زیبا ببینند....و البته اینم متوجه هستم که این خیلی خطرناکه اگر درست باشه و منعی هم نداشته باشه.....ولی تا اونجا که من فهمیدم مشکلی ندارد....

باسلام
نویسنده ی محترم وبلاگ بایدبه عرضتان برسانم که معنی آیه۳۰ سوره نور این است:ای رسول ما مردان مومن رابگو تاچشمها(ازنگاه ناروا)بپوشند وفروج واندامشان را محفوظ دارند که این برپاکیزگی شما اصلح است والبته خدا به هرچه کنید کاملا آگاه است.
پس مخاطب این آیه مردان مومن و مخاطب آیه ۳۱ این سوره زنان مومن است.
بهترنیست برای حفظ حریم خانواده وداشتن جامعه سالم کمی از تاکیدی که بر زنان برای حفظ حجاب است بر روی مردان برای حفظ نگاه باشد؟ این دو عمل باید در کنارهم باشند تانتیجه حاصل شود نه فقط یک طرفه واز سوی بانوان.کمااینکه میبینید قرآن ابتدا به مردها دستور خودداری و حفظ نگاه داده وسپس احکام بانوان را مشخص کرده است.درضمن ایمان داشتن و ایمان نداشتن یاحجاب داشتن وحجاب نداشتن کاملا امری شخصی میباشد وبا اینکه بنده کاملا بارعایت حجاب موافق هستم اما خوب بودن حجاب دلیل بر اجباری بودن آن نیست.ودر این امربایدبه نظرشخصی دیگران احترام گذاشت همانطور که در جامعه امروز مشاهده میکنیم کسی که قصد بی عفتی داشته باشد هرمحدودیتی هم که برایش ایجاد کنند به نحوی کار خود را انجام میدهد وکسی هم که مواظب چشم هایش نباشد یک لغزش برای گمراهی او کافیست.کسی هم که با عفت رفتار کند هرچه قدر درمعرض نگاه بد یاوسوسه قرار گیرد عفت وخودداری خود را بیشترمیکند.باید دانست حجاب وعفت برای همه ی انسان هاست نه فقط بانوان.

تصویر soalcity

با عرض سلام
هرگز وظیفه مردان در کنترل نگاه خود، انکار نشده است. و روشن است که عفت باید از جانب مرد و زن مراعات شود. و اگر خودتان به آیه ۳۰ و ۳۱ سوره نور، مجددا بنگرید، متوجه این فرق خواهید شد که قرآن دستور اضافه تری برای زنان بیان کرده است. چرا که ابتدا به مردان حفظ فرج (پاکدامنی) و کنترل نگاه را می دهد و سپس این دو دستور را به زنان داده و در ادامه اضافه می کند که زنان باید زینت خود را بپوشانند.
اما اینکه حجاب را امری شخصی دانسته اید، مطلب عجیبی است که به نظر می رسد تکرار این ادعا، سبب شده که عده ای اصلا به مضمون آن فکر نکنند! مباحث مرتبط به حجاب، برای زمان حضور زن در جامعه است. نه زمانی که در خلوت شخصی خود حضور دارد. پس این ادعا که حجاب امری شخصی است، به هیچ عنوان منطقی نیست.
و دلیل اجباری بودن نیز در این جاست که در جامعه و حکومت اسلامی، ضوابطی برای عمل به دستورات شرع وجود خواهد داشت. و کسانی که خلاف شرع مرتکب شوند، نهی از منکر می شوند و این نهی از منکر می تواند به تنبیه با درجات مختلف نیز برسد.
و بر خلاف تصور شما، شرایط جامعه و محیط بر روی افراد یکی از قوی ترین عوامل اثر گذار است. نه آنکه هر شخصی در هر جایی می تواند فارغ از عوامل پیرامونی خود عمل کند. حتما بارها از عمق تاثیر رفیق ناباب شنیده اید که تنها یک نمونه اثر گذاری محیط بر روی فرد است. و هر جوانی نیز در درون خود یافته است که با دیدن زنانی که در معابر جلوه گری می کنند، فشار غریزه بر روی او بیشتر شده است.

ببخشید من حجابم رو تا حدی که بتونم چه توئ ایران وچه سفر های خارجی رعایت میکنم ولی شاید برم امریکا و واسه زندگی اونجا به نظر من زیاد الزامی نیست به ای کار چون شرایط و جو اونجا کاملا با ایران فرق داره و هیچکس به ادم نگاه نمیکنه و به نظر من رعایت حجاب هم واسه زندگی اونجا سخته ایا واقعا لازمه؟!

تصویر soalcity

با عرض سلام
قبل از بحث حجاب باید به این توجه کرد که مهاجرت به سرزمینی که انسان را نسبت به رعایت دین خود، سست می کند، آیا جایز است؟ و اصلا چه ضرورتی برای این مهاجرت وجود دارد.
طبیعتا اگر فردی محکم و راسخ باشد و به جای اینکه تاثیر پذیر باشد، تاثیر گذار شود، مهاجرت او نیک است. اما کسی که از ابتدا تسلیم محیط دیگران شده است، چه بسا اصل مهاجرتش درست نباشد:
إِنَّ الَّذينَ تَوَفَّاهُمُ الْمَلائِكَةُ ظالِمي‏ أَنْفُسِهِمْ قالُوا فيمَ كُنْتُمْ قالُوا كُنَّا مُسْتَضْعَفينَ فِي الْأَرْضِ قالُوا أَ لَمْ تَكُنْ أَرْضُ اللَّهِ واسِعَةً فَتُهاجِرُوا فيها فَأُولئِكَ مَأْواهُمْ جَهَنَّمُ وَ ساءَتْ مَصيراً (۹۷ نساء) كسانى كه فرشتگان (قبض ارواح)، روح آنها را گرفتند در حالى كه به خويشتن ستم كرده بودند، به آنها گفتند: «شما در چه حالى بوديد؟ (و چرا با اينكه مسلمان بوديد، در صفِ كفّار جاى داشتيد؟!)» گفتند: «ما در سرزمين خود، تحت فشار و مستضعف بوديم.» آنها [فرشتگان‏] گفتند: «مگر سرزمين خدا، پهناور نبود كه مهاجرت كنيد؟!» آنها (عذرى نداشتند، و) جايگاهشان دوزخ است، و سرانجام بدى دارند.
اما درباره حجاب، باید دقت کنیم که ما به دلیل حکم حجاب دسترسی نداریم. هر چند می دانیم یکی از فواید حجاب صیانت انسان از نگاههای هرزه است. پس با این حال چگونه می توانیم قضاوت کنیم که در یک جا حجاب لازم نیست؟ و اصلا این نوع مصلحت سنجی ها، چه رابطه ای با بندگی خدای متعال دارد؟
به هر حال امیدوارم که زندگی اخروی را همیشه مد نظر داشته باشید. و برای همیشه، از رابطه خود با خدای متعال صیانت نمایید. که تمام دنیا، در مقابل آخرت نیم روزی بیش نیست.

