چرا در اسلام سگ نجس است؟

سگ

قبل از هر چیز باید دانست که در اسلام علاوه بر حکم نجاست سگ، از نگهداری آن در خانه نیز پرهیز داده شده است:
«حاكم از ابى هریره آورده كه پیغمبر صلى اللَّه علیه و اله و سلم بخانه قومى از انصار مى‏ آمد كه خانه‏ هائى نزدیكتر از آن بود و بدانها نمى ‏آمد و این بر آنها ناگوار بود و سبب را جویا شدند، فرمود: سگ در خانه شما است.»[۱]

درباره فلسفه نجاست سگ نیز باید گفت: گرچه فلسفه واقعی بسیاری از احكام برای ما روشن نیست؛ اما تا حدودی می توان بعضی از حکمت های آن را یافت.
در این زمینه می توان گفت كه سگ حیوانی است كه بدن او محل پرورش خیلی از میكروب ها و باكتری ها است. سگ عامل یكی از خطرناك ترین بیماری ها به نام هاری است و علاوه بر این حیوانی است كه زود با انسان مانوس می شود و انس و مجالست با حیوانات (مخصوصا بعضی از آنها مثل سگ ) روح حیوانی را در انسان تقویت می كند.

با صرف نظر از جهات بهداشت جسم توجه به دو نكته ذیل از جهت بهداشت روانی متعاقب این حكم سودمند است:
۱. اكنون كه سگ و خوك به عنوان دو حیوان نجس العین توسط احكام شریعت معرفی شده اند باز هم می بینیم كه بسیاری از افراد با سگ و خوك انس فراوان دارند آنقدر كه گاه رفتار و بازی با سگ برای آنان شیرین تر از هم نشینی با اعضای خانواده شان می باشد.
اكنون فرض می كنیم كه این حكم اسلامی نبود، آن وقت پیامد آن این بود كه بسیاری از انسانها حتی اهل ایمان سگی در خانه داشته باشند و فرزندان آنها با آنان انس بگیرند و با خود آنان با آن سر گرم شوند، با كمی دقت می یابیم برای كاری كه هیچ ارزش معنوی و حتی مادی ندارد تا چه اندازه وقت و هزینه های فراوان صرف می شد و انسانها را غافل از كارهای مفید خویش می ساخت و در مقابل آن خوی حیوانی آنان به دلیل انس با حیوانی چون سگ رشد می كرد و از انسانیت دور می گشتند.
بنابراین با دقت در هدف خلقت كه «ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون» (سوره ذاریات آیه ۵۱) (ما جن و انس را خلق نكردیم مگر برای اینكه عبادت كنند) می یابیم كه حكم به نجات و دوری از این حیوانات بسیار بجا و دقیق است.

۲_ فلسفه جعل برخی از احكام، پرهیز از موضوع آن و فاصله گرفتن از آن به عنوان یك خطر جدی است، مثلا گاهی بیان می كنند به سیم لخت دست نزنید تا دچار برق گرفتگی نشوید، و معمول خطرات این گونه است همان طوری كه در مورد نوع گناهان این است كه فلان كار را انجام ندهید اما در كنار ترانس های قوی یا دكل های فشار قوی برق نه تنها نباید با آنها تماس حاصل كرد بلكه نباید به آنها نزدیك شد و گرنه در فاصله كم، تأثیر زیان بار خواهد داشت «سگ بازی» و نیز استفاده از «گوشت خوك» با توجه به تأثیر روانی آنها بسیار مضر است كه خیلی ها به آن مبتلا هستند خصوصا با توجه به اقلیت های دینی كه مثلا استفاده از گوشت خوك را جایز دانسته یا سگ بازی در عرف فرهنگی بیگانگان امری پسندیده بود. كما اینكه از جمله تفریحات درباریان و اشراف همین امر بود و حتما توجه دارید كه خوك مظهر شهوت و بی غیرتی است و بر اساس علوم پزشكی و روان پزشكی ثابت شده است كه صفات گوشت حیوانات به خورنده آنها سرایت می كند.

از این رو حكم شرعی مبنی بر نجاست این دو حیوان، مقدمه ای برای فاصله گرفتن از این حیوانات و استفاده هایی است كه بیگانگان اقلیت ها و یا افراد لاابالی و بی اعتنایی به مسایل شرعی می نمایند.

ناگفته نماند معمولا هر حیوانی یك یا چند خصلت خوب دارند باید از آنها در همان جهت بهره برد.
سگ به عنوان یك حیوان باوفا، در برخی كارها از جمله در محافظت از گله های گوسفند و یا شكار برخی حیوانات مورد استفاده است و نهی در این مورد نیست بلكه «كلب معلم» یعنی سگی كه برای شكار تعلیم داده شده، احكام خاصی دارد كه می تواند بیشتر این حیوان را در خدمت انسان قرار دهد. ولی این مسأله باعث نمی شود كه زندگی و رابطه انسان را به سگ بازی یا آمیختگی و انس با سگ كنیم به ویژه با در نظر گرفتن آثار زیان بار روحی و جسمی زیانباری كه در این حد از ارتباط وجود دارد.

[۱]. بحار الأنوار ، ج‏۶۲، ص: ۶۷.

دیدگاه‌ها

سلام من میخواستم سوال کنم که داشتن سگ در حیاط خانه گناه است ؟

تصویر شهر سوال

سلام علیکم

حرام نیست؛ ولی دربعض روایات آمده که نگهداری سگ در خانه کراهت دارد.
شكى نیست كه مخلوقات خدا، در بُعدى مفید و قابل استفاده اند. ازبین حیوانات سگ از مزایاى بیش ترى برخوردار و در وفادارى مشهور است. داستان هاى عجیبى در وفادارى سگ در بحارالانوار جلد ۶۲ از حیوة الحیوان دمیرى و دیگران نقل شده است.
دمیرى مى گوید: گاه در نگه دارى سگ فائده اى نیست و داراى مفاسدى از قبیل ترساندن مردم و شیوع بعضى میكروب ها و امراض از قبیل هارى و جنون مى باشد، لذا گفته شده است: ملائكه به خانه اى كه در آن سگ باشد، وارد نمى شوند. نگه دارى سگ براى حفظ اموال و گوسفندان و پاسدارى از باغ و اموال و صید اشكالى ندارد، در صورتى داخل خانه نباشند و جداى از محل مسكونى نگهدارى شوند.
از امیرالمؤمنین (ع) نقل است كه : خیرى در نگهدارى سگ نیست ، به جز سگ شكارى و سگ گلّه .(۱)
و از امام صادق (ع) نقل است : سگ شكارى را در داخل خانه نگهدارى نكنید;یعنى جایگاهش جدا باشد.(۲).
مرحوم علامه حلّى در كتاب منتهى فرمود: نماز خواندن در خانه اى كه سگ باشد، كراهت دارد.(۳)
باز دمیرى نقل مى كند: چون سگ از نجاسات مى خورد و بدبو است ، نگهدارى آن ها كراهت دارد.(۴)

پـاورقى ها:
۱.بحارالانوار، ج ۶۲ ص ۵۳
۲ .همان.
۳.همان.
۴.همان ، ص ۵۴

سلام و خسته نباشید.
خیلی ها در این سایت با حرف های ناپسند مسئولان گرامی را ناراحت کردند..من خیلی سگ هارا دوست دارم از بچگی عاشقشان بودم اما چون یک خانواده مذهبی هستیم و اگر ربطی به مذهب نداشته باشد مادرم از حیوانات خیلی میترسد..ولی من خیلی تنها هستم و هیچکس را ندارم و نیاز به یک حیوان خانگی باوفا مثل سگ نیازمندم در حیاط نگه داری میکنم حیاتمان بیرون خانه مان است و ما پشت خانه هم داریم مرغ و خروس هم داریم من نماز هم میخوانم خواستم بدانم اشکالی دارد؟آیا نماز من قبول نیست؟چون واقعا دیگر دارم افسرده میشوم..گربه هم که خیلی لوسه...من حتی یک دوست هم ندارم..لطفا راهنماییم کنید با تشکر

تصویر پاسخگو

با سلام خدمت شما خواهر گرامی
در پاسخ شما دو نکته را عرض می کنم :
۱- این که واقعا شما افسردگی دارید با خیر ، بهتر است با یک مشاور متخصص این مساله را در میان بگذارید و اگر این مساله وجود داشته باشد ، با راهنمای ایشان در صدد حل مشکل برآیید .
۲- با توجه به این که سگ حیوانی نجس است ، اگر جایی از بدن تر حیوان به لباس یا بدن شما کشیده شود یا دست نر شما به او برخورد کند ، لباس و بدن شما نجس شده و نمازتان باطل خواهد بود . همچنین اگر موی سگ به لباس شما چسبیده باشد و با آن حال نماز بخوانید .
اگر علاقه دارید در خانه حیوانی نگهداری کنید ، سعی کنید از بین حیواناتی انتخاب کنید که این مشکل را نداشته باشند .

دمیری (متولد ۷۴۲ و متوفی به سال ۸۰۸ هَ . ق) آیا در زمان ایشون میکروسکوپ کشف شده بوده که در این متن از قول ایشون گفته شده " گاه در نگه دارى سگ فائده اى نیست و داراى مفاسدى از قبیل ترساندن مردم و شیوع بعضى میكروب ها و امراض از قبیل هارى و جنون مى باشد " قطعا با لوئی پاستور کاشف بیماری هاری ( لویی پاستور (به فرانسوی: Louis Pasteur)‏ (زاده ۱۸۲۲ – درگذشته ۱۸۹۵) هم معاصر نبوده . به نظر من همین دو تا موردی که مطرح شده در این مقاله کل مقاله و بی طرف بودن مقاله رو زیر سوال میبره . بعد یک سوال دیگه اینه در باب نجاست سگ تمام استناد ما به یک سری کتاب نوشته یک سری عالم دینی هست که در زمینه علوم تجربی ، بهداشت ، زیست شناسی ، میکروب شناسی و ... قطعا علمشون به اندازه علوم امروزه جوامع بشری با این همه کامپیوتر و تجهیزات آزمایشگاهی نبوده . امروزه اگه در اینترنت مقالات درست حسابی و علمی رو به زبان انگلیسی سرچ کنید هر روز مزایای بسیار زیادی از بعد روانشناسی ، زیست شناسی ، تشخیص بیماری و ... در کنار وفاداری و خصوصیات دیگه سگها نوشته شده که کاملا بحث نجس بودن یک حیوان کاملا مفید را اگر ۱۰۰ در ۱۰۰ رد نکنه قطعا ۹۹% کمرنگ میکنه . اینکه ما علم رو کنار بگذاریم و بچسبیم به سخن ابا و اجدا و یک سری از علمای دینی ۱۰۰۰ سال پیش چندان معقول نیست ( حضرت علی (ع) میفرماید : لا عَمَلَ كَالتَّحقيِقِ. هیچ عملی مانند پژوهش نیست ) پس بهتره بجای استناد به علوم قدیمه که خیلی از انها امروز مردود شده با علم زمان خودمون جلو بریم تا جلوی خرافات گرفته بشه

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
با سلام وتشکر .
بر خلاف تصور شما دلیل مسله گفته علما دینی نیست بلکه گفته خود دین است بدین بیان که
از منظر دین اسلام سگ، از حیوانات نجس است. دلیل نجاست سگ، روایات است؛
بايد توجه داشت كه برخی احکام، در روایات از پیامبر و امامان معصوم (ع) آمده است که از جمله آن ها حکم نجاست سگ می باشد. روایات نیز آن را به طور مطلق بیان کرده‌اند که شامل همه سگ ها مي شود. (۱) فرقی بین انواع سگ‌ها نگذاشته اند.
برای نمونه چند مورد از اين روايات ذكر مي شود:
۱. «سَأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنِ الْكَلْبِ فَقَالَ رِجْسٌ نِجْسٌ لَا يُتَوَضَّأْ بِفَضْلِهِ وَ اصْبُبْ ذَلِكَ الْمَاءَ وَ اغْسِلْهُ بِالتُّرَابِ أَوَّلَ مَرَّةٍ ثُمَّ بِالْمَاءِ»؛ (۲) «از امام صادق (ع) در مورد سگ پرسيده شد. حضرت فرمود: آن، پليد و نجس است و از باقيمانده آبي كه خورده نمي توان وضو گرفت. چنين آبي را دور بريز و ظرف را اول با خاك و آن گاه با آب بشوي».
۲. «سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنِ الْكَلْبِ يُصِيبُ شَيْئاً مِنْ جَسَدِ الرَّجُلِ قَالَ يَغْسِلُ الْمَكَانَ الَّذِي أَصَابَهُ»؛ (۳) «راوي مي گويد از امام صادق - عليه السلام - در مورد سگ پرسيدم كه به بدن انسان برخورد مي كند؟ حضرت فرمود: همان قسمت برخورد را بشويد».
۳. «سُئِلَ عَنْ سُؤْرِ الْكَلْبِ يُشْرَبُ مِنْهُ أَوْ يُتَوَضَّأُ قَالَ لَا قُلْتُ أَ لَيْسَ سَبُعٌ قَالَ لَا وَ اللَّهِ إِنَّهُ نَجَسٌ لَا وَ اللَّهِ إِنَّهُ نَجَسٌ»؛ (۴) «از امام صادق - عليه السلام - در مورد باقيمانده آب سگ سؤال شد که آيا مي توان آن را خورد يا با آن وضو گرفت؟ حضرت فرمودند: خير. راوي پرسيد: آيا سگ همانند ساير حيوانات درنده نيست؟ (كه مي توان باقيمانده آبشان را خورد) حضرت فرمود: به خدا قسم نه، او نجس است. به خدا قسم نه، او نجس است».
۴. «سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنِ الْكَلْبِ السَّلُوقِيِّ فَقَالَ إِذَا مَسِسْتَهُ فَاغْسِلْ يَدَكَ»؛ راوي گويد از امام در مورد سگ شكاري پرسیدم. حضرت فرمود: هر گاه به او دست زدي، دستت را بشوي».
۵. «تَنَزَّهُوا عَنْ قُرْبِ الْكِلَابِ فَمَنْ أَصَابَ الْكَلْبَ وَ هُوَ رَطْبٌ فَلْيَغْسِلْهُ»؛ (۵) «امام علي - عليه السلام - فرمودند: از نزديكي با سگ ها دوري كنيد. پس هر كس با سگ برخورد داشت، در حالي كه بدنش خيس بود، بايد بدنش (محل برخورد) را بشويد».
اما در مورد دلايل این حکم باید گفت اگر به دنبال دلایل علمی باشیم ، مطلب قطعي و صد در صدي در اين زمينه وجود ندارد. بعيد است كه اين نوع حرمت ها مربوط به جنبه هاي ظاهري و مشكلات طبيعي باشد. از ظاهر روايات هم برمي آيد كه منظور از لزوم پرهيز از سگان، پليدي باطني و معنوي است؛ هر چند زمينه ظاهری هم مي تواند مد نظر باشد؛ چنان كه مثلاً گفته شده: در روده سگ کِرم کوچکی به طول چهار میلی متر به نام «تینیا ایکینوسکوس» است. وقتی این کرم از طریق مدفوع سگ بیرون می آید، تخم های زیادی از این کرم همراه مدفوع خارج می شود و به اطراف مقعد سگ می چسبد. سگ به وسیله زبانش آن تخم ها را به قسمت های دیگر بدنش منتقل نموده و همه جا را آلوده می کند. اگر یکی از این تخم ها به معده انسان وارد شود، مرض های گوناگونی تولید می کند. (۶)
اما باز تاکید می کنیم هیچ دلیلی بر انتساب حکم نجاست سگ به این موارد وجود ندارد و اگر این مشکل و نظایر آن هم کاملا حل شود باز حکم نجاست به جای خود باقی است .

پی­ نوشت­ ها:
۱. شيخ حر عاملى، وسائل الشيعة، ج ۳، باب ۱۲، از ابواب نجاسات، ص ۴۱۵، مؤسسه آل البيت عليهم‏السلام، قم، ۱۴۰۹ هجرى قمرى.
۲. همان، ص ۴۱۶.
۳. همان.
۴. همان.
۵. همان، ص ۴۱۷.
۶. مجله المنار، سا ل ششم، ص ۳۰۷.

در دین اسلام خوردن پنیر و خرگوش نیز مکروه است پس چرا شیعیان بوفور در خوردن پنیر اصرار داشته انگار که واجب شده و همینطور سنی ها در خوردن گوشت خرگوش اینکه دلیل نمیشه آقا فقط گیر دادید به سگ همینه دلیلتون دیگه هیچی؟!
راجع به نجس بودن بفرمایید نجاست اصلا یعنی چی به گفته یک پرفسور دانشگاه هاروارد میتوان مدفوع استرلیزه شده (مثلا پخته شده) براحتی میل کرد بدون ترس از سرایت ویروس باکتری انگل ریکتزیا نماتد و... امروزه در آزمایشگاه های مهندسی ژنتیک نژادهای مختلف سگ آپارتمانی در شرایط کاملا استریل پرورش داده سگ های آپارتمان خوشگل که اصلا در طبیعت نمیتوان یافت دلیل بر اثبات این ادعاست بعلاوه بکمک واکسیناسیون مرتب دامپزشکی دیگر امکان هیچ سرایت بیماری وجود ندارد درثانی در همین اسلام که گفته هفت بار خاک مال کنید ثابت شده قارچهای تولید آنتی بیوتیک اکثرا خاکزی هستند و امروزه با استخراج این آنتی بیوتیک ها و استفاده در دامپزشکی دیگر نیازی به سنت های قدیمی پیغمبر اسلام نیست بعلاوه شما اشاره کردید بدبو بودن نجاست خوار بودن سگ عدم عبور ملائکه ترساندن مردم شیوع هاری جنون و... اولا اون زمان آزمایشگاه نبود شرکت های پرورش حیوانات خانگی نبودند بهداشت نبود مردم بیسواد بودند درنتیجه سگ ها مستقیم از طبیعت پیدا میشدند اما امروزه اصلاح نژاد داریم شما حکم سگ های ولگرد رو با سگهای تمیز تربیت شده اصلاح ژنتیک شده آپارتمانی یکی میدانید!؟ همچنین در اسلام خیلی چیزها مکروه اعلام شده که اصلا در حکومت جمهوری اسلامی رعایت نمیشود مثالش همین کار زنان بیرون از خانه خوردن پنیر آرایش غلیظ زنان رفتن زنان به استخری که مردان در آن از قبل بودند هرچند که سانس سانس زنانه است حکم اینا چیه عزیز من بنظر میرسه تنها دلیل مکروه بودن داشتن سگ این بوده ایرانیان باستان از قدیم سگ با عنوان پاسبان داشتند این سگ ها به پر و پاچه اعراب متجاوز تازی گیر می دادند عربهای مسلمان نگهداری آنرا نجس اعلام کردند تا راحتر بتونند ایران ما را بعنوام غنائم اسلام تاراج کنند شما ببین ایا در اسلام افسردگی و ناامیدی مکروه نباید باشد همین دیدن و نوازش یک حیوان چقدر میتونه باعث تغییر مرکز توجه انسان شود........

حالا اگه مردی ج بده ببینم اولوالباب اسلام(خرد اسلامی) یعنی چی؟!

