کدام آیه قرآن درباره حجاب است؟

حجاب

دو آیه قرآن به صورت صریح بحث حجاب را مطرح کرده اند. آیه ۳۱ سوره نور و آیه ۵۹ سوره احزاب به طور صریح به این بحث پرداخته اند:

«وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى‏ جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبائِهِنَّ أَوْ آباءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنائِهِنَّ أَوْ أَبْناءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی‏ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی‏ أَخَواتِهِنَّ أَوْ نِسائِهِنَّ أَوْ ما مَلَكَتْ أَیْمانُهُنَّ أَوِ التَّابِعینَ غَیْرِ أُولِی الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلى‏ عَوْراتِ النِّساءِ وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفینَ مِنْ زینَتِهِنَّ وَ تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمیعاً أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ؛[نور/۳۱] و به زنان مؤمن بگو كه چشمان خویش فروگیرند و شرمگاه خود نگه دارند و زینتهاى خود را جز آن مقدار كه پیداست آشكار نكنند و مقنعه ‏هاى خود را تا گریبان فروگذارند و زینتهاى خود را آشكار نكنند، جز براى شوهر خود یا پدر خود یا پدر شوهر خود یا پسر خود یا پسر شوهر خود یا برادر خود یا پسر برادر خود، یا پسر خواهر خود یا زنان همكیش خود، یا بندگان خود، یا مردان خدمتگزار خود كه رغبت به آن ندارند، یا كودكانى كه از شرمگاه زنان بى‏ خبرند. و نیز چنان پاى بر زمین نزنند تا آن زینت كه پنهان كرده‏اند دانسته شود. اى مؤمنان، همگان به درگاه خدا توبه كنید، باشد كه رستگار گردید.»

«یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لازْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِكَ أَدْنى‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً؛[احزاب/۵۹] اى پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: جلبابها [روسرى ‏هاى بلند] خود را بر خویش فروافكنند، این كار براى اینكه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است (و اگر تا كنون خطا و كوتاهى از آنها سر زده توبه كنند) خداوند همواره آمرزنده رحیم است.»

به نظر مى‏ رسد حكم وجوب حجاب در سال ششم هجرت تشریع گردید. شاهد بر آن، آیات سوره نور است كه داستان معروف افك در آن آمده است. در همین زمان بود كه منافقین و اراذل و اوباش در صدد برآمدند با ایجاد شایعه درباره زنان پیامبر (ص) و با درست كردن مزاحمت‏ها راهى براى زنان آزاده به بهانه كنیز انگاشتن آنها قلوب پیامبر(ص) و مسلمانان را جریحه‏دار بكنند. به دنبال این اوضاع و شرایط بود كه خداوند آیات مربوط به پوشش را براى بازگویى به امت نازل فرمود.

البته باید توجه کرد که در اینجا به معنای معروف حجاب پرداخته ایم. و اگر بخواهیم دقیق تر سخن بگوییم باید بگوییم که این آیات پوشش بانوان را مطرح کرده است. و بحث حیاء و عفت، حکم ویژه همسران پیامبر (ص) مبنی بر پرده نشینی، و واجباتی که برای مردان در این زمینه وجود دارد، در آیات دیگر مطرح شده است.
«وَ إِذا سَأَلْتُمُوهُنَّ مَتاعاً فَسْئَلُوهُنَّ مِنْ وَراءِ حِجابٍ ذلِكُمْ أَطْهَرُ لِقُلُوبِكُمْ وَ قُلُوبِهِنَّ وَ ما كانَ لَكُمْ أَنْ تُؤْذُوا رَسُولَ اللَّهِ وَ لا أَنْ تَنْكِحُوا أَزْواجَهُ مِنْ بَعْدِهِ أَبَداً إِنَّ ذلِكُمْ كانَ عِنْدَ اللَّهِ عَظیماً؛[احزاب/۵۳] و هنگامى كه چیزى از وسایل زندگى را (بعنوان عاریت) از آنان [همسران پیامبر] مى‏خواهید از پشت پرده بخواهید این كار براى پاكى دلهاى شما و آنها بهتر است! و شما حق ندارید رسول خدا را آزار دهید، و نه هرگز همسران او را بعد از او به همسرى خود درآورید كه این كار نزد خدا بزرگ است.»

«قُلْ لِلْمُؤْمِنینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِكَ أَزْكى‏ لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبیرٌ بِما یَصْنَعُونَ؛[نور/۳۰] به مؤمنان بگو چشمهاى خود را (از نگاه به نامحرمان) فروگیرند، و عفاف خود را حفظ كنند این براى آنان پاكیزه ‏تر است خداوند از آنچه انجام مى ‏دهید آگاه است!»

دیدگاه‌ها

با سلام. یه سوال دیگه هم برام مطرح بود اینه که کجای قران گفته شده باید در وقت نماز و خواندن قران حجاب داشت؟ فلسفه ی حجاب زن در هنگام نماز حتی در خلوت خودش چیه؟ منبع مورد استناد کدام کتاب یا حدیثه؟ نماز واجبه اما چگونگی اون در هر جامعه ای فرق داره و چگونگی نماز خواندن و ادابش تو قران بیان نشده و جز اصول دین محسوب نمیشه با این حال ایا میتوان به فردی که به شیوه ی خودش نماز میخونه و واقعا از ته دلش راضیه و احساس ارامش و نزدیکی با خدای خودش داره, بخاطر عدم رعایت احکام ظاهری نماز گفت که مسلمان نیست؟ چه بسا با رعایت احکام عبادت اون لذتی که میبرده و حسی که داشته فروکش کنه و تنها تبدیل به یه عادت بشه و بس. عبادت و نیایش خدا امری درونیه و در خلوت تنها چیزی که در این زمینه مد نظره خودشه و خداش. ایا کسی میتونه راجب ایمانش قضاوت کنه یا اسلامش؟!.حتما شعر موسی و شبان رو خوندید. ملت عشق از همه دین ها جداست. عاشقان را ملت و مذهب خداست.......... و در نهایت حتی موسی درین قضاوت مورد عتاب خدا قرار میگیره که وحی امد سوی موسی از خدا . بنده ی مارا زما کردی جدا . تو برای وصل کردن امدی . نی برای فصل کردن امدی و در نهایت هیچ ادابی و ترتیبی مجو هر چه میخاهد دل تنگت بگو.
با این حال به دلیل رعایت برخی جنبه های زندگی اجتماعی چون نمود خارجی پیدا میکنه و برای مقاصد دیگه ای مثل حفظ اتحاد و بزرگداشتن شعاعر اسلامی از جمله حجاب که از تاکیدات این دینه خب میشه گفت در جمع باید حداقل برای حفظ اتحاد این فرم یا الگوی خوندن نمازو رعایت کرد. وهماهنگ شد.
خداوکیلی وقتی راه انقد مشخصه بحث سر چیه؟؟ هدف یکیه این همه پیچ و خم چرا؟ بنی اسرایل یه گاو خواستن بکشن دمشو بزنن به قاتل واقعا نیاز بود انقدر از جزییات بپرسن وقتی خدا هرگاوی که میاوردن قبول داشت؟ شاید حتی اگه نمیپرسیدن تا اون همه نشونه رو بدونن خدا خودش هم اونارو به سمت همون گاو میفرستاد. گفت نماز بخونین چرا هی گیر بدیم اینجوری؟ یا اونجوری؟ حجابم مثل همینه تازه حجاب نه جز اصول دینه نه فروعات دین جز احکام و فقهیاته. سر احکام انقدر بحثه اما اصول کمرنگ شده و از یاد رفته. حالا کاری نداریم شما لطف کنی جواب اون سوال مارو بدی من از گیر خودم در میام.
خدایا جنگ هفتادو دو ملت همه را عذر بنه ___ چون حقیقت ندیدن ره افسانه زندند

تصویر soalcity

ضمن عرض سلام
تصور می کنم که پیش از هر چیز باید به همان اصول توجه کرد و اینکه آیا به قول شما " خدا امری درونیه" یا آنکه خدا موجودی واقعی و در خارج از ماست!
اگر خدا حقیقتی است و ما باید بندگی او را بکنیم، چه معنا دارد که دستور او را رها کنیم و میل و سلیقه خود را حاکم کنیم؟ این چه بندگی ای است که او بگوید این گونه نماز بخوان و ما بگوییم خیر من دوست دارم این گونه نماز بخوانم!
آیا داستان شیطان که در قرآن بیان شده از داستان موسی و شبان که در مثنوی بیان شده، معتبرتر نیست که خدا به شیطان می فهماند که عبادت باید همان طور باشد که خدا می خواهد! نه آنکه اگر شیطان به گونه دیگری نیز عبادت کرد، مقبول خدا باشد.
و کسی نیز بهانه نگرفته که خدا در میان بهانه ها حجاب را اضافه کند! کما اینکه ثمره بهانه گیری بنی اسرائیل نیز آن شد که حتما باید همه آن مشخصات را رعایت می کردند. یعنی حتی اگر بهانه گیری ای نیز رخ داده باشد، باز هم رعایت شرط ها الزامی است و نمی توان آن را رها کرد.

درباره چرایی وجوب حجاب در نماز نیز شما باید یا خودتان مجتهد شوید و توانایی تشخیص این حکم از متون دینی را به دست آورید یا آنکه از متخصصین امین تقلید کنید.

بازم ممنون از جواباتون اما خدا چگونگیه نماز خوندن رو در قران بیان نکرده, که اگه من خلافش انجام بدم بندگیشو به جا نیاورده باشم. اگه میگفت ما نوکرشم هستیم عینشو اجرا میکردیم. اما عزیز این مسیله نباید فراموش شه خدا که فقط واسه ما نیست تو هرکشوری نوع و شیوه نماز خوندن متفاوته. واقعا چه ایرادی وجود داره مثلا به زبان خودمون که درکش میکنیم. حسش میکنیم و خدا رو در تمامی مشکلاتمون با اون صدا میکنیم و در واقع باهاش ارتباط بیشتری داریم با خدا صحبت کنیم؟!! مگه غیر اینه که باید به تسبیحاتی که میگیم اگاه باشیم؟ حداقل این اگاهی اینه که به زبون خودمون باشه. به قشر تحصیل کرده نگاه نکنید که ترجمه متن عربی تا حدی بلد هستند. از ماماناتون به بالا شروع کنید ببینید چه ترجمه ای از الفاظ عربی ارایه میدن؟ اصلا میدونن چی میگن؟ وقتی تحصیل این اگاهی سخته چرا با مشقت نماز بخونن و تسبیح بگن خب مگه خدا گله کرده وش گفته عربی نگین قهر میکنم؟ عجب عجیبه واقعا!! اگه خدا وجود فیزیکی بود یا مرز بندیه خاصی داشت و یه زبون میدونست حرفی نبود گرچه اون دیگه خدا نبود.
خدا چیزی خارج از ما نیست او همه جا درون و بیرونو همه جاست.حتی قبل از اینکه چیزی به ذهن ما برسه بر اون اگاه. اها راستی از تشبیهی که خدا راجب خودش بیان کرده اصلا سر در نمیارم میشه کمکم کنید؟ ایه ۳۵ سوره نور.واقعا نمیفهمم خیلی دلم میخاد این تشبیهو بفهمم که یعنی چی؟؟ خیلیییییییییی
لله نور السماوات و الارض مثل نوره کمشکاة فیها مصباح المصباح فی الزجاجه کانها کوکب دری یوقد من شجرة مبارکه زیتونة لا شرقیه و لا غربیة یکاد زیتها یضیء و لو لم تمسسه نار نورعلی نوریهدی الله لنوره من یشاء و یضرب الله الامثال للناس والله بکل شیء علیم. سوره ی نور،آیه ی ۳۵

خداوند نور آسمان ها و زمین است.مثل نوراو همچون چراغدانی است که درآن چراغی(پرفروغ)باشد.

آن چراغ در میان حبابی شیشه ای و آن شیشه همچون ستاره ای تابان و درخشان،چراغ از روغن درخت پر برکت زیتونی بر افروخته شده،که نه شرقی است و نه غربی.(روغنش به قدری صاف و شفاف است)که بدون تماس آتش نزدیک است(شعله ور شود و)روشنی دهد.نوری است بر فراز نور دیگر.هر کس را خدا بخواهد به نور خویش هدایت می کند،و خداوند برای مردم مثل ها می زند و خداوند به هر چیزی آگاه است.

ادامه اون بحث,یه جورایی حس میکنم دین نمود خارجی بعضی مسایل درونی در جامعه هم هست. دین برنامه ی زندگیه و برای ایجاد نظم در جامعه و ایجاد یه زندگیه ارمانی در کنار سایر انسان ها. اما باور خدا و نیایش اون امریست فطری و درونی و هرکس خودش بهتر میدونه چطور به این نیاز فطریش پاسخ بده و جز پیش خدا جوابگوی کسی نخواهد بود. خب البته معتقدم برخی امور تعبدیه و صرفا برای اثبات بندگیه ما بخداست که درون بحثی نیست. خیلیها اصلا با نماز مشکل دارن میگن چرا باید بخونیم ما بندگیمونو یه جور دیگه به خدا نشون میدیم اصل دله و ما با دلمون و رفتارمون اموَراتی انجام میدیم و به خدا نزدیکیم. گرچه به نظرم اصلا ایراد نداره که از سایر راهها هم بندگیو نشون داد اما صراحتا خواندن نمااز در قران بیان شده و تعبدیه. من سوالم زیر سوال بردن اصل نماز نبود بلکه چگونگیه اون بود.
نترسونین توروخدا. یکم دیگه ادامه بدم فک کنم دیگه َاخراجم از زندگی( شوخی)
با تشکر بسیار که با حوصله جواب میدید

تصویر soalcity

ضمن عرض سلام
به نظر می رسد که شما سوالات زیادی داشته باشید که در همین کامنت نیز موارد متعددی را نقل کرده اید که به اصل پست نیز ارتباط چندانی ندارند. از اینرو از شما دعوت می کنم به تالار گفتگوی مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی مراجعه فرمایید.
www.askdin.com/‎

با عرض سلااااااااااااام و ادب
ممنون که منو با این سایت اشنا کردید
با تشکر فراوان از همه ی کارشناسان و مسیولین این سایت
و تشکر از تمامی معلمانی که چگونه اندیشیدن را به ما میاموزند نه اندیشه ها را
با سپاس فراوان
یا حق

تصویر soalcity

سلام و تشکر از نظر لطف شما

با عرض سلام و خسته نباشيد
به نظر من :
حجاب يك امر ضروريه
حجاب رابطه مستقيم با نماز و روزه داره
در اين جامعه حفظ حجاب بسيار سخته
يادمون باشه كه اسلام دين اخلاقه مسلما هر كسي انسان وارسته اي باشه دوست داره يك همسر وارسته مثل خودش داشته باشه
بعضي ها هم از ازدواج فقط مسائل جنسيش براشون شيرينه و تمايل به ازدواج ندارند و دنبال فساد و فحشا و زنا و ... هستند
هيچ سارقي سارق به دنيا نمياد ، محيط جامعه اون رو به اينجا ميكشونه
پس بدونيد اگه كسي با بي بند و باري و عدم حجاب منجر شد تعداد افراد هرزه و زنا كار بيشتر بشه اون دنيا مسئوله و بايد جواب بده
خود دانيد
به قول قرآن همه خوبان مال خوبان و همه بد ها مال بد هان
خدا يه گوشه لطفي به من كرد (به خاطر اينكه حدود ۸ سال پيش در شرايط گناه قرار داشتم و گناه نكردم)
حقيقتا كه وعده اش حق است و من كه نماز نميخواندم و روزه نميگرفتم با لطف خودش و فقط با دست خودش مسير زندگيم رو عوض كرد و وعده حقش كه ما هركه را بخواهيم هدايت ميكنيم به من اثبات نمود
همسر مؤمني در مسير من قرار داد و در حال حاظر يك فرزند دختر ۴ ساله دارم
هميشه حجاب همسرم را مواظبت ميكنم و به لطف خدا هيچ وقت تا بحال گرفتاري برايم بوجود نيامده
بعضي وقتها دلم براي بي كسي و تنهايي خدا ميسوزه
واقعا كه خيلي از مردم نمك خوردند و نمكدان شكستند
خداوندا به خاطر همه الطافت متشكرم
مرا در زمره افراد با لياقت و مروج دينت قرار ده
التماس دعا

سلام آیا آیاتی مستقیم در مورد مجازات افراد بی حجاب آمده است?در صورت وجود چنین آیاتی لطفا سوره و شماره ی آیه را بنویسید.

تصویر soalcity

سلام
دلایلی که برای امر به معروف و نهی از منکر بیان شده است، این مساله را در بر می گیرد.

من شخص خیلی معتقدی نیستم ولی همیشه سعی کردم که دستورات خدای خودمو انجام بدم. مثلا نماز رو از روی اجبار نمی خونم . بلکه همیشه احساس می کنم که با خوندن نماز به ارامش می رسم. در خانواده بزرگ شدم که هیچ وقت اجباری برای انجام دادن دستورات دین بر من وارد نکردن و من لا هیچ کدام از انها مشکلی ندارم. البته به این معنا نیست که کامل تمام انها رو انجام میدهم. مثلا نمازم قضا میشه و به قول دوستان بد حجاب هستم. الان ۱ سالی است که به امریکا اومدم ولی همچنان حجاب ناکامل خودمو دارم. ولی هر روز که میگذرد فکر می کنم واقعا داشتن حجاب یا پوشاندن موها انقدر هم مهم نیست. شخصیت یک زن و حیا یک زن بهترین حجاب است . خیلی ذهنم مشغوله و واقعا نمی دونم چه کار کنم. ممنون میشم اگه امکان داره منو راهنمایی کنید . چیزی که من از مردم اینجا می بینم احترامی که به یک خانم می گذارند خیلی زیاده. و جالب اینکه خیلی اینجا مردمان معتقد داره و این بر عکس اخباری بود که تو ایران شنیده می شد.

تصویر soalcity

سلام
شما باید بیشتر مراقب این باشید که برای همرنگ شدن با محیطی که جدیدا در آن قرار گرفته اید، روز به روز از اصل و اساس خود و حقیقت دور تر نشوید. حجاب را به این عنوان بنگرید که دستور خداست و شما با رعایت آن مدام برای خود یادآوری می کنید که بنده خدا هستید و به لطف و عنایت او نیاز دارید. در واقع اگر شما در ظاهر خود عقب نشینی کنید، شک نکنید که پس از آن نیز روز به روز در سایر مسائل دچار عقب نشینی می شوید. در واقع این گام های شیطان است که می خواهد اندک اندک انسان را از خدا دور کند تا یک روز به جایی برساند که دیگر هیچ ارتباطی بین او و خدا وجود نداشته باشد.
و البته شخصیت زن و حیای او با حجاب هیچ منافاتی ندارد بلکه پوشش بیشتر خود نمود حیای بیشتر است.

حجاب در تمام ادیان الهی هست و امریست که طبق قرآن انجامش بهتر است نه اینکه دولت و حکومت به زور به دختران و زنان و مردم فشار بیاورد که حجاب داشته باشید. نتیجه این زور گویی را امروز میبینید که بد حجابی به وجود آمده.

تصویر soalcity

سلام
به نظر می رسد که اگر حکومت واقعا اجباری برای حجاب داشت، همه به طور کامل به آن ملتزم می شدند. همان گونه که وقتی در مکه و مدینه حکومت حجاب را اجباری می کند، کسی جرات تخلف از آن را ندارد.
این در حالی است که تمام روسای جمهور ایران در این سالها در مقابل بحث حجاب اجباری موضع منفی گرفتند و هیچ وقت به طور جدی در این زمینه اقدام نکرده اند.
و البته روشن است که دلیل بی حجابی چیست. و طبیعتا همان ماهواره هایی که رنگ لباس ها و مدل آنها را تعیین می کنند، باید عامل این قضیه دیده شوند و اینکه چرا شما این قدر قضیه را وارونه دیده اید معلوم نیست.

خوب است که هر مشکلی پیش می آید شما به گردن ماهواره و بیگانگان میاندازید. دوست عزیز آیا قبول داری که اگر انسانی مجبور به انجام کاری شود که تمایل به آن ندارد، پس از مدتی از آن دلزده خواهد شد؟ آیا گشت ارشاد را موضع گیری منفی در برابر حجاب اجباری میپندارید؟ که در زمان انتخابات ناپدید می شود و بعد آن پدیدار؟ شما تظاهرات زنان در سالهای آغازین انقلاب در اعتراض به اجباری شدن حجاب را فراموش کرده اید؟ این مانند همان تظاهراتیست که سالها قبل در مقابل اجباری شدن بی حجابی و کشف حجاب در زمان رضاخان انجام شد.
شما نمی توانید اجباری بودن حجاب در ایران را با عربستان مقایسه کنید. در ایران همه چیز متفاوت است. آیا ارزش زن در ایران با ارزش زن در عربستان و مکه یکی است؟
همانطور که گفته بودم حجاب در تمام ادیان است و بنده آثار خوب آن را کاملا قبول دارم و ترجیح میدهم همسری با حجاب برای خود برگزینم، اما الان با این شرایط نمی توان تشخیص داد که چه کسی حجاب را با قلب و دل انتخاب کرده و چه کسی با زور پدر و مادرش.
بهتر است اشتباهات خودمان را گردن دشمن نیندازیم. قبول کنید که با اجبار و زور چیزی حل و فصل نمیشود. در هر حال بنده طالب رسیدن به حقیقت هر چیز هستم.

تصویر soalcity

سلام
آیا شما سخن بنده درباره تاثیر ماهواره در این مساله را قبول ندارید؟ انکار این مساله مانند انکار خورشید در روز روشن است.
درباره چگونگی عملی کردن حجاب نیز واضح است که اقدامات فرهنگی باید همزمان با اقدامات قهری انجام شود.
و اینکه می گویید در وضعیت فعلی نمی توانید تشخیص دهید چه کسی حجاب را با میل انتخاب کرده و .... من را به شک می اندازد که شما در ایران باشید. و الا هر کس در ایران گام بردارد، از تفاوت پوشش ها، تفاوت تقید مردم به حجاب را می فهمد!
گشت ارشاد مساله ای است که تنها در اینترنت پر رنگ و حقیقی دیده می شود و الا در جامعه بعضی به جای روسری دستمال برای دندان درد به سرشان بسته اند. و جلوی و عقب موهایشان کاملا بیرون است.

دوست عزیز، مثل اینکه شما به دلیل ازدیاد نظرات، برخی از آنها را سرسری جواب می دهید و یا چند نفر هستید، بنده دوست دارم با کسی بحث داشته باشم که از نظر درک بینشی و عقلی به درجه ای رسیده باشد که تعصب را کنار گذاشته و با دلیل و عقل جواب دهد، البته این به این معنی نیست که بنده خودم اینطور باشم، اما شما باید اینطور باشید چون در مقام جوابگویی قرار دارید آن هم جواب به سوالات مهم شرعی. پس لطفا با تعصب و طرفداری از گروه، فرقه، حکومت و یا شخص و اینها نظر ندهید.
مگر ماهواره از چه زمانی آمده، آیا قبل از آن بد حجابی نداشتیم؟ عزیز من، بنده در کودکی افرادی رو میدیدم که در هواپیما وقتی از مرز ایران خارج میشدند حجاب خود را به راحتی بر می داشتند. این چه حرفیست که میگید؟چرا قبول نمیکنید که اشتباه کردید؟ شما باید از وجود ماهواره خوشحال باشید چون تمام بدبختی ملت را به آن نسبت می دهید. درست است که ماهواره تاثیر دارد، اما مگر فقط در ایران ماهواره هست،آیا در کشورهای مسلمان دیگر نیست، آیا در کشورهای غربی مانند آلمان و فرانسه و ... که مسلمان دارند، حجاب اینطور مانند ایران از سوی مسلمانانشان تحقیر می شود. و این در حالیست که به قول شما آن کشورها مرکز فساد و فحشا هستند، پس چرا تاثیر ندارد. اگر ماهواره در ایران روی جوانان ما تاثیرش تا این حد است که برترین دین آسمانی و احکام آن را به مسخره میگیرند، پس وای به حال مسلمانانی که درآن کشورها هستند.
چرا گشت ارشاد را نفی میکنید، خدا رو شکر که با چشمان خودم دیدم چطور رفتار میکردند. شما با این حرفها همه چیز را میپوشانید. شهامت داشته باشید و بگویید اشتباه کردید.
اصلا این چه حرفیست که میگویید باید حجاب را هم به صورت قهری و هم به صورت فرهنگی اجرا کرد؟ اصلا شما خود را در چه جایگاهی میبینید؟ این سوال من از شماست؟ شما خود را در چه جایگاهی در برابر مردم میبینید؟ لطفا جواب دهید.

تصویر soalcity

سلام
دوست گرامی اگر می خواهید گفتگو کنید به یکی تالارهای گفتگوی مرکز ملی مانند سایت اسک دین مراجعه کنید.
درباره سخنان شما نیز اجمالا عرض می کنم، در ایران نیز بعضی هیچ تاثیری از ماهواره نمی پذیرند و سخت به حجاب ملتزم هستند. اما طبیعتا بخشی از مردم برای کارهای خودشان دلیل و ریشه مستحکمی ندارند بلکه تابع موج هستند و این موج را ماهواره می تواند ایجاد کند.
به هر حال وقتی مدل لباس و رنگ آن از ماهواره تعیین می شود، چیز پیچیده ای نیست که بگوییم عمده این بی حجابی ها متاثر از ماهواره است.
درباره برخورد قهری نیز همیشه عده ای هستند که قصد هنجار شکنی دارند که باید با آنها برخورد قهری کرد و برای توده مردم باید کار فرهنگی انجام داد. و صرف انجام کار فرهنگی نمی تواند هنجار شکنان را از مسیرشان باز دارد.

بیهوده با سوالها و برداشتهای مختلف خودمون و گول نزنیم.خداوند حجاب رو برما واجب کرده.خوش به حال هر کسی که بنده ی خوبیه و به حرف پروردگارش گوش میده.

سلام.
واقعا اگه ماهواره انقد تاثیر داره.پس چرا صدا و سیما که دست دولت هست نمیتونه تاثیر گذار باشه؟؟؟؟
یعنی فقط زور بلدیم؟؟
میشه یه برنامه نام ببری که توش نظرات مخالف حجاب یا اسلام رو بگن و از مخالفاش بخوان که تو برنامه شرکت کنن؟؟؟
منتظر جوابتون هستم.

تصویر soalcity

سلام
در تاثیر صدا و سیمای جمهوری اسلامی شکی وجود ندارد. شاید مساله شما از آن باب است که ماهی تا زمانی که در آب است، نمی تواند معنای آب را بفهمد. کافیست کمی به بیننده های خارجی بعضی از سریالهای ایرانی (نظیر مختار نامه، حضرت یوسف و ...) نگاه کنید تا به عمق تاثیر صدا و سیمای ما واقف شوید.
درباره نظرات شما نیز قطعا مجال های متعددی برای شما مهیا است که این سایت یکی از همان هاست. اما درباره صدا و سیما، بنده از تمام برنامه ها باخبر نیستم ولی اجمالا می دانم که شبهات رایج در برنامه های مختلف جواب داده می شود. آیا شما سخنی دارید که تاکنون کسی آن را نگفته باشد؟

سلام...با تشکر از مطلب خوبتان...لطفا اگر میتوانید سوال مرا پاسخ دهید...من دختری ۱۶ ساله هستم که علاقه شدیدی به یکی ا ز بازیگران مطرح سینما پیدا کردم...می خواستم بپرسم اگر به او فکر کنم و مثلا با او به پارک روم و او را ببوسم(بدون این که شهوتی شوم و تغییر حالتی در من به وجود نیاید)این فکر حرام است؟آیا من گناه کرده ام؟از خیلی ها پرسیدم و آن ها گفتند :اگر شهوتی نشوی وبا عث خارج شدن منی نشود حرام و گناه نیست..
لصفا شما هم پاسخ دهید..منتظر جوابتون هستم..با تشکر

تصویر soalcity

سلام
لطفا مراجعه کنید: http://www.soalcity.ir/node/261

این آخوندها برداشت های سلیقه ای از قرآن دارن!!!!

تصویر soalcity

سلام
لا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلى‏ أَلاَّ تَعْدِلُوا اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوى‏ وَ اتَّقُوا اللَّه (مائده ۸) دشمنى با جمعيّتى، شما را به گناه و ترك عدالت نكشاند! عدالت كنيد، كه به پرهيزگارى نزديكتر است!
برداشتی از این آیه نمی کنم. تنها آن را با ترجمه اش نوشته ام تا در آن تدبر کنید.
امیدوارم سلیقه تان آن قدر برایتان مهم نباشد که هر چه خلاف آن باشد را غلط بدانید. بلکه قرآن را با توجه به همان چه می گوید، بفهمید.

من ترجیح می دم برم جهنم! اگر اسلام را اینگونه فهمیدید!! پس آزادم بگذارید!!

تصویر soalcity

سلام
تصور می کنم فهم درستی از جهنم و اسلام ندارید.
چون کسی که جهنم را درست می فهمد، با تمام توان از آن فرار می کند.
و کسی که اسلام را می فهمد، می داند که باید تسلیم خواست خدای خود باشد. نه آنکه دین و خدا را تابع خواست خود بکند.

چه راحت میگی یروزی همچین پشیمون میشی میگی کاش لال میشدم اینو نمیگفتم اگه ارزوشو داری امیدوارم ولی جای خیلی بدیه

اگر حجاب امري واجب بود آن را در فروع دينمان ميديديم، از طرفي شما در همين دو آيه نيز ميبينيد كه نوشته انجامش براي شما بهتر است و البته زنان مؤمن را از غير مؤمن جدا كرده، چون معلوم است كه زن غير مؤمن به حجاب پايبند نيست. و اين پديده بد حجابي از همين مورد نشأت گرفته كه شما آقايان حجاب را زوركي وارد جامعه كرده ايد و همين زنان غير مؤمن پديده بد حجابي را براي ما به بار آورده اند. اشكال از شما آقايان است، شما هستيد كه سعي ميكنيد آيات قرآن را به دلخواه خود تغيير دهيد. قبلا هم عرض كردم الان هم عرض ميكنم، شما بايد از وجود ماهواره خوشحال باشيد چون تمام مشكلات را به گردن ماهواره مي اندازيد.

تصویر soalcity

سلام
کلام ما و شما واضح است و می توان با دیدن درست آیه مشخص کرد که چه کسی سعی می کند آیه قرآن را تغییر دهد!
آیا قرآن حجاب را صرفا به عنوان امری که بهتر است معرفی می کند یا نسبت به آن دستور الزامی می دهد؟ (لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ - آشکار نکنید = نهی، لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى‏ جُیُوبِهِنَّ - بپوشانید = امر، لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ - نمایان نکنید = نهی، یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ - بپوشانند = امر و ...)
شما که این همه امر و نهی را نمی بینید و به راحتی آن را انکار می کنید، از روی منطق سخن می گویید؟

آيا بنده چيزي به غير از آيه گفتم؟ مگر در آيه دوم ننوشتيد كه براي شما بهتر است؟ مگر ننوشتيد كه به همسران و دختران و زنان مؤمن بگو؟ چرا نگفته به زنان بگو؟ كلمه مؤمن رو اونجا نميبينيد؟ در ضمن اصلا به قول شما حجاب واجب است، پس چرا در فروع دين ما خبري از آن نيست؟ و در آخر تمام منظور بنده اين است كه مسائل اعتقادي مردم را نمي توان با زور تغيير داد. نمونه اش همين كشف حجاب زمان رضاشاه كه ديديد مردم چقدر مقابله كردند و از اعتقاد خود دست بر نداشتند.

تصویر soalcity

سلام
نوشته های قبلی موجود و به اندازه کافی گویا هستند. و اینکه اکنون می فرمایید قرآن گفته به زنان مومن بگو، به معنای مجوز ترک دستور برای باقی نیست. چون همه باید ایمان آوردند در واقع آنهایی که ایمان نیاورده اند گناه اصلی شان همان ایمان نیاوردن است که باید علاوه بر ایمان آوردن، تمام دستورات مومنان را انجام دهند.
فروع دین نیز در حدیث یا ایه قرآن بیان نشده است. بلکه مطالب مهم تر را برای آموزش به آن شیوه بیان کردند و چون در قدیم مردم به طور فطری نسبت به پوشش اهل مراعات بودند، درباره آن تاکید زیادی نمی شد در حالی که امروز با توجه به فرهنگ برهنگی غربی و تحمیل این فرهنگ به همه مردم جهان، مساله پوشش حساسیت برانگیز شده است.
و در این جا نیز هیچ زوری وجود ندارد. بلکه در حال طرح منطقی مساله هستیم.

لطفا جواب سوال بنده رو كامل بفرماييد، در قسمتي كه نوشته براي شما بهتر است، منظور چيست؟ دوم اينكه مؤمن نبودن دليل بر گناه كردن نيست. و كسي كه مؤمن نيست گناهكار نيست. در ضمن به نظرم اينكه خداوند فرموده به زنان مؤمن بگو در واقع جداسازي زنان مؤمن از غير مؤمن است كه به وسيله حجاب جدا مي شوند. در مورد زوري بودن نيز ديگر چيز زيادي نميگويم چون شما خود مي دانيد كه حجاب در كشور ما از بعد انقلاب اجباري شد، نميدونم چه اصراري داريد كه ميگيد زور نيست.

تصویر soalcity

سلام
منظور از بهتر است این که در کنار بیان دستور می خواهد فواید حکم را بیان کند تا انگیزه اطاعت از دستور بیشتر شود. و ایمان نیاوردن نیز اساس تمام گناهان است و معلوم نیست شما چگونه می فرمایید مومن نبودن دلیل گناه کردن نیست! اگر هم منظورتان عدم گناه در فروعات است علاوه بر توضیح قبلی عرض می کنم متکلمین مباحث مفصلی دارند که کفار به فروع دین نیز مکلف هستند و در مقابل ترک آنها نیز گناهکارند.
درباره زور نیز معلوم است که منظورم عدم وجود زور در محل گفتگوی ما است. و البته در جامعه نیز زور چندانی نمی بینیم و الا این صحنه های بدحجابی به راحتی در خیابان ها دیده نمی شد.

مشكل اين است كه شما بقيه را غير از مسلمانان آدم حساب نميكنيد، منظور بنده از اينكه گفتم مؤمن نبودن دليل بر گناه كردن نيست اين نيست كه فردي با دانش كافي در مورد دين باز هم ايمان نياورد، منظور فرديست كه اصلا دين را هنوز نفهميده، اما گناه هم نكرده، آيا اشكالي ميبينيد؟ خوب معلوم است كسي كه حقيقت را بفهمد و باز كتمان كند گناهكار است، بنده عرض كردم كسي كه نمي داند را بايد به او فهماند نه با زور روسري سرش كرد تا بعدا به حجاب توهين كند. در مورد زوري بودن نيز اگر نفرت جوانان را نميديديد باز هم زور را وارد ميكرديد. انگار يادتان رفته كه گشت ارشاد براي چه بود؟
شما يكبار ديگر آخر آيه مربوطه را بخوانيد، نوشته خداوند آمرزنده رحيم است، يعني اگر تا قبل از اين با بي حجابي مرتكب گناه ميشديد خداوند مي بخشد، اما الان كه فهميديد بهتر است انجام دهيد و مرتكب گناه نشويد، شما كه حجاب را به جامعه نفهمانده بوديد به چه حقي اجبار كرديد تا آن را ضايع كنيد؟

تصویر soalcity

سلام
چرا سعی می کنید مطالبی که بنده بیان نکرده ام را به من نسبت دهید؟ کجا نوشته ام غیر مسلمانان آدم نیستند؟
ضمنا نفهمیدن و جهل را چه می دانید؟ چگونه مدعی می شوید که افراد بد حجاب حکم خدا را نمی دانند یا از قانون بی خبرند؟ شاید منظور شما از فهمیدن این است که هر کس حق را قبول نکند، یعنی آن را نفهمیده!!

به نظرم چون شما دير وقت به مطالب پاسخ مي دهيد، از روي خستگي با بي توجهي و بسيار سريع فقط با نيت رفع تكليف از خودتان پاسخ مي دهيد، دليل اين عرض بنده هم همين است كه نوشته ايد، شما هستيد كه سعي ميكنيد مطالبي كه بنده نگفتم رو به من نسبت دهيد. اگر در متن مطلب بنده كمي تأمل كنيد خواهيد دانست كه منظور من فهماندن حجاب و دستورات ديني از زمان بعد از انقلاب و همان ٣٦ سال قبل است كه در آن زمان بد حجابي وجود نداشته است و افرادي بوده اند كه از دين اسلام چيزي نمي دانسته اند و بي حجاب بوده اند كه به تبع آن مؤمن نبوده اند. حتما ميخواهيد بگوييد همه شان گناه كارند. اصلا گيريم كه گناه كارند، آيا نبايد به آنان راه درست را فهماند؟در واقع، به قول خود شما آقايان كه ميگوييدانقلاب اسلامي ايران اسلام را دوباره زنده كرد، آيا نبايد فهم درستي از اسلام را در جامعه ايجاد ميكرديد؟ شما كه ميگوييد دين اسلام ديني است كه هر كس با آن آشنا شود به آن گرايش پيدا مي كند چون دين مهرباني و اخلاق است، پس چطور بدون ايجاد پايگاه هاي آموزش ديني براي افراد بي اطلاع يا كم اطلاع و آموزش اينطور مسائل، زور و اجبار را سرلوحه كارتان قرار داديد و حجاب را اجبار كرديد؟ آيا در قبول دين اسلام اجبار وجود دارد؟ آيا پيغمبر مردم را مجبور به گرايش به اسلام ميكرد يا با مهرباني و تعليم دين به افراد نا آگاه باعث ترويج آن شد؟ شما آقايان از ابتدا با زور و عصبانيت اين مسئله حجاب را وارد كرديد كه الان جوانان ما به دين اسلام بدبين شده اند. خود مقام رهبري بارها گفته اند در گذشته اشتباهات زياد بوده، اما اكنون بايد راه درست رو طي كرد، شما چطور قبول نمي كنيد من نمي دانم، شما كاسه ي داغتر از آش هستيد مگر؟ آقا جان مگر ميشود فردي را كه خطر يك راه را نمي شناسد و به سمتش مي رود با زور او را به سمتي ديگر برد؟ شما تا به امروز در اين ٣٦ سال چه حركت فرهنگي همه گير در كل جامعه را درباره حجاب انجام داده ايد؟ آيا غير از ايجاد رعب و وحشت به وسيله گشت ارشاد كار ديگري در سطح كل جامعه انجام داده ايد؟ در آخر عرضم اين مورد رو اضافه ميكنم كه همانطور كه قبلا نيز گفتم شما به دنبال يك مقصر ميگرديد تا اين ننگ به بار آمده كه مردم از دين دلزده شده اند را به گردنش بياندازيد و آن همان ماهواره است، و به نظرم شما بايد خوشحال باشيد چون عمل خطاي خود را در پشت آن مخفي ميكنيد و همواره سعي در خوب جلوه دادن خود هستيد، البته در مبارزه با ماهواره نيز مانند مبارزه با بد حجابي موفق نشديد زيرا باز هم به اشتباه قبلي خود پافشاري كرديد كه همان زور است. و بدانيد كه در آينده نيز با اعمال فشار و زور بر مردم موفق نخواهيد شد. راه چاره شما نشان دادن چهره واقعي دين اسلام به مردم است ديني كه با مفاسد اقتصادي با جديت برخورد مي كند و پارتي آقازاده بودن در آن رخنه نمي كند و در برابر اعمال اشتباهي كه ناشي از ناداني و يا كم داني است رفعت و محبت نشان داده و از طريق آموزش صحيح اصلاح مي كند.
در پايان ميدانم كه تمام صحبت هايم براي شما جز كشك چيز ديگري نيست و مانند گذشته سرسري پاسخ خواهيد داد. و بنده در اينجا ادامه نخواهم داد زيرا اثري ندارد.

