علت لجبازی كودك سه ساله چیست و نوع برخورد والدین چگونه باشد؟

لجبازی كودك

عوامل لجبازی عبارتند از:

۱- الگو های نامناسب ارتباطی پدر و مادر؛ بعنوان مثال وقتی پدر و مادر هنگام حضور فرزندشان ارتباط خوبی نداشته باشند و خواسته های همدیگر را با لجبازی رد کنند کودک کاملا این الگوی ارتباطی را ضبط کرده و ممکن است آن را در زمانهای خاصی اجرا کند و در بعضی مواقع به عنوان یادگیری نهفته سال ها بعد در رفتار کودک این الگو دیده میشود.
۲- عدم هماهنگی والدین با همدیگر نسبت به ایجاد ، تغییر و یا حذف یک رفتار از کودک خود باعث سوء استفاده های کودک از این اختلاف خواهد شد.
۳- احساس استقلال و اثبات اینکه می تواند قبول کند و یا رد کند در فرزندان پسر این وضعیت زیاد دیده می شود.
۴- فشار و امر نهی بسیار زیاد نسبت به رفتارهای و صحبتهای کنجکاوانه کودک که موجب سرخوردگی، کاهش خلاقیت و عدم اعتماد به نفس خواهد بود.

شما مناسب است باتوجه به سن کودک خود که سه سال بیشتر ندارد و ممکن است به دلیل مخالفت های پیاپی دچار نوعی مخالفت و مقاومت در برابر خواسته های شما شده است سعی کنید مدتی فقط رفتارهای مثبت ایشان را پاداش دهید و واکنش بسیار محبت آمیز نسبت به فرزندتان که احتمالا پسر باشد انجام دهید ولی رفتارهای منفی ایشان را بدون توجه از کنار آن عبور کنید وقتی فرزند شما در مقابل یک سری کارها پاداش گرفت و احساس لذت را تجربه کرد آمار رفتارهای پاداش گرفته بیشتر خواهد شد. از طرفی شما سعی کنید به هیچ وجه در موضوعاتی مانند سلام کردن و یا سایر رفتارهای اخلاقی که در حد سن ایشان نیست خود داری کنید و سعی کنید با پرنگ کردن نقاط مثبت و خوبی های ایشان همچنین پادش دهی و عمل سریع به قول هایی که برای ایجاد رفتار مثبت به ایشان می دهید تا حدی از این وضعیت خلاص خواهید شد. از طرفی با قاطعیت و کوتاه نیامدن در محروم سازی از یک وسیله خوشایند به دلیل رفتار نامطلوب فرزندتان زمینه را برای هماهنگ شدن ایشان با شما نه شمابا ایشان فراهم کنید همچنین در بعضی از مواقع به خواسته ایشان در صورت نداشتن ضرر عمل کنید و به خودشان یادآوری کنید که به حرف شما گوش دادم و در بعضی از مواقع نیز باید از اختلافات آشکار با همسر پیش چشمان فرزندتان جلوگیری کنید و در ایجاد و یا حذف رفتار با هسرتان هماهنگ باشید.

دیدگاه‌ها

خیلی ممنون از پیشنهادتون خیلی مفید بود.

با سلام دختر بچه سه ساله با توجه به اينكه فوق العاده با هوش است بيشتر علاقه به انجام كار هاي بزرگتر ها را دارد و اگر توان انجام آن كار را نداشت روي حرف خود سماجت ميكند وبه هيچ عنوان از حرف خودش كوتاه نمياد مثلا در چيدن سفره وآوردن پارچ اب تا زور خودشو نزود ويا مق آري. از آب را نريزد به حرف ما گوش نميده

پسرسه سالونیمه دارم الان تواین سن فوق العاده لجبازه ،فقط دوست داره دوتایی باهم باشیم مهمونی میریم جایی اصلا دوست نداره شلوغ باشه فقط مییگه مامان دوتایی بازی کنیم بقیه برن جای دیگه،خیلی عصبی میشه گاهی بهونه گیری میکنه،بابچه ها دوست نداره ارتباط برقرار کنه فقط بابچه های فامیل خوبه،هرچی هم میخاد باید آنی باشه همون لحظه وگرنه گریه میکنه لطفا کمکم کنید،فوق العاده هم باهوشه اصلا نمیشه بپیچونیش حرفای خودمو ب خودم تحویل میده به موقعش...

تصویر مشاور شهر سوال

با سلام و احترام خدمت شما کاربر محترم شهر سوال؛
در مورد بخش اول سوال شما، یعنی لجبازی ، لازم است بدانید که سنین دو تا سه سالگی در بسیاری از کودکان سنین لجبازی است و این رفتار در این سن، یک رفتار غیر عادی نیست. پاسخ شما همان است که در متن ابتدای صفحه به آن اشاره شده است، البته شما میتوانید برای آرامش بیشتر خودتان و جوّ خانواده از راهکارها و رفتارهایی که در منابع مختلف آمده استفاده کنید. اما در خصوص نکته دوم، این احتمال وجود دارد که فرزند شما دچار اضطراب یا یکی از مشکلات اضطرابی باشد. برای فهمیدن و حل این مشکل لازم است به یک روانشناس کودک یا یک روانشناس با تخصص و تجربه در زمینه کودکان مراجعه کنید.
برخی توصیه های کلی در مقابل رفتارهای منفی و لجبازی کودکان:
۱. نرمش و انعطاف داشته باشید در عین حال قاطعیت هم داشته باشید.
۲. امنیت با قاعده ایجاد کنید. محدوده فعالیت کودک را از او نگیرید و از دور مراقب او باشید.
۳. خانه را برای شان امن، جذاب و دوستانه کنید.
۴. از تنبیه پرهیز کنید.
۵.به آنها حق انتخاب بدهید.
۶. تمرکز و خلاقیت را در بچه‌ها تقویت کنید.
۷. سعی کنید همواره دستور ندهید، و در عوض پیشنهاد دهید. پیشنهاد مطبوع یا لذت بخش برای آنها بدهید.
۸. همواره به آنها تذکر دهید.
۹. صبور باشید باشید.
موفق باشید

با سلام و احترام
از انتشار مطالب جذاب درباره لجبازی کودکان بسیار سپاسگزارم

نظرات