آیا تمام اهل كتاب (يهوديان ومسيحيان) به حضرت مسيح (ع) پيش از مرگ او ايمان مي ‏آورند؟

حضرت مسیح

از کدام آيه اين مطلب استفاده مي شود که:
تمام اهل كتاب (يهوديان ومسيحيان) به حضرت مسيح (ع) پيش از مرگ او ايمان مي ‏آورند؟ (يعني يهوديان او را به نبوت مي ‏پذيرند و مسيحيان دست از الوهيت او مي كشند.)
اين مسئله (ايمان آوردن تمام اهل کتاب به حضرت مسيح) چه زماني اتفاق مي افتد؟

پاسخ:
با سلام و احترام.
آیه ۱۵۹ نسا (وَ إِنْ مِنْ أَهْلِ الْكِتابِ إِلاَّ لَيُؤْمِنَنَّ بِهِ قَبْلَ مَوْتِهِ وَ يَوْمَ الْقِيامَةِ يَكُونُ عَلَيْهِمْ شَهيدا)
در تفسير اين آيه دو احتمال است كه هر يك به جهاتى قابل ملاحظه است:
۱- آيه مى ‏فرمايد: «هيچ كس از اهل كتاب نيست مگر اين كه به مسيح (ع) پيش از مرگ خود ايمان مى ‏آورد» (وَ إِنْ مِنْ أَهْلِ الْكِتابِ إِلَّا لَيُؤْمِنَنَّ بِهِ قَبْلَ مَوْتِهِ).                       
و آن هنگامى است كه انسان در آستانه مرگ قرار مى‏گيرد و ارتباط او با اين جهان ضعيف و با جهان بعد از مرگ قوى مى‏گردد، پرده‏ها از برابر چشم او كنار مى‏رود و بسيارى از حقايق را می بيند، در اين موقع است كه چشم حقيقت بين او مقام مسيح را مشاهده مى‏ كند و در برابر او تسليم مى‏ گردد، آنها كه منكر او شدند به او مؤمن مى‏ شوند و آنها كه او را خدا دانستند به اشتباه خود پى مى‏ برند در حالى كه اين ايمان هيچ گونه سودى براى آنها ندارد- پس چه بهتر اكنون كه ايمان مفيد است مؤمن شوند!
 ۲- منظور اين است كه تمام اهل كتاب به حضرت مسيح (ع) پيش از «مرگ او» ايمان مى‏ آوردند يهوديان او را به نبوت مى‏ پذيرند و مسيحيان دست از الوهيت او مى‏ كشند و اين به هنگامى است كه مسيح (ع) طبق روايات اسلامى در موقع ظهور حضرت مهدى (عج) از آسمان فرود مى‏ آيد، و پشت سر او نماز مى‏ گذارد و يهود و نصارا نيز او را مى ‏بينند و به او و مهدى (عج) ايمان مى‏ آورند، و روشن است كه حضرت مسيح به حكم اين كه آيينش مربوط به گذشته بوده وظيفه دارد در اين زمان از آيين موجود يعنى آيين اسلام كه حضرت مهدى (عج) مجرى آن است پيروى كند.
و در پايان آيه مى‏ فرمايد: «در روز رستاخيز، مسيح گواه بر آنها خواهد بود» (وَ يَوْمَ الْقِيامَةِ يَكُونُ عَلَيْهِمْ شَهِيداً).
منظور از گواهى مسيح بر ضد آنها اين است كه او گواهى مى‏دهد كه تبليغ رسالت كرده و آنها را هيچ گاه به خدايى و الوهيت خود دعوت ننموده بلكه به ربوبيت پروردگار دعوت كرده است. (برگزيده تفسير نمونه، ج‏۱، ص: ۴۷۵)
 

کلمات کلیدی: 

نظرات