تصویر soalcity

عزیز جان، گذشته امری است که باید در تورایخ آن را یافت. نه آنکه با خیال پردازی و توهمات آن را بافت.
و طبق تواریخ و ... سگ مخصوص ایرانیان نبوده، بلکه عربها هم برای خود سگ داشتند. ضمن آنکه شما که می دانید سگ برای پاسبانی بوده، پس منظورتان از علم و سوادی که در گذشته نبوده و شما الان بدان رسیده اید ، این است که سگ را به جای پاسبانی، به عضویت خانواده درآورید! و نوازشی که باید نثار همسر و فرزند شود را به سگ اختصاص دهید؟ و مرکز توجهتان را تغییر دهید؟
ضمن آنکه نجس یک مفهوم دینی است و جدای از پاکی و نظافت است. شاید شما بتوانید مدفوع را استریل کنید و بخورید، اما از نظر ما همچنان نجس است. و سگ را هم هر چقدر استریل کنید، همچنان نجس است. و نجس یعنی اینکه وقتی قصد عبادت دارید، نباید به آن آغشته باشید.
باقی مطالب تان نیز آمیخته ای از حق و باطل است که حتی فرق مکروه و حرام را هم درست متوجه نشده اید.
به هر حال کسی که به خدا اعتقاد دارد، علم ناقص خود را بر دستور الهی ترجیح نمی دهد.

شما میگویید سگ نجس است ولی برادران و خواهرانم پلیدی و نجاست سگ فقط در دین یهود است.شما تحقیق کرده اید؟صد در صد خیر شما فقط به حرف چهار رساله ی ساختگی گوش میدهید . تا حالا دقت کرده اید که در رساله دلیلی بر نجاست سگ ننوشتند و فقط گفتند نجسه؟چرا؟فکر می کنید دلیل چه میباشد؟ اگر می گویید از لحظ روانی و جسمی خطر دارد باید بگویم سخت در باطلاق اشتباهات گیر کردید که حتی دلایل منطقی هم نمیتوانند شما را از باطلاق اشتباهات بیرون بکشد چون من در اروپا زندگی می کردم و می دیدم مردمانی را که قلاده ی سه سگ را در دست داشتند و سالم تر از من و شما می زیستند ، شاد بودند و خدا پرست ، پاک بودند و مومن ، آرام بودند و شکیبا ولی مردمان ما با وجود نداشتن حیوان خانگی کافرانی هستند در لباس مومنان ، اعصاب ندارند خلاف می کنند در حالی که چه؟سگ ندارند
در قرآن تنها نجاستی که خداوند متعال نام برده مشرکان هستند و از سگ فقط سه بار در قرآن یاد شده آن هم بدون هیچ بدی ای
سگ جزو حیوانات بهشتیست یعنی سگ روحی پاک دارد که وارد بهشت می شود. توهین به مخلوقات خدا در واقع توهینی به پروردگارتان است
بگذارید برایتان داستانی تعریف کنم که از مطالبم خسته نشوید:
روزی پسری بدون اجازه ی پدرش سگی به خانه آورد . زمانی که پدر از وجود سگ پسر با خبر شد یک هفته از ماجرا می گذشت که با دعوا های شدید پدر و داد و بی دادهایش مواجه شد و سگ را از خانه بیرون انداخت.اما سگ باوفا تا صبح پشت در خوابید به امید اینکه صاحبش در را به رویش بگشاید.خورشید طلوع کرده بود و پدر برای نماز بیدار شده بود که از پشت پنجره سگ را دید. چشمان مظلوم سگ پاک بودنش را نمایان می کرد.پدر دلش به حال سگ سوخت و آن را به خانه آورد و آب و غذا داد.از آن روز به بعد نعمت آن خانه فراوان می شد و روان پریشان پدر آرام (چون او افسردگی داشت) پدر و پسر تا آن روز دوستی باوفا تر از آن حیوان نیافته بودند.آن ها هر روز نماز هایشان را به موقع می خواندند و سگ هم در کنارشان آرام می نشست و به مکالمات بین بندگان و پروردگارشان گوش فرا می داد
آری ، همانا که سگ پاک و وفا دار است .

تصویر soalcity

با عرض سلام
واقعا شما به تحقیق اهمیت می دهید؟ واقعا اگر دلیل ارائه شود، قبول می کنید؟
پس چرا حتی مطالبی که در اینجا نوشته شده است، نخوانده اید؟ و دقت نکرده اید که در اسلام، چه احادیثی در این باره وجود دارد؟ چرا دقت نکرده اید که هیچ کس منکر وفای سگ نیست؛ اما وفای سگ برای نگهبانی است نه برای نگهدای از او در خانه و جایگزینی او با فرزند و ...
این نکته بسیار مهمی است، که خطر تعصب و نگاه جهت دار، از خطر ندانستن نیز بیشتر است. و آنان که عینک رنگی به چشم زده اند، نمی توانند هیچ چیز را واقعی ببینند.
و شدت تعصب شما به گونه ای است که حاضرید هر مطلب ساختگی را بیان کنید! از بهشتی بودن سگ تا داستان های جعلی و خیال بافانه
و اگر شما تصور می کنید، نجس دانستن سگ، توهین به خدا است، حق ندارید هیچ چیز را نجس بدانید و باید با همه چیز انس بگیرید! چرا که همه چیز جزئی از خلقت خدا هستند.

خلاصه شما ميگوييد نجس است يا نه ؟ يك كلام
من معتقدم نجس نيست راستي درصد انتقال بيماري بيماري دام و طيور با انسان ۱۰ % و لي درصد انتقالي بيماري سگ به انسان ۵/۰% است.

تصویر soalcity

سلام
آیا شما دقت دارید که اصولا نجس به چه چیز گفته می شود؟ آیا دقت دارید که این کلمه مرتبط به احکام شرعی دین است و برای فهمیدن احکام شرعی دین، باید نظر دین را از منابع و متون آن به دست آورد نه اینکه هر کس با سلیقه خود بگوید نظر من این است!!
ضمنا جای شکرش باقی است که قبول کرده اید بیماریهایی از سگ به انسان منتقل می شود! و الا طبق نوشته قبلی شما، چیزی که از سگ به انسان منتقل می شود، سلامت و شادی و خداپرستی و ... است!!!
هر چند نمی دانم که آیا کسی گاو و گوسفند را در اتاق خواب خود نگاه می دارد که نیاز باشد، بگوییم به جای آنها، سگ نگاه داریم چون که در صد انتقال بیماری اش کمتر است و ...

سگ از بعضي انسان ها پاك تر است . اگر سگ نجس بود خدا حتما در قران مينوشت ، خدا در قران نوشته كه خوك نجس است استغفرو الله خداوند توانايي نوشتن سگ را در كنار كلمه خوك نداشت؟ و يا استغفرو اله يادش رفته و يا نميدانست و يا اشتباه كرده استغفرو اله ؟ قران همانطوركه ميدانيد كامل ترين كتاب اسماني است و به همه چيز اشاره شده كه در قران هيچ اشاره بر نجس بودن سگ نشده.

تصویر soalcity

با عرض سلام
اینکه سگ نسبت به بعضی انسان ها شرافت دارد، جای شک نیست. اما نجاست ربطی به رتبه وجودی ندارد. خون انسان، ضامن حیات است با این حال نجس می باشد!
و اینکه قرآن کامل است، ربطی ندارد به اینکه تمام جزئیات را ذکر کند. کامل بودن می تواند از جهت تمام کردن حجت و نشان داده راه درست باشد. مثل آنکه قرآن تکلیف را روشن کرده که پیامبر (ص) معلم ماست و دستوراتش الهی است. که با توجه به همین حتی مسائلی مثل تعداد رکعات نماز هم در قرآن نیامده است.
ضمنا در قرآن به نجاست خوک هم اشاره نشده است. بلکه حکم گوشت آن گفته شده است.

آقاجون یه سری به علل الشرایع بزن که دنبال مدرک میگردی. اونجا نوشته سگ از چی بوجود اومده و در ضمن مایه حیات انسان که اشرف مخلوقاته ، خون هست و خون هم نجس است. این صفاتی که میگی مثل وفا و غیره چه ربطی به حکم شرعی داره آخه؟! پس بجای ذکر داستان های نوستالژیک با سند و معقول صحبت کن عزیز من.

وقت کردی یه سر به قرآن بزن ببین این جمله توش نوشته نشده
و اطیعو الله و اطیعو الرسول
پیامبرم گفتن که سگ نجسه پس باید ازش اطاعت کرد
صرفا جهت اطلاع

پیامبر شما کی هستش ؟ من که جایی از پیلمبر اسلام نشنیدم که بگویند سگ نجس هست

تصویر soalcity

سلام
پیامبر ما (صلی الله علیه و آله) همان کسی است که اگر در خانه ای سگ بود، به آن وارد نمی شد. (بحار الأنوار ، ج‏۶۲، ص: ۶۸)

من با احاديث كار ندارم ولي اگر حكم اسلام براتون مهمه نميتونيد قرانو رد كنيد تو سوره ي بقره صراحتا اومده سگ و خوكي كه در خشكي زندگي ميكند حرام است
حالا بماند هزاران دليل ديگه وجود دارد كه از حوصله ي اين متن خارج است
تو دين ما تاكيد به مهربوني با حيوانات خيلي زياده ولي نگهداري كار درستي نيست هر موجودي يك افرينش خاص دارد شما يك حيوان را وقتي تو خونه نگه ميداري اونو از حداقل نياز و لذت زندگيش كه نياز به رابطه و زاد و ولد هست محروم ميكني و در واقع داري به اون زبون بسته هم ظلم ميكني علاوه بر مشكلاتي كه واسه خودت پيش مياري

حرف واقعاً غیر منطقی و عجیبی می زنین! این چه حرفیه؟؟ یعنی خدا چیزی رو آفریده که نباید آفریده می شده؟؟؟ یعنی برای خدا تعیین تکلیف می کنید؟ سگ چون نجسه پس باید گروه گروه به بدترین وجه کشته بشه؟؟ جایی که سگها رو می کشن رفتین از نزدیک ببینین؟ از کنار توله هایی که در حال مرگ هستن می تونین راحت رد بشین؟ روزی می رسه که این مملکت و دولت مردانش باید جوابگوی اینهمه ظلمی که علیه حیوانات کردن باشن. زیاد دور نیست

تصویر soalcity

سلام
بحث نجاست ربطی به کشتن ندارد. و مطابق اسلام می توان سگ را در همان جهتی که برایش خلق شده است به کار گرفت که اموری نظیری نگهبانی می باشد.
اما کشتن سگ های ولگرد که وجودشان می تواند باعث رواج بیماری یا ... باشد، از نظر دینی اشکالی ندارد. همان طور که کشتن پشه و سایر حیوانات موذی در جهت دفع اذیتشان اشکالی ندارد.

از نظر دینی اشکالی ندارد؟؟؟؟ از نظر دینی خیلی کارها اشکالی ندارد!! دلیل داره اون کارها انجام بشه؟ این کار یعنی کشتن حیوان بی سرپست از لحاظ انسانی اشکال داره. به دین چیکار دارم؟ رواج بیماری؟ شما وقتی از چیزی خبر نداری خواهشاً در موردش اظهار نظر نکن. الان این مشکلات همه حل شده. حتماً باید صورت مسئله رو پاک کرد؟ خون این حیوون وفادار و پاک روی دست همه ی شماهاست که این کار کثیف رو تأیید می کنید. الان دولت می تونه با هزینه ای اندک سگهای ولگرد رو عقیم و در یک زمین بزرگ دور از شهر نگهداری کنه. ترکیه تشریف بردید؟؟ مردم اونجا درد و مرض نمی گیرن، فقط مردم اینجا مریض می شن؟؟؟ اونجا سگهای ولگرد واکسینه و عقیم شده توی خیابون بین مردم می چرخن، اونا دین و ایمون ندارن فقط ما داریم، آره؟

تصویر soalcity

سلام
ممنون شما که راهکار بهتری سراغ دارید به مسئولین منتقل کنید.

متأسفانه همونقدر که شما انتقاد پذیر هستید مسئولین محترم هم همینطور هستن! از کسانی که حیوون براشون پشیزی نمی ارزه (سنگدلیشون رو پشت بهانه های دینی قایم می کنن!) انتظار حرف شنوی دارید؟ آیا دین ما کار زشت مسئولین رو تأیید می کنه؟؟ سگ توی خونه نباشه، این یه حرفه، کشتن این همه حیوون، صادر کردن گوشتشون به کشورهای آسیای شرق!! این نسل کشی مسخره ای که راه افتاده، اینا همه به خاطر به خطر افتادن اسلامه؟ اسلام دین محبته. دوست خود من، یه انسان کاملاً مذهبی توی حیاط خونه ۴ تا سگ بزرگ داره و عاشقانه دوستشون داره. بله. نامه فرستادیم، تجمع کردیم، فعلاً که همه ترجیح دادن گوش مبارک رو با دو دست بگیرن و هیچ حرفی فایده نداره

تصویر soalcity

سلام
به نظر می رسد کمی عصبانی هستید. و الا در اینجا شما راه حلی برای نکشتن حیوان فرمودید، و ما هم قبول کردیم و به همین خاطر عرض کردیم که به مسئولین منتقل کنید. و دیگر سخنی از مجاز بودن کشتن نگفتیم.
حال شما به هر چیزی که توانسته اید حمله کرده اید! از بنده و مسئولین و دین و ...
اینکه سگ های ولگرد اسباب مزاحمت هستند و باید به نوعی این مشکل را حل کرد که مساله پیچیده ای نیست. حال برای این کار راه حل هایی به ذهن کارشناسان می رسد و در صدد اجرایی کردن آنها هستند. و شما که نسبت به حیوانات این قدر دلسوزی ابراز می کنید، نباید نسبت به انسان های اطرافتان این گونه بی رحمانه و غیر منصفانه حمله کنید.

سلام
باید عرض کنم کشتن حیوان موذی با کشتن سگ هزار درجه فرق میکنه/حیوان موذی رو میشه کشت ولی سگ حیوونی نیس ک ب این راحتی ک شما امثال شما میگین بشه کشتش/

تصویر پاسخگو

با سلام
سخن دوست کارسناس مون هم همین بود . اولا درباره همه سگ ها نبود درباره سگ های ولگرد ناقل بیماری بود و برای محیط زندگی خطرناک هستند . ثانیا صحبت شد اگر راه دیگری غیر از کشتن باشه ، همون اولویت داره .
ثالثا در اینجا روی فروض مساله صحبت می شود وگرنه مسئولیت اجرایی این مسائل به ما مربوط نمی شود .

آقا شما سگ نگه دار خدا حالتو میگیره.وقتی دلیل علمی نمیدونی حرف نزن.

دقيقا موافقم درود بر شما

من قبول ندارم سگ نجس هست این هم برای توجیه کردن ادمهای است که سگ نداشته و ندارند این گونه خودشان را توجی می کننداگر نجس هست دیگر سگ گله سگ شکاری نداره سگهای خانگی که همه واکسن می زنند وغذای پخته می خورند و دارو استفاده میکنن نجس نیستند و دز اسلام هم نجاست ذکر شده است

تصویر soalcity

سلام
شما مختارید که هر نظری داشته باشید. اما کسانی که مسلمان هستند، نظرشان را مطابق آنچه خدا خواسته قرار می دهند و در اسلام اندک تردیدی درباره نجاست سگ وجود ندارد. و البته فارغ از اسلام نیز می توان این مطلب را به روشنی فهمید، که سگ برای هم خانه شدن با انسان و جایگزینی به جای زن و فرزند نیست.

این قسمتش خیلی واسم جالب بود!!!!!!!!!!!!!!!!!
آن ها هر روز نماز هایشان را به موقع می خواندند و سگ هم در کنارشان آرام می نشست و به مکالمات بین بندگان و پروردگارشان گوش فرا می داد
آری ، همانا که سگ پاک و وفا دار است .

شمایی که احادیث و منابع دینی رو قبول نداری میشه بدونم منبع معتبرتون کجا بود؟؟؟؟؟

حرفاتون واقعا عالي بود و منم دقيقا ميخواستم همينارو بگم...عالي بود

یه سوال ؟
اگه سگ نجس هست و در کشور ما با کسایی که سگ دارند برخورد میشه پس چرا نیروی انتظامی سگ داره؟ اگه سگ نجس هست دیگه داخل خونه و بیرون خونه و ... نداره وچرا خدا سگ رو نجس آفریده
اگه جواب سوال منو برام ایمیل کنید ممنون میشم

تصویر soalcity

سلام
مهم این است که از هر چیز استفاده درست صورت بگیرد. در گذشته از سگ به عنوان نگهبان و ... استفاده می کردند و امروز نیز استفاده های دیگری نیز اضافه شده است. و این استفاده های معقول و منطقی، ربطی به جایگزینی سگ به جای اعضای خانواده یا دلبستگی عاطفی به سگ یا نگهداری آن به عنوان زینت ندارد.
و قرار داشتن سگ در بیرون از خانه، با داخل خانه اصلا قابل مقایسه نیست.

سگ ونظر انساناگر كسي گفت هرجا سگ باشد فرشته ملا ئكه نمي ايد با ور نكنيد اگر اين جوري بود چرا خدا سگ را افريد سگ نجس نيست ولي بزاق دهان سگ خيلي ميكروب دارد اين سوال براي همه پيش مي ايد پس چرا مي گویند سگ نجس است ؟در قديم نمي دانستند ميكروب چيه به خاطر اين گفتن سگ نجس است. ولي ما انسان ها نمي دانيم چه جوري بايد از سگ مواظبت كنيم حالا نه مواظبت ما ايراني ها درسته وهم غربي ها هم بلد نيستن .بعضي ها ميگن اگر تو با سگ در يك كاسه غذا خوردين و يا روي يك بالشت خوابيدين من سگ را قبول دارم .حالا من يك سوال دارم چرا سگ بايد ۲۴ ساعته بسته باشد اين هم اشتباه سگ از ۲۴ ساعت بايد ۳ ساعت بسته باشد .چرا بعضي ها سگ را با طناب مي بندند مگر قلاده چنده حد اقل ۵۰۰۰ تومان است اگر زياده پس سگ گرون تره هركي پول قلاده ندارد پس پول سگ هم ندارد .اگر سگ مي خواهید بايد مواظب باشید . سگ موجودي وفادار واحساساتي بر روي كره ي زمين است وبه روي كره زمين نژادهاي زيادي وجود دارند مثال:شيانلو ،ژرمن،گریت دین،و.... .چرا مردم مي گویند سگ موجودي زشت وبد تركيب است وچرا ميگویند سگ موجودي بي فايده است.حالا مواظبت از سگ خيلي بده يا خوب است؟ به نظر من خيلي خوب است .نظر شما را نمي دانم ولي سگ گناه دارد داخل جاده زير ماشين برود خوبه كسي بيايد شمارا زير ماشين كند چرا شهر داري مي ايد سگ هارا كه داخل شهر هستن را مي كشد به نظر شما بيرحمي نيست سگ چه گناهي كرده كه بايد اين گونه بميرد يا بااورفتار شود. چراسگ بايد گيرنده باشد؟ مگر سگ چه گناهي كرده بايد دم و سر گوش اش بيريد شود و به خود سگ داده خوبه يكي بيايد دست شمارا ببرد وبدهد به خودتان بخوريد . چرا سگ را با سگ ديگري دعوا مي دهند خنده داره خوبه يكي شما را با ديگري دعوا دهد و بقيه بخندند. . چرا مردم بد بختي سگ را مي خواهند بنظر شما خدا سگ را براي اينك انسان ها ازارش دهند افريده است معلومه !كه نه

تصویر soalcity

سلام
افراط و تفریط هر دو بد هستند! و یکی نمی تواند مجوز دیگری باشد. پس اگر کسی سگ ها را به جنگ می اندازد، توجیهی نیست که ما سگ را به عنوان یکی از اعضای خانواده در نظر بگیریم و با سگ برخوردی بکنیم که برای انسان هاست.
سگ مخلوق خداست و برای اموری نظیر نگهبانی خلق شده است نه آنکه کسی سگ را به جای فرزند، دوست یا همسر نگه داری کند.
و درباره نجاست و ... این مسائل دینی است و مساله دینی را باید از منابع دینی دریافت. نه آنکه هر چه دلمان خواست به دین نسبت دهیم.