تصویر soalcity

سلام
ضمن تشکر از توجه شما. خدمتتان عرض کنم بنده در بیشتر اوقات حتی بعد از ساعت یک نصفه شب مشغول جواب دادن به سوالات هستم. بنابراین این ساعاتی که شما در بالای کامنت بنده می بینید، برایم خیلی دیر وقت نیست. از سویی نیز اگر به تکلیف الهی به سوال شما جواب می دهم، پس در آن دقت می کنم و هیچ نوع تکلیف دیگری برای پاسخ دادن به مطلب شما ندارم.
اما مطالب دیگری که فرموده اید:
۱-اگر منظورتان از اجبار، ابتدای انقلاب است به عرضتان می رسانم: اولین قانون حجاب اجباری در سال ۱۳۶۳ تصویب شده است. و البته گفتارهایی که حجاب را الزامی دانسته اند، همه همراه توضیح بوده اند که با توجه به آن نمی توان مدعی شد کسی آگاهی لازم را نداشته است.
۲-مبارزه با اختلاس گران و ... همه درست است اما هر چیزی بر سر جای خودش باید قرار گیرد و لزوم یک عمل به معنای نفی دیگر اعمال نیست.
۳- اسلام برای تمام وجدان های بیدار و دل های پاک دوست داشتنی است. اما میل به شهوات و ... ممکن است عده ای را از عمل به دستورات آن باز دارد.
۴- اقدامات فرهنگی متعددی درباره عفاف و حجاب صورت گرفته است. از سخنرانی ها و کتاب ها و .... اما در مقابل آن فرهنگ غربی که برهنگی جزئی اساسی از آن است بی تاثیر نبوده است.
۵- همه تقصیرات به ماهواره مرتبط نیست اما قطعا بخش عمده ای از بی حجابی و بی عفتی به ماهواره مرتبط می شود. و کمترین دلیل آن این است که شما در خانواده هایی که از ماهواره استفاده می کنند، التزام کمتری به حجاب می بینید. اما طرف مقابل آن به حجاب پایبندتر هستند.

سلام، لطفا نظر بنده قرار دهيد.

حجاب براي زنان مومنين امده نه براي زنان مسلمين پس اجباري نيست و كاملا اختياري است

تصویر شهر سوال

با سلام و احترام
طبق استدلال شما خیلی از احکام دین برای مسلمانان واجب نیست بلکه تنها بری مومنین است! چون خطاب مومنین هستند.
طبق استدلال شما در ایات زیر هم باید چنین گفت:
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاة؛ نماز خواندن بر مومنین لازم است و مسلم لازم نیست نماز بخواند؟
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا كُلُوا مِنْ طَيِّباتِ ما رَزَقْناكُمْ ؛ مسلمانان می تواند از خبائث تناول کند؟
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِصاصُ فِي الْقَتْلى‏؛ حکم قصاص مخصوص مومنین است و مسلم را نباید قصاص کرد؟
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْناكُم‏؛ صدقه و خمس و زکات بر مسلم واجب نیست؟
اللَّهُ وَلِيُّ الَّذينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّور؛ خداوند فقط دوست دار مومنین است نه مسلمین؟
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تُبْطِلُوا صَدَقاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَ الْأَذى‏ ؛ مسلم می تواند صدقات خود را با منت گذاری و اذیت کردن باطل کند؟
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ ؛ مسلم لازم نیست تقوای خدا را پیشه کند؟
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تَأْكُلُوا الرِّبَوا؛ مسلم می تواند ربا هم بخورد؟
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تَأْكُلُوا أَمْوالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْباطِل‏؛ مسلم می تواند حرام خواری کند؟
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَطيعُوا اللَّهَ وَ أَطيعُوا الرَّسُولَ ؛ مسلم می تواند از دستورات خدا و رسول سرپیچی کند؟
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطان‏؛ تبعیت از وسوسه های شیطان بر مسلمان بلااشکال است؟
ووو... .

سلام
ببينيد دوستان من اصلا كاري با كشوراي ديگه اي ندارم (البته اينم بگم كه بعضي از دوستان واقعا خودشونو قول ميزنند چون واقعا آشكاره كه وضعيت ايران خيلي بهتر از كشوراي ديگه هستش) و كاري هم به اين ندارم كه حد و حدود حجاب چقدره و كاري هم به اين ندارم كه كسي كه حجاب داره برتره يا نه. و كاري هم به اين ندارم كه تو جامعه ما چقدر نسبت به حجاب اينا حساسه يا حساس نيست يا چقدر مجبوريت وجود داره يا نداره و اصلا كاري با قران و امامان و طلبه ها و ... هم ندارم. فقط اينو ميخوام بگم كه آيا واقعا به خدا ايمان دارين يا نه؟ خدا رو ميشناسين يا نه؟ كه اگه واقعا كسي به خدا ايمان داشته باشه و خدا رو بشناسه، هيچ قران و امامان و تحميل و ... لازم نيست. همين كه به خدا ايمان داشته باشيم ديگه همه چي معلوم ميشه. ببينيد من با اينكه تو ايران و تو يه خانواده مذهبي به دنيا اومدم اما من زمانيكه بايد حجابم كامل مي بود و زماني كه بايد نماز روزه هامو به جا مي‌اوردم، اين طور نبود يعني با اينكه خانوده من مذهبي بود و به اين جور موارد حساس بودن ولي تا حالا با تحكيم بهم نگفته بودن كه حجابتو رعايت كن يا بهم نگفته بودن بايد نمازتو بخوني يعني اجباري نبود اما مادرم برام يه نمونه كامل بود تا اينكه رفته رفته بيشتر با خدا تونستم آشنا بشم يعني قبل از اينكه مامانم بخواد چيزي رو تحميلم كنه، فقط هميشه بهم ميگفت هركاري داشتي يا هرحرفي داشتي به خدا بگو يعني قبل همه اينها منو با خدا و اينكه چ جوري با خدا ارتباط برقرار كنم رو ياد داد ديگه باور كنيد بعد اون همه چي درست شد يعني من رفته رفته تونستم خيلي از گناهانمو ترك كنم يعني اولش با نماز خوندن شروع كردم بعدش ديگه انقده رابطه ام محكم شد كه به خودم اومدم كه وقتي من اينقده خدا خدا ميگم پس بايد همونطوري باشم كه خدا ميخواد. ولي منم مثل شماها كه چقدر حجاب مهمه تا چه حدي وچ جوري رعايت كنم مشكل داشتم يني برام سخت بود تا اينكه ب خدا گفتم خدايا تو هميشه باهام بودي و تو هركاري باهات مشورت كردم بهم به صورت غير مستقيم كمك كردي پس الانم درسته من نميتونم مثل آدما كه باهاشون حرف ميزنم و صداشونو ميشنوم، صداي تو رو بشنوم ولي ميدونم كه باز تو اين موردم ميتوني منو به صورت غير مستقيم هدايت كني. خدايا من كلا زياد معني قران ها رو متوجه نميشم و به تفسيري هم كه كردن زياد اعتقاد ندارم پس خودت هرجوري كه دوست داري حجابمو رعايت كنم رو بهم بگو. اينا رو كه ميگم عين حقيقته يني اگه واقعا هرچيزي كه از خدا بخواين بدون اينكه صداشو بشنوين خودش بدون اينكه خودتون متوجه بشين واقعا كمكتون ميكنه. تا اينكه من ي زماني رسيد كه با اينكه حجاب كامل برام سخت بود و چادر سر كردن برام سخت بود ولي يه بار خودم با ميل و علاقه خودم با اينكه بابام مخالفت ميكرد( دليل مخالفتش هم به خاطر بعضي از دخترايي بود كه چادر سر ميكردن اما با يه عالمه آرايش كردن و مو گذاشتن و ادا واطوارهايي كه در مي‌اوردند بود) چادر سر كردم طوريكه حتي توي كلاس هم تو دانشگاه با چادر مينشستم و وقتي همه بهم ميگفتن كه ديگه تو كلاس دربيار ك اون موقع من ميگفتم پسراي بيرون برام نامحرمند ولي پسراي دانشگاه برام محرمند؟ كم كم ديگه بعضي از گناه هامم ترك كردم چون ديگه نميخواستم مثل اونايي باشم كه حجاب دارند ولي عوضش يه عالمه گناه هاي بدتر از اون رو انجام ميدن. باور كنيد الان كه من ۲۴ سالمه خيلي از كارهاي بد و حتي اخلاق ه و رفتارهاي بدي كه خيلي ها ميگن درست نشدني است ترك كردم، اونم فقط به خاط اين بودش كه خدا رو واقعا شناخته بودم و واقعا خدا بهترين كس من هست و با اينكه خيييلي با خدا رفيقم و راحت هستم ولي هيچ وقت سعي نكردم كه از اين ارتباط صميمي و مهربون بودن خدا سو استفاده كنم. منم ميدونم خدا مهربونه، منم ميدونم خدا بخشنده است اما ميدونم به همون اندازه كه مهربونه به همون اندازه هم اگه عصبانيش كنيم خشمگين ميشه. با اينكه باهاش خيلي صميمي و راحتم و همه چي رو بهش ميگم اما در بين اينا ي ترسي هم از خدا دارم كه هيچ وقت اين ترس نميذاره از مهربوني هاي خدا سواستفاده كنم. اينم بگم كه من زياد به پيامبر اينا هم اعتقاد نداشتم البته نه به اون صورت يني زياد باهاشون آشنايي نداشتم كه باور كنيد به واسطه همين خدا من با امامان، پيامبران و حتي قرآن آشنا شدم. حتي الان من با حجاب بودن خودم مشكلي ندارم يني اصلا ديگه چادر سر كردن برم سخت نيست برعكس خيلي هم راحتم. شايد بعضي از دخترا باشن با اينكه حجابشونو رعايت ميكنند ولي شايد تو دلشون بگن كاش ي ذره مو ميذاشتم يا كاش منم آرايش ميكردم ولي باور كنيد من اصلا تو دلم همچين آرزوهايي ندارم يني دلم نميخواد. به جاي اينكه بيام براي مرداي نامحرم آرايش كنم و خودمو زيبا كنم به جاش پيش اون كسي ميكنم كه پس فردا چشش دنبال زنها و دختراي ديگه نباشه. واقعا دخترا نميدونن كه با اين حجاب رعايت نكردناي خودشون به خودشون ضرر ميزنن. اگه الان آمار طلاق تو ايران زياده فقط بيشترش به همين دليله. اگه هر زني به جاي اينكه خودشو برا مرداي نامحرم آرايش ميكرد و جلوه نمايي ميكرد، همه اينا رو برا مرداي خودشون ميكردن الان وضع جامعمون اين جوري نبود. اگه بعضي ها ميگن وضع ايران خرابه به خاطر همينه البته به قول بعضي از دوستان درسته تنها مساله حجاب نيست ولي به هرحال حالا بخش فساديش به نظر خودم مربوط به همين مساله حجاب و زنها و دختراست.

سلام....................................
حلال کنید،با ذکر صلوات کپی کردم...............
اجرتون با خدا.........................
فی امان الله ....................

تصویر soalcity

سلام
از بازنشر خوشحال می شویم.
البته ذکر منبع نیز خوب است.

من یه مرد هستم حجاب مرد از زیر ناف تا زانو هستش من می توانم با شلوارک و بالاتنه لخت بگردم ؟ چون اینجا کشور اسلامی بود پرسیدم وگرنه می دانم عرف جامعه نیست اسلام به عرف کاری نداره و حکم خدا مهمه .

تصویر پاسخگو

با سلام حضور شما دوست گرامی
گشتن شما با شلوارک بدون هیچ پوشش دیگه ای از این نظر که پوشش شرعی را رعایت کرده اید اشکالی ندارد .
اما گاهی اوقات بیرون آمدن به این شکل در جامعه عنوان دیگه ای از نظر شرعی به خود می گیرد که مراجع بزرگوار از آن نظر، فتوا به "جایز نبودن" می دهند .
عنوان دیگر این است که اگر حضور در جامعه به این شکل مستلزم تحریک دیگران و به گناه کشاندن نامحرمان شود ( حتی از نظر نگاه حرام ) ، در چنین موردی ضرورت سالم سازی فضای جامعه حکم می کند که مرد مجاز نیست در محیطی که نامحرمان تردد می کنند ، با چنین وضعی (فقط با شلوارک) رفت و آمد کند .

منظورتون از سالم سازی وضع جامعه چیست یعنی بدن مرد منشا تحریک زنان است ؟ خب پس چرا خداوند پوشش مرد را در این حد مناسب می داند آیا قانون خداوند بالاتر نیست ؟ ازدواج و ازدواج موقت هم حلال است پس مشکل چیست باتشکر

تصویر soalcity

سلام
نکته ای که به نظر می رسد از نظر شما پوشیده مانده، این است که هر دو بیان حکم شرع و قانون خداوند هستند ولی هر کدام در یک سطح و با یک بیان. و این تصور شما که اسلام با عرف هیچ کاری ندارد، صحیح نیست.

خدا فرموده به زنان مومن بگو . حالا شما بگرد دنبال مومن . تازه گفته اینکار برایشان بهتر است . کجا خدا دستور داده حجاب واجب است؟

تصویر شهر سوال

با سلام
پاسخ بخش اول نظرتان رو در چند دیدگاه قبلی عرض کردیم
http://www.soalcity.ir/comment/5602#comment-5602
شما دقیقا طبق چه معنایی عدم وجوب رو استنباط کردید؟

آنچه از این آیات برداشت می شود اینست که خداوند زنان مومن را به رفتارهایی سفارش کرده که نشان دهد زن مومن عفیف و خود دار است یعنی شیوه رفتار یک زن مومن در هر پوششی که عرف باشد را بیان می کند. برای مثال فروبستن چشم ها ، نوع راه رفتن . در خصوص آیه ای هم که مستقیما به پوشش اشاره دارد هم همین را می توان گفت، قرآن می فرماید روسریهایشان را بر روی سینه خویش فرو اندازند ،یعنی اینکه روسری به عنوان نوعی حجاب وجود داشته و خداوند رفتار زن مومن را در قبال پوشش رایج و موجود معین کرده .در قرآن نیامده که ای زنان روسری بزنید یا چادر بزنید.

تصویر soalcity

سلام
برداشت شما عجیب و غیر واقعی است. اگر پوشش رایج از نظر قرآن معتبر است، پس چرا در صدد تغییر آن بوده و اضافه بر آنچه رایج بوده، از آنها می خواهد که گردن یا سینه شان را هم بپوشانند؟
قرآن علاوه بر آنکه عفت رفتاری و گفتاری را بیان می کند، حدود پوشش لازم را هم بیان نموده و با مطالعه تاریخ می توانید ببینید که قبل از دستور قرآن و بعد از آن پوشش زنان به طور کامل تغییر کرد.

با سلام
اينجانب با همه احترامي كه براي كليه نظرات قائلم موردي به ذهنم رسيد كه يك تجربه شخصي است . بنده حدود سي و چند سال سن دارم ومرد، واقعا" همه دوستان رو مي خواهم به اين نكته توجه بدم كه اگر بجاي اينهمه تمركز بر روي وضعيت پوشش خانم هاي عزيز هموطن اگه بر روي آيه ۳۰سوره نور كه همان توجه به نگه داشتن چشم از نگاه كردن به نامحرم بود مي شد اينقدر تفرقه در جامعه بوجودمي آمد؟ . به نظر من هنر اونجاست كه شما بتوني چهره نامحرمي را ببيني و نبيني و اين ارزشمنده ، شما بايد در محيط اروپايي زندگي بكني و به نامحرم نگاه نكني و به نظر بنده اين براي خدا ارزشمندتره تا اينكه بگي آقا براي راحتي من همه بايد اصلا چهره خودشون رو بپوشونند . مورد بعدي اينكه به اعتقاد بنده انسان به خاطر اعمال خودش در اون دنيا داوري مي كند و نه گذشتگان و نه آيندگان و نه ديگران. اگر انسان در اين مسئله بيشتر تفكر كنه ميبينه كه واقعا اين يك خودخواهي است كه ما مردها در پيش گرفته ايم و مسلما" خانم ها نيز اگر به اين اعتقاد داشته باشند و قران رو قبول داشته باشند باحجاب خواهند شد و الباقيش هم با خودشون . البته به رعايت يك سري حدود هم براي همه اعتقاد دارم..اين كه بنده در ابتدا از يك تجربه شخصي صحبت كردم اين بود كه بنده ترجيح دادم با اينكه دور و اطرافم دوستان و خويشان تقريبا همه در زمينه حجاب راحتند خودم براي قيامتم تصميم بگيرم و اميدوار به لطف خدا و به نامحرم تاحد امكان نگاه نكنم نه اينكه منتظر بشم ديگران خودشون رو جلوي من بپوشانند و من برم بهشت.

با آرزوي موفقيت
والسلام

تصویر soalcity

سلام
بله، زن و مرد هر کدام تکالیف خود را دارند. و بی حجاب بودن زن، مجوزی برای نگاه شهوانی مرد نیست. و لزوم کنترل مرد بر خود، دلیلی برای رها نمودن حجاب نیست.

زه دست دیده و دل هردو فریاد که هرچه دیده بیند دل کند یاد
بسازم خنجری نیشش زه فولاد زنم بردیده تا دل گردد ازاد

از نظر اسلام حکم بی حجابی چیست و آیا بی حجاب و یا بد حجاب بایاد مجازات شود؟ اگر کسی از حجاب امتناع کند چه حد و حدودی برایش تعیین شده است؟ لطفاً بر اساس قران و احکام شرعی جواب داده شود. خیلی ممنون.

تصویر soalcity

سلام
مجازات ها در اسلام دو نوع است: حدود - تعزیرات
در حدود، مجازات به طور دقیق از جانب خدای متعال تعیین شده است. مثلا صد ضربه شلاق برای زناکاری که همسر ندارد.
اما بسیاری از جرائم، حد ندارند و مجازات آنها تعزیری است. یعنی قاضی (مجتهد دینی) باید با توجه به شرایط مجازات را تعیین کند که البته نباید فراتر از حدود باشد.
بی حجابی نیز یک گناه است که باید در مقابل آن نهی از منکر کرد، نهی منکر نیز می تواند مراتبی داشته باشد. و با هر مرتبه خفیف تری که غرض محقق شود، نیازی به مراتب بالاتر نیست. پس اگر با توصیه و ارشاد زبانی کسی این گناه را رها می کند، نیاز به هیچ اقدام دیگری نیست. اما در صورت لزوم می توان جریمه مالی، حبس، شلاق نیز تعیین کرد که همه آنها وابسته به شرایط ارتکاب گناه است.

سلام. من دانشجوی فقه هستم و بخاطر گرم مزاج بودنم هرگز جوراب نمیپوشم. تو کلاس فلسفه حجاب تدریس میشد استاد با کمال...گفت نباید از لباس رنگی استفاده بکنیم با این کار جذب نامحرم انجام میشه مثلا جوراب سفید حرامه و بی جورابی برابر با زنا!!!!! من به استاد گفتم تو چطور جرات میکنی...؟!!!!گفت آیه هست گفتم بخون. گفت منظور حکم و حدیث...!بعد گفت البته لا اکراه فی الدین. گفتم یعنی من از بچه گی تا الان که۳۳ساله ام زنا کردم؟! با پررویی گفت توبه کن. من گفتم از وجود استادی که درک خودش از اسلام رو بمن تحمیل کنه تبعیت نمیکنم چطور رنکهای پاک خدا حرام و سیاه که رنگ رجیم هست حلال؟! چطور بیجورابی من زناست؟ پس چرا من تا امروز پاک موندم مگر خدا تاکید نکرده که من قران را ساده بیان کردم تا همه ار ان آگاه بشن حالا چطور شده هر کسی سعی میکنه فهم یا حتی نفهمی خودش را بما تحمیل کنه؟!! گناه انواع داره استاد که استاد حوزه بود بمن و همه پاکاتی که شاید روزی جوراب نپوشیدند تهمت زنا زد حالا چطور در پیشگاه خداوند عظیم شان خواهد ایستاد آنهم بعنوان مبلغ دین؟! البته وقتی متوجه شد که بسیجیهای کلاس هم اعتراض کردن ...!
حال منظور من از تعریف این خاطره بد اینه که ما تحصیلکرده و اسلامی و قران خوان هستیم و بقول خدا قران ساده و روشن همه چیرو بیان کرده، چرا افراطیگری آنهم در حجاب که ضررش به خود طرف برمیگرده. بیایید در مورد رانت خواری، رباخواری وهمه گناهان کبیره دیگر بحث کنیم که منشاء فساد و حتی بیحجابی اند. بیایید کاری بکنیم جوانهای سالم ازدواج کنند تو منجلاب نرن، پسرها اینروزها بیشتر به همجنس و...ارتباط دارند ببینیم چیکار کنیم به بلای قوم لوط دچار نشیم. خانمها هم مطمئنا باحجابند حجاب در چادر نیست اون ظاهر قضیه است. حجاب گذشته از ظاهر بیشتر باید در دل و روح باشه به شوهر و خودمون خیانت نکنیم باحجابیم وگرنه آدم با چندتا مو بیرون داشتن بیحجاب نمیشه.

تصویر پاسخگو

سلام خواهر گرامی
از پیشامدی که برای شما اتفاق افتاده من هم ناراحت شدم
اگر داستان به همین گونه روی داده باشد که شما گفتید ، هیچجای دفاع برای این کار باقی نمی ماند . متاسفانه گاهی بد دفاع کردن از مسائل دینی ضرر و زیانش بیشتر است .
اما در باره نکاتی که در باره حجاب و رعایت آن و پیروی از قرآن فرمودید ، بنده هم چند نکته عرض می کنم :
۱-همه ما به عنوان مسلمان و معتقد به شریعت اسلام به این مساله پایبندیم که وظایف دینی ما برگرفته از قرآن و احادیث معصومین (ع) است .
۲- شما که در رشته فقه تحصیل می کنید حتما مطلعید که منابع احکام شرعی فقط قرآن به تنهایی نیست . بلکه برگفته از چهار منبع اصلی قرآن و سنت و اجماع و عقل است .
۳- هر مسلمان تا زمانی که خودش به اجتهاد نرسیده می بایست از نظر یک کارشناس دینی که مرجع تقلید باشد تبعیت کند .
۴- در گفتگوهای این گونه ای بهترین راه این است که هر کسی نظری دارد ، آن را مستند به فتوای مرجع تقلیدش کند نه برداشت شخصی . خوب بود از استادتان سوال می کردید بر اساس نظر کدام مرجع تقلید جوراب سفید یا نپوشیدن جوراب سفید مساوی با زناست ؟!
۵- خوب است همه ما در رفتارهای دینی و سبک و شیوه زندگی که پوشش یکی از شؤون آن است مطابق فتوای مرجع تقلیدمان عمل نماییم .
موفق باشید

سلام-مسلمونم -نه شیعه نه سنی-بحث کزدن زیاده-بسه-وقتی ادم واسه امری شبهه داره هی با توجیه اونو تایید نمیکنه-باید بگی من اینگونه فهمیدم-اما-در مورد حجاب تو هیچ ایه ای دستور اجتماعی نیست بلکه صرفا شخصیست-در ثانی معلومه حجاب واسه انسانهای وارسته تر از سطح جامعه هست-داستان ایه حجاب هم میدونید اگر نمیدونید برین مطالعه کنید تا بیشتر پی ببرید که برای پوشش زن و مرد تفاوتی نیست مگر برای زنان ارجمند-و پاکیزه نهاد-و این نشان از عظمت شخصیست که محجبه هست-نه اینکه حجاب به کسی ارزش بدهد-اگر گرگ را لباس میش بپوشانید چه با زور چه با دستور و چه خود خواسته-هرگز برای شما بع بع نمیکند-همه کسانی که امروزه برای دیگران نسخه دیانت مینویسند خود در منجلاب حیرا نی هستند- اگر خیلی طبیب هستید برای خود باشید که گناه دیگران بر تو نخواهند نوشت-امروزه کسی جرات نداره بگه من مرجع تقلید را قبول ندارم-و این یعنی دو رویی-یعنی سر در گمی-بگداید مردم دین را با جان بپذیرند نه از ترس جان-اما امر به معروف کردن در مورد حجاب ابیست در هاون کوبیدن-چون کسی با پوشش محجوب و عفیف نمیشود -امر به معروف باید سبب اصلاح شود نه سبب پوشاندن عیب-و اگر فتنه در کار باشد مجاز به امر به معروف نیستید-اری فرض میگیریم امر به معروف کننده از صالحان است نیت کاملا خیر دارد-نمیتواند گناه دیگران را ببیند-بالاتر از پیغمبر که نیست-خدا گفت ای پیغمبر غم مخور اگر میخواستم هدایتشان میکردم-و جایی دیگر گفته اگر میخواستم عذابشان میکردم- و باز گفت صبر پیشه کن -ایستادگی کن-دعایشان کن-و ......کجایش گفته در مورد احکام زور بگو-چون هر کس مسول عمل خویش است-و خدا وند بینای شنونده هست میبیند که در قلبهایتان چه میگذرد-یعنی خداوند اعمال را میبیند و مهمتر از ان قلب شما را میخواند-پس به درون خویش رجوع کنیم-ما مسول اعمال خود هستیم-اگر قرار است برای کسی دل بسوزانیم بی شک ان شخص خودمانیم نه رهگذر کوچه و خیابان-انقدر که ما مشغول دیگرانیم-مشغول خود نیستیم-وای بر من تهمت میزنم-غیبت میکنم-بد بین هستم-دو دل هستم-شکاک هستم-بد دهن هستم-بد گویی میکنم-بگدارید دیگر نگویم که تابش را ندارم-خدا را من را ببخش-به ابروی بندگان صالحت ببخش-اما باز همهنیم که بودیم-

ولی انچه که باید از دختران زیبا و خوش پوش و مودب و زنان دلسوز و فداکار ایرانی خواست این است-نوع استفاده از ارایش و زینتها و بحث رفتاری- از فتنه گری و عشوه گری دور باشند-ان هم با استفاده از اسباب کار-معلمان و اساتید دانشگاه -اساتید اجتماعی-اساتید فلسفی-حقوق دانها-علمای صالح -با شگرد مهر و عطوفت-با شیوه درست با نا هنجاری واقعی مبارزه شود-و پسران شجاع و مردان همت بلند را به حق و حقوق شهروندی اشنا کنیم-حق نگاه را رعایت کنند-تا جچاب و عفت در جامعه ایجاد شود -این بحث ۱ روزه سر و سامان نمیگیرد-بگذارید خاطره ای بگویم-در مترو با ۳ تا از دوستان بودیم-جمعی دانشجو دختر و پسر سوار شدند--ان موقع ۳۲ ساله بودم-من به اتفاق یکی از دوستان زودتر پیاده شدیم-چند قدمی که رفتیم دوستم گفت چه بی عفت چه نا پاک-همین جور بدو بیراه میگفت- پرسیدم به کی میگی-گفت دخترا موهاشون بیرون-لباساشون تنگ-یه وجب از پاشون و دستشون بیرون-یکی باید اینارو جمع کنه-بعد گفت مگه ندیدی-گفتم من به انچه تو دیدی توجه نکردم-من یه زیبایی احساسشون که شاد و سر حال بودن-به اینکه چقدر تمیز بودن-به اینکه چقدر پاک با هم هستند و اینکه بجث درس و ورزش و موسیقی میکنن نگاه کردم و لذت بردم-من هرزگی ندیدم-ما حق نداریم در ذهنمون از دیگران جرثومه بسازیم-یعنی یه وجب دست دختره ایمان من و تو رو باید سست کنه- تو به سیمای شخص مینگری ما در اثار صنع حیرانیم----تنگ چشمان نظر به میوه کنند ما تماشا کنان بستانیم

تصویر soalcity

سلام
حضرت یوسف که پیامبر خدا بود و معصوم و آنچنان از گناه فرار کرد می گوید:
وَ ما أُبَرِّئُ نَفْسي‏ إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ (۵۳ یوسف) من هرگز خودم را تبرئه نمى‏كنم، كه نفس (سركش) بسيار به بديها امر مى‏ کند.
با این حساب اعتماد به نفس شما درست است؟

سلام کاش نظر قبلی منو سانسور نمی کردین-من نه توقع دارم کسی نظر منو بپذیره و نه کور کورانه نظری رو می پذیرم-هیچ کجای قران نیامده که شما برای اینکه ایمان خود را نگه دارید باید دیگران را مجبور به رعایت اصول دینی یا معارف اخلاقی کنید-و هیچ کدام ار امامان و در هیچ حدیثی نیز نیامده که ایمان شما در دست دیگران هست پس دیگران را مجبور کنید ایمان شما را نگه دارند-هر چه هست چه حجاب واجب باشد چه فقط توصیه شده باشد-فقط برای مومنین به قران هست-و هر کس دیگری را مجبور به این کار کند -ثواب نمی کند هیچ که گناه نیز کرده -زیرا امری الهی را به چالش کشیده-مثل اینکه بگویید چون در ایران هستیم همه باید نماز بخوانند- دین اسلام جنبه خود سازی دارد-اگر این امر محقق شد اجتماع خود به خود اصلاح میشود- حساسیت شما به حجاب باعث ایجاد تنفر از حجاب شده-همانگونه که نماز و روزه بی معنی شده اند-چون شما دارید امور فردی را اجتماعی میکنید-و از ان طرف ارتشا و دلالی و اختلاس و باج گیری را که امور اجتما عیست بصورت فردی بر خورد میکنید -یعنی تا مدارکی جهت اثبات نباشد و کار به شکایت و جدل نرسد-انگار نه انگار.

تصویر پاسخگو

دوست گرامی ، کسی نظر شما را سانسور نکرده . صحبت های شما عینا در بالا هست . به نظر بنده شما در صحبت هاتون خلط بحث زیاد کردید .
شما یک موقع راجع مبانی حکم وجوب حجاب صحبت می کنید یک موقع راجع به بحث های اجتماعی امروز که ارتباطی به بحث حجاب ندارد .
موضوع این نوشته آیاتی از قرآن بود که واجب بودن حجاب را برای همه مسلمانان ثابت می کرد .
حال شما اگر در این مورد صحبت یا نقدی دارید بفرمایید . البته همراه با استدلال و استناد . وگرنه برداشت شخصی به تعداد انسان های روی زمین می تواند برداشت شخصی باشد .
اگر شما استنادی درباره شخصی بودن حجاب و ... که مطرح کردید بفرمایید تا راجع به آن بحث کنیم .
موفق باشید

خوب بود ولی بعضی جاهاش قابل قبول نبود

تصویر شهر سوال

با سلام
بهتر بود به موارد غیر قابل قبول اشاره میفرمودید.

آخه مگه ما چه گناهی کردیم که دختر بدنیا اومیم هاااان؟؟! آخه چه گناهی کردیم که به اصلاح زیبا تر از مردان آفریده شدیم؟؟! آخه ما چه گناهی کردیم که مردا شهوتشون زیاده ؟؟! والا مردای این دوره زمونه انقدر بی اخلاق هستند که حجاب داشتن یا حجاب نداشتن زنا هیچ تاثیری براشون نداره اونا کاری رو که بخوان انجام میدن

تصویر soalcity

سلام
زن یا مرد بودن مهم نیست. مساله این جاست که همه ما در میدان امتحان الهی هستیم و هر کس در هر شرایطی در حال شکل دادن چگونگی زندگی جاویدانش است.
و حجاب نیز یکی از کارکردهایش این است که زن با لباس خود اعلام می کند که مرد شهوتران در این مورد نباید طمع کند. و در واقع زن با حجاب برای خود صیانتی در مقابل مردم هوسران درست می کند.

جمع نبند همه مردا اینطور نیستن ولی خب حجاب ورفتار زن تو این مورد تاثیرشو داره متاسفانه انسان موجود اجتماعی وتاثیر پذیریه من اون موقعی که میشه گفت خیلی بدحجاب بودم مزاحمتها وپیشنهاد دوستی ها انقدر زیاد بود که نگو ولی الان حجابم بهتر شده هم کمتر شده هم راحت ترشدم درضمن دستور دین برای حجاب وحیا انقدر سخته برای ماها که میگیم چه گناهی کردیم وفلان ما گناهی واسه موردایی که گفتی نکردیم ولی اگه دستور خدا رو تادیده بگیریم گناه کردیم کاش ههمون عاقبت بخیر بشیم

من اصلا معنی عدالت بین زن و مرد رو نمیفهمم! کجای دین اسلام بین زن و مرد عدالت وجود داره؟ زنهای مسلمان واقعا در حقشون اجحاف شده. خود آقایون هم میدونن اگه زنهای ما از دهها لایه حجاب هم برخوردار باشن باز هم در امان نیستن. در حال حاضر روزانه به چند درصد از زنان با حجاب ما تجاوز صورت میگیره؟ به چند درصد از پسران خردسال و دختران خرد سال ما تجاوز میشه؟؟ این مردهای ما هستند که باید بخودشون بیان و بدونند که بعضی اوقات یادشون میره که یک انسان هستند و میتونند غریزه ی خودشونو بگیرن

تصویر soalcity

سلام
عدالت در رابطه متقابل حقوق و وظایف معنا می یابد که شما توجه به دو طرف ماجرا نداشته اید و فقط مساله جنسی مد نظر شما بوده که در همان نیز مساله را ناقص دیده اید. و بحث دستور به چشم پاکی برای مردان و مجازات تعدی کنندگان را مد نظر قرار نداده اید.

شما عدالت وقشنگ متوجه نشدی وگرنه میدیدی این چیزایی که گفتی درسته ولی واقعا بی حجابی ماها یا متاسفانه بی یندوباریمون فساد و روابط نامشروع و تجاوز وزیاد میکنه مردها وزنها هم همگی باید به خودشون بیان نه فقط اقایون یا بانوان هردو طرف

اون آیه اولیه یه چیز و تا آخرش صد بار تکرار کرده بودید و اصلانم ربطی به معنای آیه نداشت

تصویر soalcity

سلام
چرا فکر می کنید ربطی ندارد؟ دلیلی دارید؟

گاهى، انسانها، دچار خودفریبى مى شوند و با توجیه ها و به بهانه هایى، گناه را براى خود روا، یا واجب مى شمارند. از این روى، خداوند در قرآن، با جمله: (ان اللّه خبیر بما یصنعون) به همگان هشدار مى دهد كه خداوند، رفتارها و كردارها را، همان گونه كه هست مى بی ند و به آنها آگاهى دارد.
۱۴. نخستین جمله اى كه حكم ویژه اى را براى خانمها بیان مى كند (لایبدین زینتهن الاّ ماظهر منها) است كه براى روشن شدن آن، باید به چند نكته توجه كرد:
الف. مراد از زینت، نمى تواند دستبند، گردنبند، النگو و… باشد; زیرا نمایان آنها وقتى كه از بدن جدا باشند، هیچ اشكالى ندارد. در مثل، زن وقت وضو دستبند خود را در آورد و جایى بگذارد كه مردان آن را ببینند، یا طلاى خود را براى تعمیر به طلاساز بدهد و… هیچ گناهى انجام نداده است. بنابراین، به احتمال قوى، مراد از واژه (زینت) در آیه شریفه، جاى زینت است; یعنى گردن، دست، گوش و مانند اینها.
واژه (زینتهن) براى بیان این نكته نیست كه اگر خانمى زینت ندارد، تا آن را نمایان سازد مجاز است سروگردن و دست وپا و… را براى نامحرمان نمایان سازد. بلكه بیان گر محدوده حجاب است; ولى حد ومرز آن را به گونه اى باز مى شناساند كه در خود داراى انعطاف باشد. هما ن گونه كه روش قرآن و دین، در روشن كردن حدّ و مرز گزاره ها و احكام، چنین است كه بازشناسى موضوع را به عرف، و یا خود مكلف وا مى گذارد.
دومین جمله اى كه حكم ویژه اى را براى بانوان بیان مى كند: (ولیضربنَ بخمرهنّ على جیوبهنّ.)
از این جمله كه مى فرماید: روسریهاى خود را برگریبان خود بیندازید، ظاهر مى شود كه پیش از نازل شدن آیه شریفه، روسریها را زیرگلو گره نمى زده
اند و گریبان و سینه هاى آنان، پیدا بوده است.
روایتى كه پیش از این در شأن نزول آیه، بیان شد۵۱، تأیید كننده همین نكته است. بنابراین، وقتى كه پیش از نازل شدن آیه، زیرگلو، گوشها و مقدارى از سینه، پیدا بوده است، بى گمان، دستها، پاها و چهره ظاهر بوده زیرا هیچ مرسوم نیست كه در جامعه اى و در سرزمینى زنان د ستها و پاها را بپوشانند; ولى سینه و گردن را باز بگذارند.
بر گرفته از ویژه نامه حجاب سایت اوینی

سلام
می واستم بدونم ک آیا بحث آواز خواندن خانم ها ب حجاب مربوطه یا نه؟! هیچ جای قرآن صحبتی از آواز نخواندن نشده پس چطوری بعضی ها میگن ک آواز خواندن جلوی مرد نا محرم حرامه؟!
ممنون

تصویر soalcity

سلام
قرآن صریحا می گوید که زن همان سخن گفتن معمولی اش را هم مراقبت نموده و قلب های مریض را تحریک نکند (۳۲ احزاب) آن وقت چگونه بگوییم که تکلیف آواز خواندن مشخص نیست؟

از یک سایت گرفتم ...امیداورم که اشتباه نباشد....
ایت الله خامنه ای : -اگر صداى زن (چه به صورت تک خوانی و یا همخوانی با زنان و یا با مردان ) به صورت غنا نباشد و گوش دادن به صداى او هم به قصد لذت و ریبه نباشد و مفسده‏اى هم بر آن مترتّب نشود، اشکال ندارد، اگر مفسده داشته باشد و یا تحریک شهوت بکند، جایز نیست. ا

سلام بهتر نیست به جای اینکه زن مراقب صحبتش باشه ادم مریض خودشو درمان کنه؟وقتی تو یک جایی چندتا ادم بیمارو چندتا ادم سالم باشن ادمای مریض باید درمان شن یااینکه ادمای سالم مراقب خودشون باشن؟

تصویر soalcity

سلام
مریض کسی هست که قابل توصیه و سفارش نیست تا بتوانیم با سخن گفتن با او مشکل را حل کنیم. لذا می گوییم مراقب باشید، مرض او به شما آسیبی نرساند.

در قرآن آمده : حضرت داوود (ع) آیاتی از زبور را تلاوت می کرده و آنقدر صدایش زیبا بوده که حتی پرندگان و کوهها از صدای خوشش به وجد می آمدند .اما از آنچه در روایات معصومین وارد شده متوجه می شویم که غتا در اسلام حرام است و غنا موسیقی است که انسان را از یاد خدا غافل کند .ببین هر چه آدمی را از یاد خدا غافل کند بت اوست و باید ترک شود .این نظر عرفاست که نظر درستی است و برای رسیدن به توحید باید دیدی این چنینی داشت.

تصویر soalcity

البته این مطلب در قرآن نیست. و دین هم ضوابط خود را به سلیقه افراد واگذار نکرده، تا یکی ادعا کند این بت من نیست و بت فلانی است. بله همین غفلت از خدا یا به عبارتی متناسب مجالس لهو و لعب بودن معیار است.

یه آیه از قرآن بیار که توش عبارت " حکومت اسلامی " اومده باشه!

تصویر soalcity

سلام
لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِما أَراكَ اللَّهُ (۱۰۵ نساء)
لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ = حکومت
بِما أَراكَ اللَّهُ = اسلامی

بعدم شما رو چه حساب میگی خلخال پای زن کمتر تحریک کننده هست تا موهاش و این رو استدلال همه پاسخات قرار میدی؟!!!!!!! شاید من با خلخال پایه زن بیشتر تحریک بشم تا موهاش. کلا جواباتون هیچ قطعیتی نداره!