سلام
من یه زنم خیلی دوست دارم حجابم کامل و بی نقص باشه ولی موفق نشدم مثلن جلو نامحرم بلوز شلوارم یا کمی از موهای سرم دیده میشه ولی نیتم این نیست که زیبا به نظر بیام تا کار دیگه ای خدا نکرده از پیش بره همین که احساس زشت و بی ریختی نکنم کافیه وقتی موهامو کامل می پوشونم احساس میکنم زشت میشم وقتی توو جمع دوستان و اشنایان کسی رعایت نمی کنه اگه من هم بخام رعایت کنم مسخره میشم طرد میشم چه بکنم؟

تصویر soalcity

با عرض سلام
انسان اگر به قیامت و زندگی اخروی ایمان پیدا کند، حتی جان خود را هم مطابق دستور الهی، تقدیم می کند. چه برسد به احساس زشتی که هیچ حقیقتی ندارد جز وسوسه و القای بی جای شیطان.
و درباره تمسخر دیگران نیز خودتان بیندیشید، ایا صحیح است انسان یک کار صحیح را به خاطر تمسخر دیگران ترک کند؟ حتما داستان نصر الدین و پسرش که برای فروش الاغ شان به شهر می رفتند را شنیده اید.

من یه سوال ازتون میپرسم شما جواب بدید؟ چند درصد مردم کل جهان مسلمونن؟ چند درصد هر سال مسلمون میشن؟ نکنه میگید همه نمی فهمن و فقط ما مسلموناییم که خیلی بارمونه. دوست عزیز اسلام بد ترویج شد. حداقل توی کشور خودمون که خیلی بد.
واسم جالبه این سوال که با این همه قانون که اگه رعایت بشه میری بهشت اگرم نه مستقیم جهنم، تکلیف این همه آدم توی جهان که مسلمون نیستن چی میشه؟ اینجوری باشه بهشت خودمونیه دیگه.
من بازم معتقدم خیلی چیزا بد گفته شده، ما چرا به ادیان دیگه احترام نمیذاریم؟ تا حالا پیش بقیه بودید که چقدر محترمانه با ادیان برخورد میکنن؟ ولی ما فقط زبونی میگیم این دین اون دین، پای عمل که برسه همه مشکل دارن جز خودمون.

تصویر soalcity

سلام
نه اکنون قیامت برپا شده و نه ما قاضی محکمه قیامت هستیم که بخواهیم تکلیف بهشت و جهنم افراد را روشن کنیم. ما تنها می توانیم درست و غلط را از یکدیگر تشخیص دهیم و در این راه نیز هرگز نباید جمعیت ها ملاک تصمیم ما باشند. چرا که گالیله به عنوان تنها فرد در زمان خود، مدعی گردش زمین به دور خورشید شد و همه با او مخالفت کردند و حق نیز با گالیله بود.
درباره محترمانه برخورد کردن با دیگران نیز، عرض می کنم اگر شما خلاف این مطلب را انجام می دهید، چرا جمع می بندید و همه را در محکومیت خود شریک می کنید؟

با عرض سلام و احترام، بنده ضمن اینکه اعتقاد دارم خداوند متعال میزان پوشش را بطور صریح و روشن بیان فرموده است، می خواهم مطلب دیگری در خصوص مقایسه جوامع با جامعه ما عرض کنم. همانطوریکه میدانید صنعت سکس (Sex industry)در جوامع غربی بطور قانونی رایج است. یعنی مراکز قانونی وجود دارند که با دریافت پول سکس ارائه می کنند. وجود این نوع فعالیتها در کشور اسلامی غیر قانونی و مغایر با دین اسلام است. در جوامع غربی مرد مجرد در ارضاء غریزه جنسی خود هیچ محدودیتی ندارد، در حالیکه در اسلام، ارضاء طبیعی غریزه جنسی بدون ازدواج فانونی نا ممکن است. مرد غربی اگر با دیدن صحنه های جنسی تحریک شود، جایی برای ارضای خود دارد، اما جوان مجرد در یک مملکت اسلامی در صورت تحریک جنسی راهی جز خود ارضایی ندارد که آن هم به انواع بیماری جسمی و بخصوص روحی منجر می شود. پس لاجرم، حتی الامکان باید مرد مجرد جامعه اسلامی با دیدن صحنه های جنسی تحریک نشود. یعنی، زنان باید حجاب خود را رعایت کنند(نه تنها به خاطر خودشان، بلکه به خاطر سلامتی روانی دیگران). اینکه حجاب اختیاری است معقول به نظر نمی رسد. استفاده از کلمه زیبای "آزادی" هم اغوا کننده است. آزادی یک شخص نباید آزادی شخص دیگر را تهدید کند. پس آزادی در مورد حجاب مورد قبول نمی باشد. یعنی یک خانم نمی تواند استدلال کند که فلان چیز مال خودش است و می خواهد نشان بدهد! آن چیزی که آن خانم قرار است نشان بدهد ممکن است حقوق شخص دیگری را تهدید کند. اینکه بعضی ها فکر می کنند مردان سایر جوامع(بخصوص غربی) با مردان ایرانی فرق دارند(سالم هستند و به اصطلاح به فکر سکس نیستند...) کاملاً غلط است. آنها شاید از نظر سکس سیر هستند، و الّا همه مردها از نظر غریزه جنسی مثل هم هستند. در جامعه ای که ازدواج مشکل است، تحریک جنسی دیگران با نشان دادن زیبائیهای جنسی مثل نشان دادن لیوان پر از آب یخ به شخص تشنه در کویر است و توصیف فواید آب خوردن بدون ارائه آب به آن تشنه است! در زبان انگلیسی معادل آن
It is like waving a red flag in front of a bull است.

امیدوارم مفید باشد.

batashakor az shoma shahre soal va matalebe khobetoon.‎.‎.‎ man faqat mikhama begam kasi ro ke khabe ro mishe bidar kard,, amma oni ke khodesho be khab zade nemishe bidar kard.‎.‎ shoma ham age ba injor afrad 1sal ham bahs konid bi fayedast.‎.‎.‎.‎

به نام خدا

بعضی از دوستان با خواندن پست من به نحوه استدلالم خرده گرفتند و دلایل ارائه شده در خصوص حجاب را ابتدایی دانستند. لازم به ذکر است این دلایل در جواب بعضی از کامنتهای درج شده در بالا ارائه شده است. قبلاً بنده در مورد حجاب مطالبی به زبان انگلیسی نوشته ام. این مطالب را در اینجا درج می کنم و از مدیر سایت تقاضا دارم آنها به نمایش بگذارند. با تشکر

HEJAB

According to history - before Islam - Jewish, Iranian, and Indian women used to cover their hair and faces with different models of veils.‎ Historians and sociologists believe that the reasons behind it could be philosophical, social, economical, moral, and mental

۱) Philosophical reason: in some nations like Roman Empire, in the early centuries of Christianity, people used to believe that sexual desires prevent them from achieving perfection.‎ Therefore, in these nations, women - as symbols of sexual attractiveness - used to be considered as social evils.‎ They were forced to stay at homes and cover their bodies completely in order to avoid exciting men

۲) Social reason: In Iran, kings and powerful people used to have many wives.‎ For example, kings used to have hundreds women in their palaces.‎ A king used to gather beautiful women from different parts of the Empire and keep them in the palace to have sex.‎ Therefore, ordinary people were in danger of losing their beautiful wives.‎ For the sake of security and safety, they used to hide their wives at homes.‎ In public places, women used to cover their faces in order to hide their beauty

۳) Economical reason: Men used to be the managers of homes.‎ They used to force women to stay at homes and to do the housework.‎ Little by little, it caused women to hide themselves from men

۴) Moral reason: Men are naturally zealous.‎ A man instinctively likes to protect his wife against other men's evil thoughts.‎ This zealous supporter might force his wife to cover her face in public places