به نظر من این که میگن سگ فقط به درد نگهبانی میهخوره و در احادیثم روایت شده مثل این میمونه که بگیم پس اسرای جنگی برده های ما هستند چون تو احادیث و در زمان اسلام هم در مورد اسیران جنگی همینو میگفتن...علم و جهان پیشرفت کرده ولی روح آدما تاریک و کدر شده ..وجود یه موجود زنده و پاک و سرشار از وجود خدا باعث میشه که انسانیت تو وجود آدما زنده بشه پس هیچ موجودی تو دنیا نجس آفریده نشده و هیچ موجودی نمیتونه این حق و اختیارو داشته باشه که موجودات رو به فنا و نیستی محکوم کنه...خودتون و طرز فکرای پلیدتونو دور بریزید..شماها که خودتونو پاک ترین موجودات میدونید شما از همه نجس تر و کثیف تر هستید..

تصویر soalcity

سلام
آنچه نوشته شده این است که اموری نظیر نگهبانی، نه آنکه فقط برای نگهبانی. و اصلا هم حرفی از فنا و نیستی برای سگ مطرح نشده است.
شاید اینکه قبل از دریافت صحیح نظر دیگران به آنها توهین می کنید بخشی از همان چیزی باشد که فرموده اید: روح آدما تاریک و کدر شده!
و وای به روزی که زندگی کردن با سگ بخواهد انسانیت را زنده کند.

درود:
اي كاش ذره اي فكر ميكرديد كه با وجود اين همه پيشرفت علم پزشكي بهتر نيست از يك دامپزشك در اين زمينه بپرسيد آخه شماها چه سوادي در اين زمينه داريد شما فقط بلد هستيد سگهاي بي گناه رو كه موجودات باوفاي خداوند هستند رو بكشيد.يادم نبود شماها از همين حرفا پول در مياريد.... متاسفم شرم باد.
درود بر عقل و دانش نه خرافه پرستي

تصویر پاسخگو

جناب کورش عزیز سلام
تشکر که نظرتون رو بیان کردید .
اما دوست عزیز ، کاش قبل از اظهار نظر لا اقل یک دور پاسخ کارشناس رو می خوندید و بعد ما را به باد انتقاد می گرفتید !
دوست گرامی ، جهت گیری اصلی پاسخ بالا مسائل عبادی و روحی و روانی بود و هیچ ارتباطی به دامپزشک نداشت که شما چنین پیشنهادی داده اید .
گذشته از آن ، تهمت کشتن سگهای بیگناه را از کجا آوردید و به مسلمانان چسباندید ؟! دین اسلام یکی از مدعیان اصلی دفاع از حقوق حیوانات هست و قسمت آخر متن بالا اشاره به صفات خوبی هست که در حیوانات قرار دارد .
ای کاش بجای پیشداوری یاد بگیریم که پس از شنیدن سخنان یکدیگر وارد نقد شویم .

سلام
انسان اگر يك هفته حمام نرود بوي گندش ديگران را آزار ميدهد (اشرف مخلوقات) اگر واكسينه نشود بيماري به ديگران انتقال ميدهد
انسان متاسفانه خود داراي ايرادات فراواني است كه بعضا در حيوانات ديده نميشود مخصوصا سگ
من فقط از قرآن پيروي ميكنم و در قرآن هم گفته نشده سگ نجس و حرام است احاديث هم من به گوش خودم نشنيدم كه باور كنم چرا در موقعي كه من سگم را حمام ميكنم و واكسن ميزنم ملائك به خانه من نميايند من نماز ميخوانم به همه ي وظايف انساني خود عمل ميكنم من آدم بد هستم چون سگ دارم ولي اشخاصي را ميشناسم كه ميگويند سگ نجس است ودر جاي ديگر مال مردم ميخورند و حق يتيم را پايمال ميكنند و زناي محسنه ميكنند
عجبا از اين خرافات و حرف هايي كه بوي ريا ميدهد .

تصویر soalcity

سلام
همان گونه که نماز به معنای صحیح بودن مال مردم خوری نیست، به معنای صحیح بودن سگ داری نیز نیست.
نماز عملی صحیح است و باقی اعمال هر کدام باید جدا ارزیابی شوند و مشخص شود که صحیح است یا غلط. نه آنکه فکر کنیم فلانی تمام اعمالش دربست صحیح است و فلانی همه اعمالش دربست غلط است.
و اگر دقت بفرمایید در قرآن گفته شده که باید به احادیث که سخن معلم قرآن است، گوش کنیم و از آن اطاعت نماییم. خب شما اگر همه احادیث را یک جا رد می کنید، نمازهایتان را چند رکعتی و در چه زمانی می خوانید؟ در قرآن آمده یا حدیث؟

سلام
اقای محترم سگ نجس حق با شما ولی وقتی با چشمای خودم وفای سگ رو میبینم ک چقدر با محبت و برای ی لقمه غذایی ک بهش میدیم تا میبینه دم تکون میده و تا اخر عمرش یادش میمونه و از طرفی کسی ک تو زندگی ما رفت و امد داشت و با پوشیدن لباسی از دین و قرال چ جوری باعث بدبختی من شد و انقدر با حقه نقشه های شومشو کشید و ب قولی نمک رو خورد و نمکدون رو شکست ...... یدونه سگ شرافتش می یرزه ب صدتای انسان ک ب قولی اشرف مخلوقاتن
من هم واقعا موندم ک اگر سگ نجس چرا اصحاب کهف کنار خودشون سگ داشتن با اونا خوابید و بیدار شد و با اونا مرد؟

تصویر پاسخگو

با سلام
خواهر گرامی ، چیزایی که گفتید درست . واقعا برخی آدم ها با اعمال و رفتارشون از حیوان هم پست تر هستن . قرآن هم به برخی از آنها اشاره کرده و فرموده « اولئک کالانعام بل هم اذل , این انسانها همانند چارپان بلکه پست تر از آنها هستند » .
اما توجه داشته باشید که هیچ یک از این سخنان باعث نمیشه حلال و حرام الهی را نادیده بگیریم و با توجیهات احساسی بخواهیم به احکام دین بی توجه باشیم !
وقتی دین حکم به نجاست سگ می کند ، همه آن مزایا و صفات خوبی که برای سگ هست را می داند و خود نیز بر آن صحه گذاشته ، اما بنا بر مصالحی که خود بدان آگاه هست ، به ما دستور می دهد حریم زندگی خود را از این حیوان پاک نگه داریم . بله ، استفاده از این حیوان در اموری مثل نگهبانی منع نشده ( مانند کاری که اصحاب کهف انجام دادند ) اما این که سگ را به عنوان همخانه و همراه در خانه و زندگی قرار دهیم ، به هیچ عنوان مورد تایید دین نیست .

پیامبر ترسیده سگ گاز بگیره گفته تو خونه شما سگ هست.عین نجاست در سوره مائده آیه ۳و۴آمده.حتی دقیقا سگ رو نام برده که پاک و حلاله و میشه تربیتش کرد و ازش استفاده کرد.مسائله دیگر اینکه اگر از انس گرفتن باشه و اینکه به کار آدم لطمه بزنه میتونم بگم که تو ادیان دیگه سگ نجس نیست و میشه ازش استفاده کرد و اونا کلی اختراعات دارن ولی ما مسلمونا هنوز دنبال نجس بودن و نبودن سگیم آیا اونا انس گرفتن و از کارشون عقب موندن یا ما؟

تصویر p_qurani

سلام . در آیه ۳ سوره مائده تعبیر آیه چنین است : وَ مَا أَكلَ‏َ السَّبُعُ إِلَّا مَا ذَكَّيْتُمْ .یعنی نيم خورده درندگان حرام شده است مگر آنكه (قبل از كشته شدن به دست درّنده،) به طور شرعى ذبح كرده باشيد.همانطور که میبینید حرفی از پاک بودن سگ به میان نیامده بلکه بحث پاک بودن نیم خورده حیوانات هست گه اونهم مشروط به ذبح شرعی آن می باشد و الا اگر چنانچه صید آن حیوان بمیرد و قابل تذکیه نباشد دراین صورت حرام خواهد بود.
در آیه ۴ سوره مائده تعبیر چنین است : وَ مَا عَلَّمْتُم مِّنَ الجَْوَارِحِ مُكلَِّبِينَ تُعَلِّمُونهَُنَّ ممَِّا عَلَّمَكُمُ اللَّهُ فَكلُُواْ ممَِّا أَمْسَكْنَ عَلَيْكُمْ وَ اذْكُرُواْ اسْمَ اللَّهِ عَلَيْهِ .یعنی
(اى پيامبر!) از تو مى‏پرسند: چه چيزهايى براى آنان حلال شده است؟
بگو: تمام پاكيزه‏ها براى شما حلال گشته است، و (نيز صيد) سگ‏هاىِ شكارى آموزش ديده كه در پى شكار گسيل مى‏داريد و از آنچه خداوند به شما آموخته، به آنها ياد مى‏دهيد. پس، از آنچه براى شما گرفته‏اند بخوريد و نام خدا را (هنگام فرستادن حيوان شكارى) بر آن ببريد
این آیه هم درباره پاک بودن یا نبودن صید سگ های شکاری و آموزش دیدده هست نه خود سگ . بنابراین هیچ کدام از آیات مورد اشاره شما دلالت بر طهارت سگ ندارد . این نکته هم مد نظر باشه که تعلیم دادن سگ منافاتی با نچس بودن آن ندارد . مراد از نجس بودن این است که در صورت برخورد دست یا لباس و .. با سگ به همراه رطوبت، باید آن پاک کرد نه اینکه تعلیم آن هم اشکال داشته باشد .
ام اینکه گفتید در ادیان دیگر سگ را طاهر می دانند و همین سبب پیشرفت آنها در عرصه های مختلف شده این حرف بسیار عجیبی است . این که ما دینال نجس بودن سگ یا .. هستیم به دلیل این است که دین به ما این دستور را داده و همین دین به من و شما بارها و بارها توصیه به تعلیم و تعلم و یادگیری کرده که معمولا ما و شما از این دستورات غافل هستیم و همین نکته باعث شده که از عرصه های مختلف پیشرفت بازبمانیم .

اخوی منظور ایه سگ شکاری واسه شکار حلاله و مشگلی در نگه داشتن سگ نیس نه سگ هایی که فقط واسه پسز دادن و بزرگ کردن هستش

پس شرو ور نگو و به پیامبر توهیین نکن

با سللام خدمت دوستاران حیوانات

اولن باس بگم که سگ علاوخ بر نجاستش خوبی هایی هم داره مثل شکار نگهبانی و..... من خودم عاشق سگم ولی چون نیازی به نگهبان ندارم سگ نگرفتم نه فقط سگ بلکه بیشتر حیوانات رو دوس دارم من قبلا یه بچه خرگوش نااااز داشتم و بزرگش کردم خیلی دوسش داشتم ولی میگفتن خرگوش نجس هست بردمش شمال پیش خرگوشایی پسر عمم خرگوشم مرد

بعد فهمیدم که خرگوس نجس نی....

باس بگم اون طوری که میدونم سگ از اب دهان شیطان درست شده و نجس است....

با این حال نباید به هر چیزی گوش داد مگر با مدرک و سند باشه
یه چیز دیگه که سوالی واااسم پیش اومده؟؟؟؟

اگه کسی به حکم مراقبت از خونش در حیات واسش لونه درس کنه و یه گوشه چشمی هم به طفریحش داشته باشه مورد داره یانه؟؟؟؟؟

ممنوونم از سایت خوبتون ج بدین ممنون میشم

تصویر سید پاسخگو

با سلام
۱- سگ و خرگوش هر دو حرام گوشت هستند ولی سگ از حیوانات نجس العین است و تمام بدن و بول و غائط و رطوبتهای دهان و... آن نجس می باشد ولی خرگوش فقط حرام گوشت بوده و بول غائط آن نجس می باشد و فقط اگر موی خرگوش به لباس چسبیده باشد با آن لباس نمی شود نماز خواند اما اگر مو را از لباس جدا کنند نماز خواندن با آن لباس اشکال ندارد.
۲- اگر کسی در گوشه ای از حیاط منزل لانه ای برای سگ درست کند و سگی را به عنوان نگهبان درون آن قرار دهد اشکال ندارد ولی باید تمام موارد را رعایت کند که محل زندگی و داخل خانه خودش به واسطه اجزای سگ نجس نشود.
اما توجه کنید که در هر کشوری که زندگی می کنید باید به قوانینی که آن کشور وضع می کند احترام گذاشته و به آنها عمل کنید مثلا در کشوری کشیدن سیگار در ملاء عام اشکال دارد و در کشور دیگر کارهای دیگر همچنین در کشور ایران سگ بازی و بردن سگ در بیرون از منزل جرم محسوب شده و باید به این قانون احترام گذاشته و به آن عمل کنید.
اما باید به این نکته توجه کرد که کمترین عارضه مراوده با سگ و همبازی قرار دادن سگ بیماری آسم است که در خیلی از موارد قابل درمان نیست.
موفق باشید.

کسایی که میگن سگ نجسه بگن از کجاآوردن؟من که نه سگ دوست دارم نگه دارم نه بخورم.ولی خدا گفته خوک مردار خون و چیزهویی که به نام غیر خدا کشته شده باشه حرامه هرچیزی هم تو دریاس ینی همیشه تو دریاس حلاله.احادیث هم نمیشه اکتفا کرد.رساله ها هم مثل اون.قرآن رو داری برو بخون.
از کجا آوردین خرگوش حرامه؟همون رساله ها نوشته ا.آخه از کجای قرآن؟ دوبار کامل قرآن رو خوندم.همجین چیزی ندیدم.
دوستان مخالف من با دلیل از قرآن بگن خوشحال میشم مطمعن شم اشتباه میکنم.

تصویر سید پاسخگو

با سلام
اگر قرار بود که ما خودمان همه مسائل و مطالب را از قرآن بدون هیچ واسطه ای یاد بگیریم که خداوند سبحان برای چه قرآن را بر پیغمبر نازل کرد و فقط قرآن را به گونه ای به ما می رساند و ما خودمان از آن برای دین دار شدن و کارهای دینی بهره می گرفتیم.
پس حتما عقل ناقص ما نسبت به درک آیات قرآن نیاز به اشخاصی برای تفسیر و تاویل آیات داشته تا به ما کمک کنند و بفهمانند که در کدام آیه دنبال چه بگردیم همان طور که در قرآن آیات زیادی وجود داردکه با استفاده از ترجمه آن باطن آیه مخفی می ماند و ما به تنهایی نمی توانیم به بطن آیه پی ببریم که در خیل از موارد ائمه معصومین علیهم السلام آن را توضیح داده اند.در کل این مباحث توضیحات خود را دارد و اگر شما به دنبال این هستید که شبهه ای به وجود بیاورید به دنبال شبهاتی باشید که قبلا مطرح و جواب داده نشده است.که این شبهه نسبت به روایات اهل بیت و ... قبلا مطرح شده مثلا در جواب می شود به شما گفت که در کجای قرآن بعد از مطالعه کامل به این مطلب پی بردید که نماز صبح دو رکعت است یا نماز ظهر ۴ رکعت و...
اگر دنبال مباحث علمی هستید بهتر است قبل از هر چیز در سایتهای مرکز جستجو کنید چنانچه جواب سوالات خود را پیدا نکردید بعدا مراجعه کرده و بدون قصد و غرض سوال را مطرح کنید و این که روایت نباشد که من قبول ندارم و فقط آیات قرآن چنین چیزی نمی شود که اگر می شد پیامبر اکرم دو چیز را به امانت نمی گذاشت و فقط به همان قرآن بسنده می کردند و می فرمودند که شما همین قرآن را داشته باشید کفایت می کند یا در روز عید غدیر کسی را به عنوان جانشین معرفی نمی کردند که باز هم می فرمودند من که از دنیا رفتم شما به قرآن عمل کنید کفایتتان می کندیاخیلی دیگر از مسائل که می شود نسبت به بودن اهل بیت معصومین علیهم السلام و استفاده از روایات آنان کفایت می کند.
یا در آیه ای از قرآن که می فرماید اطیعوالله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم. شما چه چیزی برداشت می کنیداین اولی الامر را به چه کسانی اطلاق می کنید.
اگر امامان معصوم که پس باید در این زمان که رسولی وجود ندارد از امامان معصوم اطاعت کنید و اگر از امامان اطاعت کنید خود ایشان در حدیثی قوی السند می فرمایند در نبود و غیبت ما از عالمان دینی پیروی کنید که دارای شرایطی این چنین هستند.
پس در نبود ائمه معصومین علیهم السلام باید از علما و مسائلی که در رساله های عملیه ایشان است عمل کنید مگر اینکه خودتان در علوم دینی تحصیل کنید تا به درجه اجتهاد برسید و خودتان آن گونه که علم پیدا کرده اید استنباط و استخراج احکام از منابع نمایید.
نگویید که همه این ها حرف بیش نیست که در جواب گفته می شود شما وقتی بیمار می شوید عاقلانه این است که نزد پزشکی حاذق بروید یا خودتان به بیابان ها سر زده و با علم کمی که درباره شناخت بیماری و دارو و درمان آن دارید با استفاده از گیاهان دارویی یا غیر دارویی خودتان را درمان کنید. که عاقلانه این است که نزد پزشک حاذق بروید که اگر عاقلانه این است پس نمی توان گفت که خدا علمی برای درمان جسم قرار داده ولی علمی درباره اصل هدف خلقت که آن هم بندگی و دین است قرار نداده است که اگر این چنین باشد که نعوذبالله خدا حکیم نیست و این خدا ناقص است پس طبعیت نکردن از آن بهتر است از عبادت.
در پایان به این لینک سری بزنید ان شاءالله آیاتی که دنبال آن هستید در این مطلب پیدا می کنید.
http://www.soalcity.ir/node/1916
موفق باشید.

چرا میگن سگ نجسه؟؟؟

تصویر سید پاسخگو

با سلام
لطفا برای دریافت پاسخ خود به لینک زیر در شهر سوال مراجعه کنید.
http://www.soalcity.ir/node/298
موفق باشید.

پیامبر اسلام هم انسان بوده شاید از سگ خوششون نمیومده. اگه نجس بود میفرمودند نجس است و حرام/ شما وهیچ شخصی حق تفسیر حضرت را نداشته. پیامبر اسلام مساله ای را که مهم بوده حتما روشن مینمودند. بابا به خاطر خدا پیامبر بوده اگر دستور خدا به ممنوعیت بود منوع میشد.

