از خلقت انسان چقدر می گذرد؟ آیا در قرآن هم به آن اشاره شده؟

خلقت انسان

«أَ فَعَیینا بِالْخَلْقِ الْأَوَّلِ بَلْ هُمْ فی‏ لَبْسٍ مِنْ خَلْقٍ جَدیدٍ؛[قاف/۱۵] آیا ما از آفرینش نخستین عاجز ماندیم (كه قادر بر آفرینش رستاخیز نباشیم)؟! ولى آنها (با این همه دلایل روشن) باز در آفرینش جدید تردید دارند.»
امام باقر(ع) در تاویل این آیه به جابر بن یزید می فرمایند: اى جابر! تأویل آیه این است كه خداوند متعال آنگاه كه این آفریدگان و این جهان را نابود ساخته و بهشتیان را در بهشت و دوزخیان را در دوزخ جاى دهد، جهان دیگرى غیر از این جهان را از نو پدید مى‏ آورد، بدون نر و ماده، تا او را پرستیده و یگانه دانند و به آنان زمینى غیر از این زمین مى ‏آفریند كه در آن استقرار یافته و آسمان دیگرى كه بر آنان سایه افكند. شاید تو بر این باورى كه خداوند تنها این جهان را آفریده و به جز شما بشرى را نیافریده است؟ آرى به خدا سوگند! به طور حتم خداوند متعال هزار هزار جهان و هزار هزار آدم آفریده كه تو در پایان این جهان‏ ها و آن آدمیان هستى.[۱]

پس از این آیه و این حدیث فهمیده می شود که انسان های بسیاری قبل از حضرت آدم(ع) وجود داشته اند. که ما از جزئیات خلقت آن ها بی خبریم. و شاید بعضی از فسیل هایی که توسط دانشمندان کشف می شود، مربوط به انسان های قبل از آدم باشد. یا حتی بعضی از کشفیات مرتبط به نظریه داروین، مرتبط به انسان های سابق باشد که در اثر گناهان مسخ شده اند. و به شکل بوزینه در آمده اند.
اما اگر منظورتان از انسان حضرت آدم (ع) است، در قرآن مطلب خاصی در این باره نداریم. و مطالبی در تورات وجود دارد که علامه طباطبایی آن را مطابق محاسبه عقلانی می دانند:
«در تاریخ یهود آمده است كه: عمر نوع بشر از روزى كه در زمین خلق شده تا كنون، بیش از حدود هفت هزار سال نیست كه اعتبار عقلى هم كمك و مساعد این تاریخ است »[۲]

[۱]. الخصال، ج‏۲، ص: ۶۵۲.
[۲]. ترجمه المیزان، ج‏۴، ص: ۲۲۱.

نظرات