کنترل عصبانیت

در موقع عصبانیت چگونه بر خشم خود غلبه کنیم؟

کنترل خشم

در هنگام عصبانيت و در خلوت‌هاي خود، همچنين هنگامي كه فكر مي كنيد كسي از نوع رفتار شما بازخواست نخواهد كرد، تقوا را رعايت كنيد. يعني خدا را ناظر بدانيد و براي رضايت و خشنودي او دستورش را اطاعت كنيد. طلب آمرزش و استغفار برای خود و دیگران باعث می شود که آتش خشم درون انسان خاموش شود و به معنایی دشمن نیز خلع سلاح می شود.

برای درمان عصبانیت و بی حوصلگی چه راهکارهای عملی وجود دارد؟

کنترل خشم

رذایل اخلاقى و از جمله خشم از جمله بیماری هایی هستند كه برای درمان آن باید علت آن را ریشه یابی كرد. یعنی براى ریشه كن كردن این صفت رذیله، نخست به سراغ ریشه ها برویم، چرا كه تا ریشه ها قطع نشود، این نهال شوم همچنان پابرجاست. بنابراین در آغاز باید دید منشأ پیدایش غضب چیست و كجاست؟

آیا در تعالیم دینی راهی برای فرونشاندن خشم و عصبانیت سفارش شده است؟

درمان خشم و عصبانیت

تغيير دادن حالت يكى ديگر از طرق درمان غضب است همان گونه كه در روايات اسلامى آمده است: اگر شخص در حال نشستن عصبانى شده برخيزد و اگر ايستاده است بنشيند، و صورت از آن صحنه برگرداند يا دراز بكشد و اگر بتواند از آن محل دور شود، و خود را به كار ديگرى مشغول سازد.

چگونه بر خشم و عصبانیت خود غلبه کنم؟

کنترل خشم و عصبانیت

خشم و غضب در واقع يك حالت نفسانى و درونى است كه آدمى را وادار به رفتارى پرخاشگرانه و غلبه و انتقام نسبت به ديگرى مى ‏كند. البته اصل «قوه غضب» در انسان وجود دارد و در حفظ و بقاى وى نقش به سزايى ايفا مى ‏كند؛ اما اين قوه نيز مانند ساير قواى نفسانى بايد كنترل و در جهت صحيح از آن استفاده شود و از افراط و تفريط نسبت به آن اجتناب گردد؛ زيرا افراط در آن موجب ناكارآمدى فكر و عقل مى‏ شود و خطرات و خسارات جبران ناپذيرى را در پى دارد.