وسوسه های شیطان

چگونه شیطان بر انسان مسلط می شود؟

شیطان به حضرت موسی(ع) گفت: هر گاه انسان خود بین شود و كار خود را فزون شمارد و گناهش در چشم او كوچك جلوه كند، من بر او مسلط می شوم.

آيا این شیطان است که باعث گناه می شود یا خود انسان نیز تمایل به گناه دارد؟ واگر اصلا شیطان نبود آیا انسان گناه نمی کرد؟

وسوسه های شیطان

شیطان عامل بیرونی دعوت به گناه است و در درون انسان نیز هوای نفس و تمایلات شهوانی قرار دارد. اگر عامل درونی نباشد، عامل بیرونی هیچ کاری نمی تواند بکند. این گناه خودمان است که راه را برای شیطان باز می کند و شیطان صرفا یک دعوت کننده است که با اصرار در گناه او را بر خود مسلط می کنیم.

نفس اماره چیست و چه رابطه ای با وسوسه های شیطان دارد؟

وسوسه های شیطان

شیطان به عنوان عاملی بیرونی و نفس به عنوان عاملی دورنی محسوب می‌شود و هر كدام كاركردهای خود را داشته و هیچ كدام جایگزین دیگری نمی‌شود. در برخی از روایات، به محبوس بودن شیطان در مثل ماه رمضان و... اشاره شده؛ اما در عین حال، وسوسه‌های انسان برای گرایش به بدی ادامه دارد؛ چرا كه عملكرد شیطان به عنوان یكی از عوامل محدود شده است؛ ولی هنوز وسوسه‌های نفسانی به عنوان عاملی دیگر، انسان را به بدی سوق می‌دهد.

آیا شیطان در برزخ هم وجود دارد؟

عالم برزخ

با ورود انسان به جهان برزخ، پرونده عمل انسان بسته شد مگر تا قيامت الصالحات و صدقات جاريه يا ايجاد سنت هاي حسنه يا سیئه اي که آثاراش تا قيامت باقي است، لذا شيطان نسبت به اين افراد، اضلال و گمراهي ندارد. هم چنين است در جهان آخرت.
دیگر این که شیطان تنها در عالم که دار تکلیف است( دنیا) دست به وسوسه می زند تا آدمی را از عمل به آن باز دارد ودر برزخ چون جای تکلیف نیست وسوسه هم آنجا وجود ندارد.

چگونه در مقابل وسوسه های گناه، خود را از آلودگی حفظ کنیم؟

نجات از گناه

نبايد به خودتان انرژي منفي بدهيد و بگوييد نمي توانم. اگر شما انرژي مثبت به خود دهيد و از جملاتي مانند: من موفق مي شوم، هيچ چيز نمي تواند اراده من را متزلزل كند، من اراده لازم را براي كارهايم دارم و... استفاده كنيد و در ذهنتان مرتب اين جملات را مرور كنيد حتما به موفقيت مي رسيد.