تصویر soalcity

سلام
این استدلال همه پاسخ ها نیست. هر چند بسیار روشن است که صدای یک فلز، با دیدن یک چهره چه تفاوتی دارد.
کسی که با صدای یک فلز تحریک می شود پس به طریق اولی ...

«یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لازْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِكَ أَدْنى‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً؛[احزاب/۵۹] اى پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: جلبابها [روسرى ‏هاى بلند] خود را بر خویش فروافكنند، این كار براى اینكه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است (و اگر تا كنون خطا و كوتاهى از آنها سر زده توبه كنند) خداوند همواره آمرزنده رحیم است.»

تو این آیه گفته بگو اینجوری باشند تا شناخته نشوند! خوب شاید اصلا در معرض خطر بودند از سوی کفار گفته اینکارو کنید تا شناخته نشید دیگه چه ربطی به حجاب داره؟؟؟؟!!!!!

تصویر soalcity

سلام
شما اگر در این آیه شک دارید، به آیه ۳۱ سوره نور مراجعه کنید تا منظور خدای متعال را از کلام دیگر خودش متوجه شوید.
مثل آن است که پدری به پسرش بگوید به فلان مغازه نرو، برایت خوب نیست.
فردا هم بگوید به هیچ عنوان حق نداری به فلان مغازه بروی
پس پسر به آن مغازه برود و بگوید تو فقط گفته بودی، برایت خوب نیست و من هم فکر کردم چون آن روز یک نفر رفته بوده آنجا بستنی بخرد، گفتی خوب نیست حال آنکه او بستنی اش را خریده و رفته!!!

وا چه ربطی داشت اگه مربوط به خطر کافران بود که برفرض باید میگفت بی حجاب باشن

«وَ إِذا سَأَلْتُمُوهُنَّ مَتاعاً فَسْئَلُوهُنَّ مِنْ وَراءِ حِجابٍ ذلِكُمْ أَطْهَرُ لِقُلُوبِكُمْ وَ قُلُوبِهِنَّ وَ ما كانَ لَكُمْ أَنْ تُؤْذُوا رَسُولَ اللَّهِ وَ لا أَنْ تَنْكِحُوا أَزْواجَهُ مِنْ بَعْدِهِ أَبَداً إِنَّ ذلِكُمْ كانَ عِنْدَ اللَّهِ عَظیماً؛[احزاب/۵۳] و هنگامى كه چیزى از وسایل زندگى را (بعنوان عاریت) از آنان [همسران پیامبر] مى‏خواهید از پشت پرده بخواهید این كار براى پاكى دلهاى شما و آنها بهتر است! و شما حق ندارید رسول خدا را آزار دهید، و نه هرگز همسران او را بعد از او به همسرى خود درآورید كه این كار نزد خدا بزرگ است.»

این آیه هم به صورت شخصی به پیامبر ابلاغ شده و شاید دلیلش شخصی بوده و هیچ ربطی به حجاب بقیه مردم نداشته باشه شما از کجا مطمئنی؟!!!

تصویر soalcity

سلام
برای حکم عمومی حجاب به این ایه استدلال نمی شود. و اگر دقت بفرمایید در متن مقاله هم این آیه مختص به همسران پیامبران (ص) شمرده شده است.

بعدام شما میشه به من بگی " زینت زن " دقیقا کجاشه؟!!! والا به همون خدا قسم من با دیدن دست و پای زن نامحرم تحریک نمیشم. آره اگر با قر و فر را بره دختر گوریلم باشه آدم و تحریک میکنه دیگه چه برسه با چادر پس شما نمیتونه محدوده براش تعیین کنی. زینت زن و خودش تعیین میکنه نه چشم مرد. زن خودش میفهمه چه لباسی بپوشه و چجوری راه بره مرد تحریک میشه. شم نیمیتونی بگی زینت زن کجاست. خودش برای اینکه شخصیت خودش رو حقظ کنه میفهمه چی باید بپوشه و چجوذ برخورد کنه. اینجوری بود که ۶ میلیارد جمعیت دنیا نصفشون هرزه میشدن با تفاسیر شما حال اونکنه اینطور نیست. پس اندازه زینت و رفتار رو از خودتون در نیارید و کار رو به دست کاردونش بسپرید ( خود زن ها ) هرجای دنیا به تبعه فرهنگشون خودشون میدونند این حد و حدود چیه و نیازی به آیات الهی هم ندارند واسه فهمیدنش. مثل غریضه توی حیوانات هست. شاید در زمان پیغمببر و برای اعراب اگر اینطور میبود بهتر بود ( الان نگی که قرآن برای همه ابنا بشر و اعصار و این حرفاست منطقی حرف داری بزن ). چرا با این اوصافی که شما میفرمایی نصف جمعیت جهان هرزه نیستند؟!! ( چون طبق فرهان خلف اگر اون نباشه باید این باشه. اگر خدا گفته اینجوری باشید ( که شما میگی ) و نبودید پس باید حتما باید اونطوری بشید ( یعنی هرزه بشید ) در حالی که اینطور نیست و نخواهد بود. والسلام نامه تمام.

تصویر soalcity

سلام
اگر می خواهید هر چه سریعتر نامه را تمام کنید و فقط حرف ، حرف خودتان باشد که هیچ!
اما اگر مایلید سخن دیگری هم بشنوید و آن را بسنجید:
مساله حجاب برای کسی است که به خدا و قرآنش ایمان دارد. پس کسی که به قرآن ایمان ندارد، نهایتا به خاطر قوانین جامعه به آن ملتزم می شود.
همچنین نباید بین مسائل مختلف خلط کرد. عفت رفتاری یک مساله است و در جای خود بسیار لازم، ولی در عین حال عفت پوششی نیز لازم است.
کما اینکه کسی نگفته هر کس حجاب نداشته باشد، به معنای خاصی هرزه (که احتمالا منظور شما روسپی) می باشد. و وضعیت جامعه غرب در زمینه سازی برای افول و نابودی خانواده، چیزی نیست که قابل انکار باشد و هر کس بخواهد از تجربه های بشری درس بگیرد، به راحتی می تواند دریابد که وقتی جاذبه های جنسیتی از انحصار در خانواده بیرون آمد، دیگر خانواده ای باقی نخواهد ماند . و این هم به خاطر همان غرایزی است که تحریک بی جایش ، بشر را به فلاکت می رساند.

دوست من سلام.... معلومه قران برای تمام زمان هاست یعنی خدایی که میخواسته اخرین ورژن کتابش رو بیاره اینو نمیدونسته (حرف شما به نظر بی منطق میاد).... اصلا حجاب هیچی (((( کما اینکه محدودش با روایات معلوم میشه و هم چنین وقتی خدا میگه روسری رو بزنید رو گریبان به نظر من یعنی زیبایی جنسی رو بپوشونید...بعد شما میتونی جای تمام مردها باشی که میگی زن باید خودش معلوم کنه که کجا مرد رو تحریک میکنه))) مثلا وقتی حکم قطع دست دزد در شرایط لازم الاجرا به میون میاد یعنی اون ازمان که حکم برای همه اومده هیشکی هیچ احساس و عاطفه ای نداشته که دلش بسوزه(اصلا عربها هیچی، ایرانی های پیشرفته که بودن) ولی حکم کلی اومده....
الان ما با قانونامون داریم گند میزنیم به این دنیا ...نمونه:

http://www.mashreghnews.ir/fa/news/134983/%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C.‎.‎.‎

البته نمیخوام کشوری رو نشونه بگیرم ولی این قانونیه که ما گذاشتیم و کاش به جای جدل با قانون خدا اونو رعایت میکردیم تا این همه مشکل نداشتیم...
موفق باشید...

از جوابهایی که به نظرات داده شده واقعا میشه فهمید چقدر برداشت شخصی وجود داره و جالبه که خود ایشون به بقیه میگه نظر اونها تفسیر به رای هست!
واقعا کی می تونه بگه زینت زن چیه؟ صورت و کفین و فلان رو از اگه کجا آوردین؟ به قول این دوستمون واقعا تفاوت حرکات و حتا خود پوشش نشون دهنده جلوه گری زینت هست. هیچ جا به پوشش موی سر اشاره نشده. حتا علامه طباطبایی هم در سوالاتی که در باره ستر و پوشش ازشون پرسیده شده اینقدر افراطی و سلیقه ای مثل شما جواب ندادنو هیچ چیز از پوشش مو وجود نداره. همین جلابیب رو چطور روسری و چادر و مقنعه ترجمه کردید؟!! یه پارچه ای بوده که گفتن درست درمون بندازید و تنها چیزی که ازش به عنوان زینت نام بردن سینه زنان بوده که قابل درکه. ولی نگفته خودتونو تو بقچه بپیچید تا مردهای جامعه گناه نکنن! وقتی می گن قوانین رو مردها و افراطیون نوشتن برای اینه! من خودم خیلی آدم معتقدی نبودم یه مشکلی برام پیش اومد متحول شدم ;) ولی خیلی جالبه که هر چی بیشتر در مورد دین پیگیری و جستجو می کنم می بینم چقدر هیچی مون در هیچ زمینه ای هیچ ربطی به دین نداره. من الان به شدت طرفدار دینم ولی همون دینی که فقط مبناش شعور و عشقه. اون اسلامه. این چیزی که شما می گین من نمی دونم چیه ولی هر چی هست حال آدمو به هم میزنه. این استثمار زنهاس. در شرع اسلام در مورد پوشش فقط به زن ها توصیه شده لباسهایی که اصطلاحا بدن نماست نپوشید. همین.

تصویر soalcity

سلام
دوست گرامی، شما از تفسیر به رای انتقاد کرده اید. اما ظاهرا خودتان مرتکب تفسیر به رای هستید.
راه رهایی از تفسیر به رای، دقت در اصل سخن و پرهیز از تحمیل نظر شخصی و سلایق به قرآن می باشد. همان مطلبی که شما درباره جلابیب فرموده اید، خب این تکه پارچه بر روی چه بخشی از بدن انداخته می شود؟ آیا می توان گفت باید پارچه را روی سر انداخت تا سینه پوشانده شود. در حالی که پوشاندن سر لازم نبوده؟ خب با تفسیر شما کافی بود بگوید پیراهن بپوشند!
مبنای دین اسلام نیز تسلیم بودن در مقابل خدای متعال است. نه عشقی فهمیدن! به این معنا که هر چیزی را هر طوری دوست داریم، بفهمیم. و برای ادعایمان هیچ دلیلی جز تمایل شخصی نداشته باشیم.
وَ لَوِ اتَّبَعَ الْحَقُّ أَهْواءَهُمْ لَفَسَدَتِ السَّماواتُ وَ الْأَرْضُ وَ مَنْ فيهِنَّ بَلْ أَتَيْناهُمْ بِذِكْرِهِمْ فَهُمْ عَنْ ذِكْرِهِمْ مُعْرِضُونَ (۷۱ مومنون) و اگر حق از هوسهاى آنها پيروى كند، آسمانها و زمين و همه كسانى كه در آنها هستند تباه مى‏شوند! ولى ما قرآنى به آنها داديم كه مايه يادآورى (و عزّت و شرف) براى آنهاست، امّا آنان از (آنچه مايه) يادآوريشان (است) رويگردانند.

شما انقدر دقت میکنی‌ کجا اشاره به سر کرده؟ حالا مو به کنار؟ ...اما به سینه اشاره کرده...شما داری چیزی که می‌خوای رو به قرآن میبندی کوتاه هم نمیای

تصویر soalcity

روسری (جلباب) چیزی است که بر سر می گذارند. و با شال گردن و پیراهن و ... فرق می کند.

با سلام
مقدمه كوتاه : شايد خود دوستاني كه قدري مطالعه تاريخي دارند و شانس اينم داشته باشند كه منابع معتبر تاريخي را مطالعه كرده باشند اذان كنند كه سهم ايرانيان در پيشرفت دين اسلام چه از بعد كمي و چه كيفي خيلي بيشتر از حتي خود اعراب بوده.(منابع مربوط به كشور گشايي اعراب و نقش ايرانيان در دربار خلفاي اعراب همچنين اسناد مربوط به فقه ، حدود اسلامي كه توسط دانشمندان ايراني پايه گذاري شده)
ايرانيان باستان تعصب خاصي بر همسران و فرزتدان زن خود و حتي بندگان خود داشتند و آنان را از ديد بييگانگان دور ميكردند و حتي در سفرها نيز بر مركب هاي حصار دار سوارشان ميكردند و حتي بخشيدن بنده و يا فرزند خود را بدون رضايت، خصوصا به بيگانگان ننگ ميدانستند.
وقتي اعراب به ايران امدند حجاب به شكل امروزي و كامل در بين اعراب رايج نبود ولي وقتي تعصب ايرانيان با اعقايد اسلامي گره خورد ،حجاب زنان ايراني بعنوان الگو چهان اسلام رايج شد و تاكنون ادامه دارد.
البته حجاب مقنعه و مانتو نيز توسط ايرانيان شيعه كه در لينان ساكن بودند از روي حجاب خواهران روحاني الگو برداري شده است.

سلام

لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِما أَراكَ اللَّهُ (۱۰۵ نساء)
لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ = حکومت
بِما أَراكَ اللَّهُ = اسلامی

سلام

در مورد این پاسخ: يقيناً اين كتاب را به درستى و راستى بر تو نازل كرديم ؛ تا ميان مردم به آنچه خدا به تو آموخته داورى كنى ، و حمايت گر خائنان مباش .«۱۰۵» ترجمه کامل آیه

مضمون حکمیت یا داوری بین مردم کردن یعنی مجبورشون کنی روسری سرشون کنند؟!

تصویر soalcity

سلام
اولا شما فرمودید یک آیه بیاورم که در آن حکومت اسلامی باشد و بنده آیه فوق را بیان نمودم. اگر منظورتان حجاب بود، می توانستم ایات حجاب را در کنار آیات امر به معروف بیاورم.
ثانیا این داوری و قضاوت که در آیه از آن به حکم تعبیر شده، خود بخشی از حکومت به معنای مد نظر شماست. و چون خیلی به عین تعبیر توجه داشتید آن را برای شما بیان کردم. حال که با عین تعبیر نیز مناقشه می کنید و به دنبال ترجمه ای می روید که کلمه ای غیر از حکومت در معنای حکم!!! آورده باشد.
به هر حال اصل حکومت اسلامی معنای بسیار واضحی است و تعبیر اولی الامر و ... در قرآن به وضوح ان را نشان می دهد و آیات متعدد دیگری نیز دلالت بر این امر دارد که پذیرفتن آن کمی شرح صدر می خواهد.

برادر من این آیه خطاب به پیامبر از هیچ جاش حکومت اسلامی در میاد...شما مگه پیامبری؟

تصویر soalcity

پیامبر (ص) مامور بودند قرآن را برای عموم مردم مطرح کنند. و طبیعتا عموم مردم قرآن را می فهمند. نه آنکه فقط پیامبر بتواند قرآن را بفهمند که شما چنین اشکالی کرده اید.

بقیه جواب هاتونم کم و نیش قانع کننده نیست ولی دیگه حال بحث کردن ندارم ضمن اینکه پاسخ یکی از سوال هام که راجع به عدالت خدا بود رو ندادین!

عدالت چاپ کردن سوال و جواباتونم مثل عدالت خداست نگیری! ۷۰ میلیون شیعه که میرن بهشت و ۷ میلیارد بقیه کره زمین که باید برن جهنم!!!
با این همه آهان و تولوپ و خدا و شیعه و این صحبتا ۳۹ ساله که تو یه فوتبال در پیتی آسیا نتونستیم قهرمان شیم!!!!!! میفهمی این یعنی چی؟!!!! یعنی ۷۰ میلیون آدم سرخورده!!!! حالا هی بشین بشین بگو حجاب و مسجد و این حرفا. این دنیا باید با قوانین خودش اداره بشه و گر نه اسمش این دنیا نبود. تا وقتی که این مملکت رو با قوانین خوشبختی تو اون دنیا اداره می کنید همین آش هست و همین کاسه. مردمم تا یه جایی صبر می کنند از یه جا به بعد دیگه خدا به هممون رحم کنه اگر اوضاع به هم بریزه. ۳۰ سال از عمرمون رفت چشمون به تلویزیون سفید شد قلبمون از کار افتاد یه قهرمانی کشکی تو آسیا نصیبمون نشده حالا هی موشک زلزال و سجیل درست کنید و بهش افتخار کنید.

تصویر soalcity

سلام
دوست گرامی فکر می کنم مساله فوتبال زیاد احساسات شما را تحریک کرده است. ان شاء الله پس از فروکش کردن احساساتتان خودتان متوجه اشتباهات کامنت تان خواهید شد که این طور ربط دادن مسائل به هم، همان ماست و دروازه نام دارد. چه برسد به آنکه همان گزاره هایی که به هم ربط می دهید را هم غلط آموخته باشید! چه کسی گفته فقط ۷۰ میلیون شیعه به بهشت می روند؟ اسلام و دین چه ربطی به بازی فوتبال و بردن و باختن دارد؟

اگر مسئله فوتبال برای شما و امثال شما آخرت الاندیشها فقط در حد یک "مسئله ناچیز" هست برای ما که اول به فکر آباد کردن این دنیامون هستیم تا اون دنیا حرفی برای گفتن پیش خدا داشته باشیم "رویداد بزرگی" هست. با همین افکارتون دنیا و آخرت همه خانواده ها رو سیاه کردید. خدا از سر تقصیراتتون بگذره انشالله.

دنیا واخرت هرکس که خراب بشه اول از همه مقصر خودشه بعد شما که فوتباله که یه ورزش وسرگرمیه رو جدی گرفتی وکسی در این زمینه مثل شما فکرنکنه دنیا واخرتتو سیاه کرده پس ببین بی حجابی چه بر سرت میاره

بهشت از ایمان واعمال صالح به دست میاد هرکیم نره بهشت اول از همه خواست خودشه وتقصیر خودشه وربطی به تعداد کمتر وبیشتر نداره ۷۰ میلیون و ۷میلیارد نداره به ایمان و کارهای خوب بستگی داره درضمن مثال فوتبالتون بی ربط بود خیلی

سلام

مشکل بعضی از ماها این است که میخواهیم نظر خود را به خدا هم تحمیل کنیم

و دنبال توجیه رفتار خود هستیم یعنی خود را به خواب زدیم و لذا هیچ تلنگری بیدارمان نمی کند

این همه مفاسد غرب را و صدور آن را به کشورهای دیگر نمی بینیم ....

جاذبه های جنسی در همه انسانها وجود دارد و خالق انسان برای تعدیل آن دستورات اخلاقی را در قرآن آورده

حالاهرکس که غیر مسلمان و چه اسماً مسلمان رعایت نکند ضربه اش را خواهد خورد ...

مشکل شما هم این هست فکر می کنید با این فکرایی که می کنید حتما درست فکر می مکنید و بقیه هم احمق و نادانند و به قول شما خودشون رو به خواب زدند و نمی خوان برن بهشت. به قول خیام میگه:

قومی متفکرند اندر ره دین
قومي به گمان فتاده در راه يقين
ميترسم از آنكه بانگ آيد روزي
كي بيخبران راه نه آن است و نه این!

تصویر soalcity

سلام
افراط و تفریط هر دو غلط است.
نه کسی می تواند ادعا کند که همه چیز را می داند.
و نه کسی می تواند بگوید که در همه چیز شک دارد.
به هر حال راههایی برای فهم و ارزیابی صحت آن وجود دارد.

سلام
مشکل شما اینه که دلیل حرفاتون عدم پیشرفت در فوتباله که این هیج ربطی به اسلام و دین نداره و وقتی فوتبالیستای ما امثال کسایی هستند که مخالف ارزشهای دینی هستند و پول مفت میگیرند و فساد شون بیشتر از صلاحشونه همین میشه چطور امثال رضا زاده براش مشکلی پیش نیومد .
شما منطقی صحبت کن جواب بگیر .....
بله دشمنان اسلام و ارزشهای اسلامی که دنیا رو به فساد میکشونن البته که احمقند ویه عده ساده هم اونا شدن بتشون
شما چرا از اونا دفاع می کنید ؟؟؟؟ مگه اسلام دستور به حجاب ...امر به معروف ووووو نداره

شاعر گفته: می بخور منبر بسوزان مردم آزاری نکن. پیدا کنید مردم آزار را؟

تصویر پاسخگو

سلام
ببخشید شاعری که این حرف رو زده کی بوده ؟
حالا چون شاعر حرفی زده برا من و شما سند میشه ؟؟
چیزی که تعالیم اسلامی به ما یاد میده اینه که :
نه می بخور و نه منبر بسوزان و نه مردم آزادی داشته باش !

با سلام و عرض ادب
این محرمیت پزشک برای خانما از کجا اومده؟ چرا در هیچ جای کتاب و سنت واجماع وعقل همچین چیزی نیست؟ لازم به تذکر هست که خدمتتون عرض کنم این ماجرای محرم بودن پزشک باعث شده خیلی از خانما خودشون را ندانشته در معرض سوء استفاده کادر درمان قرار بدن و توجیه کنن پزشک امین ومحرمه؟؟؟!!!!!!!!!!!!!! مگر در آیه شریفه ۳۱ سوره مبارکه نور خداوند محارم زنان رو بصورت احصایی معرفی نکرده؟ این محرمیت پزشک جز قسم پزشکی بقراط که دستآویز یه عده پزشک برای سوء استفاده و بهره کشی جنسی از خانمای مریض شده کجا اومده؟ آیا غیر از اینه که الضرورات تبیح المحظورات؟ آیا یه خانم میخواد وضع حمل یا سونوگرافی یا معاینه زنانه انجام بده با وجود اینهمه پزشک خانم مجرب در حالت ضرورت قرار داره که حتی نقاط تناسلی خودشو در اختیار آقایان پزشک قرار میده و توجیه میشه که عقاب و عقوبت اخروی و مفسده اخلاقی دنیوی نداره چون پزشک محرمه؟ سبب این محرمیت چیه که باعث از بین رفتن غرایز انسانی میشه؟محارم یا به نسب هستن یا به سبب یا بالرضاع اما دلیل محرمیت پزشک چیه؟

تصویر پاسخگو

با سلام
ضمن تایید صد در صد سخن شما عرض می کنیم در هیچ منبع دینی ، پزشک را یکی از محارم زن معرفی نکرده است و متاسفانه این فرهنگ غلط و غیر دینی ، بی دلیل در بین مردم شیوع یافته است .
بله ، در متون دینی هست اگر درمان منحصر به مراجعه به پزشک مرد باشد ( یعنی پزشک زن نباشد ) دیدن و لمس بدن به اندازه ضرورت با رعایت کامل مسائل شرعی ، در حد ضرورت اشکال ندارد .
در حقیقت این تبصره در مواقع بسیار بسیار خاص هست نه همه جا .

سلام تو این آیه ها اصلا صریح نگفته حجاب سر و لباس داشته باشید بیشتر به حجاب دل و چشم اشاره کرده اونم نه اجبار

تصویر پاسخگو

با سلام
بهتر است یک بار دیگر به آیات بالا نگاه بیندازید :
«و به زنان مؤمن بگو كه چشمان خویش فروگیرند و شرمگاه خود نگه دارند و زینتهاى خود را جز آن مقدار كه پیداست آشكار نكنند و مقنعه ‏هاى خود را تا گریبان فروگذارند و زینتهاى خود را آشكار نكنند، جز براى شوهر خود...«
آیا اینها به حجاب دل و چشم اشاره دارد ؟؟؟؟

سلام دوستان
خطاب من به همه كسانيه كه مي گن ايه حجاب گفته بهتر است و نگفته واجبه
گلاي من بعضي از اياتي كه درباره حجاب اومده تو سوره نور ه.حالا يه نگا به ايه ۱ سوره نور بيندازيد .گفته شده هر چه در اين سوره امده فريضه است و فريضه يعني واجب
گلاي حق بذير التماس دعا

باید عرض کنم همه ما مستحضریم که آیات یک سوره از قرآن همگی در یک زمان و مختص یک سوره نیستند بلکه بعد از وفات پیامبر این آیات دسته بندی شده و به صورت سورهع های جدا نوشته شدند. پس قطعاً نمیشه گفت که آیه ۱ در مورد آیه ۵۹ هم صادقه

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
با سلام وتشکر .
اولا بر خلاف تصور شما اکثر مفسران و عالمان علوم قرآنی بر این عقیده اند که ترتیب آیات هر سوره، توقیفی و متناسب با ترتیب نزول و توسط خود پیامبر اکرم(ص) مرتب شده است.
حتی برخی ادعای اجماع کرده اند، مانند سيوطى که مى ‏گويد: اجماع و نصوص فراوان دلالت بر توقيفى بودن ترتيب آيات دارند و ترديدى در اين امر نيست. (الاتقان، ج ‏۱، ص ‏۱۸۹، نوع ۱۸)
البته در این زمینه چند نکته لازم به ذکر است:
۱. بیش تر آیات، بر اساس همان ترتیب نزولی که داشته اند مرتب شده اند، لذا ترتیب نزول اکثر آیات سوره ها، بطور طبیعی انجام شده و توقیفی است.
در حديثی از امام صادق عليه السلام آمده:
"كان يعرف انقضاء سورة بنزول بسم الله الرحمن الرحيم ابتداء لاخری"؛ پايان هر سوره ‏ای به واسطه نزول بسم الله الرحمن الرحيم در آغاز سوره ديگر شناخته می شد. (تفسير عياشی، ج ۱، ص ۲۰، روايت ۶؛ بحارالانوار، ج ۸۲، ص ۲۰، ح ۱۰)
از ابن عباس نقل شده:
پيامبر(ص) با نزول "بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم‏" می ‏دانست كه سوره قبلی پايان يافته و سوره ديگری آغاز گشته است. (مستدرک حاکم، ج ۱، ص ۳۵۶، ح ۸۴۶)
۲. بر اساس مدارك تاريخی گاه آيه يا آياتی نازل می ‏شده ولی پيامبر به نويسندگان وحی، دستور مي داده اند كه آن آيه يا آيات را در لابه ‏لای سوره ‏ای كه قبلا نازل شده و پايان يافته بود قرار دهند. اين گونه تنظيم آيات كه خارج از روال طبيعی نزول آيات بوده، نيازمند به تصريح و تعيين شخص پيامبر داشت و بي ‏گمان حكمت و مصلحتی در آن نهفته بوده است.
ابن عباس مي ‏گويد: زمانی بر پيامبر خدا(ص) می گذشت و سوره هايی چند بر او نازل می ‏گشت. وقتی آياتی بر او نازل مي ‏شد بعضی از نويسندگان را احضار كرده می ‏فرمود: اين آيات را در سوره ‏ای كه فلان خصوصيات را دارد بگذاريد. (البرهان فی علوم القرآن، ج ‏۱، ص‏۲۳۴ و ۲۴۱)
در مجمع البيان و در ذيل آيه شريفه: «وَ اتَّقُواْ يَوْمًا تُرْجَعُونَ فِيهِ إِلىَ اللَّهِ ثُمَّ تُوَفىَ‏ كلُ‏ُّ نَفْسٍ مَّا كَسَبَتْ وَ هُمْ لَا يُظْلَمُون‏» (بقره، ۲۸۱) آمده، اين آيه، آخرين آيه نازل شده از قرآن است که به گفته جبرئيل و دستور پيامبر(ص)، بعد از آيه ۲۸۰ ـ بين آيه ربا و آيه دين ـ قرار داده شده است. (مجمع البيان في تفسير القرآن، ج ‏۲، ص ۶۷۶)
البته اين نوع تنظيم آيات در اسناد تاريخی بسيار كم گزارش شده است.
۳. در برخی از سوره ‏های قرآن كريم، ترتيب و تنظيم آيات، مطابق با ترتيب طبيعی نزول نيست و مدركی نيز در دست نيست كه تنظيم آن را به پيامبر(ص) نسبت دهد.
علامه مجلسی(ره) يكی از اين سوره‏ها را سوره "ممتحنه" ذكر می ‏كند. نُه آيه اول اين سوره در سال هشتم هجری در شأن حاطب بن ابی بلتعه نازل شده است.
به دنبال اين آيات، دو آيه وجود دارد كه نزول آن به سال ششم هجری پس از صلح حديبيه در شأن فرار زنی به نام سبيعه اسلميه يا كلثوم بنت عقبه، اتفاق افتاده است. نزول آيه دوازدهم در سال نهم هجرت بوده كه مربوط به بيعت زنان است.
آخرين آيه اين سوره، با آيات اوليه از نظر محتوا هماهنگ است. (بحارالانوار، ج ‏۸۹، ص‏۶۷- ۶۹، ح ۴۷؛ التمهيد فی علوم القرآن، ج‏۱، ص‏۲۷۸؛ مجمع البيان فی تفسير القرآن، ج ‏۹، ص‏۴۱۳)
در ثانی به فرض مسله جمع وترتیب سوره ها و آیات طبق نظر شما باشد . این منافات باید مسله ندارد چون آیات قران همدگیر را تفسیر ومعنا می کند و در این امر ترتیب نزول و آیات لازم نیست . اولین می توان د روشنگر آخرین آیه باشد .

سلام.
من ی ادمی نیستم ک بدون دلیل کاری رو ک بهم میگن رو انجام بدم....!اولا اینکه در قران ب طور واضح حرفی از چادر مشکی زده نشده و فقط گفته برجستگی بدنتونو ب نمایش نگزارید و مرد نا محرم رو تحریک نکنید.و برای بی حجابی مجازاتی تعیین نشده در قران.
من یک مسلمان و شیعه ام و فقط و فقط ۱۴معصوم و خدادو کتاب اسمانیش و قبول دارم و هیچ اهمیتی ب شایعه پراکنی مردم در جامعه قائل نیستم

تصویر soalcity

سلام
بله در قرآن سخنی از رنگ چادر نیامده، اما اینکه بدن باید به طور کامل پوشیده باشد، در قرآن واضح است:
لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى‏ جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ
یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ

و البته اگر ۱۴ معصوم را قبول داشته باشید، وضوح حجاب برایتان بیشتر نیز خواهد شد. چون در تاریخ ثبت شده است که پوشش آنها در واقع همین چادر امروزی بوده است.

شما دیده بودین؟

تصویر soalcity

تاریخ را با چشم نمی بینند. مگر آنکه منظور از دیدن، دیدن نقل های مکتوب شده باشد. و اصولا انسان ابزارهای ادراکی متنوعی دارند و نباید خود را تنها در یکی از حواس مادی محصور کند.

اونجوری که تویه ایه ها و معنیشون مشاهده میشه تاکید بر پوشیده شدن شرمگاه و گردن و سینه هایه زن بوده که البته لازمه ی پوشیده شدن این قسمتها یه سری از قسمتهای دیگه هم هست
همونجوری که از کلمه ی روسری بر میاد چیزی بوده که رو سرشون مینداختن و همون جوری که از ایه ها مشخصه این روسری موهارو کاملا نمیپوشونده چون جلو باز بوده یا رو شونه میبستنش.من طبق این ایه ها که هرکس یکم بخونه میفهمه مو سر اصلا زینت حساب نشده که به پوشیده شدنش اهمیت داده بشه یا نه حالا با خودتونه دیگه
همه ی این سخنارو پروردگارم مستقیم گفته جایه شک هم نزاشته

تصویر soalcity

سلام
چگونه می توان از عبارت "مقنعه ‏هاى خود را تا گریبان فروگذارند" این نکته را برداشت کرد که موها کاملا پوشیده نشود؟ آیا شما منظورتان این است که در آن زمان این کار را نمی کردند؟ یا آنکه قرآن چنین دستوری نداده است؟
یا چگونه شما از این عبارت "جلبابها [روسرى ‏هاى بلند] خود را بر خویش فروافكنند" چنین برداشتی کرده اید؟
به هر حال همه فرقه ها در اسلام، لزوم پوشاندن موی سر برای زنان را قطعی می دانند و هیچ کس در این دستور اندک تردیدی ندارد. اما اگر شما می خواهید برداشت و معنی جدیدی درک کنید که در ۱۴ قرن هیچ کس چنین معنایی نفهمیده، باید بیشتر تامل کنید.

خدا خودش هدایتمون کنه واله گیج شدم با خواندن کامنت هاتون،من فقط میدونم توی همون قرآن اومده لا اکراه فی الدین.در دین هیچ اجباری نیست
اما متاسفانه اجباری شده و به خاطر همین موضوع که ما خودمان از روی اجبار مسلمانیم دین گریز شده ایم،در حالیکه دین اسلام یکی از کامل ترین دین هاست و خیلی هم شیرین.کاش آیان قرآن به صراحت ذکر میشد تا این همه چند دستگی بین انسان ها نبود.

تصویر soalcity

سلام
قطعا در مسلمان شدن هیچ اجباری نیست. اما حکومت ها قوانین الزامی دارند و اگر اسلام در راس حکومت قرار گیرد، نیز از این قاعده مستثنی نیست. مثلا نمی توان گفت هر کس مایل بود، دزدی را رها کند و اگر کسی دلش خواست، دزدی کند!
پس سطح اجبار در قوانین حکومتی است و در اصل دین هیچ اجباری نیست.

من که از کل این نظرات نتیجه قطعی نگرفتم
آیا حجاب در جامعه امروز با توجه به برخی تغییرات و حضور زن در جامعه و تغییر دیدگاه ها باید به شکل جامعه عرب جاهلی ۱۴۰۰ سال پیش با اون نگاه جنسیتی که به زن داشتن باشه
در این آیات علاوه بر حجاب از زن خواسته شده در خانه مانده و کمتر در جامعه آمد و رفت داشته باشند آیا در جامعه امروز این امر شدنیه
ما بالاخره حد و حدود دقیق رو متوجه نشدیم من خودم به شخصه به پوشیدگی لباس ،مناسب و در شعن بودنش دقت دارم با استفاده از آرایش و زیور آلات زننده و یا حتی زیاد مخالفم و در عین حال پوشیدگی مو رو (با رعایت سادگی )رعایت نمیکنم چون به نظرم حجاب هم مثل اخلاقیات یک سری قواعد کلی داره که تو هر دین و جامعه ای پسندیده است و این قانون به شکلی که توضیح داده میشه که پوشش کامل و تیره اصلا از نظر من قابل قبول نیست همونطور که قانون کنیز داری و رفتار با اون ها قابل قبول نیست (هر چند در اسلام مورد قبول و اجرا بوده ) و این یکی از قوانین فرعیه دینه که در گذر زمان و با توجه به تغییرات اجتماعی میتونه قابل تفسیر باشه
البته شاید من دارم اشتباه میکنم

تصویر soalcity

سلام و وقت تان بخیر
۱-آیا اصل و مبنا تفکرات حاکم امروزی است و باید دین خدا را با آن مطابق کنیم؟ یا آنکه راه درست زندگی همان است که خدا فرموده و باید تفکرات خود را با آن منطبق کنیم؟
۲-پوشاندن مو شما را از کدام عرصه اجتماعی و فعالیت در آن باز می دارد؟
۳-چرا احکام اسلام را به عرب جاهلی ربط می دهید؟ احکام اسلام بعد از عرب جاهلی بود. و اگر می خواهید از رفتار عرب جاهلی دوری کنید، باید بدانید که اتفاقا عرب جاهلی حجاب نداشتند. حتی مثل امروز خیلی راحت به طور کامل هم عریان می شدند.
به هر حال دین چه فرعی و چه اصلی برای کسی که خود را بنده خدا می داند، لازم است. و کسی که به بعضی بخش های دین پشت پا می زند، این به خاطر ضعف ایمانش است که ان شاء الله خدای متعال آن را تقویت بکند.
و تفسیر را نمی توان با در نظر گرفتن مفروضات اولیه و تمایلات تعیین کرد و بسیار روشن است که خدای متعال چه حدی از پوشش را لازم دانسته است.

قران میگه : لا اکره فی الدین ....یعنی در دین اجباری وجود ندارد ..نمیدونم تکلیف این ایه چی میشه میگن با ادبیات عرب اجبار کرده اما به این ایه خیلی بی خیالن

تصویر soalcity

سلام
در اصل پذیرش یا کفر به دین اصلا امکان اجبار وجود ندارد. یعنی حتی اگر بخواهیم نیز نمی توانیم دل کسی را بررسی کنیم و بنگریم که ایا دین دارد یا خیر!
اما وقتی بحث اداره جامعه شد، قانون و الزاماتش، ضروری هستند. از همین رو، اجبارها در قوانین اجتماعی است نه در احوال شخصی

اولادرقرآن حجاب فقط و فقط برای زنان مسلمان ومومن واجب شده است نه برای همه زنان و بانوان و ثانیا، اصل دین ازنظرقرآن اختیاری و آزاداست نه اجباری و اکراه که نمونه بارزآن رفتارداعشی هابامردم است . حجاب اجباری سبب لجیازی زنان مسلمان شده است وآنهارابه بدحجابی سوق داده است . شماوضع حجاب رادرجامعه آزادی مثل ترکیه مشاهده کنید و باایران مقایسه بکنید ، همه چیزرادرک خواهید کرد .

تصویر soalcity

سلام
آیا زنانی که مسلمان نشده اند، نباید مسلمان می شدند؟ از همین رو، تمام واجبات اسلام، بر کفار هم لازم است. اما ذکر آن واجبات برای آنها تا زمانی که مسلمان نشده اند، لغو است. برای همین تنها دعوت به اسلام به آنها گفته می شود.
و اگر چه اصل دین اجباری نیست، اما قوانین اجتماعی دین، در جامعه ای که حکومت دینی است، اجباری است. کما اینکه در تمام جوامع، قانون اجباری است و نه اختیاری
و مسلمانی که می خواهد با احکام الهی لجبازی کند، باید کمی در مسلمان بودن خودش تردید کند.
وضع ترکیه هم چیز خوبی نیست که بخواهیم به آن بنازیم.

عرض سلام
چرا زن برای جلوگیری از جذب مرد باید حدود پوشش را رعایت کند اما طبق احکام مردی که مثلا به شکل مادرزادی بسیار زیباست و میتواند در زنان انحراف ایجاد کند (لطفا دقت کنید منظورم تمام مردان نیستند صحبت بنده با مردان استثنا است) لازم نیست خود را بپوشاند و زنان نباید به او نگاه کنند؟ آیا این نوعی تبعیض محصوب نمیشود؟

تصویر soalcity

سلام
اولا که احکام بنا بر غالب صادر می شوند. ثانیا تنها فرق زن و مرد در زیبایی و عدم زیبایی نیست. عفت و حیای شدید قرار داده شده در زن، نوع متفاوت تحریک شهوانی زن (تحریک زن با لمس است حال آنکه مرد با نگاه تحریک می شود. ) و ...

سلام دوست عزیز
از نظر من تو هیچ چی اجبار نیس
همچنین تو حجاب
ولی متاسفانه قانون جامعه حجاب رو اجبار کرده و تقریبا افراد جامعه باهاش خو گرفتن (هرچند فساد اینجا بیشتر از کشورهای دیگس)
و اگه حجاب برداشته باشه ایرانیا (مردهاشون هیز تر میشن) شایدم باهاش کنار بیان
ولی فعلا باید مطابق با جمعه پیش بریم
ولی گناه نیس از نظر من

تصویر soalcity

سلام
مساله این جاست که گناه بودن یا نبودن، طبق نظر خدا مشخص می شود. و ما نمی توانیم نظر شما را درباره گناه معیار قرار دهیم.
علاوه بر این که بسیار روشن است جامعه همیشه قوانینی دارد که رعایت آنها اجباری است. و هیچ کس نمی تواند لزوم قوانین اجباری در جامعه را نفی کند.

