غیبت کبری

فلسفه غیبت امام دوازدهم (علیه السلام)

درنتیجه یکی از عوامل مهم غیبت امام دوازدهم (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، عدم همراهی و تمکین مردم از آن حضرت و سستی و قصور در یاری امام است؛ چنان‌که امامان پیشین، از این ناحیه آسیب‌های فراوانی دیدند و مرارت‌ها کشیدند و به تعبیر دقیق‌تر این مردم‌اند که به واسطه افعال ناشایست خود از امام زمان خود غائب مانده‌اند.

چرا امام زمان(ع) غیبت کردند، آیا خدا نمی توانست بدون غیبت جان ایشان را حفظ کند؟

امام زمان(ع)

شهر سوال ـ خدای متعال دارای تمام صفات کمالی است و باید به این نکته دقت کرد که تمام این صفات همراه یکدیگر و حتی متحد با ذات او هستند.

در دوران غیبت؛ زندگی امام زمان(عج) عادیست یا ملکوتی و غیبی؟

زندگی امام زمان(عج)

شهر سوال ـ شیعه معتقد است که حضرت مهدی (عج) در سال ۲۵۵ متولد شده و افزون بر شیعیان، بسیاری از دانشمندان نامدار اهل سنت نیز این مساله را پذیرفته اند و در كتاب هایشان متذكر شده اند،‌ مانند محمد بن طلحة شافعی در مطالب السؤل؛ ابن صباغ مالكی در الفصول المهمه؛ ابن حجر شافعی در الصواعق المحرقه؛ و ابن خلكان در وفیات الاعیان. برخی از پژوهشگران بیش از صد نفر از دانشمندان اهل سنت را نام برده اند كه در تألیفاتشان ولادت امام مهدی(عج) را متذكر شده اند.[۱] تولد حضرت در عالم ماده، نشان می دهد که ایشان حیات مادی دارند.

فلسفه وجود امام(ع) در زمان غیبت چیست؟

امام زمان(عج)

شهر سوال ـ وجود امام زمان(عج) در دوران غیبت فواید زیادی برای ما دارد و در این مطلب هیچ شکی نیست. پیامبر اسلام(ص) هم در این مورد فرموده است: «ای والذی بعثنی بالنبوه ، انهم لینتفعون به و یستضییون بنور ولایته فی غیبته كانتفاع الناس بالشمس و ان جللها السحاب؛[۱] آری خداوندی كه مرا به پیغمبری مبعوث گردانیده است ، آن ها از وجود او منتفع می شوند و از نور ولایتش در طول غیبت بهره می گیرند، چنان كه از آفتاب پشت پرده استفاده می برند.»

آیا درست است که امام زمان (عج) بعد از ظهور با علما می جنگند؟

روایات متعددی وظیفه دوران غیبت را رجوع به فقها ذکر کرده اند و آن قدر بر رابطه و تعامل با علما تاکید شده است که حتی نگاه کردن به چهره عالم نیز عبادت شمرده شده است. با این حساب معلوم است که شیاطین انگیزه ای بسیار جدی برای جدا کردن مردم از علما دارند.

آيا عریضه نویسی برای امام زمان (عج) از نظر شرعی صحیح است؟

در مورد چاهي كه در مسجد جمكران وجود دارد، سند خاصي وارد نشده است، ولي اعتبار اين چاه با توجه به رواياتي است كه به طور كلي بيان شده است كه به هنگام درخواست حاجت، آن را مكتوب كرده در چاه يا آب جاري بيندازيد. در خصوص چاه جمكران هيچ روايتي نداريم. احتمالاً با توجه به همان روايات كلي، از طرف مسئولان مسجد چاهي در آن حفر شده تا نامه ها و حاجت ها در آن انداخته شود.

آیا در دوران غیبت امکان ملاقات با امام زمان (عج) وجود دارد؟

 ملاقات با امام زمان (عج)

شهر سوال ـ در عصر غیبت كبرى كسانى بسیار با امام(ع) دیدار كرده‏اند كه برخى از آنان از علماى بزرگ شیعه و معتمد بوده‏اند. علّامه مجلسى نام و حكایت برخى از آنان را آورده است.[۱] و محدّث نورى در كتاب النجم الثاقب صد حكایت از این كسان نقل كرده است. بسیارى از علماى گذشته و معاصر شیعه در این باره كتاب‏هایى مستقل نوشته‏اند.

آیا امام زمان (عج) در جزیره خضراء زندگی می کند؟

امام زمان (عج)

شهر سوال ـ شیخ محمد باقر بهبودى در تعلیقه بحار الانوار می نویسد: این داستان، داستانى است ساختگى و تخیّلى، كه آن را نویسنده‏اش بر رسم قصّه گویان و داستانسرایان نگارش داده است. و این گونه داستانسرائى در این زمان متداول است و آن را رمانتیك گویند و تأثیر عظیمى در نفوس خوانندگان دارد، بنابراین اشكالى ندارد اگر مردم بدانند این داستان، قصّه‏اى است تخیّلى!