اثر لقمه حرام در بدبختی و هلاکت انسان !

لقمه حرام


مرحوم ملا احمد نراقی ‏رحمه ‏الله در كتاب «معراج السعادة» مال حرام را از بزرگ‌ترین عوامل هلاكت انسان و مهم‌ترین موانع رسیدن به سعادت [دنیوی و اُخروی] معرفی می‌كند و می‌فرماید:
«بیش‌تر كسانی كه به هلاكت رسیده‌اند، به سبب خوردن مال حرام بوده و اكثر مردمی كه از فیوضات و سعادات محروم مانده‌اند، به واسطه آن است... كسی كه تأمل كند، می‌داند كه خوردن حرام، اعظم حجابی است كه بندگان را از وصول به درجه ابرار [باز داشته] و قوی‌تر مانعی است برای اتصال به عالم انوار.»
ایشان در ادامه می‌فرماید: «آری، دلی كه از لقمه‌ حرام روییده شده باشد كجا و قابلیت انوار عالم قدس كجا؟ و نطفه را كه از مال مردم به هم رسیده باشد با مرتبه رفیعه انس با پروردگار چه كار؟ چگونه پرتو لمعات عالم نور، به دلی تابد كه بخار غذای حرام، آن را تاریك كرده؟ و كی پاكیزگی و صفا از برای نفس حاصل می‌شود كه كثافات مال مشتبه آن را آلوده و چرك نموده باشد؟»

معراج السعاده، ملا احمد نراقی، انتشارات هجرت، قم، نهم، ۱۳۸۲ ش، ص ۴۲۸.

دیدگاه‌ها

سلام علیکم
احتراما با توجه به ضرورت پرهیز از غذای شبهناک و رعایت جنبه احتیاط به ویژه در زمان بارداری ، در غذاهایی که دیگران به عناوین مختلف برای انسان می آورند و یقین نداریم از جنبه خمس حلال است اگر بخواهیم خمس آن را خود بپردازیم تا از اثرات وضعی حرام و شبهه در امان باشیم باید چه کار کنیم؟ در صورت اجازه تصرف چگونه باید در آن غذا تصرف کنیم؟ و تا چه زمانی مهلت داریم خمس آن را به دفاتر بپردازیم؟

تصویر پاسخگوی احکام

سلام

از نظر شرعی اگر یقین به حرام بودن غذا نداشته باشید می توانید از آن استفاده کنید .

اما از نظر اخلاقی بهتر این است که از حلال بودن غذایی که می خواهید استفاده کنید یقین حاصل کنید و اگر غذایی شبهه ناک بود استفاده نکنید.

و اگر هم خواستید خمس غذایی را بدهید می توانید در این مورد با دفتر مرجعتان صحبت کنید و اگر لازم بود از آنها برای پرداخت خمس مهلت بگیرید.

نظرات