اوه ترکیه یه کشور مسلمو نشینه
و ازادی حجاب رو هم داره
و وضعیتشم خوبه چون تو خیابون ها و جاهای دیگه خانوم های با حجاب زیادی دیده میشه
ین بستگی ب اعتقاد و علایق انسان داره ک حجاب بگیره یا نگیره
بدشم شما فک کردی کی هستی؟
چطور جرعت میکنی ب زن غیر مسلمون میگی کافر؟
هان؟
کی گفته اونا خدا رو نمیپرستن؟
چطور وقتی ب دین و اعتقادی ک دیگران توهیین میکنی شبا خوابت میاد؟
خوشت یاد یکی ب دینت توهیین کنه؟

تصویر soalcity

سلام
واقعا کافر خواندن غیر مسلمان توهین است؟
راستی جدا شما چیزی از ممنوعیت حجاب در ترکیه نشنیده اید؟

من از اول این بحث نبودم م علاقه ای هم ندارم توی لین بحث شرکت کنم فقط می خواستم بگم که عقاید شخصی هر کسی به خودش مربوط می شه.خدا گفته که بنده ی من اگه این کارو انجام بدی به صلاحته وانسان هم حق انتخاب داره یا به حرف خدا گوش می ده و یا اگر نمی ده لابد دلیلی داره. خیلی از ادما هستند که حجاب کاملی ندارند ولی کارهایی انجام می دن که خیلی بیشتر از حجاب ارزش داره وخیلی ها هم با حجابن ولی به وهمون اعتقادات وباورهای پیش پاافتاده هم عمل نمی کنن.

تصویر soalcity

سلام
بله عقاید شخصی تا زمانی که نمودهای اجتماعی نیابند، فقط به خود شخص مربوط است.
و نه حجاب دلیل درستی باقی کارهای یک انسان با حجاب است. و نه بی حجابی دلیل غلط بودن همه کارهای یک انسان بی حجاب
هر چند که حجاب می تواند نشانه ای از پایبندی به دین الهی باشد که شخصی علیرغم هجمه های دیگران، به خاطر دستور خدا، به حجاب پایبند مانده

وقتی خانمی زیباییهایش را در انظار عمومی آشکار میکند توجه مردان را به خود جلب میکند وباعث میشود مردان زن خود را با او مقایسه کنند وکم کم رابطه صمیمی زن وشوهر کم رنگ وکم رنگ تر میشود وباعث سردی روابط همسران ودر نتیجه طلاق عاطفی یا واقعی بین آنها می شود چیزی که درجامعه ما متاسفانه درحال افزایش است البته این چرخه با افزایش سن خود آن زن و از دست دادن زیباییهایش به سراغ او هم خواهد رفت وبنیان خانواده که مقدس ترین بنیان دراسلام است دچار تزلزل ونابودی خواهد شد وبه دنبال آن فرزندان طلاق و... ومانباید با احکام اسلام لجبازی کنیم مثل کسی که برخلاف دستورات سازنده یک دستگاه مثلا گوشی موبایل با لجبازی بگوید میخواهم آنرا مستقیما به برق ۲۲۰ ولت(بدون آداپتور )وصل کنم

با سلام .من دختری از یک خانواده مذهبی هستم،که همه محجبه با پوشش چادر هستند.من هم از بچگی به دلخواه خودم علاقمند به پوشش چادرشدم ولی بعدها که بزرگتر شدم آنقدر فشار و سختگیری خانواده زیاد شد که من(ودختران فامیل) از چادر بیزار شدم،آنقدر پافشاری کردم که الان به دلخواه خودم وبعد از ازدواجم مانتویی هستم،هرچند شوهرم راجع به نحوه پوششم همیشه گوشزرد میکند اما مرا محدود نمیکند...خواستم بگویم جامعه ایران هم همین جور هست،هیچ اجباری دوام نخواهد داشت،و هیچ انسان آزاده ایی و هیچ منطق منصفانه ایی زور و اجبار را نمیپذیرد.امیدوارم روزی برسه که همه طبق عقاید خودشان زندگی کنند ....

تصویر soalcity

سلام
توده جامعه با فرهنگ در مسیر صحیح می روند و با فشار باید جلوی آفات عده ای اندک را گرفت. مثلا توده جامعه دزدی نمی کنند. اما همیشه عده ای دزد هستند که باید با زور مانع آنها شد. اگر جلوی آنها گرفته نشود، این رذیلت مثل ویروس در تمام جامعه منتشر می شود.
و اتفاقا چون در جامعه ما هیچ وقت جلوی آن بخش خاص گرفته نشده، ویروس بی حجابی در حال گسترش است. اگر حافظه تاریخی تان را بگردید، نوع پوشش امروز، بیست سال قبل برای مناطق خاصی از تهران بوده! اما آن قدر در مقابلش وادادگی شده، که آن قشرهای چشم پر کن که ثروت و زرق و برق مادی شان بعضی را فریفته کرده، توانستند توده بزرگتری را به منجلاب های خود بکشانند.
امروز هم فشاری نیست مگر از نظر روانی ، به عنوان ابزار دست ضد حجاب ها که با این کارها سعی می کنند نفرت پراکنی کنند. و الا چه کسی احتمال می دهد در سر کوچه پلیس او را به خاطر نبستن کمربند جریمه کند، اما کمربند ایمنی اش را نبندد؟

با سلام من در یکی از کشور های اروپایی زندگی میکنم و این روزها دغدغه ی من حجابم شده هست لطفا راهنماییم کنید من دختری هستم که میخواهم هر جا هستم ساده باشم و جلو توجع نکنم میخوام ساده باشم همرنگ طبیعت تا معمولی باشم من مدرسه نمیتونم روسری بپوشم چون آنجا به چشم خوب به حجاب نگاه نمیکنند تا الان هم همیشه از کلاه استفاده کردم البته نظر بقیه زیاد برام مهم نیست خدا برام همیشه در درجه اول قرار دارد اما من بین عدالت بین زن و مرد همیشه در شک هستم و شاید هم مطمنم که مرد در قرآن شریف دارای اهمیت بیشتری است اهمیت حجاب (حجاب سر) رو لطفا برام مشخص کنید امیدوارم از این دغدغه رهایی پیدا کنم ممنونم :)

تصویر soalcity

سلام
حتما با بحث هجرت آشنا هستید. که با توجه به آن اگر نمی توانید در منطقه ای به دستورات دینی خود عمل کنید، باید از آن منطقه مهاجرت نمایید و در لزوم حجاب از منظر اسلامی هم تردیدی نیست.
اما بحث زن و مرد، تساوی نیست ولی عدالت وجود دارد. و از حیث انسانی هم هیچ تفاوتی نیست. آیا در قرآن زنانی را به عنوان الگوی تمام مردم (اعم از زن و مرد) معرفی نکرده است؟ (آیه ۱۱ سوره تحریم) پس چگونه می توان گفت در نزد خدا جنسیت ملاک اهمیت است ، خصوصا که خودش فرموده ملاک اهمیت چیست. (آیه ۱۳ سوره حجرات)

تصویر p_qurani

سلام . از کجای قرآن استدلال میشه که مردها دارای اهمیت بیشتری در قرآن هستند ؟

آقا به نظر من ریشه همه خیانتهای خانوادگی و فسادهای جنسی همین بدحجابیه .فقط نمیدونم کی میخواد این بدحجابی لعنتی و این تعبیرهای غلطی که بعضیا واسه حجاب دارنو میخوان با این حرفا خودشونو توجیه کنن تموم بشه. من که باهیچ منطقی که بخواد بدحجابی رو موجه کنه اصلا موافق نیستمو فقط به نظر من بهترین راه برای جلوگیری فرهنگ سازی حجابه که باید از ادارات دولتی و خصوصی.بیمارستانهای دولتی و خصوصی و مراکز نظیر اینها شروع کرد

جلباب رو در فرهنگ لغت نگاه کنبن بمعنای پیراهن گشاد است .نمیدانم مغنعه از کجا ترجمه شده. خمر هم به معنای پوشش است.و در ضمن گفته بهتر است .تازه در صورت ترجمه صحیح.

تصویر p_qurani

در مفهوم جلباب اختلاف نظر وجود دارد. آنچه، با توجّه به كتب لغت و گفتار مفسران شيعه مانند علامه طباطبايي و فيض كاشاني و اهل سنّت مانند قرطبي صحيح‏تر به نظر مي‏رسد، آن است كه «جلباب» ملحفه و پوششي چادر مانند است نه روسري و خمار. از ابن عبّاس و ابن مسعود روايت شده كه منظور عبا است. پس جلباب لباس گشاد و پارچه‏اي است كه همه بدن را مي‏پوشاند. ضمناً همان طور كه مفسران بزرگ مانند شيخ طوسي و طبرسي فرموده‏اند، در گذشته دو نوع روسري براي زنان معمول بود: روسري‏هاي كوچك كه آن‏ها را «خِمار» يا «مقنعه» مي‏ناميدند و معمولاً در خانه از آن استفاده مي‏كردند؛ و روسري‏هاي بزرگ كه مخصوص بيرون خانه به شمار مي‏آمد. زنان با اين روسري بزرگ كه جلباب خوانده مي‏شد و از «مقنعه» بزرگ‏تر و از «رداء» كوچك‏تر است و به چادر امروزين شباهت دارد، مو و تمام بدن خود را مي‏پوشاندند. به طور خلاصه در معني «جلباب» مفسران و اهل لغت چه معني ذکر کرده اند:
۱. ملحفه (چادر) و پارچه بزرگي که از روي سري بلندتر است و سر و گردن و سينه ها را مي پوشاند.
۲. مقنعه و خمار (روسري)
۳. پيراهن گشاد (ر.ک: لسان العرب، مجمع البحرين، مفردات راغب ...)
گرچه اين معاني با هم متفاوتند ولي قدر مشترک هم آنها اين است که بدن را به وسيله آن بپوشاند. اما بيشتر به نظر مي رسد که منظور پوششي است که از روسري بلندتر و از چادر کوچک تر است چنان چه نويسنده «لسان العرب» بر آن تکيه کرده است. (ر.ک: تفسير نمونه، ج ۱۷، ص ۴۲۸، ذيل آيه ۵۹ از سوره احزاب)

به نظر من این همه حرف که گفته شد وتوی قرآن هم ذکر شده همش درست .اما توی این ایات اصلا به حجاب مو اشاره نکرده که بگه حتی یه تار موهم نباید بیرون باشه اما من نمیدونم این حرف ها درباره حجاب مو دقیقا از کجا ذکر میشه
اگه یه منبع قانع کننده ای دارید لطفا به من معرفی کنید

تصویر soalcity

سلام
چگونه دستور به استفاده روسری و چادر، پوشاندن مو را روشن نمی کند؟ جلباب و خمار چیست؟

داستان شرمگاه چیه؟؟؟؟؟؟؟ یعنی اونوقتا تا اونجا ها معلوم بوده... والا اونچیزی که ما از این آیات متوجه میشیم اینه که ۱-اجباری نیس ۲-برا زن های پیامبر بوده ضمن اینکه آیات قرآن شئن نزول دارن و تو اون برهه زمانی و برای شرایطی خاص نازل شده اند. مگه اینه مثه این تکفیری ها بخوایم تفسیر به رای کنیم و حرف خودمونو به همه بقبلونیم. ضمنان به غلام و کنیز اینا هم که آزاد بوده نشون بدن!!!!! شما خودتون حاضرین همسرتون جلو غلام و نوکر شرمگاهشون معلوم باشه؟؟؟؟ والا ما که حاضر نیسیم

تصویر soalcity

سلام
اولا گفتن حفاظت در پوشش شرمگاه، به معنای برهنه بودن آن نیست. هر چند در زمان جاهلیت، بعضی ها نسبت به آن بی مبالات بودند.
ثانیا چگونه باید بیان می شد که از آن لزوم دریافت کنید؟ آیا به کار بردن فعل نهی و دستوری که پیامبر (ص) ابلاغ می کند، لزوم را نمی رساند؟
ثالثا از ایات نقل شده، فقط بخشی به طور مستقیم متوجه زنان پیامبر (ص) بوده و قطعا نمی توان گفت، آن جایی که می گوید: مومنات، منظورش فقط زنان پیامبر (ص) است.
رابعا شان نزول آیه را منحصر در همان مورد نمی کند. و الا باید معتقد شوید که قرآن فقط برای همان دوره ۲۳ ساله بعثت تا رحلت رسول الله (ص) بوده است.
خامسا بر خلاف تصور شما، این گونه نبوده که هیچ پوششی در مقابل نوکر نداشته باشند.

نمی دونم چرا بعضی از خانم های مانتویی بعضی مواقع که مشکلی براشون پیش میاد نذر میکنن که یه مدت چادر بپوشن بعد وقتی مشکلشون برطرف میشه نذرشون رو ادا میکنن. اما همین افراد تو اینجور بحث ها مخالف پوشیدن چادر می شن!!!.

با سلام . من چند سالی هست که خود را معتقدد به بی حجابی تلقی میکنم. ولی نسبت به باقی احکام دین پایبند هستم. نظر شخصی بنده هم این است که خدا خیلی مهربان تر ازینه که بخاد با حجاب گذراندن امور را برای بندگانش دشوار بکنه.و برداشت هر کس از حجاب متفاوته و چادر پوشیدن الزامی بر حجاب داشتن نیست. اما هنوز یه ناهماهنگی در بین خودم و وجدانم حس میکنم که خیلی خیلی مایلم با یه دلیل قانع کننده ازین افکار خلاص شم.ممنون

تصویر پاسخگو

سلام علیکم
این که می فرمایید به حجاب معتقد نیستید و بقیه را قبول دارید ، حکایت از برخورد گزینشی شما با احکام و وظایف دینی است . در حالی قرآن کریم این نوع رویکرد را مه افراد به برخی گزاره های دینی معتقد بوده و برخی دیگر را قبول نداشته باشند به شدت مذمت کرده است . (سوره نساء ، آیه ۱۵۰)
دین اسلام که برنامه رسیدن به سعادت همه جانبه انسان هست یک برنامه جامع و یک بسته کامل هدایتی است و کسی نمی تواند از میان آن بسته گزینش کند . اگر کسی با احکام دینی و اعتقادات دینی به صوبرت گزینشی برخورد کند به همان اندازه از راه اصلی هدایت و سعادت منحرف خواهد شد.
به یقین خداوند بزرگ نمی خواهد بندگان خود را به زحمت بیندازد اما در مواقعی برای رسیدن به هدف باارزش می بایست سختی هایی را تحمل کرد . مساله حجاب هم همین گونه است . محدویتی است که با خود ثمرات زیادی را به ارمغان می آورد .

دقت شود که حجاب فقط برای مومن توصیه یا باید اعلام شده و نه برای مسلمانان تاکیید میکنم نه برای مسلمانان

تصویر پاسخگو

با سلام
دوست عزیز دقت کنید در آیات قرآنی وقتی حکمی را ابلاغ می کنند و با « یا ایها الذین آمنوا » مردم را مورد خطاب قرار می دهند منظور همه مسلمانان هستند یعنی کسانی که شهادتین را گفته و به دین اسلام اعتقاد پیدا کرده اند . در احکام دینی هیچ فرقی بین مؤمن و مسلمان وجود ندارد .
مثلا وقتی خدا می فرماید ای کسانی که ایمان آوره اید نماز بخوانید ، روزه بگیرید و ... منظور همه مسلمان هستند ، نه فقط کسانی که ایمان راستین در قلب آنها جای گرفته است !
متاسفانه این یکی از مغالطه هایی است که در بحث حجاب به آن پرداخته می شود و هیچ گاه به این سوال پاسخ داده نمی شود که « یا ایها الذین آمنوا » که درباره نماز آمده با « یا ایها الذین آمنوا » که در باره حجاب آمده چه فرقی باهم دارند ؟!

سلام من میگم اصلا و ابدا حجاب به هیچ صورتی برای مسلمانان واجب نشده
چیزی که از قرآن برداشت میشه بنظر من این هست
لطفا اگه کسی جواب قانع کننده داره برام بفرسته چرا که قرآن فقط مومنان رو خطاب برای حفظ حجاب قرار داده
ممنون میشم جواب بدید

تصویر پاسخگو

با سلام مجدد

ای کاش بجای تکرار نظر خودتون پاسخ قبلی بنده رومی خوندید و نظرتون رو راجع بهش می گفتید .
گذشته از همه اینها، برداشت از قرآن و به دست آوردن حکم شرعی نیاز به دانش لازم و مهارت های کافی در این زمینه دارد . گفتن نظر اشکالی ندارد اما نظری دارای ارزش علمی و عملی است که مبتنی بر دانش کافی و استدلال محکم باشد . لطفا بفرمایید سطح علمی شما از نظر علوم دینی در حد اجتهاد هست یا خیر ؟
اگر در سطح اجتهاد و مرجعیت نیستید ، خوب است که بازگویی حکم الهی را به آنان بسپارید و دلایل این احکام را از آنان جویا شوید .

سلام
بنظر من عمر محدود آدم و تجربه یک بار زندگیش هیچ فرصت آزمون و خطایی رو به اون نمیده.بنظرم بهتره به هرچی که تواین کتاب آسمانی اومده و همه به معجزه بودنش ایمان دارن عمل بشه.و فرصت آزمون و خطا و تغییر رو بذاریم رو چیزای بی ارزش که اگه از دست رفتن لاقل ضرری حداقل تو اون دنیا برامون نداشته باشن. اون دنیا دیگه جای جبران نداره که برگردیم و حجابمونو برای بار دوم خیلی خوب حفظ کنیم!!وقتی تو دستور العمل ی وسیله برقی نوشته مثلا روزی دو ساعت روشن باشه برای اینکه سازندش همه جوانب بهترین استفاده رو سنجیده و اینو گفته.بهتره حجاب به بهترین شکلش حفظ بشه.چون وقتی رفتیم اون دنیا نمیتونیم برگردیم و بگیم ما که بدحجاب یا بیحجاب بودیم باهامون چیکار کردن.خدا با همه مهربونی و گذشتش به جاش از عذاب سخت و شدید هم گفته.امیدوارم همه بهترین راه رو انتخاب کنن و موفق باشن!

سلام به همه عزیزان
بحث های جالبی مطرح شد هر چند برخی از دوستان خودشون رو به خواب زدند و نمیشه اونها رو بیدار کرد از کارشناس محترم یه راه حل برای این مورد میخوام: من خواهر خانمی دارم که نمازش رو اول وقت میخونه و قرآن میخونه وروزه میگیره حتی مستحبی روزه میگیره ولی متاسفانه حجاب رو رعایت نمیکنه من بارها بهش گفتم که حیفه که این همه مسائل رو رعایت میکنی ولی حجاب که مسئله بسیار مهمی هست رو رعایت نمیکنی ولی هر دفعه دلیلی بی منطق ارائه میکنه. البته همیشه خودم یاد این سخن پیامبر بزرگوار اسلام میافتم در مورد جوانی که دزدی میکرد ولی نماز میخوند وحضرت فرمودند روزی نمازش او را ازین کار زشت بازمیدارد .لطفا راهنمایی کنید متشکرم

من کل نظرات که نه ولی اکثرشو خوندم و واسم جالب بود که اینهمه راجع به این موضوع بحث شده خیلی از جواب سوالامو گرفتم ولی در نهایت این واسم موند که میشه با یه ظاهر معمولی و ساده بدون هیچ رفتار تحریک کننده ای مثل خیلی از خارجیا که یه تیشرت و شلوار میپوشن و موهاشونو میبندن و حتی ارایشم نمیکنن زندگی کرد و دروغ نگفت غیبت نکرد مال کسیو نخورد تهمت بیجا نزد تو زندگی مردم تجسس نکرد و .... ما به جای چسبیدن به اصل موضوع به فرعیاتش چسبیدیم و این شده که کشورمون خیلی تو فرهنگ نمونه س.کشور ما در دید بقیه کشورها یه کشور عقب مونده فرهنگی با رواج بسیار شدید دروغ غیبت تهمت رباخواری رشوه دادن دزدی و هر صفتی غیر انسانی که فکرشو بکنید هست اونوقت ظاهر پوشالیه حجاب و دین و مذهبو به خودش بسته و میخواد بگه ما بهترینیم.نه آقا جون جوون امروزی آگاهه و از همه چیز ریز و درشت سر در میاره.وقتی ما از نزدیکترین کسامون که خانواده و بخصوص پدر و مادر مذهبی هستن کلی رفتار ناشایست دیدیم که اصلا با چیزی که خدا تو قرآن گفته فرق داره و درست رفتار نکردن مطمئنا ما به حرفای اونا اهمیت نمیدیم و راهشونو نمیریم.وقتی درباره حجاب تحقیق کردم باورم نمیشد همین دو آیه از حجاب اونم به صورت غیر واضح حرف زده اونوقت همه ممکت دروغ و زنا و دزدیو ول کردن به این دوتا آیه چسبیدن.مطمئن باشید اون چیزی که بیشتر تو قران تاکید شده و ازش به عذاب الهی یاد کرده خیلی مهمتر از این ظواهره.بعضی از جواباتونم که میخوندم خندم میگرفت که چطور ماسمالیش میکنین.به هر حال میتونید نظرمو منتشر نکنید ولی من به درست زندگی کردن ایمان دارم نه به افراط و تفریط

سلام
قران به این واضحی گفته جلباب روسری های بلند که اندامتان مشخص نباشد
خوب همون چادر خودمونه دیگه البته بعد از چادر زینت هایتان را از دید نامحرمان پنهان کنید

سلام
بسیار زحمات شما قابل تقدیر است که به سوالات و شبهات پاسخ می دهید و سعه صدر خوبی دارید.
اما یک نکته را اگر توجه کنید خوب است.
من طلبه درس خارج هستم در مورد آیات حجاب و روایات فکر کرده ام البته نه در حد یک کار اجتهادی
یک ابهام واقعا برای من هست در اجباری بودن حکم حجاب به این معنی که هر کس حجاب نداشت توبیخ شود یا بازداشت شود.
البته کسانی که از ظاهرشان به وضوح پیداست که می خواهند با طرز لباس و آرایش خود در جامعه ناهنجاری ایجاد کنند آنها هم از بحث من خارج هستند.
بحث در مورد کسی است که عرف جامعه را رعایت کرده و لباس زننده مثل لباس شهرت نپوشیده ولی حجاب کامل را رعایت نکرده.
به نظر می رسد آیات قران چنین شخصی را شامل نمی شود چون اولا عمل او مفسده ای ایجاد نمی کند چون لباس مناسب پوشیده و جلوه گری نمی کند از طرفی لحن آیه قران هم این است که می فرماید ای پیامبر به زنان مومنین و زنان مومنات بگو که این حجاب کامل را رعایت کنند.
اینکه خود زنان باید بفهمند که حجاب برای آنها واجب است و باید رعایت کنند مطلب صحیحی است. اما هر حکم واجبی جنبه اجتماعی ندارد مثل نماز اگر کسی نماز نخواند ، مومنین موظف هستند که او را ارشاد کنند ولی قانونی وضع نشده که تارک الصلاه را توبیخ کند.
بنابراین مشکل خیلی از پرسش کنندگان این نیست که حجاب واجب است یا نه (هر چند نتوانستند این در را یعنی وجوب را از اجبار و قانون الزامی جدا کنند) بلکه سوال در مورد الزام و اجبار قانونی ان است.
از همه اینها گذشته بر فرض که آیه قران شامل همه زنان مسلمان بشود، مفهوم این می شود که باید در مورد حجاب امر به معروف و نهی از منکر کرد ولی اجبار آن برای همه افراد جامعه حتی غیر مسلمانان دیگر چگونه قابل توجیه است.
البته این بحث همانطور که شما هم بیان داشتید یک بحث اجتهادی است پس بهتر است شما هم بعضی وقت ها بفرمایید نمیدانم تا بحث بی جهت کش پیدا نکند.
و باز هم البته چون الان حجاب قانون کشور است لازم است همه مردم ایران به آن ملتزم باشند چون عدم رعایت قانون موجب هرج و مرج است و به هر حال واضعین قانون از عقلای جامعه بوده اند و مصالح کشور را در نظر داشته اند.
باز هم از سعه صدر شما تشکر می کنم وبرایتان آرزوی توفیقات روز افزون دارم.
التماس دعا

تصویر پاسخگو

با سلام و تشکر از دقت نظر شما دوست گرامی و فاضل ارجمند
امیدواریم که باز هم از نظرات شما در بقیه مطالب هم بهره برده و اگر در جایی کاستی یا اشتباهی مشاهده کردید ، متذکر شوید .
نه بنده و نه هیچ یک از کارشناسان مرکز ملی پاسخگویی ادعای کامل بودن در علوم دینی را نداریم . با توجه به تخصصی که در حوزه در زمینه مسائل مختلف به دست آورده ایم در زمینه تبیین مبانی دینی و انعکاس آراء و اندیشه های بزرگان دینی و علمای بزرگ اسلام تلاش می کنیم .
اما در مورد حکم حجاب یک نکته را یادآور می شوم که توجه به آن بسیاری از مسائل را در زمینه حکم حجاب حل میکند این است که توجه داشته باشیم حجاب بخلاف نماز و روزه یک تکلیف شخصی نیست ، بلکه تکلیفی فردی ، اجتماعی است .
برای مطلعه در این زمینه پیشنهاد می کنم لینک زیر را مطالعه بفرمایید :
http://maarefquran.org/index.php/page,viewArticle/LinkID,261
اگر این تکلیف اجتماعی باشد ( که هست )، باید بپذیریم حکومت اسلامی موظف است زمینه های عمل به این تکلیف الهی را فراهم کرده و با موانع آن برخورد نماید . حکومت دینی نمی تواند در قبال تکالیف اجتماعی اسلام بی تفاوت باشد و عمل به آن را به خود مردم واگذار کند . حال این که نوع برخورد حکومت اسلامی برای اجرای این واجب الهی چگونه باشد ، باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد .
در همین جا بحث اختیاری بودن یا اجباری بودن حجاب در جامعه اسلامی مطرح می شود .

هر روز شالهایتان عقب تر، مانتوهایتان چسبان تر، ساپورتتان تنگ تر و رژ لبتان پر رنگ تر میشود، بنده ی کدام خدایید؟

دل چند نفر را لرزانده اید؟

کدام مرد را از همسر خود دلسرد کرده اید؟

چند پسر بچه را به سمت پنهانی دیدن عکس و فیلم مستهجن سوق داده اید؟

اشک چند پدر و مادر و همسر شهید را در آوردید؟

چند دختر بچه را تشویق کرده اید که بعدها بی حجابی را انتخاب کند؟

چند زن را به فکر انداخته اید که از قافله مد عقب نمانند؟

آه حسرت چند کارگر دور از خانواده را بلند کرده اید؟

باعث دعوای چند زن و شوهر، بخاطر مدل تیپ زدن و آرایش کردن شدید؟

چند زوج را بهم بی اعتماد کرده اید؟ نگاه های یواشکی چند مردی که همسرش دارد کنارش راه میرود، به تیپ و هیکلت افتاد؟

نگاه های هوس آلود چند رهگذر و ... چطور؟

باز هم میگویی، دلم پاک است !!

برای دل خودم تیپ می زنم !

می خواهم زیبا دیده شوم !

مردها مجبور به نگاه کردن نیستند !

چادری ها بروند خودشان را اصلاح کنند؟

عزیزم! جامعه چاردیواری اختیاری تو نیست، من اگر گوشه ای از این کشتی را سوراخ کنم، همه غرق میشوند.

میتوانم گاز خردل اسپری کنم و بعد بگویم،شما نفس نکشید؟

امروز تو دل برخی پسران و مردان متاهل رو می لرزونی ، فردا امثال شما ، دل پسر ، برادر و شوهر شما رو خواهند لرزوند !

من به نظر همه احترام میذارم ولی هر کس هر جایی رو زمین خدا اعتقاد خودشو داره
با چوب و چماغ به جون همون خواهر من نیوفتید
که شالش عقب رفته
فک نمیکننین همین تعصبات بی جا باعث این اتفاق مثلا ناگوار شده؟
من نظر نپرسیدم
آیه قرآن خواستم
با همین برداشت های شخصی متفاوت شماست که خواهر من آره خواهر خود من تو خیابون مورد حمله امثال شما قرار گرفته
احکامی که مثلا از قرآن توسط علمای و آیت الله های شما از قرآن در اومده تفاوت هایی با هم داره که فکر نمیکنم قانون خدا این قدر با هم فرق داشته باشن
پس دم از بزرگی نزنید که بزرگاتون فقط اسم بزرگی رو یدک میکشن وسط اون همه کتاب دورو برشون و از زندگی من و شما هیچ خبری ندارن اونم نسل ۱۰۰ سال قبل که قبل تر اون رو هم ندیدن
ممنون که حرفامو خوندین
من همه آدمای دورو برمو دوست دارم توقع دارم اونام هم منو و هم همدیگرو دوست داشته باشن
دین هر کس برای خودشه به زور به کسی تحمیل نشه و احترام گذاشته بشه قشنگ تره
مرسی که پی گیر هستید

تصویر soalcity

سلام
می گویند کسی به دروغ فریاد می زد، فلان جا آش می دهند. بعد کم کم خودش هم باورش شد و برای دریافت آش در صف ایستاد!!
تا جایی که ما خبر داریم، فعلا شهید امر به معروف داشته ایم! اما بدحجاب ها راحت در هر جایی جولان می دهند.
پس لطفا اگر ما را دوست دارید، با این بدبینی ننگرید و کمی واقع بین هم باشید.

در جواب شکوفه
دل مردان ما مریض هست.نیازی به لرزوندنشون نیست.خود من بارها بارها تو محیط کار با مردان جانماز آب کشی سر و کار داشتم که از چشم چرونی و نگاهای بد و افکار پلیدشون در امان نبودم.همین مردان به ظاهر مومن ذاتشون از پایه خراب است.همینا زنا رو گمراه میکنن.وقتی اونا درست شدن زنا هم خود به خود درست میشن

بله اونا مریض هستن ایمانشون سسته البته همه رو جمع نبندیم ولی ماها چی بهتر نیست از این مریضی ها پیشگیری کنیم ودرمانش کنیم

سلام .اگه ممکنه بفرمایید حکم پوشاندن روی پا واینکه برخی اصرار به پوشیدن جوراب دارند به چه صورته ؟آیا نپوشیدن جوراب و پیدا بودن روی پا گناهه؟آیا از آیات حجاب میتوان این حکم را استخراج کرد؟

تصویر سید پاسخگو

با سلام
با توجه به اینکه این مطلب با اختلاف نظر مراجع عظام تقلید مواجه است، لذا برای به دست آوردن پاسخ مطابق فتوای مرجع تقلید خود به لینک ذیل مراجعه نمایید.
http://www.soalcity.ir/node/2866
موفق باشید.

اى پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو
این حجاب اجباری را توجیه نکرده و حجاب همچنان اختیاری هست از دید قران، به خانواده پیامبر و زنان مومنه توصیه شده و نه همه مردم. مثل مسیحی ها که کشیش هاشون حجاب دارند

تصویر p_qurani

دوست عزیز. همانطور که در کامنت های قبلی عرض شد مخاطب این آیه عبارت است از سه گروه هست.الف.همسران ب دختران . ج زنان مومن. مراد از زنان مومن همان زنانی هستند که به اسلام اعتقاد دارند.

وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ ...

یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لازْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ ...

در هیچ آیه ای از قرآن در مورد حجاب از لفظ نسا برای تمام زنان جامعه استفاده نشده ، در هیچ آیه ای گفته نشده که رعایت حجاب برای تمام زنانی که با عقاید مختلف کنار هم و در یک مملکت زندگی می کنن اجبار هست بلکه خطاب آیه به مومنات و زنان و دختران پیامبر و زنان مومن هست ، حتی یک مورد الزام عملی یا مبارزه عملی بگیر و ببندی از سوی ائمه در مورد حجاب برای تمام زنان جامعه نمیتونید پیدا کنید ، یک مورد نمیتونید پیدا کنید که مثلا حضرت زینب یا حضرت زهرا یا امام علی و امام حسین زنان بدحجاب و بی حجاب و دستگیر و یا با بگیر و ببند ارشاد کنن !
نتیجه این بدعت و پا رو از حدود ائمه فراتر گذاشتن رو الآن در سطح جامعه می بینیم : دودستگی ، تفرقه ، قضاوت نا به جا و دور شدن و تنفر روز به روز جوانان جامعه نه فقط از حجاب بلکه از مبانی اسلام و دین.

تصویر p_qurani

سلام ‏
در پاسخ به سوال شما نکاتی عرض می شود.‏
اولا باید دو نکته را با هم خلط نکرد.یکی وجوب حجاب و حکم آن در منابع دین. دوم این که اگر کسی به ‏این حکم عمل نکرد سایرین چه وظیفه ای در قبال او خواهند داشت . به طور کلی در مجموع منابع دین ‏اعم از آیات و روایات دلائل فراوانی در رابطه با لزوم حجاب ذکر شده مانند وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ ‏أَبْصارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ .... یا یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لازْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ ‏جَلاَبِیبِهِنَّ....وموارددیگر.بنابراین شکی در اصل وجوب حجاب نیست . ‏
اما این که گفتید در هیچ آیه ای لفظ نساء نیامده به عبارت دیگر دستور حجاب صرفا مخصوص گروه خاصی ‏از مسلمانان بوده نه همه انها.اینهم درست نیست .چرا که مخاطب آیه تمام زنانی هستند که مسلمان شده و ‏اعتقاد به دین و رسالت وقرآن داشته چنانچه در دو آیه فوق دیدید تعبیر به المومنات یا نساء المونین بود. ‏بنابراین اگر زنی مسلمان بود مخاطب این آیه خواهد بود. ضمن این که اساسا مخاطب قرار دادن همه زنان ‏در حالیکه مسلمان نیستند بی معناست .چرا که اگر مسلمان نباشند یعنی اصل اسلام یا دین را قبول ندارن در ‏این صورت معنا ندارد مخاطب احکام فرعی اسلام شود.‏
در مورد آیه دوم هم نکته این است که خداوند متعال به پيامبر ص مى‏فرمايد که باید اول از خودت شروع ‏کنی و اين دستور را ابلاغ كن، یعنی نخست همسران پيامبر ص مطرح شده‏اند، سپس دختران او، و بعد زنان ‏با ايمان، اشاره به اينكه هر گونه اصلاحى را بايد از خود و خانواده خود شروع كنى و اين برنامه‏اى است براى ‏همه اصلاحگران بشرى.‏
نکته آخر این که براساس آیات مختلف قرآن یکی از وظائف جامعه مسلمین در قبال ناهنجاری های ‏اجتماعی مانند بد حجابی یا بی حجابی ، امر به معروف و نهی از منکر است . چنانچه باید این دستور به ‏همراه شرائطش انجام بشه .به عبارت دیگه جدا از نحوه اجرا و ارشاد به آن ، اصل تذکر به این ناهنجاری ‏اجتماعی به جهت امر به معروف بوده و مطابق دستورات دین می باشد.‏

سلام خدمت شما
یکی میگفت ایرانیا تو دو چیز همیشه نظر میدن ۱.فوتبال ۲.مسایل شرعی
دوستانی که حجاب رو اجباری نمیتوان برید حتی در ادیان قبل از اسلام هم حجاب تاکید شده اما بدلیل تحریف در دین مردم منحرف شدند...اگه دقت کرده باشید کشیک های خانوم در کلیسا همیشه روسری میبندم و همین الانم بعضی از یهودیان از چادر برای حجاب استفاده میکنم
بعدشم شما چرا حدیث های پبامبر ص و امامان رو نخوندید در مورد حجاب؟ با یک سرچ ساده در گوگل میتوانید احادیث رو بخونيد
و در ضمن شما چه سنی باشید و چه شیعه مراجع تقلید دارین که احکام حجاب رو براتون گفتن
پس اگه شما باز هم قبول نمکنید بدونین دارین لجبازی میکنین و زیبایی دنیوی رو دوس دارین و نمیخواین قبول کنین حکم اسلامی رو
خداوند همه ی مارا به راه راست هدایت کنه
ممنون از ادمین

مگه خدا نگفته به هر کسی عقل داده تا بیندیشیید
این صحبتا بحث خلخال و جلباب و اینکه خودتونو بپوشونید این برای اون زمانی بوده که عرب جاهل نفهم با زن ها چه کارای وحشیانه ای ک نمیکردند وقتی تمدن پیشرفت کرده همه چیز عوض شده قطعا ما هم باید باب روز تغیر کنیم
مثل سخنی که از امام علی هستکه میرفرمایند طبق تمدن روزگار خودت پیش برو
این چیزارو با یکم فکر هم میشه فهمید

تصویر p_qurani

سلام . با توچه به آیات مختلفی که درباره حجاب در قرآن ذکر شده که برخی از آنها در متن پاسخ ذکر شده معلوم می شود که فلسفه حجاب مخصوص به زمان یا مکان خاصی نبوده بلکه همان آثار و فوائد نیز امروزه به روشنی قابل مشاهده می باشد. مثلا در آیه زیر چنین میخوانیم:«قُلْ لِلْمُؤْمِنینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِكَ أَزْكى‏ لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبیرٌ بِما یَصْنَعُونَ؛[نور/۳۰] به مؤمنان بگو چشمهاى خود را (از نگاه به نامحرمان) فروگیرند، و عفاف خود را حفظ كنند این براى آنان پاكیزه ‏تر است خداوند از آنچه انجام مى ‏دهید آگاه است!»مطابق آیه فوق فلسفه حجاب رسیدن به تزکیه نفس و دوری از آلودگی ها ست . اصولا بحث حجاب ریشه در فرهنگ حیا و عفت داشته و لزوم رعایت عفت و حیا مخصوص به زمان خاصی نیست .
نکته دیگر آنکه جمله ای که به عنوان روایت از حضرت علی ع نقل کردید در کدام منبع روایی ذکر شده لطفا ذکر کنید . برفرض که جمله فوق روایت باشد ( که خیلی بعید است ) مراد از آن نمی تواند تبیعیت کور کورانه از هر آنچه باشد که در روزگار هر فردی رخ می دهد . !!!

دوست عزیز یعنی الان میخوای بگی چون پیشرفت انجام شده دیگه میل جنسی کسی نداره وکسی کار وحشیانه ای نمیکنه خود من زمانی که بدحجاب بودم یبار تو خیابون مورد تعرض البته نه به اون شکلا قرار گرفتم شکایت کردیم معلوم شد تا حالا با چند تا دختر بی حجاب مزاحمت ایجاد کرده ویجور روانی بود دست خودش نبود اونایی هم که روانی نیستن هم بادیدن بدحجاب خب تحریک میشن پس عقل ومنطق در کل حرف شمارو تایید نمیکنه اگه برفرض بدپوششی یا حجاب نداشتن ولختی تمدن و پیشرفته پس واقعا حیوانات از همون قدیم از ما خیلی پیشرفته تر ومتمدن تر بودن غیر اینه به نظر مردو مردونه اشتباهاتمونو بپذیریم توجیه نکنیم چون طبیعتا چیزای اشتباهی که گناه نمیدونیم تا وقتی که این فکرو داریم هیچوقت پشیمون نمیشیم وتوبه نمیکنیم

سلام
من چند تا سوال داشتم
ی جایی خوندم که حجاب برای کنیزها واجب نیست..
اگه حجاب اینقدر مهمه که اگه ی ذره از مو معلوم باشه گناه میکنی پس چرا برای کنیز واجب نیست؟؟؟
یا چرا واجب نیست یک زن جلوی یک مردی که نوکرشه حجاب داشته باشه؟؟؟
سوال دیگه اینکه اگه یک زن به خاطر سرطان همه ی موهاشو از دست بده و از کلاه گیس استفاده بکنه و دیگران هم بدونن که کلاه گیسه چه حکمی داره؟؟؟؟؟

تصویر سید پاسخگو

با سلام
۱- حجاب کنیز در صورتی که مسلمان باشد فقط برای مولایش لازم نیست و باید برای دیگران حجاب داشته باشد. و در صورتی که مسلمان نباشد که حجاب داشتن برای او در کل واجب نیست.
۲- نیاز نیست زن مسلمان جلوی عبدش (شرایط عبد در فقه مطرح شده که در زمان حال عبد و کنیز وجود ندارد اگر هم باشد در ایران دیده نشده است.)
حجاب داشته باشد.
نکته: باید توجه داشته باشید که نوکر یا خدمتکار منزل حکم کنیز و عبد را ندارند.
۳- اگر زن به هر دلیلی از کلاه گیس استفاده کند، چون زینت محسوب می گردد باید از دید نامحرم بپوشاند.
موفق باشید.