تصویر پاسخگو

با سلام
این سخنی که شما می گویید فقط و فقط در حد یک احتمال است . در حالی که ما روایات متعدد از معصومین (ع) درباره نجاست سگ داریم که در این زیمنه جای هیچ گونه شک و شبهه ای را باقی نمی گذارد .
توضیح این که منابع شناخت احکام اسلامی منحصر به قرآن نیست . بنا بر نص صریح قرآن ، یکی از وظایف پیامبر ، توضیح و تبیین قرآن کریم است (۱) . پیامبر گرامی نیز همین وظیفه را بعد از خود به اهل بیت خود ( امامان معصوم ) سپرده است . (۲)
درباره نجس بودن سگ از ائمه بزرگوار دین روایات متعددی صادر شده است .بطوري که در کتاب ارزشمند وسائل الشيعه و بحارالانوار ، ابواب مختلفي در اين رابطه وجود دارد با عناوين : «بَابُ نَجَاسَة سُؤْرِ الْکَلْبِ وَ الْخِنْزِيرِ»، «بَابُ طَهَارَة عَرَقِ جَمِيعِ الدَّوَابِّ وَ أَبْدَانِهَا وَ مَا يَخْرُجُ مِنْ مَنَاخِرِهَا وَ أَفْوَاهِهَا إِلَّا الْکَلْبَ وَ الْخِنْزِيرَ»، «بَابُ نَجَاسَة الْکَلْبِ وَ لَوْ سَلُوقِيّاً»، «بَابُ جَوَازِ لُبْسِ جِلْدِ مَا لَا يُؤْکَلُ لَحْمُهُ مَعَ الذَّکَاة وَ شَعْرِهِ وَ وَبَرِهِ وَ صُوفِهِ وَ الِانْتِفَاعِ بِهَا فِي غَيْرِ الصَّلَاة إِلَّا الْکَلْبَ وَ الْخِنْزِيرَ وَ جَوَازِ الصَّلَاة فِي جَمِيعِ الْجُلُودِ إِلَّا مَا نُهِيَ عَنْهُ»، «بَابُ کَرَاهَة اتِّخَاذِ کَلْبٍ فِي الدَّارِ إِلَّا أَنْ يَکُونَ کَلْبَ صَيْدٍ أَوْ مَاشِيَة أَوْ يُضْطَرَّ إِلَيْهِ أَوْ يُغْلَقَ دُونَهُ الْبَابُ»، «بَابُ تَحْرِيمِ بَيْعِ الْکِلَابِ إِلَّا کَلْبَ الصَّيْدِ وَ کَلْبَ الْمَاشِيَة وَ الْحَائِطِ وَ جَوَازِ بَيْعِ الْهِرِّ وَ الدَّوَابِّ» و ...

هر يک از ابواب فوق، رواياتي را در بر دارد که بيان کننده نجاست سگ اند . کسي که از علوم ديني کمترين اطلاعي داشته باشد با ديدن عنوان اين ابواب يقين به حکم نجاست سگ در اسلام مي کند چه رسد به اينکه روايات هر باب را مطالعه و بررسي کند.

پی نوشتها:
۱- نحل/۴۴.
۲-وسائل الشيعه ج ۲۷ ص۳۳.

با عرض سلام
اگر با علوم روز پيش برويم و از دامپزشكان و پزشكان تحقيق كنيم به اين نكته ميرسيم كه بين سگهاي خانگي و انسان بيماري مشتركي وجود ندارد و اگر بنا به ميكروبها و ويروسهاي ناشناخته باشد از اكثر حيوانات حتي گوسفند اين شرايط را دارند
در مورد سگهاي بي صاحاب نيز بيماري جز هاري كه خود سگ بعد از مدتي ميميري بيماري هاي خطرناك متعددي يافت نشده و در اكثر حيوانات مشترك است
حال اگر به آيات قرآن مجيد رجوع كنيم ميبينيم از سگ سه بار نام برده شده كه به بدي نبوده حتي سگ اصحاب كهف به درجه انساني رسيده
سوْال اين است چرا خداوند نجسترين حيوان را به اين درجه رسانده؟؟؟
سوْال بعدي آيا خداوند كه حق حيات را براي تمام موجودات حتي گياهان در قران آورده موجودي را نجس مي آفريند آنهم موجودي كه انسانها ساليان دراز به آن نياز داشته اند حتي امروز براي زنده يابي و مواد يابي و بمب يابي و نجات و ...
عقل و علم در مورد خيلي از موارد فقهي نظري متفاوت دارد كه انسان امروز بايد قانع شود
خواهشمندم اين مطالب در سايت گذاشته شود و پاسخ دهيد
سپاس

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
باسلام و تشکر .
در این باره چند نکته باید اشاره شود :
۱- دلیل نجاست سگ، روایات است و روایات نیز آن را به طور مطلق بیان کرده‌اند که باید از آن پرهیز و اجتناب شود.(۱) اینکه چیزی نجس و چیز دیگر نجس نیست ،تعبد است و ما تابع ادله هستیم.غیر از سگ و خوک خشکی ، تمام حیوانات دیگر پاک هستند.
اگر خداوند یا پیامبر و معصومان از عملی نهی نموده و چیزی را نجس اعلام کرده اند، به خاطر مفسده و ضرری است که اجتناب از آن لازم است. گرچه ممکن است به خاطر اطلاعات علمی اندک، به مفاسد و مصالح احکام پی نبریم، ولی بعدها بر اثر پیشرفت‌های علمی، بخشی از فلسفه احکام روشن شود، همان گونه که سال‌ها پس از حکم به نجاست سگ، بعضی از علل آن کشف گردیده است، مثلا در یک مورد گفته شده : در رودة سگ کِرم کوچکی به طول چهار میلی متر به نام «تینیا ایکینوسکوس» است.
وقتی از سگ مدفوع بیرون می‌آید، تخم‌های زیادی از این کرم همراه مدفوع بیرون می‌آید و به اطراف مقعد سگ می‌چسبد. سگ به وسیله زبانش آن تخم‌ها را به قسمت‌های دیگر بدنش منتقل نموده و همه جا را آلوده می‌کند. اگر یکی از این تخم‌ها به معدة انسان وارد شود، مرض‌های گوناگونی تولید می‌کند که احیاناً منجر به مرگ می‌شود(۲) یا در ترشحات بزاق سگ میکروب هایی وجود دارد که برای انسان زیان آور است . به همین خاطر در دین اسلام دستور داده شده که برای طهارت ظرف آلوده به بزاق سگ (دهن زده سگ) باید آن را با خاک و آب طهارت کرد تا آلودگی آن بر طرف گردد.
این یکی از عللی است که اسلام سگ را نجس العین دانسته تا بدین وسیله مضرّات آن را از انسان دفع کند، اما ممکن است علت‌های دیگری از نظر بهداشتی و زیست شناسی و پزشکی وجود داشته باشد که هنوز از آن آگاهی نداریم. می‌تواند بعضی از علل، مربوط به بدن و جسم نباشد، بلکه از جهت روحی و معنوی آثاری داشته باشد که هیچ گاه برای ما شناخته نشود .
۲- سگ اصحاب کهف از جنس حیوانات همنوع خود بوده‌ ، ولی ممکن است بر اثر تربیت یا بر اثر تصرف انسان‌های پاک در برابر آن ها خاضع و در مسیر آنان رفته‌‌اند. به گفته سعدی:
سگ اصحاب کهف روزی چند ** پی آدم گرفت و مردم شد
درباره سگ اصحاب کهف اطلاع دقیقی جز آنچه در قرآن آمده، در دست نیست، در قرآن کریم ضمن بیان جریان اصحاب کهف درباره سگ آنان فرمود: «وکلبهم باسط ذراعیه بالوصید؛(۳) به درگاه غاز دو دست خود را دراز کرده بود». به گفته برخی مفسران آن سگ ۳۰۹ سال زنده بوده که از اصحاب کهف پاسبانی می‌کرد. گاهی برخی حیوانات نظیر سگ‌ها ماموریت پیدا می‌کنند که بعضی کارها را برای انسان‌های پاک انجام دهند.(۴)
سگ اصحاب کهف هیچ تفاوتی از نظر جنسیتی با سگ‌های دیگر نداشت. از نوع سگ‌های دیگر بود، ولی بر اثر ماموریتی در پی اصحاب کهف و در خدمت آنان قرار می‌گیرد و به برکت همراهی و پیروی کارش به جایی می‌رسد که در ضمن داستان اصحاب کهف ، از آن سگ نیز یادی می‌شود. از این رو اکثر مفسران بر‌آن اند که سگ از جنس سایر سگ‌ها بود، ولی برخی گفته‌اند شیر بوده و نه از جنس سگ.(۵)
پی­نوشت­ها:
۱. وسائل الشیعه، ج ۲، باب ۱۲، از ابواب نجاسات.
۲. مجله المنار، سال ششم، ص۳۰۷.
۳. کهف (۱۸) آیه ۱۸
۴ . تفسیر نور، ج ۷، ص ۱۵۲
۵. مصباح المنیر، ج ۲، ص ۲۳۴؛

با سلام خدمت شما استاد عزیز
میشه بفرمایید راجع به این انگلهایی که گفتید خودتون تحقیق کردید یا از جایی خوندید و آیا به نظر شما مردم اروپا و/آمریکا از این انگلها خبری ندارند که تقریبا نصفشون تو اتاقاشون سگ دارن برادر من اونی که گفته سگ انگل داره نگفته گاو هم انگل داره انسان هم انگل داره قرص ضد انگل نشنیدی.
عزیزم ما هم مثل شما مسلمونیم و باور کن اسلام به این سختی که شما میگی نیست
شما اشاره به حدیث می کنی و روایات بنده به شما قول می دهم این احادیث جعلیه و ساخته دست این اعراب و ذهن خرابشون
چرا دیر بریم همین چند سال پیش شطرنج ،ماهی ازون برون ،قند و آب لوله کشی حرام بود ولی الان حلاله
برادر من شما مسلمون ما کافر ولی یادت باشه ما مسلمونا از این بازیها زیاد تو اسلام وارد کردیم پس بهتره این توضیح و تفسیر ها رو بزاری کنار و مستقیم به خود قرآن رجوع کنی ،از ازدواج و تقسیم ارث و وهر چی که فکر کنی مستقیم تو قرآن اشاره شده و نیازی به روایات و این گفت و اون گفت نداریم

تصویر پاسخگو

سلام دوست عزیز
اگر در متن بالا بیشتر دقت می کردید می دیدید که گفته شده دلیل اصلی نجاست سگ ، تعبد است . یعنی ما بخاطر انگل و میکروب و ... از سگ دوری نمی کنیم ، بلکه بخاطر این که دین و پیشوایان معصوم دینی (ع) این حکم را گفته اند ، از آن دوری می کنیم . اما درباره مسائلی که نوشتید چند نکته به عرض شما می رسانم :
۱- این که احکام اسلام سخت است یا راحت ،به این معنی نیست که قوانین سخت از اسلام نیست و فقط قوانین راحت از اسلام اسن !
وقتی برای ما با دلایل متعدد عقلی و نقلی ثابت شد که احکام دینی بر اساس مصالح و مفاسد حقیقی مقرر شده ، همه ما باید تابع قوانین آن باشیم ، چه به نظر ما آن حکم و قانون سخت باشد و چه راحت .
۲-درباره احادیث جعلی صحبت کردید . خوب است بدانید که معیارهای بازشناسی احادیث صحیح از جعلی ، طبق مبانی علمی کاملا تعریف شده و مشخص هست و دانشمندان متخصص در این رشته و مراجع تقلید می توانند در این باره اظهار نظر کارشناسی کنند . این گونه نیست که هر حدیثی مورد پسند ما نبود ، یا عقل ما از درک حقیقت آن عاجر بود ، آن را جعلی و ساختگی بنامیم !
۳-این که به قول شما برخی احکام در گذشته حکمی داشته اند و الان حکمش عوض شده ، نه بخاطر جعلی بودن احادیث بلکه به دلیل عوض شدن موضوع آن حکم است ( مثلا در مورد شطرنج ) . بگذریم از این که مثال شما به حرام بودن قند و آب لوله کشی دروغی بیش نیست و ساخته و پرداخته سایت های ضد دینی و شایعه ساز است .
۴- فرمودید همه چیز در قرآن هست . درست است که در قرآن به بسیاری از موضوعات اشاره شده ، اما نمی توانید این ادعا را داشته باشید که قرآن در مورد هر چیزی که فکر کنید حکم دارد!
اگر این گونه بود که خدا در قرآن به پیامبرش نمی فرمود که ما تو را فرستادیم که آنچه بر مردم نازل شده را تبیین و تفسیر کنی ( سوره نحل ، آیه ۴۴).قرآن کریم بسیاری از موضوعات را به شکل کلی بیان کرده یا اصلا بیانی درمورد آن نداردو خدا این وظیفه را به پیامبر و اهل بیت (ع) به عنوان مفسران حقیقی قرآن سپرده است .
در مورد نجاست سگ هم ماجرا همین گونه است . از پیامبر و ائمه (ع) روایات معتبر زیادی درباره نجس بودن آن به دست ما رسیده است .

به نظر من خوک از سگ نجس تر است چون خوگ تو فضولات خود غلت میزنه و حال میکنه ولی سگ باز تمیز تره

تصویر پاسخگوی احکام

سلام

تشکر از توجه شما
دوست عزیز این نظر شخصی شماست . اما از نظر شرعی در نجس بودن خوک و سگ شبیه هم هستند.

سگ حيوان نجس العين است و حتي مو و ناخن آن هم نجس مي باشدوبا هرچيزي که با حالت تري تماس داشته باشدويا آب دهن آن جاي برسدنجس مي کند،نگهداري آن درمحل مسکوني کراهت داردوبرکت را از خانه واهلش دور می کند.اگر حتی یک مو از سگ در بدن یا لباس نماز گزار باشد نمازش باطل خواهد بود. (البته اگر نگهداري سگ براي پاسباني از منزل و یا گله گوسفندان باشد و یا برای شکار باشد اشکال ندارد، ولي بايد درجاي باشد که با ظرف و فرش و لوازم منزل تماس نداشته باشد و جداى از محل مسكونى نگهدارى شوند.)

ولی استثنا همه جا هست مثله واجب نبودن روزه واسه اونایی که ضعیفن و براشون ضرر داره ، یه سگ آروم و مطیغ و سرزنده خیلی راحت یه عالم انرژی مثبت منتقل می کنه که این برا بیمارایی که افسردگی دارن خیلی اثر داره من خودم بخاطر مشکلاتی که کشیدم خیلی افسرده بودم میل به خودکشی داشتم هم دکتر میرم هم مشاوره اما از وقتی سگ خریدم انگار دوباره دارم پا میگیرم اصلا سگ هیچ کاریم نکنه معصومیت و بی گناهی و حس خوبش آدمو بیدار می کنه

تصویر پاسخگو

با سلام
خیلی خوشحالیم که وضعیت شما بهبود یافته .
اما به این نکته توجه داشته باشید این که گفتید همه جا استثنا وجود داره اولا در احکام شرعی همه جا نیست و در برخی موارد هست . ثانیا اگر هم استثنا باشد این اسنثنا باید در خود متون دینی ذکر شده باشد ، نه این که هر کسی به صلاحدید خودش به احکام دینی تبصره و استثنا برند .

سلام
خیلس سعی کردم که درک کنم مطلب رو اما بعد از چند با مطالعه حس کردم که اصلا منطقی نیست این مطلب و به قول معروف تو کت من نمیره!
حال برای اینکه دلیل غیر منطقی بودنش را بگویم ،
فرض کنید سگ نه یک حیوان دیگر ( چه حلال گوشت چه حرام گوشت) چرا دیدگاه انسان به قول شما مسلمان و یا عاقل یا هر عنوان که برای شما پسندیده است ، باید یک نگاه ابزاری به همه حیوانات ، نباتات ، جمادات باشد؟
چگونه است که فکر میکنید همه عالم ابزاری برای انسان است؟
اگر فکر جواب فرمایشات قران است که باید بگویم سخت در اشتباهید.
قران نگفته ای انسان در هر کجای عالم از هر موجودی که نیاز داشتی استفاده کن و اگر به کار نیامد آن را نجس-..... شمار.
آقای محترم که فکر میکنید چون خدا در قران گفته انسان اشرف مخلوقات است پس اینگونه برداشت کرده ای که مسلمانان اشرفتر از دیگر انسان ها هستند و هر بلایی خواستند می توانند سر دیگر مخلوقات در بیاورند. سخت در انجماد مغزی هستید.

تصویر پاسخگوی اعتقادی

سلام
خیلس سعی کردم که درک کنم مطلب رو اما بعد از چند با مطالعه حس کردم که اصلا منطقی نیست این مطلب و به قول معروف تو کت من نمیره!
حال برای اینکه دلیل غیر منطقی بودنش را بگویم ،
فرض کنید سگ نه یک حیوان دیگر ( چه حلال گوشت چه حرام گوشت) چرا دیدگاه انسان به قول شما مسلمان و یا عاقل یا هر عنوان که برای شما پسندیده است ، باید یک نگاه ابزاری به همه حیوانات ، نباتات ، جمادات باشد؟
چگونه است که فکر میکنید همه عالم ابزاری برای انسان است؟
اگر فکر جواب فرمایشات قران است که باید بگویم سخت در اشتباهید.
قران نگفته ای انسان در هر کجای عالم از هر موجودی که نیاز داشتی استفاده کن و اگر به کار نیامد آن را نجس-..... شمار.
آقای محترم که فکر میکنید چون خدا در قران گفته انسان اشرف مخلوقات است پس اینگونه برداشت کرده ای که مسلمانان اشرفتر از دیگر انسان ها هستند و هر بلایی خواستند می توانند سر دیگر مخلوقات در بیاورند. سخت در انجماد مغزی هستید.
پاسخ :
باسلام وتشکر .
در باره فراز اول پرسش تان باید گفت تردید ننمایید همان طور كه فلسفه و هدف آفرينش انسان با ديگر موجودات جهان متفاوت است، دليل حيات و زندگيشان نيز متفاوت خواهد بود. از اين روست كه در حديث قدسي آمده :
« يا بني آدم خلقت الاشياء لاجلك و خلقتك لاجلي ؛(۱) اي فرزند آدم! همه چيز را براي تو و تو را براي خود آفريدم». (۲) بنابراين همان طور كه خلقت ساير موجودات به طفيل وجود انسان است، حيات آن ها نيز چنين خواهد بود. از اين رو قرآن كريم فرمود:
« و الارض وضعها للانام فيها فاكهه و النخل ذات الاكمام و الحب ذوالعصف و الريحان ؛ (۳) زمين را براي مردم آفريد كه در آن ميوههاي گوناگون و نخلهاي پرشكوفه است . حبوباتي كه همراه با ساقه و برگي است . به صورت كاه درميآيد و گياهان خوشبو». از اين آيه معلوم ميشود. زمين با تمام نعمت هاي گوناگون آن براي آدمي آفريده شده ، ادامه حيات آن ها نيز به عنوان نعمت براي آدميان براي آدمي است تا انسان از آن مواهب الهي بهرهمند شود .
پس گويي اين جهان عالي‌ترين مهد براي پرورش استعدادهاي نهفته در گياه و جاندار است تا هر موجودي به كمال شايسته خود برسد. انسان نيز كه جزئي از جهان آفرينش است و يكي از ميوه‌هاي پرارزش جهان هستي مي‌باشد، مشمول همين قانون بوده ، از نظر هدف و راز خلقت با نباتات و جانداران يكي است . هدف از آفرينش او جز اين نيست كه به كمال شايسته و لايق خود برسد . استعدادهاي نهفته او شكفته گردد، او با اراده و اختيار خويش راه كمال خود را پيش مي‌‌گيرد. چه اينكه بسياري از موجودات براي رفع نيازمندي‌هاي گوناگون انسان خلق شده ، ادامه حيات شان نيز در راستاي تامين همين هدف است.
انسان براي اين آفريده شده تا با سير تكاملي خود به عالي‌ترين درجه‌اي از كمال برسد . مظهر و تجليگاه صفات الهي بشود . موجودات پيراموني او براي تامين چنين موجود برترين خلق شده و ادامه حيات شان نيز براي تامين همين هدف عالي است .
در باره فراز اخر سحن تان باید گفت : بر خلاف تصور شما کسی حق ندارد هر بلایی که خواست سر دیگر موجودات بیاورد مثلا حق ندارد جنگ را تخریب نماید ، حیوانات را بی جهت بکشد ، ومانند آن .
ولی جنس بودن سگ وبرخی دیگر از حیوانات بدلیل حکمت های نهفته است که برخی از آنها قبلا اشاره شد باید توجه داشت که همین سگ در عین نجس بودن در خدمت انسان است مثلا برای نگهبانی از گله ومانند آن به کار گرفته می شود .
پي نوشت ها:
۱. علم اليقين، ج ۱ ،ص ۳۸۱ ،انتشارات بيدار، قم ۱۳۵۸ ش.
۲. زن در آينه عرفان، ص ۶۶ ،نشر بوستان كتاب، قم ۱۳۸۹ ش.
۳. الرحمن (۵۵) آيه ۱۰ تا ۱۲.

