آیا ارتباط دوستانه با کسی که قصد ازدواج داریم اشکال دارد؟

دوستی با نامحرم

نکته مهم در حرام یا حلال شدن ارتباط، اولا تماس بدنی و ثانیا قصد لذت (جنسی ) است. از نظر شرع مقدس اسلام، هر گونه ارتباط بین دختر و پسر، قبل از ازدواج (و به طور کلی زن و مرد نامحرم)، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، اگر با قصد لذت (جنسی) باشد یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن ارتباط وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد. اما ارتباط شغلی و حرفه ای و علمی و تحصیلی، اگر باعث فتنه و مفسده نشود و موازین شرع در آن رعایت شود، اشکال ندارد.
نکته دیگر این که تداوم ارتباطات عاطفی پیش از ازدواج، هرچند ممکن است لحظات خوشی برای طرفین به ارمغان بیاورد یا در مقاطعی موجب آرامش آنها شود، اما به مرور زمان این مسئله ذهن و روان و عواطف هر دو را درگیر تر کرده و بیش از پیش باعث رنج و عذاب خواهد شد. (به ویژه برای دختر خانم ها).
لذا در مواردی که تصمیم به ازدواج وجود دارد و طرفین فرد مورد نظر را یافته اند و احتمالا این علاقه هم دو طرفه است، ما پیشنهاد می دهیم با ملاحظه جوانب موضوع، به جای اینکه بخواهند مدتی روابط دوستانه داشته باشند و اقدام به ازدواج را تا چند سال دیگر تاخیر بیندازند، هم اکنون فرایند آن را شروع کنند. یعنی این موضوع را با خانواده ها درمیان بگذارند و پسر سعی کند پیشنهاد ازدواج را به صورت رسمی (یا غیر رسمی) فقط از طریق خانواده به خانواده دختر بدهد. البته ممکن است بگویید هنوز زود است و کارهایی لازم است که انجام دهیم... اما بدانید به طور عادی هم از زمانی که شما قصد کنید و گام اول را بردارید تا زمانی که این وصلت مقدس (به شرط مساعد بودن تحقیقات و همه مسائل) اتفاق بیفتد، شاید یکی دو سال یا بیشتر زمان بگذرد. بنابراین خانواده ها می توانند با مذاکرات بیشتر طوری زمانبندی کنند که دختر و پسر به گناه نیفتند و هم کم کم زمینه ها را برای ازدواج آماده تر کنند.

دیدگاه‌ها

سلام اقایی به قصد ازدواج با من اشنا شدن و من عاشقانه دوستش داشتم. وسطش با یکی دیگه اشنا شدم و ایشون رو تنها گذاشتم. اون اقا حالش خیلی بده و مدام نفرینم میکنه . خواستگاری هم قصد داشت بیاد که مانع شدم حالا ازدواج کردم اگر اتفاقی سر اون اقا بیاد من مسئولم؟ نفرین هاش میگیره خیلی پسره مهربون و خوب و تحصیل کرده ای بود

تصویر مشاور شهر سوال

با سلام.
اگر شما حقی از ایشان ضایع نکرده باشید و قرارداد عرفی، یا شرعی، یا قانونی بین شما وجود نداشته است، مسئولیتی هم بر گردن شما نیست.
خداوند نگهدارتان

چرا جواب نمیدین؟

تصویر شهرسوال

سلام بر شما و وقت بخیر.
حجم سوالات مخصوصا در بخش مشاوره، بالا هست.
سوال شما در نویت پاسخگویی قرار دارد.
موفق و سلامت باشید.

قرارداد عرفی، یا شرعی، یا قانونی بین شما وجود نداشته است، مسئولیتی هم نیست.
در خصوص این جمله لازم به ذکر است که درست است ولی در خصوص "اگر شما حقی از ایشان ضایع نکرده باشید" باید عرض کنم در اگر نتوان نشست. چطور ممکنه کسی همزمان با دو نفر رابطه دوستانه برقرار کند و احساس کسی را به بازی و مسخره بگیرد و حقی از آن فرد ضایع نشود؟ تا کی با قانون و شرع باید خود را راضی کنیم؟ بعضی چیزها در قلب ثبت می شود. حرف شما گویا مجوز این است که اگر دروغ هم بگویید یا با احساس آقا پسری بازی کنید مشکلی ندارد چون هنوز چیز شرعی بین شما وجود ندارد؟ یعنی شما به دختران مجوز می دهید که به راحتی دل بشکنند؟ لطفا نگویید مشخص است که پسری که دل ببندد و قصد ازدواج دارد و به او خیانت شود (قبل از ازدواج) حق بسیار بزرگی ازش ضایع می شود.
با اگر و کلاه شرعی نمی توان سرپوش گذاشت. حق الناس سنگینی دارد و کسی که پسر یا دختر با زندگی و احساس کسی بازی می کند محکوم به فنا و نابودی است و قطعا زندگی خوبی هم نخواهد داشت. دروغ بزرگترین زشتکاری و گناه در احادیث خوانده شده است و به صرف اینکه چون رسمی نبود به بهانه ای بهم زدن مصداق بارز کلاشی و دورویی و خیانت است.

تصویر مشاور شهر سوال

با سلام خدمت شما کاربر محترم و تشکر از اظهار نظرتان،
دقیقا کلمه "اگر" به همین خاطر در جمله قید شده بود. این که کسی از دیگری حقی ضایع کرده باشد، مانند این مورد، ممکن است کسی جز خود آنها اطلاع نداشته باشد و ما هم نمیدانیم. بنابراین اگر حقی از دیگری ضایع شده باشد قطعا این حق بر گردن او خواهد بود.
موفق باشید.

کسانی‌که وارد رابطه گناه میشوند و دل خدا را میشکنند نباید انتظار داشته باشند که دل خودشان مصون و در امان باشد پس در این رابطه ها تنها حقی که باید ادا شود حق خداست که با کارمان باعث ناراحتی اش شده ایم

نظرات