خب مسئله اینه که باید فهمید جَلاَبِیبِهِنَّ چیست و از نظر تاریخی بررسی کرد که لباس زنان چگونه بوده است با همه اینا من حجاب رو رعایت می کنم ولی سوال های من پابرجاست

((چنان پاى بر زمین نزنند تا آن زینت كه پنهان كرده ‏اند دانسته شود.)) این جمله رو باید قاب کنیم بزنیم به دیوار. ((در خانه اگر کس هاست، یک حرف بس هست))

سوال من اینه چرا هر کجا در قران در خصوص مساله حجاب صحبت کرده آخر آیه میاره که این کار برای شما بهتر است ، در خصوص نماز میگه اگه نماز نخوندی فویل للمصلین الذین هم عن صلاتهم ساهون ، یعنی مرگ باد بر کسانی که در نماز سستی میکنند و در خصوص زکات میفرماید کسانی که زکات نمیدن فتکوی بها جباههم و جنوبهم روز قیامت مالشون داغ کرده میشه و بر پیشانیشون زده میشه ولی در خصوص حجاب نمیگه اگه شما حجاب رو رایت نکردید شما رو عذاب میدم بلکه میگه اگه رعایت کردید برایشما بهتره .........

تصویر p_qurani

سلام. آیاتی که در باره حجاب ذکر شده است رو می توان به دو دسنه کلی تقسیم کرد. در بعضی از آونها چنین تعابیری که شما در سوال ذکر کردید رو نداره مانند آیه ۳۱ سوره نور که امر به حفظ حجاب می کنه و این تعابیر در اون نیست . برخی دیگر از آیات که مربوط به حجاب بوده و از این تعابیر داره مانند «قُلْ لِلْمُؤْمِنینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِكَ أَزْكى‏ لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبیرٌ بِما یَصْنَعُونَ؛[نور/۳۰] یا این آیه «وَ إِذا سَأَلْتُمُوهُنَّ مَتاعاً فَسْئَلُوهُنَّ مِنْ وَراءِ حِجابٍ ذلِكُمْ أَطْهَرُ لِقُلُوبِكُمْ وَ قُلُوبِهِنَّ وَ ما كانَ لَكُمْ أَنْ تُؤْذُوا رَسُولَ اللَّهِ وَ لا أَنْ تَنْكِحُوا أَزْواجَهُ مِنْ بَعْدِهِ أَبَداً إِنَّ ذلِكُمْ كانَ عِنْدَ اللَّهِ عَظیماً؛[احزاب/۵۳] در این آیات امر به حفظ حجاب شده و بر اساس آن رعایت حجاب لازمه و آن تعابیر ناظر به بیان حکمت و فوائد رعایت حجاب هست . نه این که نشان دهنده کم اهمیت بودن قضیه باشد. بلکه این گونه تعابیر در مورد سایر اعمال و واجبات نیز در قرآن وجود دارد . مانند لزوم رعایت تقوا و....

دراینکه حجاب خوبه، هیچ شکی نیست، ولی حجاب اجباری اصلا خوب نیست، عفت وحیای یک زن خیلی باارزشتراز داشتن یه روسریه ، یه عده ها حجاب هستن ولی بی عفت اند واین بی عفتی باعث شده به بقیه ی خانم های محجبه توهین بشهواین اصن خوب نیس،ب نظر من اسلام خیلی نکات مهم تر ازحجاب داره که باید به اونا بیشتر توجه بشه، مثلا نماز روزه وخمس، ضمن اینکه اگه مردا نمیتونن جلو چشمشونو بگیرن گناه اوناست نه دختر،

آیا قانون والزاماتش اجازه می دهد در احوال شخصی وفکری کسی در گزینش برای کار در یک کارخانه می خواهد استخدام شود کنکاش و تفتیش عقاید کرد؟

تصویر پاسخگو

با سلام و تشکر از ارتباطتون با این سایت
بدون شک برای استخدام در یک کارخانه نباید دنبال عقاید شخصی کسی بود . اما اخلاق و رفتار و صلاحیت های فردی آن شخص هم باید برای مسئولین کارخانه محرز شود . صاحب کارخانه حق دارد نسبت به امانت داری و وجدان کاری و صداقت کارمند خود اطمینان نسبی پیدا کند . حال شما بفرمایید برای یافتن این اوصاف در فرد استخدام شونده ، اگر سوالاتی شود ، دخالت بی مورد در مسائل شخصی طرف است ؟
گذشته از این، حجاب یک رفتار اجتماعی است نه یک خصوصیت فردی !

حجاب مساله ی مهمی در جامعه است و تمام بشر حتی از دوران حضرت آدم و حضرت هوا هم حجاب داشتند،اما حجاب در قرآن بطور اختیاری نوشته شده است.حجاب باعث آرامش وامنیت انسان میشود.

تصویر پاسخگو

با سلام
ضمن تشکر از شرکت شما در این بحث
در مورد حکم حجاب از نظر قرآن چند نکته را خدمت شما عرض می کنم :
اول اینکه، احکام اسلام تابع مصالح و مفاسدند، وقتی در اسلام حکمی مطرح میشود مصلحتی دارد. ولو اینکه ما آن مصلحت را ندانیم از آنجا که خداوند حکیم کار عبث نمی کند و سخن او سدید و با دلیل است باید سخن او را پذیرفت.

دوم اینکه، در احکام اجتماعی و معاملات این حکمت روشنتر بیان میشود. برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی دستوراتی بیان شده که البته این فرمان ها برای سخت کردن وضع زندگی ما و ایجاد مانع بر سر راه ما نیست. مثلا در معاملات اقتصادی بیان شده که غش در معامله، ربا و ... حرام است. عدم رعایت هر یک از این احکام باعث خراب شدن وضع اقتصادی می شود. رعایت احکام اجتماعی هم برای اصلاح وضع اجتماع لازم است.

در نتیجه، حجاب یک حکم اجتماعی است چون وجوب آب در جایی مطرح می شود که عده ای جمع باشند واگرنه یک زن یا مرد تنها که حجاب لازم ندارد. پس طبق دو نکته بالا اولا مصلحتی در وجوب امر حجاب قرار دارد و ثانیا چون یک حکم اجتماعی است مصلحتی بارز در آن وجود دارد که اگر رعایت نشود مفسده ای به همراه خواهد داشت.

سلام اگر مغنعه حجاب پوشیده وکلاه بگذارم دامن پوشیده وبه طوریکه بدنمان معلوم نیست و....که جای گذاری میشود برای نپوشیدن مغنعه در عوض طوری بپوشیم که بدنمان دیده نشود چی؟

تصویر سید پاسخگو

با سلام
اگر تمام بدن و برآمدگی های (به غیر از گردی صورت و دستها تا مچ)آن را بپوشاند، کفایت می کند، هر چند حجاب برتر پوشش با چادر است.
موفق باشید.

با سلام ... در این که در قران از حجاب سخن به میان امده شکی نیست ... ولی از شما سوالی دارم که برام خیلی مهمه ایا در قران امده که عده ای دیگران را مجبور کنند که حجاب داشته باشند؟ خدا در قران از خواندن نماز و نگفتن دروغ هم سخن به میان اورده ایا گفته که عده ای مردم را مجبور به انجام این اعمال کنند؟ مگر نه این که خدا به پیامبرش فرمود تو وکیل ان عده ای که ایمان نیاورده اند نیستی!!! چرا حجاب را اجباری کرده اند و غیبت نکردن و دروغ نگفتن و نماز خواندن و مال حرام نخوردن را اجباری نکرده اند!!! خدا با صیغه ی امر دستور به داشتن حجاب کرده ولی ایا گفته که بنده های خدا را در سختی قرار دهید و انان را مجبور کنید مگر نه این که با لطافت با خود زنان صحبت کرده و گفته این برای شما بهتر است !!! ایا بهتر نیست انتخاب را بر عهده ی زنان قرار دهید تا فساد جامعه مان کم شود؟؟از کجا مطمئن هستید که در قیامت برای سلب ازادی زنان در پیشگاه خداوند خجل نمی شوید و خدا از شما جواب نمی خواهد؟؟ از ان جایی که خداوند در محدوده ی دانش ما نیست و ذهن ما بر ان احاطه ندارد چه گونه حدس زده اید که باید مردم را تحت فشار قرار دهید مگر نه این که((ما جَعَلَ عَلَیْکُم فِی الّدینِ مِنْ حَرَجٍ))

سلام. عده ای با مراحل نهی از منکر آشنا نیستند یا سادیسم دارند و اگر کاری هم نکنند نیش خود را به افراد بی حجاب می زنند و به این ترتیب دختر بی حجاب را از دین اسلام زده می کنند. با این حال آیا شما از بی حجاب های سادیسمی تهران خبر دارید؟ از کسایی که چه دانشجو باشن چه استاد به دین اسلام و به حجاب توهین می کنن و آزادی بیان و عقیده را از دخترهای مسلمان می گیرند؟ اونها انقدر خودخواه هستن که آزادی بیان رو فقط برای خودشون می خوان. براستی خداوند راست گفته است که: «بسم الله الرحمن الرحیم قل یا ایها الکافرون لا اعبد ما تعبدون و لا انتم عابدون ما اعبد و لا انا عابد ما عبدتم و لا انتم عابدون ما اعبد لکم دینکم و لی الدین.»

سلام.در آیه ۶۰ سوره نور آمده: و بر زنان از کار افتاده ای که امید زناشویی ندارند "گناهی نیست" که پوشش خود را کنار بگذارند...
این آیه بیان می کندکه کنار گذاشتن پوشش فقط در صورتی گناه نیست که زن از کار افتاده باشد و امیدی به زناشویی نداشته باشد،فقط در اینصورت گناه نیست.این به این معنی است که کار گذاشتن پوشش در موارد دیگر گناه است.این آیه به وضوح بیان می کند که عدم رعایت حجاب گناه است و رعایت آن واجب.

آیا در قرآن مجازاتی برای عدم حجاب (مانند افراد کافر ) مطرح شده یا افراد با حجاب برتر خواهند بود و یک امتیاز محسوب خواهد شد و بی حجابان این امتیاز را فقط کسب نخواهند کرد؟

سلام. خیلی از دخترهایی که به حجاب اعتفاد ندارن و می گن ما رو مجبور به حجاب نکنین خودشون دخترهای با حجاب رو مسخره می کنن و مانع آزادی اونها در عقیده شون می شن. اگه آزادی بیان و عقیده درسته چرا برای دخترهای مسلمان و مومن وجود نداره؟ مخصوصا توی شهر تهران.
لطفا یکی از همین دخترهای مظلوم که واقعا فکر می کنه دارن بهش حجاب رو اجبار می کنن جواب منو بده.

با عرض سلام . حجاب وقتی معنا پیدا می کنه که خریدار داشته باشه و اطرافیان بدونند که این کار نشانه پاکدامنی یک زن هست نه در جوامع غربی حالا که وقتی یک زن محجبه را می بینند وحشت زده می شوند که خدای من این مسلمان است . چون قبل از اینکه ما اسلام را با روسری مان به او معرفی کنیم برداشت آنه از اسلام هزاران تروریست جنایتکار با نام های داعش و طالب و... هست که هر گوشه جهان را به وحشت انداخته اند. و باید بگویم برداشت انها از اسلام و حجاب تنها تروریست هست و دیگر هیچ. و دیگر اینکه موی یک زن مسلمان چه جذابیتی و چه برتری می تونه در مقابل موی سر هزاران زن زیبای خارجی داشته باشه که باید همیشه پوشونده بشه وگرنه به گناه می یفته. البته حرف من با کسایی هست که از دست تروریست و جنگ و خفقانهای سیاسی مذهبی کشورشون به کشورهای خارجی مهاجر شدند ولی با پوشیدن روسری این بیچاره هارو تو مملکت خودشون ترسوندن.

تصویر پاسخگوی احکام

سلام

اولا اینکه حجاب مختص اسلام نیست و در ادیان دیگر هم است (حتی شدیدتر از این) و همین الان در آمریکا یا اروپا مسیحیان مومن به مسیح یا یهودیان حجاب دارند و روسری می پوشند.

دوما شما خودتان هم می دانید که همین غربیها خودشان از ترس گسترش آیین یکتا پرستی و اسلام حقیقی هزینه تروریستها را تامین می کنند و به نظر من خیلی هم نیازی نیست شما برای جوامع مثلا متمدن غربی غصه بخورید و دلسوزی کنید بلکه برای کشور های تحت استعمار اسلامی دلسوزی کنید که همین متمدنان در حال غارت آنها هستند.

سوما انسانهای آزاده در همه جای جهان وجود دارد و در همان غرب هم انسانهایی هستند که با همه این تبلیغات به صورت مسالمت آمیز با مسلمانان زندگی می کنند و به دین اسلام و پیروانش احترام می گذارند و در خیلی از موارد به اسلام هم رو می آوردند و مسلمان می شوند.

چهارما شما چرا می خواهید با برداشتن روسری و حجاب صورت مسأله را پاک کنید .سران غرب با اسلام مخالفند نه با روسری و حجاب ، شما اگر دغدغه هم داری اینطوری مطرح کن که چرا نظر غربی ها در مورد اسلام اینگونه است آیا اسلام حقیقی همین است که عوام الناس فریب خورده غربی بر اثر تبلیغات رسانه های سرمایه داری و استعماری درک کرده اند.

پنجما طینت انسان های پاک و سعادت طلب از خوبی ها لذت می برد و سران اروپا و غرب از ترس رواج اسلام و پوشش اسلامی این کار را ضد ارزشی اعلام می کنند و با این همه تبلیغات منفی باز هم هر روز بر تعداد محجبه های اروپایی که اصلا مسلمان هم نیستند افزوده می شود.

پس نباید بی انصافی کرد و در مورد حکم الهی که تمام نفعش به فرد و جامعه می رسد اینگونه قضاوت کرد.

موفق باشید

.

من هم در قرآن آیات مربوط به حجاب را خواندم من چادری نیستم ولی این زندگی دنیادست و بال ما را بسته و این زرق و برق دنیا به ما اجازه نمیده دست بکشیم از خواهش های دلمون ولی اگر پاداش بزرگ را میخواهیم باید حجاب رارعایت کنیم

«یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لازْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِكَ أَدْنى‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً؛[احزاب/۵۹] اى پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: جلبابها [روسرى ‏هاى بلند] خود را بر خویش فروافكنند، این كار براى اینكه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است (و اگر تا كنون خطا و كوتاهى از آنها سر زده توبه كنند) خداوند همواره آمرزنده رحیم است.»
با توجه به آیه فوق میتوان فهمید که زنان باید طوری حجاب خود را حفظ کنند که توسط مردان شناخته نشوند و آن ممکن نیست مگر اینکه نقاب یا روبند داشته باشند پس نزدیکترین زنان به این الگو زنان جنوب و عرب هستند که چنین حجابی را دارند.

داره میگه شناخته شوند حرف شما درست بود باید میگفت برای اینکه شناخته نشوند البته نمیگم بده ها خوبه ولی همه ی فقها دیده شدن گردی صورت و دست مجاز میدونن

سوال من در مورد این قسمت از آیه ست "یا بندگان خود، یا مردان خدمتگزار خود كه رغبت به آن ندارند، " زنی که ازدواج کرده مردان دیگر به او نمیتوانندرغبت داشته باشند پس نیازی به حجاب در برابر آنها نیست

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
باسلام وتشکر .
بر خلاف بر داشت شما مسله ضرورت حجاب و موارد استثنای آن در آیه ذیل به صراحت آمده :
دو آیه قرآن به صورت صریح بحث حجاب را مطرح کرده اند.آیه ۳۱ سوره نور و آیه ۵۹ سوره احزاب به طور صریح به این بحث پرداخته اند:
در آیه سی و یک سوره نور آمده است:
وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى‏ جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبائِهِنَّ أَوْ آباءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنائِهِنَّ أَوْ أَبْناءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی‏ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی‏ أَخَواتِهِنَّ أَوْ نِسائِهِنَّ أَوْ ما مَلَكَتْ أَیْمانُهُنَّ أَوِ التَّابِعینَ غَیْرِ أُولِی الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلى‏ عَوْراتِ النِّساءِ وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفینَ مِنْ زینَتِهِنَّ وَ تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمیعاً أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ
و به زنان مؤمن بگو كه چشمان خویش فرو گیرند و شرمگاه خود نگه دارند و زینتهاى خود را جز آن مقدار كه پیداست،آشكار نكنند و مقنعه ‏هاى خود را تا گریبان فروگذارند و زینتهاى خود را آشكار نكنند،جز براى شوهر یا پدر یا پدر شوهر یا پسر یا پسر شوهر یا برادر یا پسر برادر یا پسر خواهر یا زنان همكیش خود، یا بندگان خود یا مردان خدمتگزار خود كه رغبت به آن ندارند یا كودكانى كه از شرمگاه زنان بى‏ خبرند و نیز چنان پاى بر زمین نزنند تا آن زینت كه پنهان كرده‏اند دانسته شود.اى مؤمنان،همگان به درگاه خدا توبه كنید،باشد كه رستگار گردید.

و در آیه پنجاه و‌ نه سوره احزاب داریم:

یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لازْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِكَ أَدْنى‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً
اى پیامبر!به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو که روسرى ‏هاى بلند خود را بر خویش فرو افكنند، این كار براى اینكه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است.خداوند همواره آمرزنده رحیم است.

ببینید این آیه احزاب که به آن استناد میکنید نص قرآن روشنه و به پیامبر گفته میشه تا بگه همسران و دخترانش و زنان مومن برای اینکه شناخته شوند از پوشش استفاده کنند تا مورد آزار قرار نگیرند و این برایشان بهتر است. ولی هیچ کجا گفته نشده اگر نکردند حرامه و یا فردا روز قیامت آتیششون میزنیم!‌ یا بزور بگیرید بپوشونیدشون! گفته اختیار خودشونه تا شناخته بشن و اذیت نشن(اینم داره زمان پیامبر گفته میشه). حالا اگه شما یکجا رفتی که بخاطر حجابت اذیت شدی تکلیف چیه؟! مثلا بعضی کشورها شما سرت رو بپوشونی اصلا اجازه ورود نداری مثل ادارات و یا در ترکیه قدیم اجازه تحصیل نداشتی. بعد یه خانومی میبینه اگه رو سری سرش کنه از حق تحصیل محروم میشه ولی اگه سرش نکنه کسی کاریش نداره اذیتشم نمیکنه مثل زمان پیغمبر! الان تکلیف چیه؟‌ به نظرم این نگاه خشک و بدون فکر اشتباهه و به ضرر خود مسلمان ها هم تموم میشه! حلال خدا رو کسی نمیتونه حرام کنه !‌ و در آخر هر قضاوت با خود اون هست پس ما کاسه داغ تر از آش نشیم و زنان رو انقدر اذیت نکنیم

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
با سلام وتشکر .
در ابتدا باید اشاره شود در عرب جاهلیت حجاب به شکل کنونی وجود نداشت و به وسیله اسلام در عرب حجاب به وجود آمد. (۱)
پیش از نزول آیه حجاب، زنان عرب معمولا پیراهن‌هایی می پوشیدند که گریبان های شان باز بود، دور گردن و سینه را نمی پوشاندند، روسری‌های هم که روی سر خود می‌انداختند، از پشت سر می‌آویختند (همان طور که الان بین مردان عرب معمول است) قهرا گوش ها و بناگوش ها و گوشواره ها و جلو سینه و گردن نمایان بود. آیه ۳۱ سوره نور، که نازل شد، فرمانی بود که باید قسمت‌های یاد شده پوشیده گردد. ابن عباس در تفسیر «... ولیضربن هن علی جیوبهن و لا یبدین ز ینهن....» می‌گوید زن، باید مو و سینه و دور گردن و زیر گلوی خود را بپوشاند. (۲) در تفسیر مجمع البیان در ذیل آیه می‌گوید:
زنان مامور شدند که روسری‌های خود را بر روی سینه خود بیفکنند تا دور گردن آنان پوشیده شود. گفته شده که قبلا دامنه روسری ها را به پشت سر می‌افکندند و سینه های شان پیدا بود. کلمه «جیوب» «گریبان ها» کنایه از سینه‌هاست، زیرا گریبان‌هاست که روی سینه ها را می پوشاند .گفته شده از آن جهت این دستور رسید که زنان موها و گوشواره ها و گردن‌های خویش را بپوشانند. (۳)
آیات و روایات فراوانی بر لزوم پوشش برای زنان مؤمن دلالت دارند:
در دو آیه به طور صریح و روشن بر حجاب و پوشش کامل زنان تأکید شده است: یکی آیه ای که بیان شد و دیگری آیه ۵۹ سوره احزاب:
ای پیامبر ! به زنان و دختران و زنان مؤمن بگو بدن خود را به پوشش کامل (جلباب) بپوشانند، که این کار برای این که به عفت و پاکی شناخته شوند، نزدیک تر است . از تعرض و جسارت هوسرانان محفوظ باشند. اگر تا کنون کوتاهی و خطا شده، توبه کنند، خداوند همواره آمرزنده و رحیم است.
مساله حجاب جزو مسلمات اسلام است که شیعه و سنی بر آن اتفاق نظر دارند . هیچ اختلافی در این مساله وجود ندارد چون در قرآن با صراحت بر آن تاکید شده ؛ هر حکمی که در قران آمده ،مورد پذیرش تمام مسلمانان است .
بعد از دستور صریح قرآن راجع به حجاب، موضوع حجاب در جامعه اسلامی رعایت می شد . اگر در موارد محدودی هم رعایت نمی شد یا نهی از منکر از آن جلوگیری به عمل می آمد.
در گذشته حضور زن در جامعه به شکل امروزی نبود. شغل اجتماعی برای زنان وجود نداشت. زنان خانه دار بودند و در خانه به سر می بردند .مسئله ای که امروز وجود دارد ، در آن زمان نبود.
موضوع ازدواج و بسیاری از مسایل دیگر در جامعه حل شده بود . عوامل فرهنگی و اجتماعی و تبلیغات جهانی که امروز بر ضد حجاب وجود دارد، در آن زمان نبود. به همین خاطر نباید انتظار وضعیت امروزی را در آن زمان داشته باشیم.
به طور کلی موضوع برهنگی و عدم پوشش مناسب، سابقه اندکی در میان مردم در فرهنگ های مختلف دارد. حتی در جهان غرب نیز بیش از ۲۰۰ سال قبل وضعیت پوشش به شکل کنونی و رقت بار نبوده است.
در مجموع حجاب کرامت زنان است نباید تصور شود که زن برای رسیدن به آنچه شما در سوال مطرح نموده اید کرامت انسانی خود را قربانی نماید .
پی نوشت ها:
۱ . مجموعه اثار ، شهید مطهری ، ج ۱۹ ، ص ۳۸۵ .
۲ . همان ،ص ۴۸۵ .
۳ . همان ، ۴۸۶ .

من از مطالعۀ قرآن به این واقعیت رسیدم که اگر قرآن کلام خدا باشد، خداوند متعال حجاب (به معنی پوشش مو) را به هیچ عنوان برای زنان واجب نکرده. فرض کنید خداوند در جمله‌ای به بندگانش توصیه کند که در مصرف آب اصراف نکنید، و بعد قدرتمندانی که خود را بسیار خداپرست هم می‌دانند بیایند و با تهدید و زور و با نام خدا تمام افراد تحت سلطۀ خود را از نوشیدن آب منع کنند و به آنها بگویند که ببینید در این آیه خدا چنین گفته. برای اینکه زنده بمانید از آب میوه و نوشابه و غیره استفاده کنید که خیلی خوشمزه تر هم هستند. خداوند چون شما را دوست دارد چنین امر کرده و اگر آب را از راه نوشیدن مستقیم آب به بدن خود برسانید شیطان به وجود شما وارد میشود و غیره. برای آن صاحبان زور و کسانی که برای تبلیغ آن دروغ با آنها همراهی کرده‌اند جز آخرتی دردناک نمی‌توان تصور کرد. داستان حجاب هم همین است. اگر بگویید نمی‌دانم و درک کلام خدا را به خود بندگان خدا بسپارید حتماً آخرت مطمئن‌تری خواهید داشت.

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
با سلام وتشکر .
در ابتدا باید اشاره شود که به حکم عقل برای فهم قران وآیات حجاب باید به متخصصان قرانی مراجعه نمایید همان طور که برای در مان سرماخوردگی تان به پزشک متخصص نیاز دارید وخود درمانی برای تان ضرر دارد حال باید گفت :
پوشش اسلامی از احکام ضروری اسلام است، زیرا نص صریح قرآن بر آن گواهی می‏دهد، بنابراین هیچ مسلمانی نمی‏تواند در ضرورت حجاب تردید کند، زیرا هم قرآن مجید به آن تصریح کرده و هم روایات بسیاری بر وجوب آن گواهی میدهد. به همین جهت فقیهانی شیعه و سنی، به اتفاق به آن فتوا داده‏اند. همان طوری که نماز و روزه به دوران خاصی اختصاص ندارد، دستور پوشش نیز، چنین است و ادعای عصری بودن آن، غیر کارشناسانه می‏باشد.
خداوند متعال در آیه ۳۰ سوره نور نخست به مردان مسلمان و سپس در آیه بعد به زنان مسلمان فرمان می‏دهد از چشم چرانی اجتناب کنند و در رعایت پوشش بدن از نامحرمان کوشا باشند:
"قل للمؤمنین یغضوا من أبصارهم و یحفظوا فروجهم ذلک أزکی لهم انّ اللَّه خبیر بما یصنعون؛ ای پیامبر! به مردان مؤمن بگو: دیدگان خود را فرو خوابانند و عفت پیشه ساخته و دامن خود را از نگاه نامحرمان بپوشانند. این کار برای پاکی و پاکیزگی شان بهتر است و خداوند به آن چه می‏کنند آگاه است".
"غضّ" در لغت عرب چنان که مرحوم طبرسی در مجمع البیان(۱) و راغب اصفهانی در مفرّدات گفته‏اند، به معنای کاستن است و "غض بصر" یعنی کاهش دادن نگاه، نه بستن چشم. البته متعلّق این فعل و این که از چه چیز چشمان خود را فرو بندند، ذکر نشده است، اما با توجه به سیاق آیات، به ویژه آیه بعد روشن می‏گردد مقصود آن است که خیره خیره زنان نامحرم را تماشا نکنند و از چشم چرانی بپرهیزند.(۲)
سپس در آیه بعد می‏فرماید: قل للمؤمنات یغضضنَ من أبصارهن...؛ ای پیامبر! به زنان مؤمن بگو: دیدگان خود را فرو خوابانند و عفت پیشه ساخته، دامن خود را از نگاه بیگانگان بپوشانند و زیور خویش را جز برای شوهران و سایر محارم آشکار نکنند، مگر آن چه پیداست و روسری‏های خویش را به گریبان اندازند تا سر و گردن و سینه و گوش‏ها پوشیده باشد و پاهایشان را به زمین نکوبند تا آن چه از زینت پنهان می‏کنند معلوم شود...".
در این آیه، خداوند در خصوص پوشش بانوان، آن چه را بر زنان مؤمن لازم است، به دو شکل گسترش می‏دهد:
۱- پوشاندن سر و گردن.
۲- پوشاندن زینت‏ها.
"خمر" جمع خمار و به معنای روسری و سرپوش است.(۳)
"جیوب" از واژه "جیب" به معنای قلب و سینه و گریبان است.(۴)
در تفسیر مجمع آمده است: "زنان مدینه اطراف روسری‏های خود را به پشت سر می‏انداختند و سینه و گردن و گوش‏های آنان آشکار می‏شد. بر اساس این آیه موظف شدند اطراف روسری‏های خود را به گریبان‏ها بیندازند تا این مواضع نیز مستور باشد".(۵)
فخر رازی یادآور می‏شود که خداوند با به کار گرفتن واژه‏های "منوب" و "علی" که مبالغه در القا را می‏رساند، در پی بیان لزوم و وجوب پوشش کامل این نواحی است.(۶)
ابن عباس در تفسیر این جمله می‏گوید: "یعنی زن مو و سینه و دور گردن و زیر گلوی خود را بپوشاند".(۷)
آیه بعدی حجاب:
"یا أیها النّبی قل لأزواجک و بناتک و نساء المؤمنین یدنین علیهن من جلابیبهن...؛ ای پیامبر! به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو: پوشش‏ها (روسری یا چادر) خود را بر خویش فروتر گیرند. این برای آن که شناخته نگردند و اذیت نشوند، به احتیاط نزدیک‏تر است و خدا آمرزنده و مهربان است".(۸)
در این آیه دو مطلب قابل توجه است:
۱- جلباب چیست؟ نزدیک کردن آن یعنی چه؟
۲- فلسفه پوشش و حجاب اسلامی.
در مفهوم جلباب اختلاف نظر وجود دارد. آن چه با توجه به کتب لغت و گفتار مفسّران شیعه مانند علامه طباطبایی(۹) و فیض کاشانی(۱۰) و اهل سنّت مانند قرطبی(۱۱) صحیح‏تر به نظر می‏رسد، آن است که جلباب، ملحفه و پوشش چادر مانند است، نه روسری و خمار.
از ابن عباس و ابن مسعود روایت شده که منظور عبا است. پس جلباب لباس گشاد و پارچه‏ای است که همه بدن را
بپوشاند؛ ضمناً همان طور که مفسّران بزرگ مانند شیخ طوسی و طبرسی فرموده‏اند، در گذشته نوع روسری که برای زنان معمول بود: روسری‏های کوچک که آن را خمار یا مقنعه می‏نامیدند و معمولاً در خانه از آن استفاده می‏کردند؛ نیز روسری‏های بزرگ که مخصوص بیرون خانه به شمار می‏آمد. زنان با روسری بزرگ که جلباب خوانده می‏شد و از مقنعه بزرگ‏تر و از ردا کوچک‏تر است و به چادر امروزین شباهت دارد، مو و تمام بدن خود را می‏پوشاندند.(۱۲)
نزدیک ساختن جلباب (یدنین علیهن من جلابیبهن)، کنایه از پوشیدن چهره و سر و گردن با آن است،(۱۳) یعنی چنان نباشد که چادر یا روپوش‏های بزرگ مانند مانتو تنها جنبه تشریفاتی و رسمی داشته باشد و همه پیکرشان را نپوشاند.
قرآن می‏فرماید: بانوان با مراقبت جامه شان را بر خود گیرند و آن را رها نکنند تا نشان دهند اهل عفاف و حفظ اند.
پاورقی :
۱. مجمع البیان فی تفسیر القرآن، طبرسی، ج ۷ - ۸، ص ۲۱۶.
۲. مجموعه آثار شهید مطهری، ج ۱۹، ص ۴۷۵.
۳. المفردات فی غرائب القرآن، ص ۱۵۹؛ مجمع البیان، ج ۷ - ۸، ص ۲۱۷.
۴. مجمع البیان، ج ۷ - ۸، ص ۲۱۷.
۵. همان.
۶. تفسیر کبیر فخر رازی، ج ۲۳، ص ۱۷۹.
۷. مجمع البیان، ج ۷ - ۸، ص ۲۱۷.
۸. سوره احزاب (۳۳) آیه ۶۰ و ۶۱.
۹. المیزان فی تفسیر القرآن، ج ۱۶، ص ۳۶۱.
۱۰. تفسیر صافی، فیض کاشانی، ج ۴، ص ۲۰۳.
۱۲. الجامع الاحکام القرآن، قرطبی، ج ۱۴، ص ۱۵۶.
۱۳. التبیان فی تفسیر القرآن، طوسی، ج ۸، ص ۳۶۱؛ مجمع البیان، ج ۷ - ۸، ص ۵۷۸.
۱۴. مجمع البیان، ج ۷ و ۸، ص ۵۸۰.

چرا به صراحت خداوند با انسان ها صحبت نکرده و همش با رمز و نشانه صحبت کرده که نیاز به تفسیر باشه ؟

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
با سلام وتشکر .
در ابتدا باید اشاره شود تفسیر در لغت کشف وآشکار کردن معنای لفظ است (۱) «تفسیر» یعنى برگرفتن نقاب از چهره . مگر قرآن که «نور» و «کلام مبین» است ،نقابى بر چهره دارد که از آن برگیریم؟!
نقابى بر چهره قرآن نیست، این ما هستیم که باید نقاب از چهره جان برگیریم و پرده از دیده عقل و هوش خود کنار زنیم تا مفاهیم قرآن را دریابیم تا روح آن را درک کنیم.
از سوى دیگر: قرآن تنها یک چهره ندارد، یک چهره عمومى دارد که براى همه گشوده است، و نور مبین است و رمز هدایت خلق! اما چهره، بلکه چهره‏هاى دیگر دارد که آن را تنها به اندیشمندان( آن ها که تشنه حقند و پوینده راهند و خواهان بیش تر) نشان مى‏دهد، و به هر یک به اندازه پیمانه وجود و کوشش و تلاش آمیخته با اخلاصش، سهمى مى‏بخشد.
این چهره‏ها که در احادیث «بطون» قرآن نامیده شده، بر همه کس تجلى نمی کند، و یا همه چشم ها قدرت دید آن را ندارند. تفسیر، به چشم ها قدرت می بخشد . حجاب ها را کنار می زند . به ما شایستگى دید آن ها را تا آن جا که براى ما امکان دارد می دهد.
قرآن چهره‏هایى نیز دارد که گذشت زمان، و پرورش نبوغ ها و استعدادها از آن پرده بر مى گیرد، که در سخن معروف «ابن عباس» ( شاگرد هوشمند مکتب على علیه السّلام) به آن اشاره رفته است:« القرآن یفسره الزمان».
از همه این ها گذشته قرآن به مضمون کلام معروف «القرآن یفسر بعضه بعضا» خود را تفسیر می کند، آیاتش پرده از چهره یکدیگر بر مى‏گیرند و این هرگز با نور و کلام مبین بودنش منافات ندارد که قرآن «یک واحد به هم پیوسته» و «مجموعه از هم ناگسسته» است، و مجموعا نور است و کلام مبین.
تفسیر به معنای روشن ساختن مفهوم آیات قرآن و واضح کردن منظور پروردگار است. بنا بر این هرکس توان آن را داشته باشد و علوم لازم در تفسیر را بداند، می تواند قرآن را بفهمد و تفسیر کند. اگر چنین قدرتی ندارد، باید برای فهم معارف قرآن به عالمان علوم قرآن و مفسران مراجعه کند. این یک امر عقلایی است که هر انسانی در مسائل مورد نیاز باید خود آگاه و متخصص باشد و یا به متخصص مراجعه کند .
. (۲) بی تریدی گر چه قرآن نور و هدایت و عربی آشکار و هدایتگر است و کتاب معما نیست که از فهم آن عاجز باشیم و بیان آن به عهده معما شناسان واگذار شده باشد،با این وجود به چند دلیل عموم مردم از فهم همه معانی قرآن ناتوانند و برای فهم مفاهیم آن به تفسیر کنندگان محتاجند.
مفاهیم قران از عمق و ژرفای بی نهایت برخوردار است ،همچنان که اوج بی نهایت نیز دارد . عموم مردم گرچه به هنگام مراجعه به قرآن از سفره گسترده آن طعام هایی ارزشمند بر می گیرند ولی درک و فهمشان از رسیدن به اوج و ژرفای قرآن عاجز است . باید غواصان ماهر و عقابان تیز پرواز را به مدد بطلبند و به کمک آنان مروارید ها شکار کنند.
قرآن به زبان قوم و مردم نازل شده و برای بیان مفاهیم متعالی، راهی جز به کار گیری همین الفاظی که برای مفاهیم محسوس وضع شده اند، نداشته ،پس به ناچار برای بیان بسیاری از مفاهیم چاره نبوده ،جز این که همین الفاظ را با کنایه و قرینه در آن معانی برتر از حس به کار گیرد . ما انسان های مانوس با معانی حسی وقتی آن آیات را تلاوت می کنیم، معانی محسوس
به ذهنمان می آید . معلمان قران که از جانب خدا تعلیم یافته اند ،باید این آیات را برای ما بیان کنند. به این دلایل و دلایل دیگرکه در کتاب های مفصل آمده ، باید به پیامبر ، امامان و عالمان دیندار مراجعه کنیم و بیان و تفسیر و توضیح آیات قرآن را از آنان بخواهیم.