سلام خدا قوت به همه شما عزیزان .
در قرآن خب همه میدونن که در مورد نجاست سگ چیزی نیومده . و بیشتر در احادیث و روایات اومده .
حال نقل و قول از پیامبر اسلام و امیر المومنین . دو شخص معروف و مهم دین اسلام .
خب اسم آیه یادم نیست ولی هم در تورات و هم در انجیل و هم در قرآن خوندم که خداوند میگه نسبت به زمان حالت زندگی کن.
بحث نجاست سگ در هیچ کتب دینی نیست .
اما یک مساله خیلی مهمه که نسبت به زمان حال باید زندگی کرد . در قرآن اشاره ایی به موشک و ماشین و هواپیما نشده .
یا موبایل تمام تکنولوژی که الان هست . روایات هم مربوط به زمان حال اون زمان بوده .
مثلا در قرآن آمده کسی که دزدی میکنه تا سه مرتبه بهش فرصت بدین دفعه چهارم بند انگشت رو قطع کنید .
خب این موضوع مربوط به اون زمان هست ولی الان چنین کاری انجام نمیشه .
دوستان عزیز خیلی از آیات قرآن رو نادیده میگیرید و پا فشاری دارید به نظریاتی که در اون زمان مفید بود
ولی در این زمان اهمیتی نداره . وقتی خود خداوند داره میگه که در زمان حال زندگی کنید چرا پس ما در گذشته
۱۴۰۰ سال پیش داریم زندگی میکنیم . اگر اینجوری در گذشته زندگی میکنیم و خیلی از مسائل در گذشته واسمون اهمیت
داره پس از تکنولوژی روز چرا استفاده میکنیم وقتی که افکارمون در گذشته ایی که به چشم ندیدیم مونده .
پس توصیه میکنم در زمان حال زندگی کنید و لذت ببرید .
اگر بحث بیماری این حیوون مظلوم اهمیت داره موش که بدترین بیماری هارو داره پس اون هم بابدنجس باشه دیگه .
بحث این چیز ها نیست دوستان . خداوند محمد (ص) رو به عنوان رسول و پیامبر برگزید درسته ولی ازاد در کلام بوده
شاید در خصوص سگ نظر شخصیش رو بیان کرده یا فوبیا داشته بنده خدا نمیشه که گفت کلام پیامبر همش حکم خداست
پس جای خداوند متبارک تعالی حکم ندید . بابا پیامبر هم انسانی مثل منو شما بوده .
از لحاظ روانشناسی در خانه ایی که حیوان خانگی هست مثل سگ یا گربه در اون خانه شادی وجود داره و افسردگی جایی نداره
.مورد بدی در خانه ایی که سگ باشه فرشته های خداوند نمیان .این خیلی مضحک هست چرا که در همون خانه برکات بیشتری
توسط فرشتگان وارد میشه .اگه فرشته نمیاد پس چطور روزی داده میشه به صاحبین خانه یا چطور وقتی خالصانه دعا
میکنن اجابت میشه یا زمانی که عمر یکی از اعضا خانواده به اتمام میرسه چطور فرشتهمرگ عزرائیل وارد خانه میشه
و صدها دلیل دیگه .
خواهش میکنم تمنا میکنم وقتی دارین از تکنولوژی امروز استفاده میکنین تفکر امروز رو داشته باشین .ممنون

تصویر soalcity

سلام
متاسفانه شما هر آنچه گفته اید مبتنی بر احساس بوده و باید این جمله را مرور کنیم که محبت شدید چشم انسان را بر حقایق می بندند و ظاهرا شما عزم تان را جزم کرده اید تا به هیچ عنوان نجاست سگ را نپذیرید.
اولا کتاب حدیث، کتاب دینی است پس نجاست سگ در کتب دینی آمده
ثانیا اگر شما قرآن را قبول دارید، قرآن صریحا فرموده پیامبر ص هیچ سخن غلطی ندارد.
و اگر فکر می کنید هر چه در گذشته بوده، باید رها شود:
اولا خوردن و خوابیدن و ازدواج و تحصیل و ... همه بسیار بسیار قدیمی هستند.
ثانیا این احکام ۱۴۰۰ سال پیش را دین گفته، و برای همیشه گفته.
جملات شما راجع به سه دفعه مهلت به دزد در قرآن نیز، یعنی شما ظاهرا هرگز قرآن نخوانده اید.
و جهت اطلاع تان، آنهایی که سگ در خانه نگاه می دارند، یا سگ را جایگزین بچه و همسر و ... کرده اند، یا از سهم محبت آنها به سگ داده اند و بهتر است واقع بین باشید.

سلام
اصولا در تاریخ بشر تندرویان دینی کسانی بودند که بجای رعایت اصول اصلی دین اسلام ، که در قرآن کریم به آنها اشاره شده است ، تمام ذهن و زندگیشان معطوف مسایلی است که صحت آنها تضمین شده نیست ( روایات ) . مانند تمام تندرویانی که همیشه دشمن ائمه و صالحان بودند و حتی خود را مسلمان تر از آنها میدانستند...
در ضمن دوست عزیز محبت قابل اندازه گیری نیست ، مقدار ندارد ، تقسیم کردنی نیست ، به عنوان مثال خداوند در این آيه که با زندگي امروز ما نیز ارتباط بسیاری دارد، می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ مَن يَرْتَدَّ مِنكُمْ عَن دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ»[۱]؛ خداوند در مقام استغنا هشدار مي‌دهد که ما به شما نيازي نداريم و خيال نکنيد که با ايمان‌تان، منتي بر خدا داريد. حتي اگر از دين برگرديد، به خداوند ضرري نمي‌رسد و او کساني را خواهد آورد که آن‌ها را دوست دارد و آن‌ها نيز خدا را دوست دارند. اين آيه به صراحت بر محبت و عشق طرفيني بين خدا و برخي از بندگان دلالت دارد و از تأويلاتي که در اين‌باره شده، ابا دارد. اين دلالت فقط مخصوص اين آيه نيست و ده‌ها آيه‌ ديگر که در آن‌ها محبت خداوند به صابران، صالحان،‌ توبه‌کنندگان و... نسبت داده مي‌شود، نيز بر اين معنا دلالت دارند.

تصویر soalcity

سلام
بخشی از مطالب تان صحیح است. اما بخشی نیز غلط است.
در بین روایات ممکن است به دلیل جعل و تحریف مطالب غلطی وجود داشته باشد. اما این بدان معنا نیست که نباید به روایات توجه کرد. اگر این گونه بیندیشید، سالانه آماری از خطاهای پزشکی اعلام می شود. آیا شما می توانید با استناد به آن، رجوع به پزشک را تندروی! بخوانید؟
همچنین معلوم است که توجه به یک چیز، توجه انسان را از امور دیگر کم میکند. و فکر نمی کنم بتوان مطالبی به این وضوح را به سادگی انکار کرد.

نجس بودن سگو وهابیا و یهودیا بهش خیلی اعتقاد دارن پس ما شیعه ها فقط باید قرآنو قبول داشته باشیم و نجس بودنشو قبول نکنیم آدم باید تکلیفش با خودش مشخص باشه یا قرآنو قبول کنه یا روایاتی ک تحریف شدن فقط قرآنه ک تحریف نشده ب نظرمن همه چی در قران هست و کامل ترین کتابه و روایات و حدیث ها هم تحریف شدن.

تصویر soalcity

زندگی کردن با سگ و راه دادن سگ به محیط زندگی را هم کفار خیلی قبول دارند! چرا به این طرف قضیه توجه ننمودید؟
اگر کسی قرآن را قبول داشته باشد، نمی تواند از دستور صریح قرآن در لزوم اطاعت از احادیث سرپیچی کند. و اینکه بعضی از احادیث جعلی است، به معنای آن نیست که هیچ حدیث مطمئن و معتبری نداریم.
بله بعضی از احادیث جعلی هستند اما راههایی برای شناسایی آن ها وجود دارد. و هیچ کس نمی تواند به قرآن پایبند باشد، اما فرامین معصومین را پشت گوش بیاندازد.