۵) Mental reason: When women were menstruating, they were not allowed to go to public places.‎ They used to hide themselves from other people, because menstruation used to be considered evil and dirty

Islam has got its own philosophy for 'Hejab' which is different from all other philosophies and reasons.‎ In the Holy Koran, there are two verses that God has given us his instruction for Hejab

[۲۴:۳۱] And tell the believing women to subdue their eyes, and maintain their chastity.‎ They shall not reveal any parts of their bodies, except that which is necessary.‎ They shall cover their chests, and shall not relax this code in the presence of other than their husbands, their fathers, the fathers of their husbands, their sons, the sons of their husbands, their brothers, the sons of their brothers, the sons of their sisters, other women, the male servants or employees whose sexual drive has been nullified, or the children who have not reached puberty.‎ They shall not strike their feet when they walk in order to shake and reveal certain details of their bodies.‎ All of you shall repent to GOD, O you believers that you may succeed

[۳۳:۵۹] O prophet, tell your wives, your daughters, and the wives of the believers that they shall lengthen their garments.‎ Thus, they will be recognized (as righteous women) and avoid being insulted.‎ GOD is Forgiver, Most Merciful

According to these verses, in public places and in front of strangers, women have to cover their bodies, except their faces and hands!‎ They must not reveal their beauty for other men.‎ They must not send sexual signals by special movement, special way of walking, special way of talking, etc.‎ Why?‎ Women are ordered to follow those instructions because they are useful for themselves - they will not be raped or considered as sex appeals.‎ They will not be suffered from sexual abuse, they will not be thought as objects, they will receive respect, etc.‎ In addition to this, putting their curves on display in public places, threatens mental health of the public.‎ Therefore, women can participate in different activities in the society provided that they avoid using their sexual capabilities and attraction as a tool

Some Points

۱) 'Hejab' has been before Islam in many nations and it has been even tougher than
۲) In Islam, the philosophy of 'Hejab' is different from all other philosophies.‎ It is logical and human
۳) In some countries women often cover their faces.‎ That is not the instruction of Islam.‎ That is maybe a misinterpretation or selfishness.‎ As it is mentioned above, in fact, that is like following traditional customs which used to be before Islam;‎ in Iran and Roma Empires, for instance
۴) Women are ordered to cover their bodies (not their faces and hands);‎ no matter how and what the colour of the cloth is
۵) Hejab is not a personal view.‎ It is explicitly ordered by God in the Holy Koran

Some Discussion

Some people criticize Islam for causing women to be put in prisons called homes.‎ They believe forcing women to stay at home or to wear special clothes is against human rights and freedom

This criticism sounds beautiful, because some sugar- coated words like freedom and human rights are used in it.‎ However, these people should know that Islam never forces women to stay at homes.‎ On the contrary, it wants women to participate in social activities - in case they have abilities, talents, and capabilities - provided that they avoid using their sexual tools.‎ Using sexual tools is harmful, because it causes a lot of psychological and mental damage.‎ In addition, it has many bad effects on safe lives in the society

Secondly, these people must define freedom and human rights clearly.‎ Of course, western philosophies with a beautiful motto called freedom were successful in taking women out of homes, but where have they made women active?‎ On beaches, in dancing places, in bars, in sex industry, in fashion modeling, etc.‎ It goes without saying that those materialist - based philosophies have destroyed the foundation of the family, but what have they built

Finally, according to available evidence, those critics do not really care about women and their rights.‎ They care about their own sexual fulfillment and economic benefits of sex industry.‎ If we thought about the huge amount of money which is spent on producing lipsticks, powders, and other stuff related to women's make up in public places, we would find out what is behind those beautiful mottos - freedom and woman's rights!‎ If we could calculate the amount of time which is spent in front of mirrors by women, we would know what sorts of prisons poor women are put in!‎ If we could measure the respect which is shown by men to women, we could understand what the fact of the matter is!‎ In short, what the west has done on women is like persuading someone to kill him/herself happily.‎ It is actually barking up the wrong tree

A common Mistake

Some people believe that imposing limitation on something causes greediness!‎ That is true for something like food or stuff like that, but when it comes to considering thirst for power, health, knowledge, having sex, etc.‎ it does not work.‎ The more love you make, the more thirst you feel for it.‎ That is a proven fact and all people instinctively are aware of it.‎ Some people are fooled into believing that when something is easily available, people's passion for it will weaken.‎ However, according to what is seen on the Internet and in films, and according to newspapers;‎ despite employing censorship, the fact is something else.‎ Nudism has aroused all forms of passion

Some Bitter Questions
A few years ago the poem 'the first night of marriage is not less than kingdom, provided that a boy is helped by his father with getting married' was commonly used by people.‎ My question is this: Why do not people use this poem any longer?‎ Why are the marriage rate reducing and the divorce rate rising?‎ Why are not young people interested in getting married?‎ Why is love dead

I respect your views and other friends' views, but we have to take everything into consideration before making our judgement.‎ We have to carefully consider the facts.‎ For example, we have to think about these questions: 1) What has caused some people to get interested in gay marriage?‎ 2) Where is the origin of HIV and what makes it epidemic in the world?‎ 3) What destroys or threatens the foundation of families in all nations?‎ 4) We(men and women) are human beings, why do women have a tendency to put their bodies on display?‎ 5) Who makes decision about the amount of body someone can put on show?‎ 6) What are the negative and the positive sides of nudism

You are well aware of the answers of those questions.‎ Serious social problems in different societies raise many questions, but I do not intend to list them.‎ However, the death of love sounds very sad.‎ Why is love dead?‎ As you know, love is a great feeling.‎ In fact, love between two opposite sexes is one of the miracles of the universe.‎ If we consider men as water and women as fire, we can understand what has made love dead?‎ Imagine there was a fire.‎ What would happen if we pour water on it?‎ The water might extinguish the fire.‎ Now, imagine we poured the water into a pot and put it over the fire.‎ What would happen?‎ In this case, the fire will make the water boiled.‎ Therefore, we can normally say when women and men are separated from each other (there is a pot between them) love (the boiling of water) will be seen.‎ Otherwise, when they are mixed together, there is no love!‎

According to Sigmund Freud, sexual obsession is the main reason of all disorders.‎ This is true, but it is only one side of the coin.‎ Unfortunately, opposite side of the coin was not seen by him and by other psychologists.‎ Nudism was not the solution of those disorders!‎

In my opinion, people who support nudism are actually putting more dry wood in the fire.‎ They are strengthening the fire.‎ Consequently, the fire will destroyed many things.‎ This is what human beings should know, and must think about

All the best
Behnam, 6 January, 2014

من یه سوال داشتم. خواهشا بدون تعصب و بعد از فکر کردن بهم جواب بدید. من خودم به حجاب اعتقاد دارم و همیشه هم رعایت میکنم. اوایل ازدواج هم هیچ مشکلی در این مورد با شوهرم نداشتم ولی جدیدا شوهرم ازم میخواد که حجاب سر رو نداشته باشم. در مورد این مسئله هم خیلی با هم صحبت کردیم ولی اون هرگز قبول نکرد و این اواخر دیگه کار از صحبت آروم و با مهربونی گذشته و نتیجه دعوا کردن با من و کتک خوردنم شده. من هم توان ایستادگی در برابرش رو ندارم. نمی دونم باید چیکار کنم. خواهشا راهنماییم کنید. از همه دوستان چه اونهایی که به حجاب اعتقاد دارن و یا نه می خوام بیان و نظر بدن.