پی نوشت:
۱-مجمع البحرین ،ج۱ ،ص ۴۰۱.
۲- تفسیر تسنیم ، آیت الله جوادی آملی ، مقدمه ج۱ ، ص۵۶ تا ۵۹

با صراحته تفسیر از این نظر لازمه به هرحال ایات یه شان نزولی داره وتفاسیر اونو بیان میکنن ربطی به صراحت وغیر صراحت نداره

در آیه ۳۱ سوره نور جلبا را به مقنعه ترجمه کرده اید در صورتیکه در زمان پیغمبر اصلاً از چیزی به اسم مقنعه استفاده نمیشده که بگویند با آن سینه های خود را بپوشانید. این آیه اشاره به حجاب حداقلی دارد که به خاطر شرایط ویژۀ دوران پیامبر ص حتی همان حداقل ها که پوشش سینه و شرمگاه بوده هم رعایت نمیشده. که البته در مورد مردان هم در آیه ۳۰ سوره نور نیز به همین صورت اشاره به نگاه نکردن به نامحرم و پوشش شرمگاه اشاره شده که در مورد بانوان علاوه بر آن دو مورد به پوشش سینه هم اشاره شده است.
آیه ۵۱ سوره نور فقط مختص زنان پیامبر ص است و تعمیم به کلیه زنان داده نشده

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
با سلام وتشکر .
قبل از پرداختن به پاسخ ذكر نكته اي لازم و ضروري است و آن اينكه
منابع اصلي احكام اسلام مانند حجاب و غيره عبارت است از قرآن و سنت. سنت يعني قول و فعل و تقرير پيامبر و امامان اهل بيت (ع) كه همگي معصوم بوده و سخن و عملشان حجت است بر مردم و مردم وظيفه تبعيت از آن را به عنوان حكم الهي دارند.
قرآن اصول كلي احكام اسلام را بيان مي كند و وظيفه تشريح و توضيح و تعيين حدود آن بر عهده پيامبر و اهل بيت او كه آشناي به مراد و منظور قرآن هستند مي باشد.
در قران كريم آمده است :« ِ وَ أَنْزَلْنا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ ما نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُون»
" و بر تو اين قرآن را نازل نموديم تا آنچه را كه براى هدايت مردم فرستاده شده بيان كنى، باشد كه بهتر بينديشيد» (۱) همچنين مي فرمايد :
« وَ ما آتاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ ما نَهاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَديدُ الْعِقاب»
" و آنچه پيامبر خدا به شما ميدهد، آن را (با كمال ميل) بگيريد و از هر چه شما را منع مي كند (جدا) از آن دورى كنيد و از خشم خدا بترسيد كه مجازات خدا بسيار سخت و شديد است." (۲)
بنابراين تبيين حدود دقيق حجاب بر عهده پيامبر (ص) است همانگونه كه حكم برپايي نماز در قرآن هست. اما تبيين تعداد ركعات هر يك از نمازها در هيچ يك از آيات قران نيست و بر عهده پيامبر (ص) نهاده شده است .
در باره حجاب هم اصل آن در قرآن تصريح شده است و هم تا مقدار زيادي، حدود و شرائط آن ذكر شده است. خداي متعال در قرآن كريم مي فرمايد:
« به زنان مؤمنه بگو، كه چشمان خود را از نامحرم بپوشند و فروج خود را از حرام محفوظ بدارند و زينت و آرايش خود را جز آنچه اجبارا ظاهر مي شود بر نامحرم آشكار نسازند. و زنان مؤمنه بايد سر و سينه خود را با روسرى بزرگ بپوشانند و زينت و جمال خود را بر نامحرم آشكار نسازند، مگر به شوهر يا پدر و يا پدر شوهر يا پسر خود يا پسران شوهرش يا برادران خود يا پسران برادر و خواهر خود و يا بزنان نجيب از خودشان و يا به خدمتكاران زن و پيشخدمتان مرد كه بسبب پيرى (زياد) از زن بى‏نيازند و يا كودكانى كه هنوز بر زنان واقف نيستند. زنان مؤمنه نبايد در راه رفتن طورى حركت كنند و پاهايشان را بزمين بزنند كه زينت و آرايش مخفى آنان معلوم شود. اى اهل ايمان، همه بدرگاه خدا توبه كنيد تا رستگار شويد."(۳)
اگر به اين بخش از آيه كريمه توجه فرمائيد وجوب حجاب و حدود آن روشن مي شود.
« ولا يبدين زينتهن الا ما ظهر منها وليضربن بخمرهن علي جيوبهن و لايبدين زينتهن الا لبعولته»
" لام " امر بر سر فعل يضربن و "لا" ي نهي بر سر فعل يبدين در عربي نشانه امر و نهي است، امر به پوشش و نهي از آشكار نمودن زينت .(۴)
« وليضربن بخمرهن علي جيوبهن » نيز بيان حدود آن است چرا كه :
"خُمُر" جمع خمار است و خمار به معنای مقنعه است و مقنعه نیز پوششی است كه به طور كامل سر و اطراف آن مثل مو، گردن و گریبان را میپوشاند.(۵)
در روايات صحيح و معتبر از پيامبر و نيز ائمه معصومين (ع) حدود دقيق حجاب تبيين شده است :
ازپیامبر (ص) نقل شده است که خطاب به اسماء (خواهر عایشه) فرمود :" ای اسماءزن هنگامی که به بلوغ می رسد ، صحیح نیست که غیر از این قسمت و این قسمت از بدنش پیدا باشد و بصورت و دو کف دست خویش اشاره کرد "(۶)
از امام رضا ـ علیه السّلام ـ در روایتی نقل شده است «یؤخذ الغلام بالصلاه و هو ابن سبع سنین و لا تغطی المرأه شعرها منه حتی یحتلم.»پسرهفت ساله درباره نماز قابل مؤاخذه و پرسش است اما بر زن واجب نیست از پسران غیر بالغ موی سر خود را بپوشاند....»(۷)
مفهوم این روایت ، وجوب پوشش موی سر زنان را مي رساند كه در برابر پسران بالغ زنان بايد موي سر خود را بپوشانند.
یا در روایت دیگر:در روایتی از امام صادق (ع) نقل شده است: علی الصبی اذا احتلم الصیام و علی الجاریه اذا حاضت الصیام والخمار ...بر پسر بالغ روزه واجب است بر دختر بالغ نیز روزه و پوشش سر ازنامحرم واجب است .(۸)
پی نوشت :
۱. نحل (۱۶) ، آيه ۴۴.
۲. حشر (۵۹)،‌ آيه ۷.
۳. نور(۲۴)، آيه ۳۱.
۴. ر.ك : دعاس ، اعراب القرآن الكريم ، دمشق، دارالمنير ، ۱۴۲۵ هـ.ق ، ج ۲، ص ۳۵۱.
۵. احمد بن محمد فيومي، مصباح المنیر ، دارالهجره ، ۱۴۰۵هـ.ق ، ج۱، ص۱۸۱ .
۶. ابی داوود، سنن ابی داوود، دار احیاء السنة النبویة ، بيتا ، ج ۴ باب فیما تبدیالمراة من زینتها ، ص۶۴ نیز در این زمینه ر.ک: شيخ حر عاملي، وسائل الشیعه، قم ، آل البيت ، ۱۴۰۹هـ.ق ، ج ۲۰، ابواب مقدمات نکاح ، باب ۱۰۹ ، ص ۲۰۱-۲۰۲.
۷. شيخ حر عاملي، وسائل الشيعه،‌ پيشين، ج ۲۰.
۸. شيخ طوسي، التهذيب ، تهران، دارالكتب الاسلاميه ، ۱۳۶۹ هـ.ش، ج ۴، ‌ص ۲۸۱.

سلام خدمت تمام بزرگواران
بنظر من مشکل ما اینه که معنیه اختیاری بودن دین رو درک نمیکنیم.اول اختیار در انتخاب دین و ازادی ای که اسلام در این زمینه به همه ی انسانها حتی کسانی که در جوامع اسلامی زندگی میکنند رو در نظر بگیرید تا تمام سوالهاتون از بین بره.من متوجه نمیشم وقتی به چیزی اعتقاد نداشته باشی و مجبور به انجامش باشی اسمش چی میشه.اقایی که جواب سوالها رو در جبهه ی ضرورت حجاب دارید میدید شما چرا متوجه نمیشید ناخواسته یکی از کسایی هستید که دارید وجهه ی دین رحمت کامل ترین دین خدا رو با توجیه اجباری بودن مساعلی مانند حجاب در جامعه از بین میبرید؟شما چطور متوجه نمیشید اختیار چیه؟شما دارید به ازادیه انسان توهین میکنید اقا با این کاراتون.شمایید که مردم رو اسلام گریز میکنید.من متوجه نمیشم شما چطور امار بزهه جنسی در کشور خودتون رو با کشورهای اروپایی مقایسه میکنید.خدا بیامرزه ایت الله طالقانیو.اقای جواب دهنده, اسلام به خیلی چیزها موکدتر از حجاب تاکید کرده مثل دروغ مثل غیبت مثل خیلی چیزهای دیگه.ولی ایا العان تو خیابون موقه ی غیبت شما رو دستگیر میکنن؟شما بدبین کردید مردم رو به پاکترین و نجات دهنده ترین دین خدا.اگر این کار به صلاح جامعه ی اسلامی بود پس چرا بعد از سی و هفت سال اینجوری شد؟چرا اماره جنایت های جنسی بیشتر شد؟پرونده های ناموسی موج مکزیکی میرن تو دادگاههامون.چرا خیلی زنهامون انقد راحت به شوهراشون خیانت میکنن؟چرا قبح گناهو خیانت شکسته شد؟چرا جواب نداد اقا؟کسی که بی دلیل چیزی رو قبول میکنه رو نمیشه با دلیل قانع کرد ولی این نگرش سطحیه شما به دین اسلام اینده ی سیاهیو برای کشور شیعه ی ایران تنها کشوری که با توجه به شرایطش بهترین اقامتگاهه امام زمان ما میتونه باشه رقم زده.ممنونم ک اجازه دادید نظر بدم

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
با سلام و تشکر .
در ابتدا باید اشاره شود که هر حکم از احکام اسلامی نقش وکار کرد وکار برد خاص خود را دار د نباید یکی را قربانی دیگر نمود ویا مثلا گفت چون غیبت چنین است پس حجاب چنان است ومانند آن . از این رو کمی خوب است با فلسفه حجاب آشنا شوید :
اصل پوشش بدن بدون نظر به حدود آن سابقه‏ای به اندازه حیات انسان دارد و جز بعضی از مکاتب (که بر برهنه زیستی اصرار می‏ورزند) همه افراد به نوعی آن را لازم می‏دانند. این پدیده به رغم ارتباطش با خصوصیات مختلف فردی و اجتماعی انسان، دست کم به سه نیاز وی پاسخ می‏دهد:
۱- حفاظت از سرما و گرما و برف و باران.(۱)
۲- حفظ عفت و شرم.(۲)
۳- آراستگی، زیبایی و وقار.
أ) رابطه حجاب و پوشش اسلامی:
در ابتدای بحث به رابطه حجاب و پوشش اسلامی می‏پردازیم:
حجاب به معنای پرده، حاجب، پوشیدن و پنهان کردن و منع از وصول است.(۳)
این واژه تنها به معنای پوشش ظاهری یا پوشاندن زن نیست و در اصل به مفهوم پنهان شدن از دید مردِ بیگانه است. بدین سبب هر پوششی حجاب نیست.
در قرآن آمده است: «و إذا سألتموهن متاعاً فاْسئلوهن مِن وراءِ حجاب؛(۴) چون از زنان پیغمبر متاعی خواستید، از پس پرده بخواهید». این آیه درباره زنان و بیش‏تر در مورد مسائل سیاسی و اجتماعی است،(۵) نه پوشش زن در مقابل نامحرم.
به کارگیری کلمه حجاب در خصوص پوشش زن اصطلاحی نسبتاً جدید است و همین سبب گردیده بسیاری گمان کنند اسلام خواسته است زن همیشه پشت پرده و در خانه محبوس باشد و بیرون نرود.
«ویل دورانت» می‏گوید: «این امر مبنای پرده پوشی میان مسلمانان به شمار می‏رود».(۶).
آن چه از قدیم به ویژه نزد فقها در بحث نماز و ازدواج رواج داشته، واژه ستر و ساتر به معنای پوشش و وسیله پوشش آن در مقابل نامحرم بوده است. بنابراین وظیفه پوشش اسلامی بانوان به معنای حبس و زندانی قرار دادن آنان نیست، در نتیجه منظور عدم مشارکت این گروه عظیم در فعالیت‏های اجتماعی نیست، بلکه این وظیفه بدان معنا است که زن در معاشرت با مردان، بدنش را بپوشاند و به جلوه گری و خودنمایی نپردازد و مشارکتش در فعالیت‏ها بر اصول انسانی و اسلامی استوار باشد.(۷)
ب) فلسفه حجاب زن‏
برای روشن شدن فلسفه حجاب زن و راز تفاوت آن با پوشش مردان، توجه به مطالب ذیل لازم است:
۱- توجه به رابطه پوشش با فرهنگ دینی‏
بر اساس فرهنگ اسلامی، انسان موجودی است که برای رسیدن به کمال و معنویت خلق گردیده است. اسلام با تنظیم و تعدیل غرایز به ویژه غریزه جنسی و توجه به هر یک از آن‏ها در حدّ نیاز طبیعی، سبب شکوفایی همه استعدادهای انسان شده و او را به سوی کمال سوق داده است.
پوشش مناسب برای زن و مرد عامل مهمی در تعدیل و تنظیم این غریزه است.
۲- توجه به ساختار فیزیولوژی انسان‏
نوع پوشش زن و تفاوت آن با لباس مرد رابطه‏ای مستقیم با تفاوت‏های جسمی و روحی زن و مرد دارد.
در تحقیقات علمی در مورد فیزیولوژی و نیز روان‏شناسی زن و مرد ثابت شده که مردان نسبت به محرّک‏های چشمی شهوت‏انگیز حساس ترند و چون تأثیر حس بینایی زیادتر است و چشم از فاصله دور و میدان وسیعی قادر به دیدن است، از سوی دیگر ترشّح هورمون‏ها در مرد صورتی یکنواخت و بدون انقطاع دارد، مردان به صورتی گسترده تحت تأثیر محرّک‏های شهوانی قرار می‏گیرند اما زنان نسبت به حس لمس و درد حساس ترند و به محرّک‏های حسی پاسخ می‏دهند. حس لامسه بروز زیادی ندارد و فعالیتش محدود به تماس نزدیک است.
از این گذشته چون هورمون‏های جنسی زن به صورت دوره‏ای ترشخ می‏شوند و به طور متفاوت عمل می‏کنند، تأثیر محرّک‏های شهوانی بر زن صورتی بسیار محدود دارد و نسبت به مردان بسیار کمتر است.
با توجه به مطالب فوق می‏توان گفت: حجاب در اسلام از یک مسئله کلّی و اساسی ریشه گرفته است. اسلام می‏خواهدد انواع التذاذهای جنسی (چه بصری و لمسی و چه نوع دیگر) به محیط خانواده و در چهارچوب شرع و قانون اختصاص یابد و اجتماع تنها برای کار و فعالیت باشد، بر خلاف سیستم غربی که حضور در جامعه را با لذت جویی جنسی به هم می‏آمیزد و تعدیل و تنظیم امور جنسی را به هم می‏ریزد.
اسلام قائل به تفکیک میان این دو محیط است و برای تأمین این هدف، پوشش و حجاب را توصیه نموده است، زیرا بی بند و باری در پوشش به معنای عدم ضابطه در تحریک غریزه و عدم محدودیت در رابطه جنسی است که آثار شوم آن بر کسی پوشیده نیست.
ج) آثار و فواید رعایت حجاب و پوشش دینی‏
۱- بهداشت روانی اجتماع و کاهش هیجان‏ها و التهاب جنسی که سبب کاهش عطش سیری ناپذیری شهوت است.
۲- تحکیم روابط خانوادگی و برقراری صمیمیت کامل زوجین.
با رواج بی حجابی و جلوه گری زن، جوانان مجرد، ازدواج را نوعی محدودیت و پایان آزادی‏های خود تلقّی می‏کنند وافراد متأهل هر روز در مقایسه‏ای خطرناک میان آن چه دارند و ندارند، قرار می‏گیرند. این مقایسه‏ها، هوس را دامن زده و ریشه زندگی را می‏سوزاند.
۳- استواری اجتماعی و استفاده بهینه نیروی کار و فعالیت‏
دختر و پسری که در محیط کار و دانشگاه تحریک شهوانی شوند، از تمرکز و کارآیی آن‏ها کاسته می‏شود و حکومت شهوت بر اجتماع سبب هدر رفتن نیروی فکری و کاری است.
۴- بالارفتن ارزش واقعیت زن و جبران ضعف جسمانی او
حیا، عفاف و حجاب زن می‏تواند در نقش عاطفی او و تأثیرگذاری بر مرد مؤثر باشد. لباس زن سبب تقویت تخیل و عشق در مرد است . حریم نگه داشتن یکی از وسائل مرموز برای حفظ مقام و موقعیت زن در برابر مرد است.
اسلام حجاب را برای محدودیت و حبس زن نیاورده، بلکه برای مصونیت او توصیه کرده، زیرا اسلام راضی به حبس، رکود و سرکوبی استعدادهای زن نیست، بلکه با رعایت عفاف و حفظ حریم، اجازه حضور زن را داده امّا از سوء استفاده شهوانی و تجاری منع کرده است.
در واقع حجاب موجب محدودیت، مردان هرزه می‏باشد که در صدد کام جویی‏های آزاد و بی حد و حصر هستند و عزت زن و مصونیت زنان از دست این گروه از مردان منظور است.
پی‌نوشت‏ها:
۱. نحل (۱۶) آیه ۳۰.
۲. نور (۲۴) آیه ۳۰ و ۳۱ و ۵۹ و احزاب (۳۳) آیه ۵۹ و ۶۰.
۳. المفردات فی غرائب القرآن، راغب اصفهانی.
۴. احزاب (۳۳) آیه ۵۳.
۵. مجموعه آثار شهید مطهری، ج ۱۹، ص ۴۳۱.
۶. تاریخ تمدن، ویل دورانت، مترجمان احمد آرام و دیگران، ج ۱، ص ۴۳۳ و ۴۳۴.
۷- مسأله حجاب، مرتضی مطهری، ص ۷۳؛ تفسیر نمونه، ج ۱۷، ص ۴۰۱ - ۴۰۳؛ مجموعه آثار، ج ۱۹، ص ۴۴۸.

سلام خسته نباشید با کسانی که جواب سوالات را میدهد حرفی داشتم (شهر سوال )پاسخ های شما بسیار تندوبی احساس است لطفا اصلاح کنید زیرا شما نمونه ای از ترویج دین اسلام هستید با تشکر

بنده حجاب هم دارم ولي با حجاب اجباري كاملا" مخالفم،مي خوام بدونم اولا" الحمد الله كه ايران مثل كشورهاي ديگه نيست كه مردم تقريبا" يه چيزهايي شبيه مايو ميان بيرون،(شلوارك خيلي كوتاه و بلوز نصف نيمه و تنگ)بعد اين آقايون حكومتي و آقازاده هاي شريفشون كه از قبل پول بيت المال اين مردم بدبخت پولدار شدن و هر روز پاشون اروپا و آمريكا و كاناداست،ميرن و ميان،تحريك نميشن،به گناه نميفتن ولي فقط مرداي بدبخت ايران و پدر و برادرهاي ما بيچاره هان كه با ديدن دختر،اونم با مانتو و روسري و شلوار حالا به هر شكلي،اونا تحريك ميشن،بعدش هم دين كاملا" اختياريه،مگه ما به زور همه رو با باتوم مبريم نماز بخونن،چي شده كه اين حجاب اينقدر تير شده رفته تو چشم حكومت،اين بدبدخت ها كه هم شلوار پاشونه،هم روسري سرشونه هم مانتو تنشونه،حتي اگه قلبا" مسلمون نباشن،بيچاره ها كاري به كار كسي ندارن ، شما مومني نگاشون نكن ،همون طوري كه هر شش ماه يه دفعه كه مي ري اروپا نگاه نمي كني خودت رو كنترل مي كني ،با اون طرز لباس پوشيدن ،بعد اون حكومتي كه پول بيت المال رو بالا ميكشه از ايران ميره يا اونقدر پر رو كه ميگه حقمه و همين جا هم هست،عوض هم ميشه يه پست بالاتر بهش داده ميشه،مي خوام بدونم براي كسي كه حجاب رو رعايت نمي كنه (اونم تازه نه رعايت نكردني كه دلخواه خودشه ،رعايت نكردني كه به مذاق شما خوش نمياد،مي گي بايد بيشتر رعايت كنه)اينطوري براش حكم مي ديم و در تمام روزنامه ها و برنامه ها و قوانين مملكت رو تحت الشعاع خودش قرار مي ده،با كساني كه پول بيت المال رو بالا ميكشه،تازه اون اختلاس ها كه شاهكاره،اون خيلي خيلي كار درستهاي حكومتي حداقل ۱۰ برابر من نوعي زندگيشون در رفاهه،تازه آدم خوبا هم هستن با اونا بايد چه رفتاري داشت،اونا حكمشون چيه؟

تصویر soalcity

سلام خواهر گرامی
به نظرم نوشته شما تحت تاثیر احساسات قرار گرفته، حال آنکه در گفتگو باید از باب منطق وارد شد.
قطعا جرم و تخلف کسی ، مجوز تخلف دیگران نمی شود. اگر مسئولی دزدی یا سوء استفاده کرده، باید به شدت مجازات شود. و این ربطی ندارد به آنکه چشم بر قانون شکنی عده ای بسته شود.
کما اینکه اگر در بعضی کشورها برهنه رفت و آمد می کنند، مجوز آن نیست که زنان و دختران در ایران بدون روسری رفت و آمد کنند.
و بر خلاف آنچه شما ادعا کرده اید، حکومت ایران به مساله حجاب توجه چندانی ندارد. کما اینکه هر رئیس جمهوری مثل شما ژست مخالفت با برخورد با بدحجابان می گیرد.
آنچه این مساله را پردامنه کرده، تلاش های شیطان و ایادی آن است که برهنگی تمدن غربی را کم کم در ایران هم ترویج کنند و در این راه مدام تبلیغ می کنند. شما می توانید در نوشته خودتان مرور کنید که چند نوع شبهه علیه حجاب آورده اید و کمی به این فکر کنید که چه کسی مدام این شبهات را در ذهن شما پمپاژ می کنند.

اولا حجاب در قران اججججبار نشده
دوما گفته شده بهتر است
سوما تو این پرانتز ها هرچی میخاین اضافه نکنین این کار حرامه
چهارم لکم دینکم ولی دین دین شما برای خودتان دین منم برای خودم براچی تو ایران اجججباررر شده یکی مسیحیه نمیخاد
پنجما چرا تو کشورای دنیا کسی نگاه چپ به زنان نمیکنه چون عادی شده
اینارا برسون دست مراجع جوابشا بدین بهم
با تشسسکر فراااوااان

تصویر soalcity

سلام
بعید می دانم جواب برایتان فایده ای داشته باشد. شما به خاطر انکار ظاهرا حاضرید تمام مسلمات جهان را انکار کنید. از دستور ضروری دین به حجاب تا اینکه طبق آمارها چشم چرانی و مزاحمت برای زنان در کشورهای دیگر بیداد می کند.
ضمنا شما که به دین کار ندارید، برای چه به دنبال نظر مراجع می گردید؟
بهتر نیست با خودتان رو راست باشید؟

آقا اکثره سوالا واضح و صریحه و به زبان عامیانه
اما چرا تو جواب دادنا اینقدر کتابی و رسمی و از کلمه های قلمبه سلمبه استفاده میکنید
یا بجای جواب دادن هعی پاس میدید برید فلان مطلب فلان کتاب
من با سوالا بیشتر ارتباط برقرار میکنم تا جوابا
بابا گوشمون پر شده از حرفایی رسمی و نصیحت وارانه

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
با سلام وتشکر .
سخن خوبی است پاسخ ها باید ساده و روان باشد .
به خاطر ندارم کی وکدام پاسخهای من به فلان کتاب و فلان مطلب خواله داده شده است ؟
اگر موردی خاصی ارایه فرمایید سپاس گزارم .
در هر حال سعی می شود طبق پیشنهاد شما جواب های روان سازی شود .

در اسلام چیزی به اسم حجاب اجباری وجود نداشته بلکه برای کمال زن به صورت اختیاری بوده
و البته اگر زمانی برسه که چشم ناپاک وجود نداشته باشه اصلا نیازی به حجاب نیست .
ولی یکی از افرادی که دکترای الهیات داره پس از تحقیق های بسیاری میگفت در اسلام حجاب اجباری وجود نداره

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
با سلام وتشکر .
بر خلاف تصور شما از آیات و روایات استفاده می شود در زمان رسول خدا (ص) رعایت حجاب لازم بوده است ،زیرا حجاب از ضروریات اسلام می باشد. باید ضروریات و حدود و احکام الهی در عصر رسول خدا بیش تر رعایت می‌شد . بر امام و حاکم است به این مسایل اهمیت دهد :«لیس على الامام إلاّ ما حُمّلَ من أمر ربّه... و الاحیاء للسنّة؛(۱) بر امام نیست جز آن چه از امر پروردگار به عهده او واگذار شده است... و زنده کردن سنت‌ها».
در جای دیگر، یکی از وظایف مهم حاکم و رهبر، امر به معروف و نهی از منکر و اقامه حدود الهی بیان شده است:
«لابدّ للأمّة من إمام... فیأمرهم و ینهاهم و یقیم فیهم الحدود».(۲) روشن است که بی حجابی، از منکرات است که باید از آن نهی شود. حضرت رسول (ص) این وظیفه را بهتر انجام می داد . افزون بر این که در عصر حضرت رعایت پوشش و حجاب مورد توجه توده مَردم(اعم از مسلمان و غیر مسلمان) بود . مانند این عصر بی حجابی و بدحجابی رایج نبود. حتی اقلیت های دینی نیز موظف بودند که حجاب را رعایت نمایند ،چون حجاب امر فردی مانند نماز و روزه نیست ،بلکه امری اجتماعی است که رعایت نکردن آن به عفت عمومی جامعه لطمه وارد می کند.
در سوره احزاب دستور کلی در باره حجاب آمده است که همگان ملزم به رعایت آن بودند :«ای پیامبر! به همسران و دختران خویش و بانوان با ایمان بگو که روپوش خود را برگیرند تا به عفاف و حریت شناخته شوند . مورد آزار و تعرض هوسرانان قرار نگیرند . خداوند، آمرزنده و مهربان است». (۳)
پیامبر و معصومان (ع) علاوه بر تاکیداتی که بر رعایت حجاب داشته اند، با ارائه دستور عمل هایی، جامعه اسلامی را به سوی تهذیب و پاکی، رهنمون گشته اند ، مثلا روزی اسماء - که خواهر زن پیامبر بود-، با جامه بدن نما و نازکی به خانه پیامبر آمد. پیامبر، روی خود را از او برگرداند و فرمود: «ای اسماء،وقتی زن به حد بلوغ رسید، نباید جایی از بدن و اندامش دیده شود، مگر صورت و دست ها» (۴) چون رعایت حجاب و حفظ عفت عمومی جامعه حکم قطعی اسلامی است و قرآن به صراحت آن را بیان می‌کند ، همچنین مفاسدی در پی بی حجابی به وجود می آید، منطق و عقل حکم می‌کند که باید با بی حجابی به صورت مناسب و مدبرانه و عاقلانه برخورد شود.
حجاب، صرف نظر از مسئله شخصی، مربوط به هنجارهای اجتماعی نیز می‌شود. در جامعه‌ای که قوانین آن بر اساس الگوها و احکام دین، شکل گرفته، پوشش مناسب و حجاب، هنجار اجتماعی تلقی می‌شود . به شکل قانونی در می‌آیند. از جهت قانونی بودن همه ملزم به رعایت آن می‌باشند، خواه قبول داشته یا نداشته باشند، اما این که شخص از نظر فردی نیز به آن اعتقاد و آشنا باشد، مربوط به ایمان و باور خود او خواهد بود .در سعادت و خوشبختی اخروی او نیز نقش خواهد داشت.در حالی که موظفند مقررات و قوانین کشور اسلامی را رعایت کنند . این موضوع نه در مسئله حجاب ، بلکه در مورد تمام قوانین اجتماعی حکومت لازم الاجرا است . ضمن آن که نباید هیچ کس در جامعه اسلامی تظاهر به امر منکر کند ،
پی‌نوشت‌ها:
۱. نهج البلاغه، خطبه ۱۰۵.
۲. بحار الانوار، ج ۹۳، ص ۴۱.
۳. احزاب(۳۳) آیه ۵۹.
۴. سنن ابی داود، ج۲، ص۳۸۳،

واقعت امر اینه که دین برای هدایت انسان هست و هدایت انسان ولایت فقیه و جنتی و امثالهم نیست بلکه برعکس هدایت انسان همانطور که ۱۲۴ هزار پیامبر گفتند فقط یک چیز هست اونم تصدیق خدا و خوب بودن ادمها در برابر همدیگه و در نهایت شکر گذاری خداست، حالا این وسط یه عده از دین مثل بقیه چیزا به نفع خودشون سودجویی کردن مثل حمله اعراب به ایران مثل موضوع ارتداد و... که همه اونها بخاطر قدرت طلبی حاکمان هر دوره بوده اینکه شما با پای چپ یا راست وارد دستشویی بشی مهم نیست مهم اینه که تو قرن بیست و یکم به فکر پیشرفت باشی خود قران بارها به این نکته اشاره کرده که اگه این کتاب در جای دیگه ای بود دستوراتش فرق میکرد حالا اینجا فرصت نیست که بیشتر توضیح داد ولی در همین حد میگم اینکه ما بدونم یا ندونم چرا قران هزار و چهارصد سال پیش بجای یا نبی اذا طلق گفت طلقتم هیچ دردی از ما دوا نمیکنه چیزی که مهمه اینه که حرف اخوندارو باور نکنیم و فقط به فکر پیشرفت باشیم و سطح رفاحمونو بالا ببریم در کنارش خدارو هم مد نظر داشته باشیم و احکام واجب دین رو رعایت کنیم

تصویر soalcity

سلام
بله دین فقط تصدیق خداست. اما تصدیق خدا صرف یک شعار نیست. و واقعیت خود را در عمل نشان می دهد. همان طور که خدا فرموده : مردم را به صرف ادعا رها نمی شوند. به همین خاطر تصدیق خدا در همه چیز، از جمله ولایت فقیه و با کدام پا وارد شدن و ملتزم بودن به قرآن و ... باید خود را نشان دهد.
ولی ظاهرا شما خود را آن قدر ملتزم نمی دانید که حتی مراقب باشید چه چیزی را به قرآن نسبت می دهید. و همینکه می خواهید خدا را در کناری!!!! مد نظر داشته باشید و مهم برایتان سطح رفاه باشد، یعنی اصلا عالم غیب را باور نکرده اید، حال آنکه خدای متعال آن را صفت بارز مومنان خوانده و از این رو تعجب ندارد که با آخوندها مخالف باشید.

در سوره نور آیه ۳۱ کدام کلمه به معنی مقتعه هست؟ خدا لعنت کنه قومی رو که در ترجمه قرآن تحریف می کنند. در سوره نور فرموده شده که شکاف سینه پوشانده بشه کجا در مورد مقعنه حرف زده بترسید از خدا کسانی که آیات خدا را می پوشانید کافر شما هستید شما پوشاننده آیانید

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
با سلام وتشکر .
قبل از پرداختن به پاسخ ذكر نكته اي لازم و ضروري است و آن اينكه
منابع اصلي احكام اسلام مانند حجاب و غيره عبارت است از قرآن و سنت. سنت يعني قول و فعل و تقرير پيامبر و امامان اهل بيت (ع) كه همگي معصوم بوده و سخن و عملشان حجت است بر مردم و مردم وظيفه تبعيت از آن را به عنوان حكم الهي دارند.
قرآن اصول كلي احكام اسلام را بيان مي كند و وظيفه تشريح و توضيح و تعيين حدود آن بر عهده پيامبر و اهل بيت او كه آشناي به مراد و منظور قرآن هستند مي باشد.
در قران كريم آمده است :« ِ وَ أَنْزَلْنا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ ما نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُون»
" و بر تو اين قرآن را نازل نموديم تا آنچه را كه براى هدايت مردم فرستاده شده بيان كنى، باشد كه بهتر بينديشيد» (۱) همچنين مي فرمايد :
« وَ ما آتاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ ما نَهاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَديدُ الْعِقاب»
" و آنچه پيامبر خدا به شما ميدهد، آن را (با كمال ميل) بگيريد و از هر چه شما را منع مي كند (جدا) از آن دورى كنيد و از خشم خدا بترسيد كه مجازات خدا بسيار سخت و شديد است." (۲)
بنابراين تبيين حدود دقيق حجاب بر عهده پيامبر (ص) است همانگونه كه حكم برپايي نماز در قرآن هست. اما تبيين تعداد ركعات هر يك از نمازها در هيچ يك از آيات قران نيست و بر عهده پيامبر (ص) نهاده شده است .
در باره حجاب هم اصل آن در قرآن تصريح شده است و هم تا مقدار زيادي، حدود و شرائط آن ذكر شده است. خداي متعال در قرآن كريم مي فرمايد:
« به زنان مؤمنه بگو، كه چشمان خود را از نامحرم بپوشند و فروج خود را از حرام محفوظ بدارند و زينت و آرايش خود را جز آنچه اجبارا ظاهر مي شود بر نامحرم آشكار نسازند. و زنان مؤمنه بايد سر و سينه خود را با روسرى بزرگ بپوشانند و زينت و جمال خود را بر نامحرم آشكار نسازند، مگر به شوهر يا پدر و يا پدر شوهر يا پسر خود يا پسران شوهرش يا برادران خود يا پسران برادر و خواهر خود و يا بزنان نجيب از خودشان و يا به خدمتكاران زن و پيشخدمتان مرد كه بسبب پيرى (زياد) از زن بى‏نيازند و يا كودكانى كه هنوز بر زنان واقف نيستند. زنان مؤمنه نبايد در راه رفتن طورى حركت كنند و پاهايشان را بزمين بزنند كه زينت و آرايش مخفى آنان معلوم شود. اى اهل ايمان، همه بدرگاه خدا توبه كنيد تا رستگار شويد."(۳)
اگر به اين بخش از آيه كريمه توجه فرمائيد وجوب حجاب و حدود آن روشن مي شود.
« ولا يبدين زينتهن الا ما ظهر منها وليضربن بخمرهن علي جيوبهن و لايبدين زينتهن الا لبعولته»
" لام " امر بر سر فعل يضربن و "لا" ي نهي بر سر فعل يبدين در عربي نشانه امر و نهي است، امر به پوشش و نهي از آشكار نمودن زينت .(۴)
« وليضربن بخمرهن علي جيوبهن » نيز بيان حدود آن است چرا كه :
"خُمُر" جمع خمار است و خمار به معنای مقنعه است و مقنعه نیز پوششی است كه به طور كامل سر و اطراف آن مثل مو، گردن و گریبان را میپوشاند.(۵)
در روايات صحيح و معتبر از پيامبر و نيز ائمه معصومين (ع) حدود دقيق حجاب تبيين شده است :
ازپیامبر (ص) نقل شده است که خطاب به اسماء (خواهر عایشه) فرمود :" ای اسماءزن هنگامی که به بلوغ می رسد ، صحیح نیست که غیر از این قسمت و این قسمت از بدنش پیدا باشد و بصورت و دو کف دست خویش اشاره کرد "(۶)
از امام رضا ـ علیه السّلام ـ در روایتی نقل شده است «یؤخذ الغلام بالصلاه و هو ابن سبع سنین و لا تغطی المرأه شعرها منه حتی یحتلم.»پسرهفت ساله درباره نماز قابل مؤاخذه و پرسش است اما بر زن واجب نیست از پسران غیر بالغ موی سر خود را بپوشاند....»(۷)
مفهوم این روایت ، وجوب پوشش موی سر زنان را مي رساند كه در برابر پسران بالغ زنان بايد موي سر خود را بپوشانند.
یا در روایت دیگر:در روایتی از امام صادق (ع) نقل شده است: علی الصبی اذا احتلم الصیام و علی الجاریه اذا حاضت الصیام والخمار ...بر پسر بالغ روزه واجب است بر دختر بالغ نیز روزه و پوشش سر ازنامحرم واجب است .(۸)
پی نوشت :
۱. نحل (۱۶) ، آيه ۴۴.
۲. حشر (۵۹)،‌ آيه ۷.
۳. نور(۲۴)، آيه ۳۱.
۴. ر.ك : دعاس ، اعراب القرآن الكريم ، دمشق، دارالمنير ، ۱۴۲۵ هـ.ق ، ج ۲، ص ۳۵۱.
۵. احمد بن محمد فيومي، مصباح المنیر ، دارالهجره ، ۱۴۰۵هـ.ق ، ج۱، ص۱۸۱ .
۶. ابی داوود، سنن ابی داوود، دار احیاء السنة النبویة ، بيتا ، ج ۴ باب فیما تبدیالمراة من زینتها ، ص۶۴ نیز در این زمینه ر.ک: شيخ حر عاملي، وسائل الشیعه، قم ، آل البيت ، ۱۴۰۹هـ.ق ، ج ۲۰، ابواب مقدمات نکاح ، باب ۱۰۹ ، ص ۲۰۱-۲۰۲.
۷. شيخ حر عاملي، وسائل الشيعه،‌ پيشين، ج ۲۰.
۸. شيخ طوسي، التهذيب ، تهران، دارالكتب الاسلاميه ، ۱۳۶۹ هـ.ش، ج ۴، ‌ص ۲۸۱.

چه جالب طبق ایه بالا دایی و عمو هم جز کسانی میشن که باید پیششون حجاب داشت!!!

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
با سلام وتشکر .
گرچه در آیه یاد شده از عمود ودایی به عنوان محرم اسم برده نشده ولی آن دو نیز جز محارم اند وحفظ حجاب پوشش در حضور آ نها لازم نیست در این باره گفته شده :
چرا عمو و دايى جزء محارم نيامده‏اند؟
از مطالب سؤال‏ انگيز اينكه در آيه فوق ضمن بيان محارم به هيچوجه سخنى از عمو و دايى در ميان نيست، با اينكه به طور مسلم محرمند و حجاب در برابر آنها لازم نمى‏باشد.
ممكن است نكته آن اين باشد كه قرآن مى‏خواهد نهايت فصاحت و بلاغت را در بيان مطالب به كار گيرد و حتى يك كلمه اضافى نيز نگويد، از آنجا كه استثناى" پسر برادر" و" پسر خواهر" نشان مى‏دهد كه" عمه" و" خاله" انسان نسبت به او محرمند روشن مى‏شود كه عمو و دايى يك زن نيز بر او محرم مى‏باشند و به تعبير روشنتر محرميت دو جانبه است، هنگامى كه از يك سو فرزندان خواهر و برادر انسان بر او محرم شدند، طبيعى است كه از سوى ديگر و در طرف مقابل عمو و دايى نيز محرم باشند (دقت كنيد).
تفسير نمونه، ج‏۱۴، ص: ۴۵۴

سلام بنده در تلگرام در گروهی عضو هستم که بچه ها مرتب میگن بدحجابی هیچ ربطی به وقوع سیل و زلزله و... نداره و اینکه اگه اینطور باشه کشورهای آمریکایی و اروپایی باید تا حالا نابود شده بودن. فقط هم آیه ی قرآن رو قبول داره دراین رابطه. لطفا چند آیه از قرآن در این مورد بگین. ممنونم

تصویر soalcity

سلام لطفا به این آدرس مراجعه بفرمایید:
http://www.soalcity.ir/node/2915

بسم الله الرحمن الرحیم
پاسخ همه شما این آیه ی قرآن است فقط این....و اگر نقدی دارید خوب قرآن را قبول ندارید که بحثی است جدا و قابل اثبات حتی با علم فیزیک نه فقط متا فیزیک که اثبات قرآن کاریست بسیار آسان ...پس قرآن را قبول داشته باشید و از این همه بحث و مشاجره ی نا دوستانه بپرهیزید که قرآن دوای همه ی درد هاست و یادتان نرود که قرآن دايرةالمعارف نیست و باید به ژرفایش نگریست که بهترین ژرفا بینش اول پیامبر بعد علیست و به این سخن قرآن که گوینده ی همین مطلب است گوش فرا دهید...یاعلی

«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَ أُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا» (النساء، ۵۹)
ترجمه: اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد خدا را اطاعت كنيد و پيامبر و اولياى امر خود را [نيز] اطاعت كنيد پس هر گاه در امرى [دينى] اختلاف نظر يافتيد اگر به خدا و روز بازپسين ايمان داريد آن را به [كتاب] خدا و [سنت] پيامبر [او] عرضه بداريد اين بهتر و نيك ‏فرجام‏تر است.

و صد البته که اجباری در دین نیست که این سخن از قرآن نیز گفته شده ونیز اجباری در حجاب نیست و نباید کسی را وادار به انجام احکام الهی کرد زیرا هرکس خود مسئول خطای خود و نیز کیفر خطایش در آن دنیاست و باید آگاه کرد نه اجبار ولی فراموش نکنید که دنیا محل امتحان است و کیفر خطا یعنی عذاب آن دنیا مخصوص کسی است که سخن حق به او رسیده ولی از امتحان سرافکنده بیرون آمده و ارزش واقعی خود را حفظ نکرده همان ارزشی که امانتیست از سوی خدا که به ما داده است و بیشتر ما در امانت خیانت کرده ایم و امانت خدا چیست آری دمیدن روح پاک خود در آدمیست و ما با گناه در آن امانت خیانت کردیم و این حق خداست و صد البته در اصل حق شماست که عذاب را بچشید تا روحتان به همان روح پاک نخست برگردد تا سزاوار پاداش باشد واینگونه است که عذاب او نیز رحمت است البته جز برای آنان که چیزی از روح پاکشان نماند برای ترمیم ولی بدانید که کم اند کسانی که چیزی از ذات و یا روح پاکشان باقی نماند و خدا بخشنده است فقط باید طلب بخشش کرد.