مسأله نجاست سگ، يکي از مسائل فقهي اسلام است که در جامعه امروزي، اطلاع از چگونگي آن براي بسياري حائز اهميت است. عده‌اي از سر کنجکاوي مي خواهند بدانند که: چرا اسلام سگ را نجس مي‌داند؟ و در کدام آيات يا روايات از متون ديني ما، علت نجاست سگ بيان شده است؟ برخی افراد در اين حکم، شک و شبهه‌اي ندارند و تنها از "فلسفه نجاست سگ" سؤال مي‌کنند و مي‌خواهند بدانند آيا در اسلام، فقط "حکم نجاست سگ" بيان شده يا علاوه بر اين، به فلسفه اين حکم نيز اشاره شده است؟
عده اي نيز دم از حقوق حيوانات مي زنند و حکم نجاست را بر خلاف حقوق سگ مي دانند!، از نگاه آنان سگ يک حيوان با وفا است و همين را دليلي براي طهارتش مي دانند. علاوه بر اين از کوچک ترين دستاويزها براي اثبات سليقه شان استفاده مي کنند:
- مگر مي شود سگ با اين وفاداريش نجس باشد؟
- در قرآن و روايات از نجاست سگ سخني به ميان نيامده است!؟
- قرآن با نام بردن از سگ اصحاب کهف، از اين حيوان تمجيد کرده است!
- حضرت علي(ع) مردم را به يادگيري ده خصلت ارزنده سگ و به کار بستن اين خصائص در زندگي توصيه فرموده‌اند!
- و ...
حال آنکه معلوم نيست نام بردن از سگ اصحاب کهف در قرآن چه ربطي به نجاست يا طهارت سگ دارد؟ وفاداري سگ و مفيد بودنش، چه ربطي به عدم نجاست او دارد؟ و چگونه مي‌توان از سخن اميرالمومنين(ع) پي به طهارت سگ برد؟
اگر چنين باشد، آيا مي توان سخن پيامبر(ص)، که بدعت‌گزاران را سگان دوزخ(۱) مي داند، دليلي بر نجاست سگ گرفت؟! آيا اين‌گونه سخن گفتن صحيح است؟
همان‌طور که ملاحظه فرموديد، برخورد سليقه‌اي با مسائل و ربط دادن همه چيز براي اثبات سليقه شخصي، بخصوص براي کساني که صلاحيت اظهار نظر در مسائل شرعي را ندارند تا جايي پيش مي رود که در اصل و اساس مسأله‌اي تشکيک مي‌کنند.
اگر مفيد بودن و وفادار بودن سگ براي حکم به طهارتش کافي باشد، پس خون که حيات انسان با کمبود آن در خطر مي‌افتد، نبايد نجس باشد؟ آيا کسي در فوايد و نياز انسان به خون و همچنين در نجس بودن آن شک دارد؟ آيا به بهانه اينکه انسان اشرف مخلوقات هست، مي‌توان نجاست خون او را انکار کرد؟
ما فعلاً قصد پرداختن به اين سخنان را نداريم و در ضمن مباحث پيش رو به پاسخ آن ها اشاره خواهيم کرد.
در اين نوشتار با جست‌وجو در منابع اسلامي از جمله قرآن و روايات معصومين عليهم السلام و ... در پي يافتن ادله اين حکم خواهيم بود، پس از آن به چند مسأله که فرع بر مساله نجاست سگ است، خواهيم پرداخت.
مسائلي از قبيل نجاست انواع سگ، خريد و فروش آن، نگهداري سگ در خانه، حقوق سگ به عنوان يک حيوان، فلسفه نجاست سگ در اسلام و در نهايت پاسخ به چند سوال.
امّا لازم است قبل از آن، مفهوم و معناي «نجس» بخصوص در اصطلاح فقهي آن، مورد بررسي قرار گيرد و سپس اصل مساله را دنبال کنيم:
مفهوم نجس
واژه «نـجـس» از نـظر لغت شناسان به معناى کثيفى، ناپاکى، ضدطهارت، ضد نظافت و به معناي پليدى آمده است (۲).
بهترين تعريف لغوي از راغب اصفهانى است که نجس را به معناي پليدي ظاهري و باطني مي داند، او مى نويسد: « النجاسة القذارة و ذلک ضربان: ضرب يدرک بالحاسة وضرب يدرک بالبصيرة ... » نجاست، قذارت وکثيفى است که بردو نوع مي باشد:
۱- آنکه با حواس انسان قابل درک است.
۲- آنکه با ديده بصيرت درک مي شود.
يعني گاهي نجس دانستن چيزي بخاطر پليدي باطني آنست و تاثير منفي بر روح و روان انسان مي گذارد. راغب اصفهاني در ادامه براي معناي دوم، مصداقي را ذکر کرده و مي گويد: « والثاني : وصف الله تعالى به المشرکين فقال: (إِنَّمَا الْمُشْرِکُونَ نَجَسٌ)(۳) ... : خداوند تعالي مشرکان را به آن توصيف کرده و فرموده : (مشرکان نجس هستند) »(۴)
نجس در اصطلاح فقهي
در فقه اسلامي «نجس» به شيئي گفته مي شود که بخاطر شدّت پليدي بايد از آن دوري و اجتناب کرد، و نحوه اجتناب و دوري از آن را شرع بيان کرده است مثلا: آبي که با عين نجاست برخورد کرده، قابل نوشيدن نيست و نمي توان با آن، وضو و غسل گرفت؛ و با لباسي که نجس شده، نمي توان نماز خواند و ... .
پس نجس در فقه يعني: شيئي که داراي شدّت پليدي است که بايد به نحوي خاص، از آن دوري کرد؛ و نحوه اجتناب از آن را شرع مشخص مي کند. يا به عبارتي ديگر نجاست چيزي است که به کار بردن آن در نماز و طواف و تغذيه، به دو جهت حرام مي باشد: يکي شدّت پليدي که در آن هست و ديگري دستور به دوري و اجتناب از آن.
لفظ «نجس» با ظهور خود و تبادر، بر اين معنا دلالت دارد. شـيـخ طـوسى،(۵) طبرسى،(۶) آية اللّه حکيم،(۷) راوندى،(۸) ميرزا محمد مـشـهـدى(۹) و فـخـر رازى (۱۰) در تفسير «نجس» گفته اند: کلمه «نجس» نزد ما معناى روشنى دارد و آن نجاست فقهى است. (۱۱)
عده اي نيز معتقدند پس از ظهور اسلام، کثرت استعمال لفظ نجس در اين معنا به گونه اي بوده که سبب ثبوت حقيقت شرعيه شده است، يعني هرگاه پس از اسلام اين لفظ بدون قرينه بکار رود همين معناي فقهي از آن برداشت مي شود نه معناي لغوي. (چنانکه واژه صلاة با اينکه قبل از اسلام به معناي دعا بود، پس از اسلام به معناي حرکات خاصي که نماز نام دارد، بکار مي رود.) لازم به ذکر است، علاوه بر ابن زهره(۱۲) و راوندى(۱۳) که مدعى حقيقت شرعيّه در اين باره هستند، شيخ انصارى نيز مى نويسد: در وجود معناى حقيقت شرعيه براي لفظ «نجس» جاى شک ندارد . حال که چنين است روشن مي شودکه، اگر واژه نجس در متن روايات آمد به کداميک از اين دو معنا خواهد بود:
- پليدي تنها (معناي لغوي) يا،
- پليدي خاصّي که بايد به نحوي خاص از آن دوري شود. (معناي فقهي)
علاوه بر اين، تعابير ديگري نيز هستند که شارع با آنها معناي نجاست فقهي را، قصد مي کند. بعضي از اين تعابير عبارتند از:
«لاتشرب منه، لاتتوضاء منه، لاتصل فيه، يجتنب عنه، اذا اصابه يدک مع الرطوبه فطهّره، صب عليه الماء و(۱۴)... :
منوش از آن، وضو مگير از آن، در آن نماز مگذار، از آن اجتناب کن، هرگاه دست مرطوبت آن را لمس کرد تطهير کن، بر آن آب بريز و...»
نتيجه اينکه، هرگاه واژه «نجس» و «تعابير مرادف آن» در متون اسلامي بکار رفت، معناي فقهي نجاست مدّ نظر است.
نجاست سگ در قرآن
پيش از اين گفتيم يکي از سوالات مطرح در مساله نجاست سگ، اينست که : آيا در قرآن که کاملترين کتاب آسماني است به نجاست سگ اشاره اي شده است يا نه؟
در قرآن کريم در سه مورد از سگ سخن گفته شده که عبارتند از:
۱- ماجراي سگ اصحاب کهف: خداوند در سوره کهف در مورد سگ اصحاب کهف چنين مي فرمايد:
«... سگشان بر آستانه ي غار دو دست‏خود را دراز کرده بود.»(۱۵) «... وَکَلْبُهُم بَاسِطٌ ذِرَاعَيْهِ بِالْوَصِيدِ ...» (۱۶)
در اين آيه هيچ گونه اشاره اي به طهارت و نجاست سگ نشده است، نهايت استفاده اي که از اين آيه مي شود، اينست که:
- اصحاب کهف سگ نگهباني را همراه داشتند.
- سگ در دهانه غار، يعني محلي غير از محلّ استراحت اصحاب کهف آرميده بود(بِالْوَصِيدِ).(۱۷)
تنها نکته قابل توجه در اينجا، مساله همراه داشتن سگ است که در ذيل عنوان «نگهداري سگ در خانه» به آن خواهيم پرداخت. (که نگهداري سگ نگهبان اشکالي ندارد.)
۲- ماجراي بلعم باعورا: خداوند در سوره اعراف، بلعم باعورا را به سگ تشبيه کرده ‏است و چنين مي فرمايد: «فَمَثَلُهُ کَمَثَلِ اَلْکَلْبِ إِنْ تَحْمِلْ عَلَيْهِ يَلْهَثْ أَوْ تَتْرُکْهُ يَلْهَثْ» (۱۸)
سخن از يک عالم دانشمند است که ابتدا در مسير حق بود، به گونه‏اى که کسى انتظار انحراف او را نداشت. سرانجام دنياپرستى و پيروى از هواى نفس او را به سقوط کشاند. به نحوى که تشبيه به سگ شده است. اما چرا به سگ تشبيه شده؟ زيرا او بر اثر شدت هواپرستى و چسبيدن به لذات جهان ماده، يک حال عطشِ نامحدود به خود گرفته که همواره دنبال دنياپرستى مى ‏رود نه به خاطر نياز و احتياج بلکه به شکل بيمارگونه‏اى همچون يک «سگ هار» که بر اثر بيمارى هارى، حالت عطش کاذب به او دست مى‏دهد و در هيچ حال سيراب نمى ‏شود.(۱۹)
در اين آيه نيز نه سخن از طهارت سگ است و نه سخن از نجاست آن آمده است.
نکته قابل توجه اينست که: اگر در آيه قبل، ذکر سگ اصحاب کهف دليلي بر تمجيد و طهارت او باشد، اين آيه نيز به وجود نوعي مزمت و پستي در سگ دلالت دارد که سبب شده خداوند حالت يک عالم هواپرست را به آن تشبيه کند و مي توان از آن بر نجاست سگ استناد کرد! امّا حقيقت اينست که هر دو سخن، سست و باطلند .
۳- حکم صيد سگ شکارچي: خداوند در ابتداي سوره مائده مي فرمايد:
«يَسْأَلُونَکَ مَاذَا أُحِلَّ لَهُمْ قُلْ أُحِلَّ لَکُمُ الطَّيِّبَاتُ وَمَا عَلَّمْتُمْ مِنَ الْجَوَارِحِ مُکَلِّبِينَ تُعَلِّمُونَهُنَّ مِمَّا عَلَّمَکُمُ اللَّهُ فَکُلُوا مِمَّا أَمْسَکْنَ عَلَيْکُمْ وَاذْکُرُوا اسْمَ اللَّهِ عَلَيْهِ ...»(۲۰)
از تو سؤال مى‏کنند چه چيزهايى براى آنها حلال شده است؟ بگو : آنچه پاکيزه است ، براى شما حلال گرديده ؛ و (نيز) صيد حيوانات شکارى و سگ‏هاى تربيت يافته ... .
در اين آيه سخن از حلال بودن گوشت حيواني است که توسط سگ شکاري صيد شده است نه نجاست يا طهارت سگ. هرچند دلالت بر قابل استفاده بودن صيدي که توسط سگ شکاري انجام شده دارد و در روايات نيز آمده است که اين صيد را مي توان پس از شستن محل تماس سگ استفاده کرد.
اين سه آيه تنها مواردي بودند که در آن سخن از سگ به ميان آمده، امّا در آن نه اشاره به طهارت سگ شده نه نجاست آن. حال که ثابت شد قرآن دلالتي بر نجاست و طهارت سگ ندارد، آيا مي توان نتيجه گرفت که پس سگ نجس نيست؟
آيا همه احکام بايد در قرآن ذکر شده باشند؟
آيا مي توان حکمي را فقط بخاطر عدم ذکر آن در قرآن انکار کرد؟(۲۱)
آيا حرام بودن گوشت سگ در قرآن ذکر شده است؟
آيا کسي در حرام بودن گوشت سگ شک دارد؟ با اينکه در سوره انعام(۲۲) محرمات فقط چهار موردند: ۱- مردار(مَيْتَة) ۲- خون(دَماً مَسْفُوحاً) ۳- گوشت خوک(لَحْمَ خِنزيرٍ) ۴- و حيواني‌ که‌ براي‌ بت‌ها ذبح‌ شده‌ باشد.( أُهِلَّ لِغَيْرِ اللَّهِ بِهِ). گوشت‌ سگ‌ که‌ از اين‌ها نيست‌، پس‌ طبق‌ اين‌ آيه‌ اگر ذبحش‌ کنيم‌ حلال‌ است‌!(۲۳) بنابراين منکران نجاست سگ بايد خوردن گوشت سگ را نيز به ناچار حلال بدانند با اينکه همه، آن را حرام مي دانند.
پاسخ اينست که:
اولاً: قرآن کريم در احکام فقهي معمولا به کليات بسنده کرده است . به عبارتي ديگر قرآن همچون قانون اساسي است که فروع قوانين مدني، حقوقي، جزائي و ... را در آن نمي توان يافت.
ثانياً: تبيين و تفسير آن را به پيامبر اکرم (ص) و به دنبال آن، امامان معصوم (ع) سپرده است،«وَ أَنْزَلْنَا إِلَيْکَ الذِّکْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ»(۲۴) يعني اي پيامبر ما ذکر بر تو نازل کرديم تا براي مردم آنچه را بر ايشان نازل شد (قرآن) تبيين و تفسير نمايي و خود قرآن دستور داده که علاوه بر آنچه خداوند در قرآن بيان فرموده، از سخنان پيامبر(ص) و امامان(ع) اطاعت کنيم:«وَ مَا آَتَاکُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ مَا نَهَاکُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا»(۲۵) يعني اي مردم هر چه را رسول الله(ص) به شما دستور داد ، اجرا کنيد و هر چه را نهي کرد باز ايستيد.
اگر پيامبر اکرم (ص) مى فرمايند: «إِنِّي تَارِکٌ فِيکُمُ الثَّقَلَيْنِ کِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِي أَهْلَ بَيْتِي»(۲۶) ، من دو چيز گرانبها را در ميان شما به امانت مى گذارم که اين دو از هم جدا نمى شوند «إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا أَبَداً»، اگر به هر دوى آنها تمسک کرديد هلاک نمى شويد. سرّ اين فرمايش پيامبر اکرم (صلّى الله عليه وآله وسلّم) اين است که تمام آنچه ما به آن احتياج داريم در نصّ و ظاهر قرآن نيامده است و ما بايد در کنار قرآن روايات پيامبر(ص) و ائمه(ع) را در نظر بگيريم. اما اگر گفتيم يکى را قبول داريم، اگر گفتيم «حَسبُنا کِتابُ الله»، و عترت را رها کرديم، ضمانتى براى هدايت ما نخواهد بود. اين دو چيز را بايد با هم داشته باشيم تا بتوانيم به هدايت برسيم.(۲۷)
خلاصه اينکه براي به دست آوردن حکم شرعي، قرآن يکي از منابع استنباط احکام الهي مي باشد، علاوه بر کتاب آسماني ما، روايات معصومين(ع) يکي ديگر از منابع است که اگر حکمي در قرآن ذکر نشده بود بايد به اين روايات رجوع شود.
نجاست سگ در روايات
عمده دليل براي حکم به نجاست سگ، روايات مي باشند. احاديث زيادي در اين باره وارد شده است بطوري که در کتاب ارزشمند وسائل الشيعه و بحارالانوار ، ابواب مختلفي در اين رابطه وجود دارد با عناوين : «بَابُ نَجَاسَة سُؤْرِ الْکَلْبِ وَ الْخِنْزِيرِ»، «بَابُ طَهَارَة عَرَقِ جَمِيعِ الدَّوَابِّ وَ أَبْدَانِهَا وَ مَا يَخْرُجُ مِنْ مَنَاخِرِهَا وَ أَفْوَاهِهَا إِلَّا الْکَلْبَ وَ الْخِنْزِيرَ»، «بَابُ نَجَاسَة الْکَلْبِ وَ لَوْ سَلُوقِيّاً»، «بَابُ جَوَازِ لُبْسِ جِلْدِ مَا لَا يُؤْکَلُ لَحْمُهُ مَعَ الذَّکَاة وَ شَعْرِهِ وَ وَبَرِهِ وَ صُوفِهِ وَ الِانْتِفَاعِ بِهَا فِي غَيْرِ الصَّلَاة إِلَّا الْکَلْبَ وَ الْخِنْزِيرَ وَ جَوَازِ الصَّلَاة فِي جَمِيعِ الْجُلُودِ إِلَّا مَا نُهِيَ عَنْهُ»، «بَابُ کَرَاهَة اتِّخَاذِ کَلْبٍ فِي الدَّارِ إِلَّا أَنْ يَکُونَ کَلْبَ صَيْدٍ أَوْ مَاشِيَة أَوْ يُضْطَرَّ إِلَيْهِ أَوْ يُغْلَقَ دُونَهُ الْبَابُ»، «بَابُ تَحْرِيمِ بَيْعِ الْکِلَابِ إِلَّا کَلْبَ الصَّيْدِ وَ کَلْبَ الْمَاشِيَة وَ الْحَائِطِ وَ جَوَازِ بَيْعِ الْهِرِّ وَ الدَّوَابِّ» و ...
هر يک از ابواب فوق، رواياتي را در بر دارد که بيان کننده نجاست سگ اند . کسي که از علوم ديني کمترين اطلاعي داشته باشد با ديدن عنوان اين ابواب يقين به حکم نجاست سگ در اسلام مي کند چه رسد به اينکه روايات هر باب را مطالعه و بررسي کند.
رواياتي که از پيامبر (ص) و امامان معصوم (ع) دربار نجاست سگ به ما رسيده اند، دو گونه مي باشند:
دسته نخست: رواياتي که به صراحت در آن واژه نجس آمده است. مانند:
۱- «سَأَلَ عُذَافِرٌ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ (ع) وَ أَنَا عِنْدَهُ عَنْ سُؤْرِ السِّنَّوْرِ وَ الشَّاة وَ الْبَقَرَة وَ الْبَعِيرِ وَ الْحِمَارِ وَ الْفَرَسِ وَ الْبَغْلِ وَ السِّبَاعِ، يُشْرَبُ مِنْهُ أَوْ يُتَوَضَّأُ مِنْهُ؟ فَقَالَ: نَعَمِ، اشْرَبْ مِنْهُ وَ تَوَضَّأْ. قَالَ قُلْتُ لَهُ: الْکَلْبُ؟ قَالَ: لَا. قُلْتُ: أَ لَيْسَ هُوَ سَبُعٌ؟ قَالَ: لَا وَ اللَّهِ إِنَّهُ نَجَسٌ؟ لَا وَ اللَّهِ إِنَّهُ نَجَسٌ.»(۲۸)
عذافر از امام صادق(ع) از نوشيدن و وضو گرفتن با پس مانده آبي که بعضي از حيوانات (سنور، گوسفند، گاو، شتر ، الاغ ، اسب، استر و درندگان) نوشيده اند، سوال کرد. امام فرمود: بنوش و وضو بگير. سپس از سگ سوال کردم. امام فرمود: نه. پرسيدم: آيا او يک درنده (مثل ديگر درندگان) نيست؟ فرمود: نه به خدا، او نجس است. نه به خدا، او نجس است.
۲- «عَبْدِ اللَّهِ بْنِ أَبِي يَعْفُورٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ: إِنَّ اللَّهَ لَمْ يَخْلُقْ خَلْقاً أَنْجَسَ مِنَ الْکَلْبِ(۲۹).»
عبدالله بن ابي يعفور از امام صادق(ع) نقل مي کند: همانا خداوند نيافريد خلقي را که نجس تر از سگ باشد.
۳- «عَنِ الْفَضْلِ أَبِي الْعَبَّاسِ، قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ(ع) عَنْ فَضْلِ الْهِرَّة وَ الشَّاة وَ الْبَقَرَة وَ الْإِبِلِ وَ الْحِمَارِ وَ الْخَيْلِ وَ الْبِغَالِ وَ الْوَحْشِ وَ السِّبَاعِ، فَلَمْ أَتْرُکْ شَيْئاً إِلَّا سَأَلْتُهُ عَنْهُ؛ فَقَالَ لَا بَأْسَ بِهِ؛ حَتَّى انْتَهَيْتُ إِلَى الْکَلْبِ، فَقَالَ رِجْسٌ نِجْسٌ.»(۳۰)
فضلمي گويد از امام صادق(ع) از پس مانده حيوانات (گربه ، گوسفند، گاو، شتر،...) سوال کردم؛ و امام فرمود: اشکالي ندارد. تا اينکه از سگ سوال کردم؛ و امام فرمود: پليد و نجس است.
۴- «سَأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ(ع) عَنِ الْکَلْبِ؛ فَقَالَ: رِجْسٌ نِجْسٌ، لَا يُتَوَضَّأْ بِفَضْلِهِ، وَ اصْبُبْ ذَلِکَ الْمَاءَ وَ اغْسِلْهُ بِالتُّرَابِ أَوَّلَ مَرَّة ثُمَّ بِالْمَاءِ.(۳۱)
راوي حکم سگ را از امام صادق (ع) سؤال کرد، حضرت فرمود: پليد و نجس است، از اضافه آبي که آشاميده نبايد وضو گرفته شود، آن آب را بريز و (ظرف) را بار اول با خاک و سپس با آب بشوى.»
۵- «عَنْ مُعَاوِيَة بْنِ شُرَيْحٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(ع) فِي حَدِيثٍ أَنَّهُ سُئِلَ عَنْ سُؤْرِ الْکَلْبِ يُشْرَبُ مِنْهُ أَوْ يُتَوَضَّأُ؟ قَالَ: لَا؛ قُلْتُ أَ لَيْسَ سَبُعٌ؟ قَالَ: لَا وَ اللَّهِ إِنَّهُ نَجَسٌ، لَا وَ اللَّهِ إِنَّهُ نَجَسٌ.(۳۲)
ابن شريح، حکم نيم خورده سگ را از امام صادق(ع) پرسيد که آيا مى توان از آن نوشيد يا با آن وضو گرفت؟ حضرت فرمود: نه، راوى پرسيد: آيا او يک درنده (مثل ديگر درندگان) نيست؟ فرمود: نه، به خدا سوگند، او نجس است. نه، به خدا سوگند، او نجس است.»
۶- «عَنْ أَبِي سَهْلٍ الْقُرَشِيِّ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ(ع) عَنْ لَحْمِ الْکَلْبِ؛ فَقَالَ هُوَ مَسْخٌ. قُلْتُ: هُوَ حَرَامٌ؟ قَالَ: هُوَ نَجَسٌ؛ أُعِيدُهَا عَلَيْهِ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ، کُلَّ ذَلِکَ يَقُولُ هُوَ نَجَسٌ.(۳۳)
ابي سهل مي گويد از امام صادق(ع) درباره گوشت سگ سؤال کردم، حضرت فرمود: از حيوانات مسخ شده است. گفتم آيا حرام است؟ امام فرمود: نجس است. سه مرتبه اين سوال را تکرار کردم و هر سه بار امام فرمود: نجس است.»
و مواردي ديگر .
همانطور که در بحث لغوي گذشت، با وجود حقيقت شرعيه براي واژه نجس، اين دسته از روايات براي اثبات حکم نجاست سگ کفايت مي کنند، و به صراحت بيانگر آن هستند.
دسته دوم: رواياتي که واژه نجس در آنها ذکر نشده، امّا با قرائن موجود در آن، نجاست سگ اثبات مي شود. در اين روايات، روش برخورد با سگ همانند روش بر خورد با نجاسات ديگر، بيان شده است. مانند:
۱- «عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(ع) قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْکَلْبِ‏ يَشْرَبُ مِنَ الْإِنَاءِ، قَالَ: اغْسِلِ الْإِنَاءَ .(۳۴)
ابن مسلم مي گويد از امام صادق(ع) سوال کردم: اگر سگي از ظرفي آب بياشامد وظيفه چيست؟ آن حضرت فرمود: لازم است ظرف را بشوئيد.»
۲- «عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(ع) قَالَ إِذَا وَلَغَ الْکَلْبُ فِي الْإِنَاءِ فَصُبَّهُ.(۳۵)
امام صادق(ع) فرمود: هرگاه سگ از ظرفي آب خورد، آن آب را دور بريز.»
۳- «عَنْ أَبِي بَصِيرٍ، عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(ع)، قَالَ‏: لَيْسَ بِفَضْلِ السِّنَّوْرِ بَأْسٌ أَنْ يُتَوَضَّأَ مِنْهُ وَ يُشْرَبَ؛ وَ لَا يُشْرَبُ سُؤْرُ الْکَلْبِ إِلَّا أَنْ يَکُونَ حَوْضاً کَبِيراً يُسْتَقَى مِنْهُ.(۳۶)
ابي بصير از امام صادق(ع) نقل مي کند: نيم خورده سنور را مي توان نوشيد و با آن وضو گرفت، و نيم خورده سگ را نمي توان نوشيد مگر از حوض بزرگي آب خورده باشد.»
۴- «عَنِ الْفَضْلِ أَبِي الْعَبَّاسِ، قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ(ع): إِنْ‏ أَصَابَ ثَوْبَکَ مِنَ الْکَلْبِ رُطُوبَة فَاغْسِلْهُ ... .(۳۷)
فضل از امام صادق(ع) نقل مي کند: هرگاه رطوبتي از سگ به لباس شما برخورد کرد، پس آنرا بشوي.»
۵- «عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ(ع) عَنِ الْکَلْبِ يُصِيبُ شَيْئاً (مِنْ جَسَدِ الرَّجُلِ)، قَالَ: يَغْسِلُ الْمَکَانَ الَّذِي أَصَابَهُ.»(۳۸)
محمد بن مسلم از امام صادق (ع) در مورد سگي که خودش را به بدن مردي ماليده است، سوال کرد. حضرت فرمود: محل تماس سگ را بشويد.
۶- «عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ(ع) عَنِ الْکَلْبِ السَّلُوقِيِّ فَقَالَ إِذَا مَسِسْتَهُ فَاغْسِلْ يَدَکَ.(۳۹)
محمد بن مسلم مي گويد: از امام صادق(ع) در مورد سگ سلوقي(۴۰) سوال کردم؛ حضرت فرمود: چنانچه او را لمس کرده اي، دستت را بشوي.»
۷- «عَنْ عَلِيٍّ (ع)... قَالَ: تَنَزَّهُوا عَنْ قُرْبِ الْکِلَابِ، فَمَنْ أَصَابَ الْکَلْبَ وَ هُوَ رَطْبٌ فَلْيَغْسِلْهُ؛ وَ إِنْ کَانَ جَافّاً فَلْيَنْضِحْ ثَوْبَهُ بِالْمَاءِ.(۴۱)
حضرت علي (ع) فرمود: از نزديک شدن به سگ ها بپرهيزيد؛ و کسي که سگ مرطوبي را لمس کرد، ـ لباسش را ـ بشويد و چنانچه سگ خشک بود، بر لباسش آب بپاشد.»
و مواردي ديگر.
همانطور که ملاحظه مي کنيد در احـاديـث بالا، حکم عدم جواز آشاميدن و وضـو گرفتن از نيم خورده سگ به صراحت بيان شده است، که قرينه اي بر نجاست سگ است. به بيان ساده تر: در اين دسته از روايات حکم نجاست سگ آمده است بدون اينکه لفظ نجس، ذکر شده باشد، و اين حکم با تعابير ديگري بيان شده است.
در نتيجه براي اثبات نجاست سگ، روايات دسته دوم نيز به تنهايي کفايت مي کنند. اين احاديث و روايات بقدري زيادند که هرگز نمي توان در اعتبار و قطعيّت آنها اشکال کرد؛ و با وجود چنين ادله قاطعي براي هيچ مسلمان و مؤمني جاي هيچ گونه شک و شبهه اي باقي نخواهد ماند.
روايات ديگري نيز هستند که در خلال بحث هاي آينده به آنها اشاره خواهد شد:
دسته نخست: رواياتي که قانون خريد و فروش سگ را بيان مي کنند.
دسته دوم: رواياتي که در مورد نگهداري سگ وارد شده اند.
دسته سوم : رواياتي که بيانگر حقوق سگ بعنوان يک حيوان است.
نجاست سگ و اجماع فقهاء
فقهاي عظام شيعه، سگ را يکي از نجاسات مي دانند و اين حکم بين آنها اجماعي است.(۴۲)
در مذاهب اسلامي، تنها گروهي که سگ را نجس نمي دانند مالکي ها ـ يکي از فرق اهل سنت ـ هستند که آنها هم معتقدند احکام و دستورات مربوط به سگ، بايد به صورت تعبّدي عمل شود. آنها با اينکه سگ را نجس نمي دانند، اما از روي تعبد ظرفي را که سگ ليسيده، هفت بار مي شويند. شافعيه و حنابله نيز مي گويند: اين ظرف بايد هفت بار تطهير شود، که يک بار آن به صورت خاکمال است. آنها تقدم خاکمال بر شستن را شرط نمي دانند.(۴۳)
محمد جواد مغنيه، در کتاب «الفقه علي المذاهب الخمسه» چنين مي نويسد:
«الکلب نجس إلاّ عند مالک، ولکنّه قال: يغسل الإناء مِن ولوغه سبعاً، لا للنجاسة بل تعبداً. وقال الشافعية والحنابلة: يغسل الإناء مِن ولوغ الکلب سبع مرات إحداهنّ بالتراب. وقال الإمامية: غسل الإناء مِن ولوغ الکلب مرة بالتراب، ثُمّ بعدها مرتين بالماء»(۴۴).
نجاست انواع سگها
در نجاست سگ فرقي بين انواع آن نيست، و حکم همه سگ ها يکي است. گروهي تصور کرده اند فقط سگهايي نجس هستند که از نگهداري آنها، نهي شده است، مثل سگهاي ولگرد ، امّا سگهاي نگهبان و سگ شکاري يا سگهايي که امروزه توسط پليس و گروه هاي امداد بکار گرفته مي شوند، پاک هستند. اين تصور صحيح نمي باشد، انواع سگ ها ـ چه شکاري و چه سگ چوپان و... ـ نجس هستند و آب دهان و تمامي بدن آنها نجس است. اين مطلب نيز از روايات معصومين(ع) استفاده مي شود:
۱. «عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ(ع) عَنِ الْکَلْبِ السَّلُوقِيِّ فَقَالَ إِذَا مَسِسْتَهُ فَاغْسِلْ يَدَکَ.(۴۵)
محمد بن مسلم از امام صادق(ع) در مورد سگ سلوقي (يک نوع سگ شکاري معروف) سوال کرد. حضرت فرمود: چنانچه او را لمس کرده اي، دستت را بشوي.»
۲. «عَنْ عَلِيٍّ(ع)... قَالَ تَنَزَّهُوا عَنْ قُرْبِ الْکِلَابِ فَمَنْ أَصَابَ الْکَلْبَ وَ هُوَ رَطْبٌ فَلْيَغْسِلْهُ وَ إِنْ کَانَ جَافّاً فَلْيَنْضِحْ ثَوْبَهُ بِالْمَاءِ(۴۶).
حضرت علي(ع) فرمود: از نزديک شدن به سگها بپرهيزيد و کسي که سگ مرطوبي را لمس کرد، بشويد ـ لباسش را ـ و چنانچه سگ خشک بود، بر لباسش آب بپاشيد.»
و فتواي علما و فقها از قديم تاکنون بر نجاست انواع سگ هايي که در خشکي زندگي مي کنند، بوده است. فقط شيخ صدوق(ره) درمورد سگ شکاري فرموده است: مقداري آب به محلّ ملاقات بپاشيد، کافي است و شستن لازم نيست(۴۷). با اين حال سگ را نجس مي داند.
بنابراين، اگر سگ شکاري، حيوان حلال گوشتي را شکار کرد، محل اصابت با دهان سگ بايد شسته شود. و اگر دست و بدن و لباس انسان با بدن سگ ها حتي سگ شکاري برخورد کند، در صورتي که بدن سگ و يا ملاقي تر باشد، نجس مي شود(۴۸).
خريد و فروش سگ
پس از بيان حکم نجاست سگ در اسلام، اين سوالات مطرح مي شود که:
آيا خريد و فروش آن جايز است يا خير؟ اگر حرام مي باشد، اين حکم براي انواع سگ است يا براي بعضي؟ براي رسيدن به پاسخ اين سوالات، بيان مقدمه اي ضروري است.
عدم دخالت نجاست در معامله
بعضي به اشتباه براي حرمت خريد و فروش سگ اينگونه استدلال کرده اند:
«يکي از انواع معاملات حرام، معامله عين نجاست است. يعني اگر چيزي نجس است، معامله آن حرام است. علما وقتي نظرشان اين است که سگ نجس است، خودبخود معامله آن هم حرام مي شود. اما اغلب علما معتقدند که اگر معامله عين نجاست، منفعت و سود عقلايي داشته باشد، در آن مورد حرمت آن برداشته مي شود.»
حکم تحريم خريد و فروش، داير مدار منفعت و سود عقلايي است، نه نجس و پاک بودن. ـ يعني اگر شيئي سود عقلايي داشت معامله اش جايز است و الّا جايز نيست، چه نجس باشد و چه طاهر ـ بنابراين، نجاست شيء، نقشي در حرمت معامله آن ندارد و بهتر است چنين گفته شود:
يکي از شرايط مبيع ـ يعني شيء مورد معامله ـ داشتن منفعت و سود عقلايي ـ يا به عبارتي ماليّت داشتن آن ـ است و چون عين نجاسات غالباً منفعت و سودي ندارند، ماليّت نداشته و صلاحيت خريد و فروش را ندارند. امّا هرگاه همين نجاسات داراي منفعت و سودي شدند، معامله آنها صحيح است و داراي ماليّت بوده و قابل خريد و فروشند. مانند خون که نجس است، اما هم اکنون از آن استفاده عقلايي مي شود و ماليّت دارد، بنابراين خريد و فروش آن مجاز است.
پس نمي توان گفت: معامله مردار، خون و سگ چون نجس هستند حرام است. بلکه گفته مي شود: چون منفعت عقلايي و ماليّت ندارند حرام است، امّا اگر داراي منفعتي شد، معامله اش جايز است.(۶۱)
لازم به ذکر است که در گذشته بيشتر نجاسات، منفعت حلالي نداشتند و بهمين خاطر علما حکم به حرمت معامله نجاسات مي دادند. اين سبب شده تا عده اي تصوّر کنند معامله شيء نجس، مطلقاً حرام مي باشد و علّت تحريم هم چيزي جز نجاست نيست.
خلاصه اينکه صرف نجس بودن، سبب حرمت معامله نجاسات از جمله سگ نمي شود تا کسي بگويد: چرا با اينکه انواع سگ ـ سگ صيد، شکار، ولگرد و زينتي ـ نجس هست، امّا معامله سگ صيد جايز است ولي معامله سگ زينتي حرام است. چراکه ملاک در اينجا انتفاع و عدم انتفاع عقلائي است، نه چيز ديگري.
روايات خريد و فروش سگ
روايات وارد شده، از خريد و فروش سگ نهي کرده و بهاي آن را «سُحت(۶۲)» مي دانند. مثل:
۱- عَنْ عَبْدِ اللَّهِ الْعَامِرِيِّ، قَالَ سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ(ع) عَنْ ثَمَنِ الْکَلْبِ الَّذِي لَا يَصِيدُ؛ فَقَالَ: سُحْتٌ؛ وَ أَمَّا الصَّيُودُ فَلَا بَأْسَ(۶۳).
از امام صادق(ع) در مورد بهاي سگي که شکاري نيست، سوال شد. حضرت فرمود: سُحت (حرام) است؛ اما (گرفتن بهاي) سگ صيد اشکالي ندارد.
۲- عَنِ الرِّضَا(ع) فِي حَدِيثٍ قَالَ: وَ ثَمَنُ الْکَلْبِ سُحْتٌ(۶۴).
امام رضا(ع) در سخني فرمود: بهاي سگ، سُحت (حرام) است.
۳- عَنْ أَبِي بَصِيرٍ، قَالَ سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ(ع) عَنْ ثَمَنِ کَلْبِ الصَّيْدِ؛ قَالَ: لَا بَأْسَ بِثَمَنِهِ وَ الْآخَرُ لَا يَحِلُّ ثَمَنُهُ(۶۵).
ابي بصير از امام صادق(ع) از بهاي سگ شکاري سوال کرد، حضرت فرمود: اشکالي ندارد؛ اما بهاي ديگر سگها حلال نيست.
۴- فِي حَدِيثٍ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ(ص) قَالَ: ثَمَنُ الْخَمْرِ وَ مَهْرُ الْبَغِيِّ وَ ثَمَنُ الْکَلْبِ الَّذِي لَا يَصْطَادُ مِنَ السُّحْتِ(۶۶).
رسول خدا(ص) در سخني فرمود: بهاي شراب ، بهاي زناکار، و بهاي سگي که شکار نمي کند، سُحت (حرام) است.
۵- عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ الْوَشَّاءِ، عَنِ الرِّضَا(ع) قَالَ سَمِعْتُهُ يَقُولُ: ثَمَنُ الْکَلْبِ سُحْتٌ وَ السُّحْتُ فِي النَّار(۶۷).
امام رضا(ع) فرمود: قيمت سگ سُحت است و سُحت در آتش است.
اين دسته از روايات غالباً اشاره به سگ صيد دارند، امّا شامل سگهاي ديگري هم که منفعت عقلايي دارند مي شوند، چنانکه شيخ طوسي در مبسوط(۶۸)، سگ گله و نگهبان را همانندِ سگ صيد مي داند.(۶۹) از اين روايات و سخن علما ـ که قبلا گذشت ـ استفاده مي شود: هر سگي که منفعت عقلايي داشت، خريد و فروشش جايز؛ و الّا حرام است. و اگر سگ هاي زينتي و سگ ولگرد و ... خريد و فروش آنها حرام است بخاطر اينست که يا فاقد منفعت عقلايي بوده و يا منفعت قابل توجّهي ندارند.
نگهداري سگ در خانه
مساله نجس بودن سگ، غير از حرمت نگهداري از آن است . نگهداري از سگ براي کساني که استفاده عقلايي از آن ندارند، کراهت شديد دارد؛ و در روايات، امري ناپسند دانسته شده است(۷۰).بنابراين نگهداري سگ براي نگهباني و شکار، و سگي که امروزه مورد استفاده پليس و نيروهاي امداد مي باشد، مکروه نيست. (البته اين به معناي عدم نجاست اين سگ ها نمي باشد.)
در بعضي از روايات آمده است که خانه اي که در آن سگ است، ملائکه وارد نمي شوند. اين کراهت سبب مي شود که حتي نماز خواندن در چنين خانه اي مکروه باشد.(۷۱) ما در اينجا به بيان برخي از رواياتي که به نحوي بر کراهت نگهداري سگ در خانه اشاره دارند، مي پردازيم:
۱- وَ قَالَ الصَّادِقُ(ع): لَا تُصَلِّ فِي دَارٍ فِيهَا کَلْبٌ إِلَّا أَنْ يَکُونَ کَلْبَ صَيْدٍ، وَ أَغْلَقْتَ دُونَهُ بَاباً، فَلَا بَأْسَ، وَ إِنَّ الْمَلَائِکَة لَا تَدْخُلُ بَيْتاً فِيهِ کَلْبٌ وَ لَا بَيْتاً فِيهِ تَمَاثِيلُ وَ لَا بَيْتاً فِيهِ بَوْلٌ مَجْمُوعٌ فِي آنِيَة.(۷۲)
امام صادق(ع) فرمود: نماز مگذار در خانه اي که در آن سگ است مگر اينکه سگ صيد باشد، و دربي برويش بسته شود ، در اين صورت اشکالي ندارد ...
۲- قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص): إِنَّ جَبْرَئِيلَ أَتَانِي فَقَالَ إِنَّا مَعْشَرَ الْمَلَائِکَة لَا نَدْخُلُ بَيْتاً فِيهِ کَلْبٌ وَ لَا تِمْثَالُ جَسَدٍ وَ لَا إِنَاءٌ يُبَالُ فِيه‏.(۷۳)
پيامبر اسلام(ص) فرمود: همانا جبرئيل بر من وارد شد و گفت: ما ملائکه بر خانه اي که در آن سگ و مجسمه و ظرفي که در آن ادرار مي کنند، وجود دارد، داخل نمي شويم.
۳- عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(ع): قَالَ يُکْرَهُ أَنْ يَکُونَ فِي دَارِ الرَّجُلِ الْمُسْلِمِ الْکَلْبُ.(۷۴)
امام صادق(ع) فرمود: ناپسند است در خانه مرد مسلمان سگ باشد.
۴- عَنْ زُرَارَة عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(ع) قَالَ: مَا مِنْ أَحَدٍ يَتَّخِذُ کَلْباً إِلَّا نَقَصَ فِي کُلِّ يَوْمٍ مِنْ عَمَلِ صَاحِبِهِ قِيرَاطٌ.(۷۵)
زراره از امام صادق(ع) نقل مي کند: کسي سگي را نگهداري نمي کند مگر اينکه هر روز از عمل او کاسته مي شود.
۵- قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ(ع): لَا خَيْرَ فِي الْکَلْبِ‏ إِلَّا کَلْبَ الصَّيْدِ أَوْ کَلْبَ مَاشِيَة.(۷۶)
اميرالمؤمنين(ع) فرمودند: خيري در نگهداري سگ نيست، به جز سگ شکاري و سگ گلّه.
۶- عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(ع) قَالَ: لَا تُمْسِکْ کَلْبَ الصَّيْدِ فِي الدَّارِ إِلَّا أَنْ يَکُونَ بَيْنَکَ وَ بَيْنَهُ بَابٌ.(۷۷)
امام صادق(ع) فرمود: سگ شکاري را در خانه‌ات نگهداري مکن مگر اينکه بين تو و او دربي باشد.(محل زندگي او جدا باشد)
۷- عَن أَبِي رَافِع قَالَ: جَاءَ جِبرَئِيل إِلَى النَبِي(ص) فَاستَأذَن عَلَيهِ- فَأذن لَهُ، فأبطأ، فأخذ رِدَاءَه فَخرجَ- فَقَالَ: قَد أذنا لَکَ- قَالَ: أَجل وَ لَکنا لا ندخل بَيتَاً فيه کَلب و لا صورة- فَنظروا فإذا فِي بَعضِ بُيُوتِهِم جرو-.(۷۸)
از ابى رافع نقل‏ کرده‏اند که گفت: جبرئيل بر رسول خدا(ص) نازل شد، و اجازه ورود خواست، رسول خدا(ص) به وى اجازه داد، اما جبرئيل وارد نشد، ناگزير رسول خدا(ص) رداى خود را گرفت و بيرون شد و فرمود: ما به تو اجازه ورود داديم؟ جبرئيل گفت: بله، و ليکن ما فرشتگان به خانه‏اى که در آن سگ و يا مجسمه باشد داخل نمى‏شويم. رسول خدا(ص)- که گويا تا آن لحظه از وجود سگ در خانه خبر نداشت- نظر کرد و ديد که در بعضى از مرافق خانه ايشان توله سگى وارد شده.(۷۹)
از مجموع روايات استفاده مي شود که نگهداري سگهاي مفيد مثل سگ نگهبان، با وجود اينکه کراهت ندارد،(۸۰) امّا بهتر است محل زندگي او جداي از محل زندگي انسان باشد، بگونه اي که حداقل بينشان دربي فاصله شود. يعني خانه‌اي جداگانه براي سگ ساخته شود.
و اگر در برخي روايات از نگهداري سگهاي مفيد هم نهي شده، در صورتي است که محل زندگي او جدا نباشد. اما نگهداري سگهاي ديگر ـ غير از سگ شکاري و سگ نگهبان و هر سگي که براي کارهاي عقلايي بکار گرفته مي شود ـ کراهت داشته و ناپسند است.
البته با توجه به مساله نجاست سگ که قبلا ثابت شد، اين حکم معقول به نظر مي آيد و دستورات دين نسبت به دوري از نجاسات مؤيّد آنست. هرچند اسلام براي رفاه انسان، نگهداري سگهاي مفيد را مکروه نمي داند.
لازم به ذکر است با اينکه علامه طباطبائي متن آخرين روايت را مضطرب و آن را از روايات مجعول مي داند.(۸۱) اما به دليل اينکه مجموع اين روايات ـ که مي گويند: «جبرئيل و ملائکه وارد خانه اي که سگ در آن است، نمي شوند» ـ ، روايات متضافرند،(۸۲) و متضافر بودن براى حجيت کافى است، اگرچه سند تک تک آن ها ضعيف باشد.(۸۳) بنابراين اين روايات به وضوح دلالت بر کراهت شديد نگهداري سگ در منزل دارند.
زشتي و قبح سگ بازي
از آنچه گفته شد معلوم مي شود که در اسلام نگهداري و انس گرفتن با سگ بدون اينکه مورد استفاده عقلايي قرار گيرد توصيه نشده بلکه مورد کراهت و مزمّت است. در سيره و سخنان معصومين(ع) نيز سگ بازي زشت تلقّي شده و سگ بازان سزاوار ملامت اند.
نقل شده است هنگامي که امام حسين(ع) کنار قبر شريف پيامبر اکرم(ص) نشسته بود قاصدي آمد و گفت: امير مي خواهد به نزد او برويد. امّا امام(ع) که مي داند معاويه مرده است و اين دعوت براي گرفتن بيعت است، اين دعوت را نمي پذيرد و در پاسخ کسي که از بيعت با يزيد سوال مي کند مي فرمايد: «من هرگز با يزيد بيعت نخواهم کرد، چون يزيد مردي است فاسق که فسق خود را آشکار کرده، شراب مي نوشد، سگ بازي و... مي کند و ما خاندان رسول خداييم».(۸۴)
آري، امام(ع) سگ بازي را از مواردي مي داند که سبب شده فسق يزيد آشکار شود.
در جاي ديگر امام حسين(ع) طي نامه اي معاويه را توبيخ کرده و چنين مي نويسد: «آيا تو آن کس نيستي که... پسر بچه اي را که شراب مي خورد و سگ بازي مي کند به امارت مي رساني!»(۸۵)
نامه امام حسين(ع) يادآور نامه امير المومنين(ع) به منذر بن جارود است که از سوي حضرت(ع) فرماندار بخشي از بلاد اسلامي بود و پس از اينکه تخلفات و خيانت هاي او براي امير المومنين(ع) گزارش شد، توسط ايشان در طي نامه اي توبيخانه، احضار شد. امام(ع) در اين نامه او را چنين توبيخ مي کند:
«... تَخْرُجُ لاَهِياً مُتَنَزِّهاً ، تَطْلُبُ الصَّيْدَ ، وَ تُلاَعِبُ الْکِلاَبَ ...: (خبر رسيده است، تو) پيوسته مشغول گردش و صيد (تفريحي) و بازي با سگ ها مي باشي ...».(۸۶)
با دقّت در کلام اميرالمومنين(ع) و امام حسين(ع) درک زشتي و قبح سگ بازي و انس با او، دشوار نمي باشد.
حقوق سگ به عنوان يک حيوان
اسلام دين تعادل و ميانه روي است. اين اعتدال و ميانه روي را به وضوح مي توان در دستورات اسلامي مشاهده کرد. هرچند در اسلام سگ حيواني نجس است، امّا اين سبب نشده تا حقوق او به عنوان يک حيوان، نقض شود. رعايت حقوق سگ به اين نيست که به آن دست بزني ، و او را مونس و هم بازي خود قراردهي! بلکه با رسيدگي به آب و غذايش و آزار نرساندن به او، حقوقش را رعايت کرده اي. همانطور که به رعايت حقوق ساير حيوانات و سيرکردن و رفع تشنگي آن‏ها در روايات اسلامي تأکيد شده است.
پيشوايان و بزرگان مذهبي ما، با اينکه عقيده به نجاست سگ دارند، امّا ظلم به اين حيوان را روا ندانسته، حق و حقوقي براي آن قائل شده اند. با مطالعه در آثار دانشمندان اسلامي اين مساله به روشني قابل درک است.
در کتب فقهي آمده است: اگر شخصى، به مقدار وضو گرفتن آب داشته باشد، و بترسد که اگر با آن وضو بگيرد، دچار تشنگى شود، بر او واجب است که تيمم کند و آب را براي نوشيدن نگهدارد. صاحب جواهر(قدّس سرّه)، پس از نقل اين فتوا مى نويسد: «وکذا الحيوان اذا کان کذلک وان کان کلبا»(۸۷) (اگر از تشنگى حيوانى نيز بترسد، حکم همين است، گرچه آن حيوان، سگ باشد.)
شهيد ثانى در بحث اطعمه و اشربه کتاب مسالک، مى نويسد: «و لو کان للانسان کلب غير عقور جائع و شاة فعليه اطعام الشاة»(۸۸) (اگر انسان، داراى سگ ـ بي‌آزارـ و گوسفندي گرسنه باشد، بر او واجب است تا گوسفند را آب و علف دهد.) يعني نجات گوسفند بر سگ اولويت دارد.
صاحب جواهر، در اين حکم به شهيد ثاني ايراد گرفته و مي‌گويد: «فيه منع، بل قد يقال باولوية الکلب لامکان ذبح الشاة بخلاف الکلب»(۸۹) (حفظ جان سگ اولويّت دارد. زيرا مى توان گوسفند را سر بريد؛ ولى اين کار، در مورد سگ ممکن نيست.)