تصویر شهر سوال

باعرض سلام و تشکر و عذرخواهی از بابت تأخیر
خدمت شما عرض کنم که هر مردی نسبت به اینکه کسی غیر از خودش به بخشی از بدن که باید پوشیده باشد و زیر پوشش قرار می گیرد تعصب مردانه دارد و برای اینکه همسرش مورد دستبرد و طمع دیگران حتی در نگاه و تصور قرار نگیرد اقدامات امنیتی و پوششی کامل برای همسرش قرار می دهد اینکه همسر شما اصرار بر این وضعیت دارد ممکن است به دلایل زیر باشد که بعد از گفت و گوی صمیمانه و ریشه یابی هر دلیل راهنمایی و مشاوره خاص خودش را دارد و شما سعی کنید حتی المقدور در مکان های بسته و محرم ملاک پوششی ایشان را اجرا کنید اما دلایل :
۱- نیاز به زیبایی و ارضا چشمی در خانه : بعضی از افراد به دلیل اینکه همسرشان به اندازه کافی و در حد عالی به وضعیت آراستگی شان در خانه نمی رسند دچار وضعیت خاص می شوند و به جای گفتن اصل احساس وارد بهانه جویی و انتظارات غیر عادی می شوند که حتی با اصل اعتقادات خودشان هم سازگار نیست در این جا بهتر است فرد مهارت های زناشویی و آراستگی خودش در موقعیت مختلف در خانه ، افزایش دهد.
۲- مرد به دلیل به رخ کشیدن و خود نمایی که خود زمینه های خاصی دارد قصد به رخ کشیدن همسرش در بعضی محیط دارد .
۳- مرد به دلیل عدم شناخت کافی نسبت به نگاه های دیگران و تصاحب و به دلیل اینکه ممکن است خود اینگونه نبود دچار ساده گی و خوش بینی نامناسب نسبت به هم جنسان خود می شود.
۴- ممکن فرد در کنار همسرش به سایر انتظارات و خواسته های خود نرسد و با علم به سخت بود کنار گذاشتن روسری وصرفا به دلیل تنبیه کردن غیر مستقیم اصر بر این کار دارد.
۵- فرد به دلیل احساس خود کم بینی و حقارت در خود برای پوشش دادن و کاهش این احساس و از آنجایی که احساس می کند خود ویژگی خاصی برای احساس غرور و خودنمایی ندارد از همشرش بدین منظور استفاده می کند.
۶- تقلید و الگو برداری از رسانه هایی مانند ماهواره و سست شدن تدریجی عقاید مذهبی
۷- وجود فرهنگ پوشش نیمه عریان و یا بدون روسری در خانواده خود و اقوام و یا رفقای صمیمی در این وضعیت فرد به دلیل اینکه به قول معروف نمی خواهد کم بیاورد و با جماعت همرنگ شود اصرار براین خواسته از همسرش دارد .
موفق باشید.

با عرض سلام و خسته نباشید
دوستان دقت فرمایید ( هم نویسندگان متن و هم نظر دهنده گان)
در واقع جدال یر سر یک موضوعی هست که مستقیماً بیان نمیشه در واقع حتی اونایی که دارن در مقابل فلسفه حجاب به اصطلاح موضع گیری میکنن حرفشون اینه که آیا ما باید یک دختر مثلا ۱۶ ساله رو با اهرم باتوم و سیلی و به زور سوار ماشین کردن محجبه کنیم؟؟؟؟ این نه نظر اسلامه نه انصاف این یک طرفه قضییه اونطرفشم اینکه اگه منصف باشیم کار بعضی از مسولین (حتی رده بالا رو) به اسم اسلام نزاریم اسلام رو با اعمال علی (ع) فاطمه (س) خانم زینب (س) امام حسین (ع) و بقیه امامان و ائمه اطهار بسنجیم. ممنون.

تصویر soalcity

دوست گرامی سلام
اگر نظر دهندگان و نویسندگان منظورشان این چیزهایی بود که شما نوشته اید، باور کنید خودشان سواد نوشتن این کلمات را داشتند!
چرا این قدر راحت حقایق را به میل خود تغییر می دهید؟ و همان گونه که منظور دیگران را عوض می کنید به راحتی از باتوم برای محجبه کردن سخن می گویید!! شما در کدام کشور زندگی می کنید که مامور با باتوم دیگران را مجبور به حجاب کرده است؟ گویی این دروغ آن قدر تکرار شده که باور کرده اید!

سلام
اول از همه چیز خاطر نشان کنم که من محجبه هستم و از یک خانواده چادری
اما خرد کردن شخصیت خانم هایی که شاید اعتقادی به این مساله ندارند خلاف اولین اصول انسانیت است. اگر این پوشش ضرری برای جامعه نداشته باشد که در جامعه ما واقعا ندارد و اگر کسی منکر ان شود پیداست نتوانسته روحش را تحت سلطه خود در اورد و غرایزش کاملا لجام گسیخته اند، پس دلیل این هنه مارک زدن به خانها و تقسیم بندی انها چیست?
این کار همان قدر زشت است که تحقیر خانمهای با حجاب در نظام شاهنشاهی
ایکاش ملت ما مانند اغلب ملتهای مسلمان فارغ از هر گونه مارک زدن و کینه ورزی به یکدیگر و به کرامت انسانی یکدیگر احترام میگداشتند.
تا بتوانند به جای بحث در زمینه پوشش دخترانشان به مسایل بزرگتری که مایه نابودی این سرزمین پاک است بیندیشند مثل فاسدان اقتصادی و ....

تصویر soalcity

سلام
اولا هیچ کس خرد کردن شخصیت دیگران را جایز نمی داند. و سعی بر این است که به بهترین شیوه ها تذکر داده شود.
ثانیا ضرر جلوه گری در خیابان ها مطلبی قطعی و مسلم است که نمی توان در آن تردید کرد.
ثالثا هر گردی گردو نیست. در نظام شاهنشاهی مطلبی غلط را اشاعه می دادند که منطقا قابل دفاع نبود، علاوه بر آنکه در زور و ... نیز بحث ارشاد خانم های بی حجاب، اصلا قابل مقایسه با کارهای رژیم شاه نیست که حتی زنان را در خانه شان نیز تعقیب می کردند و صندوقچه لباسشان را هم تفتیش می کردند.
رابعا هر مساله ای در جای خود باید مد نظر قرار بگیرد و مشغول شدن به امری نباید ما را از امور دیگر بازدارد.

با سلام و عرض ادب،

بطور کلی در تمام ادیان و مذاهب شبهاتی وجود دارد و این کاملاً طبیعی است. شبه بعضی اوقات انگیزه ی قوی ایجاد می کند که انسان جهت رفع آن تلاش می کند تا از نظر فلسفی و منطقی خود را قانع کند. در این مسیر انسان بعضی اوقات نتایج خوبی علاوه بر رفع شبه اخذ می کند. یعنی شبهات الزاماً بد نیستند در صورتی که انگیزه ای شوند جهت حرکت در راستای کشف حقایق و درک عمیق. اما بعضی از افراد فقط به ایجاد شبه بسنده می کنند و تلاش چندانی جهت رفع آن نمی کنند. این افراد نیز از یک نظر مفید هستند چون طرح سوال بسیار با ارزش است. لیکن برخی از افراد با حقایق عناد دارند. آنها هدفشان از ایجاد شبه کمک به فهم بیشتر خودشان و دیگران نیست، هدفشان سازندگی نیست بلکه تخریب است. این افراد را نمی شود بیدار کرد چون اصلاً آنها در خواب نیستند!

