احکام برخی از گناهان

آیا بوسیدن لب محارم غیر از زن و شوهر جایز است؟

در صله رحم‌ها و دید و بازدید‌هایی که انجام می دهیم، اظهار محبت مانند دست دادن، روبوسی نمودن از اموری است که انسان می تواند با محارم خود مانند خاله، عمه، عمو، دایی داشته باشد و در اسلام هیچ منعی نسبت به آن وارد نشده است. منتها گاهی اوقات اگر احساس شود که اعمال این نوع اظهار محبت‌ها، باعث می‌شود که انسان به گناه بیفتد، قطعا حرام است و به شدت باید از آن خودداری نمود.

آيا يک زن متاهل مي تواند با حفظ موازین شرعی با مرد مومن نامحرم در فضای مجازی ارتباط داشته باشد تا زن را در مسیر خدا و معنویات کمک و هدايت نماید؟

ارتباط با نامحرم

باید توجه داشته باشیم گاه در شروع ارتباط با نامحرم هیچ قصد و احساس گناهی در میان نیست، ولی چه بسا همین هم صحبتی ها غرایز جنسی افراد را تحریک کرده و یک الفت و محبت شهوانی بین مرد و زن ایجاد شود و این نقطه ی آغاز انحراف و فساد است.

دانلود فیلم از سایت ها اشکال دارد؟

دانلود غیر مجاز

شهر سوال ـ آیا ﺩﺍﻧﻠﻮﺩ ﻓﻴﻠﻢ ﺍﺯ ﺍﯾﻨﺘﺮﻧﺖ ﺍﺷﮑﺎﻝ ﺷﺮﻋﯽ ﺩﺍﺭﺩ ﯾﻌﻨﯽ ﺑﺪﻭﻥ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺳﯽ ﺩی ﺭا ﺍﺯ ﻣﻐﺎﺯﻩ ﻫﺎ ﺗﻬﻴﻪ ﮐﻨﻴﻢ آﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺍﯾﻨﺘﺮﻧﺖ ﺩﺍﻧﻠﻮﺩ ﮐﻨﻴﻢ و آیا تفاوتی بین تولید داخل و خارج وجود دارد؟
طبق فتوای بعضی از مراجع عظام تقلید:

آيا رقص محلى در عروسى ‏ها جايز است؟ شرکت در اين مجالس چه حکمى دارد؟

 رقص محلى

شهر سوال ـ رقص مرد بنا بر احتياط واجب حرام است و رقص زن براى زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق كند مثل اين‌‌كه جلسه زنانه تبديل به مجلس رقص شود، محل اشكال است و احتياط واجب در ترك آن است؛ در غير اين‌صورت هم اگر به‌‌گونه‏ اى باشد كه باعث تحريك شهوت شده و يا مفسده ‏اى بر آن مترتب شود و يا همراه با فعل حرام (مانند موسيقى و آواز حرام) باشد يا مرد نامحرمى حضور داشته باشد، حرام است؛ و در حكم فوق تفاوتى بين مجلس عروسى و غير آن نيست و شرکت در مجالس رقص هم اگر به عنوان تأييد کار حرام ديگران محسوب شود و يا مستلزم کار حرامى‏باشد جايز نيست و در غير اين صورت اشکال ندارد.[۱]

حکم کسی که به پیامبر(ص) ناسزا بگوید، چیست؟

شهر سوال ـ البته قطعا موارد زیادی نیز یافت می شود که پیامبر (ص) و اهل بیت (علیهم السلام) توهین کنندگان به خود را بخشیده اند. اما باید دقت نمود که از عفو و بخشش نمی توان حکم را دریافت! شاید به مصالح زیادی نسبت به شخصی عفو صورت گرفته و یا به دلایلی حکم اجراء نشده است. اما اصل حکم از موارد دیگر به خوبی فهمیده می شود که ما در این جا به تعدادی از احادیث بیان کننده حکم، و تعدادی از موارد اجرای حکم اشاره می کنیم:

تماشاى فيلم مبتذل برای زن و شوهر حرام است؟

فیلم

شهر سوال ـ تماشای این گونه فیلم‏ها به جهت عوارض سوء روانی و اخلاقی آن به هیچ وجه جایز نبوده و طبق نظر همه فقها و مراجع تقلید حرام و گناه است.