کلام اين دو فقيه، گوياى واجب بودن حفظ جان حيوان حتى سگ است، هرچند در اين مورد اختلاف بر سر اينست که حفظ حيات کداميک اولويت دارد.(۹۰)
اگر فقهاي اسلام در نظرات فقهي خود اينگونه حقوق حيوانات حتي سگ را در نظر مي گيرند، بخاطر اين است که سخنشان برگرفته از روايات معصومين(ع) است.
در متون روايي ما، روايات فراواني هستند که توجه به حقوق سگ را ـ به عنوان يک حيوان ـ تأييد مي کنند. در بعضي از روايات از اذيت و آزار سگ منع شده، در دسته اي ديگر به اطعام و سيراب‌کردن سگ توجه شده است. علاوه بر اين رواياتي هستند که قاتل سگ را ملزم به پرداخت ديه مي‌کند. از اين روايات نيز شايد بتوان حق و حقوقي براي سگ در اسلام ثابت کرد. هرچند عده‌اي مي گويند: روايات ديه سگ، حقي را براي اين حيوان ثابت نکرده بلکه تنها خسارت مالي صاحبش را جبران مي‌کند،(۹۱) امّا با در نظر گرفتن همه روايات، خلاف اين مطلب ثابت مي شود چرا که ديه انسان را نيز به وليّ او مي پردازند امّا اين سبب نمي شود خود آن شخص ارزش و قدري نداشته باشد. پس وقتي در دين اسلام براي سگ ديه قرار داده مي شود، مي توان نتيجه گرفت که به اين حيوان، ارزش و بهايي داده شده است و پرداخت ديه به صاحب آن جبرانگر همين بهاء و ارزش فوت شده است.
نتيجه بحث
خلاصه اينکه مسئله نجاست سگ، يکي از مسائل قطعي فقهي اسلام است. با اينکه در قرآن اشاره اي به اين مسئله همانند بسياري از مسائل ديگر نشده است اما اين حکم در روايات معتبر صريحاً بيان شده است. در عين حال نجاست سگ سبب نشده معامله آن حرام باشد، چرا که نجاست هيچ مدخليّتي در حرمت معامله نداشته، و حرمت خريد و فروش، داير مدار اين است که مبيع داراي منفعت عقلايي باشد يا نباشد. پس تنها معامله سگهايي که فاقد منفعت عقلايي مي باشند، جايز نيست. امّا در مورد فلسفه نجاست سگ روايات معصومين(ع) مطلق بوده و فلسفه حقيقي اين حکم بر ما پوشيده است و فلسفه نداشتن يک حکم، غير از ندانستن فلسفه آن است.