از میان مسایل بحث برانگیز جامعه، شاید حجاب ساده ترین آنهاست. انسان منصف و عاقل فلسفه حجاب را خودبخود می فهمد. محال است خانمی به نفس مرد آگاهی داشته باشد ولی فلسفه حجاب را متوجه نشود. چون فهم زوایای نفسانی مرد بطور اتوماتیک وی را به سمت رعایت حجاب سوق خواهد داد. در این مورد اصلاً نیاز به باتوم نیست. بطور مشابه مردان بخوبی می داننند چرا باید خانمها حجاب داشته باشند. یک مرد سالم(به معنای واقعی کلمه مرد، یعنی کسی که هورمونهای مردانه را بطور نرمال دارد. هر آدم ریش دار مرد نیست! ) حتماً خودبخود فلسفه حجاب را متوجه می شود.

استدلالهای ارائه شده در کامنتهای بالا صرفاً برای کسانی مفید است که هدفشان از طرح شبه اقنای فلسفی و منطقی ذهن خودشان است و به دنبال رفع دغدغه فکری خودشان هستند. در بعضی از موارد این استدلالها افراد لجوج را لجبازتر می کند و بطور کلی موجب افزایش عناد آنها می شود( همه ما از این بیماریهای روحی موجود در دنیای انسانی خبر داریم).

بیائید از تمام دلایل بگذریم و منصفانه به اثرات منفی اقتصادی بی حجابی فکر کنیم( قبلاً قول بدهید که از این حربه استفاده نخواهید کرد که "در ممالک بیگانه که حجاب نیست وضع اقتصادی بسیار بهتر است"). چه کسی از این تغییرات مد بهره میبرد؟ چه هزینه ای انسان امروزی صرف ظواهر خود می کند، در حالی که گرسنگی میلیاردها انسان را تهدید می کند؟ برنده این مسابقه مد و ظاهرسازی کیست؟ چقدر از وقت انسانها صرف مد و ترویج مدلهای مختلف می شود؟ طراح این مدلها کیست؟ به نظر شما اگر همه خانمهای دنیا با حجاب بودند چه اتفاقی می افتاد؟ تصور کنیید دنیایی که در آن دنیای خیالی همه خانمها حجاب مد نظر اسلام را رعایت می کنند، در اینصورت چه افرادی متضرر می شدند؟ چه افرادی متنفع می شدند؟

همه خانمها بخوبی آگاهند که چرا یک خانم دیگر زیبایی خود را در معرض نمایش می گذارد و همه آنها فی نفسه می دانند که شخص بی حجاب چگونه به حریم آنها تجاوز می کند. خانمها حتماً می دانند که یک فرد بی حجاب ضمن تهدید حریم آنها چگونه یک میدان مسابقه ناعادلانه بوجود می آورد که این میدان مسابقه علیرغم پرهزینه بودن هیچ برنده ای ندارد!

فلسفه حجاب بسیار واضح است، هیچ نیازی به باتوم نیست, هرچند بنده معتقدم در این خصوص اعمال زور هم منعی ندارد. چون شخص بی حجاب اگر ۵۰% به خودش ظلم می کند، ۵۰% هم به حقوق امثال بنده تجاوز می کند. کسی حق تجاوز به حقوق من ندارد چون سالم ماندن نفس و روح من حق من است.

ممکن است شخصی بگوید:" شخص بی حجاب هیچ منظوری ندارد و این تو هستی که مریض هستی و عطش داری...چرا در کشورهای دیگر چنین است و چنان نیست.." اگر فرض کنیم بنده و درصدی از مردان جامعه که مثل بنده هستند مریض هستیم باز شما انسانهای متمدن و سالم جزء شعارتان است که حقوق ما را محترم میشمارید انشاالله. نکند می خواهید ما را بکشید و از شرمان خلاص شوید؟ هاهاها...

با تشکر

دلیل نداره به خاطر مردن یا نمردن مردا ما تو گرمای تابستون شال و روسری سرمون باشه! خوب هر چه زودتر بمیرید و ما رو هم راحت بزارید.

زشته این حرفا تازه اون پایین گفتی دوست داری پیش همه که یک مصداق مهمش مردا وپسرا هستن وشاملش میشن زیبا باشی پس اگه امثال ایشون بمیرن شما واسه کی یخوای زیباییتو نشون بدی ننه بزرگ من

سلام
نخست اینکه ، شرط اول مرد بودن کنترل غریزه هست. چون یه مرد باید اول ادم باشه. یعنی توانا بر انتخاب راه.
به نظرم کمی در اصلاح خود تلاش کنید که پاکی و عفتتون وابسته به نگاه شما باشه ، نه پوشش و منش دیگران.
این پاکی و عفت بسیار ارزشمند تره.
بهتره برای مشکل ضعف خود از دیگران هزینه کنید.
دیگران فقط موظف به انجام وظیفه خود هستند
یاحق

من متاسفم برای شما، اصلا انگار شما یا تو جامعه نیستی یا دوست نداری باشی. من چی گفتم تو چی جواب دادی . انگار تو هم از همونایی که دوس داری اینجوری حجاب سر ملت بکنی( به دلیل انکار چیزی که حتی تو صدا و سیما پخش شده ) من این چیزی رو نمیگم مگر با چشم خودم دیدم پس تو که مثلا مسلمونی و از رو منبر جواب ملتو مییدی لطفا تهمت دروغ نزن در ضمن من طی صحبتم عرض کردم که اینا عده ای هستن و اصل اسلام نیستن.
من متاسف شدم که تو و امثال تو از اسلام دفاع میکنین به همین خاطره که اسلام مظلومه.

اصلا نه کار به خدا داریم نه کار به جامعه از بدترین حالتش بگم دوست داری لخت لخت بین مردم حتی تو اروپا که حجاب معنی نداره بچرخی؟
خب هرچی این لختی کمتر باشه اعصابت آرومتره منکه حتی اگر تو اروپا هم باشم پوششم طوری خواهد بود که جلب توجه نکنم چون کسی که به
دنبال زیبایی ظاهر بیاد یه آدم ظاهر بین هست که بعدا مشکلساز میشه تنها چیزی هم که راجع به حجاب از قرآن استنباط کردم این بوده که پوشش زن
طوری باشه که جلب توجه نکنه تا امنیتش برقرار باشه.

تصویر soalcity

با عرض سلام
البته قرآن مصادیق را بسیار روشن بیان کرده است و پوشاندن موی سر و گلو و ... به صراحت در قرآن آمده است.

چرا تا صحبت حجاب میشه فقط به خانمها گیر میدن و آقایون مثل بقه مسائل از هفت دولت آزادند،تو حرف میگیم که حجاب برای اقایون هم است ولی در عمل فقط برای خانمها سخت گیری و اعمال میشه اصلا همه چیز در دین ویا شاید فرهنگ ما برای خانمها بد است و برای اقایان اشکالی ندارد اگر یک عمل بدی از یک خانم سر بزند فاجعه است اما اگر مشابه همان عمل لز یک اقا سر بزند خیلی عادی است.

