آيا اظهار علاقه به نامحرم اشکال دارد؟

نامحرم

علاقه مند‌شدن به كسی كه نامحرم است، تا زمانی كه به صورت عمل غیر شرعی در خارج نمایان نشود، گناه نیست، اما استمرار داشتن این حالت ممكن است عوارض و پیامدهای روحی، روانی و اجتماعی نامطلوب داشته باشد. مطمئناً علاقه مندی شدید به یك شخص، فكر و ذهن انسان رو به خود مشغول كرده و ممكن است به صورت های مختلف مانند افت تحصیلی، پریشانی خیال و فكر و حتی انجام گناه منجر شود. ضمن اینكه فكر و ذهن انسان را از یاد خداوند هم باز می دارد. در چنین صورتی بهتر است كه اگر علاقه واقعا از روی هوا و هوس نیست و شرایط برای ازدواج فراهم باشد و آن شخص هم خواستگارتان باشد، تنها برای ازدواج و شرایط آن فكر كنید، در غیر این صورت، فكر و ذهن را از آن آزاد كنید تا بتوانید خود را سبك و رها سازید.

اظهار علاقه به نامحرم اگر همراه با كار حرامی باشد جائز نیست و حرام است. نگاه به نامحرم، حرف ها و شوخی هایی كه باعث تحریك شهوت می‌شوند و خلوت كردن با نامحرم هم از گناهان است. امام علی(علیه السلام) فرمود:‌ "اتّقوا معاصی الله فی الخلوات فإنّ الشاهد هو الحاكم؛[۱] از گناه كردن در خلوت بپرهیزید، زیرا آن كس (خدا) كه شاهد است (‌روز قیامت) حاكم و قاضی خواهد بود". امام كاظم(علیه السلام)فرمود: " حضرت مسیح به اصحاب خود فرمود:‌ گناهان كوچك كه انسان آن ها را به حساب نمی آورد از مكر های شیطان است. شیطان آن ها را پیش چشم شما كوچك جلوه می‌دهد و كم كم آن ها زیاد می شود و شما را احاطه می كند".[۲] انسان مؤمن مخصوصاً جوانان كه زمینه رشد كمالات در وجودش بیشتر است، باید با پیمودن طریق صداقت و پاكی، به قلّه كمالات دست بیابد و به جایی برسد كه خدا به ملائكه اش به واسطه او افتخار كند.

[۱]. محمدی ری شهری، میزان الحكمه، عنوان ۱۳۶۹.
[۲]. همان ، عنوان ۱۳۷۲.

دیدگاه‌ها

سلام
اگر کسی به جنس مخالف ابراز علاقه کند و بعد پشیمان شود و توبه کند ایا این گناه او بخشیده می شود؟

پرسشگر گرامی؛
سستي در اعتقاد و كمرنگ شدن ايمان و معنويات، معلول علل گوناگوني است كه البته اصلي ترين و در رأس همه آنها گناه مي باشد. گناه نه تنها انسان را از خداوند دور مي كند بلكه انسان را نيز نسبت به خداوند و وعده هاي او بدگمان و نااميد مي گرداند. راه اصلي دوري جستن از گناه، توبه و ايستادگي در برابر آن مي باشد و تا شيريني گناه در ذائقتان وجود دارد هرگز نمي توانيد در برابر آن ايستادگي كنيد.
- بر اساس آیات قرآن و روایات، توبه واقعی دارای شرایطی است که در زیر به آن اشاره می شود:

۱- اگر فرد گناهکار گناه را از روی جهالت و نادانی انجام داده باشد، خداوند متعال توبه او را خواهد پذیرفت. منظور از جهالت در این آیه اعم از عدم علم به حرام و گناه بودن عمل و طغیان غرائز و تسلط هوسهاى سرکش و چیره شدن آنها بر نیروى عقل و ایمان است. در این حالت، علم و دانش انسان به گناه گرچه از بین نمی ‏رود اما تحت تاثیر آن غرائز سرکش قرار گرفته و عملا بى اثر می ‏گردد. و هنگامى که علم اثر خود را از دست داد، عملا با جهل و نادانى برابر خواهد بود. ولى اگر گناه بر اثر چنین جهالتى نباشد بلکه از روى انکار حکم پروردگار و عناد و دشمنى انجام گیرد، چنین گناهى حکایت از کفر می کند و به همین جهت توبه آن قبول نیست.

۲- عدم تأخیر آن تا زمان مرگ. اگر کسی بداند تا چند لحظه دیگر بیشتر زنده نیست، اگر توبه کند، توبه او پذیرفته نخواهد شد. همانطور که خداوند متعال می فرماید: "کسانى که در آستانه مرگ قرار می گیرند و می ‏گویند اکنون از گناه خود توبه کردیم توبه آنان پذیرفته نخواهد شد".

۳- تصمیم جدی بر ترک گناه (با علم به توانایی انجام آن-چون اگر کسی فلج و ناتوان شده و قدرت بر ارتکاب گناه را ندارد، توبه وی ارزشی نخواهد داشت-)

۴- ندامت، اگر کسی از گناه خود واقعا پشیمان و نادم نباشد در حقیقت توبه نکرده است؛ هر چند گناه را ترک کرده باشد.

۵- جبران گناه و لغزش های گذشته.

۶- استغفار و طلب آمرزش از خداوند.

بنابراین اگر کسی واقعاً با رعایت این شرایط توبه کند هرگز نباید از رحمت الهی مأیوس باشد؛ زیرا هر چه گناه او بزرگتر باشد باز رحمت الهی واسع تر است و قطعا خداوند به وعده خود عمل کرده و توبه او را خواهد پذیرفت؛ به هرحال کسی که دوست دارد در لجن زار گناه بماند و از آلودگی ها تغذیه کند معلوم است که هنوز از گناهان خود پشیمان نشده است؛ لذا در این حالت توبه معنا ندارد. و معلوم نیست که در آینده نیز موفق به ترک گناه خواهد شد یا نه، بلکه تکرار گناه ممکن است زمینه و توفیق توبه را از انسان سلب کند!. بله اگر موفق به توبه واقعی با تمام شرایط آن شود توبه اش پذیرفته خواهد شد.

- براي فراموشي آن راهکارهاي زير را بايد به کار برد:
۱ـ ازدواج عاملي است كه به نيازهاي عاطفي پاسخ مثبت مي دهد و به طور طبيعي او را فراموش خواهد كرد. اگر شرايط ازدواج فراهم است، در اولين فرصت بايد با توکل به خداوند و با در نظر گرفتن معيارهاي اساسي انتخاب همسر ازدواج کند. در امر ازدواج و انتخاب همسر هيچ موقع احساساتي برخورد نشود، چون که صحبت از يک عمر زندگي است بنابراين بايد با چشم و گوشي باز اقدام کرد.
۲ـ يكي ديگر از شيوه هاي برخورد، جايگزين كردن يك رشته فعاليت هاي ذوقي، هنري، فكري و عملي است تا بتواند فكر را از او منصرف نمايد.
۳ـ به فعاليت هاي ورزشي بايد اهميّت داد، چون اين نوع فعاليت ها، دريچه اي براي خروج فشارهاي ناشي از تراكم انرژي انباشتة شما محسوب مي شود.
۴ـ اوقات فراغت را با كارهاي متنوع پر كند تا كم تر به او فكر کند.

+موفق باشيد.

نظرات