و در آخر یاد آوری کنم از گفته خدا که در نخستین پیام هم به آن اشاره شد.
که بدرستی دارد اعلام میکند که کلام پیامبر و اهل بیت او باید اطاعت شود پس بس کنید از ستیز بر سر نیامدن سخنی از قرآن در گفتاورد حجاب به صورتی که
پیامبر و اهل بیتش می گویند که این ستیز، گفتاوردیست بی چم یا همان معنا.
و پایان سخنانم همین است، به خواست خدا

و می کنم سر آخر وداع
با بانگ یا علی مولا

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
با سلام وتشکر .
گرچه پرسشی مطرح ننموده اید تنها نظریه پردازی نموده اید ولی در توضیخ برخی مطالب تان باید گفت :
همان طور که اشاره نموداید پذیرش دین اجباری نیست است ، اما اگر کسی دین را آگاهانه و آزادانه پذیرفت ، آزادی در احکام دینی معنا ندارد . یعنی مثلا بگوییم مسلمان هستیم و اسلام را اختیار کردیم ، اما آزادیم مثلا نماز بخوانیم یا نخوانیم . بدیهی است که وقتی اسلام را اختیار کردیم ، التزام و تعهد خود را نسبت به احکام آن و فرامین خداوند نیز اعلام کرده ایم و با این حال نمی توانیم بگوییم نسبت به احکام آن آزادیم که انجام بدهیم یا ندهیم. مثلا ما آزادیم که داخل یک کشور یا منطقه ای بشویم یا نشویم ، اما همین که وارد شدن به آن کشور را انتخاب کردیم ، باید نسبت به قوانین و احکام آن پایبند باشیم. البته خواندن نماز و گرفتن روزه و.. مسئله فردی است و از طرف جامعه یا حکومت نباید هیچ اجباری صورت گیرد.
آزادی عقیده که معمولا مطرح می شود ، می‌تواند درست باشد ، اما آزادی عمل نه تنها در جامعه دینی و اسلامی ، بلکه در هیچ جامعه ای وجود ندارد . تمام جوامع کم و بیش محدودیت هایی را بر اساس اصول و موازین حقوقی و اخلاقی آن جامعه وضع می‌کنند و جامعه آزاد مطلق نداریم. حتی در جامعه غربی امروز که خود را به عنوان جامعه باز و آزاد معرفی می‌کند ، محدودیت‌هایی وجود دارد .
محدودیت‌های آن جامعه بر اساس اصول خاصی که خود تعریف می‌کنند اعمال می‌شود . حتی در برخی از آن جوامع مشاهده می‌شود که برای نوع پوشش مردان و زنان نیز محدودیت‌های قانونی وضع شده است ،
این مسئله در جامعه دینی نیز وجود دارد ، با این تفاوت که در جامعه دینی احترام به قوانین دینی و مراعات آن که جنبه علنی و اجتماعی دارند ، نیز مد نظر قرار می‌گیرد.بدیهی است کسانی که در جامعه دینی زندگی می‌کنند باید احترام ارزش‌های دینی را داشته باشند و گناهان علنی را انجام ندهند ، اگر چه اصلا مسلمان نباشند یا اعتقاد هم نداشته باشند. چنین شخصی در اعتقاد و باور داشتن یا نداشتن آزاد است و جوابگوی اعتقاد و اعمال و تکالیف خود نزد خدا است ، اما مراعات و احترام به قوانین اجتماعی و در مسئله ای مانند حجاب ، حفظ عفت عمومی در جامعه دینی لازم است .

سلام ... من برای ادامه تحصیل، عازم خارج از ایران هستم ... با توجه به اینکه شرایط و جو بدی علیه مسلمانان وجود داره و امنیت اونا به نوعی دچار مشکل میشه ... و ترامپ رییس جمهور امریکا با مسلمانان زاویه تند داره .. همین پارسال یه امریکایی سه دانشجوی مسلمان رو کشت که علتش هم همین هجمه تبلیغاتی علیه اسلام بوده ... خلاصه اینکه امنیت کامل برای یه دانشجوی مسلمان وجود نداره .. میخوام بدونم میتونم اونجا فقط حجاب روسری رو بردارم؟ مرجع تقلیدمم آیت الله سیستانی هستن

تصویر پاسخگوی احکام

سلام

تشکر از ارتباط شما

خیر نمی توانید حجابتان را بردارید و می توانید برای راهنمایی بیشتر با دفتر مرجعتان هم تماس بگیرید.

شماره تماس دفتر آیت الله سیستانی: ۹ - ۷۷۴۱۴۱۵ ۲۵۳.

شما که دیگه فتوا صادر کردی پس برای چی‌ بنده خدا زنگ بزنه؟؟؟اول فتوا میدی بد میگی‌ به مرجع مراجعه کن؟ نکنه شما خودت مجتهدی؟

تصویر soalcity

اگر دقت بفرمایید نوشته شده برای راهنمایی بیشتر و آنهایی که مجتهد نیستند، می توانند پس از آشنایی با فتاوای مراجع آنها را نقل کنند.

دوست عزیز من واقعا گیج و کلافه شدم ... از یه طرف امریکا با رییس جمهوری ترامپ اسلام ستیز در مقابل ما قرار گرفته از یه طرف هم مراجع تقلید اصلا شرایط مارو درک نمیکنن! من خودم هنوز به این نرسیدم که حجاب روسری واجبه یا نه اما تنها چیزی که منو پای حرف مراجع نگه داشته، توصیه امام مهدی به شیعیانش هست که از مراجع کمک بگیرین در عصر غیبت من ... اما من چیزی که متوجه شدم از صحبت بعضی از مراجع این هست که اونا گفتن خیلی وقتا فتوا اونی نیست که قانون حکومت اون رو تایید میکنه ... حکومت فتوایی رو تایید میکنه که در چهارچوب قوانین خودش باشه ... متاسفانه فتوای داده شده توسط مراجع اصلا خالص نیست ... توی قران هم بنده پوشش روسری رو برای مومنین دیدم نه مسلمین ... شما هم همش تفسیر به رای میکنین که مو یعنی زینت!!! کجای دنیا مو یعنی زینت؟! زینت یعنی النگو .. گوشواره .. طلا و جواهر ...... اینا زینته .. مو مثل دسته مثل پاست ... خدیا عجب گیری افتادیما!! مراجع ضمنا علاوه بر قوانین حکومتی، نمیتونن حکم آزادی حجاب رو بدن چون بعضی خانوما بی جنبه ان .. حالا ما باید بخاطر این مسائل در کشور غریب بسوزیو و بسازیم! چرا فکر امنیت و جان ما نیستین؟! چرا از طرف خدا تعیین تکلیف میکنین؟! میگن امام مهدی عج وقتی ظهور کنن و اسلام رو به دنیا معرفی کنن، مسلمین خیلی تعجب میکنن و میپرسن آیا اسلام این بود؟! و فکر میکنن انگار دین جدیدی ظهور کرده ............. شما برخلاف امام مهدی حرکت نکنین .. این ارزوی من برای شماست

تصویر soalcity

سلام
خانم محترم حکم حجاب از احکام ضروری اسلام است. یعنی جای هیچ گونه شک و شبهه ای در واجب بودن آن نیست. و ربطی به حکومت و غیر حکومت ندارد. آیا در ایران قبل از جمهوری اسلامی، زنان مسلمان حجاب را لازم نمی دانستند؟
سخن شما درباره زینت نبودن نیز اشکال دارد. اولا زینت یا ذاتی است یا عرضی، آنهایی که شما نام بردید، زینت های عرضی است و مو زینت ذاتی است. اگر باورش سخت است بگویید زن ها موهایشان را با تیغ بتراشند!! اشکال دوم این سخن شما این است که قرآن صریحا دستور به استفاده از روسری برای پوشاندن مو داده است بدون آنکه بگوید زینت هست یا نیست.
و در نهایت دلایل حکم حجاب و ایات آن کاملا روشن است و ما از طرف خودمان ادعایی نداریم.

سلام خسته نباشید ببخشید من دختری ۱۷ ساله هستم که چند وقتی است دچار سردرگمی شده ام من گاهی اوقات به اخرت فکر میکنم و میترسم چون من حجاب ندارم و نظرم این است که من میتوانم به همه ی احکام عمل کنم غیر از حجاب چون جلوی کسانی که به طور کامل انها را میشناسم و ان قدر به ان ها احساس نزدیکی میکنم که لزومی برای داشتن حجاب نمیبینم و کسی هم در این زمینه و خانواده ام با من مخالفتی ندارند...و من بسیار گیج شده ام که چه کاری درست و غلط است؟؟ راستش من اعتقاد دارم که ادم باید انسانیت داشته باشد و انسان نیکویی باشد دیگر چه فرقی میکند حجاب داشته باشد یا نه...در خانواده ی من و اکثر فامیل هایم کسی حجاب ندارد و منظور این است که مو های سر و دست ها معلوم است نه جاهای خیلی حساس...ان قدر ها هم بی حیا نیستیم.ولی من اعتقاد دارم ادم باید قلب پاکی داشته باشد و انسان باشد.ممنون میشم منو راهنمایی کنید چون واقعا سردرگم هستم و مدام این موضوع من را اذیت میکند و من از اخرت میترسم در حالی که هیچ قصد و نیت بدی ندارم.

تصویر soalcity

سلام و احترام
ترس از قیامت، آنان که خدا را درست نمی شناسند، در ورود به ایمان موثرتر است. اما کسی که مراحلی از زندگی مومنانه را طی کند، متوجه می شود که هر آنچه خدا فرموده به صلاح اوست. و در اینجا هیچ وقت یک مومن نظر خود را بر علم الهی ترجیح نمی دهد.
اگر ما درجه ای از حیا را کافی می دانیم و خدا بالاتر از آن درجه را لازم می داند.
اگر ما دایره محارم را گسترده تر می دانیم اما خدا دایره محدود تری از محارم را معرفی می کند.
ایمان اقتضاء می کند که علم الهی را بر نظر شخصی خودمان ترجیح دهیم.
شاید در ابتدای راه برایتان سخت باشد، اما وقتی گام در مسیر بگذارید، کم کم برایتان سهل و ساده خواهد شد و به جایی می رسید که لازم خواهید دید.

نه قربونت برم برادر من...هیچ کدام از این دو آیه این چیزهایی رو که شما در مورد حجاب اجباری می گید ازش مستفاد نمی‌شه چه شما قبول کنی‌ چه نکنی‌...هر کی‌ رو هم که با نظرتون مخالف متهم به بی‌ سوادی نکنید .. بعضی‌ از ما هم به قدر شما اطلاع داریم: و اما بعد:

۱- مهمترین موضوع در مورد آیه سوره احزاب شان نزول آیه است که شما اصلا به اون توجه نمی‌کنید...کلا این اشکال در اغلب احکام فقهی‌ وجود داره این رو بعضی‌ دانشمندان از جمله فضل عبدالرحمان هم گفت اند.. خودتون هم گفتین این آیه اساسا برای چیز دیگه نازل شده و یک دستور خاص به یک تعدادی زن خاص هست که احتمالا از ۵۰ نفر تجاوز نمی‌کردند. ظاهراً مزاحمت هایی برای زنان پیامبر و بعضی‌ مؤمنان انجام میشده به این ترتیب که کفار سعی‌ میکردن به اونها اهانت کنند و بعد دلیل بیارند که فکر کردیم کنیز هستند..به احتمال زیاد اون زمان کنیز‌ها لباس زیادی به تن نمی‌کردند و حتی احتمالا بالا تنه آنها برهنه بوده..این آیه به اون عده خاص دستور داده که جلباب سر کنند. کاملا برای شناخته شدنه..چیز به این واضحی رو شما قبول نداری. وقتی‌ برای شناخته شدنه برای شناخته شدنه شما نمیتونه منظور به پوشش برایش بگیری.

۲- نکتهٔ دوم در این آیه گفته نشده مومنات بلکه گفت شده نسا المؤمنین یعنی‌ همسر مؤمنان به هیچ وجه نمی‌شه حتی به دخترِ مؤمنان یا مادرشان تعمیم داد چه برسه به کل زنان مسلمان چه برسه کّل زنان مسلمان در طول تاریخ

۳- منظور از جلباب روشن نیست. از اینکه گفت شده گریبان رو بپوشونه به نظر میاد چیزی شبیه شال امروزی باشه..کلا خیلی‌ سخت هست که یک تکه پارچه دوخته نشده تمام مو و گریبان و سینه رو بپوشونه..ضمن اینکه اگه ملاک جلباب رو معنی‌ الانش بگیریم که قطعاً همینطور یک پارچه ای هست که کاملا حالت تزئینی داره که زن‌های عرب میذارن و چندان پوششی نداره که اتفاقا با شن نزول آیه هماهنگه.

اما در مورد آیه سوره نور :

این آیه در مورد شرم و حیا است بیشتر و مشخصا یک سری احکام در مورد این موضوع داره .کلا بر عکس شما که همه چیز رو شرعی می‌کنید خیلی‌ اخلاقی‌ با موضوع برخورد کرده که یعنی‌ زنان مسلمان نباید جلوه گری کنند برای نا محرم. و محرم و نا محرم رو هم مشخص کرده. تنها اشاره آ‌ش به حجاب جیبهن است که یعنی‌ همچنان که ترجمه کردید یعنی‌ گریبان. چاک سینه...یعنی‌ چاک سینه نباید معلوم باشه که کاملا منطقی‌ هم هست و با بقیه آیه هماهنگه. البته در مرد فرج هم صحبت شده یعنی‌ شرمگاه نباید پیدا باشه یعنی‌ اتفاقا خیلی هم حجاب رو حد اقلی در نظر گرفته..اما وقتی‌ شما میخواید به زور مچ پا و مچ دست و گردی صورت بهش ببندی خوب نمی‌شه.

بعدشم برادر من شما شرایط اقتصادی اون موقع عربستان رو چی‌ فرض کردی؟ بیشتر مردم گرسنه بودن این مقدار حجاب که شما انتظار داری اصلا با توجه به قیمت پار چه که کالای بسیار گرانی بود اصلا امکان پذیر نبوده.

بنده حاضرم این بحث رو ادامه بدم.

تصویر soalcity

سلام
برادر عزیز
۱-قرآن برای یک منطقه خاص و برای زمان محدودی نیست. و شان نزول آیات سبب نمی شود که دستور کلی قرآن، از عمومی بودن ساقط شود. جدای از آنکه دستور حجاب در چندین آیه بیان شده است.
۲-زن منحصر در همسری نیست. زن یا نساء اشاره به جنسیت است. و نساء المومنین ، یعنی زنان جامعه اسلامی
۳-بر خلاف تصور شما، جلباب معنای روشنی دارد! واضح است که روسری بلند یا چیزی شبیه چادر، سر و گردن را یک جا می پوشاند. و خیلی زشت است که دستور صریح قرآن برای پوشش را به معنای شی ای می گیرید که حالت تزئینی دارد و پوشانندگی ندارد!!

اما درباره آیه سوره نور
آیه ای که صریحا حتی بر عفت نگاه پرداخته و متعرض مساله زینت ها شده است را به یک دستور غیر شرعی!! تغییر می دهید. و پارچه ای که از سر آویخته می شود و باید گریبان را هم بپوشاند، به معنای بسیار حداقلی در حد فرج حواله می دهید!

آخر سر هم بر سر قیمت پارچه به اشکال گیری پرداخته اید! گویی همه گان حریر استفاده می کردند یا به خاطر گرانی پارچه، عریان بودند.

عزیز من باور کنید این مسائل این قدر واضح است که هر چقدر هم تلاش کنید، نمی توانید آنها را انکار کنید.

ممنون از جوابتون..

با سلام. این دو آیه درباره حجاب درزمان پیامبر(ص) نازل شده . سوال من اینه که آیا پیامبر در همان زمان ، شخص خودشان توضیح و تفسیر بیشتری پیرامون این مساله ارائه دادند؟ باتوجه به اینکه تفسیر پیامبر و ائمه در کنار قرآن قرار می گیرد این سوال را می پرسم.

تصویر soalcity

سلام
روایات متعددی در ذیل این آیات در تفاسیر روایی آمده است که به شان نزول و ... می پردازد. اما نمی دانم شما دقیقا به دنبال چه مطلبی هستید. خودتان می توانید به تفاسیر روایی نظیر نورالثقلین یا البرهان در بخش مرتبط به این آیات مراجعه نمایید. یا اینکه سوال دقیق تری بفرمایید.

درود بر شما، خدمت این دوستمون سوال سیتی عرض کنم، که بله خدا در قرآن فرموده که زن در لحن کلامش هم باید مراقبت کند، که یعنی زن میتونه با عشوه در سخنش در واقع بی عفتی کنه و جنس مخالفش رو تحریک کنه، یعنی چون این قدرت رو داره باید مراقبت کنه، آیا چون زن ماهیتا چنین توانایی و قدرتی داره دیگه حرف زدن هم بر او حرامه!؟ این دوستمون میگه یک زن نباید آواز بخونه، چرا؟ خب آواز خوندن هم مثل حرف زدنه، با این تفاوت که کلمات رو رو نت باید ادا کرد یعنی در قالب آهنگ، این یعنی هم میشه شما بعنوان خواننده اشعار مولانا رو بخونی که خیلی عرفانی و روحانیست، هم میشه شما بعنوان یک خواننده زن با استفاده از اون قدرت عشوه گر و تحریک کننده که در وجودت هست اشعار تحریک کننده برای جنس مذکر یا به اصطلاح بعضی ها مبتذل بخونی، نمیشه؟ خب این مثل حرف زدنه دیگه، یعنی یک زن هم میتونه عادی صحبت کنه یا حتی عارفانه، هم اگر بخواد میتونه گناه آلود و اغوا کننده با کلامش یک جوان رو از راه بدر کنه، دوستانی که مخالف آواز خوانی زن هستند در واقع مخالف حرف زدن زن ها هستند و این خیلی احمقانه و بی معنی است، چراکه در آواز مثل سخن گفتن هم نت بالا داریم هم پایین، همینطور در تصنیف خواندن.

تصویر soalcity

آقای ندیمی عزیز
اولا احکام الهی چیزی نیستند که با سلیقه شخصی افراد بالا و پایین شوند. باید دستور خدا را از قرآن و احادیث کشف کردن و به آن عمل نمود.
ثانیا بد نیست یک بار نوشته خود را مرور کنید که دو جمله زیر از نوشته شماست:
۱- آواز خوندن هم مثل حرف زدنه، با این تفاوت که کلمات رو رو نت باید ادا کرد.
۲- در آواز مثل سخن گفتن هم نت بالا داریم هم پایین.
بالاخره حرف با آواز فرق می کند یا نمی کند؟
ثالثا آیا با توهین کردن و شانتاژ (هر کسی مخالف آواز است مخالف حرف زدن است!!!) حقایق تغییر می کند؟

با سلام.اینکه حجاب داشتن به روح ادما لطمه کمتری میزند به نظر من وبه خصوص با اوضاع جامعه ما کاملا قابل مشاهده است.ولی یادمان نرود ما ایاتی داریم که اجبار را بزرگترین ستم می داند.چرا که اجبار انسان رو بدون اندیشه به سمت فرار سوق میده .و در نهایت او فقط از اینکه ازاد شده خوشحاله و به بدی یا خوبی موضوع توجهی ندارد.خداوند وقتی به پیامبر می گوید حق اجبار کردن نداری یعنی بزرگترین شخص محروم از اجبار بقیه باید بدانند که در مقابل پیامبر بسیار کوچکند انها اصلا نباید به اجبار مردم فکر کنند.در ازادی است که انسان می اندیشد وبه اندیشه بزرگ خداوند ایمان می اورد.

تصویر soalcity

سلام نمی دانم اشاره تان به کدام آیه است. اما هیچ جامعه ای از اجبار خالی نیست.
همینکه هر جامعه ای قانونی دارد و متخلفان از قانون مجازات می شوند، یعنی اجبار و بر خلاف نظر شما، عموم مردم به این قوانین پایبند می مانند. کما اینکه پیامبر مکرم اسلام (ص) نیز در جامعه خود قوانینی اجباری داشت.
بله باید تلاش کرد انسان ها با جان و دل یک چیز را بپذیرند، اما این امر همیشه و همه جا محقق نمی شود و در برخی موارد لازم است، کسانی که مایل نیستند نیز مجبور به رعایت ضوابط باشند.

سلام دوباره.فاصله کفر و ایمان یک تار مو بیشتر نیست.کسانی که ادعای خوبی دارن باید هواسشون باشه که چقدر به کفر نزدیکن.هیچ انسانی قابل سرزنش نیست.اول عدالت و ریشه کن کردن فقر بعد پرداختن به مسائل دیگه.زنی که دوستش ماشین اخرین مدل سواره سخته براش قبول کنه تو پیکان بشینه.در حالی که او ذاتا پول و مالو دوس داره.این مسئله زن رو به واکنش وادار میکنه که از دیگران عقب نمونه.در حالی که این واکنش به نفعش نیست

تصویر soalcity

سلام
اینکه همه باید مراقب باشند و از افتادن در دام کفر بترسند، نکته زیبایی است. اما فاصله ایمان و کفر مصطلح این قدر کم نیست. مگر اینکه منظورتان از کفر، شرک خفی باشد.
و احتراما بر خلاف نظر شما، انسان هایی که مرتکب اشتباه می شوند، مستحق سرزنش هستند. کما اینکه در همه جای دنیا همین طور است. هیچ کس نمی گوید چون صدام در دوران کودکی ناملایماتی دیده، پس حق داشته که هزاران انسان را به کشتن بدهد. و دلیل روشن آن هم اینکه انسان های دیگری نیز ناملایمات را تجربه کرده اند، اما دست به ظلم دراز نکرده اند و افراد مفیدی برای خود و جامعه شده اند.
پس اگر چه باید برای برپایی عدالت تلاش کرد، اما هیچ کس و به هیچ عنوانی حق ندارد، به خلاف کاری بپردازد.

حق با شماست آقای با سلام
و اینکه در همین قران که خیلی هم من قبولش دارم به مردم گفته است که بعد از پیامبر اعظم هیچ پیامبر دیگری نخواهد بود جز عقل شما و این عقل وقتی من قران را می خوانم همان عقل خودم را بیان دارد. یعنی نیازی به شخص ثالث ندارد
و اما در مورد حجاب اینکه در قران به پیامبر گفته می شود به آن مسجدهایی که ساخته شده اند و جز برای جاسوسی مردم نیست قدم نگذار و تنها به مسجدی نماز گزار که خود ساخته ای (یعنی همان مسجد نبی) و این سئوال پیش می آید آیا دیگر به هیچ مسجدی هیچ مسلمانی پا نگذارد جز مسجد نبی ( این بدین معناست که حجاب مثل همین موضوع برای شخص پیامبر نازل شده است و کاربردی برای امروز مگر به صلاحدید اشخاص به زعم خودشان نه شخص ثالث)

تصویر soalcity

سلام
آنجا که به پیامبر (ص) فرموده بدان مسجد قدم نگذار، دلیل آن را گفته که آن مسجد ساخته شده توسط منافقان است. و این دستور برای همیشه تاریخ است که مسجد توطئه گران و منافقان باید تعطیل شود.
کما اینکه دستور حجاب برای همیشه تاریخ است چرا که لزوم حفظ کرامت زن، جلوگیری از طمع بیماردلان و ... امری همیشگی است و تعطیل بردار نیست.
قرآن برای همیشه تاریخ است و این در منطق خود قرآن آمده نه آنکه قرآن ناقص باشد و ما با سلیقه خود بعضی بخش هایش را حذف کنیم. از همین رو در قرآن نیز هرگز نگفته فقط به مسجد خودت برو! چون این شکل بیان نمی تواند همیشگی باشد. اما شما ابتدا قرآن را تحریف نمودید تا راه دست برد به آن و تغییر دستوراتش را هموار کنید.

با سلام دوست عزیز، در مورد قطع دست دزد این نکته قابل ذکر است که من هم به اجرای حکم قطع دست رضایت می دهم اما به این شرط که هر کس که دزد است دستش قطع شود (گر مست گیرند هر آنچه هست گیرند) وقتی قرار باشه یکی را قطع کنند و آن دیگری به خاطر زر و زور و نور چشمی بودن قصر در برود آن موقع است که میگوییم بابا جمع کنید بساطتون را. این است که همه مردم دنیا با اعدام مخالف هستند چون یکی از شرایط عدالت بر همگانی بودن آن است بدون در نظر داشت شخصی حتی شخص اول

ببخشید این که تو قران گفته خدمتگزار مردی که به ان رغبت ندارد ینی چی؟ یعنی اونا محرمند؟ ۶

تصویر soalcity

نمی دانم اشاره شما به کدام آیه است. اما یک بحث درباره زنانی داریم که پیر شده اند و هیچ تصوری از امکان ازدواج با آنها وجود ندارد که حجاب موی سر بر آنها لازم نیست. و یک بحث هم درباره بردگان است که لزومی به رعایت حجاب در نزد آنها نیست. که البته الان موضوعیت ندارد.

و اگر تا كنون خطا و كوتاهى از آنها سر زده توبه كنند
چرا تو ترجمه جای خدا فکر میکنید؟ اگه لازم بود منظورشو خودش میگفت

تصویر soalcity

خدا منظورش را گفته، اما چون عده ای مثل شما عربی بلد نیستند، نمی توانند مستقیم منظور را بیابند. پس مجبوریم آن منظور را با زبان شما نقل کنیم و در این کار که امری تخصصی است، ضوابطی استفاده می شود. از جمله آنکه برای ترجمه نباید به برگردان کردن لفظ به لفظ محدود شد. بلکه باید معنای ساختاری زبان مبدا، به زبان مقصد منتقل شود و استفاده از پرانتزها در این کار، امری علمی و معقول است.

سلام
من مطالب شما رو درباره حجاب خوندم ولی قانع نشدم آیه هایی که گفته شد فقط در مورد مو و گردن و سینه صحبت کرده ولی در مورد لباس بلند و یا کوتاه و چسب یا گشاد یا حتی خیلی کلی تر در مورد پوشاندن دستها و پاها هیچی نگفته یا حتی رنگ لباس ولی برای خودم نمیگم برای دحتر میگم که هنوز ۸ سالش ولی بقیه میگن باید سر و بدن مخصوصا دستهاشو بپوشنم ولی چرا باید دختر ۸ سالو رو وقتی هنوز حتی به سن بلوغ نرسیده و هنوز حتی نشانه های بلوغ ظاهری رو هم نداره .

تصویر soalcity

سلام
جلابیب که در آیه بیان شده، همان لباس بلند است و اگر بخواهیم با نگاهی منصفانه بنگریم، قطعا خدایی که نسبت به صدای خلخال پا، هشدار داده که در مقابل بیمار دلان عفیفانه باید رفتار کرد، نسبت به لباس چسبان، نظر موافقی نخواهد داشت. و رنگ لباس و ... نیز می تواند طبق همین قاعده قابل فهم باشد.
مشکل این جاست که در زمانی زندگی می کنیم که برهنگی بخشی از فرهنگ شده، و لذا پذیرش حجاب سخت شده و عده ای انواع راهها برای فرار از آن را می جویند.
نسبت به دخترتان نیز که هیچ علامتی دال بر بلوغ ندارد، فکر می کنید با بلوغ یک دفعه می توانید او را برای حجاب تربیت کنید؟ یا آنکه باید این رویه را به تدریج و کم کم در وجود او نهادینه کنید؟
البته شاید تصور شما نسبت به بلوغ چندان واقعی نیست. چون اکنون طبق نظر کارشناسان، سن بلوغ پایین آمده و بچه ها در سن کم، مسائل جنسی را کم و بیش می فهمند.

این کلمه مقنعه از کجا اومده تو آیه ۳۱ سوره نور؟؟؟؟ به نظرم این معنی کاملا مربوط به شرایط اون زمان بوده. چون معنیش نوشته به جز شوهرا خود .... خدمتگزاران خود و بندگان خود. حالا سوال من اینه که اگه حجاب باید باشه کامل باید باشه نمیدونم به جز بندگان خود و خدمتگزاران خود نداره. اگر نامحرم هستن پس فرقی بینشون نباید باشه. نامحرم نامحرمه. نتیجه گیری بنده اینه که حجاب کاملا یک امر شخصی هست در حد عرف. منظورم اینه که اگر یه خانمی دوست داشت با کت و دامن بیاد بیرون یا بولوز شلوار بیاد بیرون مانعی نداشته باشه. حالا موی سرش پیدا باشه اتفاق خاصی نمیفته. آخه این درسته که تو این گرما با چادر بیاد بیرون و وقتی میره داخل یه مغازه بوی گند عرق بده!!!!!!! ما باید دیدگاهمون عوض بشه. با یه تار مو کسی ..... نمیشه.

تصویر soalcity

سلام
کلمه مقنعه در ترجمه واژه "خمر" بیان شده است.
و نمی دانم چگونه سریع به این نتیجه رسیده اید که حجاب یک امر شخصی است، در حالی که آیه قرآن نسبت به آن دستور خاص و روشن دارد. و اگر می فرمایید مبنای حجاب، عرف است، باید روشن شود، کدام عرف؟ برای چه منطقه ای و برای چه زمانی؟ امروز عرف بعضی جوامع مقدار پوشش لازم برای زن را در حدی می دانند که روی هم به اندازه یک وجب هم نمی شود!! آیا اگر به دیگران توهین کنیم و چادر را ملازم بوی گند عرق بخوانیم!! می توانیم خود را توجیه کنیم؟
شما اگر نمی خواهید دیدگاه خود را مطابق دین و استدلال تنظیم کنید، مختارید، کما اینکه مومنان، در مقابل دستور خدای متعال تسلیم هستند و درک می کنند که قوام جامعه با عفاف است و با کنار گذاشتن عفت، جامعه به چه ورطه ای سقوط می کند و شهوات زودگذر چه بلایی بر سر خانواده می آوردند.
یک تار مو، مرزی است که اگر کسی از این مرز عبور کند، لزوما بر سر مرز نمی ماند و کم کم به جاهایی می رسد که امروزه بسیاری رسیده اند. و عاقل از تجربه دیگران درس می گیرد و خود را از خطر می رهاند.

به نام خدا
باتشکر فراوان از مطالب خوب و ارزنده تان
به نظر من درست است که چادر حجاب برتر و کامل است و قرآن هم خیلی برآن تاکید کرده است اما حجاب اخلاقی زن راهم باید در نظر داشت که این دو مقوله باهم میتواند بسیار حائز اهمیت باشد و جایگاه و منزلت زن را بالا ببرد

سلام.
متاسفم .. شما این همه بحث کردید و نظر دادید اما همه اش باطل است
تفسیر قرآن فقط توسط امامان معصوم قابل قبول و حق است
متاسفانه هر کس از دل خودش حرف میزند
انشاالله امام زمان (ع) ظهور کند و به این حرفه خاتمه دهد. الهم صلی علی محمد وآل محمد و اجل فرج مهدی (ع)
والسلام

به نام خدا سلام بعضی ها میخوان خودشونو گول بزنن میگن اخرش گفته بهتر است دنبال یه راهین از زیرش در برن و بعضی فک میکنن پسرا میگن حجابتو رعایت کن چون خودشون نمیتونن نگاه نکنن قابل تو جه اینا کسی که نگاه کردن به دخترا و بیحجابیشونو دوس داره و نمیتونه جلو خودشو بگیر هر گز اینو به یه دختر نمیگه بحث بحثه غیرت و ناموس پرستی بحث امر به معروف و نهی از منکره من چطور رو خواهر ی که سه ساعت خودشو ارایش میکنه و مانتو تنگه جیغ میپوشه و هزارتا کوفتو زهرمار دیگه میکنه غیرت داشته باشم وقتی خودش با رفتارش با پوشش داره میگه منو نگاه کنین واقعا بگین چطور روش غیرت داشته باشم ؟؟یا یکی گفته بود قران گفته زینت خود را نمایان کنید معلوم نی ایه چقدر بوده قبلش چی گفته شده درمورد چی بوده رفته یه قسمتشو کنده اورد باشه شما همون نمایان کنید . اسلام یعنی تسلیم بودن یعنی من مطیعتم خدا بسم الله این دار فانی ارزش نداره بخدا
امام علی میگه ادمی را چه به ناز است که اغازش نطفه بوده و پایانش مردار نه روزی خود دادن تواند ونه تواند مرگ را از خود براند . اگه زیبایی واسه شوهرت زیبا باش نه تو خیابون میخوای جلو مردم به زیباییت بنازی برو واسه شوهر ناز کن .امام علی از سلام کردن بازن جوان میترسید میگن تو روایات ایشون گفتم میترسم با صداش دلم بلرزه اهای اونایی که میگین مردا باید چشمشونو نگه دارن مردا باید ال کنن با کنن باشه ببین اون علی بود این حرفو زد منو تو که هیچی نیستیم واقعا توی این جهان خود خواه و بیمار دم اونا گرم که چشمشونو نگه داشتن و دم اونایی گرم که علاوه بر روسری درس پوشیدن چادر میزنن بخدا دمشون گرم حتما خدا به اینا یه جور دیگه نگاه میکنه .اگه مسلمونین تسلیم باشین واسه تفسیر یه کلمه وتضح تو قران به مفسر رجوع کنین خدا خودش گفته این قران عده ای را هدایت و عده ای را گمراه میکنه .امیدوارم روزی بیاد که مردها به خاطر زیبایی زنان دیگه بدای خودشون خیانت نکنن و زنان به خاطر توجه دیگران به خدا تو جه خدا ارزشمند تر . هر کی خوند مرسی

اینکه نوشته از مردان خدمتگزار خود را نپوشانید از اون حرفهاست یعنی واقعا با عقل جور در نمیاد چطور میشه واسه بقیه حرام که دسشون نمیرسه اونی که توخونس حلاله که هر روز میبینه آیه قرآن که خدا گفته کسی تونست مثلشو بیاره اینه بیا من صدتاشو بیارم قرآن و احادیث همه تحریف شدها ند و واقعی نیستند

تصویر soalcity

حرف های امثال شما سبب شده که ما ایمان مان را مستحکم داشته باشیم. یعنی الان شما در مقابل قرآن حرفی ارائه کرده اید؟
منظورتان این است که زن باید در خانه خود نیز مدام حجاب داشته باشد؟

سلام خسته نباشید
من فقط دو مورد رو عرض کنم اول اینکه حجاب اجباری نیست اما رعایت ان بهتر است در زمان پیامبر هم کنیز بوده که حق نداشته حجاب بگذارد! و تصاحبش توسط صاحب جرم نبود اما برای غیر از صاحبش گناه بود پس حجاب برای زنان مومن و غیر مومن بهتر است و از ازار و مزاحمت جلوگیری میکنه و زنی که میخواد رعایت نکنه ارزش کنیزو داره.......
دوم شما بجای بحث با افراد غیر مطلع از خود خارجیها وغربیها امار ارایه کنید تا دوستانیکه عمدا یاسهوا خودشان را به علی چپ میزنند بفهمند کمتر افکار خود و عموم را با قصه و سفسطه فریب بدهند برای نمونه بالاترین میزان تجاوز در مهد ازادی و دموکراسی امریکا صورت میگیرد !! و در کشوری مانند فرانسه که قلب اروپاست تاسال۱۹۸۰ تجاوز اصلا جرم تلقی نمیشد !
انصاف اختلاف ها را ازبین می برد - مولا علی

اون موقع ها اصلا مقنعه نبوده بعدم همه قبل از اسلام رسم یا مد بوده داشتن که روسری میبستن طوری که گردن و سینه اونها باز بود چون لباس های باز میپوشیدن بعدم نوشته که گردن و سینه و شرمگاه خودشون رو بپوشونن دیگه چیزی از موی سر نگفته و بقیش افراط و شایعس

تصویر soalcity

می گوید کسی که نخواهد چیزی را بپذیرد، بهانه ای هر طور شده پیدا می کند!
اون موقع ها؟ ببخشید شما ۱۴ قرن قبل رو با چه مبنایی شناخته اید؟ مقنعه تکنولوژی پیچیده ای داشته که فقط روسری بوده و مقنعه نبوده؟
بعد این روسری چه چیزی بوده که هیچ ربطی به پوشاندن مو نداشته؟

سلام.یه سوال داشتم.ایا با گذشت زمان میشه احکامی که در قران گقته شده رو منطبق یا نیاز زمانه کاملا عوض کرد؟مثلا بعضیا میگن اینکه حجاب باید مو رو.به طور کامل بپوشانه مال زمانه پیامبره...الان با توجه به زمانه.و عادت مردم و نوع نگاه مردان..اگر مقداری از مو هم معلوم باشه مشکلی نداره و تاثیری رو ذهن مرد نمیزاره...ایا این درسته؟.من که خودم کاملا مخالفم و به نظرم اگر خدا یه مطلبی رو گفته برای همه زمان ها گفته چون این کتاب برای همه افراد تا اخر بشر بوجود اومده و درستش اینه که درهر زمانی صدق کنه

تصویر soalcity

سلام
اگر کسی قبول داشته باشد که خدا به اینده علم داشته و دستوری که داده با شناخت همه چیز بوده، در مقابل دستورات خدا این حق را برای خود قائل نمی شود که هر جا را نخواست رد کند. بله اگر از متن دینی مطلبی پیدا کرد که یک حکم فقط برای فلان زمان است، می تواند حکمی را محدود کند. اما اگر متن دینی برای چنین چیزی نیست گویی خود را شریک خدا می داند که می تواند حکم الهی را عوض کند.

باسلام
برای من این همیشه سوال است که چرا همیشه خانمها در زمینه پوشش با حضرت فاطمه مقایسه شده و پوششان باید مطابق آموزه های صدر اسلام باشه. ولی در مورد آقایان هیچگاه مقایسه اینچنینی انجام نمیشه و در جامعه و قانون ما نه انتظاری از آقایون هست که پوشش صدراسلام رو داشته باشند نه اینکه مدام بهشون رفتار پیامبر اسلام و اِئمه معصومین گوشزد میشه.
"سخنان یك زن" ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺍﯼ ﻓﻮﻕ ﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺳﯿﻤﯿﻦ ﺩﺍﻧﺸﻮﺭ:
ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺎﮐﺮﻩ ﺑﺎﺷﻰ، ﺑﺎﯾﺪ ﭘﺎﮎ ﺑﺎﺷﻰ!
ﺑﺮﺍﻯ ﺁﺳﺎﯾﺶ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺮﺩﺍﻧﻰ ﮐﻪ ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﺗﻮ ﭘﺮﺩﻩ ﻫﺎ ﺩﺭﯾﺪﻩ ﺍﻧﺪ !
ﭼﺮﺍﯾﺶ ﺭﺍ ﻧﻤﯿﺪﺍﻧﻰ ﻓﻘﻂ ﻣﯿﺪﺍﻧﻰ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺍﺳﺖ، ﺳﻨﺖ ﺍﺳﺖ ، ﺩﯾﻦ ﺍﺳﺖ!
ﻗﺎﻧﻮﻥ ﻭ ﺳﻨﺖ ﺭﺍ ﻣﯿﺪﺍﻧﻰ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺍﻧﺪ ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﺧﻠﻮﺕ ﻣﻰ ﺍﻧﺪﯾﺸﻰ ﺑﻪ ﻣﺮﺩ ﺑﻮﺩﻥ ﺧﺪﺍ ﻭ ﮔﺎﻫﻰ ﻓﮑﺮ ﻣﯿﮑﻨﻰ ﺷﺎﯾﺪ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﻧﯿﺰ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺍﻧﺪ!!
ﻣﻦ ﺯﻧﻢ ...
ﺑﺎ ﺩﺳﺖ ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺩﯾﮕﺮ ﺩﻟﺨﻮﺵ ﺑﻪ ﺍﻟﻨﮕﻮ ﻫﺎﯾﯽ ﻧﯿﺴﺖ ﮐﻪ ﺯﺭﻕ ﻭ ﺑﺮﻗﺶ ﺷﺨﺼﯿﺘﻢ ﺑﺎﺷﺪ!
ﻣﻦ ﺯﻧﻢ ....
ﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﺎﻥ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺍﺯ ﻫﻮﺍ ﺳﻬﻢ ﻣﯿﺒﺮﻡ ﮐﻪ ﺭﯾﻪ ﻫﺎﯼ ﺗﻮ!
ﻣﯿﺪﺍﻧﯽ ؟!
ﺩﺭﺩ ﺁﻭﺭ ﺍﺳﺖ ﻣﻦ ﺁﺯﺍﺩ ﻧﺒﺎﺷﻢ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺑﻪ ﮔﻨﺎﻩ ﻧﯿﻔﺘﯽ!
ﻗﻮﺱ ﻫﺎﯼ ﺑﺪﻧﻢ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺍﺯ افکارم به چشمهایت ﻣﯽ ﺁﯾﻨﺪ!
ﺩﺭﺩﻡ ﻣﯽ ﺁﯾﺪ ﺑﺎﯾﺪ ﻟﺒﺎﺳﻢ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﺍﯾﻤﺎﻥ تو ﺗﻨﻈﯿﻢ ﮐﻨﻢ!
ﺩﺭﺩﻡ ﻣﯽ ﺁﯾﺪ ﮊﺳﺖ ﺭﻭﺷﻨﻔﮑﺮﯾﺖ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺧﺘﺮﺍﻥ ﻏﺮﯾﺒﻪ ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﺧﻮﺍﻫﺮ ﻭ ﻣﺎﺩﺭﺕ ﮐﻪ ﻣﯿﺮﺳﯽ ﻗﯿﺼﺮ ﻣﯽ ﺷﻮﯼ!
ﺗﻔﮑﺮ ﻓﺮﻭﺷﯽ ﺑﺪﺗﺮ ﺍﺯ ﺗﻦ ﻓﺮﻭﺷﯽ ﺍﺳﺖ!
ﺣﯿﻒ ﮐﻪ ﻓﺎﺣﺸﻪ ﯼ ﻣﻐﺰﯼ ﺑﻮﺩﻥ ﺑﯽ ﺍﻫﻤﯿﺖ ﺗﺮ ﺍﺯ ﻓﺎﺣﺸﻪ ﺗﻨﯽ ﺍﺳﺖ!
ﻣﻦ ﻣﺤﺘﺎﺝ ﺩﺭﮎ ﺷﺪﻥ ﻧﯿﺴﺘﻢ!!!
ﺩﺭﺩﻡ ﻣﯽ ﺁﯾﺪ ﺁﻧﻘﺪﺭ ﺧﻮﺏ ﺳﺮ ﻭﺟﺪﺍﻧﺖ ﮐﻼﻩ ﻣﯿﮕﺬﺍﺭﯼ ﻭ ﻫﺮ ﺑﺎﺭ ﮐﻪ ﺁﺯﺍﺩﯾﻢ ﺭﺍ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻣﯿﮑﻨﯽ ﻣﯿﮕﻮﯾﯽ ﻣﻦ ﺑﻪ ﺗﻮ ﺍﻃﻤﯿﻨﺎﻥ ﺩﺍﺭﻡ ﺍﻣﺎ ﺍﺟﺘﻤﺎﻉ ﺧﺮﺍب است.