تصویر soalcity

سلام
قطعا آنچه در دین است، منحصر به زنان نیست و بحث کنترل نگاه و رعایت عفت به مردان نیز مربوط می شود و در منابر و مجالس دینی بر روی آنها نیز تاکید می شود. بنابراین اگر چه محدوده پوشش زن و مرد متفاوت است، اما همه احکام برای زنان نیست و مردان نیز مشمول احکام هستند.
و اگر جامعه بر خلاف دین، رفتار کند، باید سعی در اصلاح آن نمود.

بی انصاف نشو کی گفته اقایون از هفت دولت ازادن هزینه ی تامین زندگی یوقت جنگی بشه وجهاد همه میدونن وظیفه ی اقایونه تازه از نظر دین اشتیاه اشتباهه وزن ومرد نداره ولی متاسفانه این عرف جامعست اونم برای بعضیا که یه سری اشتیاهاتو برای پسر عیب نمیدونن نه دین

خداوند وقتی دستور به حجاب میدن انسان باید به این دستور عمل کنه..
چرا و ما و اگر هم نداره..چون خدا هیچ وقت چیزی نمیگه که به بندش ضربه بزنه..
والسلام

شديدا با نظر شما موافقم

من یه دختر جوونم دوس دارم همیشه زیبا باشم و دیگرانم منو زیبا ببینند و شاد زندگی کنم.با حجاب افراطی اسلام هم مخالفم.

تصویر soalcity

سلام
اسلام با زیبایی و شادی شما مخالف نیست. اما به شما توصیه می کند که با عرضه این زیبایی در محل نامناسب، شادی حقیقی و پایدار خود را تباه نکنید و اسیر دست هوس بازان نشوید.

منم اینجوری بودم الانم هنوز محجبه ی کامل نیستم ولی خیلی بهتر شدم میخواستم اینو بگم ارزش نداره واقعا بخاطر شادی وزیبایی چندوقته ی دنیا شادی و زیبایی ابدی خودمونو جریحه دار کنیم اسلام هم همینو میگه خدا به همه معرفت ویقین بده از جمله به من

هفت شهر عشق را عطار گشت ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم. فقط کشورهای جهان پنجم همچین بحثهایی رو میکنن انسانیت به مغنعه و چادر سر کردن و پیشونی داغ کردن به نشانه سجده های طولانی نیست. امام حسین فرمودند دین ندارید حداقل آزاده مرد باشید. عیب رندان مکن ای زاهد پاکیزه سرشت که گناه دگران بر تو نخواهند نوشت

تصویر soalcity

سلام
کشورهای درجه یک جهان از نظر شما کجا هستند که به این بحث ها نیاز ندارند؟ همان هایی که با آمار وحشتناک فرزندان نامشروع، خانواده های تک والدینی، طلاق های فزاینده و ... مواجه هستند؟
جمله امام حسین (ع) معنایش این است که دین داری درجه بالاتر و قوی تری از آزادگی است که امیدواریم، افراد بی دین، حداقل آزادگی را رعایت کنند.

از امام حسین گفتی شرمنده ایم ای حسین دختر ۳ساله ی توهم به فکر حجاب بود ولی ما زدیم به جاده خاکی

سلام بنده بیشتر نظرهای دوستان رو خواندم ولی از یه چیزی سر در نیاوردم آن هم این است ما باید نگاهمان به کار دیگران باشد یا به کلامات قران اگه اول چند سوره بالا خوانده شود نوع پوشش یک زن یا حتی مرد را ذکر کرده است ما با ید مسئله حجاب را باور داشته باشیم و این دروست نیست هرکسی حجاب را حفظ کرد دیگر همه کارهایش دروست هست کسی که برای اطاعت خدا حفظ حجاب میکند باید دیگر دستورات هم فرا بگیرد اون دسته از خوانم هایی که حجاب دارند ولی عفت ندارند برای خدا حجاب نگرفتن برای اینکه یا پدرشان گیر میدهد یا شوهرشان یا دوست دارند با پسر ریشو دوست بشن که خبر بردارند اون پسر هم ریشش ظاهر است چون ریشه ندارد زن باحجاب باید ریشه اش در زمین خدا ریشه کرده باشد نه زمین دیگری البته من قصد جسارت به هیچ یک از نظرات دوستان را ندارم ملاک ظاهری یک زن با عفت چادرش است مانند اعمال وضو که ظاهراً دست میشوییم ولی در باطن چیزی دیگر است

سلام
در قران اومده كه گفته نبايد به نامحرم نگاه كنيد در حالي كه بزرگان ميگن بدون قصد شهوت اشكالي نداره اين چه مفهومي داره؟

تصویر soalcity

سلام
نگاه کردن به نامحرم شروطی دارد که یکی از آنها عدم قصد شهوت است. و یکی دیگر از شروط بحث موضع نگاه کردن است، که نگاه کردن به گردی صورت و دست بی اشکال است.
و در قرآن نیز کلمه "غض" آمده که به معنای چشم بستن نیست. بلکه به معنای خیره نشدن است.

همه ی مشکلات مردم و زنها حل شد فقط این یکی هم حل بشه دیگه ............... بیاین فکر معیشت مردم باشید که این فقر مادی داره جامعه رو به نابودی میکشه نه چادر و حجاب

تصویر soalcity

سلام
هر چیزی سر جای خودش!
علاوه بر اینکه بی حیایی و بی عفتی، انسانیت را نابود می کند که مهم تر از جسم مادی انسان است.

به نظر من اصلا ۲ تا موضوع جدا است
امام صادق (ع) میفرمایند « کاد الفقر و ان یکون کفرا » اگر فقر بیاید کفر هم میاید ... پس این جسم مادی که شما میفرمایید زیاد مهم نیست نیاز به ارامش از همه لحاظ داره ... مطمئن هستم شما هم اگر در شرایط فقر قرار بگیرید نظرتون عوض میشه

تصویر soalcity

سلام
ابوذرها نشان داده اند که با فقر نیز می توان ایمان را حفظ کرد. و اگر من با فقر به کفر روی آوردم، سستی خودم است.
قطعا روح قوی، جسم را تابع خود خواهد کرد. نه آنکه اسیر جسم باشد.

سلام...

درباره ی شبهه ای که در مورد آیات قرآن و حجاب بیان شده،باید لحاظ شود که قران کتاب جامعی است که به طور مختصر درباره ی برنامه ی زندگی ما سخن گفته.خداوند متعال و حکیم همراه با نزول قرآن،مفسرانی نیز فرستاده که مفسران قرآن همان ۱۴معصوم هستند...پس تفسیر قرآن کریم را باید از زبان ائمه هدی جست و جو کنیم...با مراجعه به منابع معتبر،این احادیث را پیداکردم:(دوستان احادیث با ذکر منبع هستند)
۱)امام کاظم (ع)در جواب برادرش که پرسید،دیدن چه مقدار از بدن زن نامحرم جایز است؟
فرمود:چهره و دست تامچ.(قرب الاسناد،ص ۱۰۲)
۲)یکی از یاران امام صادق(ع)به نام فضیل بن یسار می گوید:از امام پرسیدم آیا ساعد زن از قسمت هایی است که باید از دید نامحرم پوشیده شود؟
امام فرمودند:بلی آنچه زیر روسری قرار میگیرد نباید آشکارشود،همچنین از مچ به بالا باید پوشیده شود(کافی،ص ۵۲۱،وسائل الشیعه،ج ۳،ص ۲۵)

همچنین معنی آیات قرآن تنها ترجمه ی تحت اللفظی آن است،و اگر کسی واقعا میخواهد درباره ی اساس و پایه ی حجاب اطلاعات کسب کند،باید به تفسیر آن از زبان امامان و عالمان دین توجه کند...همچنین در کتاب "مسئله ی حجاب استاد مطهری"بر اساس عقل و منطق،این آیات مورد بررسی قرار گرفته و حجاب اثبات شده است...
فقط در مسئله ی مورد قبول بودن مسائل دینی با لج بازی به جایی نمیرسیم...
انشاالله خداوند همه ی مارا هدایت کند...