درود به برادرن مدافع دین دوست عزیز میگویند سگ نجس است خب ثابت کنید در قران به ان اشاره نشده و شما میگید در روایات نقل شده پس به این جمله دقت کنید هرکس یه بوته پیاز شیخ مکی را بخرد یک وجب از خاک بهشت را خریده است این یه حدیث جعلی از زبون پیامبر در اواخر خلافت عثمانه که تو سریال امام علی بود وقتی با گذشت سی سال از هجرت پیامبر همچین حدیث جعلیی میسازند چه اطمینانی است بعد از هزارو چهارصد سال نسازند خلاصه میخوام بگم از کجا معلوم حدیثایی به نقل از ائمه در مورد نجاست سگ میگویند دروغ نباشد

تصویر soalcity

سلام
استدلال شما مثل این است که کسی بگوید چند طلای تقلبی پیدا شده، پس همه طلاها را بیرون بریزید!
برای تشخیص حدیث صحیح از حدیث جعلی، دو علم رجال و درایه داریم. و احادیث بررسی می شوند. و نباید به بهانه یک حدیث جعلی، همه احادیث را دور ریخت.
حتی اگر به حدیث هم شک داشتیم؛ چون پای تمایلات نفسانی انسان در این مساله مشهود است، بهتر است شک بیشتر را به خودمان داشته باشیم که چرا این حکم را نمی پذیریم.

سلام دوست عزیز اول اینکه پیامبر اسلام تمامشون گفتند که فقط خدارو بپرستید دومن امام خمینی و امام خامنه ای هم فرستاده خدا نبودن مثل امام صادق امام علی پس نباید چیزی که کمتر از فهم بود رو از حتی امام ها پزیرفت خدا مگه نمیتوانست اینهایی که شما اینجا گفتید حتی ۱ کلمه بگه پس نگفت سومن سگ و تمام گوشت خواران باقیمانده ابشون خدا گفته در قران که میتوان وضو گرفت چهارمن سلامت سگ دست دکتر جانور شناسی باید باشه نه دکتر ادم شناسی و احکام پنجمنشم نمیگم چون بخوام بگم عمرم نمیرسه کسیکه ۳تا مثال نفهمه ۵تاشم نمیفهمه خوشحال میشم با همون قاطعیت جوابمو در جیمیلم بدید تا پنج و ۶.۷.۸.... بگم

تصویر soalcity

سلام
قطعا انسان چیزی را که نفهمیده، نباید بپذیرد. اما امان از دست نفس اماره و فریب های نفس، که با علاقه ها و گرایش هایش، فهم انسان را هم وارونه می کند و در حالی که فهمیده، می گوید چشم هایت را ببند و بگو نفهمیدم.
اگر مساله شما نجاست سگ است، این از نظر اسلام بسیار واضح و قطعی است.
حال اگر کسی بخواهد مطابق برنامه الهی زندگی کند، راهش مشخص است.
و وای به حال کسی که تمایلات و هواهای نفسانی خود را بر دستور خدا ترجیح می دهد.

درود

چیزی که ما امروز به نام سگ میشناسیم حاصل فرگشت (تکامل) جاندارانی بوده که از نیاکان گرگ های امروز چیزی نزدیک به ۵۰ تا ۶۰ هزار سال پیش به دست انسان ها جدا شده و برای هم زندگی در کنار انسان در درازای این همه سال دگرگون شدن. سگ ها دارای اجدادی شکارچی و چیزی نزدیک به گرگ ها بودند (گرگ های امروزی خود دگرگون شده نسبت به نیاکان خودشون هستند، فاکتورهایی بسان آب و هوا، سرزمین، خوراک و ... بروی دگرگونش گونه ها اثر میگذارد)، اما رفته رفته با زندگی در کنار انسان ها دارای فرگشت شدن این دگرگونش ابعاد گوناگونی داره، از دگرگون شدن سامانه ی گوارشی به سبب خوردن برخی گیاهان و خوراک های پخته شده تا سامانه ی تنفسی به تنفس بازدم انسان ها و ... سگ ها دارای آنزیم های برای شکستن نشاسته و برخی دیگر ساختار های گیاهی دارند! که در گرگ ها و کفتارها و .... (به جز برخی گونه ها از روباه و شغال) به هیچ روی دیده نشده! در روده ی سگها چیزی نزدیک به ۶۰ درصد باکتری هایی که در روده های انسان زندگی میکنند، وجود دارد. سامانه ی عصبی و مغز سگ ها برای درک زبان بدن انسان، درک احساسات انسان ها بسیار دگرگون شده است، گرگ ها در رویارویی با انسان کمتر با انسان ارتباطی چشمی خواهند داشت، در حالی که سگها در گام نخست در رویارویی با یک انسان به دنبالی سوی نگاه آنها میگردند و با برقراری ارتباط چشمی با انسان دنبال درک از احساس آن هنگام ان انسان دارند، همچنین درک سگها از بو ها و بویایی شان به سبب بودن در کنار انسان ها دگرگون شده است، به شدت به بوی بدن انسانی که آدرنالین ترشح میکند حساسیت نشان میدهد. (چون بیشترین خطر از سوی انسان ها برای سگها، هنگامی هست که انسانی هیجان زده شده و ترسیده و آدرنالین ترشح میکند.)
همه ی این فرگشت ها در همه ی این سال ها همواره در حال روی دادن بوده و هست... چیزی که امروز به نام سگ میشناسیم با سگ های ۳۰ یا ۴۰ نسل پیش بسیار دگرگون شده اند، یعنی سگهای ۱۰۰ سال پیش با سگهای امروزی بسیار دگرگونش داشته اند، میزان هوش بهر، درک فضایی و ... بیشتر نژاد هایی از سگ ها که با انسان ها زندگی میکنند به شکل نمایی رشد کرده است.
چگونه این همه پویایی در درازای این همه سال را با قوانین ۱۰۰۰ سال پیش میخواهیم کنترل، توجیه کنیم!؟ آیا اصل دین نیز بر پویایی نیست!؟ ۱۰۰۰ سال دیگه هم بگذره باز میخوایم همینا رو بگیم!؟ سگ نحسه!؟ و فلان!؟ این که گفته های شما هیچ پشتوانه ی دانشی نداشته و نداره یک سو، از سوی دیگه آگاهی مردم از دانش روز به روز افزایش خواهد داشت، این تنها سبب کاهش اعتبار شما اون هم به شکلی کاملا نمایی خواهد شد! تنها گفته های شما بسان گفته های طنز گونه و تلخی در خواهد آمد که سبب خنده و مسخره کردن دیگران میشود. خواهش میکنم به این که دین هم همواره پویا بوده و هست بیاندیشید، باور و اندیشه ی خشکی که دگرگونشی نداشته باشه، سرنوشتش از بین رفتن و بی ارزش شدن هست....

همان گونه که امروز همه پی بردن سنگسار هیچ روی خوش انسانی نداشته و ندارد، بسیاری از حکم ها و دستورات دین دگرگون شده است، در درازای زمان، بد نیست شما هم فرگشتی در اندیشه های خودتون بدید.

تصویر soalcity

از توجه و صرف وقت تان ممنون
بنده راجع به چیزی که نمی دانم، سخن نمی گویم و کاری ندارم که شما با کدام آزمایش می خواهید مثلا باکتری های درون بدن سگ را بین دو دوره مختلف مقایسه کنید! و اصلا سگ هزارها سال قبل چگونه آزمایش شده که راجع به باکتری درون بدن آن اظهار نظر می کنید.
اما شما ظاهرا مرزی در این زمینه ندارید و بدون اینکه اصلا بدانید نجاست یک مفهوم دینی است می خواهید آن را با مفاهیم تجربی و مادی محک بزنید.
به هر حال دینی که شما در خیالاتتان برای آن عمر تعیین می کنید، همیشه از این حرفها علیه آن بوده، اما از بزرگترین مسائل بشری بوده و خواهد بود. اما معلوم نیست عمر این فرضیات شما چند سال دیگر به پایان رسد. کما اینکه تا کنون نیز بارها رفوگری شده است.

اقا چه ربطی داره در طول هزاران سال چه اتفاقی برا سگ اقتاده تو سیر تکاملش بعدشم شما اگه تکاملو قبول داری تکامل میگه ما از نسب میمونیم نه از نسل ادم که با قران متناقصه بعدشم من گفتم تو قران اشاره ای به نجاست سگ نشده فقط چندتا حدیثه که اونم یه شخصی گفته که از زبون امام صادق و یه شخصی هم گفته از زبان پیامبر شنیده تو زمانی که همش حدیث جعلی میساختن چه بسا طرف از صدای سگ همسایه در عذاب بوده حدیثی دروغین از زبون ائمه گفته که سگ نجسه منظور اینه که نجاست سگ یه مساله است که با صراحت و قاطعیت نمیشه تاییدش کرد صمنا اگرم نجس بوده با این پیشرفت علمو واکسنو اینا دیگه خطری برا انسان نداره و از ما ادما خیلی پاک تره لااقل وفاش از ما ادما بیشتره تابستون پارسال تو دهمون پریدم تو استخر سگم کنارم بود کشت خودشو فک میکرد من خفه شدم رفت استین داداشمو گرفت اورد کنار استخر این حیوون محاله نجس باشه

تصویر soalcity

ظاهرا خیلی به جوابی که خدمتتان عرض کردم، توجه نکردید.
برای بحث داروین به این آدرس مراجعه بفرمایید:
http://www.soalcity.ir/node/3343

بحث نجاست سگ نیز فقط چند حدیث از امام صادق ع نیست. و الا اهل سنت که قائل به نجاست سگ نمی شدند. حقیقت آن است که آن قدر دلیل در این زمینه داریم که جای کوچک ترین تردیدی نمی ماند.
و اینکه سگ موجود باوفایی است و ... هیچ ربطی به پاک بودنش ندارد. و همان گونه که عرض کردم مفهوم نجاست یک مفهوم دینی است و ربطی به واکسن و ... ندارد. و چه بسا خدای متعال سگ را نجس کرده است تا انسان به دلیل وفای سگ آن قدر به او نزدیک نشود که سگ جای اهل خانواده و فرزند را برای او بگیرد و این حیوانی که در جای خود بسیار مفید است را جایگزین اهل خانواده اش کند.

فرض کنید سگ نه یک حیوان دیگر ( چه حلال گوشت چه حرام گوشت) چرا دیدگاه انسان به قول شما مسلمان و یا عاقل یا هر عنوان که برای شما پسندیده است ، باید یک نگاه ابزاری به همه حیوانات ، نباتات ، جمادات باشد؟
چگونه است که فکر میکنید همه عالم ابزاری برای انسان است؟
اگر فکر جواب فرمایشات قران است که باید بگویم سخت در اشتباهید.

تصویر soalcity

نگاه ابزاری نداشته باشید. اما هر چیزی باید در جای خود قرار گیرد. مثلا شما قبول دارید که رختخواب شما پر از سنگ باشد به این بهانه که این هم موجودی است؟ می خواهید در اتاق خواب خود چند مار افعی نگاه دارید؟ اگر موش ها در خانه شما زاد و ولد کنند، مدعی می شوید که این هم هم حیوانی هستند و ما حق نداریم به دلیل منافع خود با آنها کاری داشته باشیم؟
طبیعتا انسان باید در ارتباط و تعامل با جهان پیرامون خویش، ضوابط و قواعدی منطقی و معقول داشته باشد. حال درباره سگ آیا این معقول است که انسان سگ را جایگزین عضو خانواده خود کند؟

در دین اسلام خوردن پنیر و خرگوش نیز مکروه است پس چرا شیعیان بوفور در خوردن پنیر اصرار داشته انگار که واجب شده و همینطور سنی ها در خوردن گوشت خرگوش اینکه دلیل نمیشه آقا فقط گیر دادید به سگ همینه دلیلتون دیگه هیچی؟!

تصویر soalcity

نمی دانم از این مطلب چه نتیجه ای می خواهید بگیرید!
نجس بودن سگ چه ربطی به مکروه بودن پنیر دارد؟ نجاست احکام الزامی دارد اما کراهت حکم الزامی ندارد و می توان نسبت به آن تسامح کرد.
فارغ از این به فرض که در یک جا اشتباه می کنیم، این دلیلی است بر اینکه در جاهای دیگر نیز اشتباه را طبیعی قلمداد کنیم؟
سگ نیز از مخلوقات خداست و در جای خود برای انسان مفید است. مشکل از جایی شروع می شود که انسان بخواهد سگ را به جای فرزند و عضوی از خانواده خود قرار دهد.

بحث نجس بودن سگ مربوط به قران نیست و به رویت و حئیث ها میباشد ./. حالا شما را به سخنان خودتان گوش زد میکنم ./. از مبلغین شیعه پرسیدن حدیث و روایت را چگونه صحت و یا رد میکنید. جواب دادن حدیث . روایت را با قران بررسی میکنیم اگر اختلاف باشد ان روایت و حدیث را به دیوار میکوبیم ./ ./. حال به شما میگویم تمامی حدیث و روایت ها در مورد نجس بودن سگ هیچ کدام با قران مناقاتی ندارد پس لطفا به دیوار بکوبید ./. و خواهش میکنم سر سخنان خودتان باشید ./.سگ باعث میشود انسان شاد بوده و انسان را به مرزهای انسانیت خواهد رساند و مخالفت اقایان از بابت تنگ شدن جایگاهشان است سگ را نجس اعلام میکنند
/با تشکر

تصویر شهرسوال

با سلام خدمت شما دوست گرامي
سگ، از حيوانات نجس است. دليل نجاست سگ، روايات است؛ اما در قرآن آيه اي نداريم که بر نجاست سگ دلالت کند. البته بايد توجه داشت كه تمام احکام ديني در آيات قرآن بيان نشده است؛ بلکه برخي احکام، در روايات پيامبر و امامان معصوم (ع) آمده است که از جمله آن ها حکم نجاست سگ مي باشد. روايات نيز آن را به طور مطلق بيان کردهاند که شامل همه سگ ها مي شود و فرقي بين انواع سگها از نظر نوع و نژاد و كيفيت نگهداري و ...، نگذاشته اند.
به عنوان مثال چند نمونه از اين روايات ذكر مي شود:
۱. از امام صادق (ع) در مورد سگ پرسيده شد؛ حضرت فرمود: «آن، پليد و نجس است و از باقيمانده آبي كه خورده نمي توان وضو گرفت. چنين آبي را دور بريز و ظرف را اول با خاك و آن گاه با آب بشوي».
۲. راوي مي گويد از امام صادق - عليه السلام - در مورد سگ پرسيدم كه به بدن انسان برخورد مي كند؟ حضرت فرمود: « همان قسمت برخورد را بشويد ».
۳. در مورد باقيمانده آب سگ سؤال شد که آيا مي توان آن را خورد يا با آن وضو گرفت؟ حضرت فرمودند: خير. راوي پرسيد: آيا سگ همانند ساير حيوانات درنده نيست؟ (كه مي توان باقيمانده آبشان را خورد) حضرت فرمود: « به خدا قسم نه، آن نجس است. به خدا قسم نه، آن نجس است».
۴. راوي گويد: از امام در مورد سگ شكاري پرسيدم. حضرت فرمود: «هر گاه به او دست زدي، دستت را بشوي».
۵. علي عليه السلام فرمودند: « از نزديكي با سگ ها دوري كنيد. پس هر كس با سگ برخورد داشت، در حالي كه بدنش خيس بود، بايد بدنش (محل برخورد) را بشويد». (وسائل الشيعة، ج ۳، باب ۱۲، از ابواب نجاسات )
اما در مورد دلايل اين حكم بايد گفت:
جزييات و نكات دقيق اين مسئله همانند بسياري از مسائل تعبدي ديگر بر ما روشن نيست ، چنان كه نظير اين روايات در مورد شغال و روباه و مانند آن ها - كه همه از يك تيره هستند - بيان نشده است .
البته از نظر علمي مشكلاتي براي ارتباط با سگ مطرح مي شود؛ اما اين مسائل مطالب قطعي و صد در صدي در اين زمينه محسوب نمي شود و بعيد است كه اين نوع حرمت ها مربوط به جنبه هاي ظاهري و مشكلات بهداشتي و طبيعي باشد.
آن چه از ظاهر روايات برمي آيد آن است كه:
حكم نجاست به خاطر لزوم پرهيز از سگ هاست كه منشاء آن هم نوعي پليدي باطني و معنوي است كه تاثيرات آن بر ما روشن و محسوس نيست. اما در هر حال با وجود اين ارتباط نزديك اين آثار منفي متوجه ما مي شود و به ما آسيب مي رساند .
هر چند زمينه ظاهري هم مي تواند در اين روايات مد نظر باشد؛ چنان كه مثلاً گفته شده: در روده سگ کِرم کوچکي به طول چهار ميلي متر به نام «تينيا ايکينوسکوس» است. وقتي اين کرم از طريق مدفوع سگ بيرون مي آيد، تخم هاي زيادي از اين کرم نيز خارج مي شود و به آساني انتقال مي يابد و اگر يکي از اين تخم ها به معده انسان وارد شود، مرض هاي گوناگوني توليد مي کند. (مجله المنار، سال ششم، ص۳۰۲.)

يا در ترشّحات بزاق سگ ميکروب هايي وجود دارد که براي انسان زيان آور است. به همين خاطر در دين اسلام دستور داده شده که براي طهارت ظرف آلوده به بزاق سگ (دهن زده سگ) بايد آن را با خاک و آب، تطهير کرد تا آلودگي آن بر طرف گردد.

/۳۸۰۲۲۵/

نظرات