حكم پوشیه زدن چیست؟

پوشیه

اصل رعایت حجاب برگرفته از آیات شریف قرآن است . قرآن در مسئله حجاب به عفت و پاکدامنی دستور داده:
«قل للمؤمنات یغضضن من ابصارهن و یحفظن فروجهن و لا یبدین زینتهن الا ما ظهر منها و لیضربن بخمرهن علی جیوبهن و لا یبدین زینتهن الا لبعولتهن او...» (۱)
در این آیه با صراحت می فرماید: ای رسول، به زنان مؤمن بگو:چشم های خود از چشم چرانی و نگاه ناپاک به مردان بیگانه بپوشند ( به بیگانه در حد لزوم نگاه کنند ،نه این که به مردان نامحرم خیره شوند و چشم بدوزند ) . عفت و پاکدامنی خود را حفظ کنند. زینت های (طبیعی و عاریتی) خود را آشکار نکنند ( و بپوشانند)مگر زینت هایی که به طور طبیعی آشکار است . روسری های خود را بر گردن و سینه اندازند . زینت های خود را جز برای شوهران و...(مردان محرم و زنان مسلمان و کودکان نابالغ و غیر ممیز و مردان طفیلی که چیزی از این مفاهیم نمی فهمند و...)آشکار نکنند.

محدوده رعایت حجاب هم طبق نظر همه مراجع پوشاندن سر و بدن به جز گردی صورت و دست ها تا مچ ، می باشد  و اصل حجاب همین مقدار است که اگر همین مقدار به طور صحیح و کامل رعایت بشود، حجاب کامل صدق می کند، پوشاندن بیش از این مقدار واجب نیست.
ولی منافاتی ندارد که فردی بیش از این مقدار خود را بپوشاند یا اصلا خود را به نامحرم نشان ندهد . مثلا کسی بخواهد از دستکش استفاده نماید یا با زدن پوشیه صورت خود را نیز از نامحرم بپوشاند . این بستگی به سلیقه و خواست شخص دارد . این کار از نظر شرعی رجحان هم دارد و به هیچ وجه افراط  و زیاده روی در حجاب محسوب نمی شود .

بنابرنظر مقام معظم رهبری پوشیه زدن افراط در حجاب نیست، بلکه مصداق رعایت عفت بیش تر است .(۲)

البته بنابه نظر برخی مراجع  اگر زدن پوشیه در جایی موجب شود که این نوع پوشش ، لباس شهرت محسوب گردد ، به احتیاط واجب باید از آن پرهیز گردد . (۳)

پی نوشت ها :

۱.نور(۲۴)،آیه۳۱.

۲ . سوال از دفتر رهبری به شماره ۷۱۱۲۴۶۷ .

۳. آیت الله مکارم شیرازی

دیدگاه‌ها

سلام

البته به نظر ایت الله مکارم در جایی که موجب جلب توجه شود و در آن منطقه معمول نباشد احتیاط واجب در ترک پوشیه زدن است یا به عبارتی در آن مناطق اگر موجب جلب توجه شود پوشیه زدن اشکال دارد.

تصویر پاسخگو

سلام
با تشکر . همین طوره که شما فرمودید.

h___ نظر امام خامنه اي درباره پوشيه:‌‌ موضوع: پوشش، نگاه، محرم و نامحرم

شماره استفتاء: ۲۸۸۵۵۵
سوال:حکم استفاده از پوشيه(که چشم ها ديده ميشود) در جامعه اي چون تهران چيست؟
پاسخ:

بسمه تعالي

سلام عليکم و رحمة الله و برکاته
پوشيه لباس عفاف محسوب مى‌شود و حكم لباس شهرت را ندارد.
موفق و مؤيد باشيد

نظرات