از مدیریت سایت خواهش دارم این مطالب را نمایش دهند...

همه نمیتونن مثل ابوذرها باشن پس بهتره افراد خاص را با عوام مردم قضاوت نکنیم ... حفظ ایمان الویت همه ی ماست ولی ظرفیت انسانها یکی نیست . همه ی ما یه جورایی اسیر جسممان هستیم فقط بایست با خودمان رو راست باشیم

تصویر soalcity

سلام
افراد خاص، از شکم مادر خاص متولد نشدند! و همه می توانند مانند آنها شوند مگر آنکه همت ش را نداشته باشند. البته تلاش هر کس به هر اندازه باشد، در درگاه الهی گم نخواهد شد.

خب خدا این ابوذرها رو در کل انبیا واولیارو واسه دکور نیافریده که واسه االگوگیری و تبعیت کردن ما افریده مشکل ما اینه دیگه به این بهانه ها ومشکلاراه پیشرفت خودمونم تو بندگی سد میکنیم

سلام. فعلا بحث سر حجابه. من به مسایل دیگه فعلا کاری ندارم هرچی جای خودشو داره. اثبات شی نفی ماعدا نمیکند. همونطور که هر نمازگزاری مومن نمیتونه باشه همه چیز امکان پذیره. اما من راجبه یه مسیله میخام بدونم. خدا در قران کلمه جلباب رو به کار برد که روسری های بلند بود و مخصوص جامعه ی عرب و حتی ایرانیان از اون پوشش اطلاعی هم نداشتن.رعایت حجاب ثابت شده در قران اما نوعش که با روسری باشه یا چادر یا مقنعه یا شال به شرایط اون جامعه بستگی داره. شال رو هم میشه طوری گذاشت که روی سینه ها رو بپوشونه و گریبان هم دیده نشه منظور این بوده که به عفت شناخته شوند و مورد ازار قرار نگیرند که قران هم این علت اصلی رو بیان کرده.پس اینکه حجاب زن باید به چادر محدود باشه یه خودخواهیه که از جانب مردها به زنان تحمیل میشه اگه خودشونم دختر بودن با اون همه پوششی که زیر چادر رعایت میکنن محال بود حاضر شن چادر بذارن. باید قبول کرد که حجاب چادر برای راه رفتن خانوما حتی دست و پا گیره. البته چادرهایی که جدیدا ابداع شده خودشون تحریک کننده تر از مانتوست. یکی هم میتونه سر تا پای خودشو بپوشونه اما انقدر جذب بدنش باشه که از حالت بی حجابی هم بدتر باشه و بگه اره تو قران نگفته جذب یا غیر جذب. حالا با توجه به علت اصلی رعایت حجاب که معرفی شدن به عنوان یه فرد عفیف و مورد ازار قرار نگرفتن هست اگه تو جامعه ای فردی با رعایت نکردن یا نداشتن پوشش کامل با رفتارش به عفت شناخته شه و کسی هم حتی جرات نکنه بهش تعرض کنه اینجا هدف از رعایت حجاب محقق نشده؟؟ خدا به مردها گفته چشمان خود را از نامحرم فرو گیرید اما هیچ راهی در خارج برای کنترل چشمای مرد که منبع اصلی تحریکاتشون میتونه باشه نیست مگر اینکه خودش بخاد. این منصفانه نیست که به خانومها انقد سخت گرفته شه برای حفظ و کنترل شهوت اقایون. یکی به میخ میزنید یکی هم به تخته بزنید. خانوما میتونن حجابشونو طوری رعایت کنن که موجب تحریک نباشه و برای خودشونم دست و پا گیر نشه. و هردو راحت باشن. یکی از تمایلات فطریه زن ها جلب توجه هست همونطور که از تمایلات فطری مردها چشم چرونی ولی هردو در حد اعتدال نه به فطرت اسیبی میرسونه نه دین نه جامعه.منظورم اینه ذهن باید سالم باشه که در این صورت حتی برهنه دیدن یه دختر هم ادمو تحریک نمیکنه در حدی که از خود بی خود شه ولی چون همه ی ادما این ظرفیتو ندارن رعایت یه حجاب متعارف و غیر متعصبانه مشکله دو طرفو حل میکنه.اسلام دین اعتداله
بد میگم؟؟ من حجابو انکار نمیکنم فقط بهتره یکم به جای اینکه همه چیو تو فرمول جنسی خلاصه کنیم به بعد انسانیه وجود ادما توجه بیشتری کنیم. نه اینکه تا یکی حجابش ناجور بود فورا برچسب بزنیم که کافر زندیقی. اولین نشونه ی یه مومن خلق خوش اونه و ادب. رفتارهای متعصبانه و متوحشانه عامل اصلی انحرافه چون مانع دیدن حقیقت و حفظ اعتدال میشه

تصویر soalcity

سلام
بعضی مطالبتان کاملا صحیح است مثل اینکه نباید به کسی که حجابش مطلوب نیست، برچسب کافر و ... بزنیم.
یا حجاب می تواند به شیوه های مختلف با مانتو و چادر و ... تامین شود، و لازم نیست حتما چادر باشد. البته چادر از این جهت که حجم بدن را می پوشاند، برترین حجاب است.
و بعضی از مطالبتان نیز جوابش از سایر بخش های نوشته خود شما روشن می شود.
مثلا آنکه حجاب سبب حفظ کرامت زن می شود، که فایده اش برای خود زن است. که به این مطلب اشاره داشته اید پس این گونه نیست که بگوییم به خاطر مردها، به زن گفته اند حجاب داشته باش!
یا مثلا نوشته اید که برای کنترل چشم مرد، هیچ وسیله ای وجود ندارد! پس طبیعتا زنان باید پوشش خود را حفظ کنند.
یا آنکه روحیه جلوه گری زن باید معتدل باشد که اعتدال آن همین است که برای شوهرش باشد.

باسلام روی سخنم به دخترانیه که با حجاب مخالفند اگر قرآن را قبول داری و ماه رمضون ختم قرآن میکنی و امامزاده میری و شبهای قدر بیداری و محرم سیاه پوش چرا حجاب که تو قرآن اومدخ را قبول نداری اونایی که از امثال شما دیدم همش مستحبه ولی حجاب واجب یک دونه مستحب انجام نده اصلا شبهای قدر بخواب ولی حجابت را رعایت کن مگه آدم چندسال زندست که با لجبازی هر دو دنیاشو خراب بکنه مگه خدا وکیلی حجاب داشتن چقدر سخته که نمی خوای حجاب داشته باشی میتونی بهترین و قشنگترین لباس رو بپوشی ولی تنگ و چسبون نباشه میتونی گردی صورتت بیرون باشه ولی مو ت بیرون نباشه و آرایش نکنی باور کن اگر برای جلب توجه جنس مخالف هم اینکارا رو میکنی باورکن پسرها برا ازدواج دنبال دختر با حیا و حجابند و فقط برا گذرون اوقاتشون دنبال دخترای بی حیا هستند پس خدا را در نظر بگیر و دین و دنیات رو از دست نده و پسرای بیچاره را به گناه ننداز و خودت را جهنمی نکن

اسلام
اينكه ميگين خيره نگاه نكنيد پس چرا الان گفته ميشه بدون قصد لذت ايرادي نداره نگاه كرد ولي نميگن ميتوان نگاه كرد بدون خيره شدن! اين دستور صريح قران نيست اگر قران ملاك باشه؟

تصویر soalcity

سلام
هر دو تعبیر یک چیز را می گوید. خیره نشوید به نوعی کنایه است که نگاه لذت طلبانه نداشته باشید.

