اگر کسی غسل واجب بر گردنش باشد ولی قبل از اذان صبح غسل نکند، روزه اش صحیح هست؟

اگر شخص جنب عمداً تا صبح غسل نكند بنابر احتیاط واجب روزه اش باطل است ولى اگر توانایى برغسل ندارد یا وقت تنگ است تیمّم نماید، امّا اگر از روى عمد نباشد روزه اش صحیح است.[۱]

حال اگر موقعیّت غسل نداشته و نمى ‏دانسته باید تیمم كند و تیمم هم نکرده تنها روزه آن روز را قضا مى ‏كند؛ چون تعمّد بر بقاء بر جنابت نداشته و از روى جهل تیمّم نكرده است، و جهل هر چند عن تقصیر باشد كفّاره ندارد.[۲]

[۱]. توضیح المسائل آیت الله مکارم شیرازی مسئله۱۳۷۱.
[۲]. بخش استفتاءات پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم شیرازی.

دیدگاه‌ها

اگر شخصی در مکانی که در انجا امکان غسل کردن برایش امکان پذیر نباشد با همسر خود نزدیکی داشته باشد و غسلش بعد از اذان صبح صورت بگیرد روزه اش صحیح است؟

تصویر شهر سوال

سلام علیکم
روزه اش باطل است.

توضیح المسائل مراجع، مسئله ۱۵۷۲.

با سلام ... اگه بعد از جمع با همسر به نیت غسل کردن بخوابم وخوابم ببره و بعد از اذان بیدار و غسل کردم تکلیف چیست؟ آیا صحیح است؟ قضا دارد؟ ممنون

تصویر شهر سوال

سلام علیکم
كسی كه در شب ماه رمضان جنب است و می داند یا احتمال می دهد كه اگر بخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود، چنانچه تصمیم داشته باشد كه بعد از بیدار شدن غسل كند و با این تصمیم بخوابد و تا اذان خواب بماند روزه اش صحیح است وقضا ندارد.
توضیح المسائل مراجع، مسئله ۱۶۲۷.

بنده بعد از اذان صبح از خواب بیدار شدم و متوجه شدم اذان شده و جنب بودم. چون دیدم روزه ام باطل است کمی غذا خوردم آیا روزه ام باطل بوده است. و الان که روزه ام باطل شده آیا کفاره واجب است. و این در شرایطی است که سحری نخوردم و امکان روزه گرفتن بدون سحری را ندارم.

تصویر شهر سوال

با سلام و احترام
طبق استفتائی که از دفتر مقام معظم رهبری و دفتر آیت الله مکارم شد فرمودند در فرض سوال کفاره واجب نیست. و فقط قضا لازم است.
البته دفتر ایت الله مکارم شیرازی این رو هم اضافه کردند که : باید تا اذان مغرب مبطلات روزه را انجام ندهید.

چند نکته:
۱. هرگاه فردی در ماه رمضان بعد از اذان صبح بيدار شود و ببيند جنب شده روزه ‏اش صحيح است، خواه بداند پيش از اذان محتلم شده، يا بعد از آن و يا شك داشته باشد.
۲. اگر روزه دار سهواً يكى از كارهايى كه روزه را باطل مى‏كند انجام‏ دهد و بعد به گمان اين‏كه روزه‏اش باطل شده دوباره يكى از آنها را عمداً بجا آورد بنابر احتياط واجب علاوه بر امساك آن روز، قضاى آن را نيز بجا مى‏آورد، ولى كفّاره ندارد.

نظرات