حقوق زن در اسلام

چرا زن باید به خاطر مرد، در حجاب اسیر باشد؟

این همه شبهه و اشکال علیه حجاب، مطلبی است که از نظر تاریخی عجیب است و ریشه آن نیز چیزی جز فرهنگ برهنگی غربی نیست که با ابزارهایی چون فیلم و مدل لباس و ... به همه جا بسط یافته، و نتیجه آن زندگی ای پست تر از زندگی حیوانات است.

آثار و فوايد رعايت حجاب و پوشش دينى‏ چیست؟

اسلام حجاب را براى محدوديّت و حبس زن نياورده، بلکه براى مصونيّت او توصيه کرده ، زيرا اسلام راضى به حبس، رکود و سرکوبى استعدادهاى زن نيست، بلکه با رعايت عفاف و حفظ حريم، اجازه حضور زن را داده امّا از سوء استفاده شهوانى و تجارى منع کرده است.

کسانی که حجاب را سبب امنیت زن می دانند، پس چرا برای محجبه ها مزاحمت وجود دارد؟

حجاب تنها یکی از عوامل امنیت آفرین است و البته هر عاملی تا حد مشخصی اثر گذار است. و نمی توان از لباس ضد گلوله توقع محافظت در مقابل موشک را داشت.

آیا حجاب اجباری سبب نشد ملتی که به زور چادر رو نتوانستند از سرش درآورند، خودش آن را درآورده است؟

تاریخ و وضعیت جهانی ابعاد گسترده تری را برای فهم این موضوع نشان می دهد. از اقدامات خزنده دوران پهلوی تا وضعیت فرهنگی جهانی که تحلیل درست آن ها نشان می دهد، جامعه ایرانی واقعا عفیف است که انواع توطئه ها برای بی عفت کردن او در کار است.

آیا مطابق قرآن مردان از زنان برتر هستند؟

نباید بین ارزش انسانی و تقسیم وظایف و نقش های اجتماعی خلط کرد. در جامعه باید افراد نقش های مختلفی داشته باشند تا در کنار یکدیگر بتوانند همه نیازها را تامین کنند و امور اجتماع به سامان برسد. همان گونه که ممکن نیست همه در جامعه دکتر یا نانوا و ... باشند، در خانواده نیز ممکن نیست همه نقش یکسانی به عهده داشته باشند.

چرا ارث مرد دو برابر ارث زن است؟ مگر در اسلام حقوق زن و مرد برابر نیست؟

تفاوت ارث زن و مرد

زیاد بودن ارث زن، لازمه توازن و تعادل میان ثروت زن و مرد است و در این میان اگر اعتراضى هست باید از سوى مردان باشد نه زنان. در مقابل وظایفى که مرد برعهده دارد، زن از پرداخت هرگونه هزینه‌اى معاف است و حتى نسبت به تأمین مخارج خود از قبیل پوشاک، خوراک و... هیچ‌گونه مسئولیتى ندارد.

آیا مساله چند همسری برای امروز هم مطرح است یا این حکمی مخصوص چهارده قرن قبل است؟

اگر خدا را آگاه به تمام زمان ها می دانیم، و نباید کسی خود را شریک خدا در احکام دینی تصور کند، باید به متون دینی تمرکز کرد، و جواب این مساله را فهمید. نه آنکه تخیلات خود را به اسم منطق، مبنای تغییر دین قرار داد.

آیا اسلام زن ستیز است؟

اسلام در ضمن اشتراکاتی که بین زن و مرد قائل است، خصیصه های جنسیتی آنها را لحاظ کرده، و قائل به توازن حقوق و ظایف بین آنهاست. و تساوی بین زن و مرد را به رسمیت نمی شناسد. تا تفاوت های طبیعی زن و مرد در خلقت مراعات شود. و زنان در ضمن حفظ خصیصه های جنسیتی خود، از حقوق شان برخوردار شوند.

چرا اسلام می خواهد زنان خانه نشین باشند؟

نه خانه زندان است و نه اسلام، زن را از حضور در اجتماع نهی کرده است و باید مراقب بود که این تصورات در ذیل فرهنگ غربی، قرار است به کجا منتهی بشود.

آیا اسلام زن را پایین تر از مرد می داند؟

در قرآن و احادیث، هرگز شان جنس مونث حقیر شمرده نشده است و علاوه بر آیات قرآنی که جنسیت را در ارزش بی تاثیر دانسته است و حتی زنانی را الگوی مردان معرفی کرده است، روایات مربوط به نقش جنس مونث در مادری، همسری و دختری به خوبی نشان می دهد که کرامت جنس مونث در منظر اسلامی هرگز مخدوش نبوده و باید دریابیم که اصل بی ارزش دانستن زن برای فرهنگ غربی است که فکر می کند با دادن نقش های مردانه به زن او را تکریم کرده است گویی مسلم می دانند که زن ماندن زن خوب نیست.