سلام

حديث هايي داريم كه نوشته اگر به نامحرم نگاه كنيد و ادامه دهيد جهنمي ميشويد ديگه نگفته نگاه شوت آلود و غيره
بايد ببخشيد اين ها هم كنايه اي هست ؟
يعني خيلي از احاديث ديگر هم كنايه اي هست؟

تصویر soalcity

سلام
مساله در این جا بسیار روشن است که آن ادامه نگاه به خاطر لذت طلبانه بودنش، حرام است. و این مطلب از کنار هم قرار دادن خود احادیث نیز روشن می شود.

مگر هر كه خيره نگاه ميكند نگاه لذت گونه اي هست؟

تصویر soalcity

سلام
شاید لذت را یک امر خیلی خاص در نظر گرفته اید!

ممنون از جوابتون ولی من یه بخشی از جوابمو نگرفتم. گفتم که با حجاب مشکلی ندارم ولی خط کشی واسه دست و صورت و این حرفا یکم غیر منصفانه ست.من گفتم حجاب باعث حفظ کرامت زن میشه و فلسفه ش اینگونه بیان شده حجاب برای اینه که به عفت شناخته شوند تا مورد تعرض قرار نگیرند.من سوالم این بود اگه یکی حجابش طوری باشه که تو اون جامعه مورد تعرض قرار نگیره ایا هدف از حفظ حجاب محقق نشده؟؟ مثلا تو یه جامعه ای که حجاب غالب چادره یه فرد مانتویی عفیف محسوب نمیشه. و شاید مورد تعرض هم واقع شه.چون تو این زمینه معیار عرفیه و به مقتضای جامعه بر میگرده.تو یه جامعه ای هم که حجاب غالب طوریه که نصف موها پیداست و اوضاع کلا مساعد نیست و این یه امر عادی هم به حساب بیاد حالا فردی پیدا شه که بیشتر رعایت کنه ولی نه تا حدی که خط کشی و مرز بندی کرده باشه ولی خب تو این محیط با این وضع به عفت شناخته شه و مورد تعرض هم قرار نگیره. خب اینجا مشکل دینی و شرعی حل شدست؟؟
از طرف دیگه گفتم برای کنترل چشم مرد راهی جز خویشتن داریش نیست.ولی انگار شما معتقدید چون مرد نمیتونه خودشو کنترل کنه پس زن باید جورشو بکشه و این مسیله به اون تحمیل میشه که تو رعایت کن چون من نمیتونم. اما این درست نیست اگه این ۲ یه نیاز فطری در مرد و زن هستند هر دو باید در حد اعتدال رعایتش کنن.نه خانوم نوع حجابش طوری باشه که خدایی نکرده تا خونه برسه دیگه یه نفرم نمونده باشه که نگاش نکرده باشه.نه اقایون دیگه نگاهشونو هر سمت و هر جایی بندازن و یه نفرو هم رد نکرده باشن. دلی که بیمار باشه چه ببینه چه نبینه از طرق دیگه کار خودشو میکنه من مخاطبم افراد خاص نیستن که بیمار دلن. من به عموم مردم نگاه میکنم که سالمند مگر اینکه با حساسیت های بیجا باعث کنجکاوی و بیماری ذهنی اونا بشن.نگاه سختگیرانه به اقایونم میشه داشت مثلا اقایون محترمم جز به خانومشون نگاه نندازن. یا روی خودشونو از نامحرم فورا بردارن در همه حال. اما ایا همیشه شدنیه؟؟ درسته کسی نیست که بهشون گیر بده چون مثل حجابی که برای خانوماست در دید نیست و درونیه اما خودشونو که نمیتونن دور بزنن.میتونن؟؟ البته شاید بتونن. حداقل جوابگوی وجدان خودشون باید باشن.
اما در مورد روحیه جلوه گری زن یه مطلبو هم بهتره اقایون بدونن. تیپ زدن و ارایشو مدل دادن مو و خلاصه هر امری که باعث زیبایی و جذابیت میشه یه امر کاملا فطری و غریزیه در خانوما و این به این معنی نیست که صرفا برای جلب توجه مردا باشه چون اگه اینطوری بود دخترا تو جمع خودشون به این مسیله توجه نمیکردن. در صورتی که اگه جمع کاملا دخترانه باشه یا فقط یه اینه باشه و یه دختر این مسیله هیچ تغییری نمیکنه . خانوما همچنان تمایل دارن زیبا و جذاب باشن و خودشونو به بهترین شکل تزیین میکنن حالا چه کم چه زیاد چه با لولزم ارایشی چه به صورت بدوی حتی اگه یه نفرم نباشه که اونارو ببینه. منظور ازینکه فطریه یعنی در هر حال ثابته و در شرایط مختلف خودشو به شکل های متفاوت نشون میده. حالا در بعضی شرایط باید یکم فقط کنترل شه اونم بخاطر مسایل اخلاقی و اجتماعی و گاهی دینی. ولی با نگاه متعصبانه و خط کشی تو این زمینه موافق نیستم. مخصوصا وقتی این معیارا و نوع پوشش خیلی زیاد به عرف برمیگرده نمیشه با پیدا بودن یکی دو خال مو راجب عفت یا بی عفتی کسی قضاوت کرد.
مهم اینه نه به افراط نزدیک باشه نه تفریط
اعتداااااااااااااااااااااااال .
اما مسلما اعتدال با خط کشیای مرسوم محقق نمیشه.
با ارزوی نگاه عمیق تر و انسانی تر به همه ی جوانب زندگی. ایشالله خدا از سر تقصیرات ما جوونا بگذره
یا حق

تصویر soalcity

ضمن عرض احترام
دور شدن زن از تعرض ها و حفظ کرامت او، یکی از فواید حجاب است. نه تنها دلیل آن که بگوییم معیار برآوردن همان است! البته شکی نیست که بین زنی که جلوه گری می کند و زنی که کمی از موهایش به صورت ناخواسته هویدا شده، فرق بسیاری است.
درباره مردان نیز، این مساله قطعی است که مردان موظفند عفت چشمان خود را به جای آورند. و مرد و زن هر کدام احکام مرتبط به خود را دارند.
و درباره میل انسان به زیبا جلوه کردن، باید توجه کنیم که انسان در کنار غرائزش عقلی نیز برای مدیریت آنها دارد. و اختیاری که باید بین کشش های متعدد تعادل ایجاد کند. آیا میل به پرستش خدا در درون انسان نیست؟ تعادل بین این گرایش و گرایش به زیبا جلوه کردن ایجاب می کند که زنان زیبایی طلبی خود را در همان محیط های مشروع به جای آورند.

نظرات