تصویر soalcity

سلام
شما دو مطلب را با هم خلط کرده اید. پوشش دو جنبه دارد. یکی حد و اندازه آن است و دیگری نوع و رنگ و ...
هیچ کس نگفته از جهت نوع پارچه و ... مثل حضرت زهرا س باشید. بلکه بحث حد و اندازه پوشش است که نماد عفت درونی است و گذشت زمان در آن اثری نمی گذارد و طبیعتا مردان نیز وظایفی در پوشش و نگاه و ... دارد.
اما متنی که نوشته اید به دروغ به آن شخص نسبت داده شده و پر از مطالب غلط است.
پاک بودن در درجه اول برای خود آدم است. دردرجه دوم برای عموم جامعه. و این پاک بودن و پوشش برای مردان هرزه تاثیری ندارد جز اینکه به آنها حریمی نشان دهد که بفهمند آن جا نمی توانند مرض و بیماری خود را علنی کنند.
و طبیعتا آن طور که نویسنده ادعا کرده، اگر زنی شخصیت خود را در حد النگو نداند، طبیعتا شخصیتش را در قوس بدنش هم نمی داند که بخواهد با آن جلوه گری کند.

آقا حجاب واجبه واقعا اما وضعیت حجاب ایرانیا طوری شده که از خارجیا هم بدتر شده جوری که لباس تنگ میپوشن و با آرایش زیاد این خیلی بیشتر یه مردو تحریک میکنه تا زنی که پوست بدنش پیدا باشه اینارو حتی به تورسیتایی که وارد ایران شدن ثابت شده دلیل اینکه فکر میکنین بی حجابی تو خارج خیلی عادیه ولی تو ایران نه این غلطه، تو خارج کاباره وجود مردها هر وقت احساس شهوت کنن راحت خودشونو تخلیه میکنن با رفتن به این محل ها و این گناهه چرا چون خود خداوند گفته جلوی نفستو بگیر و قبل از رابطه با زنی باید باهم محرم شین حالا دیگه دلیل محرمیت رو خدا تایین کرده که چرا من اینو دیگه نمیدونم که اگه کسی بلد بود زیرش پاسخ بزنه ولی اگه اسلامی که تو ایران هست همینطوری ادامه پیدا کنه وضعیت جوونا از اینی که هست بدتر میشه چون ما جوونا بر اساس ماهواره اینترنت و...زن هایی که در خارج هستن رو میبینیم بخواه نخواه شهوت میگرمون و وقتی به بیرون میریم دخترا هم واسه جلب توجه لباس های آنچنانی میپوشن و این باعث تحریک شدن زیاد میشه درضمن ما ملتی هستیم که کل جونامون دارن به سمت افسردگی میرن و به رابطه با جنس مخالف احتیاج دارن اما برای رابطه باید ازدواج کنن که اونم به هیج وجه با این اوضاع اقتصادی نمیشه پس مجبورن دوست شن و رابطه جنسیشونو به طور مخفیانه انجام بدن خب بنظر شما بهتر نیست اصن کاباره تو ایران راه اندازی شه تا اینطوری جوونای مردم بخاطر هوس الکی عاشق نشن خواهش میکنم این چیزایی که نوشتمو حذف نکنین و جواب خوبی دربارش بدین

تصویر soalcity

برای مدیریت غریزه جنسی باید دو کار همزمان انجام شود:
۱.جلوگیری از تحریک با رعایت عفت از پوشش تا نگاه ۲.ایجاد مسیر سهل و منطقی برای ارضاء در قالبی متعهدانه (ازدواج)
مطمئن باشید کسی که بدون ضابطه به سراغ رابطه جنسی می رود، همین امر دلیل افسردگی اش می شود. چون لذت کوتاه مدت آن می گذرد و بعد عواقبش باقی می ماند. از حاملگی ناخواسته، تا رها شدن، تا خیانت، تا جامعه بی حیا و عدم توانایی پیدا کردن همسری عفیف

تمام بحث ها به کنار من معتقدم هر کسی که اسلام آورده و مسلمان نامیده میشه بهتره قوانین اسلام را هم عمل کنه... اونایی که اسلام نیاوردن و مسلمان نیستن قوانین خودشونو دارن... هیچ وقت یه غیرمسلمان فقط با داشتن حجاب نمی تونه مسلمان بشه فقط به مانند این می مونه که یه صلاحی حمل میکنه تا در برابر تجاوز و چشم چرانی بقیه مصون بمونه... فقط یک سوال ذهن منو درگیر کرده ،اونجا که در قران اورده :و هرگز زنان پیغمبر را به عقد خود در نیاورید منظورش چی بوده!؟؟؟ مگه فقط زنهای ما بعد از مرگمون حق دارن شوهر کنن!! یا شاید پیامبر از شدت تعصب و دوست داشتن اینو فرموده!؟؟؟؟؟؟

تصویر soalcity

قوانین امروز بر اساس نظر اکثریت تنظیم می شود. و در کشوری زندگی می کنیم که اکثریت مسلمان هستند و این قوانین را منعقد کرده اند. و البته زن به طور طبیعی حیا زیادی دارد و به همین دلیل همیشه تاریخ (جز در این تمدن غربی که برهنگی ذات آن است) از مردان پوشیده تر بوده اند. و طبیعتا پوشیده تر بودن او مانع مفاسد نیز هست.
درباره همسران پیامبر ص نیز توطئه هایی در کار بود که خدا با این حکم از آن توطئه ها جلوگیری کرد و البته موقعیت اجتماعی افراد می تواند سبب محدودیت هایی برای آنان باشد. کما اینکه همسران پیامبر ص خودشان با میل خود این حکم را قبول کردند.

با سلام و خدا قوتی به شما که مطالب مفید گذاشتید
خدا خیرتون بده

بیشتر مطالب دوستان رو خوندم خواستم منم نظر خودمو برای افردای بگم

که منکر حجاب هستند و میگن خدا تاکید نکرده و حد و حدود نگذاشته !!!

یعنی این مورد رو یه بچه کوچیک که تازه به بلوغ هم رسیده بدون اینکه

تحقیق کنه و دنبال حد و حدود بگرده که خدا چی گفته خودش بهش پی میبره

چون سرشتش و وجودش از خداس و میل به خوبی و پاکی داره

من خودم زمانی که کودک بودم و هنوز به بلوغ فکری و جسمی نرسیده بودم

بعضی چیزها رو حس میکردم و خودم متوجه میشدم

مثلا وقتی با بلوز شلوار تنگ میرفتم بیرون بدون روسری تمام اندامم پیدا بود

خودم یه حس بدی بهم دست میداد یه حیایی در درونم میگفت پوشیده تر راحتری

و واقعا بعضی وقتها هم با روسری و مانتو بلند میرفتم بیرون اون حس آرامش رو درک میکردم
من هنوز بچه بودم ولی باز هم این چیزها رو متوجه میشدم هنوز کسی بهم خوب و بد و حد دو حدود رو نگفته بود ولی خودم هم عقل داشتم هم چشم با پوشش های مختلف بیرون میرفتم و حس ها و انرژی هایی که به سمتم میومد رو متوجه میشدم

انسان به قلبش رجوع کنه کافیه تا بتونه خوب و بدو تشخیص بده

خدا انسان رو آفرید و به فرشته ها گفت اشرف مخلوقات رو افریدم

یعنی بهترین موجود روی زمین این بهترین موجود روی زمین که خدا همه چیز براش

آفرید عقل زیبایی چشم گوش و .... خیلی نعمت ها مخصوصا عقل

بعد از این موجود با عقل و تفکر بعیده که بگه برا من حد و حدود مشخص نکرده خدا پس من اونطوری هستم که دوست دارم!!! دینو سخت نگیرین!!
واقعا عجیبه همیشه میگن العاقل بالاشاره هم یه اشاره کوچیک بشه عاقل زود میگیره

اگر خدا هم یه اشاره کنه بنده من بخاطر خودت حجاب داشته باش

خودش باید تا اخر بگیره حجاب یعنی چی این همه با بندگان خدام بحث نکنه

حالا ما میگیم اگر انسان دیر فهم باشه زود نگیره خدا تو قرآن براش آورده

برگرده زمان پیامبر رسول هدا رو اگر منکر نباشه ببینه حدیث ها و سخن هایی از پیامبر در مورد حجاب هست برگرده ببینه دختر پیامبر چطور حجاب داشته از اونا الگو بگیره چون دختر رسول خدا هر طور بوده طوری بوده که خدا میخواسته
خیلی از چیزها رو جزیی خدا تو قران نیاورده و نگفته فقط اشاره کرده برا عاقلا کافیه
ولی بعضی از سخنان خدا برا اونایی که میگن کاشکی خدا بیشتر توضیک میداد!!
حدیث ها و روایت هایی که از طرف پیامبر و امامان گفته شده و میشه پیگیری کرد
نهج البلاغه و....
کلا بزرگواران من که اول که حجاب و انتخاب کردم اون هم چادر
باور کنید هیچکس بهم نگفت و حد و دود هم نذاشت
خودم از ذوی عقل و حسی که بهم دست داد و آرامش بیشتری که داشتم انتخاب کردم
الان اگر جامعه ما کلا آزاد کنه که حجاب نداشته باشین
من به هیچکس کاری ندارم میخواد چطوری باشه فقط عقلم میگه چیزایی بارزش رو
بیشتر مخفی میکنن و پنهان مثل طلا هیچ وقت در ملا عام نیست و گرنه گرگا تمام طلاها رو غارت میکنن ولی بدل و ... نیاز به پنهان کردن نداره بندازن زمین لهش کنن و... هیچکس دلش نمیسوزه و براش مهم نیست

من خودمو طلا میدونم که با ارزشم و خدا جون هم بهم گفته حجاب داشته باش
برات بهتره منم چون دوستش دارم میگم چشم هر چی شما بگی بهترین
هر کی نوشته منو خوند واقعا به دور از اینکه بشینه با کسی بحث کنه
یکم با خودش فکر کنه
اون موقع دیگه چونه نمیزنه مو دیده بشه یا پا دست دیده بشه یا سینه و...
خودت فکر کن واقعا اگر برا خودت ارزش قائل بشی متوجه میشی

براتون آرزوی آرامش در کنار خدا جون رو دارم

با تحقیقاتی که در آیات قرآن کردم, اولا: هیچ آیه ای نداریم که داستان قومی که بر اثر بی حجابی نابود شده باشند بیان کرده باشد. اما اقوامی که کفر ورزیدند یا قوم لوط و غیره در اثر اعمال خلاف نابود شدند اما هیچکدامشان بدلیل بی حجابی در قرآن ذکر نشده است. دوما: هیچ آیه ای نداریم که برای بی حجابی حد تعیین کرده باشد, اما برای برخی گناهان مانند زنا یا شراب در قرآن حد مشخص شده است. سوما: هیچ آیه ای نداریم که گفته باشد بی حجابان به جهنم و باحجابان به بهشت می روند,اما برای برخی اعمال دیگر در قرآن وعده جهنم و بهشت داده است که توضیحات بیشتر خارج از حوصله بحث است. و اما در مورد دو آیه ای که در با لا برای حجاب مطرح کردید , اگر دقت کنید در سوره احزاب آیه ۵۹ سه گروه از زنان را مورد خطاب قرار داده است, زنان پیامبر و دختران پیامبر و زنان مومن و در ادامه به دختران مومن و زنان مسلمان و دختران مسلمان و بقیه زنان اشاره نشده است و نکته اینجاست که چرا از کلمه نساء که به معنی تمام زنها می باشد در این آیه نیامده است و همچنین در اولویت بندی هم ابتدا زنان پیامبر و سپس دختران پیامبر و سپس زنان مومن را بیان کرده است و دختران مومن در ادامه مانند دختران پیامبر به آنها اشاره نکرده است, پس این آیه فقط برای زنان و دختران پیامبر و زنان مومن است و بقیه زنها آزاد هستند و می توانند رعایت نکنند. در ادامه آیه نیز این حجاب را برای اینکه شناخته شوند و مورد اذیت و آزار قرار نگیرند به این سه گروه از زنان پیشنهاد شده است و اصلا لفظ و شرط ورود به جهنم یا بهشت نیست و فقط یک پیشنهاد جهت شناخته شدن از بقیه زنها جهت جلوگیری از اذیت و آزار رسیدن به آنها می باشد. در ضمن اگر قرار باشد که همه زنان حجاب داشته باشند, پس چطور می توان زنان و دختران پیامبر و زنان مومن را از بقیه زنان تمییز تشخیص داد و آنها را شناخت. پس با توجه به این آیه خود آیه به صراحت دارد بیان می کند که حجاب برای تمام زنان واجب نمی باشد چون اگر واجب باشد امکان تشخیص زنان و دختران پیامبر و زنان مومن از بقیه زنها وجود ندارد, همچنین در این آیه گفته شده است برای اینکه شناخته شوند و مورد اذیت و آزار قرار نگیرند حجاب داشته باشند, سوال اینجاست که در مکان ها و زمان هایی که زنان مومن مشخص هستند و در این مکان ها مورد اذیت و آزار قرار نمی گیرند هم باز باید حجاب داشته باشند یا در این مکان ها نیازی نیست که حجاب داشته باشند؟ و در انتهای آیه گفته شده که این کار برای زنان مومن بهتر است و خداوند بخشنده و مهربان است و نگفته که باید حتما اینکار را بکنند و حجاب داشته باشند. در مورد آیه دیگر نیز . نور۳۱ , که به آن اشاره کردید باز خطاب به زنان مومن است و نه تمام زنها و در حقیقت مکمل آیه ۵۹ احزاب است و مقدار بیشتری در مورد اینکه زنان مومن چگونه حجاب داشته باشند توضیح داده است . این نظر بنده است و ممکن است که اشتباه فهمیده باشم. ممنون

تصویر soalcity

متاسفانه احتمالی که در انتها داده اید، درست است و شما اشتباه متوجه شده اید.
اولا آیا آیه ای داریم که قومی به خاطر دروغ یا خلف وعده یا فحش دادن و ... هلاک شده باشد یا برای دروغ حد مشخص کرده باشد؟ پس اولا گناه بودن منحصر در این نیست که خدا به خاطر آن قومی را هلاک کرده باشد یا ...
دوما کمی به اطرافتان نگاه کنید، بسیار واضح است که بی حیایی با کنار گذاشتن پوشش اول به زنا منجر می شود و در مراحل بعد به همجنس بازی و ... و کدام عاقل است که از قدم های اولیه مانع نابودی خود نشود؟ آیا خدا حکمی برای پیشگیری از نابودی جامعه ها نخواهد داشت؟
سوما حجاب حکم شرعی ضروری است. یعنی آن قدر واضح و روشن است که نمی توان آن را تکذیب کرد. و برداشت های شما همگی غلط بوده است. نهایت آنکه اگر فکر می کنید حجاب فقط برای مومنان است، خب آیا مومن بودن فقط برای یک عده لازم است؟ همچنین شما ادبیات عرب را هم درست نمی دانید. ایا هرگز نساء برای دختران به کار نمی رود؟

به هر حال حکم حجاب روشن و قطعی است. هر چند پذیرش آن به خاطر تمدن برهنگی غرب برای عده ای سخت شده باشد.

سلام ممنون از پاسختون.
ولی در مورد دروغ یا خلف وعده یا فحش و غیره ... اینگونه موارد در تمام ادیان مشخص است که پسندیده نیست و منکر هستند. با توجه به اینکه ما امر به معروف و نهی از منکر داریم و امر به واجب نداریم و معروف از کلمه عرف و عرف یعنی چیزی که در جامعه عمومیت پیدا کرده است و اکثر جامعه آنرا پذیرفته اند . پس از لحاظ عرف و در تمام یا اکثر ادیان و یا جوامع ، اموری مانند دروغ یا خلف وعده یا فحش و غیره به عنوان یک منکر شناخته شده است اما مسئله حجاب در اکثر جوامع به عنوان منکر شناخته نشده است و اگر به عرف جامعه جهانی مراجعه کنیم حجاب به عنوان منکر تلقی نمی شود. در ضمن از لحاظ مسائل خلاف عفت مثل زنا و همجنس گرایی نمی توان آنرا به بی حجابی نسبت داد. چه بسا در ایران و کشورهایی که حجاب در آنها رعایت می شود مسائلی مانند زنا و هم جنس گرایی بیشتر باشد و در خفا خیلی بیشتر از کشورهای بی حجاب این مسائل رواج داشته باشد.همچنین آمارمسلمانانی که به کشورهای دیگر سفر می کنند و دنبال مسائل جنسی هستند بیشتر از بقیه کشورها می باشد. همچنین در مورد دروغ که فرمودید، در قرآن حدود ۱۲۵ آیه در مذمت آن آمده است و این نشان می دهد که دروغ یک گناه و منکر بزرگ است. جهت مشاهده آیات در مورد دروغ به لینک زیر مراجعه کنید http://www.parsquran.com/data/search.php?quantity=%D8%AF%D8%B1%D9%88%D8%.‎.‎.‎

یا در مورد خلف وعده و پایبندی به عهد و پیمان در قرآن آیات فراوانی داریم.

وَ أَوْفُوا بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ کانَ مَسْوءُلاً. (اسراء: ۳۴)

به پیمان های خود وفادار باشید زیرا از پیمان ها سؤال خواهد شد.

وَ إِنْ نَکَثُوا أَیْمانَهُمْ مِنْ بَعْدِ عَهْدِهِمْ وَ طَعَنُوا فی دینِکُمْ فَقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْکُفْرِ إِنَّهُمْ لا أَیْمانَ لَهُمْ لَعَلَّهُمْ یَنْتَهُونَ. (توبه: ۱۲)

اگر آنان پیمان های خود را شکستند و در آیین شما طعن زدند، سران کفر را بکشید. برای آنان پیمانی نیست. شاید آنان بپرهیزند.

در آیه دیگر با شدت هرچه تمام تر دستور می دهد که با پیمان شکنان نبرد کنید؛ چنان که می فرماید:

«أَ لا تُقاتِلُونَ قَوْمًا نَکَثُوا أَیْمانَهُمْ؛ چرا با گروه پیمان شکن نبرد نمی کنید». (توبه: ۱۳). در جاي ديگر مي‌فرمايد: «بدترين جنبنده‌هاي روي زمين نزد خداوند كساني هستند كه كافر شدند و در كفر مصر و راسخ گرديدند، پس ايشان ايمان نمي‌آورند؛ كساني كه از ايشان پيمان گرفتي پس عهد خود را شكستند در هر باري كه پيمان بستند و ايشان از شكستن پيمان نمي‌پرهيزند يا از عقوبت آنها نمي‌ترسند.» . در سوره‌ي صف در مقام توبيخ مي‌فرمايد: «اي كساني كه ايمان آورده‌ايد چرا چيزي را كه انجام نمي‌دهيد مي‌گوييد، بزرگ است از روي شدت غضب و خشم نزد خدا آنچه را انجام نمي‌دهيد بگوييد». یا داستان قوم یهود که خلاف وعده عمل کردند و گوساله پرست شدند و حکم کشتن همدیگر برای آنها صادر شد جهت مشاهده آیات به این آدرس مراجعه کنید https://www.google.com/search?source=hp&ei=d83yWd_PHIPIwALCjoe4Bg&q=%D8%.‎.‎.‎

یا در مورد فحش دادن در قرآن آیه داریم https://www.google.com/search?ei=hs3yWajCNIiyaZjzk_AK&q=%D8%A2%DB%8C%D8%.‎.‎.‎

پس بنظر بنده پاسخ شمابسیار اشتباه است و بدون تحقیق جواب من را داده اید و به نوعی فرافکنی کرده اید و به اشتباه و بدون تحقیق گفته اید که در قرآن در مورد دروغ و فحش و خلف وعده و غیره آیه نداریم. در قرآن متناسب با بزرگی یا کوچکی اعمال و گناهان آیه های گوناگون نازل شده است و آنهایی که مهمتر بوده اند آیات بیشتر یا اگر کمتر هست ولی با شدت زیادی بیان شده است. در ضمن در ادامه آیه حجاب که خطاب به زنان و دختران پیامبر و زنان مومن آمده است، گفته شده است برای اینکه شناخته شوید و مورد اذیت و آزار قرار نگیرید. سوال اینجاست که اگر تمام زنان حجاب داشته باشند آنموقع چگونه می توان زنان مومن را از غیر مومن تشخیص داد؟ و همچنین در این آیه برای شناخته شدن زنان مومن از غیر مومن جهت مصون ماندن از اذیت و آزار است . در مکانها و زمانهایی که زنان مورد اذیت و آزار قرار نمی گیرند هم آیا نیاز است زنان حجاب داشته باشند؟

بنظر می رسد حجاب به شکلی که ما داریم با آن برخورد میکنیم در قرآن نیامده است و ما داریم زیاد سختگیری میکنیم و این خود سبب ضربه به اسلام و دین خواهد شد و شده است...

تصویر soalcity

سلام و عرض ادب
به نظرم کم لطفی فرموده اید و نه تنها در جواب قبلی خوب دقت نفرموده اید، بلکه آن را تحریف هم کرده اید!
کجا گفته شده آیه ای درباره دروغ و ... نداریم؟ شما بحث عذاب الهی را مطرح کردید و پاسخ داده شد، که برای دروغ نیز قومی عذاب نشده است. اما راجع به باقی مطالب:
۱. امر به معروف بنا بر عرف جامعه دینی و جامعه سالم است. نه اینکه مثلا فرهنگ منحط غربی هم بخواهد معروف را مشخص کند. البته همیشه تاریخ حیا و پوشش بیشتر برای زنان بوده است. اما در تمدن فعلی غرب، برهنگی یک اصل اساسی شده است و آنها را به انحطاط کشانده است.
۲. شکی نیست که بی حیایی و بی عفتی در قدم اول از همان کنار گذاشتن پوشش شروع می شود. و اینکه امروز ما هم مشکلاتی داریم، به خاطر تهاجم فرهنگی است. مثلا کسانی که اهل ماهواره و فیلم های غیر اخلاقی هستند، دنبال اعمال نامشروع می روند یا کسانی که پوشش مناسب دارند؟ مساله واضح تر از آن است که بتوان انکار نمود.
۳. ما درباره حجاب سخت گیری نمی کنیم. بحث مقابله است که عده ای می خواهند هر طور شده برهنگی را ترویج کنند و مدام به حجاب حمله می کنند و الا چرا در صدها سال قبل مسلمانان این قدر راجع به حجاب بحث نمی کردند؟

بعضی وقتها برای پیداکردن پاسخ بهتر در مورد چیزی تصور نبودن آن چیز است مثلا می خواهی بدانی درب منزل به چه درد می خورد
در ذهن خود خانه بدون درب را تصور کن. قدیم دور هر شهری قلعه ای بود که اگر می خواستند شهر را فتح کنند باید قلعه را خراب می کردند
حجاب زن قلعه ای است که زن را از فتح شدن توسط شیطان و لشکریانش حفظ می کند به خاطر همین انقدر اصرار دارند که حجاب نباشد.
چرا می خواهند موی سر خود را نمایش دهند چون میدانند با موی خود جذابیتشان بیشتر می شود و می خواهند هر کسی را دوست داشتند جذب کنند
مگر یک زن باید چند نفر را جذب کند یک نفر به عنوان شوهر کافی نیست خداوند هم که در این مورد منع ننموده بلکه تشویق هم کرده است که
خود را برای شوهرت زینت کن اما آنها دوست دارند برای همه زینت کنند الا شوهر. و آیا از پا در آمدن یک مرد در زمینه شهوت خواست شیطان نیست
پس چرا می خواهند شیطان را یاری کرده و او را به مقصدش برسانند آیا این کمک رسانی به دشمن قسم خورده خیانت به انسانیت نیست می شود کمی فراتر از
خودخواهی نگاه کرد و در این جنگ بین انسان و شیطان حماسه ساز شد.

اینکه خدا میگه فهم قرآن برای همه ساده است خودش بزرگترین دشمن متقلب هاست. متقلب ها کسانی هستن که ارجاع میدن به فلان حدیثی که راست و دروغش معلوم نیست و به فلان کتاب تفسیر . چرا ؟ چون نون تو تفسیره. ای متقلب ها ای کاش مردم ایران همشون این آیات رو میخوندن و به شما میگفتن برداشتشون چیه.اونوقت ثابت میکردم خیلی ساده همه میگفتن خدا هیچ اجباری نکرده و اینکه میگه براتون بهتره کاملا درسته که برامون بهتره ولی باز اجباری نیست. کدوم زنی نمیدونه باید سینه هاشو بپوشونه؟ ولی اختیارش دست خودشه و لازم نکرده شما براش اجبار کنید حتا خدا براش اجبار نکرده شما چیکاره اید. برای نمازش هم همین الان دو جور نماز خوندن هست. اگه به غیر از قرآن به منابع دیگه ای میشه اعتماد کرد که اول خیلی از مسائل اساسی واحد بود. نه مثل شیعه و سنی که هرکدوم یه چیزی میگن. بنابراین باز هم برمیگردیم به حجاب. یک خانم تایلندی مقاله ای نوشته در مورد اینکه جلباب روسری نیست. اتفاقا خیلی راحت از سر می افتاده و هدف پوشوندن سینه بوده. اینا کاملا واضحن. برای هر ایرانی حداقل یبار سوال پیش اومده که مثلا این روسری چرا اجباری شده ولی بخودش زحمت خوندن به کتاب ساده رو نداده تا واقعیت رو بفهمه. از نظر عقلانی مو برای زن پنجاه درصد زیبایی هست چطور ممکنه خدا از ما بخواد که این زیبایی رو کاملا نادیده بگیریم. اصلا زیبایی یک زن فرق میکنه با اینکه بخواد بدنش رو به نمایش بذاره که در عرف عمومی قابل قبول نیست. شماها هزارتا تفسیر برای قرآن نوشتید تا خود قرآن نادیده گرفته بشه. توی کردستان عراق زنها با لباس سرتاپای پوشیده هستن و بدون روسری. اونقدر گیر بیخودی به موی سر ندادن. در عوض مسجدها مملو از پیر و جوان برای نماز هست. در عوض بحث اصلی و اخلاقی قرآن اجرا میشه. رفتارها انسانی تر هست. میدونم از چنین نظراتی میترسید و اجازه نشر نمیدید. ولی بجای ترسیدن از نظرها از خدا بترسید. کتاب پیچیده ای نیست که هرجور دلتون بخواد تفسیرش کنید. تفسیرش ساده ست و نیازی به تفسیر سیاسی و تفسیری که ازش پول درمیاد و امامزاده و زیارت و خمس و تغییر قبله از مکه به کربلا داره .نیست :) با تشکر

تصویر soalcity

عزیر جان با توهین کردن و توهم فضای جنجالی نمی توان حقایق را پنهان نمود. شما واقعا به قرآن معتقدید؟ پس چرا هیچ کدام از دلایل شما برای نفی حجاب به قرآن مرتبط نیست؟
اینکه چون مو دلیل زیبایی است، یعنی حجاب قرآنی نیست؟
اینکه در فلان منطقه حجاب ندارند یعنی حجاب قرآنی نیست؟
کاملا معلوم است که مهم ترین دلیل شما هواهای نفسانی شماست. و الا چرا تفاسیر تقلب است، اما نوبت خودتان برسد یک مقاله از یک زن تایلندی می تواند مقابل دستور صریح قرآن برای حجاب باشد؟
شما واقعا می خواهید مردم مطالب شما را ببینند؟ فکر می کنید مردم نمی فهمند که روسری برای پوشاندن مو است نه سینه؟ یعنی مردم تا الان روسری ندیده اند که بخواهند مطالب شما را به همین سادگی باور کنند. که روسری اصلا روی سر باقی نمی ماند!!!
اگر شما این قدر ساده باور هستید که فکر می کنید قبله تغییر کرده و کربلا قبله شده، همه این گونه نیستند.

سوال؟
ایا در احادث و روایات صریح داریم که گفته شود قرص صورت و دست های زن ها دیده شود اشکال ندارد؟ اگر بله لطفا ادرس بدهید.
اگر احادث است همه لطفا تمام ادرس شان ذکر کنید اگر کتب تسنن باشد بهتر است. تشکر

با سلام
جدا از دستورات قرآن
بریم به دستورات غیرت و مردونگی
آقایونی که دوست دارند جامعه ما مثل غرب باشه حتما ناموسشون براشون اهمیت نداره که
چه کسی داره ازش لذت میبره پسرای توی خیابونه یا پسر همسایه و یا شوهرشه
وهمچنین براش اهمیت نداره که فرزندنش به خاطر همین وضع زنها باید جقی بشه
(داستان حجله خونین)
همین طور که همه شما شما میگویید تا توانی دلی به دست اور که دل شکستن اسان است
آقایونی که اجازه میدن زن و دخترانشون با وضع ناجور برن توی خیابون میدونید باعث
شکستن دل چند نفر در روز میشن فردای قیامت جوابگو خواهید بود
شما که به مسئولین فهش میدین که حق مردم میخورید
نگران نباشید فردای قیامت آنان از اون طریق و شما از این طریق مجازات خواهید شد
چون شما هم حق من و امثال من رو خورده اید چرا که بیرون از خانه آرامش را از ما گرفته اید

بسم الله الرحمن الرحيم

نقدی تحقیقی درباره وجوب حجاب

باسلام خدمت همه بزرگواران و حق جویان، برای مزید فایده میرم سر اصل مطلب
- حجاب نه جزو اصول دین هست و نه جزو فروع دین لذا عدم رعایت آن موجب خروج از دین نیست
۲- اوامر و نواهی خداوند در قرآن کریم براساس ضرورت و اولویت از الفاظ خاصی تبعیت می کنند: درجه اول ضرورت اوامر خداوند با واژگانی نظیر (کتب علیکم ) یعنی بر شما واجب شده و (تلک من شعایر الله) یعنی این از اوامر خداوند است بیان شده است و در نواهی نیز از واژگانی همچون ( ویل للمطففین) یعنی وای بر گرانفروشان و (اولیک هم الخاسرون) یعنی آنان زیانکارانند استفاده شده است که هیچ کدام از این واژگان موکد و هشدارآمیز در خصوص پوشش و در دو آیه مرتبط با حجاب در سوره های نور و احزاب به کار نرفته است
۳- اشاره به پوشش بانوان تنها در دومورد در کل قرآن بیان شده و بسیار کمتر از ده ها موردی که درباره نماز و عدل و داد و نیکی و انفاق و ... بیان شده است
۴- در این دو آیه از لفظ مومنون و مومنات استفاده شده نه مسلمون یا مسلمات یعنی حجاب شرط مسلمانی خانم ها نیست (درجات اعتقاد عبارتند از باور که شامل مسلمین، ایمان که شامل مومنین و یقین که شامل عرفا و سابقون می گردد)
۵- خواهشم از همه دوستان اینه که خودشون قرآن رو مطالعه و در آیات اون دقت کنند ، در این موضوع شکی نیست که هرآنچه خداوند توصیه کنند و بهتر بدانند به نفع ماست اما بهتر است جنبه وجوب و اختیار آن را از خود قرآن تعبیر کرد نه افرادی که شخصا خود را محق و احق در تشخیص و تبیین میدانند، آنچه ضرورت دارد به وضوح در قرآن موکدا توسط خداوند بیان شده حال چگونه است که در کشور ما با بی حجابی به عنوان جرم برخورد فیزیکی می شود اما با بی نمازها
که ده ها برابر پوشش به آن امر شده برخورد فیزیکی نمی شود اگر چنین باشد که باید در سر چهارراه ها گشت ارشاد هنگام نماز همه را با باتون به مسجد هدایت کند
بنا به فرموده خداوند در هیچ دینی اجباری نیست تا چه رسد به فرایض آن و تا چه رسد به وصایای آن
ان شاالله روزی ب سد ملت کشورم آزادانه عقیده و کیش خویش را انتخاب کنند که به قول مولوی (منع رغبت را فزون کند)
یا ارحم الراحمین

تصویر soalcity

ضمن عرض احترام
۱. حجاب از ضروریات دین است. یعنی آن قدر وجوب آن روشن است که در طی ۱۴ قرن گذشته، همه مسلمانان به آن اذعان نموده اند و دلایل آن بسیار روشن است. و از آنجا که انکار ضروریات دین، سبب کفر می شود، انکار وجوب حجاب، می تواند سبب کفر شود. و اینکه انسان برای هموار نمودن مسیر گناه، دین را تحریف کند، گناه بسیار سنگینی است.
۲. کسی که خود را بنده خدا می داند، از تمام دستورات او اطاعت می کند. و در روایات مکرر این معنا بیان شده است که به کوچکی گناه ننگرید، بلکه به بزرگی خدایی که عصیان او را می کنید، بنگرید. البته گناهی که در نوشته شماست، گناه کوچکی نیز نمی باشد. چون شما در حال تحریف دین هستید.
۳. علیرغم آنکه جزئیات نماز در هیچ آیه ای از قرآن بیان نشده، اما جزئیات حجاب و عفاف آن چنان بیان شده که حتی به صدای خلخال پای زنان نیز پرداخته شده است.
۴. حتی اگر فرض کنیم که مومن در هیچ جا معنایش با مسلمان یکی نیست، شکی نیست که هر مسلمانی موظف است خود را به درجه ایمان برساند. بنابراین مومن نبودن، عذر بدتر از گناه است و هرگز مجوز ترک یک دستور الهی نمی شود. کما اینکه کفر دلیل نمی شود که بر کافر نماز واجب نباشد و به خاطر ترک آن عقوبت نشود.
۵. قطعا هر مسلمانی باید قرآن را تلاوت کند و در آن بیندیشد. اما اینکه افرادی بخواهند قرآن را با هواهای نفسانی خود تطبیق دهند، و دین الهی را تحریف کنند، گناه بسیار بزرگی است که می توانید عقوبت آن را در آیات قرآن مطالعه بفرمایید.

شما بین مسائل مختلف خلط کرده اید. از مخالفت با حجاب اجباری و گشت ارشاد، به نفی وجوب حجاب می پردازید. و بعد با شعار قرآن، حتی تغییر کیش را ممدوح می شمارید؟

واقعا فرهنگ غربی و رکن آن برهنگی چقدر بر روی افکار اثر گذاشته است که عده ای حاضرند برای آن مرتکب هر امری شوند؟!!!

فقط تعادل و اعتدال میتونه جواب درست باشه مملکت ما عتدال نداره مردم دارن به سمت تفرقه میرند خیلی از موارد مهمتر که قران به ان اشاره کرده وخیلی زیاد به ان توجه کرده در کشور ما رعایت نمیشه ولی در کشور ژاپن رعایت میشه مضوع تحقیق من بوده از خودم نمیگم ولی خیلی زیاد به حجاب داره توجه میشه نمیگم حجاب نباشه ولی اجباری کردن حجاب باعت از میان رفتن ارزش این موضوع باارزش شده هرکسی لیاقت حجاب را نداره و هرکسی هم لیاقت بد حجابی اگر قرار بود حجاب اجباری بشه خودا خودش میدونست که چجوری بنده ها را با حجاب خلق کنه ولی برای ازمودن بنده ها این کارا نکرده و پس اجبار حجاب واضح که اشتباه ولی من حجاب را قبول دارم و باارزش میدونم
رسول الله (ص) : بهترین امور،حد وسط و میانه و حالت اعتدال آنها است و باید دوست داشتنی ترین امور در نزد تو ،حد وسط و معتدل آنها در حق باشد.(مستدرک الوسائل،ج۸،ص۲۵۵)
رسول الله (ص) : بر شما باد میانه روی و رعایت اعتدال.زیرا قوم و مردمی که میانه روی را پیشه خویش ساختند هیچگاه دچار تفرقه و جدایی نگردیدند.(فردوس الاخبار،ج۱،ص۳۸۷)

تصویر soalcity

البته در خیابان ها که اجبار خاصی نمی بینیم. و الا این افراد چطور این قدر راحت با پوشش نامناسب در معابر تردد می کنند؟

اگر از زاویه دیگری به حجاب بنگریم می بینیم خداوند حجاب را برای زنان قرار داده چرا که(همانند گوهری در صدف) بدین وسیله آنان را برتری بخشیده با پوشش
واقعیت آنست که در غرب زن جایگاه واقعی خود را ندارد چون حتی بصورت یک وسیله ای جهت فروش اجناس لوکس پیوست کالا ها میشود به تبلیغات فروش ماشین های لوکس بنگرید اکثرا بهمرا ه زن برهنه ای نمایش داده می شودویا تبلیغات سایر کالاها
دستیابی به زن در غرب براحتی در کاباره ها انجام می پذیرد پس ازدواج بتدریج معنای خویش را از دست می دهد شما ببینید در برخی کشورهای اروپایی رشد جمعیت منفی شده .غیر از آنست که ازدواج معنایش را از دست داده؟
اگردر اسلام برای زن مهریه تعیین شده نه آنکه او را کالا فرض کرده بلکه زن ر ازاشر همسر لاقید و بی مسو لیت مصون داشته است
شما نگاه کنید در قرآن بیان شده مادر حضرت مریم از خداوند یک فرزند نمونه خواست تا در راه دین پرورش دهد حتما هم در ذهنش فرزند پسر بود اما خداوند وی را در (کمال تعجب اش) فرزند دختر عطا کرد. پس خداوند زنان را ارج بالایی نهاده که نمی توان منکر آن شد
باز می بینیم خداوند به بهترین بنده خود محمدص فرزند دختر عطا می نماید .قطعا خداوند بهترین را به پیامبرش می دهد
پس زن جایگاه بالایی در اسلام داره . اما زن با عفت وحافظ حریم خانواده که انتقال دهنده نسلی به نسل بعدی است
در کل عرض میکنم واقعا حجاب یک فعل ارزشی است همانند نماز واعمال و اخلاق نیک که دارندگان آن امتیازی دارند که سایرین ندارند
پس قدرش را بدانیم که هرچه خداوند گفته در آن حکمتی است که شاید برخی از آن را در طول حیاتمان دریابیم اما دریایی بیکران از حکمت های او برایمان مستتر بوده و از درک آن عاجزیم

نظرات